Yennefer's Diary

Прескочи до:

08.10.18
21:10

казано от Radost на 08.10.18, 11:41:

Иначе моят опит с вегетеранството беше кофти - 5 години без сили, настроение, дебелеене със “здравословни” и био храни. Връщането към месоядството и яйцата за мен е правилното решение + тренировките или колоездене. Но всеки има глава, сам да преценява.

Вероятно не случайно си поставила кавичките на “здравословни”. А това че са био, съвсем не гарантира здравословност.
Ако човек се храни добре и се възстановява адекватно, няма причина поради която да се чувства безсилен, дебел и апатичен с вегетарианско хранене.
Яденето на месо е въпрос на избор, не на нужда.

Мнението беше редактирано от Margi на 08.10.18 21:13.

08.10.18
21:31

казано от Margi на 08.10.18, 21:10:

Да...освен ако не иска на 30-35 да изглежда като на 50-55години,минимум.

08.10.18
21:37

казано от nervak на 08.10.18, 21:31:

Колко вегетарианеца на 30 познаваш лично, които изглеждат като на 50?

08.10.18
21:49

Поименно ли?

08.10.18
21:51

казано от nervak на 08.10.18, 21:49:

Поименно ли?

Да, и със снимков материал. 🙂

08.10.18
21:54

казано от nervak на 08.10.18, 21:31:

.  Може ли да те помоля да изчезнеш от дневника ми Г-н 50-годишен чичко с време за губене, аз не ти чета и не ти коментирам дневника, предлагам ти да направиш същото. Ама може преди това да сложиш снимков материал на вегетарианец и до него своя снимка ????

Мнението беше редактирано от Блажка на 08.10.18 21:55.

08.10.18
21:55

Разбира се.
Извини ме, “малка” лелке.

Bart Simpson

08.10.18
23:55

Еб@хти как ми липсвахте.
😉

09.10.18
00:39

Винаги ми е било тъпо хора да се бъркат на други хора какво ядат(или как да отглеждат децата си). Все едно нещо неморално се прави. А покрай веган групите е нещо брутално. Имам чувството, че колкото повече се ограничават хората от нещо, толкова повече злобеят.
Сори за спама в този дневник!

09.10.18
05:44

казано от Radost на 09.10.18, 00:39:

Винаги ми е било тъпо хора да се бъркат на други хора какво ядат(или как да отглеждат децата си). Все едно нещо неморално се прави. А покрай веган групите е нещо брутално. Имам чувството, че колкото повече се ограничават хората от нещо, толкова повече злобеят.
Сори за спама в този дневник!

Винаги ти е било тъпо и все пак го направи. 🙂
Къде тея веган групи, къде тея ограничения? Кой говори за децата ти?

09.10.18
11:00

На мен също винаги ми е било тъпо хора, дето цял живот са седели кълка връз кълка и изведнъж са решили да спортуват, да си направят дневник в бб-тийм, да свалят едни 5-10-15кг с високо-мазнина ниско-въглехидратна диета ( прочетете защо ви се получава именно с тая диета и в началото толкова лесно, понеже не ми се обяснява надълго и нашироко) да започнат да ми се правят на големите специалисти по всичко.
Нито сте открили топлата вода, нито сте големи герои, най-лесно сваля кила човек, който никога не е бил на диета и никога не е спортувал (или не е спортувал редовно и правилно).

Когато през далечната 2011 година си направих дневник тук, бях по-ниска от тревата, тогава 3 пъти трих, 10 пъти поправях и най-накрая пратих лично съобщения на Рони ( която не познавах на тоя етап) да и кажа, че много ми харесват краката и.. По-натам като свалих 8кг на извара, яйца и месо си помислих, че съм топ-разбирача, почнах да коментирам наляво -надясно, да заливам дневниците на хората, да дрънкам глупости ( изхождайки от собствения си опит и т.н. )... Както и да е.
В този период най-много ме дразнеше Марги, откачах направо, как може да яде някви прахчета и да ми спори за моите мръвки ( в мръвката е силата! ВМ-НВД ДО ГРОБ!). Хората от форума знаят как сме се драпали, грозно беше, от моя страна много грозни неща съм казвала, на лични също, абе  пълен цирк. Вече по-натам нещата стигнаха и до блок във фейсбук... Обаче знаете ли какво ще ви кажа на всички хейтъри и т.н.
Никога не ми е отказвала съвет, помощ, savoir-faire ( начина на приготвяне на нещо). Няма значение дали ще я питам за супер храна, за екскурзия, за вид плод, за козметика, за пречистване как да си го направя и т.н.

