Днешната сутрешна тренировка:
Клек-5х40,60,70,80,85;
Раменна преса-5х30,40,45,45,45;
Гребане-5х40,60,70,70,75;
Повдигане на краката към лоста.
В общи линии тегаво и на клека, и на раменната преса, която реших да правя днес вместо лега. Уж не тренирам особено интензивно, а се е понатрупала някаква умора и не се възстановявам както трябва между тренировките. Странно е, че имам това усещане обикновено когато тренирам след два дни почивка от залата, а при тренировките след един почивен ден се чувствам по-свеж.
Честита баба Марта! Няколко дни почивах принудително заради поредния вирус. Днешната тренировка:
Клек-5х40,60,70,80;
Тяга-5х60,80,100,120;
Лег-5х40,60,70,75;
Повдигане на краката от лег и на стенд.
В събота залата отваря в 9, но аз по навик бях там по-рано и се наложи да почакам. Иначе както обикновено не си дадох много зор. Следващите дни съм извън града и няма да тренирам. Весело посрещане на националния празник на всички!
Тренировката днес:
Клек-10х40;5х60;4х70;3х80;2х85;1х90;
Лег с раменен хват-10х40,60,70;
Гребане с Т-щанга на стойка-10х стойката+20,30,40;
Раменни преси с дъмбели-10х2х10;12,5;8х2х15;
Повдигане на краката от вис.
Малко разнообразие, за да не омръзват тренировките.
Днес:
Сумо тяга-5х60,80,100,120;2х130;
Раменна преса с лост-5х40;4х42.5;3х45;2х47.5;1х50;
Флайс с дъмбели-10х2х10;10х2х12.5;
Коремни преси; Повдигане на краката на стенд;
Нямам време да пиша повече, защото закъснявам за служебния купон по случай 8-ми март.
Честит празник със закъснение на всички красиви дами във
форума!
Днешната лека тренировка:
Клек-10х50;60;6х70;
Полулег-10х40,50,60;
Гребане на уред-10х40,60,80;
Коремни преси; Повдигане на краката от лег.
Бързо и лесно. Времето е чудесно, така че излизам извън града.
Днес сутринта:
Клек-6х40;5х60;4х70;3х80;2х85;1х90;
Лег с раменен хват-8х60;8х70;3х75;2х75;
Гребане на Т-щанга на стойка-8х стойката+ 35,40,45;
Раменни преси с дъмбели-8х2х12.5;8х2х15;
Планк.
Тренировката добре. Иначе наред с всички други ангажименти влизам в следната серия- технически преглед, смяна на масло, смяна на гуми и сключване на застраховки на две коли.
Днешното сутрешно раздвижване:
Сумо тяга-10х60;8х80;6х100;4х120;2х130;
Раменна преса с лост с обръщане от пода в началото на всяка серия-5х40;4х42.5;3х45;2х47.5;2х50;
Флайс с дъмбели-10х2х10;12.5;15;
Повдигане на краката към лоста; Планк.
Днешната тренировка:
Клек-10х50;10х60;8х70;
Полулег-8х50,60,65;
Гребане на машина-10х70,80,90;
Упражнения за ротаторите;
Повдигане на краката към лоста и от лег.
Приятен уикенд на всички!
Отчета за днес:
Клек-6х50;5х60;4х70;3х80;2х85;2х1х90;
Лег с раменен хват-8х60;4х70;8х60;8х60;
Гребане с Т-щанга на стойка с тясна ръкохватка-3х10х стойката
+45;
Раменни преси с дъмбели-10х12.5;8х15;
Коремни преси от наклон.
Както обикновено, в понеделник след два дни почивка тренировката не ми се получава. И клека, и лега, тежаха повече от обичайното. Отделно от това след тренировката се появи и някаква болка в кръста. Но да оставим настрана оплакванията, защото е време за сядане на масата- във фурната съм сложил пиле с картофи и трябва да направя салатата от марули, пресен лук и чесън.
Днешната тренировка:
Сумо тяга-10х60;8х80;6х100;4х120;4х120;6х100;
Раменна преса с лост-6х30;5х40;4х42.5;3х45;2х47.5;1х50;
Кросоувър на портален скрипец-3х10х2х29;
Повдигане на краката към лоста и от лег.
На тягата успях да си разраня дясната подбедрица. Раменната преса се оказа по-тежка от предния път. Не помня откога не съм правил кросоувър- не било лошо упражнение, чакам мускулната треска утре. Понеже повечето пишещи във форума си вписват и храната да се отбележа и аз- на обяд- сьомгова пъстърва с броколи, останали от вчера. За вечеря правих пилешко филе с пресен лук, ориз и лапад, а вече съм на вино с фъстъци.
