09.06.2019 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Румънска тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 5х2х100 кг с фетгрипове, 9х2х100 кг без фетгрипове.
1.2. Румънска тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х120 кг без фетгрипове.
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 11х2х50, 3x1x50 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х60 кг.
3.1. Гребане с трап бар (през 5 секунди) - 14х2х111 кг.
3.2. Гребане с трап бар (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х121 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 11х2х15, 3x1x15 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х25 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 6x34, 5х34 кг.
1. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 6х12 кг. (на ръка)
2. Разтягане с ластик пред гърди - 9 (син).
3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 6 (два сиви, 2 плочки).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 11 (8), 7 (5).
Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Време за тренировката - 20:52 мин.
Чисто време за интервалите - 9:57 мин.
Преходи - 1:23 мин.
Крачка напред в сравнение с предната.
Положително:
- Максималните серии на тягата и раменнада с по едно повторение нагоре.
.
Отрицателно:
- Нищо конкретно.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3, 3 таблетки Orange Triad.
2. По време на тренировка - 15 грама EEA на BulkPowders.
3. Следобед - , 3 таблетки Orange Triad.
4. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Тренирах сутринта, че по обяд трябва да возя малката на рожден ден в другия край на града и после да я прибирам, а това си е ангажимент за половин ден.
09.06.19
13:14
Боби, много ме кефи как описваш всичко, но ми е интересно колко време ти отнема ?
казано от CottageCheese на 09.06.19, 13:14:
Боби, много ме кефи как описваш всичко, но ми е интересно колко време ти отнема ?
Повече вереме ми отнема да си запиша времената от таймера на телефона в табличката, в която си ги водя. Иначе е копи-пейст от предната едноименна тренировка и корекция на отказите и максималните серии според бележките ми за съответната тренировка. Субективните впечатления от тренировката също не ми отнемат много време.
За деня пиша няколко изречения, ако нямам какво специфично да разказвам. А добавките са константа - там променям рядко. Просто ги водя, за да мога да си правя справка след време.
Като цяло в ден, в който нямам от какво да се оплаквам или възмущавам (като днешния), вписването е 3-4 минути.
10.06.2019 г.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3, 3 таблетки Orange Triad.
2. Следобед - 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Безавариен понеделник (поне засега).
Междувременно и в Турция можело да се прави корав детметъл. Интересно докога ли Ердоган ще разрешава подобни своеволия.
11.06.2019 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 17x1х110 кг.
1.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х130 кг.
2.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 17x1х10 кг.
2.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) 5х20 кг.
3.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 17x1х20 кг.
3.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х26 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изхвърляне от седеж - 5x40, 4х40 кг.
2. Ренегатско гребане със задържане в горна позиция - 4х34, 4x34 кг.
3. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 15 с.
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 7 (6), 6 (4).
Време за тренировката - 16:26 мин.
Чисто време за интервалите - 7:43 мин.
Преходи - 1:28 мин.
Умряла работа.
Положително:
- Нищо днес.
Отрицателно:
- По-бавно от предния път, а тренировка, за която се предполага, че трябва да е ваканционна, започна да ми тежи. Всичко е в главата.
Добавки:
2. По време на тренировка - 15 грама Essential Amino Acids на BulkPowders.
3. По обяд - 3 таблетки Orange Triad.
4. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Нормален работен ден с някои интересни новини.
A при такава реклама как да не си купи човек... наденички, при това от friendly British butchers. No kidding.
12.06.2019 г.
Добавки:
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Цял ден обучение. Чакат ме още два тази седмица.
Хайде малко немски дет днес за разнообразие.
13.06.2019 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Румънска тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 2х1х120 кг с фетгрипове, 16х1х120 кг без фетгрипове.
1.2. Румънска тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х140 кг.
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 17х1х60 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 2+1х70 кг.
3.1. Гребане с трап бар (през 5 секунди) - 17х1х121 кг.
3.2. Гребане с трап бар (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х131 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 17х1х25 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х35 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 7х12 кг. (на ръка)
3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 7 (два сиви, 2 плочки).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 12 (10), 6 (4).
Време за тренировката - 20:06 мин.
Чисто време за интервалите - 9:07 мин.
Преходи - 1:29 мин.
Г беше най-леката от четирите тренировки, сега ненадейно се оказва най-тежката. Едва довърших днес - и аз не знам защо.
Положително:
- Едно повторение повече с фетгриповете - не заключих добре и направих допълнително един подход без тях.
