Тренировка Д2
- високо изтегляне 10х3х50кг през 10 секунди
- високо изтегляне 1х7х60кг след 2 минути
- лег с щанга 10х3х60кг (+5кг) през 10 секунди
- лег с щанга 1х4х75кг (+5кг) след 2 минути
* кофи 15х3 през десет секунди, 1х7 след минута
Коментар
Неудобно беше високото изтегляне в този фитнес и не вдигнах тежестите. Вместо кофи, понеже нямаше успоредка, правих лег. После като се прибирах, намерих в един парк и си направих и кофите.
Храната
- японска кухня в Хамачи
- бум бургер, сладки картофи, биричка
София много се е променила, сутринта като ходих до залата, се почувствах като турист. Петнайсет минути по-късно, след като за малко не ме сгазиха на тротоара, поляха ме с вода и ме напсуваха два пъти, всичко си дойде на мястото. След фитнеса, реших да разчитам на “колумбовата” си ориентация и да се прибера без гпс-а. Естествено си удължих пътя с два километра, но пък намерих много готина книжарничка и се сдобих с две книжки на Пратчет с твърди корици за колекцията. Довечера ще отидем да видим дядо Лени и утре обратно към Бургас.
Мнението беше редактирано от Splash на 04.05.19 18:40.
Все пак, моя дневник е кулинарен блог, да напиша една препоръка за ресторант Хамачи в София. Много вкусна и изключително добре изглеждаща визуално храна. Стегнато меню, хубава обстановка и чиста отворена кухня. Десерта беша феноменален, суфле с белгийски шоколад, зелен чай и домашен сладолед комплимент от Барти. Мил жест, който се надявам да имам възможността да върна 🙂 Отивам да подърпам тяга и газ към вкъщи с надежда да изпреваря трафика.
Мнението беше редактирано от Splash на 05.05.19 09:14.
Тренировка Е2
- тясна тяга от подложки 10х1х100кг през 10 секунди
- тясна тяга от подложки 1х4х120кг след 2 минути
- раменна преса 10х1х45кг (+5кг) през 10 секунди
- раменна преда 1х7х55кг (+5кг) след 2 минути
Коментар
Нямаше как да правя нормална тяга в тази зала, за това от едни куки, на педя под коляното. Възползвах се да сложа малко по-големи килограми от разписаните, хвата държи и на гладкото на лоста, интервала спазен.
Храната
- страхотен сладолед в Джелато&Лате
- не е за разправяне
От утре минавам на семи-билдърско хранене за няколко седмици, четири-пет яйца, 300-400 гр месо/риба, зеленчуци и плодове.
Мнението беше редактирано от Splash на 06.05.19 11:51.
Коментар
Днес почивен от тренировки, мачкане и разтягане довечера преди лягане. От утре трета врътка по-схемата и ако трябва да увелича клека с още 10кг, не знам как ще завърша интервалите.
Храната
- три яйца в масло, зелена салата с авокадо
- три яйца в масло, зелена салата с чери и семена
- сьомга на фурна, салата цвекло, пресен лук и семена
Тренировка A3
* фоумролер с бебе
- зерчер 10х3х60кг (+10кг) през 10 секунди - 3:23
- зерчер 1х1х80кг (+10кг) след 2 минути
- набиране на въже 15х1х5кг (+5кг) през 10 секунди - 2:55
- набиране на въже 1х4х5кг (+5кг) след 2 минути
Коментар
Отново вдигнах клека с десет килограма, спазих интервала, но клековете бяха бавни и от там времето е над три минути, тегаво. На макс серията, не очаквах да ги стана, но успях и то почти без гринд и се разсеях и спрях. Можеше още едно-две повторения да избутам. Набирането с допълнителна тежест - интервала добре, на бройките също.
Храната
- омлет от три яйца в малко масло с кашкавал; салата маруля, краставица, пресен лук и зехтин; 200мл кефир
- омлет от три яйца в малко масло с овче сирене, пастет от люти чушки и спанак; салата маруля, краставица, пресен лук и зехтин; 200мл кефир
- телешка пържола, салата варено цвекло и авокадо
* добавки: пробиотик, магнезий, витамин Д
Станах в 6:00 да поиграя с малката, сготвих за през деня, тренирах и сега ще поработя 10-12 часа. Довечера, малко мачкане и разтягане преди лягане.
