Петък, 10.08.2018
- тяга с дъмбели -4х10@2х7кг + 15 суинга@8кг след всяка серия
- кофи на пейка - 3х15
- напади - 3х12@2х7кг
- едностранно гребане с дъмбел - 3х12@7кг
- планк от лакти - 48сек, 50сек, 50сек
- Това е днешната тренировка. Доволна съм. Поизпотих се, а мускулна ще чакам утре. Имам и около 10км колело с ремарке.
Събота, 11.08.2018
- Само разходка
Неделя, 12.08.2018
- Тичане 7км
Понеделник, 13.08.2018
- Колело 23км (стандартното). Ако вали много силно, ще останат 11.5км само.
- Нямах мускулна треска от тренировката в петък, а уж добре се натоварих. Явно е време за нещо по-сериозно. Затова в събота ходих да видя залата в града. Прилична е. Има всичко, което ми трябва. След отпуската мисля да започна да ходя два пъти седмично. Ще трябва да измисля някакви тренировки за цяло тяло.
- Тази седмица няма да успея да вкарам кой знае колко тренировки. В най-добрия случай още едно ходене с колело и една сутрешна, но това е наистина в най-добрия случай. Имам нужда от наспиване, а и за двете се става рано (и трябва да се ляга рано, а аз пак не успявам). Отделно трябва да стягам багаж и да отхвърля някои неща, защото в петък пътуваме.
- Искам да отбележа, че след две седмици с по-редовни тренировки, макар и не кой знае какви, се чувствам в доста по-добра форма от преди. Надявам се след отпуската отново да мога да си спазвам този ритъм.
Мнението беше редактирано от Роси на 13.08.18 17:03.
Вторник, 14.08.2018
- Само малко упражнения за мобилност сутринта
Сряда, 15.08.2018
- Към 10км колело + малко ходене
Четвъртък, 16.08.2018
- ЕМОМ: 6 лицеви + 6 скачащи напада. От 8ми кръг нататък по 5 лицеви.
- Това успях да направя тази седмица. Тъпо ми е, че няма кога да тичам, но това е положението. Чакат ме други интересни преживявания. Днес - работа, дете, багаж.
Отпуската вече я забравих. На 28.08 сме се прибрали, но чак сега реших да пиша. Все не ми остава време :( Но речено - сторено. От 1.09 се върнах в залата и имам общо 5 тренировки досега. Освен тях три пъти колело до работа и обратно. Трябваше и тичане да има, но ме хвана някакъв вирус. Хубавото е, че този път го изкарах сравнително леко. След първата тренировка имах мускулна треска, от която просто ми се ревеше. Правих клекове с щанга и крачката ми трепереха след 10-12 клека ;( При следващите пъти също бях с мускулна, но поносима. Мисля, че горната част ми е по-добре тренирана за момента. Явно с домашните тренировки и носенето на дете съм я натоварила по-добре през изминалите месеци.
Понеделник, 17.09.2018
- EMOM: 12 кръга 6 лицеви + 6 скачащи напада
- 3х планк на лакти до отказ (някъде 57-58 секунди)
- Днес трябваше да е ден за колело, но колелото ми остана долу в града и така и не успях да слезна да си го взема цяла събота и неделя. Просто уикенд с много ангажименти, домашни задължения и болно дете. Все пак днес сутринта успях малко да се раздвижа 🙂 Отдавна не съм правила Весината комбинация 🙂
Вторник, 18.09.2018
Тренировка В (зала):
5 минути кростренажор
- лежанка - 10@щанга + 2.5кг; 8, 8, 8@щанга + 5кг
- БГ клек - 10, 10, 12, 12@8кг
- едностранно гребане с дъмбел - 8, 9, 9@8кг
- румънска тяга - 10@щанга; 8, 8, 8@щанга + 5кг
- колелце за корем - 3х7
- руско извиване - 2х30@5кг
стреч
- Направила съм си три тренировки за цяло тяло, които гледам да се състоят от: бутащо, дърпащо, натоварващо предна верига, натоварващо задна верига и упражнения за корем. Колко са смислени съчетанията и последователността не знам. Гледам уж тези, които изискват най-много сила да са в началото - клек, лежанка, тяга. Но сега като гледам май за тази тренировка не съм го спазила. По-добре е май румънската да я сложа след лежанката.
- Сега по самата тренировка: Лежанката беше ок от втора серия някъде. На първата не бях много стабилна. С 5кг след 8 повторения доста ми натежава. Румънската уж я направих добре, но нещо не останах доволна. На последната серия ме предаде хватът.
- Отидох като абсолютен парцал в залата, защото имахме тежка нощ и работих от вкъщи вчера, но след тренировката бях като нова. Добре, че не се отказах!
Сряда, 19.09.2018
- Само около 8км колело с ремарке
Четвъртък, 20.09.2018
Тренировка А (зала):
5 минути кростренажор
- клек - 10@щанга; 10, 10, 10@щанга + 10кг; 6@щанга + 15кг
- раменна преса (стоеж) - 10@2х8кг; 4, 4, 3@2х10кг
- хоризонтален скрипец - 6, 6, 4@35кг
- бедрено сгъване - 10@60lbs(?); 10, 10@70lbs(?)
