Garbage in, garbage out

Прескочи до:

03.12.18
12:51

От тия костенурки в бейсика...ми се гади още)))

Bart Simpson

03.12.18
18:08

На 8Д имаше змия и се зареждаше от магнетофонна ролка.

Bart Simpson

05.12.18
00:48

Веднъж готви заек и търсих това да ти покажа, рисувал съм я преди,  сигурно, шест години и днес един френд я постна, та не можах да не ти я покажа.

05.12.18
15:24

казано от Bart Simpson на 05.12.18, 00:48:

Веднъж готви заек и търсих това да ти покажа, рисувал съм я преди,  сигурно, шест години и днес един френд я постна, та не можах да не ти я покажа.

Барти, рецептата която ми даде тогава, беше доста по-сложна от това на картинката🙂 Иначе сега захранваме малката, и полека въвеждаме месото, за това бях взел заек за да пробваме. Научих да го обезкостявам, покрай твоята рецепта, и гостите нахраних ... win/win.

17.12.18
11:46

Тренировка
- зерчер клек 12х1х60кг през 10 секунди
- тясна тяга 12х1х100кг през 10 секунди
- зерчер клек 1х3х75кг
- тясна тяга 1х1х115кг
* висене и мачкане

Коментар
Все едно никога не съм тренирал, накрая си поседях десетина минути, д@йба.

Храната
- заек, каладница в масло с джинджифил, морков, целина, маслини, люти чушки и малко вино
- ризото с пекорино, салата кореноплодни със семена

Поспрях малко с екшъна в ежедневието, че тотално започнах да развявам байряка. Делегирах част от нещата с компромиси в изпълнението и си взех малко почивка. Естествено, веднага се намери време за тренировка. А, и най-хубавото на зимата е, че можеш да си пиеш кафето сутрин на терасата по шорти.

18.12.18
11:10

Тренировка
- набиране надхват 12х1х10кг през 10 секунди + 1х3х20кг след 1 минута
- раменна преса 12х1х45кг през 10 секунди + 1х3х55кг след 1 минута
- обръщане 12х1х45кг през 10 секунди + 1х5х55кг след 1 минута
- кофи 12х1х20кг през 10 секунди + 1х3х30кг след 1 минута

Храната
- заешки дреболии в масло с праз, чесън, сушен домат и прясна мащерка; две дабъл сайд домашни яйца на плоча
- квасен лимецов хляб, хумус, гуакамоле и салата от червено цвекло с моркови и орехи

Когато на идеята да си вземем електрическа хлебопекарна, отговорът е - “по-добре дъч овен на лекрусе, цвят карибско синьо” нещата май не отиват на добре.

Мнението беше редактирано от Splash на 18.12.18 11:11.

19.12.18
11:35

Тренировка
- набиране надхват 12х1х10кг през 10 секунди
- лег с щанга 12х1х80кг през 10 секунди
- набиране подхват 12х1х10кг през 10 секунди
- кофи 12х1х20кг през 10 секунди
- бицепс/трицепс с крив лост 3х8

Коментар Трябваше да клякам днес, не внимавам, dumass.

Храната
- две дози суроватъчен протеин
- скариди, черен ориз, корени, семена; салата кореноплодни; кисело зеле с лют пипер и зехтин; две бири

Мнението беше редактирано от Splash на 19.12.18 12:13.

19.12.18
12:47

казано от Splash на 19.12.18, 11:07:

иначе все на фокача го докарва.

Това зависи как,правиш стартера,как месиш и колко време държиш след това префермента,каква хидратация докарваш след това на префермента и колко брашно добавяш.Не е ли на 3 фази хляба,все ще ти се получава ,като фокача с големи мехури вътре.

20.12.18
10:22

Тренировка
Тръстъри, суинг, въртене на торба в интервал. След това повисях, разтегнах, малко стойки на ръце и глава. Приятно се получи.

Храната
- пълнозърнест квасен хляб с масло, сладко от горски боровинки и овче сирене
- пет яйца на очи, гуакамоле и салата кореноплодни със семена

Рунд две на хлебопеченето, по съвет на Илия, този път с месене. На вкус е добре, но има още какво да се желае. Препеках го и месенето не е стигнало, стана малко воднист. Ще я бъде, но като всяко нещо си иска практика. Далече е още.

Мнението беше редактирано от Splash на 20.12.18 10:41.