Всичко започна от моето изказване, че яденето на месо по 5 пъти на ден те пълни с токсини ( има си книги писани за това, не съм го измислила аз, неслучайно във всяка религия има пости, за да се пречистиш)
Държа да отбележа, че не съм написала, че те прави грозен, дебел, безсилен, тъп, фригиден, гей  и т.н.

И последно, че стана отегчително : Спрете да нападате Марги индиректно и директно в моя дневник, лично бих се радвала, ако има нещо да ми препоръча като ми чете постовете, да ми го напише, а не да се лутам като муха без глава, защото тя просто е спряла да чете и да коментира. Благодаря!

09.10.18
11:33

Днес

Тренировка

Клек -  3х1х100кг, 3х2х90кг
Тяга прави крака в СС машина задно бедро едностранно - 3х12-15
Лег - 3х2х65кг, 3х5х50кг
Трисет за рамо - 3 кръга
Аддуктор - абдуктор

20-30 мин степер

Храна:
МСМ
Шейк - 1 банан, горски плодове, 150мл кокосово мляко + конопен протеин + ашваганда + шатавари + брахми + черна мака ( това за 2 пъти)
Кафе + спирулина
Кокосово мляко + чиа
10 бадема
Салата от ряпа
Черен ориз + спанак - 200гр сготвено
1-2 лъжици фъстъчено масло + 2-3 крекера

Чакам си доставкатата на зеленчуци и вечерта ще си спретна салата от киселец, кейл и листа от червено цвекло + ще пробвам рецептата за боба със содата от Барт.

Чай от мащерка и маточна ( домашен)
Чай - Джинджифил, див копър, канела, какаови люспи, анасон, кардамон, корен от куркума, черен пипер, карамфил

Мнението беше редактирано от Блажка на 09.10.18 11:34.

09.10.18
11:46

казано от Блажка на 09.10.18, 11:00:

... Всичко започна от моето изказване, че яденето на месо по 5 пъти на ден те пълни с токсини ( има си книги писани за това, не съм го измислила аз, неслучайно във всяка религия има пости, за да се пречистиш)...

Буквално, нищо от това не е вярно 🙂 Не ми се влиза в подробности, защото този спор обикновено завършва с fuck the facts, аз вярвам че ...

И за да не е празен поста, прочетох на предната страница че във вегетарианския си режим не следиш нищо освен количествата зелении. Това би могло да доведе редица проблеми от към недостици и авитаминози в организма. Приема и съотношенията на ЕАК (това от Сашо) също е много полезно да се смята, поне от време на време. Според мен изключвайки дадена хранителна група, трябва да следиш повече неща, а не по малко.

Мнението беше редактирано от Splash на 09.10.18 11:52.

09.10.18
11:53

казано от Splash на 09.10.18, 11:46:

казано от Блажка на 09.10.18, 11:00:

... Всичко започна от моето изказване, че яденето на месо по 5 пъти на ден те пълни с токсини ( има си книги писани за това, не съм го измислила аз, неслучайно във всяка религия има пости, за да се пречистиш)...

Буквално, нищо от това не е вярно 🙂 Не ми се влиза в подробности, защото този спор обикновено завършва с fuck the facts, аз вярвам че ...

И за да не е празен поста, прочетох на предната страница че във вегетарианския си режим не следиш нищо освен количествата зелении. Това според мен може да ти доведе редица проблеми от към недостици и авитаминози в организма. Приема и съотношенията на ЕАК (това от Сашо) също е много полезно да се смята, поне от време на време. Според мен изключвайки дадена хранителна група, трябва да следиш повече неща, а не по малко.