Днешната лека сутрешна тренировка:
Клек-8х50,60,70;
Полулег-8х50,60;6х65;
Гребане на уред-8х70,90,90;
Упражнения за ротаторите.
Коремни преси; Повдигане на краката от лег.
Имах един час заедно с отиването и връщането от залата и успях да се вместя. Сега предстои ходене на вилата. Приятен уикенд на всички!
Днешната физическа активност:
Клек-12х50;8х60;6х70;
Лег с раменен хват-10х50;8х60;8х65;
Гребане с Т-щанга на стойка-12,10,10х стойката+30,45,50;
Раменни преси с дъмбели-10х2х12.5;8х2х15;
Повдигане на краката към лоста; Обратни коремни преси.
Както обикновено- тренировка в комфортната зона като за човек, който няма защо да си дава много зор. Храната добре, като отбелязвам само вечерята- тази вечер правих телешко с картофи, моркови и лапад, като мисля, че се получи. Вече съм на вино.
Днес:
Сумо тяга-10х60;8х80;6х100;4х120;
Раменна преса с лост-8,6,6х40;
Пек-дек-10х53,59,65;
Вертикален скрипец с широк надхват-10х59;8х65;
Планк, страничен планк.
Вечерята я правя от обяд- нахут с телешко (с кост) в слоукукър. Сега остава да направя зелената салата за аперитива, който да подобри храносмилането.
Днешната тренировка:
Клек-10х60;8х70;5х80;
Полулег-10х50;8х60;4х70;
Гребане на уред-12х70;10х90;8х90;
Повдигане на краката и коленете от вис.
Всичко това изглежда като загрявката на много от трениращите, но за мен си е оптималната тренировка- даже ми е доста уморено целия ден. В момента вечерята е във фурната- агнешка дроб-сърма с лапад. Преди това- една малка ракия със салата, след ядене- една чашка вино. Приятен уикенд на всички!
Днешните постижения:
Клек-10х60;8х70;5х80;
Лег с раменен хват-10х60;7х70;5х70;
Гребане с Т-щанга на стойка-10х стойката+30,45,50;
Раменни преси с дъмбели-10х2х12.5;15;
Планк, страничен планк.
Доста изморителна тренировка, може би заради смяната на часа.
В сряда имам час за годишната смяна на маслото на колата, а вчера на прибиране към Пловдив на таблото ми излезе, че трябва да долея масло. Последно доливах преди около два месеца и тогава сложих всичко налично с надеждата да изкара до смяната. Така че днес се наложи да взема 1л., от който долях половината.
В залата не мога да се похваля с каквото и да е, но за сметка на това в кухнята нещата ми се получават по-добре. Тази вечер правя задушени свински котлети с гъби, лук и вино.
Днешното сутрешно раздвижване:
Полулег-8х50;8х60;3х70;2х70;
Вертикален скрипец, раменен надхват-2х4х83; подхват-6х83;
Повдигане на краката към лоста, коремни преси на машина.
Отново тегаво и на тягата, и на лежанката- нямам сила и това си е. За сметка на това реших да си вдигна самочувствието, като направих няколко серии на скрипеца с всички плочки. След тренировката имаше още малко физическа активност- товарене и разтоварване на гуми. В кухнята- лесни “пълнени” чушки с кайма и ориз.
Днешната лека тренировка:
Клек-10х60;8х70;5х80;
Раменна преса с лост-6,5,5х40;
Гребане на машина-10х70,90,90;
Лег с дъмбели-10х2х22.5;25;
Планк, страничен планк, повдигане на краката от лег.
Не можах да спя добре през нощта, но въпреки това си направих планираните упражнения. В момента подготвям вечерята- зелена салата за аперитива и свинско с кисело зеле и ориз. Приятен уикенд на всички!
Днешната тренировка:
Клек-10х60;8х70;6х80;
Лег с раменен хват-10х60;8х70;6х70;
Гребане с Т-щанга на стойка с тясна ръкохватка-10х стойката+40,50,50;
Раменни преси с дъмбели-2х10х2х15;
Теглих се сутринта в залата и ако е верен кантарът съм 78 кг., което означава, че качвам. Какво точно не мога да кажа, защото не се меря. Иначе тази вечер съм на ресторант на рожден ден и няма да готвя.
