Yennefer's Diary

Прескочи до:

25.01.19
11:23

казано от Кольо Пияндето на 25.01.19, 11:10:

До кой край на играта стигна? 🙂

Където давам меча на Ciri в кръчмата, Cottage-а каза да играя Blood and Wine, ще ми спаси уикенда, ама не вярвам да е много дълго, така че след уикенда ще продължавам да страдам.
Ти?

Аз финиширах по “лошия” сценарий - Сири замина през някакъв портал, аз отидох в къщата на блатната вещица (светих й маслото), взех медальона на Сири и ме налазиха орди от гнусни твари...

...до колкото разбирам причина за този финал е фактът, че аз така и не се доверих на оня елф. Мазничък и лукав ми се видя.

P.S. Трудно се впечатлявам от игри. Тази, обаче, ме шашна... страхотна!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.01.19 11:54.

25.01.19
11:53

Началото на седмицата си я взех, game of the year edition с всите емнайсет dlc-та и мисля два експанжъна. Интересно е направена, но умирам като куче постоянно и много се дразня, май остарявам и вече не мога да играя игрите на последна трудност. Мисълта ми е че, ако не си ги играла можеш да пробваш Hearts of Stone и Blood & Wine, мисля че и двата са за герои с ниво 30 и нагоре.

25.01.19
12:45

Кольо според мен е защото не си чел книгите на Анджей и затова така си решил, макар че за части от секундата понякога  и аз се чудех дали да му се доверя, обаче той е пазител на Elder Blood, тоест има интерес Ciri да живее и да не я докопат от Wild Hunt.
Всъщност ти ходи ли в неговата “лаборатория”, то там става ясно, че турско да стане не трябва да я докопат от The Wild Hunt.
А за портала, много зависи какво ще и кажеш според мен. Аз съм си женско и почнах да рева като гей - Моля те Сири, не ме оставяй, не ми го причинявай, тя каза, че няма избор и после завърших при Емир и му казах, че тя  съжалява, че не се е сбогувала с него и го излъгах, че е умряла в портала, за да спре войната и войната беше свършила.

Сплаш, и аз в началото не знаех какво става, иначе не играя на супер трудно, а на средно, защото много мразя тъкмо да ми стане интересно и някой бос да ме претрепва цял ден и да се въртя като изоглавен и да не мога да продължа, както ми се случва на Gods of War тоест разбирай не я играя, стигнах докъдето ме убиваха половин ден и не съм я пускала 2 месеца. Иначе като стигнеш някъде 16 ниво почти няма какво да те убие, освен ако не те нападнат наведнъж 6-7 Drowners или Water Hags.
Другото, което правех постоянно, е да инвестирам в поправка на оръжието и amors като цяло, много е важно да не си под 90%, гледай винаги да си тунингован и ако имаш пари ъпгрейдвай се при Blacksmiths и Armorer.
Къде си сега на играта? Къде те убиват?

П.С. Опцията кълбета и почвам да бЕгам, бате я ползвах на 95% при всички босове и трудни битки, пръстите ми бяха постоянно на Shift и Space ( ако играеш на pc де).

Мнението беше редактирано от Блажка на 25.01.19 12:46.

25.01.19
13:00

Оф, ще ме накарате да си купувам конзола с тия приказки. Мислех, че съм се излекувал от геймърството, но то си е като алкохолизма.

25.01.19
13:13

казано от Boby_ на 25.01.19, 13:00:

Оф, ще ме накарате да си купувам конзола с тия приказки. Мислех, че съм се излекувал от геймърството, но то си е като алкохолизма.

Мдамз и двете са до живот и борбата е до живот. Ти сега се навиваш, обаче като те напъне работата и грижите и тренировките, забравяш веднага, докато не ти се освободи малко време и пак започваш да кроиш пъклени планове 🙂

25.01.19
13:46

Боби, не че подклаждам огъня, ама да ти пусна трейлъра 😄

Гарантирам ти, че графиката е едно към едно с трейлъра. Забравих да спомена саундтрака.... на спотифай си го дръпнах и си го слушам нон стоп.

Мнението беше редактирано от Блажка на 25.01.19 13:48.

ДЕ

25.01.19
13:53

Ама това какво е - за PS 4 ли. Че преди месец купих на децата, ама те си теглят някакви глупости от мрежата и играят на тях. Това ми се види добро.