20.12.18
11:49

Добре изглежда ...ако си склонен малко да подобриш вида и вкуса (е той е нещо относително,но при хляба с квас е по-отчетливата киселинност)то можеш да добавяш и други брашна,а не само от пълнозърнесто.
В пълнозърнестото брашно има частици от обвивката на зърното,  които са по-едри. Проблемът е, че тези частициот обвивката  непоемат  вода-правят тестото нееднородно,което и плюс и минус-правят тестото грубо и пречат на развитието на глутена,от там няма тази еластичност и повърхностно налягане,което да удържа тежестта на хляба. Това е проблемът при правенето на хляб с това брашно  и за това ползването на някакво евтино бяло брашно като част от сместа  е препоръчително..евтино,защото в него се предполага да няма подобрители.Само с пълнозърносто брашно хляба се получава трошлив, като това  се дължи на неговата нееднородност,а и  от едрото брашно хляба е  по-влажен.. …Аз лично след куп експерименти, четене и най –вече  с помощта на един корифей(за мен) в печенето, правя подобен хляб ,като в него ръжта е най-много,бялото след това ,а най-малко е пълнозърнестото..но ползвам едно доста грубо,иначе ако е магазинното го отнасям  1/1   с бялото тип 500.Защо ръж-ръжта предлага по-силна ензимна активност ,по-голямо разнообразие на микроорганизми по самото зърно в сравнение с пшеницата.… Също и заради пентозата -при ръжения хляб тези въглехидрати задържат газовите мехурчета в него(и това го знам от корифея)))…а не глутена…важно е тази  структура да се запази ,а това го осигурява киселата среда на кваса)))-тя забавя спирането на хидролизата на нишестето от ензимите , тоест блокира амилазата .От там и този по-наситен кисел вкус на хляба с ръжено брашно,респективно пластичност,по-малка трошливост ,а и в не малка степен по-добър вид на коричката на хляба при изпичането.
А бе с две думи слагай и по-фини брашна,като по-голямата част от тях да е  ръж)))бах кво изписах.Разбира,ако ти харесва по-тежък хляб,който като съхне не се втвърдява,то само от пълнозърнесто е твоя хляб.)))
А, ако се заиграеш много с хляба ...може да ползваш в допълнение и малц-той също е с груба структура,като пълнозърнестото брашно.))))
Ти кога опресняваш кваса преди да го сложиш в префермента?

Мнението беше редактирано от nervak на 20.12.18 11:53.

20.12.18
13:18

Благодаря ти, това е хубавото на бб-тийм, че между калориите и сгъване/разгъване човек може да научи много.

Кваса го подготвих ден преди. Хубаво го нахраних за да се активира. Вечерта го умесих с брашното. 30 минути преферментира, после го разделих на две и го сложих в двата съда. 10 часа в хладилника за да набъбне. Студен го изкарах от хладилника, направих линиите и директно в добре загрятата фурна.

Още в петък ще пробвам да добавя други брашна, чудя се колко дълго мога да го държи в хладилника, с цел вкуса да стане по-кисел, но преди да спадне тестото? Не знам дали съм прав, но според мен колкото по-кисело толкова повече читави бактерийки, толкова по-добре за червата.

20.12.18
13:24

казано от Splash на 20.12.18, 13:18:

, чудя се колко дълго мога да го държи в хладилника, с цел вкуса да стане по-кисел, но преди да спадне тестото? Не знам дали съм прав, но според мен колкото по-кисело толкова повече читави бактерийки, толкова по-добре за червата.

Като мине през фурната, има ли значение?

20.12.18
14:12

казано от Splash на 20.12.18, 13:18:

колкото по-кисело толкова повече читави бактерийки, толкова по-добре за червата.

