казано от Radost на 04.11.18, 14:56:
Моят критерий за идеал за форми е нещо такова и не непременно форми, запълнени от мускули.
Аз малко със закъснение виждам това .Само да вмъкна , че добре си се насочила Радост.Въпросното момиче е Michelle Lewin - фитнес модел и бикини състезател.
https://michellelewin.com това е нейният сайт.
Благодаря за инфото 🙂 Не ми изглеждаше на фитнес човек(може би заради дрехите), но тук се вижда по-добре и си е екстра мацката:
https://michellelewin.com/workouts/
Също е похвално, че на рекламните снимки не държи гири от 2 кг, а по 15 кг.
07.11.18
11:00
Мишел е великолепна, бедрата и дупето й са най-добрата част от тялото й и са наистина страхотни. Изключително заоблени, което си е и до ген. Изобщо не я познах на предходната снимка, оказа се, че е фотосесия от 2015г
казано от Radost на 07.11.18, 01:34:
че на рекламните снимки не държи гири от 2 кг, а по 15 кг.
A дали не са 15lb?)))
08.11.18
00:02
Мен пък ми направи впечатление какъв хаос беше в стаята където се снима, страшна кочиня.
Вообще не е секси, горната половина- скелетон.
Отчет 63.3 кг. Свалени около 5 кг от началото на дневника и цел още толкова - с уговорката, че теглото е относителна история.
За м.Октомври имам 19 тренировки в зала или по-сериозни, като не броя колоездене, стречинг, разходки с кучето в парка(които ме спасяват да си направя 9-10к крачки).
Днешната тренировка малко съкратена, но я имаше. 50 мин:
10 мин пътека наклон 5-6, за крачките
Клек 3 х 8 @38
Напади 3 х 10 @28
К.тяга 3 х 8-10 @38
Калф машина 3 х10 @20
Гребане щанга 3 х 8-10@28
Кик бек 3 х 10-12 по@5 гира
Лежанка наклон 12 @18 2 х 8 @23
Флайс након 3 х 10-12 @5 гира
Абдктор, адуктор, задно бедро скучна работа
Реших да не си натоварвам горната част, планирам утре/днес да тренирам вкъщи тази част.
09.11.18
07:17
казано от Radost на 09.11.18, 00:09:
Реших да не си натоварвам горната част, планирам утре/днес да тренирам вкъщи тази част.
Хах, че ти вече си пръснала от тренировки цялото тяло, тези упражнения- гребане, лег- са си комплексно и достатъчно натоварване за горната част.
Не че съм се претоварила, но в залата беше мега задух и спарен въздух, отворих прозорец, надуха ми голите ръце за 15 мин и само мислех как да се пазя да не са ми сковани днес. Чакам малкия да заспи и да видя какво ще сътворя.
Домашна тренировка с някои нови тежести. Нова ми е пудовката 20 кг и 2та дъмбела по 10 кг(на снимките са по 6 и после 10кг). Много съм доволна от просуктите в Декатлон. Пудовките са мега приятни, с гумена подложка, а дъмбелите се разглобяват лесно и са удобни, приятни за държане. Имам и крив лост, но ми е малко демотивиращ за клекове или тяга.
Та днес горна част, по 3 серии:
Лежанка дъмбели
8 х2@10
Арнолд 8 х 2@4
Кофички от пейка 8
Едностранно гребане 15@10
Флайс легнало 12 х 2@6
Разгъване ръце встрани 10 х2@4
Гребане гири 15 х 2@6
Кик бел 12 х 2@4
Ренегатско гребане 20 @4
10 мин вариации планк от youtube клип
Някакви идеи къде мога да включа пудовката 20 кг за горна част, като определено не мога pullover с повече от 15 кг?
09.11.18
20:29
20 кг са добри за гребане, изтегляне до брадичката, сумо тяга-хай пул, но най -вече пудовката е добра за тренировка за бедра- всякакви клекове, тяги, суингове.
Пуловър никога не съм включвала, намирам го за крайно безсмислено упражнение. Какво развиваш с него?
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 09.11.18 20:33.
Пуловър усещам трицепс, аз го правя права, но с 12 кг. пудовка.
