Body & mind log: living in a magical reality

Прескочи до:

27.02.19
21:32

Тук аз не съм съгласна.
От коя плантация точно в Белгия е този шоколад? 😂
Извинявай, ама като чуя белгийски шоколад или италианско кафе, ми става смешно.
Това, което ти пратих аз е един от малкото шоколади, които се произвеждат на мястото където расте какаото и производството му започва от почвата.

Мнението беше редактирано от Margi на 27.02.19 21:36.

Bart Simpson

27.02.19
21:44

Абе, Марги, суровината е важна, технологията също, смешно е, все едно да не си пускаш лампата щото тока е с руски ьгаз, ай стига, дай сериозно.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 27.02.19 23:01.

28.02.19
08:07

Аз ти давам пример за производител, при когото и суровината, и технологията са от най-добрите, които съм срещала, а ти пускаш снимки на белгийска конфекция, и ми говориш за руска газ...не разбирам за какво спорим...

28.02.19
09:21

Наистина ми е любопитно какъв вкус има шоколад , който струва над 200 лв за килограм ...

28.02.19
09:27

казано от Queen Cobra на 28.02.19, 09:21:

Наистина ми е любопитно какъв вкус има шоколад , който струва над 200 лв за килограм ...

Неповторим! 🙂 ...пращам по Еконт 😋
Според мен си струва всяка стотинка. Хубавия шоколад е скъп. Това е една от малкото стоки, за които бих похарчила много.

Bart Simpson

28.02.19
10:24

Марги,  исках само да ти обясня, че няма нужда кафето да е печено на място за да е качествено.
И ако някой пече кафе и бистри технология от 6-7 века не се съмнявай в него.

28.02.19
10:55

казано от Bart Simpson на 28.02.19, 10:24:

Марги,  исках само да ти обясня, че няма нужда кафето да е печено на място за да е качествено.
И ако някой пече кафе и бистри технология от 6-7 века не се съмнявай в него.

Съгласна съм с това.
За мен е важен и произхода на суровината, а в конкретния пример, да произвеждаш шоколад от какаото, което собственоръчно отглеждаш повече от 20 години, и да имаш опит като агроном с тясна специализация в кафето и какаото повече от 40 години, е фактор, който ми вдъхва доверие, дори и ако не бях опитвала продуктите им.
Разбира се, това е важно само за ценителите. На баща ми реакцията например беше - еми...шоколад... 😆

Мнението беше редактирано от Margi на 28.02.19 11:00.

Bart Simpson

28.02.19
12:35

Разбрах те още изначално......,но.....,но има един фактор, който много хора забравят.
Нарича се Плацебо.
Опитах веднъж и на Сашо да го обясня, но и той не ми повярва.
На майната си се намираш, отатък света, всичко тъне в екзотика, миризми, стискаш ръката на любимия човек, слънцето гори кожата ти, обясняват ти, показват ти какаовите растения.........
Поставяш парче шоколад в устата си.......тишина, друго такова нещо няма на света.

И от другата страна....Белгия, студ, цигани, проститутки.....пекат хората и бистрят технологиии вековни.
Влизаш в магазина, ми ок, лачено е,...... Моля, 50 кинта за щоколад?
Деееш, ама ай, нали съм дошъл ш го опитам.
Ми,  за 50 кинта не е лош.
Хубав ден от мен.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 28.02.19 12:39.

28.02.19
12:48

Всеки сам избира за какво да си харчи парите.
Не споря, че усещането да го ядеш там, където се произвежда е уникално, но аз продължавам да му се наслаждавам и в студена и мръсна София. Откакто го внасям, за моя радост, и известно учудване, има доста хора, които го оценяват и тук. 🙂
И изобщо не е ставало въпрос за цената. Ако първия въпрос е “колко струва”, аз бих предложила да си вземат нещо друго. 🙂
Ясно е че това не е масов продукт. Няма и потенциал да бъде. Производството е много малко.

Мнението беше редактирано от Margi на 28.02.19 12:50.

Bart Simpson

28.02.19
12:58

Като си дойда лятото ще почерпиш едно кубче, да я тествам тая благодат.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 28.02.19 13:00.

28.02.19
13:06

И аз мислих да пиша нещо по темата...ама се сетих ,какви пари съм давал и ще давам за уиски (отедисикойсиостров) и вино..реших,че е по-добре да замълча))),па за ножове да не говорим-200кинта са ..примерно 5см от него)))
Само с довода,че един човек води агро и технологичните процеси(може единия,ама двата!?) от 40 г и за това е върха няма, как да се съглася.

