20.02.19
22:06
Ако е важно за твб да го гледам, прати някакъв друг линк защото в бокс 7работи само на територията на БГ или поне тук -не върви.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 20.02.19 22:22.
20.02.19
22:26
казано от Bart Simpson на 20.02.19, 22:06:
Ако е важно за твб да го гледам, прати някакъв друг линк защото в бокс 7 еаботи само на територията на БГ или поне тук -не върви.[/quote
Няма друг линк, филма не е популярен,но е много интересен..
20.02.19
22:26
Ще поровя, ако успея да намеря нещо ще се радвам.
Чудно е ,как изобщо се е запазил за излъчване в годините на върлия социализъм?
21.02.19
00:39
казано от Bart Simpson на 20.02.19, 22:06:
... бокс 7работи само на територията на БГ или поне тук -не върви.
Метнах ти го във vimeo, че тубата пищи за авторски права:
https://vimeo.com/318624273
21.02.19
01:28
Ехе, много мило, благодаря.
Яко, много ценно е да го имам в дневника си.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 21.02.19 01:29.
21.02.19
09:59
казано от Bart Simpson на 20.02.19, 21:52:
Ами робокоп и терминатор, мани, мани.
Предполагам, че си чувал за Александър Томов ?
50 обръщания със 120 кг щанга на серия как ти звучат?
Мнението беше редактирано от James Hinks на 21.02.19 10:01.
21.02.19
11:04
Като нещо, което изкарва на някого пари и му плаща сметките.
На мен ми трябва да се забавлявам, да съм в по- добра форма и сертификат за да мога да се включа в комерсиялна схема, която хорат харесват и да ми носи средства бъдещата зала когато съвсем вдигна ръце от готвенето.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 21.02.19 11:04.
21.02.19
11:07
Сертификат за кросфит ? Много са се вживяли тея хахаха
21.02.19
11:08
Не тия 50 обръщания на 120 кг са му изкравали пари и са му плащали сметките. Те са само между другото.
21.02.19
11:09
Разбирам, че не е обикалял по панаирите, но за да го можеш това, значи ти е част от прехраната, професията..
21.02.19
11:18
ПичУе.
На кой му е насран гъзъ, не тук.
За кво на мен ми ги пишете тея неща, като аз от две години тренирам, пишете ги на някой дето го е учил това, дето цял живпт с това се занимава, има тук такива мисля, пък не знам некой да обръща 120 х 50.
На тех пишете, аз съм малък скромен тип.
Едит:
И с какво и как си/ ще си издържам.семейството не ме мислете.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 21.02.19 11:19.
21.02.19
11:25
Пиша ти го, защото реагира с “терминатор и робокоп” за писаното от Дони за борците от онова време. Ми да, 50х120 обръщане е къде малко отгоре на терминатор и робокоп...
21.02.19
11:26
Само си говорим, Барт 🙂
Няма лошо да искаш да си направиш зала, аз винги съм искал и дай боже някой ден да отворя една
21.02.19
11:28
Ясно ми е защо ми го написа, а аз отговорих с онея двамата за да ви покажа, че съпоставяме несъизмерими неща.
Това са диаметрално различни неща, дори толкова различни, че няма как да ги включиш в общ контекст.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 21.02.19 11:28.
21.02.19
11:33
казано от CottageCheese на 21.02.19, 11:26:
Само си говорим, Барт 🙂
Няма лошо да искаш да си направиш зала, аз винги съм искал и дай боже някой ден да отворя една
Говоркайте си, няма да ви преча.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 21.02.19 11:33.
21.02.19
12:26
Идеята беше ,че тук в БГ има методики наистина цялостни и завършени,има все още и треньори дето ги знаят е попрашлясали малко ,не са модерни.
Дадох за пример борците, защото по -комплексни атлети от тях не знам да има.
Никой не казва да ставаш световен шампион ,но тяхната методика за физическа подготовка дори в много олекотен вариант, ще е много по- полезна от колкот КФ истерията,не че имам нещо против даже с интерес ги следя.
Ще ти дам друг пример,последните години стана модерно бразилското жужутсо
канят се разни треньори от Бразилия..лошо нема и аз съм давал пари да ходя на тренировките им.Обаче..във моя малък град познавам трима на години са вече специалисти по не вадза..това е борба в партер,които по нищо не им отстъпват и мисля че дори ги превъзхождат в доста отношения,но тях никой не ги търси....Поздрави
21.02.19
12:41
Първо, в България нищо не работи и скоро няма да проработи.
Още няколко години ще ги има, тези господа, няма качествен материял, на който да си предадът познанията и да има са единици( моля никой да не се пени на тема БГ, тя е ясна).
Аз съм много далеч от познанията необходими за да мога да създам и осъзная разликата в методиките затова и няма да се опитвам да го правя.