Благодаря за предложенията, днес пробвах от един клип изтегляне до брадичка с клек, беше приятно.
Иначе да, пудовката съм я взела най-вече за клекове, суинг, тяга на един крак, руски туист, но тук-таме ще тренирам вкъщи и гледам какво да включа и за горна част.
09.11.18
22:22
Казва се sumo deadlift - high pull- експлозивно движение, като изтеглянето с щанга от земя. Нищо общо с клека като техника. Разгледай по - добри клипове.
Пуловър за трицепс- няма как. Не е активен мускул за това упражнение. Различните техники са за развитие или на гръдните и междуребрените мускули или гърба,затова питах, кой вариант.
Най-вероятно под пулоувър за трицепс има предвид разгъване зад глава за трицепс. А до пулоувъра с дъмбел (с изпънати ръце) по принцип не мога да приема мнението, че е безсмислено упражнение. Във форума много не се тачи, но не само според мен и личния ми опит, а и бат Арни в книгата си го описва като най-доброто упражнение за разширяване на гръдния кош и трениране на гръдните мускули, също така за изграждане на маса на предните зъбчати мускули. Това, че масата го изпълняват неправилно и бутат с краката за да използват по-голяма тежест, също така не лягат както трябва на пейката и напрягат врата пак заради по-голяма тежест. Е по този начин и аз не бих видяла ползи.
Мнението беше редактирано от Дени на 09.11.18 23:31.
В един клип на фитнес блендер се казваше standing pullover, но сега виждам, че е трицепс екстензия от стоеж, добре се усеща:
трицепс
09.11.18
23:42
казано от Queen Cobra на 09.11.18, 22:22:
Пуловър за трицепс- няма как. Не е активен мускул за това упражнение.
Кажи честно😄
казано от Дени на 09.11.18, 23:08:
и бат Арни в книгата си го описва като най-доброто упражнение за разширяване на гръдния кош и трениране на гръдните мускули
И един мармот завива шоколад в станиол...😄
Хубаво е преди такива категорични изказвания малко анатомия да се прочете.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 09.11.18 23:43.
казано от James Hinks на 09.11.18, 23:42:
казано от Queen Cobra на 09.11.18, 22:22:
Пуловър за трицепс- няма как. Не е активен мускул за това упражнение.
Кажи честно😄
Личния опит също върши работа, конкретно в случая ...
С приятели стана дума за
80-day-obsession
Не е за мен това, но ми е интересно опитните хора какво мислят за програмата.
казано от James Hinks на 09.11.18, 23:42:
[.
Кажи честно😄
казано от Дени на 09.11.18, 23:08:
и бат Арни в книгата си го описва като най-доброто упражнение за разширяване на гръдния кош и трениране на гръдните мускули
И един мармот завива шоколад в станиол...😄
Единственото което може да се сметне като категорично е, че е най-доброто, но в случая имам предвид за Арнолд и за мен, защото ми е лесно и работи. И нали се припознавам като мармот добавям две снимки 😀 Смейте ми се колкото щете, аз стоя твърдо зад мнението, че разширява гръдния кош.
Мнението беше редактирано от Дени на 10.11.18 00:29.
Мнението си е мнение, всеки си го има. То обаче не доказва абсолютно нищо. А фактите са си факти, и не се влияят от ничие мнение.
Благодаря за инфото за pullover. Определено не искам още по-широк гръден кош, и на слабо тяло бях широка.
Какви са другите факти?
Мнението беше редактирано от Radost на 10.11.18 15:12.
Тези дни се замислям да се пусна на въглехидратната ротация. В момента като гледам нон-стоп 2-годишното няма да намеря амбиция да се храня ден за ден по план и тренировките да са фиксирани дни, но може би Декември ще успея. Според вас 3 седмици на въгл.ротация има ли смисъл и след това да си продължа интуативното хранене, което ми е 1700-1900кал., но ми варират макросите?
Днес комплексна тренировка. Затворих седмицата с 3 тренировки и вчера успях да карам колело вместо да съм в залата. Сметнах че имам нужда от слънце и въздух в 1 свободен час, който ми дадоха. Надявам се скоро някоя баба да се смили над мен и да си тренирам, че направо полудявам вързана.
