02.05.19
12:32
Ами не е защото туитър съществува в един много кратък период от съществуването на телевизията.
Ти казваш-в цялата история на телевизията, че е най - обсъждан, а не-ОТ цялата история на телевизията, Най-обсъждан.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 02.05.19 12:35.
02.05.19
14:08
казано от Димо на 02.05.19, 12:04:
Абсолютен въз тоя последния епизод. Аз не исках да коментирам досега уж да не правя спойлери, но беше зле отвсякъде, поне на мен ми простееше яко щото я гледам с логично и интерес към историята око.
И ние вкъщи така. Беше ми много, много интересно в предните сезони, а в този гаг рефлексът ми се задейства на всеки 3 минути от холивудските вкус и подмятания.
Но има пък хора, които им се е сторила суууупер яка. Има и такива дето викат че на който не му харесва е хейтър (кой не скача е червен). Както и да е, поне постигнаха ефект да се говори за сериала. Този епизод бил най-обсъждания в туитър в цялата история на телевизията.
Естествено. Тях не ги мислим - нито ще спре да се гледа, нито да се говори, нито да се продава.
Според мен просто се наложи да ги посбуткат нещата, щото още само 3 епизода остават за всички сюжетни линии да се завършат.
Не ми пречи да е сбутано- ясно, че няма друг начин. Но защо липсата на всякаква логика и плоският американски хумор?!
И да кажа че аз самия лично съм доволен че се свърши с тея тъпи ъндеди, мен хич не ми харесват истории със зомбита. Също малко повече харесвам целия сценарий откакто прочетох че Мартин по начало цялата история я е мислил и написал като средновековна история за политическа и военна борба просто пренесена във фентъзи свят (нещото, което на мен ми допада в сериала), но издателите го накарали да добави зомбита и магии, щото иначе нямало да се продава. Отделно Мартин бил казал че хич не обича простата и банална история за сблъсъка между добро и лошо, щото нищо никога не е толкова просто и само добро или само лошо.
И аз се радвам, че се свърши. От самото начало на филма ми изглеждаха като изпльоскани ей така там - нито се вписват, нито са ми интересни. Другите интрижки ме вълнувкат къде-къде повече. 😄
За доброто и лошото - на мен хич не ми се вижда такъв случаят. Всички до един са изроди. Ай, освен Бриен и Джони бой, ама и на него му лъснаха очичките като разбра кой е. 🙂)))
Но пък аз съм с големи очаквания за оставащите 3 епизода на битки и политически ходове.
И аз, и дaно се оправдаят тия очаквания, че иначе ще им напиша гневно писмо в Точкин стил. 😄
А, да, и макар и да не показаха със сигурност и аз до последно се надявах че Джора е жив и само ранен (той това и каза - “раниха ме”), някъде писаха че имало обяснение от ХБО че е умрял със сигурност. Жалко, беше ми любим. Иначе с Денерис просто са се разминали във времето, ако се бяха срещнали 20 години по-рано, дали щеше да го френдзонне така упорито 🙂
Джората е топ. Глупаво калиси.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 02.05.19 14:28.
03.05.19
10:30
03/05/2019 (04)
Без тренировка, щъкане из града, че е много готско навън. 10-12км, ще видя накрая колко са точно.
- зелен чай с малко ядково мляко, две палачинки с пресни ягоди и тахан от кашу
- протеинов бар
- моркови, броколи, карфиол - задушени, малко пилешко филе с прясна куркума и 3 домашни гризини
- 3л вода
04.05.19
15:55
04/05/2019 (05)
Цял ден чета разни неща и преслушвам канали в ютюб, за да си разясня тоя кето режим прословут... Накрая реших да видя и какви са настроенията във форума по повода, попаднах на една-две теми от 2017 и надолу, и не само че не научих кой знае какво, ами и се натоварих от стандартното сопкане, троскане и излизане от темата след 5 поста, за да се премине към обичайното мерене на полови органи. Ей затова чета пет дневника вече и другото не го гледам.
———————————————————————————————
Храна:
- кафе с мляко
- оризовки с кашкавал
- задушени зеленчуци, пиле, ‘ляп, домати босилек, зехтин
- краставица, сирене, подправки, зехтин
Движение:
- суингове на интервали през известно време, щото цял ден на компютъра...
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 04.05.19 15:55.