Правя си пълни изследвания на всеки 4-5 месеца, спокойно, въпросът беше дали си изчислявам макроси ( протеин, въгл. мазнина), написах, че не правя макроси, както едно време в ексел си правех за въглехидратната ротация.
Преди ми бяха написали в бб-тийм, че ако взимам стероиди ще умра. Ми... 😄
Затова благодаря за всички съвети, ще прочета повече по темата, но на 16 имам пак пълни изследвания и се следя.

И благодаря, че не ти се влиза в подробности, скандалите вегетарианци - месоядни и теорията за големия взрив, ако може в друг дневник.

Мнението беше редактирано от Блажка на 09.10.18 11:55.

09.10.18
12:15

И нещо от последните часове, моята състезателка, моята гордост, майка на три деца!

Има ли желание, има и начин!
Лично тегло 59кг, килограми на щангата - 130

Верче 3х130

Мнението беше редактирано от Блажка на 09.10.18 13:18.

09.10.18
12:19

Блажка пълнолетна ли е?
Ми оставете я да си слага каквото иска в устата.

Все едно вашето здраве и нездраве зависят от нейната диета.

09.10.18
12:27

казано от CarnalK на 09.10.18, 12:19:

Ми оставете я да си слага каквото иска в устата.

Тиии какъв си хахахахахаах 😄

Мнението беше редактирано от Блажка на 09.10.18 12:28.

09.10.18
12:49

Аз съм добро и хрисимо моНче.
Вие сте тези със задните помисли ;р

Bart Simpson

09.10.18
12:49

Да доспамя и аз за Марги.
Като цяло и аз минах по пътя на Блажка в началото, че май и по- далеко стигнах и със Марги сме имали не един спор.
Оановен опонент беше и на Дизи и т.н. И т.н.
Не е това основното, което искам да кажа,  а то е че с Марги споровете рядко стават грозни и неприятни, на мен това ми е направило впечатление и тя се радва на моето уважение, колкото и незначителен фактор да е това.
Трудна е за харесване, но кой ли пък не е?
Шашавите движат и развиват света, според мен.

ДЕ

09.10.18
13:12

Нещо клипа не се отваря. Ако не съм влязъл във фейса, след като кликна на линка и вляза си ми отваря директно стената. Ако пък съм влязъл преди това и кликна на линка, ми изписва това:
За съжаление това съдържание не е на разположение в момента.
Последвали сте връзка, която може би е остаряла или е видима само за аудитория, към която не принадлежите.

Може и само при мен да е проблема, не знам!

09.10.18
13:18

казано от Deyan на 09.10.18, 13:12:

Нещо клипа не се отваря. Ако не съм влязъл във фейса, след като кликна на линка и вляза си ми отваря директно стената. Ако пък съм влязъл преди това и кликна на линка, ми изписва това:
За съжаление това съдържание не е на разположение в момента.
Последвали сте връзка, която може би е остаряла или е видима само за аудитория, към която не принадлежите.

Може и само при мен да е проблема, не знам!

Я пробвай пак.

ДЕ

09.10.18
14:02

Пробвах и през телефона-тц.
На компа си е същото, а през телефона, където съм си онлайн във фейса, ми изписва: “Видеоклипът не може да се възпроизведе”.
Ако на другите се отваря, не се тормози, явно някой отгоре не иска конкретно аз да видя как дИга мацката ;-) Т.е. казвам ти го за инфо, щото някой може да не си седне на задника, ако не види клипа :-)

09.10.18
15:41

Отваря се клипът. Явно проблемът е в твоята връзка.
Блаже, не знаех, че ти тренираш Вера. следя я отдавна, изобщо яка мацка 🙂

09.10.18
15:49

казано от Queen Cobra на 09.10.18, 15:41:

Отваря се клипът. Явно проблемът е в твоята връзка.
Блаже, не знаех, че ти тренираш Вера. следя я отдавна, изобщо яка мацка 🙂

Преди като не беше толкоз яка, не я тренирах аз 😄
Шегувам се, познавам я от 12 години, мнооого дълга история още от Търново. Луташе се известно време между тренери и т.н., но в крайна сметка се разбрахме да я поема аз.
Тази година стана втора на Уилкс на Купата с резултат 135 клек 72,5 лег и 137,5кг тяга на категория 57. Другата година Купата по Уилкс ще е наша 🙂

