Hugger-mugger

Прескочи до:

23.02.19
22:46

Не знам, това все пак е най-красивото място на което съм бил и всичко е политика, хората, като хора са си като всички други, няма значение черни или бели. Скоро ми предложиха да отида пак, но в Йоханесбург и отказах, там съм бил само един ден и не желая да повтарям. Иначе вземи една Украйна, положението със СПИН, корупция и прочие е сходен, а черни няма.

ДЕ

23.02.19
22:52

Ами поне в ЮАР все още ползват позитивите от създаденото от бурите и англичаните, но нещата отиват все на по-зле.
Сори към Атом за спама. Аз лично от тези държави изпитвам погнуса и отвращение и ако не ме закарат насила, не бих отишъл дори и на сън.
И не-не мразя негрите, даже мулатките примерно много мА кефят.

Мнението беше редактирано от Деян на 23.02.19 22:53.

23.02.19
22:55

Дидо, нищо лично, но медиите малко са ти промили мозъка. Аз така разсъждавах и за Иран, защото са ми наливали същата помия и демагогия, а то не било точно като “по телевизията”.

23.02.19
22:55

Колкото и да избягвам да я чета, направило ми е впечатление че Маргито все има някакви идилични представи за някакви странни места.

Аз също не съм бил в ЮАР, но познавам няколко родом от там и няколко живели там.

Мой колега се беше преместил в ЮАР да работи и като страничен бизнес изкупуваше, рефурбишваше и продаваше компютри на едро. Няколко пъти правил бизнес с някаква група негра там и вика: всичко нормално. Аз нося товара с компютрите, те носят чанта с пари и всичко точно и той спокоен. Обаче му направили няква по-голяма поръчка - цяло камионче с техника. И той отива спокоен, щото е работил с тях. Срещата в някав подземен гараж. Като наизлезли неграта с калашниците от колите, и нищо че им извикал да взимат всичко само да не стрелят, ония натискат спусъка от хълнок и одкато не свърши пълнителя не спират. Тоя пич едва сварил да избяга през няква странична вратичка за поддръжката. На първия самолет за Европа и повече не си и помислил за ЮАР.

Тони, едно яко и гадно южноафриканско копеле който ми беше шеф в буйната ми младост ми е разправял как изскачат негрите от храстите с мачетета и копия, обаче той има инсталирани горелки под колата и с едно копче им подпалва черните задници 😄 Било легално там да имаш горелки.

Една друга мацка южноафриканка разправяше как застреляла трима които ѝ изскочили пред колата и се опитали да я свалят. Полицията дошла, конфискуват ѝ 45-ти калибър револвера, извозват труповете, взимат я за изслушване и на другия ден си ѝ връщат револвера, щото са преценили че е действала в неизбежна отбрана, криминално деяние няма, и това оръжие си ѝ трябва за да защитава живота си.

Но даже не е нужно да познаваш много хора били в ЮАР или да си бил лично. Само виж статистиката, данните ги пише в уикипедия (даа, даа, вие сте на по-високо академично ниво и на такива източници като уикипедия не вярвате 😄 ) На първо място по изнасилвания на глава от населението и на второ място по жестоки престъпления. Всяка година между 55 и 75 бели фермери са убивани по особено жесток начин по расистки и геноцидни подбуди от черни. И т.н.

24.02.19
09:54

Няма проблем за коментарите, въпреки че се опитвах да поддържам някакъв по-лежерен тон, доколкото е възможно - предвид ужасите, които могат да се изредят.

Колкото повече пораствам/остарявям, толкова повече разбирам на какви гадости и патологии е склонен хомо сапиенс.

Принципно и трябва ядрено унищожение на тая планета, но. Това е друга тема.

Няма какво толкова да се коментира, трябва баланс между “хейтя цял живот затворен в панелката и гледам бтв новините” и “пътувам до мега екзотични територии и нищо няма да ми се случи, щото хората са безпрецедентно добри, а всякакви други твърдения са пропаганда”.
Относно второто - наскоро имаше примери за разни дзен чужденци, клани и изкормени в Мароко и не помня още къде - заради наивитет или глупост.

И по нашата територията има комшмарни примери за насилие, но не е на нивото в Африка. Спор не може да има, а аз няма да дам примери за обхвата и мащабите там,защото не искам.

Просто не се знае кой какво и къде и кога ще го застигне, единствено може да се надяваме да не ни се случва - дали ще ти метнат тенджера манджа на главата в Люлин или ще те пребият в Мадагаскар.