Точно така ,а ползата е, ще почна отзад напред:
-киселата среда пази хляба по-дълго от разваляне.
-с повече бактерии се увеличава разпада на фитиновата киселина,а тя е основната пречка за усвояването на минералите в зърнените храни.
-повечето бактерии спомагат за още по-ниския гликемичен индекс на хляба
-повечето бактерии спомагат за по-пълното разграждане на протиена глиадин съдържащ се в глутена...и за хора в някаква глутенова зависимост може да е от полза...но пък това има и минуси,като разрушаването на глутена...
Полза има от повечето бактерии...ако  ще не само да го пече...ами  и да го вари.
Обаче имам чувството,че малко технологията ти куца...или ползваме различна терминология:
-стартер- това е квас мин. на 14-16 дни.
-префермент- е стартер/вода/брашно  в отношение 2/3/3-престоява мин 10 часа
-активно тесто -префермент/вода/брашно в отношение 8/3/7,което втасва 2-4 часа,след това се оформят хлябовете и се оставят за още 30-40мин преди фурната.
едицата е 100г.
Така много грубо написано)))

пп префермента и активното тесто втасват на 20-25гр.
пп2 ето един линк ,който за мен е много добър по отношение направа на стартер и опресняването му...ползва се и малцов екстркт,който спокойно може да прескочиш...
https://misrecetasfavoritas2.blogspot.com/2011/01/mi-masa-madre.html

Мнението беше редактирано от nervak на 20.12.18 14:26.

21.12.18
10:49

Тренировка
- ренегадско гребане в сс с пуловър преса 5х5 през минута
- набиране на халки 20х3
- кофички 20х3
- раменна преса 1х9 с 50кг
- обръщане 1х11 с 50кг
- лег с щанга 1х8 с 80кг

Коментар
Препълнена зала и тренировката отиде къде час. Дори добавки пих днес, ся чакам плочки и големи бицаги 🙂

Храната
- спаначени талиатели с яйца, бурата и песто
- скариди на плоча с лимонено-джинджифилов дресинг, салата кореноплодни с орехи, червено вино
* 1гр магнерот, 1000ui витамин Д

Мнението беше редактирано от Splash на 21.12.18 10:52.

22.12.18
12:25

Тренировка
- зерчер клек 1х3х75кг
- тясна тяга 1х1х115кг
* висене и мачкане

Коментар
Изненадващо леко, доволен съм като цяло.

Храната
- квасен хляб, домашно сладко от боровинки и смокини, козе сирене, биволски кашкавал, масло
- четири яйца на омлет в масло, зелена салата със семена, салата кореноплодни с чили, честн и зехтин

Трети опит за хляб. С бялото брашно в сместа успях да развия глутена, но не изчаках десет часа до печенето, не ми стигна времето и да са били максимум шест. Предполагам за това не се наду достатъчно. След няколко дни пак.

Мнението беше редактирано от Splash на 22.12.18 12:26.

24.12.18
11:35

Клек и тяга днес, обичайните интервали, които ми спират тока. Рапорт даден.

25.12.18
20:18

И днес тренирах, стотина кофи и набирания на слънце пред блока. Снощи малката бошува до късно и накрая празнувахме на пода с одеало, бейлис и кръстникът две на телефона, толкоз.

Мнението беше редактирано от Splash на 26.12.18 01:32.

26.12.18
12:01

Тренировка
- преден клек с обръщане 12х1х60кг през 10 секунди
- тясна тяга с фат грипс 12х1х70кг през 10 секунди
- преден клек с обръщане 1х3х60кг
- тясна тяга с фат грипс 1х1х90кг
- румънска тяга 1х10х70кг
* висене, мачкане, малко разтягане

Коментар
Пълна зала, заети стойки за които не ми се чакаше и импровизирах. Много свежа тренировка.

Храната
- квасен хляб, три яца в масло, бурата, малко песто
- два стаута
- домашно пилешко, салата цвекло и моркови, зеле с ориз, баклава

Мнението беше редактирано от Splash на 27.12.18 03:44.

27.12.18
12:34

Тренировка
- кофи 12х1х20кг през 10 секунди + 1х3х30кг след 1 минута

Храната
- две белгийски бирички
- квасен хляб, делишу, лют сос каролина рипър, три яйца на очи в масло
- ризото с горски гъби, прясна мащерка и пекорино; зелена салата

29.12.18
19:44

Тренировка
- зерчер клек 1х3х75кг
- тясна тяга 1х1х115кг
* висене и мачкане

Коментар
Леко и приятно, трябва да спра да неглижирам разтягането.

Храната
- зелеви сарми, кьоополу
- черен ориз със скариди, фиш сос, семена, корени, чесън и хабанеро

След толкова сарми, баници и прочие “празнични” ястия, малко разнообразие за вечеря.

Мнението беше редактирано от Splash на 29.12.18 19:47.

30.12.18
13:07

Днес повторих вчерашната тренировка, пак не внимавам. От друга страна, малко повече клек и тяга надали ще навредят.

