15.01.19
19:10
Здравейте ! Аз съм Виктория. Майка на 3 прекрасни и хиперактивни деца ( 3 цезарово сечения). На 30 години съм, 170 см висока и 84 кг тежка. Родена съм в Молдова, учех в Румъния, работих във Великобритания ,и накрая се озовах в България 🙂
Защо започвам да пиша тук? Няма да кажа големи и префърцунени думи,ще съм честна: Искам да отслабна бавно и здравословно, искам да тренирам за да съм изморена,но пък пълна с енергия, понякога да споделям животът на чюжденец в България , искам да се мотивирам от Вас,силни, интересни и амбициозни личности!
П.П. Всяка критика е добре дошла, само за граматика ще ви помоля да сте снизходителни🙂
Тренировката ми днеска е : 100 клека 🙂
Яденето ми днес :
Закуска: Дробови палачинки с плънка от кашкавал,яйце и сметана ,филия хляб .Чай с шоколад.
2-а закуска : Кафе, един зефир и 3 гевречета.
Обяд: Молдовски зелник (много месо и малко зеле 🙂 ) фелия хляб.
Следобедна закуска 300 мл ябълков сок .
Вечеря : Зелена салата с пилешки гърди, фелия хляб.
Преди сън : Чаша кефир :( много гъст айрян)
Здравей! 🙂
Българският ти е много добър! Използваш респектиращо сложни думи за чужденка. 🙂
Пожелавам ти успех с целите!
Това ще е един интересен за мен дневник! 🙂
п.п. Филия - с “и” (намигване) 🙂
15.01.19
20:34
Благодаря ти Елена, много ми е приятно! Старая се да уча максимално правилно язика, само, че с граматика съм на първо ниво, това е още една причина защо започнах този дневник , да се науча да пиша и да черпя идеи от вашия опит! 🙂
15.01.19
20:37
Без да влагам различен от написаното смисъл-
Дробови палачинки, са палачинки от дроб или се има нещо друго предвид?
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 16.01.19 00:04.
15.01.19
20:57
Ще ви пиша рецептата, защото не знам как точно се наричат на български. Взимам микс дроб (пилешки плус телешки/свински) и ги смилвам в блендер да стане каша, към дроба добавям прясно мляко, брашно, сол,черен пипер и яйца. Взимам една супена лъжица смес и пържам малки”палачинки”. В същност, може да се взима чарпак смес и да се пържи една голяма и тънка палачинка в палачинков тиган.
15.01.19
23:48
Рядко се случва някой да ми отвори очите за някоя нова техника или текстура, ще се поиграе малко с това.
Какво ли не съм го правил дроба, дори и с лицетин пяна съм правил, но “палачинки” не бях.
Благодаря.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 16.01.19 00:00.
16.01.19
01:39
Моля, сигурна съм, че ще ви се получи да направите нещо вкусно и интересно!
16.01.19
19:37
Тежък, пълен със стрес но изненадващ за мен ден, който започна снощи. Децата болни, температура, непрестана кашлица и повръщане, казват в града има епидемия, сълзи и упорита борба за вниманието на мама, за “десерт”, малката вади зъби, болезнено, трудно и въпреки нурофен, тя не спи пълноценно, плаче и с изморени очички търси облекчение, и така вече няколко седмици, ние спим по 4-5 часа на ден. Най интересно, е фактът, че въпреки температура, момчетата са пълни с енергия, готови за щуротии и за игри! Аз осъзнах, че за първи път от 4 години, във стресова ситуация, и в домашния ми хаос, аз започнах важната за мен промяна! И се получава!
Тренировката ми : 100 клека, имам малко мускулна треска, забравих да пия аспирин, трудно ми е да диша, кръста боли, ръцете болят защото клякам с дигнати на горе ръце, страни звуци издават моите кости, нещо подобно на скърцането на едно старо и сухо дърво, това забавлява децата 🙂 Спирам, дишам, играя на криелница с момчетата и пак клякам.
