Е щом сравнявате сериала с опера...трябва да е много добър....
Да се гледа отначало викаш...а “Дързост и красота ” да гледам ли отначало)))))))))) то пак 25серии и 235 и бемти епизода.
Да ,ясно че е въпрос на виждане всичко...ама тая с тея дет върлят огън ги има и в първите серии,дауна и той е там с другия по-голям даун с кривия обгорен череп)))ма всички са по-млади)))
16.05.19
12:34
И аз не мога да разбера каква е тая истерия по Гейм ъф тронс, та и чак такива вживявания...
За протокола - и аз не харесвам опера.
Също и не харесвам цялата истерия покрай сериала и сульо и пульо да го гледа и да има мнение. Едно време си беше нашето малко тайно нещо, което си беше наше и ние си четяхме книгите и си го гледахме и си го обсъждахме и не ни се налагаше да сме част от някаква “членска маса” и да ни слагат етикети, ама ето на...
Мнението беше редактирано от Димо на 16.05.19 12:54.
16.05.19
12:52
Нерва, какво гледа последно?
Опера имам предвид или вообще музикално-сценично изкуство.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 16.05.19 12:53.
И аз не харесвам опера особено, но мюзикъли много харесвам. 🙂 Наскоро гледах “Cats” и нямам думи да изразя колко ме впечатли. Преди много години гледах “Цар Лъв” и “Фантома на операта” и се влюбих в този жанр.
Иначе истерията около GoT ми напомня на истерията около Хари Потър преди време. Почти напълно съм сигурна, че на мен няма да ми хареса, но това не пречи да е световен хит и страшно много хора да го обожават. То си е и до настройка, и до предпочитания към жанра, според мен.
Мнението беше редактирано от Елена на 16.05.19 13:05.
казано от James Hinks на 16.05.19, 12:34:
И аз не мога да разбера каква е тая истерия по Гейм ъф тронс, та и чак такива вживявания...
Чак пък истерия 🙂
просто качествено кино с потенциал, зверски оср@но по-глупави причини. А защо, GoT стана viral в световен мащаб, е съвсем друг тема.
казано от Splash на 16.05.19, 13:17:
А защо, GoT стана viral в световен мащаб, е съвсем друг тема.
Не го гледам, но казват, че имало много с**с и ци*и/а.к.а всеки сериал на HBO/, така че било интересно. 😄
16.05.19
15:04
казано от Боян на 16.05.19, 13:37:
Не го гледам, но казват, че имало много с**с и ци*и/а.к.а всеки сериал на HBO/, така че било интересно. 😄
Всъщност започна така и събра много фенове, но после феминистките нагласи и протести окастриха всички голи сцени и след 4ти сезон нямаше една цица показана :(
16.05.19
15:07
казано от Splash на 16.05.19, 13:17:
казано от James Hinks на 16.05.19, 12:34:
Чак пък истерия 🙂
просто качествено кино с потенциал, зверски оср@но по-глупави причини. А защо, GoT стана viral в световен мащаб, е съвсем друг тема.
Гледай “Да разлаем кучетата”(ако не си) и смятам, че ще придобие представа за още един начин за постигане на виралност.
Всеки еди продук се продава не според качеството, а според вло е ите в него средства, Стара КнежънскЪ поговорка..
17.05.19
13:41
Аз си вписвам вълненията в дневничето, никой не е длъжен да ги споделя - има истории, в които потъвам и ми е приятно. Точка.
————————————————————-
От ден два се мъча да се разсополивя, вчера 37.2, днес 38. Куул, накрая ще взема да свикна и даже няма да ми прави впечатление. Ако не успея да се осиферя, това ще е пети или шести път тая година.
Луна и звезди поне го диагностицираха - 1к за изследвания, обикаляне по доктори, нулева продуктивност в последните 4 месеца, проба-грешка с антибиотик в онова мизерно отделение в Окръжна (забравила бях какво е държавна болница...) и последното, което се провери, беше това - глупава бактерия, дето е налапал.