- адуктор машина - 12, 12@32кг
- повдигане на крака от стенд - 3х12
- коремни преси лакът-коляно - 2х50
стреч
- Цял ден ми беше много заспало и тренировката също се получи заспала. Иначе ми е любимата от трите. На клека успях да увелича тежестта и добре се натоварих. Усетих го и на следващия ден с подобаваща мускулна. На раменните преси 10те кила на ръка много ми тежаха, но в залата няма дъмбели 9кг и трябваше от 8кг да скоча директно на 10кг. Много тежаха :( Машината за бедрено сгъване е една много странна. Седяща и тежестта май е в либри. Някак не успявам да се натоваря добре на нея и се чудя за алтернативи за добро натоварване на задните бедра?
Петък, 21.09.2018
- Само около 8км колело с ремарке
Събота, 22.09.2018
Тренировка вкъщи:
12 кръга: 6 суинга@8кг + 6 бърпи без лицева
Неделя, 23.09.2018
- Тичане 6.6км
- Не съм тичала от месец. Добре беше, защото съм ходила на зала, т.е. не се чувствах желе като след предната голяма пауза. Но бях бавничка.
- Когато тръгнах на зала планът беше да тичам петък и неделя. Оказа ми се, обаче, невъзможно да стана рано в петък след следобедно-вечерна тренировка предния ден. А трябва да стана наистина рано, ако искам да тичам. Принципно и съботните следобеди би трябвало да имам време за спорт, но последните седмици, както и следващата са все с ангажименти или гости и няма как. Иначе бих могла да правя зала във вторник и събота, а да тичам четвъртък и неделя. Ходенето с колело на работа май беше до тук. Тъмно и студено е сутрин и не ми се занимава.
- Тази седмица съм направо шампион с 2 зали, 2 домашни тренировки и 1 тичане 🙂
Миналата седмица няма какво да я описвам. Тренировката във вторник ми отпадна непредвидено заради работа. Ходих само четвъртък в залата за тяга, напади, кофи. После имах гости до неделя и това беше.
Вторник, 2.10.2018
Трнировка В (зала):
- 5 минути кростренажор
- лежанка - 10, 9, 9@щанга + 5кг; 5@щанга + 7.5кг
- румънска тяга - 10@щанга + 5кг; 8, 7, 7@щанга + 7,5кг
- БГ клек - 12, 12, 12@8кг
- едностранно гребане с дъмбел - 10@8кг; 7, 6@10кг
- коремни преси лакът-коляно - 2х50
- стреч
- Като изключим една странна болка в предната част на рамото и то само при първата загряваща серия с щанга, лежанката се получи много прилично и днес даже го усещам сериозно. На румънската също качих килограмите с 2.5кг и днес Дто ми е камък. Имам и някаква болежка в тазобедрената става, но тя се появява при определени движения и съм почти убедена, че е резултат от заседяване. Напомням си да се постарая да намеря време за упражнения за мобилност. А, и да си взема слушалки за залата, защото музиката е някакво безумие. Даже на мен ми пречи.
Сряда, 3.10.2018
Бягане 6км
- Днес тук е почивен ден и се възползвах. Беше ми малко гузно докато тичам, че гледам други родители излезли с децата си, но и това направихме следобяда и малката много се забавлява. Самото тичане не беше кой знае какво. Дръвце съм от вчерашната зала. Допринесе, обаче, за усилване на мускулната ми треска. Утре пак е ден за зала. Ще се довърша. Нищо, миналата седмица беше много зле откъм тренировки.
Четвъртък, 4.10.2018
Тренировка А (зала):
- 5 минути кростренажор
- клек - 12@щанга + 10кг; 10, 10, 10@щанга + 12,5кг
- раменна преса (стоеж) - 5, 5, 5@2х10кг
- бедрено сгъване - 9, 8, 8@70lbs
- аддуктор машина - 12, 10@36кг
- вертикален скрипец - 6@25кг с подхват, но имах болка в лявата китка; 10, 7, 8@25кг
- странични наведи - 3х10@10кг на страна
- планк на лакти - 3х около 50 секунди
- стреч
- Сега като написах тренировката ми се струва много дълга. Истината е, че не се получи това, което исках. Клекът май единствен ме зарадва. Трябваше да има хоризонтален скрипец, но през цялото време беше заедно от едно момиче. Почти до края на тренировката ми...Реших да пробвам вертикалния и беше пълен провал. Уж с подхват да видя, а не мога. А надхватът пък слаба и крива работа. Изобщо от известно време все се каня да напиша, че хватът ми е много зле - и на тяга, и когато правя напади с дъмбели. Това не е нещо ново за мен. Преди бях почнала по едно време да правя целенасочени упражнения за хват, но това беше много отдавна. Иначе по време на тренировката все още си имах муслулната на Д. Не ми и мина след нея 😄 От вторник насам ходя яко напомпана в краката. Не се харесвам, но е част от нещата.
Петък, 5.10.2018
- Имам само стандартното колело с ремарке до ясла и обратно. Не знам защо го пиша...
