Добрютру на всички 🙂
отчет за вчера 17.04 Вторник (6)
кафе с малко мляко
10ч.- свински врат и един морков
* тренировка
12:30- кафе с мляко и 5г. мед
15ч.- дом кюфте от кайма смес , айсберг, няколко маслини
18ч.- айрян около 200мл
19ч.- питка от кокосово брашно, разядката с изваря ,яйце и масло; салата айсберг
Добавки: пробиотик 2 бр
Тренировката беше за около 20-25мин
Вело 10мин, 5км
+ упражнения за цяло тяло със СТ и с 2х3кг
Много ниските въглехидрати си казаха думата. Нямах сила за нищо. Много измъчена тренировка и денят като цяло. Реших, че полека ще ги увелича, защото все пак искам да си правя що-годе хубави тренировки.
Отделно мозъкът ми спря 😄 Давах заето отвсякъде.
Мисля,че и кръвното ми падаше ама мисълта ми не стигна дотам,че да го премеря.
Добавям и ,че стомахът ми е на топка. Храносмилането е много лошо.
Може би трябва да се задоволя просто със спиране на захарта и някои брашна (тях съм забелязала,че също трудно ги храносмилам).
Покрай всичките тези дискомфорти, не ми се получи и храненето през големи интервали.
Щастлив да бъде денят ви! 🙂)
Срядата не я помня много. Пак съм с ниски въглехидрати. Тренировка няма.
18.04.2019г Четв (8)
Храна:
11ч- 1/2 котидж + 30г орехи
14ч- пиле на грил, маслинова паста , айсберг
17ч- 100г ябълка
20ч- салата- домати, краставици, 2 яйца, около 50г сирене
Кафе с мляко и мед 2бр☕☕
Добавки: пробиотик
Тренировка няма.
Бях на лекар. Нямам полип,което беше важно да се види. Ще пусна прогестерон,за да видим и той как е.
19.04.2019г Петък (9)
Храна:
9ч- 1/2 котидж + 30г орехи
Трен
12ч - доядох котиджа
13:30- броколи с топено сирене и кашкавал
18ч- броколи с топено сирене и кашлавал, пиле на грил
Иии 2 чаши бяло вино
Кафе с мляко и мед ☕
Добавки: пробиотик, бета аланин
Тренировка у дома и все още без сили
20мин вело
10мин упражнения за цяло тяло
Все още държа ниски въглехидратите.
Със сигурност се отводних и се чувствам по-добре. Храня се по-рядко. Единственото,което все още не е ок е, че нямам нужната енергия за добра тренировка. Изпробвам обаче да видя дали тялото ми ще се присподоби към това положение или ще се наложи да вдигна въглехидратите.
Кръвната ми захар не играе. След ядене не ми се доспива много, което ми допада.
Мнението беше редактирано от June101 на 21.04.19 07:33.
Добро утро! Честита Цветница!
Аз едвам гледам. Вчера бихме ваксина на дребната иии тази сутрин от 4:30 до 6:45 беше мрънкане, мятане... след което тя заспа, а аз просто станах с разбити нерви и зачервени очи. Ще видим как ще избутам днешния празник ...
Отчитам вчера 20.04.2019г. Събота (10)
10ч. - 150г котидж + 30г орехи
13ч.- пиле на грил, салата айсберг, маслини
18:30ч.- малка купичка крем супа от картоф, морков, спанак, тиквичка, овес + около 100г козе сирене , айсберг
20:30- довърших пилето на грил с песто
2 кафета с мляко и мед
Добавки: вит Д3 , пробиотик , чай от бабини зъби
Тренировка няма.
Мнението беше редактирано от June101 на 21.04.19 07:33.
21.04.2019г. Неделя (11)
Храна:
10ч.- 150г котидж + 30г орехи
13:30- пиле на грил , айсберг
17:30- бадеми, кашу, бяло вино
20ч.- пиле на грил, малко песто, айсберг
+ 3 кафета с мляко и мед
Отпразнувахме първия имен ден на Жасмин. 🙂 Отпуснах си душата с ядките, та утре ще карам малко по-внимателно с калориите.
Ще махна орехите, защото и днес леко ме сви гастритът. Явно не е моментът за тях. Като цяло с ядките трябва да внимавам, защото стомахът ми не е от най-здравите.
Днес имам енергия въпреки,че съм яко надоспала. Нямах много време за тренировка, ноооо от утре Ники е на градина, така че ще си направя с кеф едно раздвижване.
Водата е малко. Трябва да се подсещам да пия.
Мнението беше редактирано от June101 на 21.04.19 21:14.
