19.02.19
23:11
Ако сме на еднакъв порцион с тях, ще ни надбягат, надскачат и надживеят.
40+ год булшит и оправдания!
Ако сме на еднакъв порцион с тях, ще ни надбягат, надскачат и надживеят.
Да така е. Едва ли обаче са развили тази си способност чрез целенасочено изчисление на калориен дефицит.
19.02.19
23:15
Да, нямат хладилник, който да отварят през 5 мин и да се тъпчат.
[
В крайна сметка, всеки да си чупи сам главата, от съвети никой нищо не е научил.
Обикновено е така, но когато се дават съвети, трябва да са добре обосновани и да си запознат с това точно какво прави човек и как му се отразява. Иначе те общите приказки си вървят. Аз преди съм казвал на доста хора тук, че работата с прекалено много тежести скапва тялото, ама това са общи приказки били, защото си има и там специфика, която ако не я знаеш просто си като някоя баба или дядо, дето си пише разни неща, които си мисли .. 🙂
[
просто си като някоя баба или дядо, дето си пише разни неща, които си мисли .. 🙂
Така съм да. Редовен слушател съм на часът на совите по радио Шумен. Падам си малко пенсионерската 😀
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 19.02.19 23:20.
Говоря по принцип, а не визирам лично, по скоро имах предвид мен.
Извинявам се за спама, дано утре го почистят.
Да преживява определено може, че и с по-малко. Въпросът по-скоро е според мен, дали е окей да го караме на преживяване и хронично недохранване при условие, че не живеем в Етиопия примерно. И още—дали наистина на фона на малкото калории, тялото е на енергиен дефицит и дори, ако е на такъв, дали той е за сметка на тъкани и разбрицан хормонален баланс и дали това е правилният начин да репрограмираш тялото след неминуемата точка на пълна изтощеност и непосилие да поддържаш този калориен прием. Вярвам, че всяко тяло си има сет пойнт, от който е много трудно да се отклони и ще прави всичко възможно да поддържа тези сет пойнт килограми без значение от дефицит или свръх прием на (качествена!) храна. Дори и с глад да залъжеш организма да занижи този сет пойнт, то в момента, когато не можеш повече да гладуваш—в най-добрия случай—много бързо ще се върнеш на теглото, което тялото ти смята за най-здравосло за теб и то с точност до 99,99%. Според мен е много против интереса ни на здрави хора да игнорираме интелигенцията на тялото, да я тъпчим и мачкаме с броене на калории и фиктивни дефицити. Щом съществуваш, значи не си в дефицит, но до там, от всичко останало тялото ти компенсира перфектно.
Всички тези компенсирани калории особено в съчетание с алкохол (както оставам с впечатление от дневника ти, но дано да се лъжа) допринасят за хормонални дисбаланси, прекалената секреция на някои хормони води до рак и подобни болести. Това си е личен избор за саботаж на организма.
Прочетох го два пъти внимателно, но не разбирам изобщо какво искаш да кажеш...
Сравняваш несравними неща - гладуваща Африка с презадоволена Европа.
Какъв е този сет пойнт на здравословно тегло? Тялото е инертно. Ако 20 години си тежал 50 кила, то разпознава това тегло като комфортно и се стреми към него. Ако си тежал 120 кила, тялото ти пак ще се стреми да ги поддържа, защото това е нормалното му състояние. Тялото може да съществува и в много голям дефицит, и в много голям излишък. И двете крайности са за сметка на някои негови функции, които не са животоподдържащи.
Ако алкохола пък има някакво касателство към калорийната рестрикция, то е, че увеличава общия калориен прием. Можеш да го приемаш на гладно, и пак да е полезен - в него чудесно се разтварят редица лечебни субстанции, всичко е въпрос на употреба.
Специално алкохола в количества, които водят до опияняване (не лечебни субстанции) много влияе и на волята - като се напиеш не мислиш за диета или как точно изглеждаш. Както и интоксикация с алкохол влияе на чисто физическото състояние - яде ти се много само за да се почувстваш пак човек, и движение или трениране никак не ти се прави.
Ей...не пипайте алкохола.
Тамън най-видиотеният на тема хранене написа нещо позитивно за него...
Изчетох всичко и тука се пропуска една малка подробност - аз не гладувам и не изпитвам глад. Освен това не мисля, че 2 чаши вино или една ракия ще ме съборят или ще ми навредят.
Освен това, както някъде бях казала, в момента храната ми е много по-разнообразна, ям спагети, ям пици, ям тестени неща със зеленчуци без това да ми се отразява нито на свалянето на килограми, нито на общото физическо състояние, поради простата причина, че в момента ми е нужна много по-малка порция, за да се наям.
