05.02.19
13:28
Тамън и аз се разрових нагоре да видя Блажка по гащи ама йок......
😁
На това състезание, където Сашо ви препрати, бях по-релефна, а на второто по-съразмерна, но не ми достигна времето да се изчистя достатъчно, а и нервите ми вече бяха на предала, както казах скарах се със сто човека 😄
Бахти тормоза, заеби, това е спорт за тежки комплекси... не е за мен, аз съм човек на живота и ме боли *** какво мислят хората за мен, който ми е приятел, ще ми е приятел и на 50 и на 100кг, важното е винУ да са Лей и хапването да е на 6.
Мнението беше редактирано от Блажка на 05.02.19 13:46.
Мале, к’ва си била нацепена...
И нещастна... 🙂 Пак ще се повторя, но всеки намира щастие в различни неща. На мен не ми беше особено забавно на семейни събирания или излизания с приятели да пия минерална вода и да ям салата от краставици с оцет, докато другите пият, хапват и се веселят. Ограничих си социалните контакти до ходене до Тодорка и лежане на дивана, гледане в точка и се молиш да стане по-бързо утре. Страшен живот, мани.
Мнението беше редактирано от Блажка на 05.02.19 15:11.
Изобщо не коментирам цената. То ако беше лесно всеки щеше да е нацепен и по плочки, а реално дори тук във форум за бодибилдинг е супер рядкост.
Изобщо не коментирам цената. То ако беше лесно всеки щеше да е нацепен и по плочки, а реално дори тук във форум за бодибилдинг е супер рядкост.
Е тука вече бях печелила 2-3 битки с храната и лакомията си, но подготовките за тези две състезания, ми бяха най-сериозната среща с психическия глад.
Тренировка днес
4,17км в Южния парк - 26:43 подобрен рекорд на 3км - 19:26
3 кръга 30 секунда почивка
Ритник от клек - по 6 на крак
Шутове - по 20 на крак
Лицеви - 10
Ходене пеша: 8-9км
Храна и добавки:
Кафе - 3 броя, Аминокиселини - 2 дози
Смути - 1/2 връзка магданоз, 1 стрък целина, зеленолистни ( сториха ми се читави...), сок от един лимон, 1 малка ябълка
Протеин + 1 банан
1/2 кофичка кисело мляко + 30гр овес
Калмари - 140гр
Фокача с броколи и кашкавал - 200гр ? ( под въпрос)
2 чаши вино
Калории - 1250kcal ( с фокачата, коята планирам)
Енергоразход - 2400kcal
- 1150kcal калориен дефицит
Сашо, докато не сваля още поне 3кг това е 19:26 хахахаха, утре отпада подобряването на времето, защото искам малко да разпусна и евентуално да направя по-дълга дистанция. Има обаче и вариант да реша да почивам... вчера останах на 700kcal, защото пропуснах вечерята и изпих само една чаша вино и днес ми беше много тегаво :(
Много ме кефи Ендомондо приложението, обаче се оказа, че нашата фирма си има цяла общност и група в едно друго - Strava, затова сменям сега и почвам да тичам на него и да следим времената с останалите колеги, интересно е, а и виждам, че не съм чак толкова зле.
От петък до неделя баща ми ще ми идва на гости и прогнозирам доста тежки вечери, не че съм задължена да курбанджийствам, но имам странното предчувствие, че няма да се оттърва лесно, НО ще дам всичко от себе си да бягам.
Мнението беше редактирано от Блажка на 06.02.19 11:00.
За да си правиш планове за подобрения на времето от сваляне на килограми да знаеш че се приема че, свалени 10 кг ти подобряват времето с 1 мин на км.
Аз също карам на Страва, той си има интеграция директно с моя часовник, засичам с него и като го вържа да се зарежда, автоматично качва в страва всичко.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 06.02.19 11:35.
За да си правиш планове за подобрения на времето от сваляне на килограми да знаеш че се приема че, свалени 10 кг ти подобряват времето с 1 мин на км.
