Събота
3км бягане, 45 мин йога - сдобих се с колан и трупче и успях да направя малко по-правилно някои по и да задържам и разтягам по-ефективно
После заминахме за село, непредвидено наяждане с ризото, но на баби не се отказва, особено чужди 😄
Неделя - разходка на куче, разходка из Витоша, опит за ходене на кино, Робин Худ, страшно тъп филм, тръгнахме на 30-тата минута
Храна и добавки
МСМ, какао + кокосово масло + мед + чага + трифала + брахми + шатавари + ашваганда
- салати, копривена супа, 1 филийка ръжен хляб с делишу, 30гр домашни млечни, малко пуканки
Понеделник
Айенгар йога при Марги - около 75-80 мин
Ходене - около 4км
Храна и добавки -
Какао + чага +черна мака+ кокосово масло + мед
1 литър чай
Кафе - 2 пъти
100гр котидж
1 филийка квасен ръжен хляб с делишу + 100гр шопска салата
задушени картофи с чушка и лук - около 200гр, 20-30гр домашни млечни + трушия + лют африкански сос, 2 чаши мерло
Мнението беше редактирано от Блажка на 10.12.18 17:21.
10.12.18
21:51
Кви са теа модерни баби дето ризото готвят?
Много малко храна. Нещо чистиш или просто не ти се яде, ИЛИ се приготвяш за околоколедните преяждания 🙂
Не мисля, че ми е малко храната предвид натоварването ми в момента. А това с чистенето го оставих в миналото, много отдавна разбрах, че балансът зависи най-вече от това да не си стресираш организма и да не се ядосваш за глупости, кортизолът се вдига ( оттам и другите хормони увеличават секрецията си ) когато не си в хармония в себе си и не си щастлив. Ям колкото ми се яде и каквото ми се яде, не качвам килограми, не свалям килограми ( За сега), но забелязвам, че от йогата ми се свива корема, ям по-малко и коремът ми съответно стои по-плосък, което ме устройва, защото от толкова щанги и екстензии в гърба бях придобила типичната щангистка извивка и изтумбеност, обичам да я наричам тип “чичо Митко от третия етаж”🙂
Мнението беше редактирано от Блажка на 11.12.18 20:19.
Днес последен почивен ден мина основно в четене на Вещерът, пиене на чай
Храна и добавки
Една филийка с делишу
половин кофичка котидж един банан
какао +кокосов масло +мед+ чага + черна мака+ трифала+ ашваганда +шатавари+брахми
Йога - около 50 Мин
Вечерята е това от снимката, крем карамелът ми с домашното мляко на баба Дана и кафява захар се изяде за половин ден, затова сега ще си разделим последната порция 🙂)))
Йога - Айенгар при Марги - 75-80мин
Храна и добавки
Кафе - 3 броя ( 1+ хлорела)
Чай - около литър ( мащерка, джинджифил, лимонена трева)
Какао + кокосов масло + червена мака + чага + мед
1 круша
50гр печени ядки микс
2 овесени бисквити
зелена салата + репички + лук
задушени картофи + чушки + лук - около 200гр
Вечерта - зелена салата + репички + лук , постно зеле - около 150гр
Мнението беше редактирано от Блажка на 12.12.18 14:56.
казано от Елена на 12.12.18, 10:22:
И аз планирам да дойда на Айенгар йога другата седмица по някое време. 🙂
На 17.12 ( 18:30) и 19.12 ( 18:00) ще има мисля със сигурност ( поне така чух-недочух от понеделник, бях заспала на релаксацията накрая 😄), петък е от 12 на обяд и е хубаво да се запишеш още в понеделник, защото местата са силно ограничени - 6.
Промяна на тренировката за днес, силно МЦ, ако поне спре да ме боли корема ще направя 30мин крос в Южния парк надвечер + малко ластици.
Така... на дексофен вчера поне бягането си реализирах 3км за около 20 мин, но за разтягане и йога не можеше да става и въпрос.
Много ми е чувствително МЦ-то на всякакви промени, явно само преместването в новото жилище и куп нещата, които съпътстваха това местене, си каза думата и така имах едно закъснение от да видим 26 дни...