22.04.2019г. Понеделник (12)
Храна:
08:30- 3с.л. Овес + около 30г сирене
10:30- шепа шам фъстък , 2 оризовки
11:30- 2 банана
12:30- 1 филия с масло и сирене (около 80г) , 1 домат
16:00- пиле на грил прилично количество и голяма купа айсберг
18ч.- 1 резерче сладко руло, 2 шоко бисквити, 6-7 пълнозърнести крекера
+ 3 кафета с мляко и мед
Добавки: комбинирани витамини, пробиотик, магнезий 500мг , бета аланин
Сутринта направих опит за тренировка и мисля, че толкова измъчена не съм била никога. Дори по време на бременността, когато направих няколко тренировки във фитнеса, работех с по-големи тежести и имах повече сила.
Взех решение да прекратя НВД-то, защото се чувствам много отпаднала.
Последното хранене не е за пример, ама ...
23.04.2019г. Вторник (13)
46,3кг
Храна:
08:30- 30г овес объркан с малко кленов сироп и боровинки, 1 яйце
11:30- пилешко филе с песто , парче бисквитена торта
15:00- 3 ч.л. фъстъчено масло
18:00- пилешко филе около 50г , броколи на пара
19:30- 2 сухара намазани с песто, още пил филе и няколко лъжички крем супа от картоф и спанак
+ 2 кафета с мляко и мед
калориите са около 1500
Добавки: комбинирани вит, л карнитин
Тренировка у дома
3 кръга от :
1. Бицепсово сгъване-20х3кг, 16х4кг, 9х5кг
2. Сгъване на крака към гърди- 3х30
3. Раменни преси- 16х4кг, 14х5кг, 14х5кг
4. Глутеус ритници- 3х30
5. Двустранно гребане- 21х4кг, 20х5кг, 12х5кг
6. Странични напади- 3х15 на крак
7. Кофички на пейка- 3х10
8. Коремни преси- 3х40
Време- 35мин
+ Вело- 20мин , 10км ,2 степен
Тренировката имаше повече кардио характер, но много добре се получи. Трябва да си взема по-тежки дъмбели.
Досега не бях опитвала фъстъчено масло именно ,защото му се носят слухове, че е много вкусно 😄 Лошото е ,че фигурира в хранителния режим на мъжа ми и просто ми беше пред очите. Ох, тази адска смес! Много ми хареса!
24.04.2019г. Сряда (14)
Храна:
08:30- палачинки от 60г овесени трици, 1 яйце, 70мил белтък + 20г фъстъчено масло и малко кленов сироп за сладост
12:30- пилешко филе на скара, зелена салата с репички, около 100г питка с шарена сол
16ч.- салата айсберг и няколко парченца пил филе , задушено броколи, 2 сухара с песто
20:30ч.- 2 сухара с песто и няколко чупки пил филе , 4-5 чупки бисквитена торта, чаша бяло вино
+ 2 кафета с мляко и мед
Тренировка няма, но направих малко упражнения за раздвижване, ей така понеже ми беше кеф 😄
Закуската е един път! Смятам днес ,ако имам възможност (понеже туко-що Ники пристигна с “Добро утро, нещо ме боли главата”) , да си спретна същата закуска и да отида до фитнеса за някаква по-стабилна тренировка. Следващите 4 дена ще са по-сложни откъм тренировки.
...когато се опитваш да си снимаш корема и някой реши да се хване за теб и да се изправи <3 🙂 Започна да се изправя навсякъде. Пълзи като паяче и една троха да има на пода- то тя ще я намери и ще я лапне моментално. Не ни е скучно 😄
Мнението беше редактирано от June101 на 25.04.19 07:19.
25.04.2019г. Четв (15)
Храна:
08:00- палачинки от оризово брашно, яйце, белтък + фъстъчено масло и малко кленов сироп
12:30- 200г хляб намазан с филаделфия и пушена сьомга , няколко залъка намазани с фъстъчено масло и мед
и от тук нататък стана едно мазалоооо
към 17ч. се започнах- 8-9 шоко бонбона, доста пълнозърнести солени гризинки, лешници около 40г , пил бутче
Може и да забравям нещо, но калориите са над 2000. Омазах се.
Добавки: хром, vit C 500mg, vit D3 , пробиотик
+ 2 кафета с мляко и мед
Тренировка няма. Бях се наточила сутринта още да отида и да се разбия, НО детето повърнало в градината. Звъннаха, ходихме по лекари. Вирус... Леко му е повишена температурата и шмърка, но поне не е повръщал повече, което си е направо късмет. Сега треперя за малката.
Ако изобщо успея да тренирам при две деца у дома, едното болно и без баби, ще впиша нещо. Иначе може би поне ще гледам да внимавам с храната, защото вчерашното изпълнение беше кофти.
И нещо готино да кажа 😄 Харесах си един комплект дъмбели, които се разглабят.Стават две по 10кг.Идеални ще са ми за тренировки у дома, когато няма как да се занеса до фитнеса, а искам да не правя просто кардио с моите 3-4-5кг дъмбели.