Тук има много бразилци и школа по жиужицу, ходят си само те.
В света, в който живея аз нещата се случват по следния начин:
Когато пристигнах тук паста беше извънземна дума, викам си има два вариянта:
1. Няма да мога да се млансирам тук защото работя в друга епоха.
2. Много лесно ще им взема ума, защото няма конкуренция.
Знаете кое се случи.
Станаха от дебелите нации защото масово нямат култура на хранене и тъпчат картофи и майонеза и бекон с мармалад.
Решихме.с един френд да направил скул ъф фууд за деца и подрастащи.
Реши местната управа да ни подпомогне и ни дадоха всички превилигии, за които можете да се сетите след като им вкарахме.проекта.
Сега има малко чакане, но ще стане.
От друга страна всички спортуват и искат сега да отслабват и така се роди идеята ми, че харесвайки един..... Каквото и да е спорт, стил, няма значение.....ще си затворя кръга на производството.
Да искаш да следваш методите на тея пичове означава следното:
Цял живот си търсиш познанията, после търсиш точния спортист и цял живот гоните заедно една цел.
В това има толкова условности, че може да същеатвува само с държавна издръжка.
А това, което предлага КФ зала и дипломата, дето някой по- горе.ще си бърше гъза е следното:
4-5 часа работа на ден.
Добра форма.
Приятен живот.
Вие си изберете.
21.02.19
12:51
Да продаваш е едно, да преподаваш е съвсем друго, а двете заедно е трето. Първото го правят много хора, второто доста по-малко, а третото единици. А качеството е съвсем отделен въпрос, смятам сам го усещаш в момента.
Никой не е казал, че няма да ти успее бизнеса, ако решиш да го развиваш, все пак кросфит е машина за пари, ти много навътре ги приемаш нещата... . Имаш пари, отваряш зала, правиш реклама, чукваш карти, правиш промоции, хепи ауърс, женски групи, напреднали, начинаещи - и си ти.
И аз започвам да въртя собствен бизнес средата на април (живот и здраве), ще се чуе, де, не ми се говори преди да отворя врати, но да, инвестирала съм И пари за реклама и честно казано, понеже точно пари смятам да правя, target групата ми са буквално хора с минимум или почти никакви познания за физическа култура и поддръжка на тялото.
Разбрала съм отдавна, че с трениране на хора за слава и чест няма да я прокопсам и ако още седя и се чудя накъде да поема, ще си остана завинаги в аутсрсинг бизнеса 🙂
П.С. Няма да отварям зала 😄
Мнението беше редактирано от Блажка на 21.02.19 12:57.
21.02.19
12:59
Е така е.
Аз го писах това отгоре защото като бизнес модел може да съществува само едното.
Иначе, да, трите модела, които ти изреди са абсолютно вярни.
И то не само в спорта, ето го и образованието в БГ къде е.
Затова пък колко има да се говори.
В понеделник бях на пътва родителска среща:
1. Учителя
2. Психолога
3. Директорката
4. Учителя по физичеако
Аз сам, няма други родители.
Вскчко ток, само учителя по физическо ми показа( нещо, което знам), че дребния каъо бяга, замята краката настрани, ама как да му обясня, че се прави на соник.
Та човека ми показа упражнения за да се избегме тояа за в бъдеще.
Абе, мани.
21.02.19
13:01
Ми, Блажке, дано ти тръгне.
21.02.19
13:04
казано от Bart Simpson на 21.02.19, 12:59:
Е така е.
Аз го писах това отгоре защото като бизнес модел може да съществува само едното.
Иначе, да, трите модела, които ти изреди са абсолютно вярни.
Напротив, като бизнес модел могат да съществуват и трите. Въпроса е, че струват различно и имат различни изисквания.
21.02.19
13:12
От изброените от мен модели, имах предвид.
Да си идеялист и да потънеш без държавна издръжка или да си комерсиалист и да правиш пари, пук че някой, някъде не му харесваш......
21.02.19
13:15
Сега тук си чешем езиците.
Не веднъж съм казвал, че това ми е запасния парашут, за когато ми писне от това, коеро правя сега.
Имам още толкова хляб да изям и толкова стекове да изпека, че не е истина.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 21.02.19 13:15.
22.02.19
11:29
Днес ми се отвори прозорец за трениране, но няма да се възползвам, оставам да почивам твърдо до неделя както реших първоначално.
По темата от на Димас дневника, няма за едно общество, по- важни и по- маловажни.
Да знаеш не е достатъчно за да можеш да научиш.
Всички, които създават лоши емоции у някого тук се крият зад идеята, че искат да му помогнат, но като видят един, два, три.....сто пъти, че неим се получава с даден подход и не сменят стратегията.......
Направете своите изводи сами.