28.02.19
13:42

казано от Margi на 28.02.19, 12:48:

Не споря, че усещането да го ядеш там, където се произвежда е уникално

И свинската вратна е най-вкусна в кочина 🙂

28.02.19
13:51

казано от nervak на 28.02.19, 13:06:

Само с довода,че един човек води агро и технологичните процеси(може единия,ама двата!?) от 40 г и за това е върха няма, как да се съглася.

Да де, затова вкус се опитва, не се разказва. 🙂

28.02.19
14:00

Имах предвид,че това е голям обем работа със строга специфика.
За това има агрономи,технолози и тн.Може да осъществява някакъв контрол и да има изисквания за видове зрялост например,но не и да движи мелиорациите.... примерно.

Bart Simpson

28.02.19
14:29

Най-вкусното ядене в живота ми беше под слънцето на Флоренция в малка уличка с карирани покривки, магазинче с джага вътре и няколко чичаци с вестници.
Ядох, прясна чебата с резън мортадела вътре.
Това не е в моя спомен защото беше извънземното ядене, а заради фона.
Живи и здрави да сме да си обикаляме, да събираме спомени и да си разказваме

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 28.02.19 14:31.

28.02.19
15:55

Нервак, ако 20 години си работил нещо, в следващите 20, може и да изучиш още един занаят, и в него също да си добър.
Не искам да коментирам компетентността на човека, продуктите му говорят сами за себе си.
В тази връзка, Барт, мястото си е място, и шоколада си е шоколад. Аз не свързвам двете неща в случая.
Благодаря на всички изказали мнението си, все още смятам, че 25-7 градуса е чудесна температура за консумация на хубав шоколад. 🙂 ...все пак всичко тръгна от отворения хладилник на Блага, не от пътувания. 🙂

Мнението беше редактирано от Margi на 28.02.19 15:57.

Bart Simpson

28.02.19
16:32

Знаеш ли какво ми хрумна да те питам?
С тръстикова захар ли работят?

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 28.02.19 16:34.

28.02.19
16:43

казано от Bart Simpson на 28.02.19, 16:32:

Знаеш ли какво ми хрумна да те питам?
С тръстикова захар ли работят?

Тръстикова рафинирана.
Не съм на 100% сигурна, но така ми е останало.

Мнението беше редактирано от Margi на 28.02.19 16:43.

Bart Simpson

28.02.19
16:47

Сега говорих с приятелка( ако знам нещо за сладкото, от нея е), че шоколада с тръстикова захар е далеч по-стабилен, но все пак сме на едно мнение с нея, че 25-7 градуса е много.
Какаото започва да люти, да дере на гърлото и убива удоволствието от шоколада, каза тя.
Има сладкарница, нейна на пъпа на Виена.

28.02.19
17:34

Еми...елате с твоята приятелка да дегустирате 100% шоколад, и тогава ще ми кажете дали люти, дере, или дразни.
По интернет няма как да те
убедя че е вкусно. 🙂
ПП: И да донесете нещо от нейната сладкарница. 😊

Мнението беше редактирано от Margi на 28.02.19 17:41.

Bart Simpson

28.02.19
17:42

Имаме сделка.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 28.02.19 19:09.

28.02.19
17:42

Хубавото е, че когато хора с опит, познания и гледни точки имат различни мнения и спорят, в случая по темата с шоколада, излизат много неща, полезни за останалите. В случая, аз вече ще ям шоколада по различен начин, от този до сега. Примерно вчера ядох Шоколадово брауни с череши. Изкарах си го от хладилника. Беше хубаво, но ако го бях изкарала от хладилника няколко часа преди консумация, щеше да е по-меко и шоколадовият му вкус по-плътен. Сещам се, че така бях направила на Нова година. И браунито беше невероятно.

Пък и обстановката и/или компанията също увеличават удоволствието. И двамата сте прави. За мен беше полезна дискусията. Добре, че хладилника на Блажка беше отворен 🙂.

28.02.19
19:41

Движение:
- йога, час
- ходене 5 - 6 км вероятно

Храна и добавки:
- Б6, 9,12, йод, билкова кръв, омега 3
- какао с мед, кокосово масло + Клаудио Коральо 100%...с този разговор, нямаше как да се сдържа 🙂
- 2 бонбона Клаудио Коральо
- ябълка
- салата от 2 варени яйца, цвекло, всичко настъргано + зехтин
- протеинов шейк с кокосово-оризово мляко
- 2 мандарини
- салата от зелени неща със счукан шам фъстък, зехтин, домашен оцет; червена леща с червен лук, сушени домати (в зехтин) и пармезан; шоколад (обикновен);парче домашна баклава
- малко оризовки с мунг дал

Вода:
- към 1.8

Мнението беше редактирано от Margi на 28.02.19 19:41.