На кое казваш кето? ВМНВ хранене ли? Ако е така,статията във форума,даже май не е една,е доста изчерпателна по темата. Аз съм била на такъв,лесно се свиква и дава резултати,няма глад-само в началото липсват разните му сладкоподобни неща за ядене,но има много добри кето десерти,които дори да се вманиачиш да се тестваш дали си в кетоза няма да ти променят резултатите 🙂
Добра идея според мен с този режим,ако е същия 🙂
04.05.19
19:46
Хахахаха, я знам какво си чела...
😂
05.05.19
09:33
Веси, не е баш стандартното нвд и ако трябва да съм честна, не съм сигурна, че имам balls да го направя това. Засега имам нужда от много четене по въпроса, защото не е нещо, в което просто да скочиш, щото някой ти го е похвалил, а рейтинга на книгите, които намерих, все е нисък много.
————-
Барт, сигурна съм, че знаеш, но имаше и на други места. Както и да е. 🙂
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 05.05.19 09:35.
05.05.19
09:46
Докато не си промениш мисленето и attitude-а, нищо няма да се промени. Въобще. Със смяна на имената на дневниците, закани и т.н, няма да стане. Както и с потупване по рамото - също.
И тук остава едно впечатление, че е по-уютно в старите проблеми, отколкото - в новите решения.
Мнението беше редактирано от Иван на 05.05.19 09:52.
05.05.19
12:06
Не мога да не се съглася.
Затова и казвам, че едва ли имам топки за такова нещо и по-скоро ме интересува как да си разреша проблемите, за да си ги отгледам... без гръмки изказвания.
казано от Т. Тодорова на 05.05.19, 09:33:
Веси, не е баш стандартното нвд и ако трябва да съм честна, не съм сигурна, че имам balls да го направя това. Засега имам нужда от много четене по въпроса, защото не е нещо, в което просто да скочиш, щото някой ти го е похвалил, а рейтинга на книгите, които намерих, все е нисък много.
————-Барт, сигурна съм, че знаеш, но имаше и на други места. Както и да е. 🙂
Така де,аз имам предвид високомазнинно-нисковъглехидратно хранене.
07.05.19
09:49
Веси, мда, почти безвъглехидратно, високомазнинно. Вчера си поръчах “Новата диета Аткинс” - любопитно ми е и искам да прочета подробно.
05/05/2019 (06) - 06/05/2019 (07)
Малко храна, обикаляне по бая километри на ден. Вчера, примерно, около 15 + 8 пъти 20:10 суингове с 16-ката и разтягане 20 минути.
Пак ми се раздумка всичко тия дни - К. вече 4 месеца поддържа субфебрилна температура, един блед, сивкав, утрепан. Джипита, хематолози, кръвни, мръвни, урини, црп - всеки казва, че нищо му няма и че е на нервна почва - спирай да я мериш, нищо ти няма. Да, ама го замъкнах на фул скенер и там се вижда уплътнение на интерстициума на белия дроб (много ми беше интересно да го разгледам целия отвътре, хехе) - рентгенологът каза, че той би търсил там проблема. Много се надявам да е нещо елементарно за лечение и да приключваме вече, че е голямо мъчение. Следва пулмолог и дано реши проблема.
Храната - домати, сирене, оризовки, пресни подправки, зехтин, толкова малко месо, че не си струва да го споменавам и един черен шоколад, голям и цял (150г), за двата дни.
В неделя отидох в 10:00 на гости на една приятелка, която не бях виждала с години - уж за по едно кафе и... се прибрах в 19:00. 😄 Голяма разходка му ударихме в последните 4 часа и едвам се довлякох до нас накрая.
Прочетох набързо книгата на Гергана Брънзова - “Съзнание и тяло в едно”. Хора, мисля да пиша на издателството тия дни, брутална работа - никой ли не редактира вече преди да се изпечата нещо?! Иначе книжка - шаренка, хубава хартийка, оформенка, за 30 кинта и изпадаш в нервна криза през три реда с тоя безумен правопис. 😄
07/05/2019 (08)
- кафе с овесено мляко
- ягоди половин кило
- печена риба, салата от домати и краставици + зехтин и пресни подправки
- обикаляне минимално
- някоя от Зузка с пудовки за 25 минути + 15 минути разтяг, но следобед, не сега
————————————-
Най-накрая читав епизод от тоя сезон на сериалаааа! Уииихууу! <3
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 07.05.19 09:51.