И накрая, най вълнуващо за мен е, че въпреки трудностите, имах време и Желание, да довърша тренировката си, да се запозная с участниците на форума, да върша домакинската работа и даже да играя с децата и да съм щастлива!!!
Яденето от днес :
Чаша топла вода с лимон и мед, на гладно.
Закуска: Овесена каша със смес семена, пресни плодове, сладко от боровинки и билков чай.
Преди обяд търсих “енергия” : кафе, шоколад и бонбони.
Обяд: Салата от печено цвекло, зелен грах, лук, магданоз и филе селедка(солен херинг) с хляб и сок от ябълки.
Следобедна закуска пресни плодове.
Вечеря: Крем супа от тиква, моркови, лук, картофи с провански подправки, салата и домашно вино!
След като всички, надявам се🙂 да спът, ще пия билков чай и ябълков десерт!
17.01.19
20:46
Събуждам се изморена и с мускулна треска, 15 мин лежа на иглистия килим”Кузнецова”, сутрешна рутина, пия чаша топла вода с лимон и мед, приготвям закуската. Почвам тренировката, 50 клека, почивка.
Малката дига температура,кашля, утиваме пак при педиатър. Постъпваме в болница.
Втората част от днешна тренировка е качване и слизане с бебо и бебешка чанта ( майките знаят колко тежи “всичко необходимо за бебе🙂) до 8-ми етаж, после клякам още 50 пъти в болнична стая, да расейвам бебо и аз да си боря със стреса и паниката която ме обвзе :( Помогна!
Яденето ми днес почва с чаша капучино и парче таханов кекс с тиква, ябълки и крема сирене.
Обяда ми е към 16:00 : малко солети и поповин кофичка кисело мляко.
Вечерята: Обяда на малката, който не го искаше. В болницата не хранят майките, има ядене само за дечицата.
Много ми е интересно, някой от вас, който тренира редовно и сериозно, бъдейки в подобни нестандартни места и непредвидени ситуации, тренирахте ли ???
Добре дошла, Вики 🙂
В САЩ поживях малко с молдовки, беше голям купон, много свестни хора. Мисля, че двете нации имаме доста общ манталитет(за добро или не 🙂
Успех с бавното и здравословно влизане във форма!
18.01.19
18:24
Благодаря ти Радост, надявам се този път да ми се получи 🙂
Наистина два интерсни, винаги весели и радушни народа!!!!
19.01.19
01:03
Да тренираш в болницата, сутрин рано докато всички спят, не е лудост, а начин да оцелееш емоционално един тежък, бессънен, хаотичен, депресиращ ден, затворен в една малка стая с 6 души в нея :(
Тренировката ми днес е 70 клека :(
Храненето :
Закуска: 1 л вода, кафе, плодове с гевречета и ред бул.
2-а закуска: 1 л вода, ред бул, кафе и колдрекс 🙂
Обяда и вечерята : чай и лют дюрум.
29.01.19
23:24
Най накрая сме у дома! Тежки, пълен със стрес и нерви дни прекарани в “затвор” така наричен: болница - детско отделение!
Първите дни бяха съвсем спокойни, аз се храних добре, благодарение на съпруга ми, който всеки ден ми носеше топъл обяд, тренирах в коридора рано сутрин или късно вечер, но след 4 дена започна кошмара, и ето тук вече се сблъсквах с българския менталитет и така наричен българския ред, тоест никакъв ред, учтивост или съобразителност :( Не искам да обидя никой, благодарна съм, на персонала, често агресивен и много раздразнен, но пак вършиха си работата на бързо и без много да се обесняват 🙂
Храната една и съща : сутрин попара с вода, останалия хляб от миналия ден и сирене. Обяд : кисела доматена супа с фиде или пилешка супа с фиде. Вечеря: кисело мляко с хляб, или преварен кускус със сирене. Тази храна е само за бебето с пневмония! :( Майката трябва да си купи сама храната, при условието, че свиждането и излизането от отделението е забранено- вънка е обявена грипна епидемия!!!
