Леки тренировки за малко по-добра кондиция

Темата е заключена.
Прескочи до:

21.09.18
11:16

Не е никак трудно да се открие! Според мен се забелязва веднага.

21.09.18
18:05

Храната:

1. Гювече с луканка, сирена, домати и яйце, кашкавал, гауда, сирене и масло завити в голяма филия топъл домашен хляб, домашен шоколадов сладолед, домашно сладко от боривнки, овесени бисквити, ябълково пюре, солети.

Днес имах изнервен и отново леко каръшки работен ден. Изнервих се и седнах да ям по-рано от обикновенно. За късмет пък храната се улучи уникално вкусна. Жена ми почти винаги ми готви вкусно(в това отношение не мога да се оплача, пък да си кажа честно аз обичам да се оплаквам) , но този път нещата й се бяха получили още по- уникално от обикновенно. Тъкмо си бях извадил гювечето да поизтине и го отварях с нож, че сирената и кашкавалите se бяха  надули и залепнали между капака и купата и хляба изпиука, че е готов. Отварям капака -хлябът набухнал от кошничката и излиза една ароматна пара от него, та веднага го извадих . Отрязах една голяма филия напречно. Намазах я леко  с краве масло. Сложих кашкавал, галда, сирене и завих филията. Ръснах и щипка сол и не изминах двете крачки от кухнята към всекидневната - нагризах я по пътя. Ще ми се да кажа някоя дума и за слодоледа - но нямам толкова богат кулинарен речник да опиша това охладено шоколадово удоволствие. Толкова беше вкусен, че първата купа я изядох без да слагам сладко от боровинки, а аз винаги слагам сладко от боровинки.

Иначе днес продължи да не ми върви по отношение на работа. Изнервих се достатъчно, за да се донавивам и в момента. Сутринта направих едно приятно изкачване до близкия връх. Бързо темпо-тежък маршрут, но като изключим леката болка в бедрата,  дори и не се задъхах много. Храната беше добре до момента. Сега остава да преборя трите почивни дни. Аз бях забравил , че понеделник се почива и си правих едни планове. Общо взето е това.
Не че не съм я слушал буквално стотици пъти, а може би и хиляди, но в момента ми е много на място:

22.09.18
10:04

Рано сутринтра:

Четири врътки от:

1. Лег с дъмбели с у.д. -8х30кг.
2. Широка тяга - 3х100кг.
3. Кофички -8СТ
4. Мечка - 8х55кг.
5. Бедрено разгъване -8
6. Задно рамо с дъмбели -8х10кг.

Отново само умора, без усещане за напомпване. Наясно съм, че напомпването не е признак за добра тренировка, но на мен ми доставя удоволствие. Бедреното разгъване беще напълно безсмислено, защото според мен върши работа само като допълнение към клек , но зор и да взема и лост за клек и за тяга, а напади хич не ми се правиха.
Днес храната няма да я описвам, че ще е много и е безсмислено да я смятам. Сигурно ще си довърша и бутилката булейт, а може отворя и нова. Зависи как ще ми тръгне.
Следобед мисля да направя едно планинско. Напоследък се опитвам всяка събота и неделя да правим по една разходка само с жена ми, като оставям децата на нашите. Тези дни , обаче нещо много я боли кръстта(и как няма, като мъкне дванадесет килограмовия десетмесечник на ръце) и може би ще излезна сам. Което пък означава по-бързо темпо и по-тежък маршрут.

Поизхвърлих малко водата. Странично циците не ми изглеждат толкова плоски, колкото снимани от отпред. По тениска изглеждам доволно нормален. Общо взето искам още малко да сваля размер и ще съм си доволен от формата.

Мнението беше редактирано от I`M на 22.09.18 10:07.

23.09.18
11:21

Днес сутринта разходка в планината с доста екстремно катерене по скалите. Сигурно изхабих повече калории от колкото с тренировките във фитнеса за цялата седмица. Тръгнах по суичър, че ми се видя хладно. Като потеглих нагоре ми стана жега и съжалих, че не тръгнах по тениска . Като се качих на по -високо обаче - добре че си взех суичъра. Има едно място, което се явава нещо като преход между две гори. Там винаги има вятър. Лятото е приятно, но захладнее  ли малко и брули яко в главата. Зимата като ходя слагам шапка и качулка върху главата и пак ме пронизва и в без това замръзналите мозъчни гънки. Иначе сутринта нещо ми тежеше главата, все едно имам мархмурлук, а вчера изпих само 100 грама бърбън.
Направих грешката да си инсталирам игри в телефона и вчера съм играл сигурно 3-4 часа. И днес успях да направя един. Сега ще излизам и ще го зарежа вкъщи телефона.
Яде ми се пица и смятам това да е храната за днес + на майка  чудовищно калоричният бисквитено -маслен сладкиш, носещ също чудовищна кулинарна наслада. Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 23.09.18 11:23.

23.09.18
18:01

Да взема си впиша храната,че днес успях да устискам на диетичен режим.

1. Домашна пица(пилешко филе, сметана, гауда,едам, два вида кашкавал,топено сирене), кола, яйрян, домашен сладкиш.

Нещо много малко ядох , а ми стана много тежко. Жената ми направила две пици,аз едвам изядох едната. Почнах я по американски с кола, но после ме обзеха патриотични чувства и минах на айрян. Майка ми модифицирала бисквитеното чудовище, което още като го погледнеш фъркат калории  и се лепят по корема и паласките. Беше и се получило много добре, но оригиналното бисквитено чудовище е по-вкусно. Сегя сядам да си играя на игрите на телефона.Беля си вкарах.
Иначе като размер пицата беше малка и още не мога да си обясня как изядох само ендата

24.09.18
17:44

Днес сутринта ходихме да си оставя колата за боядисване, дето я бяха надрали. Тези дни ще карам някоя от другите семейни коли. Посвикнах си на пространстовото и удобството на моя бус, но не болка за умиране.