Днес
Йога - около 45мин
Вечерта - крос в парка ( 2 максимум 3км)
Храна и добавки:
Кафе - 3броя ( 1 + хлорела)
Чай - около 1,5л - джинджифил с мед; бъз, мащерка, борови връхчета
Какао + чага + червена мака + кокосов масло + трифала + брахми + ашваганда + шатавари + мед
200гр котидж
2 овесени бисквити
1 парче лимонов кейк
постно зеле - около 250гр
20гр делишу, 20гр домашно масло, 1 ръжено хлебче
Вечерта - зелена салата + репички + лук + авокадо, цедено кисело мляко + копър + чесън + кисели краставички + орехи ( тракийска разядка) + 2 чаши вино
Мнението беше редактирано от Блажка на 13.12.18 10:11.
Днес:
Йога - около 50-55 мин
Храна и добавки:
какао + мед + кокосово масло + чага + червена мака + трифала + брахми + шатавари + ашваганда
2 круши
2 парчета бабин кекс
200гр постно зеле + 1 пфх
3 кафета ( 1+ хлорела)
чай с джиндифил и мед - 500мл
чай мащерка, бъз, борови връхчета - около 500мл
Вечерта - някаква салата и няколко тъмни бири - ще излизам с колегите, че все отказвам и тоя път не върви
Направих миналата седмица 10 години стаж като финансист, баща ми се смее, че той има толкова стаж като цяло. От юли месец започвам да се занимавам с финансов контрол, беше отдавна време да натрупам и този НЕЖЕЛАН опит. Изобщо не си харесвам работата, но с 3 западни езика си намирам навсякъде основно това. Напоследък чета повече на френски, отколкото на немски, на английски последно четох Робърт Луис Стивънсън ( тоест преди половин година).
От сутринта си мисля за дядото на приятеля ми, всеки път като се сетя за този човек и ме е яд, че няма как да го познавам, за съжаление. А би ми било интересно, поне да си упражнявам френския на по-високо ниво, с друго не знам дали щях да направя впечатление, човекът е завършил в Сорбоната, откривател на формулата парацетамола, нобелов лауреат за откриването на електролизата като метод за производство на Витамин Ц, допреди това са ползвали за окисление калиев перманганат, доставян от Япония и е коствало луди пари на държавата... Изобщо не знам дали го обясних правилно, но химията не ми е чак толкова силна наука, баба му също е бивш работник в БАН и ме пита с колко съм си взела физиологията ( още не съм сеявила ), но поне говоря френски и готвя вкусно - + 2 за мен.
Мнението беше редактирано от Блажка на 17.12.18 13:20.
Ще питам баба му и ще ти отговоря или ще разгледам и снимам някакви записки от у тях, понеже ако беше жив дядо му, щеше да е в момента на 90 години мисля, а и не знам какво се пази и къде... И на мен ми стана интересно, но беше късно.
Скоро у нас...
Мнението беше редактирано от Блажка на 15.12.18 12:31.
Хубави са книжките за Гералт и аз в момента ги чета, че съм назад с графика и goodreads ми дават зор.
Тренировка днес
3км в Южния бягане
Разтягане около 15 Мин
Ластици - 15 Мин в супер серии
Държане на лапи на милото ( Леле това да държиш лапи е доста изморително Ххаха)
Храна :
Супа от праз
1 парче бабин кекс
Зелена салата с авокадо
Туршия
Тракийска салата
2-3 филийки ръжен хляб
Маслини
Дядо Коледа започна да идва отсега ... да е жив и здрав Дядо Коледа. Странно е, но никога не съм притежавала палто сега като се замисля
Just Cavalli baby камо ли пък такова лол
Мнението беше редактирано от Блажка на 15.12.18 20:46.
Вчера - предвид климатичните условя - пълно бездействие, имах час за маникюр по обяд, викам си ще хвана 102, ще си попътувам към студентски.. в крайна сметка час по-късно - с колата към Студентски, гледане на батали по пътищата с летни гуми, катастрофи по околовръстното, селяци с n-класи, каращи със 120, при положение, че ние сме 4х4 с нови зимни гуми и карахме с 50-60 макс, задръствания и така благополучно излязох в 11:20 за маникюр и се прибрах в 15…
После пих греяно вино, чуках и чистех орехи и гледах Виасат Хистъри, идилия..