Светли празници на всички! 🙂))
26.04.2019г. Петък (16)
Храна:
-котидж, морков, краставица
- пълнозърнеста питка за дюнер с кашкавал, домат, пил филе, няколко лъжици пюре от коприва
- солети около 20-30г, няколко хапки банан
- 2 питки за дюнер, едната като тази на обяд, втората с айсберг, сос Цезар и пил филе
- 2 малки шоко бисквитки, един шоко бонбон, 2 парчета от пицата на детето
+ 2 двойни кафета с мляко и мед
Добавки: D3 , пробиотик, Mg 500mg
Тренировка
25мин упражнения с тежести на крака по 1,5кг. Редувах упражнения за горна и за долна част.
+ вело - 10мин , 5.6км
Много добре ми се получиха ритници назад с ниска опора на ръцете.Направо ми разбиха Д-то, а явно и задното бедро, защото в момента имам МТ.
Друго, което се получи супер са коремни преси с повдигане на крака. Легнах на лежанката, която ми е с някакъв наклон (на снимката се вижда). И редувах да вдигам краката, на които имах тежест по 1,5кг. Суперско!
Записвам си и ,че седалката на велото ми е по-удобна на 5.
Храната е ... каквото видя- това ми се прияжда. Питките за дюнер бяха опит да направя много бърза пица на младежа. Получи се готино, но той не я яде, защото не е като истинската 😄 Не ми влизаха в плана да ги ям, но все някой трябваше да ги дояде.
Поне знам ,че доста от калориите са изгорени, защото за целия ден май съм седнала само за едни 15мин.
Пускам снимки на моето си местенце на третия етаж, където тренирам.
Една снимка да се види... то няма какво да се види и именно затова я пускам.Да знам от къде съм започнала, ако един ден взема та позаякна малко.
И дворът... рай <3
Мнението беше редактирано от June101 на 27.04.19 08:54.
Привет, доволна ли си от постелката? Търся си такава да не се пързаля по ламинат ...но все попадам на пързалящи се (:
Мнението беше редактирано от Цвети на 27.04.19 21:40.
28.04.19
13:53
казано от June101 на 27.04.19, 07:33:
26.04.2019г. Петък (16)
Пускам снимки на моето си местенце на третия етаж, където тренирам.
Една снимка да се види... то няма какво да се види и именно затова я пускам.Да знам от къде съм започнала, ако един ден взема та позаякна малко.
И дворът... рай <3
Прекрасно е !
Христос Воскресе, приятели! Бъдете здрави и благословени- вие и вашите семейства!
Отчитам събота 27.04 и неделя 28.04
В събота храната беше so-so. Нещото,което трябва да отбележа е ,че изядох около 15 домашни кифлички 😄 Хапнах и няколко домашни масленки. Пих от ракийката на свекъра. Имаше и 2 кебапчета и едно кюфте.
Направих тренировка на обяд преди да пътуваме
Вело- 25мин, 13.14км
малко лицеви опори, раменни преси, коремни преси и бицепсово сгъване.
Неделя
Храна:
- 1 яйце, 2 кифлички
- зелена салата, агнешко и дроб сарма
- питка за дюнер с пил филе, айсберг, малко сос Цезар
- малко солети, морков, 2 шоколадови бонбона, купичка сладолед , чаша бяло вино
Върнахме се в София. Разопаковане на багажи и много нерви с децата. Мъжът ми отиде да си направи тренировката, а двете бандитчета бяха като отвързани у дома. Едното тича, другото пълзи след него.Аз трябваше да оправям какафонията. Накрая ръце не ми останаха да я нося и пазя малката. Вече бях готова да си сложа и тапи в ушите, защото такова пищене падна, че почти се виждах как мъжът ми се прибира, а аз паля колата и бягам, на където ми видят очите 😄
Напоследък ям все “на крак”. Все дебна децата, все правя нещо. Не помня кога за последно седнах да се храня нормално. Мисля, че това ми се отразява на храносмилането. Цялостно си е стрес около мен. Приятен стрес, но все пак стрес.
Цвети , доволна съм от постелката. Не ми е направило впечатление да се пързаля, така че предполагам, че и на теб може би ще ти свърши работа. 🙂 От Декатлон съм я взимала.
Мерси, Дени ! 🙂)))
Мнението беше редактирано от June101 на 29.04.19 10:54.
29.04.2019г. (19) понеделник
Храна:
- 1 яйце, пюре от коприва
- питка за дюнер с пил филе, Цезар и айсберг
- пюре от коприва, един голям залък хляб намазан с фъстъчено масло и кленов сироп
- 2 яйца и доста козунак
- салата айсберг и след това козунак и прясно мляко (не, не чакам трето 😄 )
Добавки: хром, D3
Тренировка няма , ама то цял ден не съм седнала + ,че съм яко недоспала. Малката се буди мноооого пъти. Рева, въртя се, пищя. Ужас! Цял ден ходя замаяна и с главоболие. Да избива този зъб,че ще се гръмна.
