казано от Queen Cobra на 31.12.18, 16:58:
250 gr. спагети сурово тегло? Браво бе, това е една пълна тенджера сготвени.
Защо ядеш маргарин?
500г сурово тегло е една тенджера.
казано от nervak на 31.12.18, 18:46:
Защо ядеш маргарин?500г сурово тегло е една тенджера.
Ама колко голяма тенджера ? Че аз имам тенджери и за 2-3 кила спагети, или ?
А и как се изяждат дори 250гр на 1 път нямам обяснение.
31.12.18
19:12
казано от Madboy на 31.12.18, 19:04:
След тренировка с една хубава пържола и кетчуп и кашкавал отгоре на спагетите се изяждат доста бързо
казано от Madboy на 31.12.18, 19:04:
Тенджери ....бол,аз пък имам за 20пакета)))
С пубера изяждаме 750гсурово тегло(пакет и половина) с 0,5кг сирене и буркан лютеница на ядене...та 250г сурово тегло ,на мен лично са ми за закуска.
01.01.19
14:25
1.1.2019
Честита нова година !
Сън : 8ч
Вода : за сега 0,5л
Тренировка днес пак няма да има и вчера нямаше залите не работят.
Относно проблема с храната вчера съм ял супер малко и отгоре с 0,4кг и си изчислих всичко от една тема в форума взех всичката информацията дано да проработи
Калории : 3100
Въглехидрати : 387,5
Протеин : 155
Мазнини : 100
Храната : ще я кача довечера
казано от Светослав Георгиев на 31.12.18, 12:34:
С mass gainer :
Гайнер 333.33 гр? Има нещо сбъркано според мен.
В менюто ти липсват зеленчуци.Въглехидрата е добре да идва от овесени ядки , ориз , картофи , пълнозърнести паста и хляб.Хилия хляб с маргарин вечер по-добре да замениш с извара преди лягане или фъстъчено масло.
01.01.19
14:40
казано от Maria Kenen на 01.01.19, 14:25:
С mass gainer :
В менюто ти липсват зеленчуци.Въглехидрата е добре да идва от овесени ядки , ориз , картофи , пълнозърнести паста и хляб.Хилия хляб с маргарин вечер по-добре да замениш с извара преди лягане или фъстъчено масло.
OPTIMUM NUTRITION Serious Mass e гайнера лъжичката за дози е колкото едно канче толкова е доза по две канчета.2 месеца всеки ден ядох овесени ядки и ми омръзнаха от днес започвам пак.Ориз не понасям да ям.Картофи ям просто не всеки ден омръзват.Извара си купих днес и ще ям преди лягане.И филията с хляб и масло просто беше 1 часа през ноща и нямаше какво да измисля друго да хапна 🙂 ! и това беше единствения и последен път.
казано от Светослав Георгиев на 01.01.19, 14:40:
С mass gainer :
В менюто ти липсват зеленчуци.Въглехидрата е добре да идва от овесени ядки , ориз , картофи , пълнозърнести паста и хляб.Хилия хляб с маргарин вечер по-добре да замениш с извара преди лягане или фъстъчено масло.OPTIMUM NUTRITION Serious Mass e гайнера лъжичката за дози е колкото едно канче толкова е доза по две канчета.2 месеца всеки ден ядох овесени ядки и ми омръзнаха от днес започвам пак.Ориз не понасям да ям.Картофи ям просто не всеки ден омръзват.Извара си купих днес и ще ям преди лягане.И филията с хляб и масло просто беше 1 часа през ноща и нямаше какво да измисля друго да хапна 🙂 ! и това беше единствения и последен път.
Сега го погледнах.Правилно ти е отчетен 1.200 cal.
За да не ти омръзва дадена храна стреми се да разнообразяваш.Примерно една сутрин за закуска овесени ядки + доза протеин или с мляко, следващата макарони със сирене, после примерно сандвич с пълнозърнест хляб шунка и кашкавал, омлети разни.Нещо такова.
Включи салати и заленчуци.Овкусявай ги със зехтин.
И все пак моето мнение е да не се филмираш толкова с изчисляване на калории.
Балансирано хранене и здрави тренировки и търпение.Рим не е бил построен за 1 ден 😉
Мнението беше редактирано от Get Fit на 01.01.19 15:16.