- Поразклатиха ме днес интервалите и на две от упражненията ми отне поне по пет секунди да си отключа телефона, за да спра таймера, така че интервалите са дори по-бързи от засеченото време.
Отрицателно:
- Субективно имах усещането за много бърза тренировка, а реално не е по-бърза от предната.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3.
Обобщение за деня:
Втори пълен ден обучение. Изнизах се малко по-рано, за да тренирам. То пък се оказа, че залата беше претъпкана, като отидох и се изпразни малко по-късно.
14.06.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Последен ден обучение. Беше доста интересно, да видим сега колко от него ще намери реално приложение в работата (това всъщност е най-трудното).
А като за петък следобед да ви поздравя с малко шведски дет (като не харесвате турски и немски, се връщаме на местното производство):
15.06.2019 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 11х2х100, 3x1x100 кг.
1.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х110 кг.
2.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 11х2х0, 3x1x0 кг.
2.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х10 кг.
3.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 14х2х16 кг.
3.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х20 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изхвърляне от седеж - 6x40, 4х40 кг.
2. Фермерска разходка - 4 дължини х 80 кг, 4 дължини х 80 кг.
2. Ренегатско гребане със задържане в горна позиция - 3х34 кг.
3. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 16 с.
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 8 (6), 6 (4).
Време за тренировката - 16:15 мин.
Чисто време за интервалите - 8:22 мин.
Преходи - 0:54 мин.
Доста добре днес.
Положително:
- Малко по-бързо от предния път, а и увеличих с едно повторенията на максималната серя на лега.
Отрицателно:
- Нищо съществено.
Добавки:
Обобщение за деня:
Потренирах сутринта, следобед пък парти за рожден ден на познати португалци. Барбекю, много ядене и пиене...
16.06.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Снощи се направих труден за рисуване - бяла бира, IPA, вино, сайдер, а за десерт - 40-градусова Wiśniówka… Отдавна не се бях намотвал така. Съответно днес реанимирам.
Продължаваме с регионалния детметъл - този път Финландия:
17.06.2019 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Румънска тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 5х2х100 кг с фетгрипове, 9х2х100 кг без фетгрипове.
1.2. Румънска тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 8х120 кг без фетгрипове.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х60 кг.
3.2. Гребане с трап бар (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х121 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х25 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 4x34, 3х34 кг.
1. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 5х12 кг. (на ръка)
2. Разтягане с ластик пред гърди - 7 (син).
3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 5 (два сиви, 2 плочки).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 7 (6), 4 (3).
Време за тренировката - 20:53 мин.
Чисто време за интервалите - 9:41 мин.
Преходи - 1:31 мин.
Общото време същото като предния път.
Положително:
- Максималните серии на тягата, раменната и гребането с по едно повторение нагоре.
- Подобрявам общото време на интервалите, както и времената на кофите, тягата и раменната.
.
Отрицателно:
- На коригиращите нещо се сдухах тотално.
- Наложи се да си тръгна предсрочно и зарязах разтягането.
Добавки:
3. Следобед - , 3 таблетки Orange Triad.
Обобщение за деня:
Остана точно седмица до отпуската!
Днес пък кучето ме притесни - излезли с жената на разходка по обичаен маршрут и в някакъв момент животинката се тръшнала на сянка и отказала да продължи. Наложи се да ходя с колата да ги прибирам (затова и прескочих разтягането). Докато стигнах, се беше поосвестила, но си е притеснително. Стара е вече и не знам още колко ще изкара, а децата израснаха с нея.
18.06.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес се събудих много рано и повече не можах да заспя. Наложи ми се да проведа разговор, който противоречи на доста неща, които смятам за правилни, но все още смятам, че ситуацията го налагаше. Ще видим дали добрите намерения няма да се обърнат срещу мен, както често се случва.
Не знам дали някой някога е казвал “слуша ми се дет метъл със саксофон”, но ето на за всеки случай:
П. П. В последно време криптовалутите пак тръгнаха нагоре покрай намерението на Фейсбук да се намеси в бранша, а днес пък заради “обещанието” на Тръмп да се срещне със Си Дзинпин финансовите пазари също реагират положително. От доста време сме все в годината на бика според финансовия хороскоп. Човек не знае къде ще му излезе късметът. От друга страна пък никога не е късно да стане от играчка плачка. Ей така си разсъждавам на глас, моля никой да не приема това като съвет да купува или да продава. 🙂
Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.06.19 15:58.