Днес сутринта ходих да ми вземат кръв. Прогестеронът ми е чуден. Олекна ми.
61.830 nmol/l при граници 5.82-75.9;
Мислех,че ще ми се размине козунакът тази година, но дойде един приятел на гости и донесе. Мъжът ми е на строга диета, та аз отсрамвам семейството (или си оправдавам лакомията 😄 ).
Иии ходихме до Декатлон, и се сдобих с тежести! Стават на 2х10кг, което за мен е идеално. Взех и някакви ластици, които скоро ще изпробвам. 🙂
30.04.2019г. (21) Вторник
Храна:
- филия с масло и сирене, пюре от коприва
- парче домашен козунак с шоколад, 1 яйце
- 2 яйца
- 40г овес с пр мляко и горски плодове
- салата айсберг, 4-5 маслини, около 100-120г пил филе, парче домашен козунак с шоколад
Добавки: 2 пробиотика
Тренировка у дома:
1. Раменни преси- загрявка с 3кг, 9х5кг, 6х6кг, 6х6кг, 6х6кг
2. Разстваряне на ръце встрани от наклон напред- 12х3кг, 12х3кг, 12х3кг, 12х3кг
3. Избутване на дъмбели от лег- 15х2х6кг, 8х2х8кг, 9х2х8кг, 8х2х8кг, 11х2х6кг, 12х2х6кг
4. Наклони встрани с 6кг- 4х15 на страна
5. Повдигане на крака от наклон на лежанката- 25,25,20
Вело - 20мин, 11.16км
Тренировката ми се получи добре, въпреки че бях доста без тонус. Добре,че успях да поспя час и половина преди това, защото иначе сигурно нямаше да имам сили да тренирам.
Упражнение 5 ми подпали корема. Едва ги направих тези повторения. Тренирах с новите тежести и ... ами друго си е 🙂 Готиното е ,че ако някой ден стана мнооого силна, ще мога да си купя още тежести и да си ги правя все по-тежки. 🙂
Можех да мина без парчето козунак във вечерята ама лакомия. В овеса с мляко можех да сложа протеин, за да засища повече. Ще пробвам.
01.05.2019г. (22)
Храна:
- 1 яйце
- филия със сирене, пюре от коприва
- 1 яйце, леща, салата айсберг
- 3 сухара намазани с песто, 1 яйце
- салата айсберг, около 50-60г пил филе, 1 филия с филаделфия, 1/2 филия с фънкко намазано фъст масло и няколко капки кленов сироп, 1 шоко бонбон и една шоко бисквита
Тренировка няма. Бях доста изморена целия ден и другото, което установявам е ,че спя като заклана 😄
Хубав, хубав ден! 🙂)
02.05.2019г. (23)
Храна:
- филия с тънък слой фъстъчено масло и малко кленов сироп
- салата Цезар , 2 парчета пица, бяло вино
- 4 сухара с песто, пил филе, краставица, 1/2 бонбон Мерси
Добавки: бета аланин, биотин
Тренировка (у дома):
1. Тяга с дъмбели- 10х18кг, 10х18кг (не ми се получи, не ми е удобно)
2. Плие- 4х15х9кг
3. Ритници назад с 1,5кг на всеки крак- 4х12на крак
4. Напади с 2х6кг редуване на крака- 4х16
5. Навеждане напред с прави крака- 4х20х6кг
Вело- 10мин, 5.4км
Тренировката се получи супер. Натоварих се добре, а почивките бяха кратки.
Днес един от най-близките ми хора има празник- Дени 🙂)) Готин, готин ден! Хубаво стана, че успяхме да се видим и да го отпразнуваме 🙂)
03.05.2019г.
Храна:
- малко котидж с около 15г орехи
- филия с масло и сирене, краставица
- 2 кюфтета на скара, 1 шоко бисквитка
- ядки около 20-30г общо, малко филе, шоко бонбон и няколко чупки от тортата на детето, 2 сухара с руска салата
Добавки: Биотин
Тренировка няма.
Щастлив ден! Празнувахме първия рожден ден на Жаси. 🙂) <3 Кога мина една година?! 🙂)
04.05.2019г. Събота (25)
Храна:
-няколко хапки от милинката на детето , шепа фъстъци
- 3 сухара с песто и пилешко филе
- 3 сураха с песто и пил филе
- шепа ориз, малко руска салата, около 50г пил филе , 2 шоко бисквити, 1 сухар
- 2 шоко бонбона , чаша бяло вино
Добавки: л-карнитин
Тренировка (у дома):
Вело- 30мин, 16.15км
+ малко серии коремни преси и гребане с 2х6кг
Подута съм като балон, но е нормално за това време от месеца. Два дни имах зверска мускулна треска на Д-то. Доволна съм, защото това говори, че тренирам добре.