Мнението беше редактирано от Splash на 07.05.19 12:30.
Тренировка Б3
* фоумролер с бебе
- обръщане 10х3х50кг (+5кг) през 10 секунди - 2:53
- обръщане 1х3х60кг (+5кг) след 2 минути
- лег с щанга 10х3х60кг (+5кг) през 10 секунди - 2:35
- лег с щанга 1х2х80кг (+10кг) след 2 минути
Коментар
Много натисках на интервалите и за макс бройките нямаше сила, две криви двойки. На лега, трябваше 75кг но не преброих и стана с 80кг.
Храната
- три яйца на очи, пресен спанак, бурата и пастет от люти чушки
- три яйца на очи, домат и зехтин
- барбекю на дървени въглища, салати, домашна торта с маскарпоне
Малката стана на годинка днес и съответно деня ще е пълна лудница. Вместо на заведение, решихме да съберем роднините в къщи, като плана е да запаля барбекюто и да намятам пържолите, които се мариноват вече два дни. Все пак, с изключение на тортата, храната е по режим, без оправдания.
казано от Splash на 08.05.19, 09:44:
Малката стана на годинка днес и съответно деня ще е пълна лудница.
Да ви е жива и здрава и много да ви радва! 🙂
Тренировка В3
- раменна преса 10х3х40кг (+5кг) през 10 секунди
- раменна преса 1х5х50кг (+5кг) след 2 минути
- кофи 10х3х5кг през 10 секунди
- кофи 1х6х5кг след 2 минути
Коментар
Кръста ми е леш, вчера нещо съм направил долато разнасях едни маси. Не знам дали беше правилно да тренирам днес, ама пусти инат. 400км шофиране след тренировка, също не помогна. Ще видим как ще се развие ситуацията, дано не е сериозно.
Храната
- телешко, салати, лаврак, сьомга, калмар, скариди ...
- шоколад, кафе
Да видим дали ще успея да си спазя режима, без подготовка и след 10+ часа снимки на храна.
Мнението беше редактирано от Splash на 09.05.19 23:23.
Тренировка Г3
* ролер и апликатор с бебе
- преден клек 10х3х50кг (+5кг) през 10 секунди - 3:44
- преден клек 1х5х60кг (+5кг) след 2 минути
- набиране на въже 15х1х10кг (+5кг) през 10 секунди
- набиране на въже 1х6х10кг (+5кг) след 2 минути
* цял ден мачкане на кръста с тенис топки
Коментар
Тази седмица, доста се разбърка програмата, но съм редовен, всеки ден в залата. Кръста се пооправи, но вчера шофирането стана от 400 на 800 километра и цял ден на крак, така че не рискувах с тяга. Интервалите спазени като почивки, но самите повторения бяха бавни и контролирани. Набиранията много добре, от петица със СТ на шестица с добавена тежест и то след интервал.
Храната
- телешко, зелена салата, картофено пюре от батат с масло
- телешко, зелена салата, картофено пюре от батат с масло
- четири яйца на омлет с малко кашкавал и люто песто, голяма салата
п.с. Снимка за кулинарната част на дневника 🙂
Мнението беше редактирано от Splash на 10.05.19 10:20.
Тренировка Д3
- стриктно високо изтегляне 10х3х30кг през 10 секунди - 2:24
- стриктно високо изтегляне 1х6х40кг след 2 минути
- кофи 10х3х10кг (+5кг) през 10 секунди - 2:14
- кофи 1х6х10кг (+5кг) след 2 минути
* цял ден мачкане на кръста с тенис топки
Коментар
Кръста е много по-добре, утре мисля да завърша тренировъчната седмица с тяга. За всеки случай високото изтегляне го правих в билдърски вариант - стриктно, от там и по-ниските работни тежести. При кофите много добре, най-бързите до сега, само на последния подход не успях да заключа третото повторение, трицепсите отказаха. От както тренирам редовно, не пия и горе-долу внимавам с храната съм качил четири килограма.
Храната
- телешко, салата домати, краставици и червен лук
- телешко, мариновано люто цвекло с коноп, жасминов ориз
- четири яйца на омлет с малко кашкавал, люто песто, голяма зелена салата
Мнението беше редактирано от Splash на 11.05.19 15:09.