09.10.18
20:07

Хах, всъщност Вера и аз я знам от Търново, ходихме по едно време в един фитнес , когато още беше руса-поне наполовина. 🙂 Абсолютно запомняща се жена, с тези татуировки. Помня, че беше адски вманиачена по високопротеиновата диета и по тренировките, но наистина много далеч от сегашната си сила и релеф.
След толкова години като я видях във фейсбук не  можах да повярвам колко се е развила - и силово и във всякакъв смисъл.
Божее, наистина ли минаха 12 години? :(
Натискайте здраво двете, евала 🙂

ДЕ

09.10.18
20:45

казано от Queen Cobra на 09.10.18, 20:07:

Божее, наистина ли минаха 12 години? :(  🙂

После още по-бързо минават. Както си в пика си на около 30 г. и иху-аху, няма да се усетиш как ще си вече над 40. Особено ако си семейна и с деца-проверено........което не значи, не се омъжвайте и не раждайте. Напротив.
Апропо, ти от 18 годишна ли си по залите, щом като помниш мацката от преди 12 г.
Блажка да ме извини за разводняването, ама т’ва си е важно 😎 Дано го осъзнавате.

Мнението беше редактирано от Деян на 09.10.18 20:50.

09.10.18
21:00

Най-обичам някой да ми дава наклон на лежанката с житейските си избори, които сигурно смята за правилни 🙂
Апропо- тренирам от 2007, иначе мацката я помня от фитнеса на“Pоwer and motion” в Търново, което ще рече че не е по рано от 2011 може би. Блажка я знам  от началото на ерата й на пауърлифтър. Като се замисля какви спорове водехме тук с нея преди години 🙂

ДЕ

09.10.18
23:25

Е какъв наклон ти давам, не съм казал прави това или онова-живей си както искаш. Просто упоменах, при какви обстоятелства годините още повече не се усещат как летят.

10.10.18
08:57

казано от Queen Cobra на 09.10.18, 20:07:

Хах, всъщност Вера и аз я знам от Търново, ходихме по едно време в един фитнес , когато още беше руса-поне наполовина. 🙂 Абсолютно запомняща се жена, с тези татуировки. Помня, че беше адски вманиачена по високопротеиновата диета и по тренировките, но наистина много далеч от сегашната си сила и релеф.
След толкова години като я видях във фейсбук не  можах да повярвам колко се е развила - и силово и във всякакъв смисъл.
Божее, наистина ли минаха 12 години? :(
Натискайте здраво двете, евала 🙂

Аз я познавам от 2006, ходех с един нейн приятел, с теб дооооста по-късно се знаем, примерно 2011, да. Връзката ми с Вера е по-скоро емоционална, отколкото щангистка. 🙂

10.10.18
10:16

Тренировката от вчера я премествам за днес, вчера се наложи да ходя нагоре-надолу, прибрах се късно и вече не ми беше до зала, затова правих следната тренировка.

Изкачване на стълби с поддържане на темпо - 30 мин
Бегови упражнения на стълби - високо коляно, подскочно ( напред и настрани), ситно бягане, на един крак, на два крака всичко по 2
После - 4х25 коремни преси
Шутове - 3х20 на крак
Разтягане
( около 60 мин тренировка в блока )

За днес остава:

Тренировка

Клек -  3х1х100кг, 3х2х90кг
Тяга прави крака в СС машина задно бедро едностранно - 3х12-15
Лег - 3х2х65кг, 3х5х50кг
Трисет за рамо - 3 кръга
Аддуктор - абдуктор

20-30 мин степер

Днес имам мускулна треска, по-добре да бях клякала хахахаха 😄

Храна:

МСМ
Шейк - 1/2 банан, горски плодове, 50мл бадемово мляко + черна мака + брахми + ашваганда+ шатавари + конопен протеин
Кокосов мляко с чиа
Кафе + хлорела
Салата - киселец + кейл + листа от червено цвекло + 1/2 авокада + грана падано за поръсване
4-5 крекера с лен и сусам
200гр боб със сушени люти чушки и пресен магданоз( сготвен по схемата на Барт, сега ще видя как ще ми се отрази, наистина паднаха мноооооооого люспи)
1 лъжица фъстъчено масло ( под въпрос)

Салата - киселец, кейл, манголд, листа от червено цвекло + авокадо + сушени домати, грана падано за поръсване
1-2 филийки хляб от лимец
Домашен хумус със сушени люти чушки 😄 😄
Ще се пробвам да направя и пастет или нещо от червено цвекло, ако ми остане време и така.