Събота, 6.10.2018
- Упражнения за мобилност сутринта.
- Днес най-накрая успях да направя нещо за мобилността. Проблемът е, че от един път нищо не става. Това е нещо, което трябва да се практикува редовно, за да има ефект. То май с повечето неща е така 🙂
- По принцип би трябвало и събота следобед да мога да ходя на зала. Това беше първата събота без ангажимент от началото на септември досега, но половинката ми сервира снощи, че ще ходи на планина. Ей сега се прибра...Така, че залата и тази събота отпадна.
Неделя, 7.10.2018
Бягане 6км
- Не съм особено доволна. Доста сковани крака, бавно темпо...изобщо нещо не мога да тичам. Идната седмица ми се иска пак да направя две тичания. Дано се получи!
Понеделник, 8.10.2018
- Упражнения за мобилност
Вторник, 9.10.2018
Тренировка Б (Зала):
- 5 минути кростренажор
- тяга - 10@щанга + 2,5кг; 10, 10@щанга + 7,5кг; 8@щанга + 10кг
- напади - 12, 12, 12@2х10кг
- кофи - 7, 7, 6
- набиране на машина с надхват - 8, 7, 7@48кг противотежест
- коремни преди пръсти-пети - 2х50
- Доволна съм от днешната тренировка. Започва ми мускулната в гърба 🙂 На тягата увеличих тежестта с 2,5кг и я усетих много добре. При нападите ми тежаха самите дъмбели на ръцете и отделно, че са с едни широки дискове и са ми неудобни. Повторенията на кофичките са също с едно нагоре от предния път. Изобщо добре станаха нещата, а не бях с такава нагласа, защото от 2-3 дни не съм се наспивала като хората. Затова реших утре да почивам. Принципно сряда почивам, но тази седмица имам възможност за тичане утре, но ще жертвам залата в четвъртък и тогава ще тичам. А събота се надявам да мога да направя втора зала. Само да не ме домързи 🙂
Имам нужда от дневника, но все не намирам време. Ще се пробвам пак.
Вторник, 2.04.2019
- Бягане 6.6км
Сряда 3.04.2019
- Колело с ремарке. Може би 10-12км и после го бутах по баира нагоре към вкъщи. Повече няма да си го причиня.
- Като цяло не се наспивам, но до голяма степен аз съм си виновна.
- Тренировките ми са тичане и домашни с дъмбели, пудовка (само 8кг) или собствено тегло.
- Гледам да се храня здравословно, но има случаи, когато заради липса на време или умора ям глупости. Опивам се да поправя това.
- Не знам защо, но съм започнала много да се ядосвам на работна тематика. Преди не бях така.
- Обшо взето имам за разказване на спортна и не спортна тема, но е дълго 🙂
Мнението беше редактирано от Роси на 05.04.19 13:41.
Четвъртък, 4.04.2019
3 кръга:
- 10 бърпи
- 20 високи колене
- 5 лицеви
- 20 скачащи напада
+ тяга на 1 крак@2х7кг - 2х10
- Тази тренировка трябваше да е само от кръговете и да са 5 на брой, но след третия направо ми идеше да се просна и да умра.
- Трябва да си засиля задните бедра. Поне така мисля. Причини...Ще обясня откъде тръгна всичко. Първо - от известно време като тичам започва да ме боли дясното задно бедро. Второ - ходя на една физиотерапия, която принципно е за нещо друго - челюстни проблеми, но при първата сесия физиотерапевтката ми прегледа цялата стойка и каза, че трябва да работя по този въпрос с лордозата, защото и той може да е причина за дисбаланси по-нагоре в тялото. Затова търсих неща по темата и това, което открих е, че това изкривяване може да се получи в следствие на различни неща, сред които много седене (води до пренатягане на хипфлексори и предно бедро и заслабване на задно бедро и глутеус). Аз седя много. Може да гледам да спортувам, но на работа съм седнала и това е много. Отделно от октомври не ходя на фитнес и вкъщи все пропускам някакви упражнения за задна верига като тяга или нещо друго. Все въртя клек, напади и някакви техни вариации. Следователно - задно бедро и Д трябва да се засилят. Не знам защо мисля, че повече задното бедро има нужда. И другото, което трябва да правя е редовно да разтягам хипфлексори и предно бедро. Започнах една ежедневна коригираща програма преди няколко дни, която включва точно такива упражнения за разтягане плюс хиптръст със собствено тегло и планкове. Има и още две упражнения. На мен ми звучи логично заключението, до което съм стигнала. Само не мога да си обясня защо само дясното задно бедро ме боли при тичане, а лявото - не. При него всичко си е наред.
05.04.19
15:05
казано от Роси на 05.04.19, 13:57:
Трябва да си засиля задните бедра.
И глутеусите.
Особено както караш редовно колело.
Вместо да ти пиша надълго, инвестирай някой лев в тази книжка, интересна е. Ще прочетеш всичко какво и защо. Упражненията са също много добри
Петък, 5.04.2019
- Нищо особено като движение. Малко разходка с малката до площадка.
Събота, 6.04.2019
- Бягане 6.6км
- Колело към 12км, но без товар този път.