Не съм водила дневника по ред причини. Първо малката спеше само по 3-4 часа на ден, в стаята бяхме 8души, различни майки с различен произход и различно въспитание:( Започнах да уча турски език, сериозно, стана ми вече още едно предизвикателство в 2019 година.
Повечето време бях само на кафе, енергийно, много вода и солети🙂
Не мога да се въстановя, повръща ми се, постояно ми боли главата.
Все пак от вчера започнах да ям, много и без ред, за съжаление когато съм в стресови ситуаци тъпча се :( и после разбира се-лошо ми е и се самосъжелявам :( Гадост, знам!
Вчера( 28.01.2019) през деня пиех кафе, вода и ябълка. Само вечерта ядох свински котлети с зеленчуци в сметана . Цяла нощ имах киселини и коремни болки.
Днес (29.01.2019)
Сутрин чаша топла вода, лимон и мед.
Закуска: капучино, фъстъчен- бананов мъфен и резенче помело.
Обяд: мусака с кисело мляко.
Следобед : кафе с зефир и бонбони.
Вечеря : малко хляб с хумус и молдовски кюфтета в фурна 🙂 с чаша домашно вино!
30.01.19
00:05
Умаш силен дух и дневника ти мотивира!
30.01.19
01:19
Благодаря! Много се надявам да съм част от този екип!!!
30.01.19
22:59
Дъждовен ден, разглеждам мотивиращи видя и статии по youtube и Instagram, основно гледам храненето и въстоновяването след раждането, с бонбони и огромна чаша кафе 🙂 Толкова се радвам за тези упорите момичета и толкова ми се иска и аз да съм слаба, в добра физоческа форма и т.н. НО! Признавам това хич не е лесно :(
Тренировката ми днес : 100 клека, едвам ги направих :(
Само 1 л вода :(
Отново калоричната ми храна.,още не съм готова да ям като птичка, как вие момичета успявате и да работите, и с децата да се занимавате и да сте активни и да се хранете толкова малко,според мен, остава загадка!
Закуска : Чаша топла вода, лимон и мед, след 30 мин чаша фреш от ябълка и морков.
Обяд: Фиде с филе херинг.
Слес обедна закуска : половин шоколад, зелен чай със сухи плодове, 10капки клеева тенктура и саше женшен с пчелно млечице, след час чаша вода с витамин C (съвет как да “оцелееш” при малко сън на един баща от форума на BB Team в Facebook).
Вечеря: Картофи с моркови, зелен фасул, домашен хляб и филе херинг.
01.02.19
15:21
Четвъртък, 31.01.19 дъждовен, тъжен и мързелив ден за мен :( Аз търся само поводи да не тренирам и все да отлагам денят когато трябва да съм по сериозна с тренировките си, и най важно с храната ! Моя дневник е пример : Как да НЕ ядеш!!!! 🙂 🙂 🙂 срам ми е да пиша, НО! Връщане назад няма!!!
Храната ми : пълен хаос, вчера беше денят на “остатаци” (leftovers), извинявайте, ама не знам на български как се казва.
Кафе, вода, бонбони и бисквитки, и чипс и горещ домашен хляб с масло и пилешка супа, и принцеса с кайма !!! Уфф, ужасен, НО! Вкусен ужас 🙂
Тренировката : кляках само 30 пъти :( няма да се оправдавам, едно ще кажа: скучно ми е само да клякам, ама този път ще слушам треньора си и ще клякам 🙂 !!! Домашната ми тренировка за сега : 100 клека!!!!
“Остатъци” си е подходяща дума в случая. 🙂
“Вкусен ужас” - това е сладко! 😄
Според мен потърси мотивацията, която ще ти помогне да вървиш напред. Иначе 100 клека на ден никак не са малко, пак според мен. Ако ти омръзват, ги редувай с нещо друго - лицевите опори как ти се струват? А нападите?