Днес раздвижих по следния начин:
Раменни преси с лост, започващи с обръщане от пода-7,6,7х40;
Вертикален скрипец с раменен подхват-2х8х83;
Лег с дъмбели-2х10х2х25;
Планк, страничен планк, повдигане на краката от стенд.
Малко, но от сърце.
Сега чакам да стане вечерята, която приготвям- пиле с картофи на фурна.
Тренировката днес:
Клек-10х60;8х70;6х80;
Полулег-10х50;8х60;3х70;2х70;
Гребане на машина-10х70,90,90;
Колелце от колене- разучаване на движението; Повдигане на краката от лег.
Обяд- свински котлет на грил с гарнитура от домашни хумус, лютеница и кисели краставички. За вечеря смятам да правя телешко с кафяв ориз.
Отчета за днешната тренировка:
Клек-10х62,5;8х72,5;6х82,5;
Лег с раменен хват-10х60;8х70;6х70;
Гребане с Т-щанга на стойка-10х стойката+ 35,45,50;
Раменни преси с дъмбели-2х10х2х15;
Планк, страничен планк.
Обяд- леща яхния и отделно телешко от буркан домашно производство. За вечеря не ми се яде пак леща, така че ще си направя вратна пържола.
Днешната сутрешна тренировка:
Сумо тяга-5х60,80;3х100,120;2х130;
Раменна преса с лост-7,6,7х40;
Лег с дъмбели-10х2х25;9х2х27.5;
Вертикален скрипец с раменен подхват-2х8х83;
Храната: обяд- за трети пореден ден- телешко и леща(най-после свършиха).
План за вечеря- пилешка пържола от бут със задушени зеленчуци.
Днешната сутрешна гимнастика:
Клек-10х60;8х70;6х80;
Полулег-10х50;8х60;2х3х70;
Гребане на машина-10х70,80,90;
Повдигане на краката от стенд и от лег.
Преди малко обядвах вратна пържола с гарнитура от кус-кус със зеленчуци. Довечера съм на служебно мероприятие, което вероятно ще завърши в пиано-бар, така че може би няма да съм в дефицит откъм калории. Приятен уикенд на всички!
Христос Воскресе!
През страстната седмица не можах да тренирам, защото бях хванал поредния вирус. Днес сутринта открих стрийт фитнес сезона на площадката на Гребната база. Като за начало направих по пет набирания с различни хватове и на халки, малко кофички, лицеви опори, по една серия клекове СТ, степ ъп, БГ клек, напади, повдигане на краката към лоста и от лег. Набиранията, кофичките и лицевите доста ме озориха- нямах никаква сила заради проточилата се инфекция, а и не съм ги правил от миналото лято, откогато съм качил около 5кг.
Днес сутринта, въпреки че прехвърчаха капки дъжд, ходих на площадката и направих едно бързо кръгово раздвижване по схемата:
Push- кофички (2х7), лицеви опори (1х15)
Pull- набирания (надхват, успореден хват, подхват)-х6;
Core- повдигане на краката от лег и към лоста, планк, страничен планк;
Legs- клекове, степ ъп, БГ клек, напади.
Напоследък нямам апетит и се чудя какво да ям. Обядът беше свински котлет на грил, а след известно мислене за вечеря се спрях на шопска салата и печена скумрия с гарнитура от задушени зеленчуци. Вчера бялото вино не ми вървеше, ще видим как ще е после.
Днес направих същата тренировка като предишния път:
Набирания-3х7- надхват, успореден хват, подхват;
Кофички-2х8;
Лицеви опори-1х16;
Повдигане на краката от лег, пейка и вис;
Степ ъп, БГ клек, ходещи напади;
За повече нямах нито време, нито сили. Сега отивам на вилата за два дни.
Днес направих същата тренировка като предишния път:
Набирания-3х7- надхват, успореден хват, подхват;
Кофички-2х8;
Лицеви опори-1х16;
Повдигане на краката от лег, пейка и вис;
Степ ъп, БГ клек, ходещи напади;
За повече нямах нито време, нито сили. Сега отивам на вилата за два дни.
Сутринта беше хладно и ветровито, но въпреки това направих една бърза тренировка на открито- същите упражнения, но с по едно повторение повече. Сега предстои да правя салата, а във фурната съм сложил пиле с картофи. Гергьовден мина, а времето е за червено вино.
казано от Стефанов на 07.05.19, 20:05:
Сутринта беше хладно и ветровито, но въпреки това направих една бърза тренировка на открито- същите упражнения, но с по едно повторение повече. Сега предстои да правя салата, а във фурната съм сложил пиле с картофи. Гергьовден мина, а времето е за червено вино.