4 седмици антибиотик с’я, дано не е на принципа проба-грешка пак.
17/05/2019 (18)
Храна:
- кафе с кокосово масло и оризово-кокосова напитка
- 2 парчета маринована херинга, мазна салата от маруля и малко морков & цвекло (колкото за цвят)
- костен бульон с лимон, с пипер, една домашна лимецова гризина
- 200-300г ягоди
- риба на фурна, салата от спанак, краставица, настърган морков за цвят, орехи домашна гризинка :P
- вода с лимон много
- вит ц, пчелно млечице, прашец, б комплекс, омеги, цинк, магнезий, 20г ракия с клей преди лягане
————————————————————-
Ще го пробвам това кето, изобщо не ми звучи драматично за спазване - като изключим бирата и меда, не съм умряла за въглехидрати по принцип. Намалям ги полека и ще тествам.
И що го толерират и възхваляват тоя Атанас Узунов толкова? Вчера една девойка ме накара да му прочета писанията - с тоя изказ и грамотност на седмокласник, които демонстрира, даже не можах да завърша основната “статия”...
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 17.05.19 16:15.
Аз не разбирам от къдЯ на къдЯ го наричат режим на “Атанас Узунов” .. с какво го е променил точно
17.05.19
19:59
Очевидно той е измислил кетото, де да знам. 😄
Така го наричат, щото е удобно да се пробута на пазара на домакините.
Не го четох задълбочено, щото не издържах, както казах. Освен че е неграмотен, го раздава и много властен нещо, все едно е биг бос в секта.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 17.05.19 20:00.
Измислил е той,аз го срещнах в някакво интервю случайно-че той няма живец и капка в себе си! Смятай!
Надя Петрова ми е в същата категория - потресаващ стил на писане, аудитория - диазепамени лелки, добавки - съмнителни (меко казано).
Но ей го на, продават се в бб-тийма 😔😢
Иначе, да, фризьорката ми е върла фенка на тоя Атанас, всъщност от нея го чух.
Кетото имаше по-приятна аура даже в спайдър спорт 😂😂
19.05.19
16:11
Такова е. Садли. 🙂
——————————————
Като вирусна съм, ама го боря. Не съм излизала никъде - успях да свърша доста неща обаче, което е супер.
Правя си загрявката на Вик с 12-ката по 2 пъти през няколко часа за раздвижване. Няма да е лошо и някой друг СТ клек да вкарам пак, защото започнах да се вдървявам по добрия стар начин. Но... мразя да клякам.
19/05/2019 (20)
Храната е в скрийншот. Не съм сложила литър зелен чай там и сок от два лимона.
Тези дни изпих няколко бири и не ми е гот, особено като съм смятала цял ден и съм се старала, и накрая скъсам синджира без да си давам сметка кое защо се случва и защо съм толкова освирепяла. Но усещам, че ще стане тая работа.
Стягам колана и за залата - ако не се наритам няколко пъти да отида, макар с ужас, отвращение и отегчение 😄, никога няма да се наканя.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 19.05.19 16:15.
казано от Т. Тодорова на 17.05.19, 13:41:
И що го толерират и възхваляват тоя Атанас Узунов толкова? Вчера една девойка ме накара да му прочета писанията - с тоя изказ и грамотност на седмокласник, които демонстрира, даже не можах да завърша основната “статия”...
Тоя не беше ли футболен съдия? 🙂
Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.05.19 15:02.
20.05.19
14:56
Боби, представа нямам какъв е, но е доста неприятна физиономия. 🙂
20/05/2019 (21)
Снощи до 2 не можах да заспя от сърцебиене - накрая събудих баща ми, за да ми даде половин бизогама от неговата... втф?!