Следобед направихме едно приятна разходка в един от последните слъчеви дни от седмицата(ако се вярва на прогнозата) . Поснимах с новия телефон. Снимките ми харесаха, но то просто пейзажа беше уникално як. И с нокия 3310 да бях снимал, пак щяха да излезнат добре. Една цветна палитра навсякъде. Пътеките покрити със смесица от “златни: листа и зелени иглични, а тук таме се търкаляше и по някой жълъд. Просто нямаше как да не си изстипосам спортната осанка на някаква скала и да не се снимам с планините в заден кадър.Днес ядене доста. Нови модели сладкиши от майка ми , които изядох с кеф.

Тъщата дойде на гости. Така започва измъчената история на много мъже по света, но не и моята. Аз тъщата нямам проблеми, още повече като идва на гости с бутилка Highland Park 12 Year Old и Glenmorangie Original.Та за сега нямам оплаквания

Мнението беше редактирано от I`M на 24.09.18 17:51.

25.09.18
15:43

Сутринта:

Кръгове:

1. Лег - 3,3,3,6х100кг.
2. Тяга -3,3,3,3 х90,100,110,110кг.
3. Полулег с дъмбели с у.д.- 8,8,8,8 х25кг.
4. Мечка - 8,8,8,8х55кг.
5. Напади  - 6,6,6,8 х 15-20кг.
6. Странично ратваряне с дъмбели.

Ах тези напади... Тягата с доста дебел и твърд лост. Чак се учудих, че задържах 110кг. Още преди тренировка яко ми бе вдървен гърбът и имах треска на корема. Чудих се от какво е и чак по обяд се сетих, че е причинена от работата по двора вчера и къртенето на бетон с чук.
Днес доста задачки и работа. Отделно вечерта не спах добре. Сънувах 5-6 различни сънища, върху които някой психолог сигурно може си напише дисертацията за докторантура. Отделно отворих прозореца , че ми беше жега, а вятърът много шумеше.
Вчера отворихме Гленмораджито . Хареса ми. Наподобява ми много по вкус и аромат на фидиха, но с една идея по -наситено и може би по- добро. В крайна сметка отново завърших вечерта с булейт.
Иначе днес ще отвярям Хайланда. Не знам защо, но бутилката ми прилича на бутилка от едновремешните социалистически сервизи. Може би заради орнаментите.Имам чувството, че вътре ще има ракия, вместо уиски(което есетествено не е така) 🙂

Мнението беше редактирано от I`M на 25.09.18 15:56.

26.09.18
21:31

Храната вчера:
4 крилца на фурна, няколко филии домашен хляб, две вратни на скара, купа домашен сладолед и д.с. боровинки, три уискита и един шоколад с цели лешници.

Храната днес:
Телешко с картофи, домашен хляб, майонеза, свинска вратни, половин кутия белгийски ш. бонбони, три уискита и домашно грозде.

Днес се замотах доста и се прибрах почти в 8 и фаста мина 24 часа, а по план трябва да е малко по-различна малко.
Ей това уиски в ракиената бутилка много хубаво излезна. С по- тежки аромати и опушен вкус. Хареса ми повече от Гленморанджи. Днес пак от него жулих. С белгийските бонбони беше още по- добро.
От смяната на времето нещо ме удари  яко в очите и носа. Сутринта така ми сълзяха очите, че чак едвам гледах.
Ей хората сме същества на навиците. Свикнал съм да си говоря по телефона от моята кола и днес не знам колко пъти се опитвах да натисна слушалката на волана и пръстът ми висваше самотно във въздуха. Щях си счупя и слънчевите очила , щото инстинктивно се мъчих да си ги сложа в кутията в купето, а то в тази кола няма и тупнаха на пода. За късмет пък и баш днес три - четири пъти ме засякоха да изпреварвам, хубавото е че спирачките са бетон и не стана белята.
Утре май няма мога тренирам, че работата от понеделник се прехвърли за утре. Може би в четвъртък, тоест петък. Утре отново се очертава доста рсбота , та се чудя дали сега превантивно да не ударя един-два булейта.
П.п.- пиша от телефона и гледам, че аутокоректа е във вихъра си, та не, не съм пиян. Просто ме мързи да се връщам да коригирам.

27.09.18
09:40

казано от Иван Марков на 26.09.18, 21:31:

П.п.- пиша от телефона и гледам, че аутокоректа е във вихъра си, та не, не съм пиян. Просто ме мързи да се връщам да коригирам.

На Андроид пак се държи прилично. 🙂 Да видиш каква комедия пада, като пиша от айфона понякога. 😄

27.09.18
22:02

Храната днес:

Домашна пица, домашен сладолед, шоколад, бискивти, д.с.боровинки, две уискита, пуканки.

Бива, храната в рамките на режима. Днес доста работа, но от приятната за мен. На спокойствие и без да бързам за някъде. Иначе по отношение на един от трайните ангажимените ще видим как ще се развият нещата и дали ще остане траен.
Утре имам доста задачки да изпълня. И лични и работни и ще ги наместя в програмата за сметка на тренирането сутринта, което ще остане за събота най-вероятно.

Скоро не съм се теглил, но видимо нещата вървят в правилната посока. Коремът си е издут и пухкав( в момента и пухест) той винаги си е такъв, но по отношение на горна част гърди, трапец ,рамо,дори и ръце -дефиницията е по -видима, а тази седмица ми е много по-малко движение. По-малко тренировки и повече алкохол.Само храната е горе -долу наред.