Тича ми се, а тук няма къде. Мога да правя интервали в двора, но не ми е това идеята. Вариант ми е да паля колата и да ходя до Южния парк или да тичам по главната улица, където минават всички коли и автобуса. Тъпо...
Вчера успяхме да се измъкнем и да отидем на кино! Ией! С две деца това си е лукс 😄 Та гледахме Avengers. Сълзлива работа. Не беше лошо, но аз имах по-големи очаквания.
Отчитам неделя 05.05 и понеделник 06.05.19г.
Не съм тренирала, но затова пък ядох като разпрана 😄
В неделя ми дойде и по правило първите три дни изобщо не ставам за тренировки.
От днес започвам да броя калории. Не съм голям фен на тази дейност, но се налага да се ориентирам в положението. Трябва ми и малко надъхване, самоконтрол и нещо да ме вълнува. Особено последното.
Здравейте, приятели 🙂
Отчитам вчерашния ден - 07.05.19г. Вторник (3)
Храна:
- 250г плодово мляко
- 140г пилешко , 150г варен ориз, броколи
- 1 яйце , 110г белтък , 100г пюре от коприва и един сухар
- салата Цезар с малко добавена мазнина
калориите са около 1300 (не съм сигурна колко коретно съм сметнала салатата)
Няколко дни ще бъда с по-ниски калории, защото наистина се омазах през почивните дни. То не ми се и яде много. Организмът си знае работата и баланса.
Тренировка няма.
Мъжът ми ми домъкна един бърнър. Ще го пробвам чисто като средство за повече енергия. На моменти сдавам багажа, а ми се иска поне 3 тренировки седмично да правя. Засега мисля,че това е моята рамка.
И една кукла <3 и тя тренира... 😄
Добрютру! Моето е добро , защото се наспах! Мнооого рядко ми се случва да не спя с малката и разликата е огромна! Ставаш друг човек направо 🙂 Не си ти ,когато не си наспан 😄
Отчитам вчерашния ден
08.05.2019г. Сряда (4)
Храна:
- 50г овес, пр мляко, 15г фъстъчено масло и лъжичка кленов сироп
- 160г пилешко, 100г ориз, броколи
- 40г овес, пр мляко, 7г фъстъчено масло, кленов сироп
- 120г пилешко, салата айсберг с 10г мазнина
1400ксал
Добавки: фет бърбър, лекарство квамател за стомаха , биотин
Тренировка (у дома) :
Гребане двустранно-15х2х6кг 9х2х8кг, 10х2х8кг, 8х2х8кг, 14х2х6кг
Бицепсово сгъване- загр 4кг, 6х2х6кг, 5х2х6кг, 5х2х6кг, 5х2х5кг, 8х2х4кг
Навеждане напред с прави крака с дъмбел 10кг- 16, 16, 16, 16
Корем- Наклони встрани с дъмбел 10кг- 3х15 на страна
Обикновени коремни с 4кг- 4х25
Вело- 20мин, 10.18км
Все още не храносмилам добре. Тези дни имах проблем с гастрита, защото пих протеин на прах. Винаги ме дразни.И този път не ме подмина, въпреки че го комбинирах с овес и пр мляко. Взех си конопен протеин за добавка към някои яденета. След всякакво кисело мляко ми става тежко.Сега съм взела някакво био плодово (ми .. яде ми се) и ще се наблюдавам за реакция.
Тренировката се получи добре. Не бих казала ,че съм излетяла от този бърнър.Ще видим.
Ники се оплаква от главоболие.Пуснахме кръвни изследвания вчера.Първо излезе нисък хемоглобин. Педиатърката ни прати на хематолог. После повториха изследването като му взеха венозна кръв. Милото пощуря. Оказа се ниско желязо, а хемоглобинът е ок. Не знам от къде това ниско желязо при положение,че се храни добре( поне у дома). За градината не знам какво яде честно казано... Та от днес за 2 седмици е на някакви капки + свинско или телешко всеки ден.
Мнението беше редактирано от June101 на 09.05.19 07:25.
09.05.2019г. Четвъртък (5)
Храна:
- филия протеинов хляб намазана с авокадо + пил филе
- 50г овес + пр мляко, 15г фъстъчено масло, кленов сироп
- свински врат 80г, салата айсберг с 5г мазнина
- малка филия бял хляб намазана с 15г мед
- 100г пил филе, пюре от коприва, салата айсберг с 10г мазнина
калории 1400
Добавки: биотин
Тренировка няма.
Нещо се опитвам да кашлям и то лошо. Предполагам,че е някакво следствие от предишно боледуване, защото реално сега нямам други оплаквания.
Последните седмици тренировки оказват влияние. Усещам се постегнала и дори малко поизчистила въпреки,че съм имала залитания с храната.