Неделя, 7.04.2019
- Само дълга разходка
- В събота тичането беше по-добре от предния път. Пак към края ме заболя задното бедро, но не беше чак толкова зле. Дишане и темпо - също съм доволна.
- Тази година се учихме да караме ски и все се опитваме да ходим да се упражняваме. Организацията е много трудна. Изредуваха се болести, неподходящо време, умора. Вчера искахме да идем, но предната вечер гледахме филм до късно и не успяхме да станем рано. А мястото, където ходим е на около 2 часа път. Засега остава планът за иданата събота и се надявам да стане, защото май това ще е последната възможност за тази година.
Понеделник, 8.04.2019
- Бягане 6.6км
+ коригиращи упражнения
- Бягането малко бавничко, но пък дишането беше добре. Охлюв съм. Записала съм се за едно състезание в неделя - 7,3км някъде. Искам да го изтичам. По принцип тичам 6 и нещо, но пък по доста хълмист терен, а този на състезанието е по-равен. Не знам има ли значение. Аз просто така се успокоявам 🙂
- Коригиращите упражнения ги правя всеки ден, но за предните не съм ги написала.
- На вечеря ядох като разпрана. Направо ме е срам какво съм прасе - 2 порции мусака с патладжани, ементал, 1/2 филия хляб с топено сирене. Бях си предвидила само порция мусака и малко сирене, но малката не си изяде нейните неща и реших, че е по-лесно да ги изям отколкото да ги прибирам 😄 Прасе от класа. А май съм качила и 1 килограм, което не ми помага за състезанието в неделя, разбира се.
Вторник, 9.04.2019
ЕМОМ 8:
- 5 лицеви опори
- 10 скачащи клека
След това:
- 2х планк
- бедрено сгъване с швейцарска топка - 15, 15, 15
- коригиращи упражнения
Сряда, 10.04.2019
- малко разходка
- коригиращи упражнения
- Тренировчицата от вторник ми се отрази много добре. Имам хубава, но не чак непоносима мускулна треска на гръб, рамене, задно бедро. Търсих упражнения за глутеус и задно бедро във форума и се присетих за швейцарската топка. Много добро упражнение. Друго, което добре ми натоварва Дто е напад-реверанс. От скачащите клекове имам мускулна и на прасците.
- Вчера си беше ден за почивка, но днес не трябваше да е. За съжаление от вчера следобед малката е с температура, която не иска да спадне. Все се върти около 38. Детето е като премазано и само лежи. Аз трябва също да лежа и да гушкам по възможност. Работих днес от вкъщи и очудващо успях да свърша доста. Утре най-вероятно ще сме на лекар. Не знам има ли смисъл да казвам, че съм тотално депресирана. От февруари насам е имало сигурно една седмица, която цялата е изкарала здрава. Настинки, ухо, око, зъб, сега - не знам. Уж след първата година в яслата и след зъбите се стабилизират...Вече е втора година, последният кътник излезе, но ето че се продължава. Поне този път мен не ме е хванало нищо досега (да не чуе дяволът), че миналата година се редувахме.
Четвъртък, 11.04.2019 - Събота, 13.04.2019
- само коригиращи упражнения
Неделя, 14.04.2019
- Бягане 7.2км на състезанието
Понеделник, 15.04.2019
- коригиращи упражнения + слънчеви поздрави
- Изтичах ги 🙂 Изобщо не си давах зор, обаче, тъй като не съм в най-добрата си форма. Да, маршрутът е по-полегат от обичайния ми, но има един дълъг баир, който идва след първите 3 км. И все пак, и той не е толкова стръмен колкото моите си баири. Затова не ми беше толкова зор по него колкото си го представях. Накрая, разбира се, ме заболя задното бедро. А от вчера имам и някаква болка на мястото между прасеца и глезена на левия крак. Мускулна е. Не мога да разбера какво става и защо съм толкова кекава. Тичам доста по-редовно от преди няколко години, когато бях пак на това състезание. Тогава издържливостта ми беше зле, но пък такива болки тук и там не съм имала.
- Като цяло съм изморена.Може и това да е причината за недобрата ми форма. Последните дни бяха доста натоварващи физически и психически. Малката вече е добре, но минахме през изследвания, съмнения за инфекция на пикочни пътища, антиобиотик, алергия към антибиотик. Надявам се да се стабилизира най-накрая.
- Не знам дали заради тичането в неделя, но вчера имах нечовешки апетит. Ще ми трябват няколко страници в дневника да опиша всичко.
Вторник, 16.04.2019
- коригиращи упражнения
- ЕМОМ 8:
- 10 кофи на пейка
- 12 редуващи се напад-реверанс с 5кг дъмбел
След това:
- 4х15 глутеус мост на 1 крак(по 4 сета на крак)
- Тренировката ми беше лекичка. 5кг са малко. В началото мислех с 7-8, но пък ми се видяха тежки за толкова повторения. Следващият път сигурно с повече.
- Вчера се бях понаспала и това се отрази на апетита. Беше доста по-регулиран и без изблици. Докато малката беше болна доста малко ядох и явно сега, когато нещата идват на мястото си, искам да си наваксам.