Храна
кафе - 1
туршия
пълнени сушени чушки с боб - 2
вино - около 500мл
маслини
1/2 багета с масло
Днес
Йога при Марги - 75-80 мин
Храна и добавки:
МСМ
кафе - 3 броя ( 1 + хлорела)
чай - джиндифил с мед - 500мл, друг чай - пак около толкова
Какао + чага + сибирски женшен + черна мака + мед
орехи 50 гр
бабин кекс - 1 парче
1/2 авокадо + 2 филийки ръжен хляб + делишу
Вечерта - зелена салата, репички, лук.... и 1 сушена чушка с боб
Мнението беше редактирано от Блажка на 17.12.18 10:27.
казано от James Hinks на 17.12.18, 11:09:
Нобела ми снимай ако ти разрешат. За мен, Мусашито и дядо Мраз 😄 😄 😄
Казала съм - ще разкажа подробно като имам време, сега по празниците сигурно повече ще имаме, най-хубавото е, че на 21.12 излизам от офиса и ще съм home office до 3 януари, покрай рождения ми ден ще сме 4 дни в една глинена къща до Трявна ( това го пиша да не забравиш да ми се обадиш, аз винаги се сещам за теб :P )
Ще ставам на 31, а виж заради вегетарианството и йогата съм почнала да изглеждам на 50, доста тъжно 😄
Та да, отплеснах се, ще минем за повече време при всички баби 100 процента, поне ще имаме тази възможност този път.
@Елена, както казах около да видим 3 пъти вече - ще питам и ще кажа, на две на три - кой разбрал, какво разбрал и т.н. на спокойно ще разпитам и ще ми се разкаже. Предполагам става въпрос за екипна работа. И не знам дали е български гражданин, сега като се замисля.
Той моя приятел е достатъчно впечатлителен и без да му знам родословието, да ми е жив и здрав, само хубави подаръци да ми прави и все повече парички да изкарва.
Между другото някой купувал ли се туристически обувки от декатлон и има ли впечатления?
Мнението беше редактирано от Блажка на 17.12.18 11:25.
17.12.18
11:26
казано от Елена на 17.12.18, 11:18:
По принцип няма българин, който да е удостоен с Нобелова награда.
Елиас Канети, ама той само е роден в България.
казано от James Hinks на 17.12.18, 11:26:
казано от Елена на 17.12.18, 11:18:
По принцип няма българин, който да е удостоен с Нобелова награда.
Елиас Канети, ама той само е роден в България.
В Русе, като учех немска филология постоянно ме пращаха там да пиша за Елиас Канети, интересна личност, ама ме побъркваха тея “творчески лагери”
17.12.18
11:28
казано от Блажка на 17.12.18, 11:20:
покрай рождения ми ден ще сме 4 дни в една глинена къща до Трявна ( това го пиша да не забравиш да ми се обадиш, аз винаги се сещам за теб :P )
И аз се сещам, ма понякога не се обаждам 😄
Между другото някой купувал ли се туристически обувки от декатлон и има ли впечатления?
За туризъм не стават, за ходене и разходки в кишата - да.
казано от James Hinks на 17.12.18, 11:28:
покрай рождения ми ден ще сме 4 дни в една глинена къща до Трявна ( това го пиша да не забравиш да ми се обадиш, аз винаги се сещам за теб :P )
И аз се сещам, ма понякога не се обаждам 😄
За туризъм не стават, за ходене и разходки в кишата - да.
Глупости, винаги се обаждаш хахахах, значи са идеални обувките, защото аз не съм турист, просто с кецове пума надали ще мога да се разходя в тоя студ и сняг дори и по екопътека 😄 И търся нещо средно ниво до 150лв, знам, че най-добрите са над 500… не е нужно чак толкова, колкото да не ми се мокрят краката.
17.12.18
11:35
Haix ако ще даваш над 150-200, ако ще търсиш за около 100 - Декатлон. Общото между тях е, че са с по две години гаранция...Ама на едните вече правят номера, а на другите е международна.
казано от James Hinks на 17.12.18, 11:35:
Haix ако ще даваш над 150-200, ако ще търсиш за около 100 - Декатлон. Общото между тях е, че са с по две години гаранция...Ама на едните вече правят номера, а на другите е международна.