Това го казвам в кръга на шегата, ясно е, че времето ми се подобрява всеки ден с 0:30 секунди средно, но това подобрение рано или късно ще спре, затова казвам, че преди да сваля 3кг, тоест поне още месец и половина ( примерно или месец или 20 дена), няма да се мъча зверски да свалям под 19 мин... изобщо няма да правя опити преди началото на март, по-скоро ще увелича дистанцията.
Разбрах за тея часовници @kaloyan, но в момента се охарчих брутално за всякакви неща и го оставям на stand by.
Мнението беше редактирано от Блажка на 06.02.19 11:38.
Тренировка днес
Бягане в Южния парк - 6К - 43:09 ( с няколко спирания за снимки)
Разстягане в парка - 10 мин
Ходене пеша - 8-9км
Антицелулитен масаж - 30 мин
Утре-другиден ще ми идва, нещо издишах на тая дистанция, до 4-я километър всичко беше на 6, после започнах да хълцам, ама нещо пак не си прецених разстоянието и последните ми километри бяха на тегав терен. Както и да е, ще стане, има време.
Храна и добавки:
Смуути - зеленолистни, 1/2 връзка магданоз, целина, сок от 1/2 лимон
Курабия - 1 и 1/2 ( около 50гр) с орехи и мед
Котидж - 150гр
Яйца - 3
1 филия хляб ( обикновена)
Спагети със задушени броколи, брюкселско зеле, моркови, джинджифил, 2 чаши вино
Калории - 1220
Енергоразход - 2500-2600
- 1300-1350 калориен дефицит [color=red][/color]
Наложи се да бягам с Мизуното, да не си намърся Нимбуса, може и оттам да дойде “трагедията” накрая, много се усеща разликата, чак в тазобедрената става, сега, докато седя на работа усещам болка.
Вчера започнах нова игра - The Elder Scrolls Online - явно съм развила доста добра дисциплина, щом се насилих да си легна в 22:30, въпреки желанието ми да не се отлепям от компа 😄
Мнението беше редактирано от Блажка на 07.02.19 10:49.
Вчера беше голям ад след тея 6К... заболяха ме стари травми, по наспах се и днес лекичко раздвижих :
3К с кучето в Южния парк - 21 Мин лекичко без никакво напъване, колкото да загрея
3 кръга
Плие с гира 15кг -20
Шутове - по 30 на крак
Лицеви акцент трицепс - 10
Коремни - 50
Храната ще е джумбиш, но ще се отпусна, само на баща ми да му е кеф, много се радвам, че идва на гости. Каквото и да стане няма да надхвърлям 1500 калории със сигурност.
Довечера сме на руска вечер О во йе стандарт и ще се пие водка, кисели краставички и сельодка под шубой.
Хубав уикенд на всички!
Малко снимки от днес, малко вода в повече, но до 1-2 дни очаквам МЦ.
Истината е, че сега като се замисля сигурно ще надвиша калориите заради водката, просто на руска вечер с група Грамофон винаги ми се допива рязко!
Имам толкова спомени с тях от дете в Казанлък като тичах из театъра като фурия + музиката и знаете как е, всичко връхлита като ураган и усещал алкохола чак на сутринта ...
Обобщение за уикенда - нула тренировки, затова и калориите успях да ги задържа под 1100. Вчера храната
Смуути - 1/2 връзка магданоз, сок от 1 лимон, зеленолистни, 1/2 ябълка, стрък целина
спаначена супа
половин пица с 4 сирена
Движение - не повече от 4км
Днес
Тренировка - 5км - 31:48
Ходене пеша - около 4км ( ще работя отвкъщи и няма да имам особено движение )
Храна
Смуути - зелено
Протеинов шейк + 1 банан
Кафе - 2 броя
Зеленчукова супа + 50гр млечни
Вечерта същото
Калории - около 1100
Енергоразход - 2200
Калориен дефицит - 1000-1100
Нещата започват вече да придобиват по-различни измерения, не се меря на кантар в момента, понеже съм в МЦ, въпреки, че не усещам да съм особено водна. Освен лекото раздразнение последните 2-3 дни нямам никакви ПМС индикатори, даже Златко каза, че кожата на лицето ми никога не е изглеждала толкова свежа. Изобщо сутрешните бягания ми се отразяват чисто физиологически много добре и не мисля да спирам, но си признавам, че 5км са ми багер. Може би тази седмица ще се движа 5-4-5-4 нещо такова. Ако случайно се почувствам “яка” може събота или неделя да пусна едно 6-6,5км.
