И аз съм на мнение, че няма как толкова да се бастисам с едни 3-4 дори и 5км на ден, при положение, че ще бягам 5 максимум за 35 мин... в най-добрия случай, хората бягат за под 19..
Отчет за днес - без тренировка
Активности:
Около 5км ходене пеша, обръщах внимание на Златко, нещо беше в настроение и ми направи много подаръци, то ние от вчера я ударихме през просото де, поне не съм яла супер некачествени неща.
30мин класически масаж, към 21 ще правя още 1 час възстановителен ( който е правил масажи, ще разбере защо го споменавам като актвиност 😄 ) и лечебни вендузи
Храна:
1/2 баничка, спаначена палачинка с Филаделфия, салата, 100мл Белая Берьозка, 1 шоколадче киндер
Ето и малко от новите ми придобивки, като масажната маса си е инвестиция за него, всяка вечер по 1 час хахахахах
Мнението беше редактирано от Блажка на 01.02.19 20:27.
Тренировка днес
3,8км 3км за 20:05мин нов рекорд
3 кръга
Тръстър - 3х10
Шутове - 20 на крак
Коремни преси -50
3х10 лицеви опори акцент трицепс
Разтягане
Храна :
Протеинов шейк + 1 банан + сибирски женшен
Фреш грейпфрут 200мл
Задушени зеленчуци
Калориите ще са около 1500 с водката.
Сега ще паля скарата и ще хвърлям някакви рибешки неща в/у нея. Пак цял ден по магазините, сдобих се с и с нови маратонки за бягане и още цветя, взела съм си и разсади за разни неща и ще градинарствам утре сутринта, дано да ми се получи , чак и маруля и репички съм си взела 😄
П.С. Очаквам включване от Барт, Нервака или Сплаш... относно как най-добре да панирам калкан, баща ми ще ми идва на гости другата седмица и искам с това да го посрещна. Калканът ще е пресен( не знам доколко има значение ).
И друго да питам, убихме се да търсим конвертор на ток от 120 на 220 тряба да е, има само 110 на 220 за американска електротехника на мен ми трябва за канадски електроуреди.
Мнението беше редактирано от Блажка на 02.02.19 19:08.
Извинявам се на Блага, за последно пиша тук относно физиката свързана с бягането.
казано от James Hinks на 01.02.19, 12:00:
Димо, май трябва да ти давам уроци по Физика...Знаеш ли около коя точка се търкаля гумата и каква е ролята на триенето?
Ами те и триъгълните гуми ще се търкалят около същата точка като кръглите 😄
По-сериозно, на първата картинка която намерих в сайт със заглавие “school phisics” и прикачвам мисля че е показано нагледно накъде действа силата на триене (F) при приземяването на крака, откъдето тръгна дискусията.
п.п. Даже не знаех че още го правят Хипнотик Пойзън... ееех, спомени 😄
02.02.19
20:52
казано от kaloyan на 01.02.19, 13:14:
казано от Brown Bomber на 31.01.19, 23:31:
Чел съм, че редовното бягане на средни и дълги дистанции, изхабява организма и най-вече сърцето, противно на общоприетото схващане, че е полезно.
Въпроса е колко и за кого. Същия въпрос зададох на Джеймс за силата. Колко и за кого. Това което ти казваш го има за маратонците но много малък процент, при положение че те бягат над 100 км почти всяка седмица, даже и повече от това. Това е все едно да кажеш че щангите изхабят и потрошват. Зависи кой, колко и тн .
Не по малко важен въпрос е и КАК 🙂
И забравих най-важното, ние никога няма да се доближим дори близко до натоварванията на тези бегачи, че да се притесняваме от тези неща 🙂
Не става въпрос да бягаш 5км, през ден, но ако си предразположен към сърдечни проблеми, тежките щанги и маратоните ще окажат негативно влияние, дори да не си професионален спортист.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 02.02.19 21:17.
Интересна схематика...само се чудя,реакцията на опората къде е?
За калкана...може Барт да ме анатемоса,но последно правих във фолио...с настъргана кора от лайм,масло,черен пипер и босилек и спаначен сос от сметана ,чесън и лук.
Избягвам да пържа риба...че после един ден ми мирише)))
Мнението беше редактирано от nervak на 02.02.19 22:15.