08.05.19
12:27
08/05/2019 (09)
Вчера се отървах от всички устройства за цял ден, освен от компа, на който работих 3-4 часа. Куул. Спала съм като заклана, станах в 10:30 😄
Храната днес:
- риба, домати, спанак, киноа, ягоди, оризовки, зехтин, маслини, пресни подправки
- вода, вода с лимон, зелен чай, прясна куркума, пресен джинджифил
Добавки:
- витамин Ц, магнезий, б комплекс
Движение:
Тренировка @12кг пудовка:
*** преди нея загрявка, след нея - разтяг
2 рунда:
1. KB One arm swing x 10 to Snatch x 5 L/R
2. Figure 8 squat with Elbow Twist x 20
3. Clean & Press to Backward Lunge x 10 (same arm same leg) – you can switch arms and do 5 reps each side and repeat 2X
4. Russian Twist x5 (feet off the ground) to Thoracic Bridge x 4 sets
Вечерта 2х3км бързощък с раница 🙂
09.05.19
10:44
09/05/2019 (10)
Звъняха ни от пулса да ни питат дали сме добре. 😄 😄 😄
Движение:
- 250 стъпала... във входа 😄
- 100 суинга @16кг
- 2х3км бързощък с раница
Храна:
- кафе
- смути от ягоди и спанак, и конопен протеин, шепа слънчогледови семки, белени
- толстолоб на фурна, който пресуших леко и сега го споделям с котките 😄, салата от марули, оризовки
- салата от домати, пресен босилек, краставици и козе сирене, и маслини
- вода, вода с лимон, зелен чай матча, прясна куркума, пресен джинджифил
Добавки:
- вит. Ц, б комплекс, магнезий
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.05.19 10:46.
11.05.19
12:24
10/05/2019 (11) - 11/05/2019 (12)
Всичко точно, храната ми е окей, движение си имам, но в залата още не ходя - може би в понеделник ще подновя тренировките там.
Вчера се качих до Еленината майка по стълбите (6 етажа) и пулсът ми отиде на 174, сърцето щеше да ми скъса блузата. Голям тюфлек. После се амбицирах и отидох на стълби - 3х100 и щях да пукна.
Утре тренировка на Гребната с кокошките - днес пропускам, защото снощи малко зацапах джама 😄 с няколко бири и сега си плащам цената.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 11.05.19 12:24.
12.05.19
14:53
12/05/2019 (13)
Храна:
- кафе с мляко
- студен чай, тостер с шунка
- 200г череши
- домашен “дюнер” от лаваш, краставица, маруля, авокадо, варено яйце и маслини
Тренировка @12кг пудовка, на слънце:
600 метра от колата до площадката (пудовката я местя от ръка в ръка на 30-40 крачки)
загряване някакво
3 кръга:
10 суинга с една ръка + 5 снача със същата (ляво/дясно)
20 броя клекове “осмички”
5 на ръка обръщане от земя + раменна
10 редуващи отпади с подаване на пудовката под опорния крак
3х10 сумо - с тая тежест, освен напрежение в коленете, друго не усещам
Разтягане и пак 600м до колата.
После разходка някаква.
—————————————————————
Добавки:
- витамин Ц на прах от Нау (дано си отговаря на претенциите за качество поне, че на вкус е като да се приближаваш за момент до Оная с косата...)
- магнезий
- родиола тинктура (случайно я видях в шкафа, ще си я изпия
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.05.19 14:54.
13.05.19
13:28
13/05/2019 (14)
Храна:
- кафе с мляко
- домашен сандвич от лаваш, бекон на скара, шепа кубчета задушени картофи, пресни, домашна лютеница и зеленаж 😄
- литър зелен чай с парченца ябълка, 2л вода
- пилешка пържола, шепа печени пресни картофи, голяма марулеста салата с авокадо, 2-3 лимецови домашни гризини
Движение:
- 10к обикаляне от сутринта до обяд
- мобилности малко със Зузка
- евентуално още някой друг километър навън и малко стълби, но едва ли ще сколасам
- без зала...
Добавки:
- витамин Ц
- магнезий
- тинктура родиола
- б комплекс
- мсм с лимон
—————————————————-
Бихте ли ме посъветвали как да приготвя телешко на скара?
Освен ако не го варя, на крехкост го докарвам максимум до подметка на хайкинг обувка.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.05.19 13:40.
казано от Т. Тодорова на 13.05.19, 13:28:
По-правилният въпрос е какво телешко да приготвиш на скара. 🙂
13.05.19
13:39
казано от Boby_ на 13.05.19, 13:34:
Може би и това. Пробвала съм с врат и бонфиле.
13.05.19
13:41
Какво е твоето?
казано от Т. Тодорова на 13.05.19, 13:39:
казано от Boby_ на 13.05.19, 13:34:
Може би и това. Пробвала съм с врат и бонфиле.