Засега се чувствам все още тежка и имам болки.
Мнението беше редактирано от Блажка на 11.02.19 10:29.
Цяла нощ не можах да спя, не знам - има и такива дни, в следствие на което сутрешния ми крос отпадна и ще се наложи да се насиля довечера след работа и след 8-те километра пеша... нищо, ще пробвам, тъкмо да видя как ще ми е.
Активности:
Ходене пеша - 8км за около 1 час 30 мин
Бягане в Южния парк - 4км, ще е за под 30 мин със сигурност
Коремни преси - 200-300
Храна и добавки:
Амино - 1 доза, магнезиев цитрат
Кафе - 3 броя
Смуути - 1 връзка магданоз + 1 малка ябълка + сок от два лимона + целина
Протеинов шейк + 1 банан
1/2 авокадо + 2 филийки хляб от лимец
150гр котидж
Супа от праз и картофи
Bloody Marry с целина - 1 брой
Калории - 850-900
Енергоразход - 2400-2500
Калориен дефицит - 1550-1600
Нямам апетит. Но трябва да ям, иначе не мога да бягам, ни Тако, ни Вако е положението.
Вчера гледахме любимата ми черна комедия по Btv cinema я даваха - Смъртта и отива.
И се замислих, как най-големият ми страх в живота е да не съм дебела, да не стана пак дебела, да не заприличам на лелка, защото то общо взето половината жени с наднормено тегло на 31, спокойно мога да да им дам и 40…
Или пък лятото да не мога да ходя с мега къси, съдрани дънкови гащи и блузка над пъпа, по плажа... и да не ме е срам от това, как изглеждам.
Другото, от което ми се повдига, е мисълта за месо, салата и извара... и ЯЙЦА! 😄
Не вярвам, че това може да е пътя към хармонична и красива физика.
Слагам си една снимка на 74кг, за да си набия в главата, че не съм чак толкова зле ( колкото се опитвам да се изкарам), особено сега като съм -7кг отдолу и въпреки това килата се свалят сто пъти по-бавно, отколкото, когато бях на 25 -6 и това е доста дразнещо.
П.С. До края на деня сигурно ще реша да избягам 200км довечера 😄
Мнението беше редактирано от Блажка на 12.02.19 10:39.
Тази нощ пак беше тегаво със съня.. котката ме събуди в 4 сутринта, явно така ще ми върви тая седмица. Вчера докато се прибирах от работа се разрази страшен вятър и бягането отпадна. Студ мога да търпя, ама вятър в лицето вече ми идва в повече.
Направих 30 минутна тренировка вкъщи 4 кръга лицеви, коремни, шутове, коремни и после 5 рунда по 3 мин бой сянка.
Завърших без вечеря и с едно стабилно Bloody Mary.
Активности днес:
4км бягане в Южния парк - 27 мин.. МНОООГО ТЕГАВ RUN.. може би най-тегавият ми досега.
Ходене пеша - 9км - около 1 час и 30 мин
Готова съм да се съглася, че са ми малко калориите и днес мисля да кача малко нивото.. първо ще пробвам на бързи въглехидрати, просто защото не ми се ядат бавни, както отбелязах и вчера - нямам апетит. Ако и с това не мине номера, ще трябва да пробвам с мазнини, макар че съм забелязала отдавна, че не ми влияят добре на физиката, но пък кога и съм търчала из парковете и яла мазнини ?! - така че и този въпрос остава отворен.