02.02.19
22:33
казано от Brown Bomber на 02.02.19, 20:52:
.... но ако си предразположен към сърдечни проблеми, тежките щанги и маратоните ще окажат негативно влияние, дори да не си професионален спортист.
Абе кой да знае-конкретно за щангите говоря. Все пак не тренираме като профитата. И аз като хипертоник, а и с лека хипертрофия на лява камера от високото кръвно през годините /показва на ЕКГ, не е потвърдена с ЕХО-не съм правил.....а един бая спец като прочете епикризата каза, че не е това, а някакво завъртане, но както и да е/, викат тежко да не барам. Ама преди да започна в залата, и с лекарства, постоянно държах в голяма част от времето 150/100. Сега в покой съм почти винаги около 130/80 и пулс малко над 60. В залата сигурно скача-няма начин, ама едно е да скача 3-4 пъти за по 1 час седмично, а през останалото време да си ок, друго е да пиеш лекарства и пак да ти е постоянно високо почти 24/7.
Аз лично за сега извлекох само ползи, поне така се усещам.
Мнението беше редактирано от Деян на 02.02.19 22:41.
02.02.19
22:49
Клек и тяга на пределна тежест е много опасно за хора със сърдечни проблеми, но ти не правиш максове, ти ги изчисляваш с калкулатор.
Нервак, дай рецепта за соса 🙂)))))
Отчет днес
5км за 33:14 с две спиране за раздишване и разстягане по около 30 секунди ( схаващам се, но имам сили за още )
Новите Асикси са уникални, добре че Златко надделя, аз съм голяма скръндза и дори когато някой иска да ми подари нещо, си избирам най-евтиното, ама този път се радвам, че преглътнах и маратонката е уникална !!! Със старите ми Мизунота вече на 3-я километър ми се набиваха супер брутално краката, оттам болката отиваше в тазобедренеата става.
Сега ме чака 2 часа чистене и подле ще си правя разсадите.
5км ходене пеша
Храна - фреш от лимони + 1 грейпфрут - 400мл
По-късно още един ще изпия много ми харесва
Кафе - 2бр
Панирани калмари - 200гр
2-3 чаши вино
Брускети с пушена сьомга и копър - 4-5
Калории - 900kcal
Енергоразход - 2300kcal
-1400kcal калориен дефицит
Мнението беше редактирано от Блажка на 03.02.19 11:04.
500г спанак
кофичка сметана
глава лук
2-3 скалидки чесън
Лука се задушава,до златисто глазираш с мед.
Добавяш спанака и чесъна ,задушаваш...аз добавям и масло.
Сметаната накрая,ползвам на Олимпус ,че е по рядка и еднородна.
Само да се позагрее и свалям от котлона.
Парчетата калкан са завити във фолиото всяко поотделно ,в тиган с вода един пръст и капак на средна сила на котлона...за 15 мин са готови.
Всяко парче заливам със соса и настъргвам още малко кора от лайм.
Блажке, скоро не съм ти чела дневника. Интересни неща има около теб. Много хубава форма спретваш, браво! Какви са ти новите маратонки като модел, замислям се да си взема пореден модел само за навън?
Какъв е тоя брутален кал.дефицит и колко време го мислиш да е така?
ПП: Ти и розов маникюр....хмммм
Мнението беше редактирано от Radost на 03.02.19 20:50.
Здрасти, ами аз всъщност не съм си махала маникюра от 2014… и да ти кажа много често съм била с розово, един от любимите ми цветове. Винаги е било израз на индивидуалността ми . Слагам снимка на маратонките и ги препоръчвам на 120%. Просто не са за кал и киша 🙂 Относно калориния дефицит, просто ям много нискокалорична храна, както се вижда днес и пържени калмари ядох( собствена панировка), което е към 400kcal и което ми абсолютно достатъчно като ядене, дори пропуснах вечерята от брускети със сьомга и салата . Опитвам се да ям богата на минерали, фибри и витамини храна, тя е доста засищаща. Не намирам, че са ми малко калориите, ям, колкото ми се яде - за първи път в тренировъчнат ми кариера!😄
Мнението беше редактирано от Блажка на 03.02.19 21:20.
Интересни маникюри, наистина са индивидуални 🙂 Това гел лакове ли са и ти ли си ги правиш?
За обувките ще помисля, не съм носила никога тази марка, но щом казваш сигурно са качествени.