Аз лично смятам да не се напъвам да ходя, както казах - жалко - заради природата, гледките, опита.
В момента нямам нужда от рискове и преживявания, а от чаша кафе и да ида на кино да гледам третата част на “Как да си дресираш дракон”, което - уви, няма да ми се случи 🙄☺☺☺

24.02.19
10:31

Каквото и да се говори за тъмнозелените,те си остават индивиди,които при откриването им не са стигнали до изобретяването дори на колето....та какво остава за всичко друго.

Мнението беше редактирано от nervak на 24.02.19 10:33.

24.02.19
11:15

Какви лстици ще си взимаш, Силве? И аз искам да си взема няколко различни, за да си правя по-ефективно долната част. Имам само един и той е взел -дал.

24.02.19
11:18

Най-стегнатия декатлонски, много е удобен за алабализми (странични и глутеус ритници и тн, на които съм древен фен), защото има 8 отделения и лесно се закрепя по ръце и крака.
Другият ми е в офиса.

24.02.19
17:43

казано от Atom на 24.02.19, 09:54:

Колкото повече пораствам/остарявям, толкова повече разбирам на какви гадости и патологии е склонен хомо сапиенс.

Принципно и трябва ядрено унищожение на тая планета, но. Това е друга тема.

Именно. Където има хора, има и проблеми, независимо какъв цвят са хората.
Не живея с идилични представи, просто отбелязвам факта, че на по- голямата част от хората, чисто статистически, ме им се случват подобни случки.

24.02.19
18:02

казано от Atom на 24.02.19, 09:54:

чаша кафе и да ида на кино да гледам третата част на “Как да си дресираш дракон”, което - уви, няма да ми се случи 🙄☺☺☺

Майчице, остави учебниците, дай детето насам за няколко часа и отивайте на кино! 😍

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 24.02.19 18:02.

27.02.19
09:58

Иглиц, предложението се приема с изключителна сериозност, опаковала съм го, обут - облечен, пращам по Еконт 😄 😄

Да отчета няколко дни - без апетит и с 1 тренировка (с новия ластик - много съм доволна, правих си моите упражнения, които съм описвала много пъти - добре се усещат в д-то с по-стегнат ластик).
Явно няма да успея, за момента, да правя 4-5 тренировки седмично и ще трябва да оптимизирам нещата, които се случват в 2 или 3.
Бира нула. Странна работа, но пък сигурно е за добро.

Дойдоха резултатите от изпита, взела съм го 🙂 🙂
Сега идва по-трудния, трябва да си избера дата през Март.

01.03.19
13:19

Преди вчера - тренировка с ластика и пудовката.
Вчера - само малко стречинг.

Тази за нощ за първи път от ден нула малкият бяс не спа добре. Изцъркваше нещо през час и половина, после естествено си заспиваше, а аз съм в момента с вид на варено зеленолистно.

Впрочем съм така от много време, така че добре, че не се виждаме 😂

Снощи пих 15 грама уиски и хвърлих остатъка от чашката. Нещо тотално се бъгнах 😢😢😢

01.03.19
16:32

Намерих една стара снимка, където си с големите балдъри и кръгличкото личице, а аз съм с мека и мазна ръка 😄

01.03.19
16:55

Тва трябва да е от 2012 Джонито, или 2013.. И не ми е от най-тлъстичкия период, моля моля 😁😁😁
Някъде назад съм пускала снимки на трансформъра 😀😀😀

Тука https://www.bb-team.org/forums/viewthread/55382/P1160#p-1105344

Мнението беше редактирано от Atom на 01.03.19 16:58.

01.03.19
17:09

Е, ти си родена да бъдеш слаба, така че какво искаш... 😄

01.03.19
18:56

казано от Atom на 01.03.19, 13:19:

уиски...хвърлих остатъка от чашката. Нещо тотално се бъгнах 😢😢😢

И аз така! От декември насам!

02.03.19
16:03

Благи, искам да съм слаба, жилава и зла 😁 И да мога да правя набирания и да тичам маратони.
Но съм просто офисен плъх, леко отрътлен, понякога симпатичен (ако е наспан) 🙄

Иги, крива работа 😑 Снощи пих една бира и нямаше радост. Може като дойде пролет, да се оправим!

