26.06.12
23:06
Искам да попитам,мога ли само чрез лицеви опори и разновидностите им(тесен хват,широк хват,с крака на леглото и т.н) да постигна пропорционално оформени и добре изглеждащи гръдни мускули?
27.06.12
08:19
Оформени-да. Ако искаш маса...само фитнес.
казано от Мирослав Георгиев на 27.06.12, 08:19:
Оформени-да. Ако искаш маса...само фитнес.
Сериозно ли
27.06.12
11:59
Сега ако ми кажете и как да правя сериите,и кои лицеви опори да комбинирам за цялостно развитие на гърдите ще сте златни :)
27.06.12
12:50
Доста интересно ми стана и на мен,кои са тези упражнения и в какъв сплит?Ще следя отговорите :P
27.06.12
13:15
Дай някоя снимка на човек който има добре оформени гърди според теб, че това е доста разтегливо понятие -:).
Петър Сарандалиев, и аз съм пред тази дилена за оформяне на гърдите. На мен също ми казаха, че лицевите опори ще помогнат да се оралефят. Кажете какви точно да се те, серии и т.н? :) Ще сляда и аз за отговори!
27.06.12
15:32
Имам един приятел с гърди като на профи билдър. От 14-15 годишен прави всеки ден поне 200 лицеви, като рекорда му е над 2000.
Става...но не става за едно лято или за една година.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 27.06.12 15:32.
^^ за това говоря
примерно правиш лицеви целия ден,като през няколко седмици/месец увеличаваш прогесивно натоварването.След време ще правиш по толкова лицеви,че няма как да не направиш маса.Трябва и да се храниш де.Отделно ,че можеш да туриш раница и с нея да правиш лицевите за още по - тежко.
аз ги правя така
4 серии лицеви опори до отказ
4 серии лицеви с краката на стол до отказ
4 серии лицеви с ръцете по високо от стъпалата до отказ
всички серии са с хват по широк от раменете /понякога доста по-широк/
завършвам с 2-3 серии с тесен хват /диамантени/ до отказ
и определено трупах маса без да правя други упражнения за гърди, вече за релеф.. ще трябва да погледнеш храненето според мен
27.06.12
20:11
Петър Димитров,мога да дам пример с гърдите на Брад Пит.Искам да постигна нещо такова.
Имам и един въпрос,който е извън темата,но ще си позволя да го задам тук.Погледнете коремните мускули на Брад,не са особено обемни и масивни,но за сметка на това вижте каква площ имат.Това генетично ли е,или чрез правилна тренировка могат да се постигнат такива коремни мускули(с по-голяма площ).
Мнението беше редактирано от Петър Сарандалиев на 27.06.12 20:15.
28.06.12
00:32
казано от Петър Сарандалиев на 27.06.12, 20:11:
Петър Димитров,мога да дам пример с гърдите на Брад Пит.Искам да постигна нещо такова.
Имам и един въпрос,който е извън темата,но ще си позволя да го задам тук.Погледнете коремните мускули на Брад,не са особено обемни и масивни,но за сметка на това вижте каква площ имат.Това генетично ли е,или чрез правилна тренировка могат да се постигнат такива коремни мускули(с по-голяма площ).
За такива гърди може да постигнеш само с лицеви опори, стига да си слаб. Колкото до коремните мускули всичко е ген.
28.06.12
09:11
Какво искаш да кажеш с това “стига да си слаб”?
15.09.14
13:25
Пишете в youtube Best Chest Workout тва са наи добрите упражнения ...... аз ги правя постоянно
15.09.14
13:26
моето сичко по тялото ми е домашна тренировка
15.09.14
13:29
То не личи да си тренирал някога.
казано от Vintage на 27.06.12, 17:24:
Отделно ,че можеш да туриш раница и с нея да правиш лицевите за още по - тежко.
Аз така ги правя - с 20-на килограма на гърба, а краката на 50см от пода с цел акцент върху горни гърди. Много ли е голяма разликата в сравнение със Избутване на дъмбели от наклонен лег? Защото пейката на която тренирам е хоризонтална и не може да се сменя ъгъла. Чудя се дали да не си купя някаква нова регулируема лежанка само заради това упражнение.
Или подложи нещо под единия край на пейката, за да се вдигне. 10-15 гр. наклон стигат, за да изместиш фокуса към горните гърди.
Ще пробвам утре дали може да се измисли нещо. Иначе, викаш, не могат да се сравняват двете упражнения?
15.09.14
23:58
С хоризонталната лежанка ако имаш щанга можеш да правиш гилотина на жиронда .
То може, ама ако раменете са му ценни и иска да ги ползва още дълго, по-добре да не прави.
нямам щанга, само 2х20кг дъмбели. иначе го видях упражнението, някой ден ще го пробвам
та като заключение - няма смисъл да ги правя тия лицеви опори за горни гърди? само си губя времето с тях?
щото връзването на тежестите си е занимавка
14.03.19
12:59
Здравейте! Искам да попитам, защото ходя Понеделник, Вторник на фитнес, Сряда и Четвъртък съм на плуване и Петък пак фитнес. Въпроса ми е,че искам да вмъина а и лицеви опори, но не искам да се претоварвам и да има обратен ефект, можете ли да ме посъветвате какво да правя?
Мнението беше редактирано от Димитър Димитър на 14.03.19 13:05.
казано от Димитър Коцев на 14.03.19, 12:59:
Здравейте! Искам да попитам, защото ходя Понеделник, Вторник на фитнес, Сряда и Четвъртък съм на плуване и Петък пак фитнес. Въпроса ми е,че искам да вмъина а и лицеви опори, но не искам да се претоварвам и да има обратен ефект, можете ли да ме посъветвате какво да правя?
А ти първо отговорил ли си си на въпроса защо искаш да вмъкнеш и лицеви опори ?
15.03.19
12:29
Ами за по-добър резултат, но затова искам мнение дали да ги правя изобщо.