Храна и добавки:
Аминокиселни - 2 дози, магнезиев цитрат
Кафе - 3 броя
Протеинов шейк + 1 банан
2 лъжици мед
Задушени зеленчуци ( броколи, моркови, брюкселско зеле, праз лук) - 200гр
2 филийки ръжен хляб с 2 тънки резена ементал
2 яйца, салата
1 брауни
1 Bloody Mary *да си напомня да купя сос Табаско, че нещо ми куца приготовлението
Калории - 1280
Енергоразход - 2400
Калориен дефицит - 1120
Може би ще изям още нещо през деня, за да ги направя поне 1400-500 калориите, макар че ефектът от бягането ми вече е доста осезаем и тесните ми дънки станаха големи... довечера ще си направя антицелулитен, а утре тренировката ще е бягане само за разгрявка и кръгова с ластици в парка, петък, ако съм по-добре ще пусна пак едни 5К.
Но засега това са километрите 4-5… толкова си мога.
Мнението беше редактирано от Блажка на 13.02.19 10:19.
Вчера докато се прибирах от работа се разрази страшен вятър и бягането отпадна. Студ мога да търпя, ама вятър в лицето вече ми идва в повече.
Да, и аз съм така. На минуси бягам, но вятъра е много кофти, особено ако е силен ....
Относно тегавите бягания, всеки има такива, не мисли че проблема е в теб. И аз имам дни с доста тежки бягания, има и такива, в които летиш направо 🙂
Оставай си и по някой ден в седмицата без бягане, поне първите няколко месеца. Че като гледам май всеки ден бягаш 🙂
Благодаря за включването, Веси.
Случвало ли ти се е в началото да те болят тазобедрените стави и фактически отказът на някоя дистанция да идва в следствие най-вече на болката в таза?
И една тоалетна снимка в стил - “Краката остават завинаги 😄”
Да, утре няма да бягам. Само 2км да разгрея за кръговата, че ще е на студа в парка.
Мнението беше редактирано от Блажка на 13.02.19 11:22.
На мен ми се е случвало навсякъде да ме боли. Като се почнат хипфлексори, глезени, колене, таз, прасци + всичките сухожилия. Много често бягането се подценява като такава дейност, а е доста травматично. Обикновено всичките болки идват от претоварване и неправилно разпределена тренировка. Повечето пъти хората си мислят че са бавни и дават повече газ отколкото трябва и като се направят няколко бягания и започва да боли. А цялата структура да привикне към натоварването и трябва време и то не малко. Отделно вече влияе техника, индивидуална особеност и килограми.
Другото интересно нещо е че в началото въздуха много бързо се подобрява и може да тичаш по бързо и повече. Обикновено това става с начинаещите бегачи, обаче въпреки че аеробния капацитет се е подобрил, тялото не е привикнало още с дистанциите и натоварването и започва да боли.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 13.02.19 11:52.
Има един феномен в бягането и това, разбира се, е не кой да е.
Значи Димо Бенев дори и когато не беше кОлторист и с такава изчистена физика, бягаше по 20-30км уикендите на Железница, примерно на тегло 95-100кг.. може и повече.
Отделно някакви средно-дълги до дълги дистанции през седмицта ( 7-10-11-12). Тогава мисля направи и Витоша 100.
Сега всяка сутрин и всяка вечер бяга по 10км ( средно, оня ден беше пуснал сутринта 12, после вечерта бягаше на пътека в залата).
НЕ се сравнявам с Димо в никакъв случай, просто правя паралел между него като 100кг и него като 80. Въпреки, че беше тежък, пак имаше доста завидни постижения в бягането.
А аз с тея болки, дето ги получавам, хем виждам подобрение, хем се чувствам като тЮлен
:(
Иначе ако минавах през Ориндж книжарниците, ти препоръчвам ето тази книга.
http://www.vakon.bg/index.php?route=product/product&path=68&product_id=140
Типично в американски стил е, има доста алабала, обаче става. Аз съм взаимствал упражненията за глезен и на швейцарската топка. Там съм ги видял за първи път и са железни. Също като методика и програма е добра за начинаещи и не само. Повечето програми за бягане се градят на този принцип.