@Димо при мен алкохолът убива апетита, явно при всеки е различно, понякога ми се случва да пия една чаша вино и да си легна.
В крайна сметка не е ли по-важно как изглеждам и как се чувствам, да отчета, че вече падам под 67кг... което преди 2 години, ако някой ми беше казал, че ще се случи без да ям месо и да тренирам двуразово, щях да му се изсмея с глас. Което ми напомня, че най-гладна съм била точно като съм ядяла по 4-5 пъти на ден месо и зеленчуци.
Мнението беше редактирано от Блажка на 20.02.19 11:15.
Вчера тренировката мина по план, даже увеличих километрите от 2 на 3.
Днес
Активности:
Ходене пеша - 9км
Тренировка в Южния парк
1км разгрявка
4 кръга
Висене на халки - 20-30 секунди
Борцови подскоци - 20
Повдигане на краката на успоредка - 10
Ляв прав - десен прав - 20
Спринт - 3х30 метра (връщане бавно бягане)
Техника кик бокс - 15 мин
Свободно - 4 рунда по 3 мин
1км бягане за разпускане
Храна:
Нещо съм изнервена яко днес и нямам никакъв апетит, така че записвам само
Смуути - 1/2 магданоз, сок от 1 лимон, 1/2 ябълка, рукола, целина
Кафета - 3
60гр черен шоколад 70%
Вечерта - микс бейби листенца + 50гр млечни + 2 филийки ръжен хляб
Калории - към 650
Енергоразход - 2400 ( ако броим и нервите на работа може и 3000 да ударя)
Калориен дефицит - 1750
Мнението беше редактирано от Блажка на 21.02.19 12:39.
20.02.19
11:26
Все пак, Блаже, не може да сравняваш тези тренировки с обичайните за теб- да клякаш на 100-150 кг ката ден или периода когато тренираше и лека атлетика и щанги.
Все пак, Блаже, не може да сравняваш тези тренировки с обичайните за теб- да клякаш на 100-150 кг ката ден или периода когато тренираше и лека атлетика и щанги.
Е, добре, ама дай да си говорим честно, какво му е хубавото на това, пускам ти снимки 2013 - 100кг тласкане, 2016 - 190кг клек.. и оттам-нататък няколко от 2018 година, като то си личи как лека полека почвам да спадам на обеми от промените, които правя, даже съм ти намерила една със същите къси гащи ( с волейболистките), с които съм и на почетната стълбичка и ООООО Чудо, започнала съм да имам колена! Нека да не се лъжем, още повече снимковият материал го доказва - само лицето да ми видиш в 5-те снимки, еми аз се подмладих човек...
П.С. от 2015 до 2017 като застанех на снимка до друг момичета изглеждах двойна на тях, затова и нямах снимки в цял ръст с други хора, защото ме беше срам. Това е самата истина.
Мнението беше редактирано от Блажка на 20.02.19 11:47.
Хората в етиопия живеят и с една купичка. Тялото се приспособява.
Кои хора живеят с една купичка, колко е голяма тая купичка, какво съдържа? Колко дълго живеят и как живеят, колко са здрави? Моля за факти.
Дълги са за четене.
https://www.ephi.gov.et/images/pictures/National food consumption report_EPHI.pdf
То и аз съм живял на 1700-1800 калории известно време, ама през цялото това време свалях! Как така тялото ми не се адаптира и не спрях да свалям кг. 😄
Аз преди съм казвал на доста хора тук, че работата с прекалено много тежести скапва тялото.. 🙂
Така е, скапва го, ако правиш глупости и си нямаш идея какво правиш. А това, което ти смяташ за много тежести и това, което реално са много тежести, разликата е огромна 😄 Тежести, които всеки нормален мъж, за 1-2 години в залата може и трябва да ги вдига, за да е здрав, да изглежда и да се чувства добре и да му личи, че тренира, ти ги смяташ за много 😄
Мнението беше редактирано от Петко К на 20.02.19 11:58.
Ами така е Петко, сваляш понеже на тия калории трябва да поддържаш мускулатура която не е никак малко, за да може да я използваш после в залата и да казваш че моите тежести са били малко .
Относно “купичката” не го приемайте винаги толкова буквално 🙂 и не го бъркайте с недохранване.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 20.02.19 13:04.