Разгледах ги, ама май ще е декатлон, като истински представител на зодия козирог хич не обичам да харча много пари за неща, които не ползвам или ще ползвам рядко.
Тези от декатлон и на вид го докарват като да отида на работа в някоя сериозна киша, Haix имат дори намаление в момента за 280 има доста добри модели.
Няма да ги нося, познавам се - ще се разходим 2 дни по 2 часа из планината, после макс до Железница да идем някой уикенд и ще дойде време Каваците : )))))))))
17.12.18
12:16
Сашо е прав, че тези декатлонските стават само за разходки в киша, особено до 100 лв.
Имах едни такива, издържаха половин сезон и почнаха да пропускат. Отделно, че за по-сериозни преходи не са надеждни. Не знам какво точно искаш, де.
И аз в момента си търся, и съм в големи дилеми. Росен има едни на Lowa и е много доволен, така че виж и тях, освен препоръчаните от Сашо.
казано от Вероника Налбатска на 17.12.18, 12:16:
Сашо е прав, че тези декатлонските стават само за разходки в киша, особено до 100 лв.
Имах едни такива, издържаха половин сезон и почнаха да пропускат. Отделно, че за по-сериозни преходи не са надеждни. Не знам какво точно искаш, де.И аз в момента си търся, и съм в големи дилеми. Росен има едни на Lowa и е много доволен, така че виж и тях, освен препоръчаните от Сашо.
Лошооооооооооо.... много лошо, ами искам да се разхождам по еко пътеки, нищо претенциозно, гледам ги тези Лова сега, има за по 200-250лв, изглеждат доста добре. Знаеш ли дали ги има в някой мол, или трябва да се поръчват онлайн?
Да не забравя, продавам го, за Коледа ще имаме 4-ка...
За потребители на форума или познати на познати, цената свалям на 200лв.
Върви с две игри, на снимката.
17.12.18
12:34
Има ги в Камуфлаж (camouflage.bg, в сайта има адрес и на физически магазин). И препоръчаната от Сашо марка я гледам сега там.
Аз съм си харесала LOWA ZEPHYR GTX MID TF - проблемът ми обаче е, че не знам тази подметка дали ще ми дава стабилност и на лед + сняг отгоре.
Декатлонските издишат в такива ситуации, миналата зима бях като на пързалка.
Виж в obuvki.bg Lowa са намалени доста по 200лв има симпатични модели.
Мнението беше редактирано от Блажка на 17.12.18 12:47.
17.12.18
12:48
казано от Вероника Налбатска на 17.12.18, 12:34:
Аз съм си харесала LOWA ZEPHYR GTX MID TF - проблемът ми обаче е, че не знам тази подметка дали ще ми дава стабилност и на лед + сняг отгоре.
Зависи за каква стабилност говорим.
Да, ще те държат относително... но сняг върху лед си е много проблемна повърхност.
Обувката е повече от добра.
казано от Кольо Пияндето на 17.12.18, 12:48:
казано от Вероника Налбатска на 17.12.18, 12:34:
Зависи за каква стабилност говорим.
Да, ще те държат относително... но сняг върху лед си е много проблемна повърхност.
Обувката е повече от добра.
Проблемът е в мен, винаги се сещам в последния момент.. накрая ще се качим на колата преди йогата ми в петък, отиваме до декатлон, взима се нещо, което да е по-надеждно от кецовете пума и на такава цена, че да преживея факта, че ще го обуя 5-6 пъти и ще започне да пропуска и това ще е. А по-натам ще си поръчам надеждни и хубави обувки.