Благодаря, но не мисля, че е от глезена, все пак година и половина се задържах на леката атлетика и там успяха доста да ми заздравят глезените, щом почнах да уча накрая техника и на бягане с препятствия... въпросът е, че мен ме бива повече на 6х150 през 250 или 3х200 през 200… това са ми били най-големите натоварвания като дистанция. Другото бяха бегови упражнения главно, за да ми заздравят глезените.
Наясно съм с моториката и биомеханиката и разбирам какво ми казваш, но знам как болят глезени и прасци от тичане, не е това проблема, накрая наистина ще се окаже калорийният дефицит.
А не, аз просто писах че там съм видял разни упражнения и като цяло, не че проблема ти е в тях 🙂
Оставай си и по някой ден в седмицата без бягане, поне първите няколко месеца. Че като гледам май всеки ден бягаш 🙂
Абсолютно, не се бяга всеки ден, особено като начинаеща. В програмата която ти пратих са само 3 бягания в седмицата - 2 кратки и едно по-дълго. През останалото време е или колелце, или федербал, или нещо друго аеробно да се задъхаш, но да не е бягане. И изрично си пише: “почивката е не по-малко важна от бягането”
Случвало ли ти се е в началото да те болят тазобедрените стави и фактически отказът на някоя дистанция да идва в следствие най-вече на болката в таза?
Да, случвало ми се е, на обиколката на Витоша 100 миналата година 🙂, но там 100 км. нали .... Имах зверски болки в тазобедрените стави, колената също 🙂
Почивай. Тренирай разумно. Според мен е от претоварване. Започна да тичаш всеки ден, а си трябва почивка. Постепенно вдигай както дистанцията, така и честотата на бяганията.
Аз например, на два-три дни, правя почивка. Най-добре се чувствам на два дена бягане, един почивка. Това съм аз обаче. Постепенно ще намериш и ти най-добрия подход за себе си 🙂
Успех 🙂
Вчера си легнах в 20:10 и съм спала до 6:10… изобщо не ми се ядеше, никакви браунита, нищо, даже и у нас не ми се ядеше и Златко ме заведе на ресторант, където ядох моркови с лимон.. Така че вчера останах на около 700 калории.
Днес тренировка:
3 кръга
Полуклекове акцент глутеус с ластик около бедрата - 25
Тръстер 2х15 дъмбели - 10
Лицеви опори акцент трицепс - 10
Флоор преса - 2х15 - 20
Коремни преси къси - 50
Шутове с ластик - по 30 на крак
Планк - 30 секунди
3х3 мин бой сянка
Ходене пеша 8км
Храната днес - храната от снимките
Смуути - магданоз, сок 2 лимона, целина, 1 малка ябълка, спирулина
Тегло - 67,600кг
Като не ми се яде, няма да ям, писна ми да робувам на някакви догми за хранене.
Вечерта сме със Златото на Фантомът на операта, имаме и личен празник, предполагам ще завърша вечерта най-вече с алкохол - 2 чаши вино + някаква салата.
Мнението беше редактирано от Блажка на 14.02.19 09:57.
Вчера - всичко по план, Фантомът беше много добре, оценка 7 от 10, не заради друго, а защото 9 от 10 съм дала на Рейнско злато, все пак Вагнер.... но да не влизам в подробности, че няма да ми остане време да си напиша активностите.
Активности в Южния парк:
2км за разгрявка
2 кръга с ластици
Клек - 20
Подскоци - 20
Опъване към гърди - 20
Опъване към гърди с разделяне на ръцете - 20
Трицепсово зад врат - 20
Кик бокс със Златко - 5 рунда по 3 мин свободно
2км бягане към нас
Ходене пеша - 8км
Храна:
Смуути - 1/2 връзка магданоз, 1/2 ябълка, няколко стръка целина, спирулина, сок от 1 лимон
Кафе - 3 броя
6 фурми
50гр фъстъци
50гр червени боровинки
50гр фъстъци, няколко фурми... 2 чаши вино или едно Блъди Мери
Калории 1000
Енергоразход - 2400-500
Калориен дефицит -1400
Днес след тренировката бях АДСКИ гладна, замъкнах се до работа освирепяла, изядох 6 фурми и 20-30гр фъстъци и ми мина... много странно. Но вчера се представих прилично с виното, така че днес ще разхлабя.