Активности днес:
Ходене пеша - 10км
Йога - 45 мин вкъщи
Вече се отказах от миража да стигна да Yoga Vibe, от другата седмица започвам да водя няколко дни в седмицата групови тренировки по вдигане на тежести на стадион Раковски към зала Fearless, отделно имам някакви колежки за антицелулитни процедури по график и просто нямам шанс.
Храна:
Смуути - 1/2 връзка магданоз, сок от 1 лимон, целина, 1/2 ябълка, рукола
Зеленчуков мъфин
Кафе - 3 броя
микс бейби листенца + 2 яйца
50гр млечни, 3 много тънки филийки ръжен хляб
2 чаши вино
нещо сладко?!
Калории - 1200 ( примерно)
Енергоразход - 2100
Калориен дефицит - 900
Ето да видите, че като ми се яде си ям както си трябва, но гледам да е до 18. Особено днес като няма да имам особена активност вечерта, освен измислената ми йога и яко игране на новата ми игра на PS4. За съжаление не ми се получава още на мултиплейър, нацепват ме яко и не съм се пуснала онлайн. Писнало ми е от мъжки игри*, честно! Въпреки, че For Honor има доста яка графика, давам и 5/10, защото на Dark Souls III му давам 3/10…
Ще си чакам The Witcher IV.
*мъжка игра - игра, в която трябва да можеш да натискаш 6 копчета едновременно, да се въртиш, да правиш кълбета, да дебнеш, да въртиш междувременно камерата, да пазиш защита, да знаеш *семнайсе* комбинации на джойстика.... и мисълта ти да е главно в пребиванИе и никаква кой знае каква завладяваща история на самата игра
Мнението беше редактирано от Блажка на 21.02.19 10:35.
Браво за групови тренировки по вдигане на Раковски.
Какво е мнението ти за груповите занимания, успяваш ли да им обърнеш внимание? Към жени ли е насочено или няма значение?
Изобщо успяваш ли да съчетаеш толкова дейности? 🙂
За темата за “обема” при тренировките с по-големи тежести(това е субетктивно все пак): в моята зала няколко мъжЯ се подготвят за разни Джонита и пр. Хората са готини, не искам да ги обижам, но наистина извън залата не можеш да кажеш, че изобщо тренират каквото и да е...Това не е малко като факт. Краката са им увиснали!!, но клякат с 230-260 и нагоре. Коремът...планина. Пак казвам - не искам да обиждам, но това са факти и човек трудно може да не забележи.
Мнението беше редактирано от Radost на 21.02.19 14:35.
По-надолу ще ти отговоря с няколко картинки, как успявам да съчетавам всичко, особено след като вече си махнах и картата за градския и вървя пеша 😄
Груповите тренировки са по щанги, така че са за мъже и за жени, всеки прави според възможностите и мотивацията си. Ще ти отговоря с няколко думи, в зелено са положителните страни на груповите тренировки, в червено - отрицателните.
- щангите, въпреки че са индивидуална състезателна дисциплина, до голяма степен са колективен спорт, и е хубаво да се тренират сред повече хора ( тук влизат фактори като мотивация, сравнение, желание, забавление, удовлетвореност и т.н.)
- тренирайки в група ставаш по-малко комплексар и отваряш себе си към външния свят ( иначе казано, вероятно разбираш, че си най-хубавото гардже само на майка си...)
- тренирането на щанги в група, е единственият достъпен начин да тренираш щанги на нормална цена (а знаем, че поради ред причини цената за тренировка е най-определящото нещо в България...)
- груповата тренировка обременява много по-малко треньора психически 🙂
- груповата тренировка протича за не повече от 1 час ( хайде и 10 мин от мен)
- на групови тренировки се записват хора, които нямат състезателни амбиции ( благодаря на Бог) и са удовлетворени от всеки един малък успех
- няма как да обръщаш достатъчно внимание на всички трениращи
- съобразяваш се с нивото на групата
- времетраенето е час ( и 10 минути от мен )
- дори и да си по-напреднал 20 минути пак ти минават в някакви стречинги и разгрявки (без лост), част от които можеш да пропуснеш, защото нямаш дископатия, секцио ( да и такива жени тренират щанга...), лумбаго, ишиас, сколиоза и т.н.
- ако с индивидуални тренировки можеш да напреднеш много бързо за 3 месеца, на груповите ще ти е нужна поне година..