Чета страхотна книга (поне дотук), която е първа от цяла поредица. Кеф! Освен това , снощи някаква неведома сила ме накара да потърся информация дали вече я има по книжарниците друга книга (”Смъртоносно бяло” Робърт Галбрейт), която чакам от доста време. Има я! Направо мога да сравня усещането с 10 дни на кето и пица в чинията 😄
10.05.2019г. Петък (6)
Храна:
- палачинка от овес, белтък и яйце + фъстъчено масло и кленов сироп
- 2 филии протеинов хляб, намазани с филаделфия + 100г риба тон с лимон, краставица
- палачинка от същата смес с 60г банан и малко какао на прах
- 150г пилешко + айсберг с 10г мазнина
1400ксал
Добавки: бета аланин, биотин
Тренировка (у дома):
1. Избутване на дъмбел от лег- загр. 4кг, 15х2х6кг, 10х2х8кг, 10х2х8кг, 14х2х6кг
2. Пулоувър- 8х6кг, 10х6кг, 6х8кг, 10х6кг
3. Вертолет с дъмбел 10кг- 16, 16, 14, 12
4. Повд на крака нагоре от изправен стоеж с тежест 1,5кг на крак - 4х20 на крак
5. Корем- От лег с изправени крака- ръце към крака + разстваряне на краката с ластик- 4х10
Упражнението за корем е много добро и направо ме довърши. Преди тренировката загрях с 1 час чистене 😄
Имам да позачистя корема долу. Така е ... който цяла зима люпи слънчоглед, на пролет има мазничко 😄 Поне при мен от ядки се получава, а тази зима определено им се предадох.
Тази нощ се наспах! Чак не ми се вярваше,че малката е спала толкова добре. Пу-пу! Искам все така добре да спим 😄
11.05.2019г. Събота (7)
Храната:
- палачинка от овесени трици, белтъци, 1 яйце (стават 2 палачинки, аз ям едната за закуска) + 15г фъстъчено масло, 15г клемнов сироп
- салата айсберг, сос Цезар, 3 сухара, 100г пил филе, 10г мазнина
- втората палачинка + 100г био плодово мляко
- 120г пил филе, 50г ориз, няколко лъжичи пюре от тиквички и сладък картоф
- 1 сухар, 10г фъстъчено масло, 40г плодо мляко
калориите са малко под 1500
Тренировка няма.
Имам мускулна треска на гърдите и корема, като на гърдите си е направо зверска.
Движение имах доста покрай децата. Нямам търпение малката да проходи, защото тези 10кг, които вдигам и пренасям постоянно , доста ме товарят 😄 Постоянно водя битки за преобличане и смяна на памперс.
Последното хранене не беше по план, но останах да чистя и подреждам до 22ч. и вече усещах,че нямам сили.
Днес съм яко недоспала, защото Жаси се буди много. Силно се надявам да успея да си направя третата тренировка за седмицата. Гледам тренировъчни програми с по 5 тренировки седмично, а аз в три едвам си събирам душата...
И една снимка от следобедната игра. Всеки със заниманието си.
Мнението беше редактирано от June101 на 12.05.19 06:58.
казано от June101 на 12.05.19, 06:57:
... Днес съм яко недоспала, защото Жаси се буди много...
Ние бяхме на същия хал с месеци, но преди известно време решихме проблема генерално. Махнахме изцяло нощното хранене и я научихме да спи самичка по метода на Фърбър (при Сашо също помогна🙂). Ето линк към книгата в Амазон, ако мислиш че може да ви е полезно.
Благодарско! 🤗 Ще хвърля едно око.
Малката може да мине и без хранене. Тя дори не се буди както трябва, но мрънка, върти се и затиска бибката под себе си.
Аз пък още от баткото подскачам ако трябва да спя отатъка и бебефона да ми се включва постоянно. Направо сърцето ми спира.
Надеждата ми е ,че дискомфортите са от зъбите. Остават още 13-14 😁
Баткото беше някакъв ужас до 2 години и половина. Не искаше мляко, но се будеше към 2-3-4 часа и не спеше по час и нещо. Отделно на всеки час мрънкаше. Ходех като ударена с нещо мноооого тежко. Сега на 4 годинки вече спи като пън сам в стая. 😁
Мнението беше редактирано от June101 на 12.05.19 10:24.
Добро утро в понеделник 🙂) Отчитам вчера .