25.01.19
13:55

Боби, според мен има някои игри които си заслужават, независимо дали си геймър или не 🙂

Нещо интересно е че, автора на книгите Анджей Спаковски зверски се е набутал. Още с първата игра от студиото са му предложили shares и royalties, но той не е имал вярва в тия “игри” и съответно е продал правата върху света за няколко хиляди долара. Игрите правят милиони и той започва да ги съди, естествено губи. В крайна сметка, мисля  че сега нетфликс му плащат солидно за сериал във вселената на вещера.

25.01.19
13:56

казано от Деян на 25.01.19, 13:53:

Ама това какво е - за PS 4 ли. Че преди месец купих на децата, ама те си теглят някакви глупости от мрежата и играят на тях. Това ми се види добро.

Аз играя на PC с геймърска клавиатура и мишка, поради липса на конзола ( надявам се скоро да имам), но го има и за PS4 и доколкото знам там се играе значително по-лесно с джойстик, даже в момента е намалено в ozone.bg заедно с DARK SOULS III, направо бих го взела, честно, нищо, че още нямам конзола...

https://www.ozone.bg/product/the-witcher-3-wild-hunt-dark-souls-iii-ps4/

25.01.19
14:50

Третият вещер като излезе, доста се зашумя около него и бях на път да си взема PS4 само заради това, но реших първо да проверя как са книгите. На около 30-тата страница се отказах  - много слабо фентъзи се оказа (очаквам да бъда нападнат заради това твърдение, разбира се 🙂). Но играта може и да е по-добре. Ще видим дали ще взема приличен бонус тази година. 🙂

Мнението беше редактирано от Boby_ на 25.01.19 14:52.

25.01.19
15:08

казано от Boby_ на 25.01.19, 14:50:

... На около 30-тата страница се отказах  - много слабо фентъзи се оказа (очаквам да бъда нападнат заради това твърдение, разбира се 🙂).... 🙂

Защо, първата книга наистина е слаба ... че и втората и тя, но като поредицата не е лоша и се разгъва достатъчно добре, за да си заслужава цялостен прочит. Mоже би 4/5 ако ползваме рейтинга на goodreads, което за фентъзи си е прилично 🙂

Мнението беше редактирано от Splash на 25.01.19 15:11.

25.01.19
15:17

Боби, въпрос на вкус е, защо да те напада някой. Няма висша сила, която да ме накара да гледам Стар Уорс, на първите 5 мин ми става адски тъп тоя филм и всичките му части.
Вкъщи се сдобихме заради Златото и с книги Гейм ъф Тронс - еми чете се... ама както филма не ме кефи, така и книгите не са ми особено интересни. Него ако го питаш - аз съм нямала капацитета да вникна в действието, затова не ми било интересно 😄
Желязна логика!

25.01.19
15:54

Отбивам се, за да нахраня избора на актьор за Гералт в сериала на Нетфликс, ясно ми е, че ефектите ще са много по-добри от полската версия на Бродски (справка The Hexer -2001)...
Ама от всички актьори, с които разполагат, как можаха да изберат точно този ...

Снимка 1 и 2 - Михал Зебровски - The Hexer ( Wiedzmin на полски)
Снимка 3 - Някакъв антиконти чичак - The WItcher Netflix….
Най-важното е, че в този на 3-тата снимка няма никаква страст, Гералт е много желан от жените, всички искат да ги т’ръти ( много хубав български глагол), не могат да изберат такъв посредствен актьор, в него няма нищо сексуално, никаква магия, прилича ми повече на Гандалф, отколкото на мъжкаря Гералт от Ривия.

Мнението беше редактирано от Блажка на 25.01.19 15:55.

25.01.19
16:26

казано от Блажка на 25.01.19, 15:17:

Боби, въпрос на вкус е, защо да те напада някой. Няма висша сила, която да ме накара да гледам Стар Уорс, на първите 5 мин ми става адски тъп тоя филм и всичките му части.
!

Досега си мислех че съм само аз и има някакъв проблем 🙂

25.01.19
16:28

казано от kaloyan на 25.01.19, 16:26:

!

Хахахахахахахахахаха О ДАААААААААААА и аз дълго живеех с тази мисъл.

25.01.19
22:30

Видях че питаш как да започнеш с бягането в дневника на Веси и дойдох да ти пиша някакви съвети, защото и аз, и още петнайсетина от отбора ни почнахме почти от нулата, но като видях какво сте писали за Звездни Войни и бях аха-аха да се откажа 😄

Все пак ако искаш съвети ще ти дам - от един аматьор бегач към друг. И програма разписана по дни, километри и т.н. от топ тренер по бягане ще ти дам, само кажи че искаш. А, и също да си вземеш думите назад за Стар Уорс че е скучен 😄

25.01.19
22:51

казано от Блажка на 25.01.19, 16:28:

!