Така, разбира се, хората се разделят на подиумите спрямо тежестта, която могат да вдигат на тоя етап, за да не се сваля и разваля щангата на всяко минаване, а да се действа по-бързо. И за това цената на груповата тренировка е 8лв, а на индивидуалната от 20 до 30 ( зависи кой колко ракия ми е донесъл 😄 ) и времетраенето на едното е час и 10, на другото 2 🙂
Затова си отварям масажно студио изцяло насочено към женската част и грижа за здравето на кожата и който иска може да заповяда, 20% отстъпка за потребители на бб-тийм ( такива с дневници хахахах )
Мнението беше редактирано от Блажка на 21.02.19 15:06.
Когато си си бил под носа 😄 но е трябвало да минат две години да се срещнете случайно.
Сподели като отвориш студиото 😍
Ще кажа, засега работя върху мои колежки и близки приятелки вкъщи и ще споделя резултати, но преди години още начинаеща успях да сваля с масаж задницата на една приятелка с 7см и бедрата с по 4см за около 45 дни, но тя беше много редовна и изпълнителна във всичко. Нека да не забравяме, че всичко зависи от нас самите 🙂
21.02.19
16:03
Блаже, ако свалиш 7 см от задника ми с мачкане, ще те позлатя 🙂
21.02.19
16:03
Не познавам този спорт като методика и детайли, но ще си позволя няколко изречения. Като цяло си преценила нещата добре (според мен).
- щангите, въпреки че са индивидуална състезателна дисциплина, до голяма степен са колективен спорт, и е хубаво да се тренират сред повече хора ( тук влизат фактори като мотивация, сравнение, желание, забавление, удовлетвореност и т.н.)
Когато не говорим за професионален спорт и преследване на върхови състезателни постижения - да, групово трениране е добър избор по много причини, включително в този иначе индивидуален спорт.
- тренирайки в група ставаш по-малко комплексар и отваряш себе си към външния свят ( иначе казано, вероятно разбираш, че си най-хубавото гардже само на майка си...)
Социалният елемент в аматьорския спорт е мощна мотивация за самите трениращи.
- тренирането на щанги в група, е единственият достъпен начин да тренираш щанги на нормална цена (а знаем, че поради ред причини цената за тренировка е най-определящото нещо в България...)
Факт, въпреки че при увеличаване на трениращите се появяват фактори като количество на тренировъчното оборудване и наличност на нужното време в залата.
- груповата тренировка обременява много по-малко треньора психически
В това не знам до колко си права. Зависи треньорът как възприема начинанието, какво старание влага в него и какви са трениращите (характер, отношение, темперамент).
- груповата тренировка протича за не повече от 1 час ( хайде и 10 мин от мен)
Продължава колкото трябва. За един треньор обикновено има едно добавено време преди и след тренировката (за подготовка на самото занимание, дискусии след него и т.н.).
- на групови тренировки се записват хора, които нямат състезателни амбиции ( благодаря на Бог) и са удовлетворени от всеки един малък успех
Може пък ти да им отвориш апетит за състезаване, знам ли... 🙂
- няма как да обръщаш достатъчно внимание на всички трениращи
Преди всичко това се определя от броя на хората в групата (4 човека е едно, 10 човека е съвсем друго). Разбира се, има значение и колко хора могат да бъдат обхванати ефективно от треньора.
- съобразяваш се с нивото на групата
Да, така е, разбира се... неизбежно.
- дори и да си по-напреднал 20 минути пак ти минават в някакви стречинги и разгрявки (без лост), част от които можеш да пропуснеш, защото нямаш дископатия, секцио ( да и такива жени тренират щанга...), лумбаго, ишиас, сколиоза и т.н.
Все ми се струва, че дори да си по-напреднал е по-добре да не ги пропускаш, а да подобряваш собствената си мобилност в тия 20 минутки.
- ако с индивидуални тренировки можеш да напреднеш много бързо за 3 месеца, на груповите ще ти е нужна поне година..
Това не е непременно недостатък - не гониш срокове и дати за състезания и темпото на напредък има нисък приоритет като фактор.
Блаже, ако свалиш 7 см от задника ми с мачкане, ще те позлатя 🙂
Тази приятелка беше основно задник 🙂)))) Нали знаеш, че колкото повече имаш, толкова по-бързо става свалянето ( в случая махането)
И Кобри боли яко... това,според мен, могат да го издържат наистина жени, които предпочитат да лежат и да ги боли, отколкото да влязат в залата и за поработят малко върху себе си ... не знам дали си ходила на вендузи, ама това дето го правя с меда...
Последната ми мома издържа на първата процедура 7 минути на единия и 7 минути на другия балдър 😄
Като казах балдъри и не се сдържам да пусна този Класик ( от 3:20 минута)
Мнението беше редактирано от Блажка на 21.02.19 16:14.
