И почвам да ИЗбегвам, бате...

Темата е заключена.
Прескочи до:
Bart Simpson

12.11.18
16:42

Готвим с Барт.
Може да ви е полезно, ей така се прави цедено мляко за две минути.

12.11.18
17:54

Барт, това е крайно нехигиенично, освен ако не си ги минал тези гъби през уред за дезинфекция ... Иначе е доста изобретателно, добра идея.

Bart Simpson

12.11.18
18:14

Е колко да е нехигиенично, като току що отварям плика, всеки път си купувам нови.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 13.11.18 16:07.

12.11.18
22:58

казано от Queen Cobra на 12.11.18, 17:54:

Барт, това е крайно нехигиенично..

Кобре,недей-гъби,крака подове...сещаш се.

Bart Simpson

13.11.18
04:47

Повече в тоа форум никой да не е писал за пиене.
Видял съм много неща по целия свят.
Майката изкърти около 700 мл домашна ракия, с мъжа и си поделиха Джака, който донескоха и........
Един пич прави опити за домашна мастика и аз обяснявам:
Два вариянта за мастиката, или я обичаш, или я мразиш, няма средно.......
И тя допълни- или нямаш избор........кило домашна, непиеща се мастика, полски кучета.
Децата......весели, а аз вана с Джак в четири сутринта, ми ок е.

You cant beat the devil.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 13.11.18 05:27.

Bart Simpson

13.11.18
17:18

Днес имах пътуване във времето.
Ха.
Правих тост на дребния и понеже вчера ми свърши маслото му го полях със зехтин.
Викам си, ще си направя и на мен.
Ама то не е лесна работа, па червено пиперче, малко черно, малко чубрика, та люта чушка.......
И щях да се разплача, върнах се при баба ми на селото им.
Преди 30 години, чак ми се зави свят, неописуемо чувство.
Та сетих се за края на филма Рататуй и рецензията на критика и какво го доведе до там.
За, който не го е гледал в резюме, той е кулинарен критик, който с по една статия затваря ресторанти, обаче един смелчага му сготви любимото му ядене от детството и спечели сърцето му, както и да е.
Какво ви връща вас при баба и дядо, или у дома, или вообще, кой вкус ви праща в детството и се изпълвате с умиление?????

13.11.18
18:48

Мек бял хляб, краве масло,кашкавал Витоша и топло мляко със захар .
Попара и имаше един домашен течен шоколад със сухо мляко , да не забравя пържени картофи със сирене и хляб.

13.11.18
18:58

казано от Bart Simpson на 13.11.18, 17:18:

Какво ви връща вас при баба и дядо, или у дома, или вообще, кой вкус ви праща в детството и се изпълвате с умиление?????

Баба ми готвеше един изсушен фасул - капички му викаме в нашия край, с козя пастърма. Това нещо е уникално. Майка ми го прави сега понякога. Другото нещо е постен фасул. Изобщо - фасулът ме връща в детството. 😄

13.11.18
19:03

Палачинки с домашен мед и домашно сладко от ягоди, мекици с мед и сирене и пържени филийки, които ги топехме в захар ....мляс мамоооо

Bart Simpson

13.11.18
19:06

Марче, ама мекиците в съседното село- Челопек, баба ми ги правеше пълнени с яйца и козе сирене и пържени в свинска мас.

13.11.18
19:17

Само с теста ли са ви изхранвали бабите ви? 😄
Аз си спомням тонове вкусни плодове и ядки от лозето. 🙂
Помня че в шкафа имаше бурканче с маково семе, което се използваше за поръсване на разни печива, а аз тайно го подяждах с лъжичката. 😄
Любимата ми торта с два маслени пласта, която присъстваше на всеки рожден ден. 🙂
Иначе да, мекиците и бухтичките не се забравят. 🙂

Мнението беше редактирано от Margi на 13.11.18 19:19.