Движение:
Тренировка:
2 пъти:
10 суинга @12кг - ляво/дясно
8 пъти @12кг гоблет клек с повдигане на крак встрани
8 пъти @12кг суинг + обръщане + пуш - ляво/дясно
20бр редуващи отпади @СТ
2 пъти:
10 пъти клек с повдигане на крак встрани - СТ, с ластик около краката
10 пъти бутане на крак назад с ластик около глезените - ляво/дясно
120 коремни преси (6 вида х20)
Разтягане
Други: чистене, обикаляне пеш, пазаруване
—————————————————————
Нямам време днес да тегля и смятам, ей сега ми е първото хранене за деня:
- печен джолан с чесън и масло, задушено броколи & карфиол (с масло), 3 мини филийки от тиквено и ленено брашно, яйца и подправки; хапка бри
- вода с джинджифил (в булета) и лимонов сок после (1.5л)
- за вечеря - една ципура със салата от спанак и краставица, малко от тиквените филийки
Добавките - вит. ц, цинк, магнезий, б комплекс, крил
🙂
21.05.19
17:32
21/05/2019 (22)
Днес изтървах работата - храната е в скрийншот. Бая ядох, още съм гладна, нямам търпение да ми удари часът за рибата. 😄
Без тренировка, цял ден на крак и сега пак ставам. Отпаднало ми е, може и да имам малко темп. Т’ва от шока от последната серия (и сезон) на ГоТ, хъхъ. Радвам се, че го приключиха - не се знае колко още могат да оглупеят, ако продължат.
Гладна съм.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 21.05.19 17:32.
22.05.19
12:22
22/05/2019 (23)
Минавам да отчета тренировката, докато не съм я забравила, а сметките на храната - довечера.
Иначе, след 16 часа без храна: бульон, краставици, броколи, малко млечни, ядки, може би един бонбон, че свеки има юбилей, от тиквения хляб, маслини, зехтин, буба с конопен протеин и кокосово-оризова напитка... Бе не знам как да си набавям толкоз мазнини, то чак тегаво. Сланина ли да почна да ям, какво... Калориите със сигурност ще намаля, 1900 калории лой са луда работа.
Вера, докато работих, изгледах няколко документални филмчета (изслушах ги по-скоро) - всеки със собствено мнение. Яж месо, не яж месо, яж мазно, не яж мазно, яж въглехидрати, ще умреш от въглехидрати... На тая организация й дават пари тия, на оная ония, всичко е бизнес, слушай мен и ще оздравееш от всичко, слушай мен и ще умреш в мъки. 😄
Не чух нищо ново, ама като изгледаш 4 филма по час и половина (един след друг) и във всеки се твърди нещо различно, контрастът е травмиращ.
Тренировка:
- леко загряване
- 3 кръга:
10 x alternating arms: Plank to Downward Dog & Touch the Kettlebell
12x Deadlift / Side Squat @20kg
8x each arm Clean and press @12kg
10x Skull Crusher @12kg
10x each side Side bends @20kg
*** изтекоха ми всички води, голям кеф... стягам се лека-полека за залата 😄
- 10 минути разтягане
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.05.19 12:23.
22.05.19
12:48
Точице, мазнините най-лесно се ядат, но пък не засищат, защото са малки по обем и трябв ада се засищаш с треволяк покрай тях. Едни 100 -150 гр. кашкавал/сирене и 300-400гр, мазно месо за деня са ти около 120-130 гр. мазнини, сложи салата със зехтин , някое друго яйце или авокадо и ето ти нужните мазнини. Сланината също е вариант и то много вкусен- едно миниатюрно парченце е 50 гр. , пък има достатъчно ненаситени мастни киселини.
Точи, ядки, зехтин, кокосово масло, семена... Такива неща не обичаш ли? Хем са полезни, хем лесно влизат. 😄
Иначе наистина има един куп мнения (даже няма да ги нарека теории) за това как да яде човек, за да е здрав и във форма. Напоследък все повече се придържам към здравия разум - ако е естествена храна, значи е полезна. Зависи и как се приготвя, разбира се. И зависи колко все пак ядем от нея. 🙂 Дали човек яде месо си е въпрос на убеждения и избор, но всички зеленчуци, плодове, варива, ядки, семки, овесени ядки, сладки картофи, много видове ориз и изобщо всички нормални и естествени храни са полезни за функционирането на организма, според мен.