12.11.18
06:57
Ах как те разбирам с тия малките,всеки свободен час за тренировка е награда.А си се засилил в залата,а някой се е разболял и прочие...Иначе за ротацията и аз пробвах-мога да кажа от личен опит,че изпълнена като хората ще даде тласък,ако задържаш кг.За мен беше трудно изпълнима,но пък работи.След качени 4 кг.от кофти храна и алкохол през миналата година,успях да ги сваля и не съм ги върнала.
Може ли да споделиш как направи твоята въглехидратна одисея, че ми се струва много трудно(от психическа гледна точка и време кога да се яде какво). Малко за вдъхновение 🙂
12.11.18
21:16
Да ти кажа от цялото ми лутане в интернет,където е залято от ротации-съвсем се обърках-пробвах някакви сложни схеми и се провалях всеки път.Накрая реших да въртя 1-2-3,
1-без В
2-Средни В
3-по-високи В
Преди да напълния с тези 4 кг.бях дълго време в кетоза,и за мен беше естествено да държа въглехидратите почти на нула.Докато се престраша да ям от тях мина доста време.Горе-долу при моите тогава 59кг
●Ден 1
без В,
белтък около 140
Останалите ккал.за мазнини
●Ден 2
около 80гр.В
белтък около 140 гр.
Останалото за мазнини
●Ден 3
200 В
140 Б
20 М
дефицит около 200-300ккал
Така задъжах 54-55кг.
И аз съм плащала за програми на онлайн треньори ,но нещо ме хванаха демотивирана и така си останах с неизпълнена програма.
Тази ротация я изпълнявах 4м.с отклонения в храненето.
3-тренировка
2-тренировка
1-без тренировка
Общо взето тренирах по книга
2ва дни тренирам 1ден почивам.Без сложнотии.
Тук има много тренирани хора,които могат да те насочат по-добре ,че и аз да науча нещо🙂
13.11.18
11:27
казано от Дени на 10.11.18, 00:26:
И нали се припознавам като мармот добавям две снимки 😀 Смейте ми се колкото щете, аз стоя твърдо зад мнението, че разширява гръдния кош.
Снимки на ретро бро сайънс ли? Силен аргумент...Много ми е интересно някой да ми обясни как точно се разширява гръдния кош, ако може малко по-научно така...😄 Тоест с факти, не със снимки.
казано от Radost на 10.11.18, 15:08:
Какви са другите факти?
Кои други факти? Колко тренира гръдите ли? 😄
Лили, благодаря за насоките. Определено и аз се оплетох в схеми и теории, но като знам практиката е различна. Това да държиш белтъка толкова висок и да ти паднат мазнините значи е боб, леща,извара и протеинови шейкове. Много непосилно ми се вижда(за моите вкусове). А въглен под 50 за мен си е чиста диета-рестрикция. Ще мисля нещо, за да мога поне 1 месец да изкарам и то около празниците.
13.11.18
15:27
Защо само варива,аз готвя всеки ден заради децата
Ден 1 Белтъка от месо(пиле,пуйка,свинско,телешко),
кашкавал,сирене,
не и млека заради В в тях.
Ден 2 и 3 може месо теле,пиле,пуйка и от гореспоменатите варива
При мен си върви 30гр.протеин на прах всеки ден,просто шейка ми става супер вкусен и не мога без него.
Режимна мусака
Режимно пиле с ориз
Режимни телешко варено и т.н
Всичките ми рецепти са режимни според зависи кой ден е...
През годините съм изписала 5 тетрадки с макронутриенти и на сън да ме бутнеш ги знам наизуст.Та мисълта ми е ,че готвя режимно плюс някакви бисквити режимни или друго сладко пак режимно,палачинки и т.н,хем за децата да става хем и аз съм в режим.При мен вкуса към храната така ми се обърна,че сега не ям и не обичам да ям 70%от храната с която се освинвах преди
Мнението беше редактирано от Лилия Тодорова на 13.11.18 15:42.
Значи ще разгледам дневника ти за вдъхновения 🙂
На мен ми липсва мотивация да сваля въглените, даже не говорим за калории вече, защото нямам проблеми с това, а с по-добрия баланс на макросите.