Мидваматримасте...

25.01.19
23:15

казано от nervak на 25.01.19, 22:51:

казано от Блажка на 25.01.19, 16:28:

!

Мидваматримасте...

Четиримасме 😜
#многосмесилнисме

26.01.19
08:56

казано от Димо на 25.01.19, 22:30:

Видях че питаш как да започнеш с бягането в дневника на Веси и дойдох да ти пиша някакви съвети, защото и аз, и още петнайсетина от отбора ни почнахме почти от нулата, но като видях какво сте писали за Звездни Войни и бях аха-аха да се откажа 😄

Все пак ако искаш съвети ще ти дам - от един аматьор бегач към друг. И програма разписана по дни, километри и т.н. от топ тренер по бягане ще ти дам, само кажи че искаш. А, и също да си вземеш думите назад за Стар Уорс че е скучен 😄

Еееее това е условие, което цели да ми прекърши мъжката дума, все още не съм джендър. Ако искаш я напиши на лично, ако искаш в дневника, както прецениш, но думите си назад няма да върна и ще се бия със сребърен меч, даже и дракон имам...

26.01.19
10:15

Тренировка днес

3,8км тичане в парка - лежерно, разбира се, заникъде не бързам, спирах и снимки да правя, уникално беше - 28 Мин някъде ми отне

2 кръга
Гребане с дъмбел - 10 на ръка
Флоор преса - 20
Пуш преса - 10
Кофички за трицепс -10

2 кръга
къси коремни - 30
Повдигане на краката - 15
Шутове всякакви - по 30 на крак

Бързичко и стегнато
По-късно - контрастни душове и 30 Мин масаж с вендузи + поне още 3км ще навъртя по магазини, ще ми идват приятелки на гости

Менюто - спагети със сос от скариди, броколи, моркови, чесън, брюкселско зеле, целина и дниднжифил
Брускети с пушена сьомга и каперси
Зелена салата с авокадо
Ядки
Вино в незнайни количества

Поне нито една не яде месо, така че ще ми е лесно да ги посрещна

26.01.19
13:08

казано от Блажка на 25.01.19, 15:54:

Отбивам се, за да нахраня избора на актьор за Гералт в сериала на Нетфликс, ясно ми е, че ефектите ще са много по-добри от полската версия на Бродски (справка The Hexer -2001)...
Ама от всички актьори, с които разполагат, как можаха да изберат точно този ...

Снимка 1 и 2 - Михал Зебровски - The Hexer ( Wiedzmin на полски)
Снимка 3 - Някакъв антиконти чичак - The WItcher Netflix….
Най-важното е, че в този на 3-тата снимка няма никаква страст, Гералт е много желан от жените, всички искат да ги т’ръти ( много хубав български глагол), не могат да изберат такъв посредствен актьор, в него няма нищо сексуално, никаква магия, прилича ми повече на Гандалф, отколкото на мъжкаря Гералт от Ривия.

Преди около година имаше допитване и повечето фенове гласувахме за Zach McGowan, следван от Мадс Микелсен. И двамата биха били добър каст. Кавил е яко безличен, въпреки че ме кефи факта, че тренира при Марк Туайт. Общото усещане е , че ако Netflix направят нещо като Шанара, ще ги запалим. Като четох кои са сценаристите малко се обезсърчих, но освен Netflix и HBO няма кой друг...

26.01.19
13:52

Кияну ако се навие, ама надали, него го виждам в тая роля, дано да направят филм един ден, а не сериал.

И аз нехаресваммеждузвезднивойни.

И да бягам не обичам.... 😂

26.01.19
17:05

казано от Блажка на 25.01.19, 15:54:

Отбивам се, за да нахраня избора на актьор .....

Kaто чела само една-единствена книжка за вещера (която намерих за тотално безинтересна) и никога недокосвала се до никакви игри,нямам идея кой би отговарял най-добре на образа. Обаче  Блаже,от всички предложени за каста, нито един не е мъж, дето бих му дала да ме тръти 🙂 Мадс Микeлсен и  Зак ме плашат с грозотата си, даже Зак го намирам за ужасяващо грозен мъж, язък му за хубавото тяло, Имаше в предложенията на един сайт Травис Фимел и сина му, ем за тях ще се прежаля 🙂
p.p. моите 5 ст. 🙂 🙂

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 26.01.19 17:11.