С твоите 1300 калории на ден аз се чудя как изобщо имаш енергия за тоз демандинг жевот.
Щото ние с теб сме едри и високи жени. Тук ся да не се обидиш - ти си в по-добра форма, разбира се, просто смятам, че толкова малко калории просто не са достатъчни.
22.05.19
12:53
казано от Queen Cobra на 22.05.19, 12:48:
Точице, мазнините най-лесно се ядат, но пък не засищат, защото са малки по обем и трябв ада се засищаш с треволяк покрай тях. Едни 100 -150 гр. кашкавал/сирене и 300-400гр, мазно месо за деня са ти около 120-130 гр. мазнини, сложи салата със зехтин , някое друго яйце или авокадо и ето ти нужните мазнини. Сланината също е вариант и то много вкусен- едно миниатюрно парченце е 50 гр. , пък има достатъчно ненаситени мастни киселини.
Toчно това е, че ме засищат. Изключвам вчера, ама сега и периодът е такъв. 🙂
Не съм свикнала да тъпча толкова мазно месо, примерно - получавам адско сърцебиене вече няколко пъти след мазна животинска вечеря.
Сега ми хрумва, че мога да си забъркам домашна майонеза ❤ и да я прекарвам с броколи и разни такива. 😄
22.05.19
12:57
казано от Елена Биларева на 22.05.19, 12:50:
С твоите 1300 калории на ден аз се чудя как изобщо имаш енергия за тоз демандинг жевот.
Щото ние с теб сме едри и високи жени. Тук ся да не се обидиш - ти си в по-добра форма, разбира се, просто смятам, че толкова малко калории просто не са достатъчни.
Ели, калориите са 1900, сега пренастроих на 1700 мфп. 1300 си е подигравка за някой с моите размери. 🙂)) С всичко останало съм съгласна. 🙂
22.05.19
12:59
Хм, еми щом те засищат, си късметлийка. 🙂 Най-вкусния вариант са 100 гр. ядки, аз лично не ги усещам 🙂
Това със сърцебиенето как се свързва с храната, която току що си изяла? Може би имаш предвид стомашно неразположение или рефлукс? Тази кето диета нито е удобна, нито полезна за всеки.
23.05.19
22:29
Ели, сега виждам последното изречение - не съм в по-добра форма от теб 🙂
Кобре, нямам такива драми уж. Имам срдч, но то не се проявява постоянно. Става ми тежко и в комбинация с тлъсти свински гърди, примерно + психическия дискомфорт от последните месеци, става страшна работа.
————————
По повод сърцебиенето, днес се случи посред бял ден един пулс в покой от 150 удара в минута + пребледняване + потене + треперене и тотален ужас, и веднага хукнах към поликлиниката (добре, че е на 5 мин от нас). Не знаех, че има такава симпатична дама-кардиолог там, страхотна. Направи ми екг, видя ме на ехограф и ми препоръча пасифлора на сироп, която подейства супер бързо. Почти бях припаднала пред кабинета... буквално. Много зле. Здраво сърце и смазана нервна система. Полагам много усилия напоследък в тая насока, но като ме разтресе нещо по-така - пълна разруха. Както и да е, успокоих се, че няма да мра и ще си проверя щитовидната жлеза другата седмица, само че ще крънкам за направление, че уж тия 10 лева нямат значение, тия 50 нямат - тоталът за скромното ни семейство е 2к от началото на годината... щото ти писва от въпросното крънкане и тоталното нехание на докторите. Отвратителни са в общия случай. Разбирам напълно, че хората са си такива, но да си лекар би трябвало да значи, че имаш малко по-различни ценности и мотивация.
—————————
Вчера омазах леко, ядох една торта у свеки - хем малко, хем.. мбляяяя... тирамису, братче - ядеш и ти остава филм от маргарин фостата и навсякъде. Нивгаш повече.