28.02.19
20:24

казано от Bart Simpson на 28.02.19, 16:47:

Сега говорих с приятелка( ако знам нещо за сладкото, от нея е), че шоколада с тръстикова захар е далеч по-стабилен, но все пак сме на едно мнение с нея, че 25-7 градуса е много.
Какаото започва да люти, да дере на гърлото и убива удоволствието от шоколада, каза тя.
Има сладкарница, нейна на пъпа на Виена.

Коя е таз сладкарница, че да хапна една торта ?

Bart Simpson

28.02.19
20:39

Да се беше държал прилично последните две години, да ти кажа ама ти.......
Споко ще ти пиша на лично.

28.02.19
20:56

казано от Bart Simpson на 28.02.19, 20:39:

Да се беше държал прилично последните две години, да ти кажа ама ти.......
Споко ще ти пиша на лично.

Може и тук да я напишеш, аз лично нямам нищо против да я имам предвид, ако ми се отвори отново път натам. 🙂

Bart Simpson

28.02.19
20:59

Добре де....писах му и на него.
Още не са отворили, правят проби и бистрят проекта.
Щом отворят ще ви кажа.

01.03.19
19:35

Движение:
- йога, час

Храна и добавки:
- Б6, 9, йод, билкова кръв, омега 3, Д3
- протеинов шейк в орехово мляко; Клаудио Коральо 100%
- 2 мандарини
- чаша био боза от ръж
- котидж сирене
- 1 мандарина
- ябълка
- шоколад, ок. 50 гр
- оризовки с мунг дал...значи, никога не съм си купувала оризовки, но продължават дами дават някакви мострени, и са отвратителна краста
- микс зелени салати с царевица; настъргано цвекло с 2 настъргани яйца и царевица; малко сусамова халва и малко дом. балкава

Вода:
- 1.8

02.03.19
21:20

Движение:
- разходка по ски пътя (ок. 3 км) и малко плаж
- йога, 45 мин

Храна и добавки:
- Б6, 9, 12, йод, билкова кръв
- овесени ядки с орехи, чиа, сушени кайсии, кокосово масло, мед
- смути от банан, фурми, какаови зърна, конопено семе, кокос
- малко хляб
- ябълка
- протеинов шейк с кокосово-оризово мляко
- зелена салата с краставица, зелен лук, репички; препечен хляб със зехтин, сушени домати; 2 варени яйца; халва, 2 квадратчета шоколад
- ябълка
- малко шоколадови пробиотични перлички

Вода:
- над 1.6

03.03.19
22:12

Движение:
- плановете за разходка бяха компрометирани от силния вятър, само йога - 50 мин

Храна и добавки:
- Б6, 9, йод, билкова кръв, омега 3
- ябълка
- протеинов шейк в кокосово-оризово мляко; малко пробиотични шоко перлички
- половин домашна кифличка със сладко от сливи
- дом.кисело мляко с мед
- портокал, киви
- 2 яйца на очи с малко хляб, домат, репички, 2 квадратчета шоколад
- ябълка, няколко бадема
- салата от домат, краставица, репички; малко овче сирене, 2-3 хапки хляб, няколко сушени домата в зехтин; дом.баклава
- 1 вафла и няколко фъстъка

Вода:
- 1.7, ако не смятам около 400 мл, които изпих в неколкократните си събуждания снощи

04.03.19
21:47

Движение:
- разходка с плаж
- йога, час

Храна и добавки:
- Б6, 9, 12, йод, омега 3
- ябълка, киви
- 4 бразилски ореха
- протеинов шейк в кокосово - оризово мляко
- ябълка
- репички, варено яйце
- протеинов шейк в кокосово - оризово мляко
- 3 крекера с малко авокадо
- варено яйце; краставица, домат

Вода:
- 1.8

Двама приятели решиха да споделят плажа с нас.

Мнението беше редактирано от Margi на 04.03.19 21:53.