Четвъртък, 18.04.2019
Клек с дъмбели - 4х10@2х7кг
Тяга с дъмбели - 4х10@2х7кг
Раменни преси - 10, 8, 8
+ коригиращи упражнения
Събота, 20.04.2019
- само 100 клека и доста разходка
Вторник, 23.04.2019
ЕМОМ 8:
- 6 лицеви на стойки
- 6 скачащи напада
+ коригиращи упражнения
- Лицевите на стойки ги усетих доста в гърдите и към края ми беше доста трудно. Днес вече съм с мускулна треска, а тренчето е от снощи.
- В София сме от неделя и затова няма да има тичане в следващите 10 дни. Много ми се иска да ида до залата и се надявам да се организирам. Сега пътуваме към Велико Търново и съм планирала един преход. Дано се получи. Все пак имаме малко помощ с малката сега 🙂
Мнението беше редактирано от Роси на 24.04.19 11:24.
Понеделник, 29.04.2019
- ставни ротации, клекове СТ
Клек -15@щанга; 12, 12, 12@щанга + 2,5
Румънска тяга - 8, 9, 10@щанга
Набиране с успореден хват - 10,9,9@20кг противотежест
Кофи - 8@10кг противотежест, 6, 6
Хориз. скрипец - 11@20кг; 7, 7@25кг
- 10 минути кростренажор
- разтягане
- Тази тренировка направих в София миналия понеделник след като не съм влизала в зала от октомври миналата година. Тази, в която ходех, я затвориха. Уж карах леко, с малки тежести, а такава мускулна треска ме удари. Държа ме до четвъртък, когато отпътувахме на обратно. Сега много се чудя дали да не се запиша в една зала близо до работата. Въпросът е, че към края на годината ще трябва да спра за известно време. Затова още се чудя, но искам да реша тази седмица. Вкъщи също мога да правя добри тренировки, но организацията ми е трудна. Стана рано сутрин и малката след 10 минути цъфва. Това нямаше да ми пречи, ако не искаше да се катери върху мен и т.н. След работа по принцип имам едно малко време преди тя да се прибере с баща си, но често се случва да остана малко повече на работа и съответно като се прибера и почна, те си идват и пак същата история както сутрин. Не става.
Сряда, 8.05.2019
- коригиращи упражнения
- 2х50 клека СТ
- 2х10 супермен
- Прибрахме се, но още в Братислава настинах и до вчера си седях вкъщи. Чак вчера усетих някакво подобрение и затова се раздвижих, макар и малко. Днес съм на работа, но имам ангажимент следобяда и пак няма да ми остане време. Дано утре се организирам и се чувствам като човек най-накрая.
- Докато си бях в България храната ми беше под всякаква критика - основно тесто. Не че ми се ядеше кой знае колко, но малко ми играе апетитът и и аз самата не знам какво ми се яде или могат да ми се доядат пет различни неща в рамките на 2 часа. Сега нещата малко се подредиха. Мисля, обаче, да започна да си записвам пак храната.
Четвъртък, 9.05.2019
Храна:
- овесени ядки с орехи, мед, сирене, сушени домати и маслини
- 1 вафла “Хармоника”
- пилешка кавърма с ориз; 2 резенчета сирене (берг)
- капучино
- ябълка
- няколко резенчета сирене; 3-4 осмини кесадии (1 кесадия се състои от 2 тортили, които “залепям” със смес от бял боб, печена чушка, магданоз, настъргано сирене и пека на тиган)
Движение:
- Само малко танци с малката вкъщи.
- Първи ден на работа след отпуската. Уж си бях отпочинала, а бях скапана. Не пия кафе от няколко седмици и не мога да се събудя като хората, ако не съм се наспала. Избутах едно капучино насила, но честно казано не ми помогна. Понякога си правя зелен или черен чай, но и тях не допивам до край. Вечерта уж бях гладна, пък нищо не ядох (за моите стандарти 🙂)
- Мъчеше ме мускулна треска от супермените. Срам.
Петък, 10.05.2019
Храна:
- овесени ядки с йогурт, ябълка, ядки, мед, канела
- кесадии, сирене, маслини, 2 реда черен шоколад с бадеми
- някакво плодово смути от магазина
- сьомга на фурна с печени картофи; зелена салата с моцарела
Движение:
- коригиращи упражнения
- малко колело
- домашна тренировка:
- Напади - 4х10@2х5кг
- Раменни преси12, 12, 10, 10@2х5кг
- Бедрено сгъване на топка - 10, 12, 12
- Вчера успях да се раздвижа сравнително добре. След домашната тренировка се чувствах много добре, макар и да беше лекичка. Още не съм оздравяла напълно и дъмбелите от 7кг ми се сториха тежки. Тези пък от 5кг ми бяха леко леки.