01.01.19
15:18
казано от Maria Kenen на 01.01.19, 15:14:
казано от Светослав Георгиев на 01.01.19, 14:40:
С mass gainer :
В менюто ти липсват зеленчуци.Въглехидрата е добре да идва от овесени ядки , ориз , картофи , пълнозърнести паста и хляб.Хилия хляб с маргарин вечер по-добре да замениш с извара преди лягане или фъстъчено масло.OPTIMUM NUTRITION Serious Mass e гайнера лъжичката за дози е колкото едно канче толкова е доза по две канчета.2 месеца всеки ден ядох овесени ядки и ми омръзнаха от днес започвам пак.Ориз не понасям да ям.Картофи ям просто не всеки ден омръзват.Извара си купих днес и ще ям преди лягане.И филията с хляб и масло просто беше 1 часа през ноща и нямаше какво да измисля друго да хапна 🙂 ! и това беше единствения и последен път.
Сега го погледнах.Правилно ти е отчетен 1.200 cal.
За да не ти омръзва дадена храна стреми се да разнообразяваш.Примерно една сутрин за закуска овесени ядки + доза протеин или с мляко, следващата макарони със сирене, после примерно сандвич с пълнозърнест хляб шунка и кашкавал, омлети разни.Нещо такова.
Включи салати и заленчуци.Овкусявай ги със зехтин.
И все пак моето мнение е да не се филмираш толкова с изчисляване на калории.
Балансирано хранене и здрави тренировки и търпение.Рим не е бил построен за 1 ден 😉
Благодаря за съвета ! с това изчисляване 1 седмица различни хранения да ги направя и ще ги редувам после и няма да се занимавам с тези изчисления.
01.01.19
15:18
Филията с хляб и масло си е чудесно ядене. С масло и мед още повече. Просто да не е маргарин. 🙂
Защо не опиташ с повече мазнини, за сметка на по-малко въглехидрати? Заквасена сметана, кашкавал, сирене, краве масло, авокадо, зехтин, орехово масло, тиквено масло, фъстъчено масло, тахани, ядки.
И както каза Мария всеки има нужда от зеленчуци. Най-добре да са пресни, но понякога замразените миксове са дори по-качествени от престоялите в магазина зелении. На всяка порция месо добавяй купа зеленчук, т. е по 300-400 гр. на ядене.
Овесът не е задължителен. Съществуват много други зърнени - ръжени, ечемичени ядки, всякакъв корнфлейкс, особено със сушени плодове, гранола, булгур, елда, киноа , амарант, просо, паста- сурова или стандартните макарони.
Има няколко вида боб - черен, червен, зелен, шарен, боб мунг и пр. и леща- черна, червена, зелена и пр., които са много вкусни. Оризът не е само гадният бял ориз. Има черен, червен, кафяв, див, дългозърнест, арборио и пр. всеки с различен вкус.
Научи се да се изхранваш, това е качество за цял живот, не само за качването 🙂
01.01.19
15:22
казано от Queen Cobra на 01.01.19, 15:18:
Филията с хляб и масло си е чудесно ядене. С масло и мед още повече. Просто да не е маргарин. 🙂
Защо не опиташ с повече мазнини, за сметка на по-малко въглехидрати? Заквасена сметана, кашкавал, сирене, краве масло, авокадо, зехтин, орехово масло, тиквено масло, фъстъчено масло, тахани, ядки.
И както каза Мария всеки има нужда от зеленчуци. Най-добре да са пресни, но понякога замразените миксове са дори по-качествени от престоялите в магазина зелении. На всяка порция месо добавяй купа зеленчук, т. е по 300-400 гр. на ядене.
Овесът не е задължителен. Съществуват много други зърнени - ръжени, ечемичени ядки, всякакъв корнфлейкс, особено със сушени плодове, гранола, булгур, елда, киноа , амарант, просо, паста- сурова или стандартните макарони.
Има няколко вида боб - черен, червен, зелен, шарен, боб мунг и пр. и леща- черна, червена, зелена и пр., които са много вкусни. Оризът не е само гадният бял ориз. Има черен, червен, кафяв, див, дългозърнест, арборио и пр. всеки с различен вкус.
Научи се да се изхранваш, това е качество за цял живот, не само за качването 🙂
Благодаря отново за съветите ! Ще опитам,махнах от протеина и добавих 100гр мазнини може и до 120гр да ги увелича.Ще видя кое е най-доброто за мен 🙂 !