03.02.19
22:47
О да Асикс изобщо не е комерсиална. В Китай магазините на Asics и Onitsuka Tiger са през 100м.
Така са ми казвали бегачи дето бягат много - че бегаческите марки са Мизуно, Асикс и още една дето не я бях чувал. А за найки и адидас викат: мани ги тея комерци.
03.02.19
23:12
Съгласен съм, но имах предвид, че Асикс е комерсиалното име на Онитсука Тайгър. В днешно време всичко е комерсиално, Реебок за кросфит например.
Активности днес :
Бягах с кучето сутринта в Южния парк - 4км за около 27 Мин
Разстягане
Сауна - 40 Мин
Ходене пеша - 5км
Храна
Фреш от лимони + лайм +грейпфрут
Фреш от ананас и мента
1/2 тирамису
Гъбена супа
2 филийки п.х.
Салата, 2 чаши вино, 50гр млечни
Калории - около 1000
Енергоразход - 2300kcal
- 1300 kcal калориен дефицит
Не, Радост, имам си маникюристка, една и съща от 100 години, тя ми прави гела всеки месец и ако съм почупила нещо евентуално ми го изгражда, но като цяло са си мои ноктите.
Относно марките - старите са ми Мизуно, също много здрави, но им разказах играта за една година, нормално, сега Асикса ще го пазя повече, а старите ги оставям само за голяма кал. Това са си на сто про бегачески марки и адидас, Найк или рийбок имат доста хляб да ядат, за да създадат такъв клас бегаческа обувка. Найк са по-близо 🙂
Мнението беше редактирано от Блажка на 04.02.19 14:35.
04.02.19
15:55
казано от Brown Bomber на 03.02.19, 23:12:
...имах предвид, че Асикс е комерсиалното име на Онитсука Тайгър.
Определено не.
Asics е марката на всичко, а Onitsuka Tiger е нейно подразделение - колекция за “цивилни” (ежедневни и фешън) облекла, обувки и аксесоари.
Иначе Nimbus е един от двата модела на Asics, които оформят топ-класа на обувките за бягане (другият е Kayano). Съвсем очаквано е чудесен избор. Nimbus-и не съм носил, но Kayano имах и са едни от най-удобните маратонки, които съм носил някога.
Концепцията на Mizuno е различна и в общия случай те са по-твърди от останалите. Това важи и за високия им клас (Wave Prophecy и Wave Creation).
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.02.19 15:58.
04.02.19
16:59
Хубаво е преди да отричаш така генерално, да прочетеш историята на Kihachiro Onitsuka в Уикипедия и ще се убедиш, че е създал Asics от “определено не” - комерсиални цели.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 04.02.19 17:09.
04.02.19
17:13
Уикипедия не е особено мерило в моите очи, нищо лично.
Да, съдържа информация, но основна и винаги относителна в някаква степен.
Имам предвид следното...
Облеклата и обувките, предназначени за типични спортни натоварвания (да се разбира - разработени с такава идея, като технологии и материали, конструирани и изработени съобразно съответната конкретна специфика на даден спорт) носят марката Asics.
Облеклата и обувките, предназначени за ежедневието (в casual, fashion или спортно-елегантен стил), имат етикетче Onitsuka Tiger.
В момента така ли е или съм в грешка?
Кое, кога и защо е създавано - това е друга тема.
Ся... какво точно значи ‘комерсиален’ в случая - също е разтегливо понятие.
Да разработваш технологии и материали с цел изработване на дрехи и обувки, отговарящи на спецификата на конкретен спорт (включително на най-високо ниво) не е точно комерсиален подход (поне според мен).
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.02.19 17:22.
04.02.19
17:22
Хайде няма да ти влизам в тон, че да не ми скочат няколко верни ББ-Теамъра 🙂
Не, че Найк или Адидас не могат да направят конкурентна обувка на Асикс в бягането или на Реебук в кросфита.
Всичко е комерсиално, тук спор няма.