Нямам сега скрийншот, но тоталът беше съвсем леко над 1700ккал и с мизерни отклонения в макротата.
Днес - две кафета с кокосово-оризово мляко, 100г тиквен хляб, 150г крема сирене (много готино) и една голяма-голяма чаша вино.
Без тренировка, с взет изпит по френски и 7к обикаляне с раница. 🙂
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 23.05.19 22:37.
Сигурна съм, че си. 🙂 Недей да скромничиш. Аз когат’ си знам дереджето, най-добре си знам дереджето. 😄
Стискам палци да минават вече тия истории неприятни. Ще минат! И всичко ще е наред. 🙂
Браво за взетия изпит! Гордея се с теб!
24.05.19
09:49
Абе, няма да спорим. Явно толкоз се харесваме, че се виждаме една друга от чудна по-чудна. Хепи енд. 😄
За останалото - неприятничко е, но и аз не мисля, че няма да мине, особено като се полагат усилия.
За френския - не знам колко е за гордост, много тъпа се чувствам. Свикнала съм да се справям много добре с всякакъв учебен материал (освен с математиката и химията, където всичко винаги ставаше с клизма 😄) и без да отделям допълнителни часове, а сега имам бели петна от сряда до четвъртък. 😄 Но и това е въпрос на тренинг. 🙂
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 24.05.19 09:50.
Съвсем нормално е това с отвратително труден език като френския. Аз съм тук вече девета година и още не се чувствам сигурна с езика. Вярно е, че като дойдохме знаех 2-3 думи само, а пък и говоря твърде много на български, но езикът не е лесен. Точка. Език се учи бавно, освен ако не си някакъв невиждан гений, ама аз такъв не съм срещала (нали е невиждан 😄), само легенди съм чувала. Приказки и легенди. 😄
Хубав ден на теб! Спирам да си бърборя в твоя дневник, колкото и да ми е приятно. 😄 Все пак дневникът си има пърпъz. Чао, Точи! 🙂 <3
24.05.19
13:47
Чак пък невиждан гений...
Споделям за гения!аз език не мога да науча..но пък разни точни науки не ме мъчат.
24.05.19
15:50
Еми, мен не ме бива с точноте науки, но с езиците ми върви.
24.05.19
15:54
Аз съм съгласна, че си иска талант, ако ще става “за време”. Да си купи хляб и да хване автобуса всеки може да научи за два дена. 🙂
Не говорим просто да запомниш някакви думи и да ти ги тълкуват някак, докато говориш.
Под “научиш бързо език” и двете (май) имаме предвид да можеш да четеш с разбиране нещо повече от фейсбук постове, да умееш да се изказваш културно и на по-високо ниво от Хасан в Берлин, да пишеш грамотно и така нататък. Основата за тия неща се полага в началните нива.
Иначе не само за езиците - паметта ми за всичко е колкото на стоножка напоследък. А каква фурия бях в училище - а ме мързеше супер много и почти не помня да съм учила вкъщи, освен по 1-2 предмета, а им късах шортите. 😃 В унито получих първия шамар от закърнелия мозък и напредващата възраст, но ставаше доста прилично с малко четене вкъщи.
Сега само една билярдна топка се лангърка из черепа ми. 😃 🐔
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 24.05.19 15:55.
24.05.19
17:25
Какво значи да научиш език за време и колко е това време ? Аз от зор за пари взех Б2 немски - писмено, говор и граматика за два семестъра, като изпита ми беше пред професор от университета. Да, все още правя грешки, но граматически говоря много по-добре от някой австрийци. Проблема на Хасан, Ахмед и другите е, че не се интегрират, а това пречи много повече от това дали ще кажеш дер/ди/дас.
24.05.19
18:10
Много буквално го прие този израз “за време” и като цяло - темата за езика.