19.06.2019 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии:
1.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х130 кг.
2.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х20 кг.
3.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 17x1х20 кг.
3.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х26 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изхвърляне от седеж - 3x40, 3х40 кг.
2. Ренегатско гребане със задържане в горна позиция - 3х34, 2x34 кг.
3. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 10 с.
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 8 (7), 7 (5).
Време за тренировката - 15:42 мин.
Чисто време за интервалите - 7:45 мин.
Преходи - 0:47 мин.
Козметична разлика в сравнение с предния път.
Положително:
- Нищо.
Отрицателно:
- Много ми се спеше и едва се движех. За интервалите горе-долу се събрах, но после на коригиращите се сдухах тотално.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес някакъв “летен обяд” - ходихме до едно схлупено ресторантче в близкия парк, хапнахме по едно пилешко бутче, картофи с майонеза и сладолед с ягоди и после обратно в офиса. Добра идея, скапано изпълнение. Така или иначе ми отиде половината ден.
Пътуването наближава - ще видим как ще се нагласим с багажа, че новата кола е много по-малка от петицата и като гледам как щерката и кучето едва се събират на задните седалки, започвам да се чудя как ще изкараме три дни на път.
20.06.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес цялата сутрин замина в срещи, а следобеда го пропилях да се опитвам да се свържа с данъчните по телефона, за да проверя нещо за последната ми декларация. В крайна сметка успях.
Нещата не са толкова черни, но малко качествен полски блек метъл никога не е в повече:
21.06.2019 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Румънска тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 1х1х120 кг с фетгрипове, 16х1х120 кг без фетгрипове.
1.2. Румънска тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х140 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 2+1х70 кг.
3.1. Гребане с трап бар (през 5 секунди) - 17х1х121 кг.
3.2. Гребане с трап бар (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х131 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х35 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 7х12 кг. (на ръка)
3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 7 (два сиви, 2 плочки).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 12 (10), 6 (5).
Време за тренировката - 19:28 мин.
Чисто време за интервалите - 8:40 мин.
Преходи - 1:26 мин.
Днес ужким не се чувствах на кеф - недоспал, с лек махмурлук и някакви стомашно-чревни тревоги, а накрая размазах щангите...
Положително:
- Днес най-бързата тренировка Г, най-бързите кофи, гребане, тяга и чисто интервали. Само раменната малко по-бавно.
Отрицателно:
- Нещо хватът ми днес изпукаше с фетгриповете - още на загрявката предмишницата беше напрегната и я усещах уморена. Затова и само едно повторение с фетгрипове, останалите на гол лост. Като ги сваля и хвана лоста, имам чуството, че съм хванал клечка за зъби. 🙂
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес почивен ден с малко странна история. Няма го в списъка на официалните празници и всяка година се заблуждавам, че е работен. Само че никой в Швеция не работи на Midsommar и фирмите тихомълком пускат служителите си. Даже банките не работят.
22.06.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес редих пъзъл с куфари в багажника на новата колица, за да видя колко багаж мога да взема. Малко по-малко от комбито, но все пак учудващо много, ако се използва цялата височина на колата.
Започва да ме е яд, че не изместих пътуването със седмица - във вторник в Стокхолм свирят Gojira, а в края на седмицата в Гьотеборг - Lamb of God и Behemoth. От трите само Gojira не съм гледал на живо, а точно те ми идват на крак тук. Нищо, ще има и други възможности... Евентуално.
Така си говорихме с жената преди две години, като изпуснахме Linking Park по точно същия начин заради пътуването към България (тя ги харесва, не аз - бързам да премахна всякакво подозрение) и хоп - Честър Бенингтън реши другояче.
23.06.2019 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 11х2х100, 3x1x100 кг.
1.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х110 кг.
2.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х10 кг.
3.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 14х2х16 кг.
3.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х20 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изхвърляне от седеж - 5x40, 3х40 кг.
2. Ренегатско гребане със задържане в горна позиция - 4х34, 3х34 кг.
3. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 16 с.
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 10 (7), 6 (4).
Време за тренировката - 16:22 мин.
Чисто време за интервалите - 8:20 мин.
Преходи - 0:48 мин.
Доволен съм днес.
Положително:
- Най-бързия лег и най-бързите интервали днес.
- Вдигнах с едно повторенията на максималната серия на лега.
Отрицателно:
- Общото време с няколко секунди по-бавно от предния път, но най-вече за сметка на максималните серии.