Като абсолютно нищо не разбиращ от обувки за бягане, просто отидох в мола и влязох в Асикс, за да си избера маратонка за бягане. Тук ще подкрепя Кольо за това, че Нимбуса е изключително мек и сякаш ти следва извивката на крака по време на бягане, Мизуното са доста по-твърди. Самият факт, че още на първия ден избягах 5К, при положение, че досега едвам ги докарвах до 3,5.., днес с Йоркито бягах 4км просто защото той е мъничък и не исках да го мъча повече, е показателен за удобността на маратонката, иначе за нещата, за които спорите идея си нямам. Казвам мнение на шматка в дългите бягания, с твърдите Мизуно ( които пак имат извита подметка и са за бягане), вече достигах един момент, в който стъпалото ми в областта на пръстите се набиваше до такава степен, че започвах от това най-вече да се уморявам. Сега мога да се концентрирам върху съветите за дишане и изправяне на стойката и скоро време може и да стана компания на Сашо за лафчета повреме на бягане 😄
Мнението беше редактирано от Блажка на 04.02.19 18:33.
Ще ползвам моя дневник да отговоря на Деян, че на Марги вече ми е съвестно
казано от Деян на 04.02.19, 22:23:
казано от Brown Bomber на 04.02.19, 22:15:
Така де, въпросните нямат полза от западен модел туризъм и хотелиерство в България.
А аз се чудя, как все още в БГ има българи, които за Коледа, Нова година и подобни плащат за 2 нощувки само със закуска и например Новогодишна вечер, в която ти влиза едно малко и 1/2 бутилка вино, като другото пиене доплащаш, в супер мизерна дрисня, при положение, че в съседни нам държави за същите пари имаш 5 звезден хотел с ултра олинклузив, за 4-5 нощувки и се нас..аш от каквото ти е кеф и когато ти е кеф.
Ако се сезират специалните служби на България и се направи акция на Банско, Пампорово, Боровец или Велинград по Нова Година, ще се залови толкова бЕло и друг вид наркотици, дето няма да ги хванат никога. Там е нещо страшно, българинът със среден стандарт на възраст между 20-35 години е страшна свиня, дават по 500лв за куверт, апартамент и нощувки за двама и още 340лв за кока. Ами да ти кажа, ако не си обигран играч в турско и те хванат за притежание по-добре си носи бебешко олио от България .... затова просперират тези места, държавата ги пази и цари беззаконие. Интересът клати феса 🙂 Кажи ми кога в някой курорт в пиково време от годината е имало специализирана акция, нашите чакат сигнал, какъв сигнал бе, онея шведи и англичани шмърках на плажа посред бял ден, бяхме това лято на Созопол в мега намазания комплекс, там всичко беше 6, само руснаци и ние, културна работа- пие се и се ляга в 24, сутринта - плаж. Решихме да видим какво е това Градини, закарахме се дотам -ПОТРЕС- посред обяд се шмърках линии на бара, полицаите си чоплят зъбите и се наслаждава на морето на 800м от заведението, Еми.... докато таргет групата ще е такава - такива ще са и “почивашите”.
04.02.19
22:56
Това ок, ама аз говоря за какви пари и колко получаваш тук и там. Ако в БГ, гледайки цените за 2 нощувки примерно какво ти влиза, сравнявайки за 4-5 на другото място и там какво предлагат, в БГ ако трябва да предложат същото за същите нощувки, трябва да ти поискат 10 000 лв. Образно казано.
Защо е така, не знам. Нашите ли са лакоми, онези ли ги субсидират????? И не само в турско. По-миналата НГ бях в Нови сад, във водещ за града хотел. Същото посиране, наливайки в чашите и пълнейки масите с мезета като свърши, без да доплащаш нищо.
Разбирам те какво искаш да кажеш, аз говоря за “потребителите”. За Такива пропаднали морално хора, е важно да отидат на място, където ще чертаят по масите и ще се правят на големите гъзари по Нова Година, за съжаление имам 3К приятели във фейса и съм се нагледала на сторита как се праскат линии насред заведение и се хвърлят пари по няква нимфа, дето уж пее, страшна селяния и аз не я разбирам, но ти казвам защо хората не ходят в чужбина, а докато избират гадната храна на пари, за които могат да получат повече, дотогава ще има и такова предлагане 🙂
Мнението беше редактирано от Блажка на 05.02.19 07:17.
Тренировка днес:
Тичане в Южния парк - 5км за 32:36мин рекорд номер едно
- от тези 5км 3км успях за 20:00мин
Ходене пеша - 8-9км
ASICS Nimbus е топа на топовете, не знам за кой път ще го кажа. Специално за Сашо
ще се опитам до края на другата седмица да си подобря времето на 3км на под 20 мин, другото на 5км.. не мисля да се насилвам мега зверски, освен това смятам, че ще падне, ако падна поне още 2-3кг. Плюс - не съм особено убедена дали рекордите се дължат на моето по-добро физическо състояние или на маратонката.