Мнението беше редактирано от I`M на 27.09.18 22:05.

28.09.18
17:08

Храната днес:

1. Руло стефани, картофи, домашен хляб, домашна лютеница, домашен сладолед, мириндаааа( имаше едно време, преди много години,  един канал ефир 2 и по него имаше една реклама с едно продължително казване на “а-”то в мирндата. Беше много яка).

Днес ядох доста по-рано от предвиденото, но няма да ям вечерта. Нещо цял ден ми е едно заспало. Имам доста работа, но към 11:30 се прибрах. Взех си един приятен горещ душ и легнах да спя. Станах около 14 часа. Хапнах и излезнах. Направих една хубава, бавна и лека разходка в планината. Наслаждавах се на свежия въздух и природата. Поснимах тук-там някой по-интересен цвят и се прибрах. Сега след горещия душ отново яко ми се приспа. Може да дремна още един час и най-вероятно вечерта ще стане сутринта. Така или иначе трябва да поработя и времето дето го проспах трябва да го избия от някъде.
Нещо захладня тези дни. Вчера сутринта се чудих дали по тениска да излизам или да сложа риза. В крайна сметка сложих една тънка риза с дълъг ръкав и ми беше нещо хладно. Влизам в колата гледам 5.5 градуса показва. Викам си нещо развален терномеръра сигурно, не може да са толкова ниски градусите навън, ама не бил развален. Наситина било студено. Жената тази нощ се оплака, че и е студено и искаше затваряме прозореца, но като и хвърлих олекотения юрган остана доволна. Малкият го завила и него с няква завивка, та го гледам дхндюто се зачервил  и се отвил та му хвърлих и на него едно леко чаршавче да спи спокойно момчето. Щерката се беше увила яко и тя, като жената. Ето защо ми се спи- аз цяла нощ съм обикалял да завивам домочадието. Общо взето е това .

Мнението беше редактирано от I`M на 28.09.18 17:10.

29.09.18
10:14

Сутринта:

1. Полулег - 6х80кг.,5,5х90кг.,6х80кг.
2. Набиране надхват-4, мечка- 6,6,6х60кг.
3. Лег с дъмбели - 8,8,8,6 х30кг.
4. Пулдалн - 8,8,8,8
5. Преден клек - 3х60,80,60,60
6. Бутане на дълбели над глава  -8,8,8,8 х 15 кг.

Най-слабите и тежките кръгове от как съм ги почнал отново. На набиранията отново лакътят и  директно минах на мечка. На всичкото отгоре на клека като сложих 80 несе наместих както трябва и така ме удари тежеста в китките, че се наложи да намаля и на полулега тежеста. Иначе единственото положително е може би, че намалих малко почивките между всеки кръг.

Вчера поработих до по -късно. Вечерта спах относително добре. Тази нощ и аз усетих хлад. Сутринта рано ставане. Ходих да мия колата и после фитнес. Малко съм вързан днес щото съм без кола . Дано началото на другата седмица да е готова моята вече. Може би ще направим една разходка по квартала с количката и колелото. Яде ми се нещо тестено, но не съм се осъзнал още какво. Пица ядох скоро и не е пица. Нещо от рода на пържени пирожки с маслини, кайма и сирене и с шоколад, но май няма да е днес, че сутринта жената извади от фризера някакво месо, което не искам да замразяваме отново. Имам и още работа да свърша, та може би чак вечерта ще се отпусна пред телевизора с чаша усики в ръка и натрошен шоколад за мезе. Май е това
.

30.09.18
20:47

Храната вчера:

1. Ориз с пилешко филе, руло стефани(зор ми даде след ориза, а и сигурно беше 500-600 грама ), домашен хляб,майонеза, три купи пудинг, един пъпеш с мед, чай с мед,

Днес цял ден ядене и пиене. Жената преди малко ми донесе два подноса с пирожки. Един със солени( кисели краставички, кайма, топено сирене, биволско и краве сирене, кашкавал, гауда, маслини) и един  със сладки( с течен шоколад). Сигурно са над две кила общо всички. Не знам дали ще мога да ги изям наведнъж. Иначе и си пийнах днес, както му си е реда. По обяд бях на меткаса. Сега минах на уиски. С оглед на мрачното , студено и валежно време ми се препи Талискър. Не мога да кажа на 100%, но мисля, че е най-доброто  уиски дето съм пил( е за не съм пил много уискита), но много ми харесва. То до някъде е въпрос на настроения, но определено ми е от любимите. Иначе жена ми за първи път ми прави пирожки. До сега все майка ми ги прави. Направи ги огромни, но супер вкусни. Коремът ще ми се пръсне, обаче продължавам да ям.
Иначе вчера направих едно приятно планинско, но днес с този дъжд не успях. Вчера и храната беше много добре, като за събота. Днес повечко хапване и пийване, но пък през по-голямата част от седмицата като съм стриктен не ме бърка. От утре отново започва работната седмица. Чака ме доста работа, а и нещо съм се настроил за проблеми и главоболия. Та така ...