Вчера и днес почти не се поддавах на изкушения, с изкл. на овесена палачинка за децата и колежката беше правила еклери(специално за това отидох в офиса).
Доволна съм от прогреса ми в тялото и това ме мотивира. Всичко се случва бавно, но се случва. И тонуса в ежедневието ми е супер. Затова трябва да изстиксам малко тези въглехидрати за сметка на протеина.
Вчера домашна тренировка - Долна част и коремна.
Добре се случи с пудовката 20 кг. и 2 дъмбела по 10 кг. Също и с тежести на крака по 2 кг. и доста ритници, глутеус неща, пулсиращо дойде.
Днес горна част, в зала. Като цяло имах сила и съм доволна.
9 упражнения по 3 серии
Положително съм настроена към тази седмица и че ще успея с тренировки, стречинг и мисля, че някоя разходка с велосипед ще направя.
Мнението беше редактирано от Radost на 13.11.18 22:16.
Днес забих калориите и макросите по основния план. Макар че ми харесва да си въвеждам храните, вече доста се усеща кога какво повече или по-малко съм хапнала.
Без тренировка, стечинг 1 час с треньор.
Малко фитнес модели или личности харесвам, но тази незнайна мацка ми влиза в топ листата. Тези ръце са моят идеал за перфектни! Наред с всичко останало де.
Правя си принт картини с цитати за стаята-домашен фитнес. Засега съм харесала няколко не супер популярни цитата, но доста се покриват с начина ми на мислене.
Мнението беше редактирано от Radost на 14.11.18 22:48.
Последните 4 дни съм доволна от ограниченията ми в десертите(дори и да са домашни или протеинов бар), които са си главен въглехидратен дразнител.
Чета за тая кето диета и ще се опитам да вляза в кето режима(тоест под 50 въглена на ден - това го четох на няколко места), но първата стъпка е да огранича въглена под 100 на ден. Четох и че не е добре протеина да е много висок, така че се успокоих да го държа 1.5-1.8 на ден. Доволно се запасих с “фермерска” храна за идната седмица: наденица, кайма, 2 вида контрафиле, шкембе, което ще правя тези дни. Наистина вкуса няма нищо общо с магазинната мрежа. Аз и затова проядох месо.
Днес направих и промишлено количество крем супа, в която добавих извара и стана доста вкусна(и полезна). Щях да добавя оризов протеин, но ме достисня, че скоро трябва пак да купувам.
Днешната тренировка щеше да е комплексна, като отиде 2 идеи по на горна част. Кофтито е, че през цялото време ме боля корем и малко промених плана
К.тяга 5 х 8 @38
Отпади щанга 3 х 10 @28
Лежанка 3 х 8 @23 Според мен съм на ниво 28 кг., където правя 8 повторения. Днес пробвах 33 кг. и като цяло ми беше трудно, не че невъзможно, но реших, че сама няма смисъл да се напъвам толкова.
Флайс полулег 3 х 10 @6 на ръка
Избутване машина(не знам как се казва) 3х10 @20
Гребане машина пейка 3 х 12,14 @25
Широк скрипец 3 х 12 @25
Кабел надолу за трицепс 3 х 10 @30
Повдигане ка крака от наклон 2 х 10 - не ми беше ден за корем
Аддуктор, абдуктор и задно бедро машина
15.11.18
22:48
Аз не, че не съм бил там, ама на всяко твое мнение започваш нещо ново.
Защо не определиш цели, да се консултираш, ама така че да чуеш какво пее радиото и да захванеш нещо инаистина да опиташ?
Може да си прав, нали затова са дневниците, да се самоосъзнае човек (уж).
От 5-6 месеца съм на интуативно хранене и не натискам много с ограниченията, та НВ ми е ново нещо. А ако имаш предвид програмата - гледам да обхваща основните мускулни групи, но при всяка тренировка имам 1-2-3 промени поради ангажираност на лостове или уреди. Иначе имам 4 тренировки, които въртя, но тук не ги описвам много много...
