06.11.18
13:57
Здравейте машини. На 18г.съм 168 висок 55кг.От година и половина тренирам редовно и стигнах до такава степен, че от 5 месеца не съм вдигъл тежестите по простата причина, че просто не мога или ако ги вдигна, правилното изпълнение отива на кино и започвам да усещам болки в ставите. Със сегашните тежести се чувствам добре и даже понякога едвам успявам да изпълня серийте до край. Та въпроса ми е ако продължавам да си тренирам така ще имам ли прогрес в следващите 2,3,5,10 години? (техниката е винаги преоритет номер 1 за мен)
Темата беше редактирана от Alex Stoychev на 06.11.18 13:58.
Не няма да прогресираш ако седиш на същите килограми.Достигнал си плато и ти трябва нещо което да ти помогне да излезеш от него.Намали броя на повторенията или сериите.Сложи малко по-голяма тежест.Направи 6 повторения.Яж повече.Зареждай адекватно след тренировка.Начини много намери своя.Успех.
Мнението беше редактирано от Get Fit на 06.11.18 14:52.
06.11.18
14:59
казано от Maria Kenen на 06.11.18, 14:49:
Не няма да прогресираш ако седиш на същите килограми.Достигнал си плато и ти трябва нещо което да ти помогне да излезеш от него.Намали броя на повторенията или сериите.Сложи малко по-голяма тежест.Направи 6 повторения.Яж повече.Зареждай адекватно след тренировка.Начини много намери своя.Успех.
Благодаря, ще пробвам и този начин
06.11.18
15:32
Едно е сигурно на 18 години никой не е постигнал максимума си!Зависи какво целиш хипертрофия или сила .И в двата случая има как да прогресираш страшно много .Яж сменяй програми и с времето ще стане
казано от Stefan Raychev на 06.11.18, 15:32:
Зависи какво целиш хипертрофия или сила .
Все едно има разлика.
06.11.18
18:06
така става, като си на стромба, например)))
06.11.18
18:52
казано от Carbohydrate на 06.11.18, 18:06:
така става, като си на стромба, например)))
До сега не съм прибягва до стероиди, първите 5 месаца тренирах без никакви добавки а сега вече с протеин и креатин
Мнението беше редактирано от Alex Stoychev на 06.11.18 18:52.
казано от Alex Stoychev на 06.11.18, 13:57:
Здравейте машини. На 18г.съм 168 висок 55кг.От година и половина тренирам редовно и стигнах до такава степен, че от 5 месеца не съм вдигъл тежестите по простата причина, че просто не мога или ако ги вдигна, правилното изпълнение отива на кино и започвам да усещам болки в ставите.
Ами ти не си написал по колко серии и повторения на всяка серия правиш. И освен това, най-важното преди тренировката правиш ли общо загряване и сетне преди всяка мускулна група. Примерно преди лежанката, с лека тежест и 15-20 повторения. Или смяташ, че това е загуба на време и енергия, и започваш направо с големите тежести. Колко пъти седмично тренираш и има ли почивни дни между две тренировки? Необходимото време за възстановяване на мускулите и ставите.
Според мен главният ти проблем са килограмите. На 18 години да тежиш 55кг.... много ниски килограми сякаш.
06.11.18
20:48
казано от Миро на 06.11.18, 19:33:
казано от Alex Stoychev на 06.11.18, 13:57:
Здравейте машини. На 18г.съм 168 висок 55кг.От година и половина тренирам редовно и стигнах до такава степен, че от 5 месеца не съм вдигъл тежестите по простата причина, че просто не мога или ако ги вдигна, правилното изпълнение отива на кино и започвам да усещам болки в ставите.
Ами ти не си написал по колко серии и повторения на всяка серия правиш. И освен това, най-важното преди тренировката правиш ли общо загряване и сетне преди всяка мускулна група. Примерно преди лежанката, с лека тежест и 15-20 повторения. Или смяташ, че това е загуба на време и енергия, и започваш направо с големите тежести. Колко пъти седмично тренираш и има ли почивни дни между две тренировки? Необходимото време за възстановяване на мускулите и ставите.
Винаги правя по 10мин. загрява преди тренировка. Тренирам 4 дни в седмицата като сряда, събота и неделя са ми почивни, а серийте и повторенията са ми 4х8-10
Ами за да не те болят раменете, трябва да увеличаваш тежестта постепенно и по малко. Примерно за щангата с 2 малки диска по 1,25 кг, а не примерно с дискове по 2,5 или 5 кг.. И така постепенно ще свикнеш. За сила може на някои упражнения да използваш и варианта пирамида. С постепенно увеличаване на тежестта и намаляване броя на повторенията.