Пробвай с T-bone или rib-eye стек и ще видиш сама разликата. В общи линии при телешкото за да е добро за скара, месото трябва да е достатъчно крехко, за да може да се яде и сурово.
Това зависи и от самото животно, разбира се.
13.05.19
14:14
За тая цел трябва да е зряло, с прясно/охладено/замразено няма да се случи нищо.
За кътове като врат и шол, аз ги готвя под налягане, обикновенно със зеленчуци и доста подправки. Бон филето, горе-долу става и за тиган - запечатвам в масло с малко намачкан чесън и розмарин и във фурната за няколко минути. Докато му свикнеш, вадиш на всяка минута-две и го пипаш. Усещането, трябва да е като на дланта ти, часта под палеца. Иначе хубавите зрели стекове, които споменават Боби и Сашо - сами се готвят 🙂
Мнението беше редактирано от Splash на 13.05.19 15:23.
13.05.19
14:28
И сами се прецакват.
Аз напоследък съм станал колам фен на beef brisket.
На Български и го дава телешка кърма.
Уникално месо.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 13.05.19 14:29.
13.05.19
17:43
T., я намятай едни телешки суджуци, това е най-добрия кът за скара. 🙂
14.05.19
12:29
Не знам къде се намират тия меса - в магазините има бонфиле, шол, гърди, кайма и месо за готвене. 😄
Не ми е тупнало, де, просто обичам телешко и ми се ще да си приготвя някакво прилично.
—————————————————-
14/05/2019 (15)
Не спах цяла нощ и между 7 и 11 съм отцепила почти до кома. 😄
Храна:
- костен бульон
- смути от оризово-кокосово мляко, ягоди и доза протеин
- дребна салата от авокадо, настърган морков и бейби спанак, малко прасешки ребра на фурна
- голяма салата от марули, краставици, орехи, маслини, пилешка пържола от бут, малка
- 2л вода, литър чай
Движение:
- цял ден на крак
- домашна тренировка: клек и обръщане 10х3 през 10 секунди (20кг лост) + силово с 16кг пудовка - 4х8 на страна
Добавки:
- Ц, магнезий, родиола, б комплекс, мсм, омеги
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 14.05.19 12:30.
15.05.19
14:42
15/05/2019 (16)
Тренировка:
1. Suitcase Squat x 10 / 10
2. Bent Over Row to Overhead Press x 6 / 6
2. Kettlebell Squat to Plank x 10
3. Kettlebell Snatch / Curtsy Lunge x 8 / 8 alt. Sides
Храната в скрийншот
Добавки:
- Ц, магнезий, родиола, б комплекс, мсм
—————————————————
Камен го вкараха в болница за изследвания - все още нищо му няма. Накарах го да си пусне едно Б12 от немай къде - и там нищо няма (някакъв умерен дефицит). Често оставали неуточнени тия температури.
Иначе бях забравила какъв ад са държавните болници и особено тази конкретна. АД.
—————————————————
Гледах преди малко новия GOT и така се разстроих за Церсей (страшно ме кефи Lena Headey <3). Трябваше да му набие шамарите на онова опуленото с русата опашка. 😄 Нищо, ще я доопулят другата седмица. 😄
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.05.19 14:47.
(CNN)“If someone asks you about what happened this week on that little dragon show you watch, you are more than allowed to just scream at full volume for an hour and 20 minutes. Because that’s what this episode was. Just one, long 80-minute “AAAAHHH!!!”
15.05.19
15:02
Абсолютно. Ама най ме трогна как отиде да си я спасява, и как се гушнаха и БУМ... Пууу, Църситу ми. 😄
А, забравих да кажа, че спретнах много впечатляващо телешко в гърне - костен бульон, малко масло за аромат, шпиковано с чесън, печено от 8:00 до 14:00. То така и паве да сготвиш, става. 🙂
Проблемът с GoT не е в последния епизод, а в тоталната деградация на шоуто последните два сезона. Откакто Мартин не е замесен пряко в сценария, нещата са тотална боза, а сега вече направо задълбаха дъното и то не заради полудяването на Денерис.
15.05.19
15:38
казано от Boby_ на 15.05.19, 15:27:
Проблемът с GoT не е в последния епизод, а в тоталната деградация на шоуто последните два сезона. Откакто Мартин не е замесен пряко в сценария, нещата са тотална боза, а сега вече направо задълбаха дъното и то не заради полудяването на Денерис.
И аз това разправям, особено от началото на този сезон. Б-о-з-а.