Храната
- три яйца в масло, малко физалис, пушена сьомга и турски люти чушки
- ябълков пай с квасено тесто, мед, масло; сметанов сладолед; канела

Мнението беше редактирано от Splash на 30.12.18 13:52.

30.12.18
14:16

казано от Splash на 27.12.18, 12:34:

- ризото с горски гъби, прясна мащерка и пекорино; зелена салата

И ако добавиш към горното едни агнешки или свински момици зачервени в масло...

31.12.18
18:08

Голямо желание имах днес за тренировка, но не остана ред, от седем сутринта по-задачи. Довечера, традиционно на пица и бира в къщи, парите спестени от посредствено “парти” по заведения, вили, клубове и прочие отиват в посока самолетни билети, в случая до Испания. За тази година толкова, догодина трябва да ги клекна тези сто зерчер, поне още веднъж.

Мнението беше редактирано от Splash на 31.12.18 18:09.

02.01.19
12:35

Тренировка
- набиране надхват 12х1х10кг през 10 секунди
- лег с щанга 12х1х80кг през 10 секунди
- набиране подхват 12х1х10кг през 10 секунди
- кофи 12х1х25кг през 10 секунди
- трисет за ротаторите, мачкане

Храната
- квасен грахам хляб, хумус, гуакамоле, домашна лютеница, хабанеро чили
- четири яйца по панагюрски с овче кисело мляко, зехтин и чесън; зелева салата с черен пипер и зехтин

Този път хляба стана много добре, дори визуално ми харесва.

Мнението беше редактирано от Splash на 02.01.19 12:35.

03.01.19
13:40

Днес без зала, но качихме стотина квадрата гипс-картон до четвъртия етаж и си имаше движение. Храната бива, алкохол няма. Почвам и аз със свалянето, че ей къде е лятото 🙂

04.01.19
17:07

И днес без зала, хамалствах почти цял ден. Едно от предимствата на интервалите е, че резултатите от тях са не само визуални. Утре вече ще се кляка.

Мнението беше редактирано от Splash на 04.01.19 17:10.

05.01.19
10:37

Тренировка
- зерчер клек 1х3х70кг
- тясна тяга 1х1х110кг
- по една дроп серия бедрено сгъване/разгъване от единичка
* висене, мачкане
* разтягане, апликатор

Храната
- квасен хляб грахам, гуакамоле, три яйца на очи в масло, маслини в зехтин и билки, чили хабанеро
- голяма зелена салата с пресен лук, краставици и репички; филе дъгова пъстърва в кокос с чесън и лимонено-горчичен сос

05.01.19
10:40

Splash, храната ти е яко гурме - кефиш! 🙂

05.01.19
20:28

Откъде са тези маслини в зехтин и билки? Аз съм яла такива единствено в Испания и никъде другаде не мога да намеря от тях.

06.01.19
10:45

казано от TheVikk на 05.01.19, 20:28:

Откъде са тези маслини в зехтин и билки? Аз съм яла такива единствено в Испания и никъде другаде не мога да намеря от тях.

Правя си ги сам - халкидики и каламата в зип лок, заедно с прясна мащерка и розмарин, зехтин, чесън и сок от един лимон, понякога слагам и малко пармезан на кубчета. Трябват им поне един ден в хладилник (два или три е по-добре), като се обръща торбичката, когато се сетиш. Преди да се консумират, не е лошо да постоят час на стайна температура, за да отпусне зехтина. Страхотно мезе са за някоя по-хопи бира.

Мнението беше редактирано от Splash на 06.01.19 11:33.

06.01.19
14:35

казано от Splash на 06.01.19, 10:45:

казано от TheVikk на 05.01.19, 20:28:

Правя си ги сам - халкидики и каламата в зип лок, заедно с прясна мащерка и розмарин, зехтин, чесън и сок от един лимон, понякога слагам и малко пармезан на кубчета. Трябват им поне един ден в хладилник (два или три е по-добре), като се обръща торбичката, когато се сетиш. Преди да се консумират, не е лошо да постоят час на стайна температура, за да отпусне зехтина. Страхотно мезе са за някоя по-хопи бира.

Това ще се пробва непременно! 🙂

07.01.19
10:15

Тренировка
- кофи 12х1х20кг през 10 секунди + 1х3х25кг след 1 минута

Коментар
Имам чувството че скатавам от към тежести.