Утре ще направя 4км + кръгова в нас, четвъртък може да се пробвам да си подобря времето на 3км + кръгова в нас и петък ще преценя дали мога да избягам 6-7км. Тоест едно дълго бягане ще направя.
Вчера ходих да си платя семестъра, защото я бях окъсала януари и чаках заплатата и тая ме скастри ЗАЩО сега чак си плащам семестъра. Хората са станали ужасни, не стига, че от държавните университети НСА е един от най-скъпо платените, ами И ЗАЩО си плащам семестъра на края на семестъра... както и да е.
Графикът ми е фул макс...
Храна:
Кафе - 3 броя
Фреш - 2 лимона, 2 грейпфрута, лайм, портокал
Протеинов шейк + 1 банан
Калмари панирани - 200гр + микс зелени салати
Гъбена крем супа + 1 ф.п.х + салата + 2 чаши вино
Калории за деня - 985kcal
Енергоразход - 2600 kcal
- 1625kcal калориен дефицит
Сега като гледам тоя дефицит може следобяд да вкарам 200kcal от 50гр бадеми
Мнението беше редактирано от Блажка на 05.02.19 10:58.
05.02.19
11:03
Блаже, учудващо ми е за човек с толкова активна маса като теб как издържа на такъв огромен калориен дефицит. Аз като падна под 2000 ккал започвам да свалям по килограм на седмица- което направих периода март -април 2017. Но много трудно издържам на такъв глад ежедневно. Та в този ред на мисли, с 1000-1500 ккал дефицит на ден би трябвало да сваляш много скоростно, може би поне по 5-6 кг на месец, ако не и повече..
казано от Queen Cobra на 05.02.19, 11:03:
Блаже, учудващо ми е за човек с толкова активна маса като теб как издържа на такъв огромен калориен дефицит. Аз като падна под 2000 ккал започвам да свалям по килограм на седмица- което направих периода март -април 2017. Но много трудно издържам на такъв глад ежедневно. Та в този ред на мисли, с 1000-1500 ккал дефицит на ден би трябвало да сваляш много скоростно, може би поне по 5-6 кг на месец, ако не и повече..
Не съм Блажка, но ще се намеся. 🙂
Всъщност, имаме нужда от много по/малко храна, отколкото си мислим. Много по/вероятно е да сме прехранени, отколкото недохранени. А недохранването би се изразило не в глад, а в недоимък на определени микро-макроелементи в организма.
Алкохолът е голяма сила, Кобри 😄
Така де в кръга на шегата, да си кажем истината - прибирам се изморена от ежедневието си, то нито ми се яде, в нас котки, таралежи, докато се завъртя да направя това онова, станало 20:30, какво да ям ? Не върви да се наблъскам, пия една чаша вино, малко супа, малко салата ( ако не ме мързи) и ми се доспива.
Не знам на какво се дължи това, че бавно свалям. Правих си хормонални изследвания - уж всичко ми е в норма, но факт е, че в момента се движа на 3-3,5кг на месец, е имаме предвид, че при мен има и доста активна ММ, ако я нямаше, сигурно щях за 2 месеца да си пускам вече Before and After фотоси за лятото 😄 Опитвам се да мисля позитивно и да не се отказвам 🙂
Марги ме изпревари, но и това казах преди няколко поста и ще го кажа пак - набавям си всичко необходимо без да преяждам - витамини, минерали и фибри. От един фреш и един протеин се чувствам сита поне до 13ч на обяд.
Мнението беше редактирано от Блажка на 05.02.19 11:13.
05.02.19
11:37
Интересна работа. Аз тези витамини, фибри и минерали си ги изяждам и още 2 кг ядене покрай тях, така че не е от това. 🙂 Успех в целите, по снимките напоследък, смятам, че в момента бедрата ти са станали наистина супер.
05.02.19
11:53
И аз не ям много и направо се чудя как някои в този форум ядът по 1,5кх спагети...
ям един омлет на обяд и после 1-2 пържоли на вечеря и съм готов. Ако пия един шейк между двете хранения ще се пръсна.