Тренировка E3
- тясна тяга 10х1х90кг (+10кг) през 10 секунди - 2:26
- тясна тяга 1х4х110кг (+10кг) след 2 минути
- раменна преса 10х1х50кг (+5кг) през 10 секунди - 2:27
- раменна преса 1х5х60кг (+5кг) след 2 минути
* малко набирания на едно дърво
Коментар
Въпреки малкото сън снощи, днес се събудих изключително енергичен. Тягата, изненадващо лека в интервала, времето под 2:30. Не очаквах четворка на 110кг.
Раменната също се получи почти перфектно, след седмия подход имаше малко импулс от краката. На макс бройките също, но пък стана петица на 60кг.
Храната
- четири филета скумрия на плоча със зелена салата, червен лук, сумак и люти чушки
- шоколад Claudio Corallo подарък от Марги 🙂
- shrimp fried rice - черен ориз със скариди и яйца; зелена салата със семена
Днес въпреки хубавото време, мисля да поработя няколко часа в офиса, че съм затънал до ушите.
Мнението беше редактирано от Splash на 12.05.19 09:46.
Днес почивен от залата. Малката ни вдигна в пет и половина, да си играем и малко клекове, суингове и мачкане на ролер с бебе. Преди работа повисях и направих няколко серии набирания.
Понеделник е вече официалния ден за палачинки, но аз нали ще “свалям” и за това, само гледах докато придъвквах някакви зеленчуци там 😄
Храната
- три яйца с малко кашкавал, маслинова и чушкова паста; краставици, домати, авокадо, семена
- три яйца с малко кашкавал, маслинова и чушкова паста; краставици, домати, авокадо, семена
- телешко на скара; пресни печени картофки с розмарин и морска сол
Мнението беше редактирано от Splash на 13.05.19 10:18.
Тренировка A4
* фоумролер с бебе
- зерчер 10х3х65кг (+5кг) през 10 секунди - 2:58
- зерчер 1х4х80кг след 5 минути
- набиране на въже 15х1х15кг (+5кг) през 10 секунди - 2:45
- набиране на въже 1х3х15кг (+5кг) след 2 минути
Коментар
От вчера гледам, как свети в червено писмото с новите тежести oт Сашо за тази седмица, но си го запазих за тази сутрин - delightful surprise. Интервала добре, но ми се струва че съм отървал единия подход, след това не успях да се вместя в двете минути преди макс серията, трябваше ми повече време да се събера. Не посмях да сложа 85кг, но пък стана солидна четворка на 80. Набирането също много добре, последните два три подхода обаче, бяха половинки. Чиста тройка на макс сериите с възможност за може би още едно.
Храната
- омлет от три яйца в малко масло с малко кълцано телешко; варено цвекло и мариновани аспержи
- бавно печено свинско; салата домати, краставици, чушка, авокадо, семена и червен лук
- прясна паста с яйца и домашно песто
Колана в залата вече ми е голям, значи вървят нещата от към загуба на коремна обиколка, сега остава да ми стане моя 🙂
Тренировка Б4
* фоумролер с бебе
- обръщане за техника 3х10 с лоста; 2х5 с 30кг
- обръщане 10х3х40кг през 10 секунди - 2:48
- обръщане 1х6х50кг след 2 минути
- лег с щанга 10х3х65кг (+5кг) през 10 секунди - 2:47
- лег с щанга 1х4х80кг след 2 минути
* мачкане
Коментар
Мисля че на предната тренировка обръщах на кръст и за това имах проблеми. Подходих внимателно, първо да си припомня техниката която Сашо ми показа с импулс само от глезените. След това интервалите с леко да затвърдя. На лега вдигнах килограмите на интервала, последните два подхода с откази на третото повторение на 3-4 см преди да заключа, трицепсите блокираха. Отново не посмях да сложа 85 на макс бройките и сгреших. Не знам как се получава така, че човек който съм виждал на живо общо три-четири пъти, ми знае възможностите с абсолютна точност и то много по-добре от мен самия. От тук, слушам и изпълнявам, ако се съмнявам ще помоля някой да ме пази.
Храната
- басмати със зелени маслини и спанак; пушена сьомга; краставици с пастет от люти чушки и зехтин
- пуешко филе с билки; салата табуле
- телешко; зелена салата със семена
Мнението беше редактирано от Splash на 15.05.19 09:48.
