16.03.06
21:20
По колко упражнения за всяка група мускули трябва да правя..(средно напреднал съм)
средно напреднал??Кво ще рече това, щот всеки има различни разбирания.Дай по точен стаж.
То неможе да се каже така точно и конкретно.Не е нужно да правиш много упр. за да се натовариш ефективно.Все пак мисля,че в твоя случай повече от 3 упр. е излишно.
За всекиго е различно, но най-общо според мен:
за крака 4 упр/3 за голям бедрен мускул и 1 за задна група на бедрото/
за гърди 4 упражнения/1 за горни, 2 за средни и долни и накрая малко флайс/
за бицепс 3,
за трицепс 3-4,
за рамо 4 упражнения/2 са средно и предно, 1 за предно, 1 за задно/
за корем 2,
за трапец 1-2,
за прасец 2,
за предмишница 2-4./с разменяне на посоката на движение/
Броят а сериите в зависимост от мястото на упражнението/за първо-второ по 2-3 серии за разгряване и 2-3 работни, другите по 3-4 работни/
Повторенията са от 6-8 до 10-12// За корем, прасец и предмишница може и повече.
Според мен 3 упражнения за голяма МГ ,но доста натоварващи са по добре от 4.Все пак дори и да си средно напреднал винаги имаш шанс да претренираш!!
16.03.06
22:10
ok 10x :wink:
Mr_Muskul мисля,че си му дал малко множко упражнения.Под средно напреднал незнам какво визира,но предполагам,че стажа му е не повече от година.И по 4 упр. за гърди, трицепс,рамо-определено мисля че ще му дойдат в повече.
17.03.06
22:26
стажа ми е 4-5 месеца :wink:
средно напреднал в какво?!?във фитнеса и бодибилдинга среднонапредналите имат стаж около 3 години :wink:
18.03.06
19:17
ами просто в сайта има програма за средно напреднали и пише от 3 до 9 месеца и за тва
18.03.06
19:21
Бицепс 2 упр, трицепс - 3
Мр. Мускул като го е писал това горе не е знаел, че стажът му е бил 5 месеца. Не го обвинявайте човека :wink:
Аз за средно напреднал приемам човек, които е тренирал поне 2-3г без прекъсване. Но тук невиждам защо мислите, че това са много упражнения. За голяма мускулна група съм дал по 3 упражнения/за крака 3 и за задна гр. на бедрото 1. Тук ако искате да спорите дали за най-големият мускул в човешкото тяло 3 упражнения са много.../ За гърди също съм дал 3упр.+флайс, който има различна цел от останалите упражнения/ За рамо съм дал 4, но в това се включва и задното рамо, което често е пренебрегвано. 3 упражнения за рамо+1 за задно рамо е добре според мен. За бицепс и трицепс може би си е мое виждане, че 3-4 упражнения не водят до претрениране. По принцип упражненията за ръце са далеч по-леки от тези за големите мускулни групи и не изморяват тялото, много по-бързо се възстановява и след толкова тежка тренировка. Наистина и в гърба и в гърдите се включват ръцете, но по 3 упражнения за бицепс и трицепс са добре.