П. П. Снощи все пак гледахме Дракончето.. Едни имбецили си бяха довели кашлящото отроче в салона, който - логично - беше пълен с деца.
Не мога да разбера - първо, детето беше зле, с ужасна кашлица 20 тежки спазъма в минута... Мястото му е вкъщи при такова състояние. То не е виновно.
И второ, два часа да го оставят да пръска лиги в затворено пространство... Баси.

Не успях да се сдържа и нарочно казах на висок глас “Еми, дано не е туберкулоза...”

Мисля, че не се усетиха, все тая... 😳

Мнението беше редактирано от Atom на 03.03.19 09:23.

03.03.19
18:15

4 часа ходене, малко почивка, хидратиране.
2км тичане, част срещу наклон
Задно бедро и глутеус с ластика

Гипс...
Сега релакс.

казано от Atom на 02.03.19, 16:03:

Благи, искам да съм слаба, жилава и зла 😁 И да мога да правя набирания и да тичам маратони.
Но съм просто офисен плъх, леко отрътлен, понякога симпатичен (ако е наспан) 🙄

Иги, крива работа 😑 Снощи пих една бира и нямаше радост. Може като дойде пролет, да се оправим!

П. П. Снощи все пак гледахме Дракончето.. Едни имбецили си бяха довели кашлящото отроче в салона, който - логично - беше пълен с деца.
Не мога да разбера - първо, детето беше зле, с ужасна кашлица 20 тежки спазъма в минута... Мястото му е вкъщи при такова състояние. То не е виновно.
И второ, два часа да го оставят да пръска лиги в затворено пространство... Баси.

Не успях да се сдържа и нарочно казах на висок глас “Еми, дано не е туберкулоза...”

Мисля, че не се усетиха, все тая... 😳

Изключително, дразнещо, невъзпитано, незряло и егоистично поведение на днешните родители. Редовно са ми срещите с такива субекти и нямам никаква идея как да подходя. Последният път в ресторант едно кашлящо момиченце се завря в крем брюлето на Алек, бях абсолютно убедена че майката ще се намеси.....ми не, поръча си вино. Та така...

04.03.19
15:35

Дени, направо не ми се коментира.. Никой не е идеален, но при създадените перфектни условия за занеса някаква гнойна гняс на малкия, направо си излезнах от кожата.
И да, все едно отсреща има стена или препарирана крава, няма опция да се разбере човек с такива хора, в случая - родители.

Така, малко по-позитивно сега 😁
Днес пак ходене доста, имам мускулна треска и от вчера кхх.
Малко стойки на ръце, стречинг, напади и отпади.
Нещо ми беше зле днес, отпаднало такова. Измерих си кръвното - 85/45. Някакъв дневен делириум явно 😁

Откакто не тренирам подредено (и по-тежко), диастазата е по-зле.

06.03.19
18:58

Вчера стойка на ръце /на стена/стречинг и толкова, прекъснаха ме.

Днес стойка на ръце и тренировка с пудовката, като още имам мускулна треска от тичането е неделя. Дали не съм мега зле???

Понеже гоблет клекът беше невъзможен от болка в предните бедра, кляках с пудовка, държана зад д-то. Много яко, трябва по-често ☺

Тичането също по-често.. Или просто никога 😀😀😀

Стойките много добре 😊😊😊

Мнението беше редактирано от Atom на 06.03.19 18:58.

Carbohydrate

08.03.19
08:03

Честит празник 8 март!

08.03.19
15:18

Много благодаря 😊

24.05.19
18:04

Дневникът беше изоставен и не мисля, че му предстои по-различна съдба 😁
Просто всеки ден, абсолютно всеки ден, започва в 6,до 7.30 има сготвени закуска и обед за малкия, а аз - вкарана в социоално-приемлив вид (за едно непретенциозно общество 😁😁😁). После 9+ часа работа, без обедна почивка, с пътя 10+.
Вкъщи бодри и щастливи привечер, пак нещо кулинарно/обогатяващо - тип чистене 😁 и някъде към 21ч. денят започва втори път... И имам време за книга /личен живот /филм и тн 😁 (ирония... - обикновено съм физически разбита и психически.. Да кажем, неопределена)

Обичайното ежедневие на повечето хора де 😊 Само че сме - от много време вече - и заети със строеж от кота нула. Който е правил нещо такова, знае за какво става дума. Не съм способна да обясня.
Да кажем, че не е лесно, когато си на пълен работен ден и той не е лежане, ами източване на цялата ти жизнена енергия.. And beyond.