казано от Светослав Георгиев на 31.12.18, 12:35:
Ако някой следи и може да помогне защо аджеба аз не качвам килограми :/ ?
казано от Светослав Георгиев на 01.01.19, 14:25:
1.1.2019
Тренировка днес пак няма да има и вчера нямаше залите не работят.
Относно проблема с храната вчера съм ял супер малко и отгоре с 0,4кг и си изчислих всичко ...
Ами то е ясно защо не качваш. С 6 тренировки седмично как искаш да качиш? Нямаш време за възстановяване и натрупване на мускулна маса. Не си ли слушал оная сентенция на опитните бодибилдъри? “Мускулите не растат в залата, а по време на почивката след тренировката”. Ти претренираш или поне изразходваш цялата си енергия в тренировките и за възстановяване и растеж не остава почти нищо. Ако си бил по-слаб и искаш бързо да натрупаш маса е най-добре да тренираш 3 пъти седмично, И в краен случай, ако си толкова запален по фитнеса тренировки през ден.
Освен кантара и снимките можеш също така да измериш някои обиколки на тялото. И след определено време отново мериш и сравняваш. И така виждаш какъв е ефекта от тренировките и хранителния режим. Растеж ли има или спад.
казано от Миро на 01.01.19, 22:43:
Ами то е ясно защо не качваш. С 6 тренировки седмично как искаш да качиш? Нямаш време за възстановяване и натрупване на мускулна маса.
Аре бе?Вярно ли?
казано от nervak на 01.01.19, 22:45:
Аре бе?Вярно ли?
За хората тип “ектоморф” е абсолютно вярно. Имат много бърз метаболизъм при изразходването на енергия и бавен за натрупването на маса.
Шварценегер и Рони Кулман са такива главно заради гена и метаболизма си и едва на второ, трето или десето място заради тренировките.
казано от Миро на 01.01.19, 22:49:
За хората тип “ектоморф” е абсолютно вярно. Имат много бърз метаболизъм при изразходването на енергия и бавен за натрупването на маса.
Ясно...записвам си го.
казано от nervak на 01.01.19, 22:50:
Ясно...записвам си го.
Непременно го направи. Ще бъде от полза и за теб и за трениращите и четящи тоя сайт.
01.01.19
22:57
Пример :
2 тренировъчни / 1 почивка / 1 тренировъчен / 1 почивка / 1 тренировъчен / 1 почивка / 1 тренировъчен / 1 почивка /
И така да ги редувам ще стане ли?
казано от Светослав Георгиев на 01.01.19, 22:57:
Пример :
2 тренировъчни / 1 почивка / 1 тренировъчен / 1 почивка / 1 тренировъчен / 1 почивка / 1 тренировъчен / 1 почивка /
Ами много по-добре е. Отколкото варианта да нямаш по няколко дни почивка и достатъчно време за възстановяване и натрупване.
01.01.19
23:16
Ето мерките : 1.01.2018
Гръдна обиколка : 96см
Талия : 80см
Ханш : 98см
раменна обиколка : 110см
Дясна предмишница : 29см
Десен бицепс : 34см
Лява предмишница : 27см
Ляв бицепс : 33см
Дясно бедро : 54см
Ляво бедро : 53см
Десен прасец : 34см
Ляв прасец : 35см
казано от Светослав Георгиев на 01.01.19, 22:57:
Изобщо не слушай глупостите за мезо, екто и тн. морфи...
Е, то това за мезо. екто и ендо е лично мое откритие. Патентовал съм го да знаете. Ако използвате тези термини само с мое разрешение. 🙂 Сега, ако някой напише, че всички хора са еднакви и това за русите коси и сините и зелени очи е измислица, ще бъде върхът на сладоледа. 🙂 Всички сме брюнети. 🙂 Други няма.
Ами за гръдната обиколка, предмишниците и бедрата си добре засега. Прасците са малко слаби, бицепсите-също може още. След известно време отново правиш измерване и сравняваш резултата. Понеже имаш по-голяма обиколка на ханша (или пък си натрупал мазнини там) е добре гръдната и раменната ти обиколки да бъдат още по-големи за да имаш трапецовидна форма и атлетична визия.