26.01.19
17:43

Доведете модел от гей списание за кобрата

26.01.19
18:12

казано от Queen Cobra на 26.01.19, 17:05:

Обаче  Блаже,от всички предложени за каста, нито един не е мъж, дето бих му дала да ме тръти

WTF!?

26.01.19
18:17

казано от Brown Bomber на 26.01.19, 18:12:

казано от Queen Cobra на 26.01.19, 17:05:

Обаче  Блаже,от всички предложени за каста, нито един не е мъж, дето бих му дала да ме тръти

WTF!?

Представата за романтика на кобрата, какво те учудва 😄

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 26.01.19 18:17.

26.01.19
18:28

казано от Joe Musashi на 26.01.19, 18:17:

Представата за романтика на кобрата, какво те учудва 😄

27.01.19
01:32

Ох, много си обичам дневника! Постнах снимки на поляка, който играе във вещера 2001 година, харесвам този мъж, смятам, че е много важно и излъчването на артиста, на оня от нетфкикс е откровено просто, гледаш в очите му - празнота...

П.с отговарям в 1:30, защото имах гости, а сега естествено отделям време за вещера ...

Мнението беше редактирано от Блажка на 27.01.19 01:42.

27.01.19
16:39

Значи, забелязала съм, че имаме еднакъв вкус за мъже; аз също се отегчавам на Междузвездни войни... Въпросът е защо не се виждаме по-често, явно ще има общи теми 😁😁😁
Явно е от мордор синдрома “I am sooo busy and dead inside” 🍸

27.01.19
16:46

Днес - активна почивка, тоест без тренировка, но не и без никакво движение

5,2км разходка в Южния парк, около 1 час със спиранията за галене на кучета
Приятност - 5 от 10, ще споделя защо.

Храна
Кафе - 1 брой
Фреш от портокал ( 300мл)
Протеинов шейк + 1 банан
Довечера съм намислила да пробвам една рецепта, която гледах по 24 Kitchen
задушават се с малко масло броколи, лук, червена чушка, гъби,слагат се в бутер тесто, поръсва се с кашкавал и се завива тесто, пече се 30 -40мин на 160гр
нещо като солен пай

Така - секция размисли и страсти, защо следобедната ми разходка беше 5 от 10..
Южния парк - Слънцето се показва, километрични задръствания по ключовите алеи, в гората се вървеше, но пак беше фул с народ, все едно съм на панаир, а не в парк.
Явно стопли ли се ще имам два варианта за тичанията си - сутрин не по-късно от 6:30 и вечер след 22 часа.
Гледки от всякакъв вид, човек като си върви един час със слушалки и го налягат мисли - Деца Тюлени, Майки Тюлени.. Бащи Тюлени... Тюленът е едно много хубаво животно, да не бъда разбрана погрешно, но трагедията е пълна, излязал си в парка, с децата си едновременно нагъваш дюнер, пиеш бира и пушиш цигара.. това не е сериозно.

Да оставим Тюлените и да се върнем на задръстването в парка.. за момент си помислих - “Леле, колко много съседи с деца имам!”, докато не стигнах към края на разходката до правата алея откъм булварда - Ама то коли, коли, 2км коли и от двете страни и продължават да спират, и продължават да търсят място.. значи все пак тези хора не са ми съседи, значи те идват отнякъде си, дочух едно семейство, че идват от Младост 4 ( ай Сиктир!) Пак, за да не бъда разбрана погрешно и да си мислите, че хейтвам - паркът е на хората, но аз като живеех в Студентски съм ходила точно един път през живота си в този парк да се видя с един авер...и в Борисова не ходя, защото не ми е близо, разхождала съм се в парка срещу УНСС, в НСА, хващах 69 ходех да се разхождам на Железница много рядко, защото и там е фул с народ като цяло. И общо взето какъв е извода - в София НЯМА паркове, няма достатъчно места за разходка и всичко се изсипва в парка на районите Лозенец, Стрелбище и Иван Вазов.
Много е тъжно, наистина много, но тази разходка за мен беше повече натоварваща, отколкото зареждаща и оттук-нататък ще става по-зле.
Поне Мишунка спечели котешка храна от Фантастико, страшна късметлийка е последните дни.

Мнението беше редактирано от Блажка на 27.01.19 16:50.