И също така, ако сложиш примерно на втората серия с 2,5 кг по-тежко, не е казано че трябва да направиш 8 или 10 повторения с новата тежест. Можеш да спреш дотам докъдето успяваш да спазваш поне донякъде правилната техника. Това може да бъдат само 5 или 6 повторения. И спираш. А следващия път опитваш с повече повторения.
Отначало правиш само една серия с по-тежко. Примерно втората или третата серия. Сетне когато започнеш да свикваш с новата тежест и стигнеш 7-8 повторения.правиш още една от сериите с новата тежест, сетне още една и така докато постепенно смениш във всички серии досегашната тежест с новата.
Иначе има доста голяма разлика между двете снимки, които си показал. Вървиш по правилен път. Но наистина 55 кг е все още доста малко тегло за един мъж.
06.11.18
22:25
казано от Миро на 06.11.18, 22:00:
Ами за да не те болят раменете, трябва да увеличаваш тежестта постепенно и по малко. Примерно за щангата с 2 малки диска по 1,25 кг, а не примерно с дискове по 2,5 или 5 кг.. И така постепенно ще свикнеш. За сила може на някои упражнения да използваш и варианта пирамида. С постепенно увеличаване на тежестта и намаляване броя на повторенията.
И също така, ако сложиш примерно на втората серия с 2,5 кг по-тежко, не е казано че трябва да направиш 8 или 10 повторения с новата тежест. Можеш да спреш дотам докъдето успяваш да спазваш поне донякъде правилната техника. Това може да бъдат само 5 или 6 повторения. И спираш. А следващия път опитваш с повече повторения.
Отначало правиш само една серия с по-тежко. Примерно втората или третата серия. Сетне когато започнеш да свикваш с новата тежест и стигнеш 7-8 повторения.правиш още една от сериите с новата тежест, сетне още една и така докато постепенно смениш във всички серии досегашната тежест с новата.
Иначе има доста голяма разлика между двете снимки, които си показал. Вървиш по правилен път. Но наистина 55 кг е все още доста малко тегло за един мъж.
Благодаря за изчерпателното мнение. Ще се постарая да правя казаното и се надявам да прогресирам или поне най малкото да не загубя това което съм постигнал
казано от Миро на 06.11.18, 19:33:
Примерно преди лежанката, с лека тежест и 15-20 повторения. Или смяташ, че това е загуба на време и енергия, и започваш направо с големите тежести.
Точно този вид “загрявка” си е загуба на време и енергия.
‘начи ако прави Лег със 100кг да иде, да развърти ставите и да легне директно под стоте, правилно ли разбирам?
казано от БПН на 07.11.18, 13:44:
‘начи ако прави Лег със 100кг да иде, да развърти ставите и да легне директно под стоте, правилно ли разбирам?
До 90% от макса- не е проблем, за 95-100% вече имам нужда от подготовка.
Интересно...
При мен такова нещо не може да се случи. Големите скокове обикновено ми завършват със затискане доста под максимума. Сигурно е въпрос на навик.
Мнението беше редактирано от БПН на 07.11.18 14:00.
казано от БПН на 07.11.18, 13:44:
Значи, ако 100 му е работна тежест за около 5-6 повторения, то преди това може да се вработи с по няколко повторения на 40, 60 и 80 кг.
Ако 100 са му тежест за 10+ повторения, то няма проблеми да почне и директно с нея, но все пак ако има желание, може преди това да направи няколко повторения на 60-80 кг.
05.12.18
09:50
Ако ставите са ти толкова проблемни вкарай суплементация с витамин D3 на Now Foods, гледай да е минимум 2500 UI - гълтай по таблекта на ден, вкарай малко суплементация с Магнезии за нервната ти система.
Избягвай рибеното масло. TL;DR:
In summary and in light of the current best evidence, we can conclude that omega-3 supplements might possibly confer cardiovascular benefits but their benefits will be minimal, if any. We are also unsure if there is a subset of patients that would benefit most from this supplementation. Further ongoing investigations could be helpful in that regard. And finally, would the current best evidence lend support to widespread use of omega-3 supplements for primary or secondary CVD (Cardiovascular disease) prevention? Our answer given the existing evidence would be “no”.
И не, това не ти е максимума, но няма да е лошо да се постараеш повече за гърдите и core мускулите защото приличаш на curlbro.
Мнението беше редактирано от NotFatJustBalkan на 05.12.18 09:55.