Минах фазата на умората.. После на зверската умора.. После на тази, която е после. И сега просто оцелявам 🌴🌴🌴

Всяка командировка ме изважда от това “релаксиращо” ежедневие за няколко седмици... Подготовка, драма...
Там поне си почивам 😁😁😁

Чета т-нейшъна, че ми е тестостеронено и енергично и се надъхвам 😀
Бб тийм ми е като хоум
пейдж от 10 години, но напоследък не знам какво се случва :/ Не виждам фитнес заряд в портала, по-скоро някаква супер възпитана, подредена, стерилна, естрогенна версия на женски портал.
Не давам оценки добро/лошо. Просто не е моето вече...

Естествено влизам и чета някои хора, надали и ще спра - докато пишат тук 😊

🍻🍻🍻

Мнението беше редактирано от Atom на 24.05.19 18:08.

24.05.19
18:22

казано от Atom на 24.05.19, 18:04:

Чета т-нейшъна, че ми е тестостеронено и енергично и се надъхвам 😀
Бб тийм ми е като хоум
пейдж от 10 години, но напоследък не знам какво се случва :/ Не виждам фитнес заряд в портала, по-скоро някаква супер възпитана, подредена, стерилна, естрогенна версия на женски портал.

🍻🍻🍻

За съжаление е така, човек когато не може да се надъха сам или поне не може да си го позволи, се надъхва като чете други хора и неща, което не е лошо, но обикновено надъхването си стига до там 🙂
Този “фитнес” заряд за който говориш го разбирам, той го има при всяко едно развитие. Обикновено така и бабите казват “Ехх какво беше едно време, а пък сега” . Ами много просто е обяснението, преди са били младежи надъхани, сега вече са по възрастни хората. 🙂 А тези сега които идват използват друг начин за организация на дневници.

24.05.19
19:11

Ужас, имало и други с моя режим 🙂 Ставане в шест, малко занимания с отрочето, готвене и газ към залата за 20-тина минутна тренировка, после на обекта (който не е баш кота нула, но все още си прилича на строеж), там час в безумия, след това до девет вечерта в офиса, прибирам се вечеря и колкото там сън - rinse and repeat следващите няколко месеца.

Ето днес, правя си аз интервалите в седем сутринта и ми звънят на пожар, щели да слагат климатиците. Довършвам тренировката още няколко минути и отивам да отворя. Междувременно се изсипва някакъв пороен дъжд. На обекта намирам шпакловчика, нещо имал да си довършва и около него хаос, хора с климатици - йок. След половин час, идват въпросните и аз им обяснявам, вън вали, няма да можете да сложите външните тела - те не, нямало проблем. Изсипват всичко на пода, като междувременно чупят едната медна тръба от вече положените трасета и започват да се вайкат как ще я заваряват. През това време идва еладжията, бил решил днес да си прави таблото, имал време и щял да спира тока. Докато си говорим, как без ток никой друг не може да работи, идва дограмаджията, бил объркал някакви размери и иска да ги коментираме, което с него отнема часове. През това време ме чакат в офиса за среща, уговорена от седмица.
Два часа по-късно, успях да се измъкна и прескочих да видя как върви работата, нямаше никой на обекта. Еладжията си тръгнал, не съм му бил дал да работи. Шпакловчика щял да довършва в понеделник, пък и празник било. Климатици не можели да ги слагат - валяло. Дограмаджията все пак нищо не бил объркал, всичко си било окей.

Мнението беше редактирано от Splash на 24.05.19 19:40.

24.05.19
19:34

Хахаха, това твоето е култово, като анекдот е 🙂

24.05.19
21:50

Силве, не си сама, споко :-Д

Силве, крада те :-) Да ме извиниш ;-)

Carbohydrate

25.05.19
06:58

Сравняваш твоя живот с живота на другите, а това не е правилно. Твоя живот и борбата ти трябва да е само с него...преди, сега и после....надграждане е пътят и той трябва да се извърви...въпреки всичко....до като вървиш - живееш. Нищо друго няма значение! Сравнението с други, е да кривнеш от пътя и да блуждаеш, ходейки по други пътища, които в крайна сметка пак ще те изведат на твоя си път, но ще си си загубила доста време, обикаляйки безцелно. И....на жената не й трябва тестостерон, не повече от естрогена, иначе.............
Просто си уморена! Ще се справиш!