01.10.18
21:10

Храната днес:

1. Солени и сладки пирожки, един голям шоколад(200 или 250 грама - от тези дето Дядо коледа ги носи на най-послушните деца на 25), уиски.
Пирожките от вчера ми харесаха толкова, че казах на жената да направи и днес. Най-доброто мезе за уиски си остава шоколада и торти и разни сладкипи стават, но шоколадът е най-точното допълнение(естествено когато изобщо има нужда от някакво допълнение). Днес сложих едни панталони, дето преди леко ме стягаха, а сега ми падат. Добре вървят нещата.
Още не ми са се обадили за колата, та утре-други ден ще се обадя да видя, кво става. Иначе днес в този дъжд трафика беше ужас. Калпави шофьори и лошо време-любима комбинация. Тътрих се на два светофара в Пловдив близо 30 минути. За финал  вече като излезнах от големите задръствания и  влезнах в  кварталните  улички попаднах на някакъв/ква дето правеше някакви уникални маневри дето не им разбрах изобщо целта и в резултат, на което ми се появи някакво ( “някакво/ви” е топ думата на поста) неистово желание  да си  хвърля ключовете от колата в калта  и да взема да се возя на рейса. Днес доста работа. Малко нерви, абе какво се залъгвам, бая нерви си имаше и днес. То настроението кат времето май и май днес 1 октомври ще ударя едно уиски. Абе то това беше и спортен дневник - утре май(втора ключова дума , можеше да използвам може би, навярно и т.н., но тогава нямаше да съм аз) ще тренира.Май е това ...

Мнението беше редактирано от I`M на 01.10.18 21:12.

02.10.18
09:15

казано от Иван Марков на 01.10.18, 21:10:

...в резултат, на което ми се появи някакво ( “някакво/ви” е топ думата на поста) неистово желание  да си  хвърля ключовете от колата в калта  и да взема да се возя на рейса.

Това се лекува много лесно и бързо. 🙂 Едно качване на градския транспорт в час пик и си като нов! 🙂

02.10.18
09:58

В час пик точно не съм сигурен, защото градския транспорт си има отделна лента и не виси в задръстванията. За градския не знам, но пеш понякога е в пъти по-добре от в колата.

02.10.18
10:18

казано от Boby_ на 02.10.18, 09:15:

казано от Иван Марков на 01.10.18, 21:10:

...в резултат, на което ми се появи някакво ( “някакво/ви” е топ думата на поста) неистово желание  да си  хвърля ключовете от колата в калта  и да взема да се возя на рейса.

Това се лекува много лесно и бързо. 🙂 Едно качване на градския транспорт в час пик и си като нов! 🙂

Знам, Боби, знам. Още повече, че аз съм и гнуслив и хич не обичам някой да ми кашля и киха във врата и да се блъска в мен, е ся ако е няква добре изглеждаща млада дама нямам против да се блъска и притиска колкото си иска. Имам обаче някакви съмнения, че добре изглеждащите млади дами не напират за бедни пълнички чичковци като мен.
Бомбър мисля, че Боби имам предвид блъсканицата в самия рейс. Иначе аз съм голям фен на ходенето пеша и когато имам възможност винаги предпочитам да ходя пеша. Както е и в момента.

02.10.18
10:30

Тук има много минибус линии, в които е забранено да се пътува прав. Като се напълни светва табела “пълен” и ако няма желаещи да слизат, изобщо не спира на спирките. Проблем е, че ако бързаш и всички са пълни трябва да отидеш на началната спирка, за да си сигурен, че ще се качиш. С останалите големи автобуси проблема е решен, като графика им е през няколко минути и просто няма как да са препълнени, освен това са двуетажни. Мащабите на София и България като цяло са по-малки, а в същото време автобусите често са препълнени. Лично аз предпочитам да си удължа пътя и дори да пристигна по-късно, отколкото да вися в задръстване в колата.

02.10.18
10:41

казано от Brown Bomber на 02.10.18, 10:30:

Тук има много минибус линии, в които е забранено да се пътува прав. Като се напълни светва табела “пълен” и ако няма желаещи да слизат, изобщо не спира на спирките. Проблем е, че ако бързаш и всички са пълни трябва да отидеш на началната спирка, за да си сигурен, че ще се качиш. С останалите големи автобуси проблема е решен, като графика им е през няколко минути и просто няма как да са препълнени, освен това са двуетажни. Мащабите на София и България като цяло са по-малки, а в същото време автобусите често са препълнени. Лично аз предпочитам да си удължа пътя и дори да пристигна по-късно, отколкото да вися в задръстване в колата.

Е стигаме до момента как е уреден обществения транспорт 🙂 Да не говорим, че в България е и скъп, освен че е и неудобен в повечето случаи . Лично аз си предпочитам колата, когато нямам възможност да ходя пеша. Макар, че не помня кога за последно съм ползвал обществен транспорт. Може и нещата да са се променили. То аз и таксита не ползвам...

02.10.18
10:46

Проблем е, че у нас повечето хора са свикнали и предпочитат да ходят с кола вместо пеш и в общия случай това са големи коли, джипове, сувове и прочие само с шофьора вътре. Пак давам пример с тук, защото има много хора, а автомобилите са малко. Горивото е скъпо, а паркоместата са малко и скъпи, и е безмислено да шофираш при условие, че градския транспорт е уреден, а такситата са евтини.

02.10.18
17:52

Ванка, аз отдавна съм оставил колата и ходя с градския транспорт и ми е едно спокойно. Вярно е че повече време отнема, но тук в София картата за 1 година за метро и всички линии е 365 лева.. Ако разликата не е повече от 30 минути, не си струва да ходиш с автомобил.

02.10.18
17:59

Сутринта:

1. Лег - 3,3,3,3 х110кг.
2. Тяга - 3,3,3,3 х120кг.
3. Полулег - 6,6,6,6 х80кг.
4. Мечка - 8,8,8,8 х60кг.
5. Напади -8,8,8,8 х15кг.
6. Странично разтваряне с дъмбели  -8,8,8,8х10кг.