На мен дневникът ти ми действа освежаващо. 🙂 Не спирай да го водиш!
И снимките, които качваш, са много приятни за окото. 🙂 🙂
Искаш ли да се включиш в бийчбоди предизвикателството? 🙂
Мнението беше редактирано от Елена на 01.02.19 15:36.
01.02.19
16:54
Мерси Ели за подкрепата, трудно се мотивирам, това от детството е така :( ще се старая да си водя дневника максимално интересно и честно.
“Плажно тяло” или “Тяло за плаж”, е предизвекателството, нали? Трудно чета “английския български ” 🙂 звучи много интересно и шантаво, прочетох коментарите, ама всички участниците са трениращи хора със спортен опит, аз ще съм бялата врана ако се включвам 🙂 Интригуващо е! Кажи ми моля, кога е последната дата за записване, че искам малко да помислия, разбрах, че трябва да качвам и снимки на обемистото ми тяло 🙂 🙂 🙂
Едва ли има крайна дата за записване. Днес е 1 февруари, а това е една добра дата - все още има доста време до лятото. 🙂
Не всички участници са в добра форма и с голям спортен опит, моля, моля, аз не съм! 🙂 И не се притеснявай - снимките там са по желание на участниците - мисля, че няма строги правила дали да се качват снимки.
И последно - ти си някъде към 80 кг, ако си спомням добре, така че спокойно - аз съм доста по-обемиста, а участвам.
Ей сега ще ти дам линк.
Предизвикателството
Мнението беше редактирано от Елена на 01.02.19 17:47.
02.02.19
10:40
Ели, снощи видях, че участници качват снимки и вече са готови за “бой с мазнините”! Това е много интересно, ще се включвам и аз. Много ти благодаря !!!
02.02.19
10:50
Вчера, 01.02.19, един добър ден, най накрая излязохме с децата на разходка, размислих върху участвието ми в новото предизвикателството : “плажно тяло” 🙂 🙂 в моят случай ще е “парково тяло” 🙂 почивката ни от няколко години е пътуването до Молдова 🙂 🙂
Вчера не тренирах, храних се калорично, но намалявам вече грамажа 🙂
03.02.19
11:05
Събота - почти цял ден готвене, пазаруване, разходки, игри с неуморените ми деца 🙂
Тренировката : 80 клека и се запознах с дихателни упражнения, не ми се получава много, много :(
Храна: калорична закуска - яйца на очи върху доматен сос, зелени маслини, гъби и лук. Парче пица и фреш.
Към обяда на бързо пих енергийни напитки и не можах да не опитвам пирожки с кисели краставици 🙂 🙂 🙂
Обяда ми беше към 17:00, затова ядох една скумбрия с лук в фурната, филия зеленчуков хляб и микс малко салата.
Вечерята само чай с мед.
Мнението беше редактирано от Виктория на 03.02.19 11:10.
04.02.19
22:41
Сега разбирам активните пушачи, когато знаят, че да пушеш е вредно, но не могат да се отказват от цигарите, или пък за определено време не пушат и после, отново палят цигара.
Така и аз, но в моят случай - зависима съм от храната:( особено сладко, не съм фен на диети и нови био идеологий нито пак истерична, че ето съм на 30 и веднага трябва да се лишавам от малките сладки пастички или от пържените картофи 🙂
Трудно ми е да ям салати, и плодове (пораснах само с качамак, тестени ястия, особено макарони, много риба и малко месо, картофи и салати с майонеза 🙂 )
Старая се да ям и да готвя правилно и здравословно, и много се надявам да влизам в черната рокля, размер М 🙂 🙂 🙂
Тренировката ми днес : 100 клека и опити да се науча на дихателни упражнения.
Храната : Вода с лимон и мед, салата и задушени яйца с кисели краставици и зелени маслини.
Кафе с вода.