05.03.19
19:38

Движение:
- йога, 70 минути, основно пасивни изтегляния назад и обърнати пози
- вечерта 5-6 мин Випарита Карани

Храна и добавки:
- Б6, 9, йод, билкова кръв, желязо
- 2 кивита
- Клаудио Коральо 100%
- протеинов шейк в орехово мляко
- шоколад
- ябълка
- чери домати и 1 варено яйце
- салата от цвекло, краставица; 2 бъркани яйца с пармезан; 1 филийка хляб с орехии пушен кашкавал; домашна баклава
- още 1-2 кивита вероятно

Вода:
- към 2 л

Мнението беше редактирано от Margi на 06.03.19 06:18.

06.03.19
20:33

Движение:
- йога, час
- следобед - малко Бхуджангасана на въжета; СБС; Випарита Карани

Храна и добавки:
- Б6, 9, 12, йод, желязо, омега3, билкова кръв, Д3
- голяма плодова салата от ананас, ябулка,киви, чиа, какаови зърна, мед
- протеинов шейк (доза и половина) в кокосово-оризово мляко
- чери домати и една филийка хляб с орехи с пушен кашкавал, 1 бонбон линдт
- ябълка
- спанак, чери домати, 1 вареня яйце, малко пушен кашкавал; не цял шоколад
- доза и половина протеин (неовкусен) с мед
- спанак, чери; 1 филия орехов хляб с пушен кашкавал и варено яйце...малко насила

Вода:
- към 2

Мнението беше редактирано от Margi на 07.03.19 09:12.

07.03.19
19:24

Движение:
- йога, час
- обикаляне

Храна и добавки:
- Б6, 9, желязо, омега 3
- ябълка
- протеинов шейк с мед
- 1 яйце на очи с 1 филийка орехов хляб, спанаки чери домат; половин шоколад
- половин шепа кашу
- протеинов шейк с ванилия и мед
- половин кофичка сладолед тъмен шоколад и бадем от Савини
- киви
- едам; червена леща с лук, куркума и джинджифил; супа от коприва

Вода:
към 1.8

Мнението беше редактирано от Margi на 07.03.19 19:27.

07.03.19
20:26

Марги, как помниш всички малки неща, които консумираш през деня, за да си ги впишеш в дневника?

07.03.19
21:23

Когато човек обръща внимание на това, с което се храни, не се изисква някаква феноменална памет, за да може да го възстанови в края на деня. 
Когато се храни с каквото му попадне, без да влага мисъл, вероятно е доста неща да са се загубили от паметта. 🙂

Carbohydrate

08.03.19
07:52

Честит празник!

08.03.19
16:29

Благодаря. 🙂
Честито и от мен на всички дами, бъдете повече дами, по-малко се правете на мъже. 🙂

Движение:
- йога, час
- ходене, 5 км някъде

Храна и добавки:
- Б6, 9, 12, желязо
- портокал
- протеинов шейк с мед и какаови зърна
- ябълка
- салата от спанак и 2 настъргани варени яйца
- протеинов шейк
- Клаудио Коральо 80%
- фреш от червен портокал (който май не беше много червен)
- за довечера: зелена салата; черна леща с червен лук

Вода:
- надявам се към 1.8 поне

Мнението беше редактирано от Margi на 08.03.19 22:08.

09.03.19
18:31

Движение:
- йога, час
- разходка из ботаническата градина

Храна и добавки:
- Б6, 9, желязо, омега 3
- портокал
- кисело мляко с бисквити...сутринта прочетох нещо подобно в дневника на Саня и не се успокоих докато не го изядох 😄 ...после, разбира се, ми стана тежко и съжалих
- протеинов шейк с какаови зърна и мед
- ръжени солети
- супа от коприва
- по-късно: салата от спанак, краставица, авокадо, конопено семе, пармезан; омлет с пармезан; домашна баклава

Вода:
- към 2

Мнението беше редактирано от Margi на 09.03.19 19:11.

10.03.19
20:50

Движение:
- ресторативна йога, към 50 мин
- малко плаж на полянка

Храна и добавки:
- Б6, 9, 12, желязо (днес сложих капките в ябълков сок, че вчера едва ми стана зле когато директно ги сипах под езика), омега 3
- 2 лимецови палачинки със спанак и пармезан
- по малко от няколко вида сладолед от gelato&latte (не повече от 70-80 гр общо) и 2-3 глътки капучино с биволско мляко, пак там
- протеинов шейк с какаови зърна и мед
- ябълка
- репички, няколко листа зелена салата, таратор без копър; 2 палачинки с хумус; сладолед

Вода:
- към 2

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1