Историята ми е на сърце и продължавам да си я гледам със светнали очи, но наистина удариха дъното.. по така специфичния холивудски начин (често го казвам, но не им понасям маниера на тия). Не остана, после директно захващам книгите. 🙂
Един единствен “по достоверен” слух има за завършването на поредицата от книги, от актьора който играе Баристан Селми и той е че са готови и ще излязат след приключването на сериала. Според него Мартин има договор с HBO, в което принципно няма много логика - but one can only hope 🙂 Нямам търпение да разбера как завършва историята, междувременно мисля да препрочета третата книга, според мен най-добрата до сега от поредицата.
Принципно сериала, трябваше да е 15-тина сезона, но като на режисьорите не им се прави повече GoT, това е положението 😄
П.С.
[Update: George R.R. Martin has taken to his blog to refute McElhinney’s comments and assert that no, Books 6 and 7 are not written. Our original story follows below.]
Мнението беше редактирано от Splash на 15.05.19 16:00.
казано от Splash на 15.05.19, 15:50:
П.С.
[Update: George R.R. Martin has taken to his blog to refute McElhinney’s comments and assert that no, Books 6 and 7 are not written. Our original story follows below.]
Мартин го мързи да диша, след като направи кинти. Има да почакаме за книгите. 🙂
16.05.19
09:43
казано от Boby_ на 16.05.19, 09:27:
Мартин го мързи да диша, след като направи кинти. Има да почакаме за книгите. 🙂
А, може да хвърли топа преди това.
Крайно съм разочарована от последните 4 сезона, но квот такова за 15 милиона долара на епизод за рисувани и картонени фигурки какво да очкаваме 🙂 .
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 16.05.19 09:43.
Чета ,чета и не мога да повярвам на ушие си...баси и дискусията за сериал??!
Вчера пробвах да загледам....ми не става бе братче-някаква лети 10мин.на нещо и фурга огън???Някакъв го ръгаха в главата и не умря...някакъв нисък джендър с вид на даун и нож???WTF.
казано от nervak на 16.05.19, 10:00:
Чета ,чета и не мога да повярвам на ушие си...баси и дискусията за сериал??!
Вчера пробвах да загледам....ми не става бе братче-някаква лети 10мин.на нещо и фурга огън???Някакъв го ръгаха в главата и не умря...някакъв нисък джендър с вид на даун и нож???WTF.
Ами, грешно си подходил, ако ще гледаш сериала, само първите три сезона са добри, айде и четвъртия с известни компромиси 🙂 Дори да не си фен на фентъзито като жанр, сериала в началото е просто много добър, като актьорска игра, киноматография и сюжет.
Мнението беше редактирано от Splash на 16.05.19 10:26.
Субективно е. Факт е, че има милиони фенове, ама на мен ми беше единственото спасение от безсъние, преди да си открия вълшебния сиропец. Изгледах първи сезон за скандалните 3 месеца. След втората серия, започнах да си превъртам от където съм заспала предния път, защото рядко издържах повече от 15 мин. Втори сезон, до средата някъде и почнах да спя нормално
16.05.19
11:26
Кофти е да имаш слаб сладкар.
Каквато и вечеря да поднесеш, слаб ли ти е десерта всичко е било напразно.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 16.05.19 11:26.
16.05.19
11:36
казано от Bart Simpson на 16.05.19, 11:26:
Каквато и вечеря да поднесеш, слаб ли ти е десерта всичко е било напразно.
Въпреки да съм фен на сладкото, ще си остана супер доволен и без какъвто и да е десерт, ако е имало яки мезелъци, хубава вечеря и приемливо качество алкохол в количество колкото ти е кеф ;-)
Относно неразбиращите кво толкова му харестват хората на ГоТ, мога много надълго да дискутирам, но мисля че най-лесното обяснение е да го сравня с някой, който не харесва класическа музика и не говори италиански и са го завели на опера без да му дадат книжка да разбере дори историята. Излизайки ще каже: “е кво - някви пищяха 2 часа, диалог нула, няма екшън, няма история, баси тъпото.” Тъп ли е той или некултурен че не е разбрал и харесал операта? Нито едно от двете. Ограничен ли му е мирогледа да не може да си представи че сигурно нещо пропуска и да не може да си представи че сигурно има повече в цялата работа та чак се превъзнасят хората? Според мен - да.
16.05.19
11:42
Те затова в Софийската опера пуснаха субтитри.
Дидо, аналогията с десерта олицетворяваше силна среда със слаб край.
Не го гледам, чета реакции.