Ставаше въпрос за това, че се почувствах тъпа, щото имам бели петна, а Елена ме успокои, че езикът е труден и не може да очакваш резултати със скоростта на светлината, освен ако не си някой специален ум. Аз от своя страна се притеснявам, че ако сега не вдявам и ми е трудно да запомням неща, по-нататък ще е съвсем адско и накрая, ако не положа целенасочени усилия да си размърдам мозъка, ще говоря като френския Асан от Берлин, ама във Франция. 😄 Всъщност, идеята на повечето курсове е да ти дадат точно толкова, колкото да се справяш като въпросния Асан, който отказва да се интегрира.
Иначе естествено - като си скъсаш задника, ще научиш. Повечето от английския, който знам, съм научила в рамките на една година интензивно учене.
Браво иначе за немския, явно ти се отдава - доста труден език изглежда и Б2 за два семестъра е повече от супер.
24.05.19
18:32
24/05/2019 (25)
Сега да видим отчетиту.
Движение:
- цял ден на крак, обикаляне, домакинстване, къпане на крокодили, подреждане на шкафове, изхвърляне на неща, готвене и така нататък;
- 100 суинга с 16-ката - 10х10 през 15 секунди, което беше много амбициозно за мойта трътка, ама завърших ги + разтягане 15-20 минути
Храната:
Не съм гладна хич, само ми прави впечатление в последните месеци как полудявам за месо покрай специалния период.
Що не пишат хранителните стойности на сиропите? 😄
25.05.19
18:54
25/05/2019 (26)
И двамата сме вече с температура, и аз си поддържам 37-37.2 вече седмица. Надявам се, че другата седмица вече ще има категорична диагноза, щото сериозно ми писна.
Храната - над желаните въглехидрати. Заради пмс ли е, не е ли - направо ме затресе одеве за сладко. Ометох две чаени лъжички мед със слънчогледов тахан. И два бонбона линд.
Движение:
Разходка сутринта 30-40 мин, едно пазаруване и после цял ден спане. Много бута тая температура. Лягам пак скоро.
Калории: 1670
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 25.05.19 18:58.
26.05.19
20:35
Не ми се пише много, затова с две думи - заредих в рамките на калориите, умрях от смях с племенницата, тренирах с пудовки 12 и 16, ядосах се на герб-бсп-дпс нацията ни и скоро заспивам. 😄
Утре повече, че ме измори малкият таласъм, Тодорови-клонинг. 😄
Т’ва дете има потенциал да е по-голям клоун и от леля си. 😄
27.05.19
13:15
27/05/2019 (28)
Без тренировка, 10к пешоходом и цял ден на крак.
На газирана вода с лимон, вода и чай до 16:00, после:
- тиквички, запечени с кашкавал и гауда (или чедър, ще видя кое ще пльосна)
- костен бульон с лимон и люто
- ягоди със заквасена сметана
————————————————————-
Повръща ми се при мисълта за фитнес, но онзи ден се разбрах с една приятелка за тренировка в Сашовата зала в сряда и от тогава нямам търпение.
Къдет си има дух и атмосфера, има си. ❤
28.05.19
20:58
28/05/2019 (29)
С много малко сън през нощта, две уискита предната вечер, хлъц
Цял ден работа, тренировка с пудовки (скромна) и 12000 крачки.
Храната ок, всичко точно. Допада ми тоя режим, категорично най-лесното и приятно нещо, което съм опитвала да спазвам. Единственото неприятно е, че е бирен сезон и ще трябва да стискам, но така или иначе се очертава мъчително двумесечно антибиотично лечение - излязоха ми резултатите и получих обяснение за всичките драми от началото на годината.
Нервна почва my ass, както си и знаех (и това в някаква степен, но то обяснява много малка част от случилото се) - добре, че не спрях да ровя и не се задоволих с “много хубавия” деанксит.
Друго хубаво е, че не е опасно за околните, освен ако не се целуваме... или колим. 😄 Олекна ми, разгеле.
Имам и подозрения от къде сме си хапнали, но така или иначе е недоказуемо.
Буба замина за Берлин днес. 🙂
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 30.05.19 15:26.