Добавки:
Обобщение за деня:
Нормална неделя - започваме с опаковането на багаж, но имаме достатъчно време и следобед по-скоро ще си почивам пасивно. 🙂
24.06.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Последни нещица в офиса днес. Утре формално се водя на работа, но планирам да не върша много (освен нещо належащо, което не успях днес). Който свалял, свалял! От сряда месец на разгул - ядене, пиене и.... Е, тия двете стигат засега.
казано от Boby_ на 24.06.19, 15:40:
[От сряда месец на разгул - ядене, пиене и.....
Баси и скромната дефиниция на разгул.
казано от nervak на 24.06.19, 15:56:
От сряда месец на разгул - ядене, пиене и.....
Е, само един месец 🙂
казано от nervak на 24.06.19, 15:56:
[От сряда месец на разгул - ядене, пиене и.....
Е, толкоз. Семеен форум е това. 🙂
25.06.2019 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1.2. Румънска тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х120 кг без фетгрипове.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х60 кг.
3.2. Гребане с трап бар (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х121 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х25 кг.
Коригиращи упражнения:
2. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 6х12 кг. (на ръка)
3. Разтягане с ластик пред гърди - 8 (син).
4. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 5 (два сиви, 2 плочки).
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 8 (6), 6 (4).
Време за тренировката - 21:29 мин.
Чисто време за интервалите - 10:02 мин.
Преходи - 1:47 мин.
Набързо през залата преди път.
Положително:
- Нищо положително днес. Главата ми е другаде.
.
Отрицателно:
- Бавно и трудно.
Добавки:
3. Следобед - 3 таблетки Orange Triad.
Обобщение за деня:
Метнах се сутринта до залата, сега потеглям към ферибота.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 25.06.19 18:39.
26.06.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
На ферибота се наспах прилично - морето беше сравнително спокойно, а аз доста уморен. Сутринта докато чакахме да пристигнем в Гданск, сигурно единственият поляк, говорещ английски на целия кораб (от тия, които си мислят, че колкото по-високо говориш, толкова по-добре те разбират), ми се залепи покрай кучето и взе да ми обяснява за кемтрейлса, вредата от флуора и лечението на рак с кислородна вода. Запалих фитила и го наредих добре. При общуване на живо обикновено съм много обран и умерен, освен ако ме ми се появи някой такъв, който да ми препоръчва да давам на кучето си водороден пероксид за подмладяване...
После нагазихме Полша като германски танкове през ‘39-та. Страшна жега, на места над 37 градуса, както и ужасно много ремонти и задръствания. Предвиденото време се удължи с два часа, но все пак успяхме да стигнем хотела в Бърно десет минути, преди рецепцията да затвори. Сега си допивам бирата (в Чехия съм все пак), един душ и в кревата, че утре ме чакат още 1100 км.
27.06.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
За разлика от вчера, днес голям късмет с пътя - без съществени задръствания, никакви забавяния по границите. Сърбите не са довършили магистралата до границата, разбира се. Няма какво да се учудвам, при положение, че първата табелка за София е чак след Ниш.
Нашите обаче ги биха тотално. След Драгоман заради ремонт на главния път движението се отклонява за 10-15 километра през някакъв древен паваж, по който е почти невъзможно да се кара с повече от 20. Прах, шум, разбити шарнири и час и половина от границата до София. Напълно логично би било този участък да се асфалтира предварително, но така ще остане по-малко за крадене. Та както ми беше домъчняло, рязко ми мина и то още преди да съм видял прекрасната западна част на София, когато това обикновено ми се случва, когато си идвам с кола.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.06.19 23:10.
28.06.19
09:52
Боби, не е ремонт - магистрала ще се строи по следата на стария път 🙂 На пъров време Драгоман-Сливница, по-натам по ново трасе Сливница-ССТ.
То това трасе е част от европейски път, който май само ние и сърбите не сме довършили още. Ние си имаме още доста за правене.
Това, че е дългосрочен проект, само влошава нещата. 10 км паваж се асфалтират за жълти стотинки на фона на цената на целия проект.
28.06.2019 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии:
1.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х130 кг.
2.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х20 кг.
3.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 17x1х21 кг.
3.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х25 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изхвърляне от седеж - 4x40, 3х40 кг.
2. Ренегатско гребане със задържане в горна позиция - 3х32, 2x32 кг.
3. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 10 с.
4. Повдигане на крака от вис - 6, 4.