Тренировка В4
* фоумролер с бебе
- тяга 10х3х80кг през 10 секунди - 3:11
- тяга 1х4х100кг след 2 минути
- раменна преса 8х3х45кг; 2х2х45кг (+5кг) през 10 секунди - 2:47
- раменна преса 1х6х55кг след 3 минути
* мачкане и висене
Коментар
Най-леката тяга като усещане изобщо. Целия интервал общо за 191 секунди, теоретично почивките са били 120, а времето за работа 61 секунди, което прави средно по две секунди на повторение или най-бързата тяга до сега. Макс бройката не беше много макс, а чиста и стриктна четворка, можеше още едно-две повторения, но не ми се разваляше формата.
На раменната не съм доволен, но предмишниците ми бяха тотал щета, от хвата на тягата за гладкото на лоста. Двойки вместо тройки на последните два подхода и повече пуш от колкото стриктна.
Храната
- лаварак на плоча; турска червена леща; зелена салата с лук и сумак; малко ръжен квасен хляб
- телешко; зелена салата със семена и кашу;
Мнението беше редактирано от Splash на 16.05.19 11:47.
Тренировка Г4
* фоумролер с бебе
- клек на гърди 8х3х65; 2х2х65кг (+10кг) през 10 секунди - 3:31
- клек на гърди 1х3х75кг (+10кг) след 2 минути
- набиране на халки 15х1х20кг (+5кг) през 10 секунди - 2:59
- набиране на халки 1х3х20кг (+5кг) след 2 минути
* мачкане и висене
Коментар
Днес алармата се успа и станах час по-късно, избора беше да тренирам сънен или да не тренирам изобщо. Все пак отидох до залата, но много разсеян, а това при интервалите хич не е окей. Клека бавен и тежеше, с пет килограма повече, отколкото трябваше. На набиранията горе-долу добре, но след десетия подход едни изометрии по една секунда, докато се издърпам до-горе. Максималната тройка си беше живо две и половина.
Храната
- омлет от четири яйца с малко кашкавал и маслинова паста; малко чери и аспержи; малко от снощното телешко
- басмати с тиквички и пресен копър, пушена сьомга
- телешко, голяма салата със семена и ядки
Тренировка Д4
* фоумролер, клекове, суинг и преси с бебе
- високо изтегляне 10х3х50 през 10 секунди - 2:44
- високо изтегляне 1х5х60кг след 2 минути
- кофи 8х3х20кг; 2х2х20кг (+5кг) през 10 секунди - 2:19
- кофи 1х6х20кг (+5кг) след 2 минути
* разтягане по схема от Марги, мачкане и висене на една ръка
Коментар
Все още не успявам да се наглася както трябва за високото изтегляне и падна голямо скачане. За сметка на това натиснах на кофите и се получи много добре, редувахме се с едни момчета на успоредката и трябваше да приключа доста бързо интервала, така че почивките бяха по скоро 5-6 секунди. И при лега и при кофите, трицепсите продължават да са причина за откази, просто блокират и не мога да заключа последните десетина градуса от движението. Добавих разтягане след тренировка, че съм станал като дръвче.
Храната
- телешко, пармезан, краставици, аспержи; ананас
- домати, краставици, авокадо, червен лук, семена и кашу; риба тон
- яйца по панагюрски с биволско кисело мляко; зелена салата
Един любим цитат на Лин Мануел - “Talk less. Smile more. Don’t let them know what you’re against or what you’re for.”
Тренировка E4
- тясна тяга 10х1х100 (+10кг) през 10 секунди - 2:49
- тясна тяга 1х2х120кг (+10кг) след 2 минути
- раменна преса 10х1х55кг (+5кг) през 10 секунди - 2:42
- раменна преса 1х4х65кг (+5кг) след 2 минути
* разтягане по схема от Марги, мачкане и висене на една ръка
Коментар
Колана ми стана и реших да се наградя с по-тежичка тяга, което доведе до надрани пищяли и звездички след интервала. На раменната преса тежестта ми е голяма за да съм стриктен и правя подем от глезените. Сашо ще прецени другата седмица, дали да сваля малко работните килограми и да правя стриктно или да ги вдигна и да мина изцяло на пуш преса 🙂
Храната
- четири бъркани яйца с козе сирене, люто делишу и спанак; кефир
- наложи се промяна в плана и не е за разправяне
Издъних се с храната днес, ще го пиша зареждане... седмичните калории за няколко часа :( Само Димо може да ме разбере.