Чай - самодивско биле и този с джинджифил и канела и вечерта най-вероятно няколко чаши от запарена мента.

Мнението беше редактирано от Блажка на 10.10.18 10:49.

10.10.18
10:39

.

Мнението беше редактирано от Блажка на 10.10.18 10:48.

10.10.18
10:45

Блажке, ти си най-невероятно експериментиращият човек, който познавам. Казвам го едновременно с възхищение и объркване. Силов трибой, кросфит, бодибилдинг, вдигане на тежести, лека атлетика, ММА. С каква цел тренираш сега- поддържаш форма или все още си насочена към ММА?
Пробвай все пак беленият боб на Крина. Доста по-лесно се храносмила. Според мен съчетания на боб и хумус в един ден не е препоръчително. Самият хумус е крайно тежка храна- много фибри с много мазнини.
Наистина не знам как издържаш на глада с тази храна. Към всичките салати, хляб и  боб, спокойно ще изям 400-500 гр. месо.

10.10.18
10:49

казано от Блажка на 09.10.18, 11:53:

Затова благодаря за всички съвети, ще прочета повече по темата

Достатъчно е да си прочетеш хубаво кореспонденцията с мен, особено от едно време, като старателно пропуснеш глупостите. Ще видиш, че нещата, които се опитваш съм ти ги казал още преди време.

10.10.18
11:06

казано от James Hinks на 10.10.18, 10:49:

казано от Блажка на 09.10.18, 11:53:

Затова благодаря за всички съвети, ще прочета повече по темата

Достатъчно е да си прочетеш хубаво кореспонденцията с мен, особено от едно време, като старателно пропуснеш глупостите. Ще видиш, че нещата, които се опитваш съм ти ги казал още преди време.

Защооооооооо, защо ме накара да погледна личните, прогресът на нашата комуникация...
2012-2017 и след това почнахме да използваме “новите технологии” на вайбър и уатсап.

Мнението беше редактирано от Блажка на 10.10.18 11:07.

10.10.18
11:26

казано от Queen Cobra на 10.10.18, 10:45:

Блажке, ти си най-невероятно експериментиращият човек, който познавам. Казвам го едновременно с възхищение и объркване. Силов трибой, кросфит, бодибилдинг, вдигане на тежести, лека атлетика, ММА. С каква цел тренираш сега- поддържаш форма или все още си насочена към ММА?
Пробвай все пак беленият боб на Крина. Доста по-лесно се храносмила. Според мен съчетания на боб и хумус в един ден не е препоръчително. Самият хумус е крайно тежка храна- много фибри с много мазнини.
Наистина не знам как издържаш на глада с тази храна. Към всичките салати, хляб и  боб, спокойно ще изям 400-500 гр. месо.

Целта ми, да видим каква ми е целта, честно казано всичко почна без някаква определена цел, тази година като ходих за 10 дни до Бали ядох само ориз, авокадо, драконов плод, някакви местни крекери и оризови блокчета, пиех кокосова вода и местната бира Бинтанг ( да не каже някой, че се скатавам хахах) и други неща пробвах, та установих, че се чувствам много добре, даже самата аз не повярвах, че не съм яла месо 10 дни. Като се върнах, продължих 2 месеца така и защо почнах пак да ям месо идея си нямам, честно казано и юли реших, че ми е по-добре без.
Пак казвам риба ям ( в тоя ред на мисли, ако някой знае откъде мога да си купя мерлуза, ще съм благодарна, ама чистена, така де, без глава, това е една от малкото риби, които ям с удоволствие).

Ходя на ММА, но останах само огромните момчета и ако трябва да съм честна за кик бокса ходя основно и кондиционните, защото на граплинга и джудото тотал щета, не се получава, аз дори не мога да ги заключа с крака на техническата част. Интересно ми е, ходя с желание, но докато не се появи момиче... така, 3 силови имам в седмицата, тук по-скоро искам да докажа, че може да си относително силен и без да ядеш по 500гр месо на ден и че силата не идва оттам ( поне моята със сигурност не идва оттам, защото виждам как за 2 седмици бая вдигнах постиженията просто защото започнах да тренирам щанга 😄 ).