- Днес съм абсолютен дроб. Снощи съм заспала с малката в 9:30. Мислех, че като съм се наспала днес ще съм супер, но не. Точно обратното. Първи триместър ми разказва яко играта. Чудя се дали ще е докрая така или все пак ще приключи скоро. Все съм изморена. Нямам желание точно за нищо. Понякога си мисля, че съм най-големият мързел, раждал се някога. Всичко изисква ужасно много воля. Не само движението, а и готвенето, заниманията с детето, работата. Искам само да лежа. Това най ми харесва. Затова ме е страх да не взема да се занемаря тотално :(
Еййййй, това е новина 😊😊😊
Супер леко и безпроблемно до края ти желая, Роси ❤
Благодаря, Веси 🙂 Все се надявам да мине така леко както преди, въпреки че сега съм в по-лоша форма и обстоятелствата са доста различни.
Събота, 11.05.2019
- много храна и малко движение
Неделя, 12.05.2019
Храна:
- овесени ядки с бадеми, ябълка и канела; малко кафе; 1/2 ред черен шоколад с бадеми
- супа от аспержи; 2 бъркани яйца с масло и сушени домати; плочка черен шоколад
- мляко с какао (това навън)
- нектарина; мъфин (бяло брашно, йогурт, краве сирене, яйца, подправки); 2-3 кисели краставички
- супа от аспержи; парче пица с блат от телешка кайма; салата морков, червено звело, ябълка, лимон, орех, зехтин
+ 1-2 чаши ябълков сок; може да има и още нещо гризнато тук и там 🙂
Движение:
- разходка
- домашна тренировка:
ЕМОМ 8:
- 5 лицеви
- 8 скачащи клека
След това: 4х10 на крак бедрено сгъване с ластик
- Днес се чувствам супер. Нищо общо с парцала от вчера. Затова намерих и време, сила и воля за кратко раздвижване. Издържливост имах, но не и сила. Лицевите едва ги избутах. Накрая бяха много криви. Бедреното сгъване с ластик не го правя за първи път. Забелязала съм, че докато правя упражнението доста ми се напрягат задните бедра и ги чувствам изморени известно време след тренировката. На другия ден, обаче, нямам мускулна треска.
казано от Роси на 11.05.19, 19:58:
Първи триместър ми разказва яко играта. Чудя се дали ще е докрая така или все пак ще приключи скоро. Все съм изморена.
Много готина новина. 🙂
Като се върна в съвсем близкото минало, аз по това време не можех да стигна пеш до работа (4км) без да седна за поне 5 минути почивка...а доктора ми беше казал да вдигам пулса в началото, за да подобря кръвоснабдяването. Като цяло се чувствах като дроб и гледах да прилегна когато и където мога. Като добавим и гаденето и това че почти не ядях, положението беше тегаво. 😅
Мнението беше редактирано от Margi на 13.05.19 09:49.
Марги, аз пък да си призная, не знаех, че си бременна :( Уж хвърлях по едно око на дневника ти, но нещо съм проспала. Имаш честитка в твоя дневник 🙂 Благодаря за включването. Успокоява ме 🙂
Роси, само най-най-бдителните са усетили, че Марги чакат бебе. 🙂 И аз нищо не подозирах, хем я видях в края на миналата година. 🙂
На теб желая лека бременност!
Радвам се, че пишеш отново!
Дори и тези, които ме виждаха всеки ден не разбраха до към 6-ти месец, не го разгласихме. 🙂
Лека и хубава бременност пожелавам и аз. Като изключа моите си притеснения, които се оказваха неоснователни, това бяха прекрасни месеци. 🙂
Понеделник, 13.05.2019
Храна:
- овесени ядки със сирене, мед, маслини, сушени домати и орехи; кафе
- нещо като брецел (не беше планирано, но да речем, че се озова някак си в ръцете ми)
- пуешко филе с някакъв сос; 2 печени картофа; моркови; салата (това на стола в работата)
- капучино
- банан; 1/2 шепа ядки
- пица с блат от кайма, супа от аспержи и салата от моркови, цвекло и ябълка; ягоди и боровинки
+ чаша ябълков сок
Движение:
- 3А + 3Б; коригиращи упражнения - това сутринта
- домашна тренировка:
- Напад реверанс - 4х20@7кг с редуване
- Едностранно гребане с дъмбел - 3х10@7кг на ръка
- Тяга на един крак - 3х10@2х5кг
- Кик бек - 2х10@5кг на ръка
- От вчера имам зверска мускулна от лицевите, лека мускулна на прасци и почти незабележима на задно бедро. Днес се чудех дали да не тичам, но студеният вятър ме отказа. По принцип не би бил кой знае какъв проблем, но като знам как бях преди седмица, не искам да рискувам. Затова скалъпих домашна тренировка. Утре едва ли ще ми остане време за такава, защото трябва да остана малко повече на работа. За сряда планирам колело, но само ако времето става. Ако не, пак ще е домашен трен.
- Мисля, че има светлина в тунела 🙂 От вчера ми се пие кафе и го пия без проблем, а днес добавих и вода!!! Иначе трябваше все с лимон да я пия или прибягвах до разни сокове :( Дори днес не ми се е гадило. Да не казвам голяма дума! Още малко има докато мине 12та седмица. И предният път тези неща отшумяха малко преди края й.
Мнението беше редактирано от Роси на 14.05.19 00:31.