Вечерта може да ям 30-40гр млечни и да кача на 1200-300 калориите, ще правя и 1 час масаж на цяло тяло на Златко, ще му слагам и лечебни вендузи, така че сигурно ще кача енергоразхода поне с още 200ккал. Мисля днес да се опитам да му направя и детокс масаж с мед, въпреки, че не сме учили още тази технология. За мен няма да ми останат сили, така че моят антицелулитен масаж ще оставя за утре, поне е събота.
Мнението беше редактирано от Блажка на 15.02.19 12:42.
Отчет за събота :
Тренировка в Южния на конструкцията на Титан
3 кръга с почивка 15-20 секунди
Клек с ластици -25
Скок на височина 50-60см - 15
Коремни от вис - 10
Изтегляне на ластици към гърди с извъртане - 20
Накрая на всеки кръг 3х30 метра спринт, връщане леко тичане
3х30 метра високо коляно или спринт ( сменях мисля, че завърших на високо коляно )
Техника със Златко на лапи -15 Мин - базови комбинации
3х3 Мин свободно със Златко
2 рунда бой сянка
1км тичане за разпускане
Храната : салата, кашкавал пане, много алкохол
Неделя само разходка в парка и пиене на вода и бира
Днес - без тренировка, 1 банан, чай от мента с мляко, много вода
Значи тая тренировка уж ташак изглежда, ще гръмна от мускулна треска два дни съм се одървила като програмист на стриптийз... да не говорим, че с това пиене си разказах играта, уж не прекалявам с пиенето, а като седна на маса, все едно не съм аз...по-скоро си мисля, че съм загубила тренинг.
От утре с нови сили само дето не знам какво ще правя... може би ще тичам, защото наистина ме боли всичко много жестоко. Нещата вървят добре, въпросът е, че не знам дали до лятото ще стане, по-скоро до лятото на 2021 😄
Малко непоискано мнение, но ако можеш да плуваш първо че е чудно кардио, второ че мускулната треска няма да е толкова драма и (поне аз намирам че) отшумява много по-бързо след басейна.
Не мога да плувам, но приятелят ми е плувец на къси дистанции ( бивш) и сме обсъждали темата да се науча и да плувам, обаче докато се науча и докато започне да работи за мен, ще мине много повече време, отколкото ако заложа на бягане.
Определено докато се научиш достатъчно ще мине време, но в същото време дори само да се учиш е огромен енерго-разход. Спирам с даването на акъл. Успех! 🙂
Активности днес:
Ходене пеша - 9км
Тренировка в Южния парк
1км разгрявка
3 кръга
Скок на височина 50см - 15
Клек с ластици - 30
Качване слизане - 30
Коремни от вис или от успоредка - 10
Разтваряне на ластици встрани - 20
3х30м спринт
( 2-и кръг - високо коляно, 3-и кръг - спринт)
Техника кик бокс - около 15 мин
4 рунда по 3 мин свободно със Златко
1км тичане за разпускане
Оставям тренировката за довечера, защото определено не бях за бягане, а и не ми се тренира сама... освен това днес направо съм спаднала значително, двата дни почивка си казаха думата. Чувствам се супер лека, почивката си е почивка... но ми е много трудно като набера инерция да се спирам, въпреки да знам, че е важна, особено като си излязал от форма.
Храна и добавки:
Аминокиселини - 1 доза, магнезиев цитрат
Смуути - 1/2 връзка магданоз, сок от един лимон, една малка ябълка, стрък целина
Кафе - 3 броя
50гр печени ядки микс ( лешник, фъстък)
Бейби спанак, поръсен със суров орех, зехтин
150гр котидж
Салата от зеленолистни, 50гр млечни, 50гр ракия
Калории - 850
Енергоразход - 2300-2400
Калориен дефицит - 1450-1550
И да... котката ми извади половината дрехи от гардероба, докато съм спяла, така че плюс 100 калории сутринта за подреждане на гардероб. Искам да знам как може една котка да извади толкова дрехи, чак и дънки?!