Качамак с риба и зелен лук.
Кефир с бонбон.
Крем супа от гъби с микс салата.
05.02.19
23:30
Тренировката ми днес : 100 клека, още ми е трудно и болезнено да клякам, костите още ми “скърцат”, кръста ми боли, не ми стига въздух, май клякам неправилно. Расейвам се постояно :( хем искам да отслабвам, хем ям постояно :(
Едно мога да кажа: намалих доста сладките, само по едно кафе на ден, и ям по малко месо(уфф, аз съм фен на кренвирши и салами и мазно свинско месо, и пушена/ солена риба,Знам!!! всичко е вредно! но за мен е толкова вкусно 🙂 )
Храненето ми днес :
Вода с лимон и мед, кафе с парче тиквена запеканка и малко ягоди.
Рибена супа, салата, филия хляб, бонбон.
Топла салата с пилешко месо и червен боб (забравих да снимам).
Баничка със спанак, сирене и яйце, зелена салата, домашно вино.
Здравей, Вики 🙂
Адмирации за усилията и постоянството.
Аз също съм майка на три дечица, всички родени секцио. Най-малкото е на 8 месеца и знам какви усилия костват грижите за дома и децата, пък и за себе си трябва да помислиш.....
За да те окуража ще ти кажа, че килата се свалят с постоянство и упоритост.
Моят съвет е да оставиш децата и да излезеш да тренираш извън дома. Самата обстановка е различна, усещането е друго. И майката и тя е човек 🙂
Аз моите ги оставям на баща им (бабите са далеч).
🙂
Мнението беше редактирано от Marcheto на 06.02.19 18:36.
08.02.19
10:47
Марче, благодаря ти, и извинявай, че късно ти отговарям, два дена изобщо нямах време, нито желание да правя някакви упражнения или пък да пиша нещо. И толкова се радвам че те има, че със сигурност ще ме разбереш какво значи :” емоционалното изгаряне на майката” - умора, липсва на ентусиазъм, агресия, раздразнителност и липсва на сън,постоянното чувство на вина, че не си перфектна във всичко :( и особено когато на вънка вали и си затворен в апартамента с три активни вулканчета 🙂 всичко това просто ми дойде в повече!!!!!
НО!!! Два часа имах възможност да съм без тях, много рядко имам това удоволствие 🙂 🙂 🙂 съпругът ми е постояно на работа, моите роднини също са много далече, а баба и дядо от тук, работят и не могат да гледат и трите деца едновременно :(
Три дена ядох много карбохидрати, малко вода :( и много малко зеленчуци :(
Все пак, мисля позитивно и знам, че ще ми се получи да променя начина на храненето, имам подкрепата на моя мъж, и много ценна- вашата подкрепа и вашия опит!!!
🙂 о, да , уморително е, да са живи и здрави 🙂
Бъди постоянна и целенасочена. Всяко усилие се възнаграждава! 🙂
08.02.19
11:18
Мерсии 🙂 Може ли да те питам личнен въпрос? Каква е разлика между дечицата ти, и колко момчета / момичета имаш?
През 5 години са. Най-голямото е на почти 12. (Ще влиза в пубертета и е ...... ) Само момичета 😄
Мнението беше редактирано от Marcheto на 08.02.19 11:40.
08.02.19
14:22
Суупер!!! Да ти са живи и здрави и винаги да те радват, момичетата са утешението на мама - Винаги!!! Аз и сега, почти всеки ден говоря с мама и сестра ми 🙂 🙂 🙂
И аз всеки ден говоря с майка ми и през ден - със сестра ми. 🙂 Комуникацията между жени, които са близки роднини е много важна за доброто емоционално състояние, според мен.
казано от Виктория на 08.02.19, 10:47:
Три дена ядох много карбохидрати, малко вода :( и много малко зеленчуци :(
Все пак, мисля позитивно и знам, че ще ми се получи да променя начина на храненето, имам подкрепата на моя мъж, и много ценна- вашата подкрепа и вашия опит!!!