Вторник, 14.05.2019
Движение:
- коригиращи упражнения
Храна:
- овесени ядки с йогурт, малко извара, бадеми, ягоди, мед; черен чай
- банан
- паста със сметанов сос и зеленчуци; зелена салата със зехтин; капучино
- шепа смесени ядки (орехи, кашу, бадеми)
- бисквита
- 2 мъфина (бяло брашно, йогурт, яйца, маслини, подправки); салата от червено цвекло, морков, ябълка, зехтин и орехи; 3-4 резена сирене; по няколко парченца от нектарина, ягода и портокал
Вода:
- Няма и 750мл
- Няма движение, но беше много изморителен ден. В понеделник бях на родителска вечерта и се прибрах много късно и съответно легнах много късно. Не спах като хората, а станах рано. Затова вчера вечерта като се прибрах бях като затисната от тухли. И все пак си легнах късно, но по моя вина. Зарибила съм се по една поредица от репортажи по arte и седях до 23:30 да ги гледам :(
- Пия малко вода. Днес едва сега започвам с една чаша, а вчера почти забравих да пия.
Сряда, 15.05.2019
Движение:
- коригиращи упражнения
- колело с ремарке (само половината от стандартния маршрут)
Храна:
- банан с 2 ч.л. лешников тахан
- курабия с рожков; еспресо
- пица с блат от кайма; мъфин; супа от аспержи
- малко печени ядки и тиквени семки
- десерт от овесени ядки, мед и сушени вишни
- вегетарианско суши
+ сок от портокал
Вода:
- Към 500мл
- И вчера ме мъчеше някаква ужасна умора. Колелото едва го карам. Толкова ми тежи това скапано ремарке. Имам чувството, че малката е станала 30кг, а е само 13. Започна и коремът да ме боли и продължи докато не се прибрахме. Много странна болка. Все едно ми се е схванал някакъв коремен мускул. Досега никога не ми се е случвало. И като стана въпрос за корем, не знам колко е нормално в 11та седмица да имам корем като в 4-5ти месец. Четох, че при втора бременност по-рано проличава, но не вярвах. Както си беше стегнат, изведнъж се желира и стана по-голям. Затова днес съм с дънките за бременни. От нормалните и двата чифта ме стягат яко.
- От вчера забравям да напиша, че от нападите реверанс имах сериозна мускулна на Дто до вчера. Днес вече съм ок.
- Храната - зле, но може и по-зле да е 🙂 Мъчеше ме някакъв глад през 2 часа, но като се зачета какво съм написала май самата ми храна не е особено засищаща.
Четвъртък, 17.05.2019
Движение:
- коригиращи упражнения
- тичане 4км
Храна:
- овесени ядки с йогурт, извара, ягоди, мед, бадеми; чай
- банан
- леща с един вурст и малко шпецле; зелена салата + моркови; капучино
- 3-4 парченца сирене; 2/3 мъфин; няколко ягоди
Вода:
- Към 500мл
- Вчера времето беше хубаво и реших да тичам. Много зле. 4км за 28 минути. Чувствах се като абсолютно дърво. Пак ме боля коремът на същото място като предния ден. Не бях яла от обяд, но не се чувствах гладна, а същевременно ми беше тежко. Изобщо като се прибрах ми се ревеше. Половинката ми разправя да не съм се пресилвала. Е, то това пресилване ли е? Бабите на по 70 тичат по-бързо и бодро.
- Знам, че много мрънкам, но предпочитам да го правя тук отколкото на хората около мен. Все някъде да си излея това, което ме мъчи. Принципно би било най-лесно да зарежа движението и да си кажа, че няма нужда да се напрягам точно сега толкова, но е ясно, че няма да става по-лесно. Ще ставам по-тежка, а после ще се появи и второ дете. Затова разумът непрекъснато ме подсеща, че по-добре да си поддържам някаква, макар и мизерна, рутина на движение отколкото да се застоя и после да се боря със себе си да започна пак да влизам във форма. Затова и днес бавно не бавно, трудно не трудно, пак ще ходя с колело за дребната.
казано от Роси на 17.05.19, 14:04:
- Знам, че много мрънкам, но предпочитам да го правя тук отколкото на хората около мен. Все някъде да си излея това, което ме мъчи. Принципно би било най-лесно да зарежа движението и да си кажа, че няма нужда да се напрягам точно сега толкова, но е ясно, че няма да става по-лесно. Ще ставам по-тежка, а после ще се появи и второ дете. Затова разумът непрекъснато ме подсеща, че по-добре да си поддържам някаква, макар и мизерна, рутина на движение отколкото да се застоя и после да се боря със себе си да започна пак да влизам във форма. Затова и днес бавно не бавно, трудно не трудно, пак ще ходя с колело за дребната.
Някои биха ти казали, че ти трябва мотивация. Не е вярно. Трябва ти дисциплина. А определението за дисциплина в спорта е да направиш нещо, което не искаш днес, за да постигнеш нещо, което искаш утре.
казано от Boby_ на 17.05.19, 15:34:
казано от Роси на 17.05.19, 14:04:
Някои биха ти казали, че ти трябва мотивация. Не е вярно. Трябва ти дисциплина. А определението за дисциплина в спорта е да направиш нещо, което не искаш днес, за да постигнеш нещо, което искаш утре.