Не се захващам да обяснявам- ти такъв, ти такъв, дори не помня кой освен мен писа там, но резултата в края на краищата е това.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 22.02.19 11:31.
22.02.19
14:35
Ей сега имах възможност да изгледам- “В името на спорта”
Предида го коментирам ще ми припомни ли някой с каква цел миго препоръчахте за гледане?
22.02.19
15:31
казано от Bart Simpson на 22.02.19, 14:35:
Ей сега имах възможност да изгледам- “В името на спорта”
Предида го коментирам ще ми припомни ли някой с каква цел миго препоръчахте за гледане?[/quoteС общообразовотелна
22.02.19
15:31
[quote author=“doni dimitrov”
Общообразователна
Аз ще ти кажа. Какви железни мъже е имало далеч преди кросфита.
И аз го изгледах и недоумявам как изобщо може да се дава за пример точно този филм. Че то той е супер разобличаване на стремежа да се постигнат тези резултати и най-вече на методите за постигането им.
Който не го е гледал ще направя резюме.
- Състезател си спуква 2 гръбначни прешлена, после вече не го искат щото Абаджиев не иска “такива дето ми се контузват” Момчето се хвърля от прозореца - така са го психясали.
- Борец е принуден да седи гладен с месеци за да влезе в категория и преди кантара седи 6 часа в сауната, но не успява да влезе в категорията и го изхвърлят като мръсно коте.
- Приемат млад мъж в болница с цироза в следствие на употреба на анаболи.
- Абаджиев дава на състезателите си по 50 (да, ПЕТДЕСЕТ) “конски хапчета”.
- С катетър вкарват чужда урина в мехура на състезателя за да не отчете на допинг-теста.
-”Здравето си изгубихме” казват двама бивши световни шампиони.
-”Това е животинска експлоатация на хора” казва друг бивш елитен състезател
и т.н.
Каква наистина беше тезата? Наистина ли ги давате за пример за спортни постижения?
22.02.19
15:40
Благодаря, Дима, това исках да кажа.
Благодаря, че често ме отменяш
22.02.19
15:43
казано от Дерсу Узала на 22.02.19, 15:40:
Очи имаш, а не виждаш
Това мога да ви кажа пък аз.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 22.02.19 15:44.
22.02.19
16:00
И искате да ми кажете, че вярваъе, че зад камерата няма по един служител на държавна сигурност и двама от Белене?
Вие сте наивници да го вярвате.
казано от Димо на 22.02.19, 15:36:
...Наистина ли ги давате за пример за спортни постижения?
Всяко нещо си има цена.
Който иска да става професионален спортист (в който и да е спорт) и да гони постижения, да си прави сметката дали си струва и съответно да си носи рисковете.
Абсолютно е така Петко. Ама тук започна от
А каква натренираност са имали нашите борци от 70те години....
Сегашните кросфитъри са детска градина...
Ами руската школа...
Ква натренираност, кви пет лева, кой нормален човек би искал да е така “натрениран”?
Мнението беше редактирано от Димо на 22.02.19 16:20.
казано от Димо на 22.02.19, 16:19:
Ами руската школа...Ква натренираност, кви пет лева, кой нормален човек би искал да е така “натрениран”?
И каква е разликата с днешните кросфитъри? Или те не плащат същата цена?
22.02.19
16:54
казано от Любомир на 22.02.19, 16:51:
казано от Димо на 22.02.19, 16:19:
Ами руската школа...Ква натренираност, кви пет лева, кой нормален човек би искал да е така “натрениран”?
И каква е разликата с днешните кросфитъри? Или те не плащат същата цена?
Препаратите и медицинските грижи сега са доста по-добри (само вмятам , че си изпуках пуканки 😄 )
22.02.19
17:55
Както винаги началото и края на една тема :
Почваме със самолети и завършваме с подводници и защо тъпите подводници не могат да летят високо като самолетите.
Говорим за това дали ш се почупя от кросфит и стигаме до способите за мотивация на комунистическия строй.
И говорим за това колко успешен би бил един модел за бизнес и колко невъзможен е другия и той един от пичовете си го каза, като разказваше, че успоредно със спорта е задължително да имаш и друго занимание.
И вообще да си спортист и да знаеш, че ако не вдигнеш щангата си чао, е същото като да си руски кашик през ВСВ-
Бягай срещу германеца, защото отзад има картечница, ай сиктир и натренираност.
22.02.19
17:59
Идеята ми беше друга,не да се нищят детайли...
Колко труд, труд, лишения, пот ,себеотрицание ,амбиция ,дисциплина се изисква да станеш световен шампион .
Забеляза ли условията..гуменетките.
Е това липсва сега на младежите и не се възпитава с маркетингови матрици.
Моят приятел Михо Дуков ,който и до сега е треньор и чудесен човек казва.рънъта не прай борбътъ....поздрави