Вендузи Chinese Cups ли са? Загряваш ли ги с нещо?
За масажа непременно бих дошла като съм в София. Пиши само (може и на лични) адрес и цена! Масажната маса ти е супер! Да ти е честита и много удовлетворени клиенти ти желая и здраве и берекет с начинанието!
За масажа непременно бих дошла като съм в София. Пиши само (може и на лични) адрес и цена! Масажната маса ти е супер! Да ти е честита и много удовлетворени клиенти ти желая и здраве и берекет с начинанието!
И аз се включвам към това 🙂)
Ще ти пиша като отворя официално и си накача сертификатите за курсовете по стената, обичам да играя по правилата, знаете добре хахахаха
Използвам силиконова вендуза, защото ми е по-удобна в комбинация с канелено масло + люта чушка срещу стрии и целулит, за медната процедура си използвам дланите, накрая завършвам с успокояващ охлаждащ антицелулитен крем или загравящ, според предпочитанието на приятелката или според това, какво аз мисля, че ще е подходящо, зависи колко се е зачервила кожата.
Иначе Chinese Cups, които наричам лечебни вендузи, на този етап ползвам само върху Златко, защото той има много болезнени места, които третирам и виждам резултата. Плекситът и слабостта в трицепса почти изчезнаха, от което му се оптимизира и тренирането, правим процедури веднъж на 4-5 дни. Сега в неделя ще слагам за първи път върху приятелка такива и ще чакам feedback. Не знам защо, но в курсовете не се залага толкова на тях и ще се налага да си правя проучвания сама, а истината е, че не е толкова сложно и при желание човек може и определени зони да си третира сам...
Благодаря за пожеланията!
Мнението беше редактирано от Блажка на 21.02.19 16:29.
Ето тук се вижда как на най-болезнената лява част всмуканата кожа става направо черна, това означава, че имаме голям проблем, на другите места е по-светла.
Миналата седмица специално правих китайски вендузи с мед, вид детокс пак, четох, че е полезно и имам добри отзиви от Златко.
Мнението беше редактирано от Блажка на 21.02.19 16:36.
Да—вендузите на мен също ми действат много добре. Доколкото знам е обратното на масажа като движение и наистина раздвижва застоялата тъмна кръв.
Лявата част е черният дроб и там наистина и при мен има много блокади поради стрес, токсини и т.н.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 21.02.19 17:07.
Попринцип стандартното редене за релаксиране от стреса и възстановяване от обща физическа отпадналост е по двете страни на гръбначния стълб, ако си болен от настинка - на гърба в областта на белите дробове, в момента си правя експеримент с това дали ще подействат срещу схващания в определени области на цялото тяло.
22.02.19
10:11
Миналата седмица специално правих китайски вендузи с мед, вид детокс пак
Стана вегетарианка и почна да детоксикираш хората и ти 😄
Миналата седмица специално правих китайски вендузи с мед, вид детокс пак
Стана вегетарианка и почна да детоксикираш хората и ти 😄
Болна съм днес, нагълтах се със студен въздух и сега страдам жестоко от гърло, така че не мога да учавствам в петъчния лаф моабет, за съжаление... лекувам се от сутринта с народна медицина!
Това което на теб ти е лечението, на мен ми е профилактиката 🙂
В 10 сутринта такава профилактика я водят алкохолизъм, бе, Калояне. Така гледах по нова телевизия. 😄
Това което на теб ти е лечението, на мен ми е профилактиката 🙂
В 10 сутринта такава профилактика я водят алкохолизъм, бе, Калояне. Така гледах по нова телевизия. 😄
Аз като бягам сутрин, най-обичам една лека закуска след това и да си налея 150 грама червено вино сега зимата 🙂
Днес ще отбележа 4-и ден адски болки в гърлото и неправене на нищо ( споко, лекувам се, не я карам на дзен). Нямам температура, нямам никакви други симтоми, но проблемът е, че не мога да тренирам навън, днес ще направя една тренировка вкъщи кръгова.
Като дишам дълбоко и все едно се давя, по цели нощи не спя, чак толкова да ми настине трахеята... бягах в най-големите студове, какво стана миналата седмица - не мога да си обясня. Общо взето мога да го сравня като да си викал 3 часа на някой метък концерт, едвам говоря от присипване.
В следствие на което почти не ям - фрешове, чай, чат -пат салата, авокадо, супа ядох вчера. Гледам да държа до 1000-1200 калории на ден, защото енергоразходът ми е не повече от 1400-1500. Засега се справям.
Мнението беше редактирано от Блажка на 24.02.19 11:20.