Днес
4 кръга
10 лицеви опори
20 къси коремни преси
15 клек плие с гира 20 кг
статични напади - по 10 на крак с гири по 15кг
Шутове - по 15/20 на крак
планк - 30 секунди
Йога - 50 мин
Храна и добавки:
Кафе - 3 броя ( 1 + хлорела)
Какао + кокосово масло + сибирски женшен + чага + черна мака + мед ( на 2 пъти ще разделя и добавките)
Чай джинджифил с мед - около 500мл друг чай ( билков) - 500мл
1 парче бабин кекс ( тоя бабин кекс няма свършване)
картофена супа
чушка с ориз
2-3 лъжици хрупкав шоколад от на Марги
50гр орехи
некар от дюли ( правен от мен, засипана съм с дюли от село, бих сварила ракия, но нямам условия) - около 200-250мл
салата - зелена + репички + лук + ориз със зеленчуци ( 3-4 лъжици)
Вчера доста се постарах на Айенгар-а, усещам се по-стабилна и ме боли по-малко в някои пози, където едвам издържах ( удрях го на чест 😄) Днес си имам стабилна мускулна треска, всъщност доста приятна. Както споменах преди няколко поста, за първи път ходя на организирани занимания от такъв тип, където има главно жени ( все пак йогата е по-популярна от вдигане на тежести хаха) и се убедих, че да водиш групови занимания е ужасно изнервящо. Не ги водя аз, а се изнервям адски много .
Това, че закъсняват и влизат с 10, поняга 15 мин закъснение си е въпрос на възпитание, ако съм аз - няма да вляза, закъсняла съм, точка, следващия път ще тръгна по-рано.
Обаче да се превъзнасят и да си мислят, че останалите в групата ядем доматите с колците, вече ми идва в повече.. Вчера имаше някаква примадона на около 45, която първо, че закъсня с 10 мин, влиза почва да пита може ли да седне на пода пред Марги, съответно там НЯМА килимче и бива препращана отзад, по едно време се обръщам, гледам тя си махнала килимчето, на една поза, заставаме на колене, даже си прегъваме килимчетата да ни е по -меко, натъртва се, че без килимче ще ти е набият коленете, няма братче, онова урсуз седи на паркета на едно коляно и стиска зъби,ще и се пръсне коляното - то и личи по лицето, ама от яд и инат няма да си сложи килимче, накрая просто се отказа да продължи прогресията на позата с пуфкане и офкане.
Е няма такива селяни като нас, честно, хората направили зала за чудо и приказ, толкова е приятно в това студио, просто едно кафе или чай да изпиеш, остави, че са се постарали за всеки да има килимче, коланче, блокчета, одеало... и в тоя момент идват картите Мултиспорт и Содексо и ебават майката на всичко. И аз съм със Содексо и си признавам, че ми е много добре откъм цена с нея, но попаднали в неподходящи ръце, се превръщат в един тормоз за инструктори и треньори. Дават възможност на човек, който не би отделил 160-200лв на месец, за да посещава занимания, да си ходи ей така - щото някой му е казал, на каквото си поиска без да дава и една стотинка ( 25лв плащам за Содексо на месец и ходя с нея където си искам - сауна, парна баня, основно безплатно, на групови занимания се случва да ми поискат да дозаплатя 2лв на някои места, но фитнесите са безплатни).
Не за първи път ми се случва да наблюдавам такива елементи в часовете по Айенгар - преди да се запишеш на нещо, проучваш, аз така правя, знам, че ащанга, ако искам да има ефект за мен, не ми е за нивото в момента, също хот и хийт не са, след нова година ще пробвам винася и то само от любопитство, но засега съм се ограничила до дишане, наместване на таза и задържане в поза, която що-годе ми се получава без да се кривя.
И поне като не си доволен или не можеш да се справиш с натоварването, не се набивай на очи с пуфкане и мрънкане, изчакай културно да свърши заниманието и повече не се появявай, ама не - трябва да си покажем селянията.
Д-р Блажка препоръчва да си пиете редовно хапчетата, както и ракия
Мнението беше редактирано от Блажка на 18.12.18 10:49.
Вие хора как се радвате на тези пълни зали по 20 човека, за нещо което уж е за релакс, а даже и медитация. Досега на стречинга където ходих и не приемат Мултиспорт се усеща разликата - хората изглеждат финансово стабилни, съответно възпитани и сме били до 5-6 в малка зала, много помага инструктотката като натиска и обръща внимание. След това отидох в зала с Мултиспорт - е няма такава сбирщина от пъхтящи и хилещи хора, около 13-14 човека, инструкторката не обикаляше да натиска, по-добре да си бях пуснала клипче вкъщи, тамън по-приятно от халето. Явно като си плащаш си получаваш качеството!
Това казвам и аз, хубавото е, че повечето от дебилите идват примерно по един път на Айенгар и като видят, че не им се палят клечки и не им се пуска тибетска музика, се отказват.