Вики, аз не съм постигнала целите си още и ми е малко неудобно да давам съвети, но за някои неща съм почти напълно сигурна и ще ти ги кажа: виждам, че често си хапваш сладко - бонбони, зефир, енергийни напитки, фреш. Захарта, особено захарта от този тип (която не е подплатена с фибри) те кара да огладняваш и да искаш още от нея. Също така тя влияе на настроението. Ако искаш се опитай да я намалиш и ако можеш, да я спреш. Ако го направиш, ще усетиш промяна в начина, по който се чувстваш.
На мен ми харесва твоята искреност. Колкото е по-открит един човек, колкото е по-честен със себе си, толкова по-лесно може да му се помогне.
Можеш да въведеш малки позитивни промени, които почти няма да усетиш, но те ще се натрупат и резултатът ще е добър. Постепенно надграждай.
Стискам ти палци и се радвам, че пишем в един и същ форум! 🙂
Мнението беше редактирано от Елена на 08.02.19 14:54.
08.02.19
18:00
Мерси Ели, съветът ти е на мястото си и ти си права, доста сладко ям, особено сладките от Молдова 🙂 те са като утишение за мен, аз много трудно свикнах в България, и моите роднини често ми праштат нещичко, а това основно е нещо сладко 🙂 не мога да се откажа 🙂 Касаемо енергийните напитки- уфф, вредно е, но те, плус кафето, “бързо ми помагат” да съм в форма, особено когато спа по 3-5 часа на ден :(
Започнах да водя дневник, да видя какво ям, и със надежда да променя нещо в живота си, три деца, един след друг (4г.,2г и малката на 1 годинка) голяма радост и щастие, но и стрес за тялото и психиката ми 🙂.
Никога не съм тренирала, само няколко опити, никога не спазвах диети и не треперях над тялото си, да съм слаба и да се лишавам от определена храна.
Това, че ям много е вярно, аз и затова старая се да пиша и да снимам всичко както е, а НЕ САМО “изберателна истина”. 🙂 Старая се да водя честна битка със себе си 🙂
08.02.19
23:57
Тренировката : 100 клека.
Храната днес : кафе, бонбони, капучино, фреш от ябълка.
Пушена риба с картофи.
Зеленчукова супа с хляб, маслини и люти чюшки.
11.02.19
23:50
Събота (09.02) Почивен ден.
Неделя(10.02) Разходка в планината, яденето - разнообразно и никак не здравословно 🙂 Сандвичи с лютеница, кашкавал и луканка🙂 Солетки, чипс, бисквитки, ябълки и банани. Вечерята: пържено свинско месо, вино, салата.
Понеделник : Хубав, слънчев и вълнуващ ден!!!
Сутрин преди закуска направих малко гимнастика с децата, после 100 клека, след закуската - разходка в парка!
Не мога, за сега без хляб и сладко 🙂 Храната ми днес: Активия, билков чай, ябълка.
Елда с пилешко месо и кисело мляко с пресен чесън.
Кафе със сладък десерт.
Вечерята : билков чай и ябълка
Мнението беше редактирано от Виктория на 11.02.19 23:51.
Напълно те разбирам за десерт + кафе. За мен е като за някои цигара + кафе 🙂 Но гледам поне “джънка”, пакетирания да е до 1 на ден и нещо малко. Засега съм намерила тези вкусни боклучета за себе си:
2 Lindt бонбона или
Kinder Pinguin или
Kinder Country
Не че ги рекламирам, но са до 150 калории и ми засищат емоционалния глад за сладко. Хубаво е да няма никакви, но душата страда... 🙂 По-добре малко, отколкото 2-3 дни въздържане и после тъпчене.
12.02.19
23:59
Радост, напълно съм съгласна с теб, че по добре да се яде по малко сладки неща, отколкото да се лишаваш тотално от захар 🙂 Аз, например не разбирам защо хора ” строят клетка от забрани ” около себе си, лишавайки се от определена храна само да имат “стегнато” и “слабо” тяло ??? Това ли е щастието ?