25.05.19
07:58

Кала, много симпатичен коментар, точно в твой стил 😁

Сплаш, да, такова е.. Мен тия дни нещо не ме е хващала фазата, в която ми е забавно, но съм сигурна, че ще се върне. То иначе какво ни остава 😁

Ванка, Ники, парти 🍻🍻🍻 (виртуално де, за наживо няма време 😁).

Карбо, сравненията с другите са неизбежни, освен ако не си отшелник. Аз имам много примери около себе си, с които се сравнявам и ме вдъхновявят,защото обръщат света всеки ден и имат един такъв специфичен живец..
Затова пък гледам да страня от мрънкалници (каквато аз, впрочем, също съм била и то в най-айляшките ми периоди. Lessons learnt… )
И много ясно, че тестостеронът е важен. Не съм написала, че трябва да е над нормата и жената трябва да има трапец до ушите...
Нещо съвсем друго имам предвид.

25.05.19
11:53

Т-нейшън има над 300 000 потребителя, а бб тийм има 20 активни 15 от които са жени. Къде изобщо видяхте място за сравнение не знам.

25.05.19
12:57

Bb-team не е само форум, а платформа.
В която влизам само заради форума вече (следя няколко човека).

Както казах, не давам оценки. Чете ми се сайт за фитнес/пот/хъс и тн. И чета такива.

Ако искам нещо хармонично и женско в добродушно-лигавия смисъл, чета Вкусно с Йоли. Която впрочем е феноменална и прекрасна 😊

Carbohydrate

25.05.19
13:32

Първо ще се извиня, за това, което ще напиша...та, хората май наистина забравят какво са човешките възможности без допинг и постижението за 2 ст клек, 2,5 тяга и 1,7 лег, набирания с 50 и кофи, и им се струва, че е нещо, което е деца)), а всъщност, това си е адски труд. Да, всеки ден, всяка седмица, месец след месец, година след годива с еднакви почти тренировки и с протоколи от 2 или 3 вида. Да, не е за инстаграм и т.н., но за да постигне това човек и да прогресира година след година, това е корава психика, това е повече от влаганото от теб тук написано.Болиме сайдера от Нейшънъл, за знаеш, аз сам, без треньр, без допинг, ..и не само аз, тук на форума......Без сръдни))!

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 25.05.19 13:36.

25.05.19
14:21

Карбо, почти всеки млад здрав човек може да постигне написаното от теб за година и половина - две, без  специални схеми, а с проста линейна прогресия и постоянство. Айде малко да вдигнем летвата, че се спъваме вече в нея, толкова е свалена. Щом жени казват, че форума и атмосферата е прекалено женствена, значи е така. Който му харесва пише, който не - не, но няма смисъл да казваме на бялото черно.

Carbohydrate

25.05.19
14:29

Просто си много далеч от истината!!! 152,5 кг лег е МС в категория 90 кг без допинг. Това може и да става за 3,5 год, но заедно с клек и тага, е просто абсурд. Не съм на 20 и знам доста повече от теб, просто голям стаж.....Вдигайте си летвата, колкото искате, това в никакъв случай не ми пречи или на който и да е....Не знам за какво изобщо става въпрос!))))
Само да предупредя)))), т.к. съм дърт вече.....Поставяйте си РЕАЛНИ цели и всичко ще е добре 🙂 Успех!

25.05.19
14:59

На 20 и аз не съм отдавна. Опит колкото теб нямам, но пък виждам какво става около мен. Сега на теб ли да вярвам или на очите си? Пак казвам млад и здрав човек, малко зор в залата. Лега, може и да отнеме 2 години, другото става и по -бързо.

Едит. Цели си поставяме, ама те нямат нищо общо с това колко кела има на лоста. Успех и на теб 🙂)

Мнението беше редактирано от Мартин на 25.05.19 15:03.

Съгласен съм с Карбо. Едно е да фанеш да тренираш на 17, друго е на 25, трето на 30+, съвсем друго на 40+.
Говорим за хора без опит в силовия спорт. Времето за постигане на тези цели е различно, не може да се пренебрегва физиологията. И да, дори и малко зоб, пак променя коренно нещата и криви картината.

25.05.19
15:10

Така е Сашо, възрастта има значение. Както има значение и 1000 още фактора. Ти с 3 деца, що не мрънкаш , а натискаш? Оправдания си имаш бол. Не споря с Карбо за нищо друго, освен за въпросните коефициенти.

25.05.19
15:53

По-важния въпрос е ще се промени ли нещо всъщност за някой, ако се премести дневник от тук в т-нейшъна

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1