Bart Simpson

13.11.18
19:21

Явно, който какъвто си го посееш и както си го поливаш, така си пониква.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 13.11.18 19:43.

13.11.18
19:22

И моята баба ги пълнеше със сиренце. Мале къде ма върна...
Момчетата ми облажват с мекици или палачинки, само когато почивам в събота или неделя, което не се случва много често, но пък задължително им правя и то с много любов, щото умрем да месим хаха
Както казва Харката- жената трябва да е бременна, боса и пред печката. 😀
Уви животът се промени много, да не говорим за ценностната система на жените. Дай им Молове и салони за красота ....

13.11.18
22:16

Сливки с черен хляб и говеждо със сметана...също така щши и блинь..което не е палачинки.
А  другата баба...пиле с бира и картофи.
На моите момичета съм забранил да готвят.
п.с. сливки е 30%тно мляко,но не кондензирано.

Мнението беше редактирано от nervak на 13.11.18 22:23.

13.11.18
22:55

Пържени яйца в масло. 26 години вече пържа яйца и не мога дори да се доближат дори до този вкус...бабите са си баби...

Bart Simpson

14.11.18
12:30

Днес пак малък инцидент в залата, нищо сериозно де.

Оувърхед 5 х 5-40 кг
Преден клек до 2 х 1-120 кг
Обръщане с клек 10 х 1-65 кг

5 rounds
10 pushups
15 front squats @ 40
100 rope jumps
10 thrusters @ 40
15 back squats @ 40

Очаквано време-25 мин
Постихнато време-30.45 мин

До третия рунд ги държах 5 минути за кръг, но на скоковете на същия ме отряза главата както преди няколко месеца с тягата.
Явно кръвно пак, но едвам се довлачих до финала.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 14.11.18 12:35.

Bart Simpson

16.11.18
00:21

Ако си монтьор и И чукат клапаните на аудито, в 11 вечерта, няма какво да направиш.
Ама ако си готвач и Е гладна, моеш да замесиш една бърза фукача.
😁

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 16.11.18 00:43.

Bart Simpson

16.11.18
12:29

Таа фукача от по- горе, днес изгоря като борина в на село кюмбето.
😁

Оувурхед 3 х 3-45 кг
Обръщане с клек 5 х 1-70 кг

3 min 1 RM @ thruster
1 min Rest
AMRAP 3 min
Clean & Jerk @ 60 kg

Макса на тръстера-75 кг, но не защото нямаше още мегдан, ами за теи минути толкова.
Тръгнах от ниско и нямаше време за повече.
Обръщания с изтласкване-13.
Много силен се чувствам.

16.11.18
12:30

казано от Bart Simpson на 16.11.18, 00:21:

Ама ако си готвач и Е гладна, моеш да замесиш една бърза фукача.
😁

Ако не си готвач, не можеш ли? 🙂

Bart Simpson

16.11.18
12:40

Можеш, ама няма да е като моята.
😉

Bart Simpson

17.11.18
13:20

Днес продължава да ме държи добрата форма.

Оувърхед 3 х 4-45 кг
Обръщане с клек 6 х 1-70 кг

AMRAP 15 min
1 Power Clean @ 70
2 Thruster @ 45
3 T2B

Бях заложил 15 кръга и това ми бе и целта, но вкарах и шестнайсти, ей така за да ми е по- хубав деня.
Малко десния бицепс се попренатегна от лошо влизане под щангата на обръщането, но нищо фатално засега.
Последните четири пет бяха с особен фокус върху изпълнението за да не го прецакам пак бицепса.
В по еделник сме на гости на.поландските смоци, пак ще съм недоспал, ама поне няма да мия чинии до три сутринта.
😉

Bart Simpson

18.11.18
12:59

5- К аутдор
26 минути.
Бавно, но не съм в кондиция, нямах много време и бягах под десет минути след като се събудих, много студ.

Bart Simpson

19.11.18
13:06

Днес си опрях в края.