Храната
- омлет от четири яйца в масло с овчи кашкавал, чили хабанеро и салата варено цвекло с маслини и орехи
- от на Марги шоколада с какао
- жасминов ориз със скариди в зехтин, чесън и мащерка; салата кореноплодни с лимонов дресинг

14.01.19
15:52

Лудница напоследък, но съм се заинатил и тренирам всеки ден. Естествено далече от оптималното, чак ме е срам да си пиша работните килограми. Храната бива, алкохол не пия и успявам да се наспя, поне от време на време. Трябва по-редовно да си водя дневника за отчетност, ама къде по-приятно е, като не вписвам детски тежести.

Мнението беше редактирано от Splash на 14.01.19 15:55.

15.01.19
10:15

Тренировка
- тясна тяга 12х1х90кг през 10 секунди
- зерчер клек 1х4х70кг
- тясна тяга 1х3х100кг
* висене, мачкане

Коментар
Бавничко, малко над 3 минути за интервал, трябва да слезе на 2:30 за да мина на двойките. За вдигане на тежестите, все още е рано.

Храната
- квасен хляб грахам, четири бъркани яйца с козе сирене
- филе от сьомга в масло с чесън, мащерка, пипер; салата варено цвекло, маслини, авокадо, червен лук, зехтин и кашу

Доста добре започна да ми се получава хляба, съответно прекалявам с количествата. Мисля да пека веднъж седмично.

Мнението беше редактирано от Splash на 15.01.19 10:35.

15.01.19
11:09

казано от Splash на 15.01.19, 10:15:

Доста добре започна да ми се получава хляба, съответно прекалявам с количествата. Мисля да пека веднъж седмично.

Казвай в кой ден ще печеш, да даваме поръчки. 🙂

16.01.19
09:39

казано от Margi на 15.01.19, 11:09:

Казвай в кой ден ще печеш, да даваме поръчки. 🙂

Събота, пет и половина сутринта 🙂

Мнението беше редактирано от Splash на 16.01.19 09:39.

16.01.19
09:44

Тренировка
- набиране надхват 10х1х10кг през 10 секунди
- лег с щанга 10х1х80кг през 10 секунди
- набиране подхват 10х1х10кг през 10 секунди
- кофи 10х1х20кг през 10 секунди
- трисет за ротаторите, мачкане

Коментар
Не съм добре днес, чувствам се разглобен тотално, за това лекичко подходих с тренировката. Малко намалих “обема” и не съм натискал толкова на интервалите. Раздвижих в общи линии.

Храната
- квасен хляб грахам, четири яйца на очи в масло, делишу, краставички и моркови
- грейпфрут и портокал
- скариди и едамаме; лимонено-горчичен-джинджифилов сос с люти чушки; от на Марги шоколада с какао

Добавки
креатин, цинк, магнезий, вит.Д и Б12

Мнението беше редактирано от Splash на 16.01.19 10:05.

17.01.19
11:07

Хванал ме е някакъв вирус. Толкова рядко боледувам от такива неща, че си нямам и на идея какво да пия за симптомите. Имам достатъчно задачи за да не мога да си позволя да почивам тотално, за това работя от вкъщи и пия глупости, включително някакъв безумен чай с билки, които ползвам основно за готвене. Мисля по някое време да направя малко ставна гимнастика и това ще е движението за днес.

Мнението беше редактирано от Splash на 17.01.19 11:16.

22.01.19
15:49

Изкарах го пустия грип, четири дни леш. Утре мисля да отида до залата да раздвижа леко, клек и тяга, но надали ще успея да вместя интервал. Мисля да стягам нещата на фронта с храната, че съвсем съм се ошишкал и не ми е комфортно. Продължавам да подобрявам хляба, пак изчетох на Илия съветите и промених леко рецептата. Кваса не е чак толкова труден за работа, колкото очаквах в началото.

Мнението беше редактирано от Splash на 22.01.19 15:54.

23.01.19
11:38

Тренировка
* стави, активации, загрявката на Вик с 16-ка, малко набирания
- тясна тяга 12х1х90кг през 10 секунди
* мачкане, разтягане, висене

Коментар
Малко и леко днес, като за след грип биваше. Следващите няколко дни по-леко и после ще натискам, няма за кога да продължа да скатавам.

Мнението беше редактирано от Splash на 23.01.19 12:04.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1