Тази нощ ме тормозеше коремът. Може би щото изядох две кила пържени тестени вкусотии и един огромен шоколад. Извън периодичните събуждания , станах в 5. Въпреки всичко кръговете вървяха много по-добре от кръговете в събота, хем сложих с 10-20 кила повече на някои движения днес. А в събота хем бях наспан и добре. Въри го разбери.  Иначе днес чак на четвъртата врътка взех да преплитам краката и да търся повече въздух. Все още не съм ял да опиша храната, но по план е вратни на скара, картофи с кашкавал и сирене на фурна, пудинг, шоколад и някоя бисквита.

Тази година върви силна от към музика. И нищо свястно да не излезне повече тази година, то само с това парче се “изплати”музикално 2018г. Ей от кога не бях чувал всичките накуп в едно парче( без Дърти естествено, РИП) и то толкова олд скул  и толкова ву звук. Баси кефа. Развълнувах се. Аз верно съм музикален манияк, но само Ву може ме развълнува така. “Go back, homie, back when rappers used to be lyrical’

Мнението беше редактирано от I`M на 02.10.18 18:01.

03.10.18
20:26

Храната вчера:

Две свински вратни на скара, картофи с кашкавал и сирене на фурна, половин домашен хляб, шоколад, шоколадови бонбони, уиски.

Храната днес:

Някъв домашен плодов крем, супа, филии с кашкавал на фурна, три купи пудинг, вафла чудо, уиски.

Прибирам се вечерта и вече гладен гледам на масата наредени едни кремчета и веднага взех едно. То леко кисело и хич не сладко. Викам на жената как може ми направиш крем без да сложиш поне половин пакет захар и тя вика те само с плод само за детето. Как да е направи на мен пудинг, който си беше порядъчно сладък. Иначе какво да кажа. Режимът е добър и продължавам да заслабвам. Не мога се оплача в това отношение.Даже се чудя дали да не спирам да тренирам отново и да почивам до началото на другата година.
Днес толкова много работа имах и толкова се изморих и блокиряха , че последните няколко часа ми се мъгливи. Утре ако не мине котка път рано сутринта кръгове. Яд ме е , защото времето е хубаво, а нямам време за планината. Рано излизам и късно се прибирам. Вчера се прибрах по-раничко, но пък жената ходи на родителска среща в градината и гледах децата, та пак не остана време. Утре имам доста неща, ама може и да ми писне по-някое време. Да се забия в планината и да доработвам вечерта от вкъщи.

04.10.18
16:37

Сутринта:

Кръгове:

1. Полулег с дъмбели с у.д. - 10х20кг,8,8,8х25кг.
2. Набирания подхват  -4,4,4,4
3. Лег с дъмбели у.д. -8,8,8,6х30кг.
4. Мечка -6х60,70,70,60кг.
5. Преден клек - 3х60,70,70,60кг.
6. Бутане на дъмбели от стоеж -6х20,20,15,15кг.

Днес добре бяха кръговете. Измориха ме. Преди последния кръг върнах малко тежестите, защото усетих, че няма да мога да го довърша. Особено на предния клек доста зор видях при последната тройка на 70кг. Като цяло съм доволен. Набиранията при подхвата лякътят по-малко болеше. Размишлявам си, че мога да вкарам малко-повече обем, но практически не ми е нужен. Мисля, че с три тренировки седмично , всяка една изградена от 5-6 упражнения в четири кръга е достатъчно за мен. Поддържам някаква кондиция на мускулите без да търдя разстеж. Свалям в благодарение на хранителния режим и ходенето пеша(в планината и града). Мисля, че тренировките ми са добре за моите цели. Е мога да построя и малко по-добре кръговете, но и така ми е добре и ми харесва.
Днес още не съм стигнал до храната. Чудих се какъв десет да ям сладолед или шоколадово суфле. В крайна сметка казах на жената да ми направи сладолед. Основното ще е свински шишчета с лук, пържени картофи със сирене и домашен хляб.
От сутринта ме цепи главата и очите. Вчера се сетих да пия водя за първи път чак около 18 часа ,когато се прибрах и сигурно се обезводних. Отделно цял ден се взирам в компютъра и разни документи, та и очите ме заболяха. Сутринта станах рано и карах майка ми на работа, детето на градина, че и тренирах. Като се прибрах от фитнеса гледам жената и малкия спяха в спалнята , та отидох легнах в детската за да не ги будя. Легнах към 9 с идеята да поспя малко. Тъкмо задрямах и ми се развъня телефона. След това малкият се събуди и си поиграх с него. Към 10:30 заспах и станах към 12:30. Направих една приятна разходка в гората . После гледах отново малкия и сега след попълване на дневника ще сядам да поработя малко, после вечеря , игра с децата, внимание на жената и ако още съм жив още малко работа.

Сега , като отслабвам още повече си проличава кофти генът ми и широкият таз. Отстрани почват да намалят сланинките, но костната структура ми си е широка. Снимката не е след фитнеса, тоест не напомпан съм, макар че аз и толкова тренирам, че и след фитнеса да е пак съм ненапомпан 🙂

Мнението беше редактирано от I`M на 04.10.18 16:47.

04.10.18
16:59

Ванка, не знам къде го видя този широк таз. Аз виждам цици, на които могат да завидят много “бодибилдъри”. 🙂

04.10.18
17:21

казано от Boby_ на 04.10.18, 16:59:

Ванка, не знам къде го видя този широк таз... 🙂

В огледалото 🙂 Пък даже нали в огледалото сме изглеждали по-добре от колкот в действителност. Де да знам, може да съм фотогеничен и на снимки да излизам по-добре от колкото съм в действителност. Принципно цици няма грам.

05.10.18
19:34

Храната днес:

Пилешки крилца(около кило) домашен сладко-кисел сос, домашен хляб(около 500 грама) , две купички шоколадово суфле, круша,чай с много мед, солети, уиски.