Иии според мен както преди бях писал, може да увеличаваш постепенно тежестта в първото упражнение за дадена мускулна група. Още не си добре загрял. Но за второто и третото упражнение би могъл да използваш и максималната тежест с която можеш да направиш цяла серия. Освен ако те болят нещо ставите. Тогава не е за препоръчване да се хвърляш веднага на тежкото.
Абе Миро, за толкова години във форума, поне да беше научил нещо, вместо да продължаваш да пишеш едни и същи глупости.
02.01.19
09:17
казано от Миро на 01.01.19, 22:43:
. Не си ли слушал оная сентенция на опитните бодибилдъри? “Мускулите не растат в залата, а по време на почивката след тренировката”..
Баси, ти тука се прескачаме опитни билдъри. Особено хлапе, което тренира от 3-4 месеца....
казано от Петко К на 02.01.19, 00:56:
Абе Миро, за толкова години във форума, поне да беше научил нещо, вместо да продължаваш да пишеш едни и същи глупости.
Кое по-точно от нещата, които съм написал е глупости, Петко?
Ако момчето е решило да топи мазнини (и дори част от мускулната маса) тогава бих му препоръчал тренировки нонстоп. В тоя сайт имаше няколко много слаби момчета. Всеки ден блъскаха железата без никакъв ефект за теглото си. Ставаха само с по-стегната фигура и по-силни. Предложих им да тренират през ден и дори през два почивни дни (както направи единият) и резултатите не закъсняха. От 54-55 кг станаха бързо 75-76. Мускулите не идват от въздуха във фитнеса. Те растат от приетите протеини след тренировката, която само засилва анаболните процеси. Нещо не си съгласен с това?
Иии също така ще допълня. Вие като му давате някакви съвети за тренировките, написахте ли, че сте над 95-100 кг? Преди фитнеса също не сте били под 75-80. И смятате своя начин на трениране за универсален и подходящ за хората от по-леката категория?
PS-2. Ще добавя само още нещо за Петко: https://www.bb-team.org/articles/1472_vidove-telesni-tipove-ektomorf И ако каже, че темата е стара, от 2007 година или авторът Владимир Недков тогава е бил по-неопитен ще кажа, напишете “ектоморф” в търсачката на гугъла и ще видите колко много линкове и сайтове със статии за трите типа телосложение ще намерите.
Мнението беше редактирано от Миро на 02.01.19 14:55.
02.01.19
14:41
казано от Миро на 02.01.19, 14:27:
Кое по-точно от нещата, които съм написал е глупости, Петко?
Ако момчето е решило да топи мазнини (и дори част от мускулната маса) тогава бих му препоръчал тренировки нонстоп. В тоя сайт имаше няколко много слаби момчета. Всеки ден блъскаха железата без никакъв ефект за теглото си. Ставаха само с по-стегната фигура и по-силни. Предложих им да тренират през ден и дори през два почивни дни (както направи единият) и резултатите не закъсняха. От 54-55 кг станаха бързо 75-76. Мускулите не идват от въздуха във фитнеса. Те растат от приетите протеини след тренировката, която само засилва анаболните процеси. Нещо не си съгласен с това?Иии също така ще допълня. Вие като му давате някакви съвети за тренировките, написахте ли, че сте над 95-100 кг? Преди фитнеса също не сте били под 75-80. И смятате своя начин на трениране за универсален и подходящ за хората от по-леката категория?
Здравей,много благодаря и преди съм публикувал в този форум.И винаги си ми отговарял и съм следвал съветите и имаше ползва.Ще почна с този тренировъчен режим с повече почивки.Ако стане ще продължа от опит глава не боли за всеки човек е универсален режима(поне според мен)
Преди фитнеса също не сте били под 75-80. .
Аз лично бях,ама като си казал...
PS-2. Ще добавя само още нещо за Петко: https://www.bb-team.org/articles/1472_vidove-telesni-tipove-ektomorf И ако каже, че темата е стара, от 2007 година или авторът Владимир Недков тогава е бил по-неопитен ще кажа, напишете “ектоморф” в търсачката на гугъла и ще видите колко много линкове и сайтове със статии за трите типа телосложение ще намерите.
То ако напишеш “плоска земя”, или “астрология”, също ще намериш много линкове, ама това не значи, че има нещо вярно в тях 😄
Иии също така ще допълня. Вие като му давате някакви съвети за тренировките, написахте ли, че сте над 95-100 кг? Преди фитнеса също не сте били под 75-80. И смятате своя начин на трениране за универсален и подходящ за хората от по-леката категория?