Сигурно и затова не съм станал батка ама здраве да е
казано от Queen Cobra на 05.02.19, 11:37:
Интересна работа. Аз тези витамини, фибри и минерали си ги изяждам и още 2 кг ядене покрай тях, така че не е от това. 🙂
2-та кгядене са от лакомия. 🙂
Мерила ли си си скоро нивата на витамини и минерали, за да си сигурна че си ги набавила?
05.02.19
12:02
казано от Margi на 05.02.19, 11:55:
2-та кг ядене са от лакомия. 🙂
Гладът е по-силен от тока. 🙂
Мерила ли си си скоро нивата на витамини и минерали, за да си сигурна че си ги набавила?
Скоро- не, през 2017година. Но сега се храня дори по-разнообразно.
С увеличаването на дистанцията за бягане, ми намаля и апетита, честно казано. Отделно от това, че наистина гледам да наблягам, доколкото е възможно за сезона, на плодове и зеленчуци. ДАНО да ми се получи разсада за марули, репички и ягоди, имам достатъчно място на едната тераса да измайсторя малка градинка с най-необходимото - магданоз, салата, репички, лук, люти чушки, а ягодата можело и в големи саксии.
В момента кожата ми е по-чиста, не само на лицето, на тялото генерално, ноктите ми не се чупят ( преди имах едно ужасно белене на нокътя и ми падаше по-бързо гел-а, сега мога да откарам и до 5 седмици), единствено косата ми е гадна, но тя е слаба по рождение.
Смятам, че това са основните индикации дали си здрав отвътре и дали си набавяш всичко необходимо И разбира се - енергията, през деня започнах да имам много повече енергия, дори и с километрите ходене, които включих, почивам си след това 20 мин и съм като нова.
П.С. Кобре, краката ми никога не са били чак такъв проблем, горе долу съм съразмерна в бут и задник, проблемът е над тях, нямам талия, имам паласки и корем, това искам да отстраня най-вече.
Мнението беше редактирано от Блажка на 05.02.19 12:26.
05.02.19
12:51
Блажке, ако добре помня, то преди да се пуснеш на фитнес състезанието не си била в кой знае каква добра визуална форма точно за такова състезание. Гледам ти снимките от него и си викам за колко време и какъв е бил подхода ти тогава и защо сега не подходиш пак така. Нямам предвид да изчистиш чак до толкова, защото няма смисъл, а не се задържа и дълго време, но начинът до достигане на това ниво неприложим ли е сега ..........или по-добре да не питам :-) Ти си знаеш какво е било и дали въобще не е на границата на нездраволсловното. Сигурно и затова не тръгваш пак така.
Причините са доста и според мен са сериозни, за да не тръгна пак по тоя път, иначе нещата наистина са ми ясни как стават, просто не искам животът ми да зависи от това.
1. Двуразови тренировки ( на тоя етап се радвам на Златко и не искам да се вманиачавам целия ден да ми е зает с трениране...)
2. Оризовки, пилешко и краставици ( не искам да ям месо, не искам и това, че съм изяла една торта, защото някой е черпил, или съм яла пица изведнъж да ми качва +2кг и да получавам инсулинов шок)
3. Не искам да пия кленбутерол, фетбърнър, кофеин, ефедрин, за да мога да се поддържам “жива”... и изнервена на макс..
4. В момента не търся културистична форма, по-скоро търся загуба на килограми, повярвай ми, на 60кг, както и каквото да съм свалила, пак ще имам преса, въпросът е да не ги свалям по тоя начин.
5. Повечето момичета в тея спортове като спрат добавки, химии и двуразови тренировки качват по 10кг, това какво ти говори? Дали е здравословно загубено тегло или?
6. Най-важно ми е да съм щастлива и да не се лишавам от нищо. Кажи ми нормално ли е да не ядеш плодове? Повечето от културистичните диети са базирани на това ДА НЕ ядеш плодове, или макс 1/2 грейпфрут сутрин, не е за мен това, наистина.
Надявам се да съм отговорила задоволително. 🙂
Мнението беше редактирано от Блажка на 05.02.19 13:08.
05.02.19
13:10
Ясно - тормоз на организма, ежедневно гърчене и мъки. Не си заслужава, определено.
Я дайте снимките от състезанието и аз да ги видя, явно съм ги пропуснал някакси.
05.02.19
13:28
Виж на 29-та страница.
И следващите на 53-та.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 05.02.19 13:43.