27.01.19
16:52

казано от Atom на 27.01.19, 16:39:

Значи, забелязала съм, че имаме еднакъв вкус за мъже; аз също се отегчавам на Междузвездни войни... Въпросът е защо не се виждаме по-често, явно ще има общи теми 😁😁😁
Явно е от мордор синдрома “I am sooo busy and dead inside” 🍸

Ами хайде де, тая седмица приключвам в НСА и ще имам вече малко повече свободно време. И да, мъжа ти определено е голям симпатяга 😄 така че има резон в думите ти.

ДЕ

27.01.19
18:07

казано от Блажка на 25.01.19, 13:56:

https://www.ozone.bg/product/the-witcher-3-wild-hunt-dark-souls-iii-ps4/

Взех го точно тоя диск -  на 80 кинта от Пулсара в мола на Стамболийски. В онлайн магазина от линка е по-евтин видно, ама децата натиснаха. Обаче я имаше играта на 90 лв., само тя, но с накакви допълнения. В крайна сметка, децата избраха 2 игри за 80 лв., вместо една за 90, макар с повече екстри.
Та идеята е, ако нещо се сговнят някъде, да помагате 😎

27.01.19
18:59

казано от Блажка на 27.01.19, 16:46:

в парка на районите Лозенец, Стрелбище и Иван Вазов.

Надявам се, че не смяташ сериозно, че Южният парк е паркът НА определени хора и квартали...щото ще трябва да влезем в разказ за това защо в София няма места за разхождане ....😂😂😂

П.п. Заповядай в Северния, днес беше с нормално количество хора 🙂

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 27.01.19 19:10.

27.01.19
19:19

Казах и по-горе, че парковете в София не отговарят на капацитета на града и съм написала, че умувам как да избегна навалицата сутрин... а с това защо няма паркоместа няма да ме засегнеш, оправих си личната карта да съм с адрес : Стрелбище, за да не могат са ме засегнат вече такива коментари ( естествено не заради това Хаххахаха 😄)
Просто си задай въпроса, ако в Люлин или Младост имаш подходящ парк за разходка, ще караш ли в задръстване, за да се разхождаш в Южния ? Виж аз не съм по парковете, никога не ми е било приоритет да живея до парк и да се разхождам в него, и както казах няма висша сила да ме накара от Студентски да си изгубя един час с автобус да дойда и да се разхождам на майната си.... още повече като видях, че се пълни с хора в хубаво време все едно има концерт на Веско Маринов.  Причината да ходя е, че излизам от входа и влизам в парка, и бягам, преди бягах в НСА или Студентски парк.

Мнението беше редактирано от Блажка на 27.01.19 19:20.

27.01.19
19:31

Честно казано не разбрах с какво има да те засягам, така че не знам какво общо имат личната карта и адресната регистрация....не знам какво намери в коментара ми, че да е “подобен” коментар.🤔 Явно ти нещо си мислиш, но аз не знам какво...

Казвам само, че парковете са на всички и всеки може да ходи където поиска без това да е причина другите да се чудят защо от Надежда идва на Дружбенското езеро. Ако тарапана на препълнена София не му харесва, си избира друго място...и така я избягва. Както казах, щом търсиш начин да избегнеш тъпканицата, уверявам те, че Западният и Северният парк са полупразни.

Задавам си въпроса. Да, ще карам, приятелите ми живеят в Дружба, Южният парк е хубаво място да се срещнем с децата.

Но е принципно. Аз не обичам вече Южния парк ( където съм отраснала, защото баба и дядо винаги са живяли в Хладилника, а мама и татко танцуват в Иван Вазов), защото .... Е претъпкан.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 27.01.19 20:08.

27.01.19
19:37

Ето с последното изречение мисля каза всичко, не съм очаквала, че има толкова хора и днес се натоварих, написах го, защото нали уж хората казват, че разходките в парка са разтоварващи, явно не и тези в Южния 😄

27.01.19
19:45

През Южен парк се разхождам единствено по път за работа. 🙂
През Борисова - също.
Разходките - извън София, че да не пренаселвам пространството на тези с личните карти и баби и дядовци софиянци. 🙂

Мнението беше редактирано от Margi на 27.01.19 19:59.

27.01.19
20:09

Не се оплаквам ( както може би прозвуча), много по-добре ми е в Стрелбище в сравнение с Дървеница, просто блъскащите се в мен хора на алеята ми дойде малко в повече. Наистина се налагаше да спреш и да изчакаш, за да се разминеш, не знам така ли е било в детството ти, Карфичке ? Ако питаш приятеля ми Тва е топ парка на парковете, той е израстнал в Иван Вазов, там му е бащинията, и няма сила и явно навалица, която да му промени мнението - ходи си, тренира си по два пъти на ден дори.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1