Кой колко кила е или колко е бил няма отношение към фактите, нито пък показва кой какво знае. Аз между другото не съм над 90 кг., а “преди фитнеса” бях 67.
И да, има универсален начин (или по-скоро, основни и общовалидни правила) на трениране и хранене, който е валиден за всички.
Мнението беше редактирано от Петко К на 02.01.19 15:42.
казано от Петко К на 02.01.19, 15:33:
Аз между другото не съм над 90 кг., а “преди фитнеса” бях 67… И да, има универсален начин на трениране и хранене, който е валиден за всички.
Е,да. Може да си бил 67. Доколкото знам и двамата с теб не сме от най-високите. Далеко сме от 180 см. Така че 67 кг на един ръст от 170-172 см не е в никакъв случай слаба фигура. А аз по принцип съм за адаптирането на тренировките според дадения индивид: ръст, тегло, сила, метаболизъм и бързина на възстановяването. Еднакви тренировки имат различен ефект при всеки. Някои имат непрекъснат прогрес от ежедневните тренировки, други пък забиват надолу, дори свалят тегло и сила. Атлетичните по рождение мезоморфи са си такива без никога да са спортували активно.
Но както и да е. Не исках да разводнявам дневника на момчето с много писания.
PS А ако пък четеш теориите и съветите на Майк Менцер. Ще видиш,че той предлага нещо много по-драстично. Кратки и съвсем редки тренировки. А беше Мистър Олимпия доколкото си спомням. Аз не отивам в такива крайности, когато давам съвети на някого.
Мнението беше редактирано от Миро на 02.01.19 16:06.
казано от Миро на 02.01.19, 15:56:
PS А ако пък четеш теориите и съветите на Майк Менцер. Ще видиш,че той предлага нещо много по-драстично. Кратки и съвсем редки тренировки. А беше Мистър Олимпия доколкото си спомням. Аз не отивам в такива крайности, когато давам съвети на някого.
Не, от доста години не чета нито Менцер, нито който и да е културист или човек, свързан с бодибилдинг субкултурата, нито пък взимам под внимание съветите им. Съветвам те и ти да не го правиш, освен ако не те вълнуват стероидните им цикли и дозите, които взимат. Също така те съветвам да не ги даваш за пример, особено на подрастващите.
Менцер съм го чел още преди 20 години, но и тогава, както и сега, съветите си му остават абсурдни.
казано от Светослав Георгиев на 02.01.19, 14:41:
Здравей,много благодаря и преди съм публикувал в този форум.И винаги си ми отговарял и съм следвал съветите и имаше ползва.Ще почна с този тренировъчен режим с повече почивки.Ако стане ще продължа от опит глава не боли за всеки човек е универсален режима(поне според мен)
Виж тук какво съм писал. Същия съвет мога да ти дам и на теб.
Мнението беше редактирано от Петко К на 02.01.19 18:24.
02.01.19
18:29
казано от Миро на 02.01.19, 15:56:
Е,да. Може да си бил 67. Доколкото знам и двамата с теб не сме от най-високите. Далеко сме от 180 см. Така че 67 кг на един ръст от 170-172 см не е в никакъв случай слаба фигура. А аз по принцип съм за адаптирането на тренировките според дадения индивид: ръст, тегло, сила, метаболизъм и бързина на възстановяването. Еднакви тренировки имат различен ефект при всеки. Някои имат непрекъснат прогрес от ежедневните тренировки, други пък забиват надолу, дори свалят тегло и сила. Атлетичните по рождение мезоморфи са си такива без никога да са спортували активно.
Но както и да е. Не исках да разводнявам дневника на момчето с много писания.PS А ако пък четеш теориите и съветите на Майк Менцер. Ще видиш,че той предлага нещо много по-драстично. Кратки и съвсем редки тренировки. А беше Мистър Олимпия доколкото си спомням. Аз не отивам в такива крайности, когато давам съвети на някого.
г-н Еню Рангелов, това вие ли сте ? 😄
казано от nervak на 01.01.19, 23:34:
Изобщо не слушай глупостите за мезо, екто и тн. морфи...