И не на последно място изобщо не вярвам, че от вегетарианството ставаш дебел и мазен или на 30 ще изглеждаш на 50, пък на 80 на 100 и т.н. И понеже свалих 5кг за 2 месеца с вегетарианство, няма как да вярвам, че ставаш дебел... а за второто понеже скоро ще стана на 31, ще се наложи да изчакам да стана на 50 ( живот и здраве) и да видя дали ще изглеждам на 70 😄

Забравих да кажа за хумуса, ям по 2 макс филийки от лимец хляб ( дето са 5 на 10см) с тънук слой хумус и салатата, не ям хумус на грамаж по 100 по 200, така че не мисля, че ще е проблем. И не съм гладна също да отбележа, а приятелят ми е скандален, кара го само на шейкове и кокосово мляко с чиа и каза, че напълно го засищало и му давало енергия през деня.

Мнението беше редактирано от Блажка на 10.10.18 11:35.

10.10.18
11:39

Понеже стана въпрос за хумуса и боба. Аз бих яла хумус, а не цял боб (или цял нахут). Фибрите за които говори кобрата вече са до голяма степен смлени в хумуса, така че за храносмилането е по-лек. Не бих го яла с боб, евентуално с хляб, ИЛИ ориз.
Черен боб и черна леща прекрасно стават на хумус и аз лично нямам проблеми със смилането им.
И чисто статистически, повече месоядни хора са болни и с наднормено тегло, не за друго, а заради факта, че за да е станал вегетарианец, човек вече се е замислил над качеството и количеството на храната си и малко или много внимава какво яде. Не включвам вегани в статистиката, защото там нещата са сложни.

Към Блажка - и ние вкъщи доста време сме карали на шейкове и смутита. Човек може да си достави всичко нужно с тях, само че в един момент омръзват. 🙂

Мнението беше редактирано от Margi на 10.10.18 11:41.

10.10.18
11:46

казано от Margi на 10.10.18, 11:39:

Понеже стана въпрос за хумуса и боба. Аз бих яла хумус, а не цял боб (или цял нахут). Фибрите за които говори кобрата вече са до голяма степен смлени в хумуса, така че за храносмилането е по-лек. Не бих го яла с боб, евентуално с хляб, ИЛИ ориз.
Черен боб и черна леща прекрасно стават на хумус и аз лично нямам проблеми със смилането им.
И чисто статистически, повече месоядни хора са болни и с наднормено тегло, не за друго, а заради факта, че за да е станал вегетарианец, човек вече се е замислил над качеството и количеството на храната си и малко или много внимава какво яде. Не включвам вегани в статистиката, защото там нещата са сложни.

Към Блажка - и ние вкъщи доста време сме карали на шейкове и смутита. Човек може да си достави всичко нужно с тях, само че в един момент омръзват. 🙂

Да, разбрах те, Марги, може да го пропусна, ще ям само салата, изобщо не ми е проблем и онази от цвеклото, чиято рецепта ми даде, за гонене на вампири 😄

10.10.18
14:16

Понеже не се качиха снимки ще кача аз. Тези две мои приятелки са вегетарианки, втората мисля, че даже е веган с полата, все забравям да я питам. И двете са по-големи от мен, не много мисля с по 2 години. Дали изглеждат на 50? И дали са затлъстели ? Хмм... просто хората си мислят, че като спреш месото у увеличаваш хляба, кашкавала, ориза и картофите и какво беше “здравословните” бисквити примерно. Момичето с полата също има дете, на 5 години и никога не е яла месо в живота си.

Мнението беше редактирано от Блажка на 10.10.18 14:18.

10.10.18
14:45

Ако питам дали детето яде месо и дали са му сложени ваксини, много ли ще ескалират нещата? 🙂

Bart Simpson

10.10.18
14:52

казано от Atom на 10.10.18, 14:45:

Ако питам дали детето яде месо и дали са му сложени ваксини, много ли ще ескалират нещата? 🙂

Ба, едва ли.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1