Мнението беше редактирано от Блажка на 19.02.19 12:51.
19.02.19
17:05
Привет 🙂
Как ти действа такъв голям дефицит? Не чустваш ли глад? С какви темпове сваляш?
Здравей,
Не усещам големия дефицит. Не свалям с големи темпове, защото при мен има редица фактори, които са ме довели до това положение и един от тях е безумните количества месо и тоново зеленчуци, които ядях, уж да не съм гладна и ми се разшири стомаха.
Откогато намалих значително храната, разбрах че абсолютно няма смисъл човек да поема толкова много храна, за да може да функционира. Спрях и месото и оттогава усещам само ползи:
1. Не чувствам зверски глад постоянно
2. Набавям си всичко необходимо с растителни мазнини, зеленолистни, плодове, бобови
3. “Портокаловата” кожа съвсем изчезна, самата ми кожа на лицето се подобри внушително, свиха ми се порите, нямам ПМС пъпки и подувания, като цяло нямам почти никакви ПМС симптоми
4. Прилив на енергия
Лошото е, че знам как се става на “преса” за два месеца, ама честно казано това е и една от причините сега да свалям толкова бавно. Имам голяма воля, винаги съм го доказвала, знам, че ще се справя и тук, а и наистина вярвам, че жена съвсем спокойно може да “преживява” с 1400-1500 калории на ден 🙂
Мнението беше редактирано от Блажка на 19.02.19 20:13.
Да преживява определено може, че и с по-малко. Въпросът по-скоро е според мен, дали е окей да го караме на преживяване и хронично недохранване при условие, че не живеем в Етиопия примерно. И още—дали наистина на фона на малкото калории, тялото е на енергиен дефицит и дори, ако е на такъв, дали той е за сметка на тъкани и разбрицан хормонален баланс и дали това е правилният начин да репрограмираш тялото след неминуемата точка на пълна изтощеност и непосилие да поддържаш този калориен прием. Вярвам, че всяко тяло си има сет пойнт, от който е много трудно да се отклони и ще прави всичко възможно да поддържа тези сет пойнт килограми без значение от дефицит или свръх прием на (качествена!) храна. Дори и с глад да залъжеш организма да занижи този сет пойнт, то в момента, когато не можеш повече да гладуваш—в най-добрия случай—много бързо ще се върнеш на теглото, което тялото ти смята за най-здравосло за теб и то с точност до 99,99%. Според мен е много против интереса ни на здрави хора да игнорираме интелигенцията на тялото, да я тъпчим и мачкаме с броене на калории и фиктивни дефицити. Щом съществуваш, значи не си в дефицит, но до там, от всичко останало тялото ти компенсира перфектно.
Всички тези компенсирани калории особено в съчетание с алкохол (както оставам с впечатление от дневника ти, но дано да се лъжа) допринасят за хормонални дисбаланси, прекалената секреция на някои хормони води до рак и подобни болести. Това си е личен избор за саботаж на организма.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 20.02.19 07:10.
Много голямо ала бала. Хората в етиопия живеят и с една купичка. Тялото се приспособява. Тук ние хората в съвременния свят се тъпчем като прасета и си мислим че ако ядем по малко, хормони, ала бала и глупости на търкалета 🙂
Много голямо ала бала. Хората в етиопия живеят и с една купичка. Тялото се приспособява. Тук ние хората в съвременния свят се тъпчем като прасета и си мислим че ако ядем по малко, хормони, ала бала и глупости на търкалета 🙂
Може би. Страхотно би било всъщност, ако е така. Може и живот да си живеят хората в Етиопия. Все пак диабетът, деменцията, ракът и т.н. са характерни предимно за “богатия” и “напреднал” свят. Но от друга страна— като минеш 40те, може и да размислиш.
В крайна сметка, всеки да си чупи сам главата, от съвети никой нищо не е научил.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 19.02.19 23:09.
Много по важно е разнообразието в храна и да си набавяш нужните неща, дори и при по нисък калориен прием едва ли ще имаш проблем.
П.С - въпроса за натоварването и претоварването е съвсем различен.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 19.02.19 23:11.