Боби, ако можех щях да сложа два палеца! 🙂
Петък, 17.05.2019
Движение:
- колело с ремарке - около 12км
- Доста по-добре от в сряда. Нямах болки и не ми беше чак толкова трудно колкото очаквах. Явно просто съм била отвикнала. Три - четири седмици не бях карала. За съжаление времето не ми позволява да свикна отново. От днес пак вали непрекъснато. Да, имам дрехи за дъжд, но като вали силно и с тях не ми е приятно.
Събота, 18.05.2019
Движение:
- коригиращи упражнения
- малко упражнения за мобилност
- мачкане с ролер
- Нямам друго по-особено движение. Тези неща ги правих сутринта в събота. После имах доста шофиране и след това не кой знае колко движение - чистене в яслата, пазар и пак кола. Все пак беше добре, че сутринта успях да направя толкова.
Неделя, 19.05.2019
Движение:
- тичане 5км + стреч след това
- Не беше както искам, но беше доста по-добре от предния път в четвъртък. Малко по-бързо и без никакви болки в корема. Мисля, че и тук става въпрос за влизане отново във форма. Последното ми тичане преди това в четвъртък е било на 14.04 на състезанието за жени. Мисля да продължавам да си припкам, макар и бавно. Само да не вали като из ведро, моля.
- Храната не описвам, защото не помня чак до петък 🙂 Като цяло, обаче, мога да кажа, че се получи добре. За мен “добре” значи без тесто в какъвто и да е вид и без разни сладки неща, независимо домашни или не.
Понеделник, 20.05.2019
Движение:
Сутринта:
- 5 А + 3 Б
- коригиращи упражнения
- мачкане с ролер
Привечер след работа набързо:
- клек СТ - 3х50
- лицеви - 7, 6, 7
- глутеус мост на 1 крак - 3х20 на крак
- Имах някакъв план за тренировките през седмицата, но още вчера започна да се променя. Прибрах се по-късно от планираното от работа и направих просто кратко раздвижване със собстено тегло. Лицевите са ми ужасно трудни в момента.
- Все още ми се върти в главата идеята да се запиша във фитнеса при работата. Трябва само да видя кога. Тази седмица засега единствената опция е неделя. Другата седмица пак ще е странна и всичко ще е не както по принцип. Вече имам чувството, че седмиците, които са с по-различен от нормалния план са повече от тези, които трябва да си протичат нормално. До средата на юни все имам някакви ангажименти - дали в работата, дали по лекари.
- Май няма да записвам храна. Не ми се занимава. Вчера беше ок, но пак ми се появи това гадене и ужасна умора. Най-тъпото е, че ми се спи и искам да си легна, но докато свърша това и онова и стигна до леглото явно се разсънвам. Лягам и започвам да нижа едни мисли и разсъждения и не мога да заспя...
Вторник, 21.05.2019
Движение:
Сутринта:
- 5 А + 3 Б
- коригиращи упражнения
- мачкане с ролер
Привечер след работа:
- Напади - 4х10@2х5кг
- Бедрено сгъване на топка - 12, 12, 12
- Раменни преси - 9, 7, 6@2х7кг
- Плие - 15, 15, 15@9,5кг
Сряда, 22.05.2019
Движение:
Сутринта:
- 5 А + 3 Б
- коригиращи упражнения
- мачкане с ролер
Четвъртък, 23.05.2019
Движение:
- колело с ремарке - около 12км
Петък, 24.05.2019
Движение:
- Тичане 5.7км
- Засега тази седмица е добре като движение. Иска ми се да е повече, но това е положението. От домашните тренировки нямах кой знае каква мускулна. Много добре ми се отрази това, че успях три поредни дни да правя коригиращи и да се мачкам с ролер. Вчера реших да спя вместо да ставам за това, а днес исках да тичам преди да седна да работя. Затова трябваше да ги жертвам. Както и си мислех, тичането рано сутрин след ставане, когато съм отпочинала, е най-добрият вариант. Пак не беше толкова добре колкото ми се иска, но все пак по-добре от миналите пъти. Ще се пробвам да тичам преди работа в такъв случай.
- Цяла седмица ми е зле. Ужасна умора и кофти чувство в стомаха. Каквото и да хапна ми става тежко. Дори и от съвсем малки количества. Нищо конкретно не ми се яде. Ям просто, за да си набавя някакви калории. Пробвах и да не ям дълго време, но като прегладнея е още по-кофти. Искам тези неразположения да отминат най-накрая. Заедно с това като сложа и разни неприятни ситуации покрай детето (разбирайте тръшкания с хвърляне на храна, мятане по пода и подобни), последните два дни ми бяха напрягащи. Мисля, че вече се превръщам точно в родителя, в който не искам да се превръщам :( Както и да е. Днес заминавам за един ден до Мюнхен при приятелка. Надявам се малко да ми поизстинат батериите.
Роси,аз като един леймър във сферата да питам ,какво са коригиращи упражнения ..? Търсих информация,но нещо не ми се получи 🙂