12.05.2019г. Неделя (8)
Храна:
- палачинка от овес, яйце и белтък с 20г кашкавал и 30г пил филе, 40г моркови
- 100г пилешко филе със същата палачинка, сухар с фъст масло
- традиционно неделно- бургер навън, изядох само едната му питка
- пригладнях и ометох една бяла питка намазана с филаделфия и около 50-60 свинско филе
калориите не са повече от 1500
Добавки: бета аланин, л карнитин
Тренировка:
1. Ритници назад от ниска опора с тежест по 1,5кг на крак- 4х20 на крак
2. Клекове със собствено тегло- 4х40
3. Навеждане напред с прави крака с 10кг- 20, 20, 10, 20
4. Странични напади с тежест по 1,5кг на крак - 4х10 на крак
5. От колянна опора разств на крака с 1,5кг на крак- 2х20
Тренировката с тежести на краката винаги ме натоварва доста и ми вдига пулса бая. Получи се доста добре и още от снощи Д-то и краката имат мускулна треска.
За малко да не събера сили да тренирам. Баткото нахълта в 6:15 сутринта и ни събуди. До 10ч. бях сготвила, разтребила, пуснала пералня и се въртях на шиш около двамцата. Отвори се възможност, та поспах един час и затова и тренирах.
Миналата седмица- 3 тренировки, но само веднъж кардио. Липсва ми... ама и сили ми липсват 😄
Отчитам една задница и честно да си призная за горна част имам ужасно много да работя. Като някакво хилаво детенце съм.
Мнението беше редактирано от June101 на 13.05.19 07:10.
June, извинявай предварително за отклонението, но сега видях поста на Splash.
Splash, вашата дъщеричка не стана ли наскоро на година? И искаш да кажеш, че спи сама в легло непробудно по цяла нощ?
Вече започвам да мисля, че ние някъде грешим кардинално с това спане. Нашата дъщеря е на две и половина. Бяхме я приучили да спи сама в нейното си легло в отделна стая, но всяка нощ се будеше и трябваше да я взимам, което ми костваше много недоспиване. Сега от два месеца спи в нашето легло, което не ми пречи, но имам опасение, че ще продължи до доста голяма възраст.
На годинка е Роси и спи сама в стая и почти непробудно. Промрънква и се буди понякога, но пак заспива без наша намеса. Проблемите със съня водят до доста неприятни последствия, които изпитахме и ние, но в 99% от случаите са сравнително лесни за решаване. Метода, който ние ползвахме ми се видя най- логичен и щадящ към бебето от всички и даде резултат след третия ден. Просто е труден основно за родителите 🙂
Принципно, според мен не е окей да спите заедно по ред причини, а съня е много важен, както за вас така и за детето. И ние се учим в движение 😄
Мнението беше редактирано от Splash на 13.05.19 20:27.
И аз не го намирам за добре, но това осигурява непробуден сън за мен и нея в последните месеци, а това ми беше приоритет. Тук така нареченото “семейно легло” е супер популярно и препоръчвано. Аз дълго време се противих, но накрая се предадох, защото просто трябваше да се спи. Все пак мисля да си взема книгата, която препоръчваш. Мерси!
Нито едно от наще момичета не е спало в нащата стая,още по-малко легло през годините до сега.Който реве си е за него след време...
Аз с баткото до 6-тия месец пробвах да го играя това с детето да спи само в стаята си. Една нощ броих,че отидох до него 17 пъти. Сами разбирате,че това не е сън- то си е разхождане цяла нощ. Може би,защото ми беше първо дете и съм си притеснителна, но при всяко мрънкане, аз тичах да видя какво се случва.
След това реших да се преместя на голямо легло в неговата стая. Той просто се будеше на всеки 40мин без пропуск. Може и моя да е била грешката. Според педиатърката е въпрос на нервна система и емоционалност. Може би ако бях изпробвала схемата с поплакването щеше да е друго. Не знам. Сега си спи човекът.
Малката е друга работа. Заспива си в леглото с шишето. Аз съм до нея, но няма носеници, люлеене и т.н.
И тя ми мрънка нощен, но не се буди. Лошото е ,че аз много се стряскам ако съм в другата стая и спя,а бебефонът се включи. Затова спя на голямо легло в нейната стая, а тя в кошарата си. При нужда давам водичка, бибка или мляко, но поне не снова напред-назад между стаите.
Имам надежди,че тя по-бързо ще започне да спи добре и няма да има такава нужда от мен. Поне такива индикации дава 😁 Ще взаимствам обаче и нещо от схемата с оставянето. Аз знам,че е добре от ден 1 да ги оставиш да се успокояват сами и да си заспиват. С нея го практикувам. Излиза ми обаче един непредвиден момент- когато ти се е натрупала умора и си много недоспал, с главоболие и нужда от тишина, а това човече се провиква посреднощ , какво правиш? На мен ми гръмва нервната система и имам нужда просто да в тихо и бебето пак да заспи.
Трудно е , но пък си заслужава 😊
Да цопна малко и аз тук.
Аз и с двете съм спала заедно,точно заради честите събуждания. Къде с таткото,къде без него(че стои до късно на светло и шумно),но така всички се будехме наспани и не съм усетила грам дискомфорт от това,че са спали при нас.