казано от Alexander Krastev на 02.01.19, 18:29:
г-н Еню Рангелов, това вие ли сте ? 😄
Ще бъда много кратък. Ако аз пиша глупости, то пиша “глупостите”, които съм прочел в този сайт. Мооля нека всеки да погледне тези линкове: https://www.bb-team.org/articles/1048_vidovete-tyalo
https://www.bb-team.org/articles/1472_vidove-telesni-tipove-ektomorf
Щом това са глупости, значи аз цитирам глупостите на сайта. И нека някой ми даде логичен отговор защо тези “глупости” още стоят в сайта и всеки ученик и начинаещ в тренировките може да ги прочете. В такъв случай им предлагате невярна, заблуждаваща информация.
Ти, Петко К. нали беше модератор в този сайт? И може би още си? Защо не изтри тези статии щом ги смяташ за глупости?. Втората статия за тип ектоморф е била написана от създателя на този сайт и негов администратор Владо Недков. Досега казвали ли сте на Недков и Калоян Георгиев, че статиите им са глупости? Защото тия критики са неправилно отправени към мен. Аз само написах това, което съм прочел точно във вашия сайт. Ако пиша глупости, значи съм цитирал глупости прочетени тук. Даа, тук съм от юни 2006 година, а от април 2007 досега имам тренировки нонстоп в няколко фитнеса с малки прекъсвания за по няколко дни при лошо време или някакви ангажименти.
03.01.19
21:14
3.01.2019
Сън : 9ч
Вода : 1,5л
Тренировка 1
повторения / кг
Военна преса : 10х25 , 30х10 , 35х10 , 40х10- през 10 секунди , 40х10-през 10 секунди
Раменна преса седнал с (дъмбел на ръка) : 12,5х10 , 15х10 , 15х10 , 15х10
Вертолет с EZ лост (диск от страна ) : 7,5х10 , 7,5х10 , 10х8 , 12,5х3
Лег тесен хват : 40х8, 50х5 , 50х5 , 55х5 , 50х5
Скотово (дъмбел на ръка ) : 10х10 , 10х10 , 12,5х10 ,12,5х10
Френско (диск от страна) : 5х10 , 5х10 , 7,5х10 , 7,5х10
Бицепс стоеж (дъмбел на ръка и повторенията са на една ръка) : 9х10 , 9х10 , 10х10 , 10х10
———————
Храната :
3 жълтъка 4 белтъка , 250гр свинска пържола , 2 дози протеин , 2 дози масс гейнър , 2гр бета-аланин, после ще аддна още.
——
Тази тренировка добре ли е?Ще качвам и още утре почивам други ден ще е другата.
казано от Миро на 03.01.19, 19:59:
Щом това са глупости, значи аз цитирам глупостите на сайта. И нека някой ми даде логичен отговор защо тези “глупости” още стоят в сайта и всеки ученик и начинаещ в тренировките може да ги прочете. В такъв случай им предлагате невярна, заблуждаваща информация.
Ти, Петко К. нали беше модератор в този сайт? И може би още си? Защо не изтри тези статии щом ги смяташ за глупости?. Втората статия за тип ектоморф е била написана от създателя на този сайт и негов администратор Владо Недков. Досега казвали ли сте на Недков и Калоян Георгиев, че статиите им са глупости? Защото тия критики са неправилно отправени към мен. Аз само написах това, което съм прочел точно във вашия сайт. Ако пиша глупости, значи съм цитирал глупости прочетени тук.
Аз статии от сайта не мога да трия. Също така, нямам отношение към това, кой какво публикува на сайта, и никой не ми плаща да следя съдържанието на статиите или да казвам на хората какво да публикуват в собственият си сайт. Сайта не го и чета, единствено във форума влизам от време на време.
Иначе, аз от моят личен блог съм трил статии, когато съм разбирал, че съм писал неверни неща, така че няма да е лошо и авторите на статиите да ги прегледам и да си осъвременят знанията 🙂
казано от Светослав Георгиев на 03.01.19, 21:14:
Тренировка 1
повторения / кг
Тази тренировка добре ли е?Ще качвам и още утре почивам други ден ще е другата.
Добре е. Дори много добре. Избрал си добри упражнения. Увеличил си използваните тежести на тези от тях, които си правил и преди. Очевидно си имал сила дори за по-големи тежести, ама не искам да те подстрекавам и сетне да си докараш някоя травма. Просто навсякъде правиш цели десетки, а щом имаш сила да направиш точно 10 повторения значи имаш голям резерв. Разбира се зависи и дали запазваш правилната техника при изпълнението, ноо минимален чийтинг при някои е неизбежен, особено в края на серията.