Реших да посетя няколко практики, на класическа - беше ад, но поне бяхме в голяма зала.
Иначе на Айенгар само понеделник сме повече хора, в петък сме по 6 човека. 20 не сме били никога. То и няма капацитет за толкова.
Общо взето българинът още не е узрял за такива карти, нека някои от форума да се включи и да даде инфо как е на запад в обекти, където се ползват такива карти, да видим само ние ли сме такива селтаци 😄
Мнението беше редактирано от Блажка на 18.12.18 11:48.
И аз така обичам да медитирам - в обстановката на финансово стабилни (от което се подразбира и възпитани хота), но не повече от 5-6…
Ами в Швейцария по принцип хората не закъсняват за групови тренировки. Ако закъснееш, на теб самият ти е супер неудобно, защото смущаваш останалите. Един от минусите е, че много от тренировките са супер популярни - например боди пъмп - и хората са в опасна близост един до друг. 😄 Иначе там не знам да има абонаменти от типа на Мултиспорт. Обикновено във фирмите си имат фитнес зали или инструктор идва на място и води тренировката на служителите - което е супер! Иначе абонаментът за редовите фитнес зали е еднакъв за всички, има само ок. 20% намаление за студенти и пенсионери.
Според мен Радост имаше предвид, че хората дават пари, защото знаят за какво ги дават и какво ще получат. По-скоро финансово - отговорни.
Когато тренирах лятото ММА давах по около 220лв на месец за тренировки, защото исках да науча нещо. Можех и да ходя на групови тренировки със содексото в Лонсдейл и да ми излиза по 50лв на месец, където те слагат на един чувал и ти казват : Бий ляв прав - десен прав ( ама как го биеш, къде ти е кракът, къде ти е лакътя... не е от значение 😄)
Въпросната примадона от вчера беше точно с мултиспорт и правеше ужасно впечатление, затова отворих темата, иначе селяци има и сред “финансово-стабилните” даже доста.
Лично познавам хора, които плащат по 300лв за групови занимания и или не ходят или ако отидат само тюхкат и се вайкат и си тръгват по-рано.
Мнението беше редактирано от Блажка на 18.12.18 11:58.
казано от Блажка на 18.12.18, 10:46:
. и в тоя момент идват картите Мултиспорт и Содексо и ебават майката на всичко.
Нали и инструкторите и собственици на зали трябва да се издържат?!
казано от Блажка на 18.12.18, 10:46:
да си ходи ей така - щото някой му е казал, на каквото си поиска без да дава и една стотинка ( 25лв плащам за Содексо на месец и ходя с нея където си искам - сауна, парна баня, основно безплатно, на групови занимания се случва да ми поискат да дозаплатя 2лв на някои места, но фитнесите са безплатни).
Зависи от фирмата ти ,колко поема...аз понеже бачкам в “най-бедния” сектор -енергетиката ,при нас картата Мултиспорт е 65лв?!-та за къф хой ми е.
казано от Radost на 18.12.18, 11:33:
се усеща разликата - хората изглеждат финансово стабилни, съответно възпитани
Аха и един мармот...
Марто ,ти какво предпочиташ 5ма души с карта по 200лв или 40 с карти по 50лв?- и кой ще консумира повече в залата.
Точно говорих с приятел в Лондон(анестезиолог)...не ходи на фитнес ,а на скуош...та там такива корпоративни карти са признак,че работиш на добро място и съответно хората се държат обрано.
Мултиспорт-а навсякъде е 60-65лв, аз и казвам женската карта, защото с нея не заплащаш никъде нищо, примерно сауната в хотел Витоша е 14лв, с мулти ти е безплатна, със содексо доплащаш 5лв и като цяло содексото е 25лв, но изисква доплащане на някои места.
Мултиспорт е женска карта, защото ходиш абсолютно на всички групови занимания напълно безплатно, дори в някои популярни кросфит зали те пускат да тренираш самостоятелно без да им плащаш 10лв вход или 12 ( разбира се не трябва да има кросшитърски тренировки в тоя момент - от 12 до 16 примерно).
Разбира се, че трябва да се издържат, напълно за съм, иначе няма да върви бизнеса, за манталитета на Ентелигенцията в България направих коментар.