Време за тренировката - 15:48 мин.
Чисто време за интервалите - 7:58 мин.
Преходи - 0:45 мин.
Една идея по-бавно от предния път, но на фона на различната зала и климат напълно незначително.
Положително:
- Нищо, което да си струва отбелязването.
Отрицателно:
- След 3200 км път и две нощи почти без сън всъщност нищо отрицетелно не мога да кажа.
Добавки:
Обобщение за деня:
Културният шок в пълната му мощ. Преди си мислех, че емигрантите се правят на интересни, като се прибират в България. Сега разбирам, че не винаги е така. Има твърде много неща, които ми правят впечатление само след няколко месеца.
А най-лошото е, че пропагандата е пуснала дълбоки корени. Говорих си с уж интелигентен човек, преподавател по китайски, който не спря да ми обяснява за норвежкия план в стратегията за детето и джендър-идеологията в Истанбулската конвенция. Евреите и в частност семейство Ротшилд му бяха виновни за личната мизерия. То дори да не го напсуваш такъв, че ще реши, че си евреин ти самият.
28.06.19
17:51
Тези идиотщини със Сорос, Рошийлд, стратегията за детето, антигей пропагандата, рептилите, кемтрейлса и пр. ги чета във фейса, но не знаех, че наистина може да се срещне човек, който вярва в тях. Идва ми да се прекръстя, ако не бях атеист ...
28.06.19
20:31
Ако спрете да дъвчете гейовете и безполовите, сигурно ще ви стане скучно. Поздравявам ви с песен на някой от последните победители в Евровизия по ваш избор, всичките са прекрасни, а понеже зачекнахте и евреите, нещата съвсем се навързват.
казано от Brown Bomber на 28.06.19, 20:31:
Ако спрете да дъвчете гейовете и безполовите, сигурно ще ви стане скучно. Поздравявам ви с песен на някой от последните победители в Евровизия по ваш избор, всичките са прекрасни, а понеже зачекнахте и евреите, нещата съвсем се навързват.
Носете си шапките от фолио, че ставате за смях иначе.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.06.19 23:34.
29.06.19
00:29
Добре, че те има Боби, иначе откъде щях да науча, че Швеция е най-хубавата страна за живеене, а в България пътищата са зле.
казано от Brown Bomber на 29.06.19, 00:29:
Добре, че те има Боби, иначе откъде щях да науча, че Швеция е най-хубавата страна за живеене, а в България пътищата са зле.
Сарказмът ти не хваща дикиш - освен че е доста елементарен, никога не съм казвал подобно нещо.
29.06.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес разни задачки из София, но без бързане - този път имаме достатъчно време. Утре пътуваме за няколко дни до Велинград, после море, а след това - за по-дълго в София. Започвам много зле с бирите и яденето, та да видим дали до морето няма да омажа леееко подобрилата се форма...
Мнението беше редактирано от Boby_ на 29.06.19 17:40.
30.06.2019 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Румънска тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 1х1х120 кг с фетгрипове, 16х1х120 кг без фетгрипове.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х70 кг.
3.1. Пендлей гребане от земя (през 5 секунди) - 17х1х110 кг.
3.2. Пендлей гребане от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 2х120 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х35 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 6x32, 4х32 кг.
2. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 5х13, 5х11 кг. (на ръка)
3. Повдигане на крака от вис (до лоста) - 6, 4.
Време за тренировката - 21:13 мин.
Чисто време за интервалите - 9:00 мин.
Преходи - 2:00 мин.
Трудно се сравняват нещата в различна зала, с различни тежести, че дори и с различни упражнения.
Положително:
- Като цяло доста добре - бърза тяга и раменна, както и кофи.
Отрицателно:
- На пендлей гребането се изхвърлих - 110 определено са ми много за интервал дори с единици. Ще трябва да са 90 кг на двойките и 100 на единиците, за да докарвам добре формата.
Добавки:
2. Преди тренировката - една доза NOExplode.
Обобщение за деня:
Тренирах сутринта, след малко сега потегляме без бързане към Велинград. Моите хора не щат да изкарат три седмици на море и ще трябва да си поизплакна малко задника и в минерална вода, не само в солена. 🙂
В тази връзка ако някой може да препоръча прилична зала във Велинград, в която да могат спокойно да се правят силови тренировки, ще е от голяма полза.