Мнението беше редактирано от Splash на 19.05.19 15:41.
Днес почивен от залата. Успях да направя един месец без пропуск - 24 тренировки, което е добре в предвид ежедневието ми. Има още много работа, но началото е положено, ще се натиска и така.
Тренировка A5
- зерчер клек 10х1х65 през 10 секунди
- зерчер клек 1х3х85кг след 4 минути
- набиране на въже 15х1х15кг през 10 секунди
- набиране на въже 1х5х15кг след 2 минути
* разтягане по схема от Марги, мачкане и висене
Коментар
Никога няма да се адаптирам към клек в интервал, независимо от работните килограми и протокола. 85кг не очаквах да ги стана въобще, а се получи тройка, доволен. Набирането също вървеше тегаво, но си го избутах. Петицата на макс бройките се получи добре, без много зор. Като цяло добре, хубаво чувство е да не ти стане ризата след тренировка, защото ти е тясна на гърба и не можеш да я закопчаеш.
Храната
- две яйца на очи, домат, авокадо, краставица, червена чушка, делишу
- риба тон, домат, авокадо, краставица, червена чушка, делишу
- пуешко на скара, печени пресни картофки, зелена салата
Бях обвинен че съм лош родител, защото не давам на малката биберон.
- Не правите хубаво като не и давате биберон!
- Пречи ни на комуникацията и това е причината.
- Ква комуникация, ТО не говори.
- Именно, основно с мимики и жестове се разбираме, кога е гладна или е време за гърне и т.н.т Което ще се получи много по трудно ако 2/3 от лицето и е заето от биберон. Освен това, постоянно раздава усмивки, от които не искаме да се лишим.
- Fuck your logic, трябва да се дава биберон, иначе си смуче пръстите.
- За сега нямаме проблем, не го прави.
- Без биберон не става, аз имам три деца!
- Окей, благодаря.
Мнението беше редактирано от Splash на 21.05.19 09:17.
Тренировка Б5
- обръщане 10х3х50кг през 10 секунди - 2:38
- обръщане 1х4х60кг след 2 минути
- лег с щанга 10х3х70кг (+5кг) през 10 секунди - 2:47
- лег с щанга 1х4х85кг (+5кг) след 2 минути
Коментар
Продължавам да не мога да му хвана спатиите на това обръщане, като ми натежи и тръгва чобанската. Не знам дали да не го правя с пудовка, където ми идва много по-естествено движението, ще консултирам със Сашо.
При лега, малко смешно се получи, лоста не беше разтоварен и с един поглед прецених че е 65кг с колкото трябваше да правя. Почнах си подходите, понатежаваше, но си бях решил да си завърша интервалите без откази този път, което и стана. Като тръгнах да слагам тежестите за макс серията, видях че всъщност са били 70кг... 🙂 Чиста четворка на 85 за финал - доволен.
Храната
- пилешко филе, спанак, пармезан, люто песто, балсамико
- четири яйца, много зеленчуци, сурово кашу
- прясна паста с яйца и домашно песто
Мнението беше редактирано от Splash на 26.05.19 12:17.
казано от Splash на 22.05.19, 09:04:
Продължавам да не мога да му хвана спатиите на това обръщане, като ми натежи и тръгва чобанската.
И аз така...даже накрая понякога и с разножка го правя.
Тренировка В5
- тяга 10х3х90кг (+10kg) през 10 секунди - 3:09
- тяга 1х3х110кг след 2 минути
- раменна преса 10х3х45кг; през 10 секунди - 3:17
Коментар
Имах не повече от 15 минути свободни тази сутрин, без загряване, мачкане и разтягане. При тягата, лек и бърз интервал, на макс бройките беше зора. Раменната обаче зле, още от втория подход беше драма, избутах някак си. След тренировка не можех да си вдигна ръцете десетина минути.
Храната
- четири филета от скумрия, зелена салата, червена леща
- сурово кашу и краставици
- пет забулени яйца, биволско кисело мляко; зелена салата
Баш плочки още няма, но и шкембе няма.
Мнението беше редактирано от Splash на 23.05.19 09:05.