Объркана си и се луташ.Но пък имаш желание за промяна.И аз също като теб в стремежа си да се променя се лутах и минах през какво ли не.Включително и кето и високомазнинно нисковъглехидратно хранене.(Храних се високомазнинно в продължение на 1 год.Незнам дали си виждала снимки от моето начало.Най-дебелият си период натрупах от неправилно кето хранене.)Изключих въглехидратите с изключение на зеленолистни зеленчуци.Тренировките останаха същите.И това доведе до липса на цикъл , напрегнати и много болезнени гърди.
Според мен кетогенното хранене не е добър избор за хора който се занимават активно със спорт.Моят съвет е да се насочиш към балансирано хранене включващо мазнини , белтъци и въглехидрати.
Мнението беше редактирано от Get Fit на 16.11.18 11:47.
Благодаря, Мария.
Не знам дали е лутане или по-скоро пробване на нови неща в стремежа да не вляза в плато. Имам едни 5-6 кг. мазнини(най-вече около корем), които само с активност няма да се стопят. Планът ми е да съм в умерено НВ няколко седмици и е един момент да натисна под 50 въглена на ден за 3-4 седмици с въртене 1 или 2 зареждащи дни(не с джънк) в седмицата.
Чета още неща за кетото и наистина има и положителни, и отрицателни страни.
Аз съм си с балансирано хранене и в калориен децифит от 6 месеца, като нормално бавно се случват нещата 🙂
16.11.18
13:46
Била съм в кетоза,доказана уж с лентички,за около година,това при мен доведе до сваляне на най-много мазнини.Аз лично не съм имала здравословни,хормонални проблеми.Бях много доволна,но сега вече не мога да го направя.Ако си силно мотивирана и нямаш проблеми с бъбреци и т.н,мисля че ще изчистиш подобаващо.Нищо не ти пречи да опиташ,но ти трябва много силен мотив,защото това хранене е различно от всичко друго.Първите три дена,адското главоболие,ако успееш 3 седмици да устискаш,после ще си сита и доволна
казано от Radost на 16.11.18, 13:36:
Благодаря, Мария.
Не знам дали е лутане или по-скоро пробване на нови неща в стремежа да не вляза в плато. Имам едни 5-6 кг. мазнини(най-вече около корем), които само с активност няма да се стопят. Планът ми е да съм в умерено НВ няколко седмици и е един момент да натисна под 50 въглена на ден за 3-4 седмици с въртене 1 или 2 зареждащи дни(не с джънк) в седмицата.
Чета още неща за кетото и наистина има и положителни, и отрицателни страни.
Аз съм си с балансирано хранене и в калориен децифит от 6 месеца, като нормално бавно се случват нещата 🙂
Колко калории приемаш дневно и как си ги разпределила като съотношение на макросите?
Мнението беше редактирано от Get Fit на 16.11.18 14:43.
казано от Maria Kenen на 16.11.18, 14:32:
Колко калорий приемаш дневно и как си ги разпределила като съотношение на макросите?
Отговорът е много лесен - щом е калорий, значи е един.
Кетозното ще го пробвам живот и здрве когато бабата си вземе внучето и ще мога да съм концетрирана в хранене и тренировки. В краен случай ще остана на НВД 70-100 въглена, което е човешко.
Последните около 2 месеца съм на 1600-1800 кал, варират макросите Б100-120, В-140-180, мазнини останалите. Имам и чийт непланирани дни 2-3 дни в месеца 2000-2100 кал, като не съм връщала тегло.
Хубаво се натоватих днес. Велосипед по задачи + парка около 10 км. След това долна част:
Клек 4 х 6 @38
Тяга 1 крак пудовка 3 х 10 на крак @20
Тяга 1 крак лост 2 х 6 на крак @ 38
Отпади 3 х 10 общо 2х10 кг гири
Ходещи напади СТ около 30 метра
Пул тру 3 х 12 @35
Абдуктор 3 х 15 @75
Разгъване задни бедра с два крака 3 х5@35
Разгъване машина задно бедро на 1 крак 2 х 6@20
Вдигане крака от наклон 3 х 8,10
Екстензия 3 х 8,10 @5 мед топка
Калориите пак ги забих 1600, като в края на деня ги вписвам.
Днес го броя за зареждащ откъм въглени, правя ротации, но засега непланирани. Имам доста нагласи да мина, за да падна под 50 въгл.
Мнението беше редактирано от Radost на 16.11.18 22:11.