01.07.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Не било лошо цял ден горещ басейн, масаж, бири и плюскане. Даже си пуснах физиотерапия с електричество на лакътя и коляното - не е от най-ефективните методи, но с това разполага хотелът, а и ми влиза в цената. Отразява ми се добре на нервната система. Само кантарът вероятно няма да е съгласен, ама с него ще се разправям, като се прибера в Швеция.
Където във връзка с разговорчето по-горе от днес е забранена продажбата на всякакъв алкохол извън държавния монопол. Досега в супермаркетите продаваха бира с до 3,5% алкохол, но вече и нея не може. Също така забраняват пушенето на повечето публични места дори навън, включително и в заведения с места на открито. Това са половинчати мерки, които едва ли ще се отразят съществено, освен чрез повече приходи в бюджета. Ако ще забраняваш нещо, забранявай го изцяло и не се занимавай с глупости.
П. П. Следобед ходих на разузнаване и си намерих зала. Утре ще я преслушам и ще видим как е.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.07.19 19:00.
Обобщение за юни 2019
Юни го започнах добре, но в края нещо се отпуснах.
Сваленото тегло е 1,3 кг през месеца - от 111,8 на 1-ви юни до 110,5 на 30-ти. При база 7709 ккал за свален килограм това прави среднодневен дефицит от 334 ккал.
Приетите калории от храна за месеца са средно 3418 на ден, а неутралният баланс излиза 3084. Ясно е, че това е подвеждащо число - в началото на месеца бях в дефицит, а в края - в излишък. Няколко освинвания с голям брой калории и сметката отива по дяволите.
При коефициент на физическа активност 1,55 формулата на Мифин-Сейнт Жур дава резултат от 3238.
Това е по-близо до реалността.
Не можах да сляза под 100 кг този месец. През юли също няма да стане - само първите два дни вече съм сигурно две кила нагоре. Остава за след като се върна към рутината през август.
казано от Boby_ на 02.07.19, 15:48:
Не можах да сляза под 100 кг този месец.
Със сигурност имаш предвид под 110. 🙂 110 кг на твоя ръст (май към 2 метра беше) и при положение, че тренираш, ми се вижда добре. Ти по-малко ли искаш да си?
02.07.2019 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 12х2х100, 2x1x100 кг.
1.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х110 кг.
3.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 14х2х15 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изхвърляне от седеж - 7x40, 5х40 кг.
2. Ренегатско гребане със задържане в горна позиция - 3х30, 2х30 кг.
3. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 17 с.
4. Коремни преси от обратен наклон с диск над глава - 6х25, 2х25 кг.
Време за тренировката - 16:18 мин.
Чисто време за интервалите - 8:38 мин.
Преходи - 0:42 мин.
В рамките на установените стандарти.
Положително:
- Като за поредна нова зала и горещо време, към което още не съм се реадаптирал бива.
Отрицателно:
- Лостът май беше по-лек от 20 кг, ама така пише на него, така го пиша и аз. 🙂 Борческите и те с малко по-леко, но там разликата не се усеща толкова - всичко тежи в тоя протокол.
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта по басейни и физиотерапия, следобед тренировка. След малко имам масаж по план, но май ще го прехвърля на щерката, че нещо не ми се ще да ме мачкат много-много.
Намерих зала във Велинград - Флекс-04. Записвам си я за бъдещо напомняне, а може и на някой друг да свърши работа. Не е много “интервал-френдли”, но си има всичко необходимо и с малко съобразяване и късмет да няма много хора върши чудна работа.
казано от Елена Биларева на 02.07.19, 15:53:
казано от Boby_ на 02.07.19, 15:48:
Не можах да сляза под 100 кг този месец.
Със сигурност имаш предвид под 110. 🙂 110 кг на твоя ръст (май към 2 метра беше) и при положение, че тренираш, ми се вижда добре. Ти по-малко ли искаш да си?
Ох, да, 110 са, разбира се. 🙂 Под 100 трудно ще сляза без крематориум. 🙂
Нещо около 105 ми се върти из главата, но да видим.
Аз проблем със свалянето нямам, нито пък с качването. Имам проблем с поддържането на постоянно тегло. 🙂
Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.07.19 16:01.
То това е най-трудното май. 🙂
Проба - грешка, проба - грешка и на 10-тия път: проба-успех 🙂 Ама винаги очите на 4 и пълна осъзнатост, иначе килата се връщат - аз това го знам от опит. 🙂)))))
Поздрави и успех!
Мнението беше редактирано от Елена на 02.07.19 16:17.