Тренировка Г5
- клек на гърди 10х3х65 през 10 секунди - 3:29
- клек на гърди 1х4х75кг след 4 минути
- набиране на халки 15х1х20кг (+5кг) през 10 секунди - 3:11
- набиране на халки 1х5х20кг след 4 минути
Коментар
Снощи не можах да спя, съответно щях да се затисна още с първото повторение на клека. Мислех да си ходя, но се заинатих и си ги клекнах всичките 30. При набиранията, от тъпотии малко отървах интервала след десетото. Единствено съм доволен от макс бройката - чиста петичка. Има и такива криви дни.
Храната
- пушена сьомга, квасен хляб, много зеленчуци, делишу
- пушена сьомга, квасен хляб, много зеленчуци, делишу
- телешко в масло с билки; зелена салата
Тренировка E5
- високо изтегляне 10х3х60 през 10 секунди - 2:44
- високо изтегляне 1х8х70кг след 2 минути
- кофи 10х3х25кг през 10 секунди - 2:49
- кофи 1х8х25кг (+5кг) след 2 минути
Коментар
Днес всичко леко, съня е голяма работа. Хванах му най-накрая цаката на високото изтегляне и интервала излетя. На кофите вдигнах килограмите, интервала спазен, макс бройките много добре.
Храната
- билдърска 🙂
Мисля си, че има страшно много “тестостеронови” форуми и групи, даже повечето предлагат и доставка на другия ден 🙂 Навсякъде в интернет е пълно с инстаграм младежи и девойки, инфлуенсъри, мотиватори, лайф кучове, пиле с ориз и брокли etc. Това което мен ме мотивира да чета bb-team, са хора като Боби, Илия, Сашо с натоварено ежедневие, професия, семейство и въпреки това тренират и то така, че слагат повечето от гореспоменатите “звезди” в малкия си джоб.
Съгласен съм с теб. Истината е че всичко това е просто една голяма индустрия и се печелят пари и това е основата на всичко там. Това е като един голям балон, ако си вътре гледаш да го надуваш. А реалноста е съвсем друга 🙂
Мило дневниче, и днес тренирах ...
Тренировка E5
- тясна тяга 10х1х110 (+10кг) през 10 секунди - 2:59
- тясна тяга 2х0х130кг; 1х1х130 (+10кг)
- раменна преса 10х1х55кг през 10 секунди
- раменна преса 1х4х65кг след 2 минути
Коментар
Интервала на тягата се получи перфектно, но за макс бройките не остана сила. Много се ядосах на двете нули и след малко повече почивка си ги дръпнах 130, само веднъж though…
Раменната не беше много стриктна, но по-добре от миналата седмица.
Мнението беше редактирано от Splash на 26.05.19 13:36.
Мило дневниче, днес без фитнес ...
Принципно плана за деня беше активна почивка - апликатор, мачкане, малко йога. Естествено не се получи, вместо това обръщане и фермерска с торби CM11, качване на стълби с гипсокартон и прочие функционални движения, чак се замислям дали да не почна кросфит.
Утре ще се кляка, да видим какво ми е приготвил Сашо от към работни килограми.
Мнението беше редактирано от Splash на 27.05.19 11:16.
казано от Splash на 25.05.19, 10:05:
Мисля си, че има страшно много “тестостеронови” форуми и групи, даже повечето предлагат и доставка на другия ден 🙂 Навсякъде в интернет е пълно с инстаграм младежи и девойки, инфлуенсъри, мотиватори, лайф кучове, пиле с ориз и брокли etc. Това което мен ме мотивира да чета bb-team, са хора като Боби, Илия, Сашо с натоварено ежедневие, професия, семейство и въпреки това тренират и то така, че слагат повечето от гореспоменатите “звезди” в малкия си джоб.
Аз отдавна твърдя, че форумът е само средство за общуване с хора, с които ни свързват общи интереси и/или проблеми. Ако нещата опираха само до източници на информация, в наши дни те са толкова много, че е достатъчно само едно търсене с гугъл и малко способност за критично мислене и отсяване на плявата, за да научи човек почти всичко на теория.
П. П. Пилето с ориз не е непременно лошо нещо, особено ако няма друго “по-така” за ядене. 🙂
Тренировка А6
- зерчер клек 10х3х70 (+5кг) през 10 секунди - 3:37
- зерчер клек 1х1х90кг (+5кг) след 2 минути
- набиране на въже 13х1х20кг през 10 секунди - 2:22
- набиране на въже 1х4х20кг след 2 минути
Коментар
На три часа сън, май беше по-разумно да не тренирам, ама пусти инат. Интервала на клека бавничък, но си го направих. На макс бройката, мисля че още първото повторение ме сгъна леко и отиде на кръст, за това и спрях. Набиранията, трябваше да са с 15кг, не знам къде блея, съответно не успях да си завърша интервала.