С времето всяко започна да си спи в свое легло без особени усилия,ставаха да проверят дали сме в съседната стая,но нищо повече.
Та,аз като цяло подкрепям това да има контакт с майката(поне) докато бебето е наистина бебе.
✌
13.05.19
23:11
Аз имам троен опит. И мога да кажа само, че има ли възможност за детска стая, щото при мен нямаше такава баш когато трябва, децата трябва да се отделят. Сега с най-малкия в момента в който купихме апартамента си знае и леглото и дрехите и играчките и правилата. Признавам че ставам над 10 пъти да го завивам, но той не знае и се чувства голям и самостоятелен и горд 🙂 , а ние с таткото си имаме личен живот и пространство поне нощем. Бебефони не ползвам но със сигурност има варианти да си по-спокойна Софи
Благодаря за коментарите, хора!
Все си мисля, че всеки си има някакви разбирания за нещата и е намерил решение (може и временно), което да е в баланс с тези разбирания и същевременно нуждите на детето. Всичко ми се струва смислено - и да е самостоятелно, и да има добър сън и да получава близост, когато има нужда и да спи само и родителите да са отпочинали, за да могат да са адекватни. Само дето не мога всичко да покрия. Маги си има стая, супер самостоятелна е - знае кое къде и как, как да си се обслужва сама, но стане ли въпрос за сън - йок. Още от бебе ни е трудна тема. Мисля, скоро да започна мисия за връщане в стаята. Все пак вече доста разбира и понякога с обяснения и говорене доста мога да постигна. Но ще трябва добре да обмисля стратегията преди да започна 🙂
Нашето зверче си спи в леглото само от ден 1. По собствено желание общо взето.
От досга време вечер в 20.30ч. ни казва “чао-тао” (с категоричен тон тип “разкарайте се”) и се оттегля в покоите си до сутринта 😂
Но пък през деня е лудница 😁
казано от Atom на 14.05.19, 09:41:
... Но пък през деня е лудница 😁
Баш 😄
Мнението беше редактирано от Splash на 14.05.19 09:46.
Душички златни. Живи и здрави да са ни! <3
Отчитам вчерашния ден.
13.05.2019г. Понеделник (9)
Храна:
-палачинка от овес ядки, яйце, кис мляко + 15г фъст масло и малко кленов сироп
- 140г пилешко + 140г варен ориз
- 150г кис мляко 0,1% + 100г банан и няколко боровинки
- 140г пилешко + 50г варен ориз + 60г бейби моркови
1350ксал
Добавки: бета-аланин
Тренировка:
1. Бицепсово сгъване с дъмбели- 8х5кг, 8х5кг, 6х5кг, 12х3кг
2. Бицепсово сгъване с ластик 25кг съпротивление- 4х10
3. Чуково сгъване-6х5кг , 6х5кг, 7х4кг, 7х4кг (повт. на ръка)
4. Корем- повд на крака от наклон на лежанката- 4х20
5. Корем- от тилен лег ръце към крака с разтваряне на крака и ластик- 4х12
Супер ми се получи тренировката. Обикновено почивам и тренирам през ден, но вчера реших полека да увелича натоварването. Ще се опитам да тренирам 4 дни тази седмица. Признавам, че много яко ме мързеше, но някак успях да се мобилизирам.
Пускам малко снимков материал. Бицепсовото сгъване с ластика се усети направо чудно. Снимала съм и онова упражнение за корем с ластика. Много е добро 🙂
Имам да отчитам два дни 🙂
14.05.2019г. Вторник
Храна:
- палачинка от яйце, белтъци, овесени трици, фъст масло, кленов сироп
- 120г риба тон + 130г варен ориз
- втората палачинка от сместа намазана с био йогурт 140г и малко боровинки
- 150г пилешко + 100г ориз + краставица
- 140г кис мляко 0,1% + 80г банан
1350ксал
Добавки: Биотин
15.05.2019г. Сряда
46,1кг
Храна:
-палачинка от 1 яйце, белтъци, овес трици и оризово брашно + 15г фъст масло и кленов сироп
- 120г риба тон + 130г ориз + краставица
- втората палачинка с филаделфия и 100г пил филе
- 220ф кис мляко 0,1% + 70г банан , 2 сухара намазани с 15г фъст масло и малко кленов сироп
1370ксал
Добавки: Биотин, Л-карнитин
Тренировка:
1. Раменни преси- 10х2х5кг, 7х2х7кг, 5х2х8кг, 3х2х8кг
2. Ръце встрани от наклон напред- 4 серии по 12 повт с 4кг
3. Повдигане на ръце напред- 3 серии 8х3кг
4. Кик-бек- 3х10х4кг
5. Кофички на пейка- 4х10
Вело- 30мин , 15км
И един симпатяга с очила и неговият приятел, който се появи след дъжда 🙂
Мнението беше редактирано от June101 на 16.05.19 16:04.