Аз обичам сладко, хляб с масло и компоти 🙂 това, че не ям тези храни в малки количества, това е Факт, работя над това, но никак няма да се лишавам от радостта да ям каквото ми харесва, а не какво е ‘’ модерно” да се консумира 🙂
13.02.19
00:23
Колко бързо забравям най важното, това, да благодаря и да ценя живота!
Изживяваш хубав ден с близките си, правиш планове за бъдещето, лягаш щаслив и... Линейка, паника и стрес... Болница... Пак!
Яденето ми днес: вода, кафета, чай, палачинки със сладко, вечерята задушено пиле с картофи. Едвам изядох всичко това, но по добре един родител вкъщи, отколкото двама в болницата :(
Адреналина още ми бие нервите, 100 клека, дано да заспа.
13.02.19
10:56
Привет 🙂 Хвърлих едно око на дневника ти 🙂 Три породени, уоу.. 🙂 Поклон!😁 Аз с две породени съм на ръба.
Относно оставянето на децата.... Аз досега бях супер вглъбена в майчинството и въобще в това да се грижа сама за децата си - 2 г. Едното, а другото на 11 месеца. Обаче вече не. Понеже ги гледам сама, вечер като си дойде татко им ги оставям за час и половина и на фитнес.
Искам да ти кажа, че много добре ми се отразява отсъствието от вкъщи,от ежедневието - готвене, игра, ядене, игра, памперси, гърнета, мрънкане, усмивки, учене, игра, чистене, мрънкане и пр. Знаеш! Във фитнеса не само тренирам, но и се разтоварвам, запознавам с хора. Защото трета година майчинство съм станала дооооста асоциална.
Желая здраве на цялото семейство и успех 🙂
Мнението беше редактирано от Малина Илиева на 13.02.19 11:08.
Съфорумци, едно време като виждахме грешки в нечие хранене или тренировка, пишехме по две три предложения, сега всички мълчат.
Нали все пак дневниците са създадени да си помагаме взаимно и да си споделяме.
Виктория според мен тренировката ти, която се състои само от клекове, няма как да ти помогне да си постигнеш целта. Храната ти изглежда и звучи доста вкусно, но също не я приемам за подходящ хранителен режим.
@Кобри дай някакви съвети за режим с месо на прима виста.
А аз ще ти предложа да заложиш на кардио тренировка ( умерена - ходене под наклон, велоаргометър, колело, степер, кростренажор, повече ходене пеша, изобщо всичко без тичане) + упражнения със собствено тегло, тип - много повторения в кръгова тренировка
- лицеви опори от коляно, коремни преси, планински катерач, ритници, клекове, подскок-клек, къси коремни преси, повдигане на краката от лег, напади, ходещи напади, извивки ...
- вече при желание ластици от декатлон и “отежняване” на клековете, разтваряне на краката встрани, ластици за имитиране на упражненията гребане, трицепсово разгъване, две гирички по 1 или 2кг също могат да ти свършат прекрасна работа
Успех!
П.С. За да постигнеш нещо, което никога не си имал, трябва да направиш нещо, което никога не си правил 🙂
Мнението беше редактирано от Блажка на 13.02.19 17:00.
13.02.19
17:06
Блаже, от някоя друга година съм се отказала да давам акъл.
На различни места съм споделяла мнението си и то е , че трябва да се спазва балансирано хранене, с месо, мляко, яйца, риба, зеленчуци, пълнозърнести продукти и бобови. За мен примерно 400 гр. месо/риба на ден са нормални, при рестриктивен режим може да се намалят на 250-300. Най- добре човек да си планира 2 манджи и да си ги яде , без да се налага да мисли кога какво и по колко. Желанието за сладко и дояждане е просто страничен ефект от липсата на основно хранително меню.