Значи, когато правиш последната серия от последното упражнение за дадена мускулна група, можеш да не спираш на осмото или десетото повторение, а продължаваш и правиш колкото можеш. Така мускулът се “доизцежда” и натоварва максимално.
04.01.19
22:53
казано от Миро на 04.01.19, 19:15:
казано от Светослав Георгиев на 03.01.19, 21:14:
Тренировка 1
повторения / кг
Тази тренировка добре ли е?Ще качвам и още утре почивам други ден ще е другата.Добре е. Дори много добре. Избрал си добри упражнения. Увеличил си използваните тежести на тези от тях, които си правил и преди. Очевидно си имал сила дори за по-големи тежести, ама не искам да те подстрекавам и сетне да си докараш някоя травма. Просто навсякъде правиш цели десетки, а щом имаш сила да направиш точно 10 повторения значи имаш голям резерв. Разбира се зависи и дали запазваш правилната техника при изпълнението, ноо минимален чийтинг при някои е неизбежен, особено в края на серията.
Значи, когато правиш последната серия от последното упражнение за дадена мускулна група, можеш да не спираш на осмото или десетото повторение, а продължаваш и правиш колкото можеш. Така мускулът се “доизцежда” и натоварва максимално.
Този тип тренировки,която ми предстои и утре да правя са взети от едно момче в форума,което му следях дневника ама спря да качва :/ утре ще кача другата тренировка.Като за сефте не ме боли нищо днес.Иначе преди едни мускулни
06.01.19
00:55
05.01.2019
Сън :8ч
Вода : 1,5л
Тренировка :
тежести / повторения
Лег : 40х10 , 50х8 , 60х5 , 65х3 , 70х1 , 70х0
Горен лег с дъмбели(на ръка) : 15х12 , 20х10 , 25х4 , 25х3 , 22,5х10, 17,5х12
Пекдек машина : 20х15 , 30х10 , 35х8 , 35х8
Лицеви опори : 15хСТ (х6)
ХРАНА :
400гр кисело мляко , 100гр овес, 50гр мед , 3 банана (200гр) , 100гр извара , 500гр картофи , 450гр свинско , 2 дози протеин , 2 дози масс гейнър , 2 бета аланин , 2 мандарини , 80гр кашкавал
——————————————————————
Еб*л съм ги килограмите , еб*л съм го и в кантара ще се тегля на края на месеца и ще пиша колко съм и мерките ще ги сравня.Няма да смятам калории мисля,че са достатъчно
Мнението беше редактирано от Светослав Георгиев на 06.01.19 00:56.
казано от Светослав Георгиев на 06.01.19, 00:55:
... ще се тегля на края на месеца и ще пиша колко съм и мерките ще ги сравня.Няма да смятам калории мисля,че са достатъчно
За кантара е добре да се теглиш по-едно и също време на денонощието. Аз примерно съм най-лек рано сутрин, до 8-9 часа. А най-тежък се меря вечер към 20-22 ч и понякога разликата е до 2-3 кг. Обяснявам си го с обезводняването сутрин, а след вечерята теглото се увеличава допълнително.
Освен това, ако ползваш електронен кантар трябва да бъде поставен на идеално гладко място. Като натиснеш с пръст всеки от четирите му ъгъла не трябва да “хлопа”, не трябва да има пролука между крачето и пода. Иначе показва невярно. И също при по-рядко използване се случва като стъпиш да измери до 2 кг повече, но след това при втори и трети опит вече теглото е реалното. Отчита едно и също.
Доста здрава тренировка си направил. Интересно, че на лега със 70 кг не си успял да направиш още, а на полулега си вдигал с 25 кг дъмбели. Вероятно защото си прекъсвал тренировките, а лега си е доста трудно упражнение в началото. По варианта “пирамида” бързо се увеличава силата.
казано от Миро на 06.01.19, 15:18:
По варианта “пирамида” бързо се увеличава силата.
Миро, ти колко най-много си вдигал(вдигаш) на базовите като 1РМ?
казано от Боян на 06.01.19, 15:50:
Миро, ти колко най-много си вдигал(вдигаш) на базовите като 1РМ?
Кооой? Аз ли? По половин тон на всяко. Не си знам силата аз. Огъвам лостовете като макарони. 😄