Мнението беше редактирано от Splash на 28.05.19 09:39.
Тренировка Б6
- обръщане 10х3х50 през 10 секунди
- обръщане 1х6х60кг след 2 минути
- лег с щанга 10х3х70кг през 10 секунди
- лег с щанга 1х2х90кг след 2 минути
Коментар
Нещо се е насъбрала умора и тренирам изцяло на инат, буквално не ми се влиза в залата. Обръщането много лекичко, даже на макс бройката тръгнах за седмо, но малко на кръст и не го броя. При лега интервала тежеше повече от миналия път, когато не знаех че са 70кг. Хубава двойка на 90, доволен съм.
Мнението беше редактирано от Splash на 31.05.19 09:46.
А как си с въздуха на обръщанията?
Мен точно това упражнение ме мачка най-много с въздуха...па макар и с двойки,за тройки не смея и да помисля!
Как да съм, на умиране е работата към края на интервала. Общо взето поемам въздух и си правя трите повторения, без да дишам между тях. Хубавото е че след това имам лег, и си лежа 3-4 минути 🙂
казано от Boby_ на 29.05.19, 10:33:
От земя ли обръщаш или от вис?
От вис Боби, взимам щангата от земята, леко прикляка и изтеглям торса назад, поемам дъх и действам. Идеята е, импулса да е от глезените, не от таза. Не знам дали много правилно обяснявам, но Сашо така ми го показа и се стремя да изпълнявам 🙂
Днес без тренировка, реших все пак да почина един ден, доста ми се насъбра и се чувствам физически уморен. За да не е деня съвсем без движение, малко йога и повече мачкане планирам довечера преди лягане. Ще заредя с въглехидрати и се надявам да успея да поспя. Плана за утре - тяга.
За кулинарната част на дневника, една от любимите ми пасти - Cacio E Pepe, по рецепта от французин 🙂
казано от Splash на 30.05.19, 09:24:
За кулинарната част на дневника, една от любимите ми пасти - Cacio E Pepe, по рецепта от французин 🙂
Извинявай, ама това ми звучи повече като ония макарони със захар, с които ме моряха в детската градина. 🙂 Предпочитам класическа карбонара, че даже ѝ слагам (о, анатема!) сметана. 🙂
Тренировка В6
- тяга 10х3х100кг (+10kg) през 10 секунди - 3:11
- тяга 1х2х120кг (+10kg) след 2 минути
- раменна преса 10х3х45кг; през 10 секунди - 3:17
Коментар
Да тренираш наспан и зареден е съвсем друго нещо. Тягата трябваше да е с 90кг, но още на първия подход излетя, все едно е само лоста и се възползвах да сложа още 10кг. Бърз интервал, на макс серията можеше повече, но не ми се разваляше формата. Раменната по-добре, 7 от 10-те подхода бяха стриктни. Много хубава тренировка.
Храната
- телешко, квасен хляб, домати, делишу
- филе скумрия със зелена салата
- омлет с чедър и спанак, голяма салата със семена и ядки
- една заслужена крио ипичка
Мнението беше редактирано от Splash на 31.05.19 10:33.
казано от Boby_ на 31.05.19, 09:23:
... Извинявай, ама това ми звучи...
Боби, остави звученето, пробвай - може да откриеш нещо различно, което да ти хареса. Преди и аз бях много консервативен към храната, но това се промени с времето и не съжалявам.
Мнението беше редактирано от Splash на 31.05.19 10:11.
казано от Splash на 31.05.19, 10:10:
казано от Boby_ на 31.05.19, 09:23:
... Извинявай, ама това ми звучи...
Боби, остави звученето, пробвай - може да откриеш нещо различно, което да ти хареса. Преди и аз бях много консервативен към храната, но това се промени с времето и не съжалявам.
Определено не съм консервативен на тема храна и готвене. Само че съм подозрителен към нещо, което съдържа само паста и пекорино, независимо как е приготвено (ще ме извинява авторът на рецептата, но пиперът не се брои). 🙂
Мнението беше редактирано от Boby_ на 31.05.19 10:18.