Оувърхед 5 х 5-45 кг
Обръщане с клек 7 х 1-70 кг

And then…...

21 power clean
21 burpees
15 thrusters
15 burpee Pullups
9 squat clean Thruster
9 burpee t2b

40 kg

Време: 10.07 минути

Оувърхеда- много стабилен
Предния клек-120 вече не ме плашат, само лявото коляно, малко влиза, но като цяло стабилно.
Днес, много фокус на обръщането-харесвам си го все повече.
Комплекса.........комплекса ми извади хастара, усетих си вкуса отвътре, взе ми всичко този комплекс.
Много пъти съм чел как алпинисти на големи височини изпитват неистово желание да свалят всичко от себе си, дрехи, екипировка всичко.
И ако няма някой с тях да ги осмири, загиват от хипотермия.
Днес след края на комплекса се почувствах точно така, исках и започнах да свялям всичко от.мен, просто нячах въздух.
Много ме смля, но освен въздуха всичко друго шест.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 19.11.18 13:07.

Bart Simpson

20.11.18
19:53

Днес малко късно, но така ми се отвори прозорец за тренировка.
Следобедно с батките.

Оувърхед 5 х 5-45 кг
Обръщане с клек 10 х 1-70 кг през 20 секунди.

EMOM 10 min
5 Power Clean @ 50 kg
max Rope Jump

Резултатът е общата бройка от скоковете за 10-те минути.

380, а много исках 400.
Не ме смля, но натоварва добре.

Много се кефя някой нацепеняк с бицаги като кракът ми и кляка със 100 кила,  в съблекалнята да ми каже:
Много бързо свърши с тренировката.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 20.11.18 20:21.

Bart Simpson

20.11.18
21:24

Днес шофирайки към залата почувствах нещо, което е и импулса каращ ме да напиша този пост.
Здравейте, аз съм Васил на 37 и открих какво искам да правя през остатъка от пребиваването ми тук( докато съм жив имам предвид).
CROSSFIT
Някак успях да се влюбя в този..... Каквото и да е спорт или не.
В момента се готвя за троудаун Варна през 2019-та.
Ако не мина квалификациите ще опитам 2020-та и край.
Искам да имам мое КФ място, регистрирах се в crossfit inc.
Чета денонощно и това е следващия етап.
Шофирайки към залата нямах търпение да усетя щангата на гърдите си, просто си е любов.
А и яко ми писна да готвя, честно.
😉
Огромни благодарности на Вик, с който тренирам в момента и утре има рожден ден, да е жив и здрав и да зарази колкото може повече хора със спорт.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 20.11.18 21:25.

20.11.18
21:31

Ех, познато, дори и да не е (още) за кросфита: “нямах търпение да усетя щангата на гърдите си, просто си е любов.”

Какви са тези квалификации и как се готвиш? Гледам доста неща за кросфита и адски им се възхищавам, но явно човек трябва да се подготви и настрои за подобни натоварвания.

Bart Simpson

20.11.18
21:56

Как какво е квалификация, като приемен изпит за ВУЗ, минаваш го и влизаш, а какво ще постигнеш там зависи от теб си.
А как се готвя, в момента с люта тортила и студена бира.
Трябва да ти е добре за да стане нещо, вървиш ли срещу себе си и себе си-то ще върви срещу теб, това открих аз.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 20.11.18 21:56.

21.11.18
11:19

казано от Bart Simpson на 20.11.18, 21:24:

Днес шофирайки към залата почувствах нещо, което е и импулса каращ ме да напиша този пост.
Здравейте, аз съм Васил на 37 и открих какво искам да правя през остатъка от пребиваването ми тук( докато съм жив имам предвид).
CROSSFIT

Ще ти мине... 😄

21.11.18
11:35

казано от James Hinks на 21.11.18, 11:19:

казано от Bart Simpson на 20.11.18, 21:24:

CROSSFIT

Ще ти мине... 😄

Звучи почти като представяне в “Анонимни алкохолици”, само дето повечето кросфитъри държат да не са анонимни 😃

Bart Simpson

21.11.18
12:32

Любе, ние сме като веганите, нали збаеш как се разпознават.......
Както и да е, времето ще покаже докъде ще ги докарам нещата, важно е да ми е добре и да се мечтае, другото е суетня, дъжд и прахоляк.