Този път на жената суфлето не се беше получило. Не , че беше лошо просто не беше точно както аз го харесвам. Направих втори прочит на Глеморанджи. Бая се зачетох и много малко остана да привърша книгата, което е лошо, зашото утре-другиден няма да има какво да чета.

Гледах по тубата пресконферециите и стейрдауна за уфц 229. Тони отново с тъмни очила в закрито помещение, дано да не се спъне пак в някой кабел.  Мисля, че няма да види затруднение с Петис. Иначе си оства “най-добрия” траш талкър. Стори ми се , че видях някъде и Грей Мейнярд, явно ще е в прелимса.
Утре сутринта ако всичко е наред ще мина през фитнеса за едни бързи кръгове. Днес отидах към офиса с идеята да свърша едни неща, то излезноха други и накрая се прибрах да дремна, ама тъкмо затворих очи и ми се разваня телефона, та говорих един час по работа и то станало време за вечеря.Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 05.10.18 19:35.

06.10.18
18:34

Сутринта:

1. Полулег - 8,8,6,7х80кг.
2. Широка тяга - 3,3,3,2 х100кг.
3. Кофички - 8,8,8,6
4. Пулдаун - 8,8,8,8
5. Бедрено разгъване - 8,8,8,8
6. Задно рамо с дъмбели - 8,8,6,8

След кръговете няколко серии от по 4-6 повторения обръщане от земя с 60кила

Тягата отново с дебелия лост. На всичкото отгоре сложих тежест дето я правя на нормални серии, а сега на кръговете доста зор ми даде. Принципно почивам между отделните врътки около минута и половина -две. Днес ги намалих на около 20-30 секунди почивките и на последния кръг дробовете видяха повече зор от мускулите. На обръщането напълно ги довърших. Нямаше как да вмъкна и обръщането вкръговете, че много лостове щях да заема и го вкарах просто след кръговете. Добре ми дойдд. Кофичките както винаги при мен- дали ще ги правя с 20 или 30 кила или със собствено тегло все около  8 бройки  правя, повече не мога и на набиранията горе-долу същата ситуация.

Храната днес:
Два домашни бургера( телешки бургери, гауда, сирене, топено сирене, чедър, яйца, майонеза, кетчуп,домат) литър и половина кола, пържени картофки, банани, ябълки и круши с много мед, шоколад

Бургерите по -традиционната американска рецепта(почти всики пържено) , тоест яко мазни, сочни и адски вкусни. В комбинация с пържените картофи и колата ми бяха супер. За финал плодовата салатка с мед ми дойде малко като десерт и боднах и един шоколад.

След тренировка ходене в балкана. Бързо темпо. След балкана и ходене пеша по квартала. Общо взето като движение доволно днес.
Ползвам Нокиата вече близо две седмици и ще си напиша впечатленията.
Плюсове - адски много ми хареса като дизаин телефонът. Усеща се тежък и масивен. Гърбът не е от стъкло , а от някакъв алуминии серия 6, който много приятно се усеща в ръката. Телефонът е бърз , с процесор от високия клас и работи много добре. Не забавя дори и при отворени множество приложения. Двойната 13 мегапикселова камера на цайс и предната единична също тринайска за мен снимат много прилично. Камерата има и интересна функция да снима и прави клипове едновременно с предната и задната камера, като разделя екрана на две или предната записва на малък екран горе в ъгъла(като при видео разговор) при избор. Има някаква функция озо аудио,която записва 3д звук и от нокия твърдят, че записва звука напълно реално. При клипове наистина звукът се възпроизвежда много добре и почти идентично с първоизточника.Андроидът е стоков и не е доработван от Нокиа и получава пръв новите ъпдейти. Качеството на звука при разговор и микрофон е чисто и добро. Обхватът ми е доста по-добър от на хуауея(е отбелязвам, че хуауея ми бе на 3 години и най-вероятно в новите модели положението също е различно).Пръстовият четец е много бърз и безпроблемен.Дисплеят е униклано добър и се вижда добре дори при много силна слънчева светлина.
Минуси -  Няма индикатор за пропуснати обаждания. Действително има функция , като вземеш телефона и го погледнеш, да показва на екрана индикация за смс,мейл, повикване, час , дата и аларма. Няма обаче за вайбър, месенджър и т.н. Отделно индикаторът за съобщение, обаждане и т.н. в хуауея се настроиваше да мига в различни цветове и се забелязваше отдалече, а нокиата трябва да я вземеш и да я погледнеш и пак няма да видиш месенджър,вайбър , а трябва да го отключиш. Предната камера ( да знам,че мъжкарите не си правят селфита, но аз си правя) няма възможност да се настройва да снима с докосване на екрана, с казване на дума, мимика или нещо от сорта, което на мен изобщо не ми допада. В това отношение софтуерътна камерата е много опростен и беден. Алармата няма възможност да се включва при изключен телефон, което при хуауея го имаше като функция. Аз всяка вечер си изключвам телефона и така не мога да разчитам на алармата. Струва ми се , че тъчскрийна можеше да е с една идея малко по-чувствителен, но това може да се дължи и на протектора. Или телефонът не се купува или поради някаква друга причини, но за него няма аксесоари. Едвам намерих протектор за гръб, а стъкления протектор излезна някъв измислен и не покри изцяло дисплея щото бил извит. Сега намерих в нета уж някакъв дето ще покрие целия екран, ама ще видим. Имам и други конкретни забележки, които точно в момента не мога да се сетя, но ги има. За сега съм доволен от телефона, но времето ще покаже дали си е струвал парите или не. Баси дългия пост дето стана. Абсурд е да го изчета и да го редактирам 🙂

Мнението беше редактирано от I`M на 06.10.18 18:46.