Хах и аз това си мислех,направо си вадя запасите от домашно вино като стой та гледай 🙂
казано от Веси на 07.05.19, 20:45:
казано от Стефанов на 07.05.19, 20:05:
Хах и аз това си мислех,направо си вадя запасите от домашно вино като стой та гледай 🙂
Добре, че има запаси, за да спасяваме положението в такова време.
Мнението беше редактирано от Стефанов на 07.05.19 22:32.
Да си отбележа, че и днес потренирах на открито сутринта- стандартните три кръга push pull, core, legs, включващи набирания различни хватове, кофички, лицеви опори, клекове, напади, степ ъп, повдигане на краката от вис и лег, планкове. По принцип гледам да добавям по едно повторение повече спрямо предишната тренировка, но този път с набиранията не се получи във втория и третия кръг. Отдавам го на това, че в първия кръг правих повдигане на крака към лоста, което обикновено правя след набиранията.
Храната на обяд- чушки с кайма и ориз. Вечерята ще бъде телешко с нахут, което сложих още на обяд в слоукукъра.
Днес отчитам поредната стрийт фитнес тренировка:
Загрявка;
Набирания-9- надхват, 9-успореден хват, 8- подхват.
Кофички-10,11;
Лицеви опори-19;
Степ ъп-1х15 на крак;
Ходещи напади-1х14 на крак;
Клек СТ-1х20; сядане на стена;
Повдигане на краката от лег и от седнало положение; планк, страничен планк.
Изглежда като загрявка, но за моите възможности си беше сериозно натоварване.
Все още съм навън, а след като се прибера смятам да правя спагети със сос болонезе.
Записвам си, че и днес сутринта отскочих до площадката на Младежкия център. Направих си обичайната тренировка- набирания, включително на халки и обратно, кофички, лицеви опори, напади, клекове, степ ъп, повдигане на краката от лег и вис Тази сутрин обаче имаше доста трениращи, както и ученици от Спортното училище, които си провеждаха часа.
Храната беше добре- котлетна пържола на обяд и пилешко филе по мексикански за вечеря. Не описвам закуски, гарнитури, салати и аперитиви, но отбелязвам, че ги има.
Отбелязвам си, че и днес сутринта тренирах на открито. Не съм правил нищо по- различно от друг път- просто лека тренировка на лостове и малко крака със. СТ. Отделно се занимавах с правене на резервация за почивка на море, което не се оказа много лесно- няколко дни проучване на оферти и отзиви. Оказа се, че добрите места вече отдавна са заети, така че трябваше да се избира нещо компромисно.
Храната- леща и домашно сушено филе за обяд, телешко с ориз за вечеря. Сега съм на бяло вино и фъстъци.
Днес- стандартната кръгова тренировка на открито, заедно с детето. Нищо друго за отбелязване, освен че пия първата бира за последните повече от шест месеца.
17.05.19
22:20
казано от Стефанов на 17.05.19, 22:13:
Нищо друго за отбелязване, освен че пия първата бира за последните повече от шест месеца.
6 месеца!? Светотатство!
казано от Muddy Waters на 17.05.19, 22:20:
казано от Стефанов на 17.05.19, 22:13:
Нищо друго за отбелязване, освен че пия първата бира за последните повече от шест месеца.
6 месеца!? Светотатство!
Ами това е положението! Каквито са ми тренировките, такова ми е и пиенето.
Днес сутринта си направих обичайната тренировка на лостове на Гребната, като почти не се усещаше, че не бях спал през нощта. Малко разнообразих със скокове върху кутия, които не съм правил преди.
За обяд- мешана скара с картофи, вечеря- шопска салата и пъстърва във фолио, която върви с бяло вино.
Днес сутринта- тренировка на открито с малко йога елементи за разнообразие- петте тибетски упражнения-х 21, маймунско ходене от вис, по една серия набирания, кофички, лицеви опори, преси за гърди на уред, набирания на уред, планк, страничен планк, степ ъп, ходещи напади. Добре се получи, като се има предвид, че пролях доста пот.
Обядът беше домашни кюфтета, а за вечеря смятам да сваря една агнешка главичка, която остана от празниците и ми заема място във фризера.
Честит празник!
Днес сутринта раздвижих по обичайния начин на открито, като си носех и постелка за упражнения на земята, но се оказа прекалено мокро и не можах да я използвам. Въпреки това успях да се поизморя. Сега се подготвяме да ходим на село, където има да се вършат доста неща.