Оувърхед 5 х 5-45 кг
Обръщане с клек 3 х 1-75 кг ( сгази ме)

21 Thruster @ 40 kg
11 Deadlift @ 80 kg
19 Hang Squat Clean @ 40 kg
71 DU (213 Rope Jump)
47 Pullups

Време 10.15 минути
Малко ме отсече главата, но мина бързо.

21.11.18
20:11

На мен много ми харесва твоят хъс и ентусиазъм, то си е за поздравления. Обаче да се набиеш на тъпите комерсиални американски простотии за които единствената цел е някакви хора там да спечелят пари, е не го разбирам. Ти имаш толкова повече други занимания които си правил и си струват и вместо да се концентрираш върху тях, правиш кросфит. Но пък ако не го направиш няма как да знаеш, може да е твоето нещо, ще ни кажеш и успех !

Bart Simpson

22.11.18
12:40

Шокиращите 88 кг.

Оувърхед 3 х 5-45 кг
Преден клек до 2 х 1-115 кг
Обръщане с клек 6 х 1-70 кг

10, 9, 8…...3, 2, 1:
Лицеви опори
Набирания
Суинг -32. Кг

Между всяка стъпка-300 м гребане

Общо време 19.45 минути

Четвърта поредна и ми заби яко възстановяването, клековете- тотална боза.
Алкохол-0
Храна- много въглехидрати, ориз, картофи, хляб, може би ще поорежа, ме качвам много.
Следва или един или три дни почивка.

22.11.18
15:07

Какъв е планът като цяло- колко тренировки и почивка? На усещания ли са почивните дни или има план?
Питам, щото и на мен ми е трудно да планирам, било то и за по-леки неща.

Bart Simpson

23.11.18
12:16

Днес се наспах като нехранимайко- 10+ часа, непробудно.
Никакво трениране, че и на работа мисля да не ходя, още не съм решил.
Възстановяването не е като преди, може да съм попредобрил нещата малко.

23.11.18
12:22

казано от Bart Simpson на 23.11.18, 12:16:

Възстановяването не е като преди, може да съм попредобрил нещата малко.

Целият кросфит, побран в едно изречение. 😄

Bart Simpson

23.11.18
12:31

Е това е да изведеш сентенция на собствен гръб.

Bart Simpson

23.11.18
17:19

Надушихме единия от филипинската бригада ( хигиенисти), че е бил готвач у дома и оттогава ни готви всеки път когато има време, нямате идея колко вкус и аромат има побрани в това бистро бульонче с няколко парчета телешко и лук.
Казва се - телешка мами

Bart Simpson

24.11.18
15:34

Днес след като се събудих и полежах около двайсет минути в размисъл да хвана ли железата или да се радвам на слънчевата и хладна сутрин, от вътрешната страна на прозореца, реших второто.
Станах поразтегнах се и чудо- тялото ме слуша и отново го чувствам като едно цяло.
Радвам се, че взех правилното решение, утре ще побягам и в понеделник в залата.

24.11.18
16:55

Според мен няма грешно решение. Ако някой претренира и не се възстанови - нямам идея, ти си знаеш най-добре.

Bart Simpson

25.11.18
12:21

Придържайки се към плана, днес 5 К-24 минути.
Хванах един градски маршрут, който не бях измервал досега, но се оказа точно пет и малко километра.
Съдържа много слизания и качвания едно, от които катерих само на пръсти около 300 метра, пръсна бедрата.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1