07.10.18
15:34

Днес цял ден излежаване и малко работа. Не съм ходил в балкана, та се чудя сега дали не излезна малко да се поразходя.

Ей тва УФЦ 229 беше баси странното. От победата на Люиз от нищото, нокаутът на Реяз дето излезна решение до стълкновенията накрая. Непознах за Волков. Познах Тони и Реяз. За Макгрегър и Кабиб, предполагах че Кабиб ще бие, но се надявах за Конър. Като цяло очаквах много по-сериозна и впечатляваща победа за Кабиб. С доста повече граун анд паунд.То беше ясно още след първия рунд , че Конър ще загуби. Странното беше , че още на първата почивка изглеждаше все едно е пиян и някъв отнесен. Нямаше я характерната острота в ударите, като цяло беше странен сравнено с другите негове мачове.И прекалено арогантно се държа при размяната на удари и това щеше да му изиграе лоша шега .Лично аз не виждам как Кабиб ще се справи с Тони. И дано да не го накажат сериозно, че ми се иска да видя Тони срещу Кабиб.

08.10.18
12:27

казано от Иван Марков на 07.10.18, 15:34:

То беше ясно още след първия рунд , че Конър ще загуби.

Не след първия рунд, а от години беше ясен изхода от мача.

Лично аз не виждам как Кабиб ще се справи с Тони.

Както и със сина на Дейна Уайт...Няма да има много трудност.

08.10.18
14:47

Интересно беше.
Хабиб безспорно бе по добре подготвен.
Макгрегър хвърли кърпата още първия рунд и после бе на автопилот.Даже мисля , че тапна на фейслок не на неккранка, което значи ужасна физическа форма.
За това не можа да се нагоди към противника и да импровизира , което умее добре.Всъщност ,руснака трябваше да го бие много повече..поздрави

08.10.18
20:42

казано от James Hinks на 08.10.18, 12:27:

То беше ясно още след първия рунд , че Конър ще загуби.

Не след първия рунд, а от години беше ясен изхода от мача.

Лично аз не виждам как Кабиб ще се справи с Тони.

Както и със сина на Дейна Уайт...Няма да има много трудност.

Не мисля. Тони ще е следващия шампион при леките. Даже ще отида по -далеч и ще направя едно предположение,  че господин 30% ще е новият шампион при 170 паундовата дивизия 🙂 Ама и да спорим файда няма, времето ще покаже 🙂

Храната днес:
1. Ориз със свинско и кисело мляко, домашен тиквеник , домашен шоколадов сладкиш, чай с мед, уиски.
Нещо нямах апетит и почти не ядох. Днес много работа. Изключително много работа. Изобщо тази седмица и другата се очертават ужас. Отделно малкият нещо е настинал и вчера вдигна над 39 и нещо и цяла нощ не спах. Днес успях да си взема колата. Добре са я боядисали, въпреки че има леко разминаване като се загледаш в небоядисаните части, но не е болка за умиране и моце би с времето ще се поеднаквят. Не знам, не разбирам. Взех си колата с няква светещ жълта лампа , която е няква фигурка на бебешка седалка и бебе вътре. Не можах да я намеря в книжката . Мислих, че е нещо по закопчалките на бебешкото столче, но май е когато се изключи айрбаг на пасаджерската седалка защото има бебешко столче с гръб към айрбега(имам някакъв спомен от алфата, даже утре мога да го изключа в алфата ибега и да видя кво ще изпише). Или някаква букса се откачила при разместването. Или щото е паднал акумулатора е дало грешка в системата(италианките го правят често) или са го изключили. На алфата се изключваше с ключ айрбагът, ама тука ще трябва да се ровя по менюто. Мразя да ми свети нещо по таблото, а сега нямам грам време да ходя да ми изчистят грешката, но като знам как ме дразни при първа възможност ще скоча да я изчистят.
Днес случайно чух по някакви новини, че щяли да намалят пътния  данък за колите под 10 годишна възраст и с евро 4 и нагоре. А дано, ама ..... . Цепи ме глава, ама на час сън и 10 часа работа е очаквано. Утре може и да не отида да тренирам. Зависи как ще е малкия тази нощ.Като е така болен нямам никво настроение да тренирам, че и изобщо.Общо взето е това.

09.10.18
10:13

казано от Иван Марков на 08.10.18, 20:42:

Не мисля. Тони ще е следващия шампион при леките.

В следващите 2-3 мача няма кой да бие Хабиб.

18.10.18
19:45

Скоро не съм писал, защото общо взето бях супер зает и нямах време за нищо. Спрях режима  и почти не съм тренирал. Килограмите взеха отново да летят нагоре, но имам аванс за още 10-15 килограма преди да стигна формата от миналата зима, но то и тази зима наблизава....
Освен цялата лудница трябваше да ходя и до Варна(за съжаление не за последен път) . Не че имам нещо против града. Просто много се проточи ангажиментът, а и аз грам не обичам да пътувам. Някаквито си жалки 4-5 часа път за мен са много. А сега как ме мързи да почна да тренирам отново и да пазя режим.

Иначе днес два литра кола, много домашни шоколадови сладки, и три от тези:

Мнението беше редактирано от I`M на 18.10.18 19:46.

19.10.18
20:20

Днес нагоре-надолу цял ден, хем никва не я свърших, хем свърших нещо много важно.Един от малкото спокойни дни напоследък. Въпреки относитлното спокойствие днес имам толкова неща на главата, че се чувствам доста изморен, а до някъде и изнервен
Иначе храната горе-долу в режим - кило крица на фурна, домашен сладко-кисел сос, домашен хляб, пакет вафлички(около 20 малки вафли), две уискита. Надъхвам се да тренирам тези дни, но дали мързела ще победи или суетността ще видим. За съжаление нямах време и за планината. Ходил съм 1-2 пъти последните 10 дни. Последно, когато имах възможност да отида беше супер яко. Времето беше нито топло, нито студено. Природата вече се подготвя за преминаване от един сезон в друг , което от своя страна се характеризира с различни окраски на растителния свят, която пък палитра от цветове намирам за много красива за гледане. Голям ми е кеф да стъпвам по червени , жълти и зелени изпопадали по пътеките листа, които нежно припукват и шумолят докато ходиш по тях. А въздухът, ех въздуха, ако можех да си го затварям в буркани и да си го нося у нас...абе обичам си планината.
Иначе днес дойде ред и на Джурата.  Очаквах по-опушен и тежък вкус(все пак е isle), но изобщо не останах разчарован, напротив останах много доволен. Общо взето това е за днерс от моя беден на спорт и здравословен начин на живот, но богат на оплаквания, тестени изделия и спиртни напитки, дневник.

21.10.18
22:42

В крайна сметка не успях да тренирам събота и неделя. Много ме мързеше. Общо взето ядне, пиене и спане беше уикенда. Принципно когато свалям смятам грамажи и описвам храната.Сега се чудя дали да не си направя един експеримент и да описвам храната , когато не тренирам и не съм на режим, за да видя за колко време ще ги кача зимнити 15 кила този път. Малко от по -рано почвам тази година и докато дойде 08.01.2019г. имам много време, та може и да мина 110 тази зима.
Та вчера:
1. Свинско с картофи и лук( две големи порции), три филии хляб, салата, луканки, кашкавали и сирене, една метакса, към 400 грама сметаново руло.
2. Пакет пуканки, един шоколад, солети, две уискита, пакет солети.
3. Три хот-дога с  кебапчета, майонеза, домат, чедър, 2-3 вида сирена , едно сметаново руло(около 600-700 грама), три уискита.
Днес:
1. Три големи порции мусака, домашни тулумбички(около 10, но бяха доста по-големи от нормалните), 5 филии домашен хляб, сладолед, чаща домашно червено вино.
2. Около 15 пълнение мекици( със сирена и кашкавал),15 бухтичи с д.с. от боровинки, мед, течен шокоад, пакет пуканки, 5-6 домашни тулумбички, две уискита.

Сега като го пиша, то не била чак толкова много храната, а се чувствам яко наяден. Бах тая джура уж я отворих да я опитам, а .....Взех някакъв домашен био мед, който не съм опитвал още, но изглежда и ухае много добре.
Ако някой има опит с японските блендове да даде мнение, че имам мерак  да пробвам Никка или Хибики, но цената им е доста висока(за моите възможности) и се чудя дали да дам толкова пари за бленд или да си продължа лека-полека с пробването на шотланските малцове( има още много да опитвам, но мисля да продължавам да пробвам  Islay уискита , от спейсайд ме блазни 18 на гленивета и фидиха, но има доста по -евтини уискита , които мога да опитам преди тях) . Като говоря за бленд освен за японските, ми е интересна 18 на чивас , дали си заслужава. Естествено, че е въпрос на вкус , но все пак ... Общо взето е това.

21.10.18
23:00

Една Никка All Malt ,ми стои до компютъра вече година...Не ме грабна и това е,но Хибики 17г,което ми подариха и уж щях да го карам полека...замина за 2 вечери.

22.10.18
09:38

казано от nervak на 21.10.18, 23:00:

Една Никка All Malt ,ми стои до компютъра вече година...Не ме грабна и това е,но Хибики 17г,което ми подариха и уж щях да го карам полека...замина за 2 вечери.

Седемнадесет годишният бленд ми е далеч над възможностите . То най-евтиният блед е малко над 100… , Иначе бутилката им е супер яка.

ДЕ

22.10.18
09:55

Вие явно сте с доста изтънчен вкус, т.е. усещате си пиенето и си правите разликата, а и си се наслаждавате на съответната марка. При мен единствено се усеща, дали уискито е някакво по-хубаво или не, въобще не мога да различавам какво пия. А не е като да нямам стаж. Важното е пиенето да ми “гори” гърлото и да “направя” леко главата, та затова и нямам драми и претенции, дали ще е Джони, Туламор или някакво за 100-200 и нагоре лв. Харесвам като цяло повече бърбъните и като ми се пие нещо подобно, просто си взимам един Джим Бийм, което ще ми донесе същото усещане, както и пиене за петорна цена. Пил съм и такива, ама както казах, не правя разлика кой знае каква. Та и от там не ме блазнят подобни марки, дето не съм и ги чувал.

23.10.18
20:08

Храната вчера:

1. Адана кебаб, по малко пилешко и телешко, торта , едно уиски.

Храната днес:

1. Телешко с картофи, няколко филии домашен хляб(някои с масло,някои с мед, някои със сурене) домаше ябълков пай( почти всичкия издядох наведнъж) с маслено тесто.

Пробвах и лафройг селект. Изключително добро уиски, но  талискър 10 и джура джурней лично на мен ми допаднаха малко повече. Сравнявам го с другите островни дето съм пил.
Иначе се бях настроил да тренирам тези дни, но разни обективни и донякъде  субективни(мързел) фактори ме възпряха. Нещо кръстът взе да се обажда тези дни, та май ще го дам почивка няколко дни(говоря по принцип, че смятам да се излежавам, а не са да не тренирам). Главата днес ще ми се пръсне, но разните проблеми , системно недоспиване и това никакво време, ми оказват такъв ефект на мен. Общо взето е това.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1