Body & mind log: living in a magical reality

Прескочи до:

23.06.19
20:51

Може ли повече информация за тези перлички? Какво представляват, къде се продават? 🙂

23.06.19
21:22

казано от TheVikk на 23.06.19, 20:51:

Може ли повече информация за тези перлички? Какво представляват, къде се продават? 🙂

Пробиотици, покрити в шоколад, направени така,че да са вкусни и на децата.
Ще споделя когато могат да се намерят в магазинната/аптечната мрежа. За момента все още ги няма.

24.06.19
19:22

Движение:
- разходка преди дъжда, прибиране точно навреме 🙂
- йога, от снимката горе, с прекъсване от около 20 минути, за хранене (не се храних аз, разбира се), после си довърших

Храна и добавки:
- Б6,12, крил
- кафе с кокосово масло, мед, боливийска мака; Кл.Коральо с кафе Либерика
- шепа диви ягоди
- протеин, кокосова вода, мед, ванилия
- 2 нактарини
- пробиотични шоко перлички
- чаша боза хармоника
- 3 неголеми фпх с масло и сминдух; домашно овче мляко с дом.сладко от малини
- салата домати, краставица; басмати с масло, лютеница; халва

Вода:
- към 1.8 - 2

Сън:
- зле, май сме стигнали до първия скок в растежа/ревлив период...започна от около 5 часа, без да се успокои, до към 12, когато го сложих в кенгуруто и излязохме. В момента, в който се прибрахме и го извадих, започна отново. Накрая се поизтощи и заспа, след доста уговорки.
🙂 Стискаме палци тази нощ да се спи. 🙂

Мнението беше редактирано от Margi на 24.06.19 20:07.

25.06.19
21:49

Движение:
- разходка, 5-6 км
- йога - от обед натам чаках бебо да заспи, за да направя нещо, но не стана. Започнах, но на петата минута се наложи да спра. Започнах отначало, доста изнервена след около час и попрерупах нещата, защото вече беше 19 часа.

Храна и добавки:
- желязо, крил
- какао с б.мака, кокосово масло, мед
- нектарина
- чаша боза хармоника
- варено яйце със сминдух; шоколад с кокос Гайо
- протеин, кокосова вода, ванилия, мед; пробиотични шоко перлички
- домати, краставица; киноа с джинджофилово гхи, куркума, бри; халва

Вода:
- почти 2

Сън:
- по-добре от предишната вечер

Мнението беше редактирано от Margi на 25.06.19 22:32.

казано от Margi на 25.06.19, 21:49:

Движение:
- разходка, 5-6 км
- йога - от обед натам чаках бебо да заспи, за да направя нещо, но не стана.

Горещо ли е там. Бебетата изключително зле понасят жегата. И обичайно циврят, щото не могат да се оплачат 🙂

26.06.19
12:26

Ами то това си е оплакване. 🙂
Да, жега е...обаче той не се оплаква от жегата когато обикаляме и се вози в кенгуруто, а аз го топля допълнително - спи като къпан. Просто сме в малко ревлива фаза, и докато е залепен за мен, всичко е наред, оставя ли го за миг, и магията свършва. 🙂 Не че на мен не ми е приятно да е с мен, просто има и неща за вършене. 🙂 Ако имаше как, постоянно щеше да е в кенгуруто.

26.06.19
13:12

казано от Margi на 26.06.19, 12:26:

докато е залепен за мен, всичко е наред, оставя ли го за миг, и магията свършва. 🙂 Не че на мен не ми е приятно да е с мен, просто има и неща за вършене. 🙂 Ако имаше как, постоянно щеше да е в кенгуруто.

Дали ще е кенгуру или носене на ръце, резултата е един и същ. Свикват и искат само това и ако сега му викаш, че е в ревлива фаза, изчакай и ще да видиш какво чудо ще е като почне да се осъзнава хубаво...

26.06.19
13:44

казано от James Hinks на 26.06.19, 13:12:

Дали ще е кенгуру или носене на ръце, резултата е един и същ. Свикват и искат само това и ако сега му викаш, че е в ревлива фаза, изчакай и ще да видиш какво чудо ще е като почне да се осъзнава хубаво...

Това със свикването е безспорен факт. Хубавото е, че точно толкова бързо отвикват, ако се наложи, поне в тази възраст и от моя скромен опит, базиран на едно бебе🙂 С котката ми отнема месеци да превъзпитам някои навици, с дъщерята - няколко дни. С ревливата фаза и носенето на ръце и ние доста се изтормозихме, докато намерим вариант.

Мнението беше редактирано от Splash на 26.06.19 13:45.

26.06.19
14:17

Значи, когато сме пътували в Азия и в Африка, винаги ми е правило впечатление колко са спокойни децата им в сравнение с истерчините и ревливи деца от Европа и Америка.
Наскоро четох материал за хора от Ю.Америка(върху които е правено проучване), които носят децата си привързани към майките докато започнат да ходят и говорят. В следствие на това, в тази общност не се отчитал нито един случай на неврологични проблеми в по-късна възраст.
На база моите (макар и скромни) наблюдения + прочетеното, много съм склонна да се съглася с това, че носенето на бебето допринася много за развитието на щастливи деца, които по-късно (пак според някои психолози) израстват по-самостоятелни и способни в решаването на проблеми, от “европейски” отглежданите, които ограничават физическия контакт с родителите. И като цяло, оценявам физическия контакт като изключително важен в развитието на спокойно и здраво дете.
Не държа моето мнение да е правилно за всички(може и изобщо да не е правилно), базирам се не на опит, а на моята лична логика и наблюдения.

😉

Мнението беше редактирано от Margi на 26.06.19 14:22.

26.06.19
14:47

Правилно е. Но родителите в случая ти, трябва да си идеално спокойна. Всеки един стрес се предава на детето. Разбира се че колкото по близо до природата расте едно дете, толкова ще е по здраво и спокойно. Не е въпрос само за носенето.

26.06.19
14:54

казано от Margi на 26.06.19, 14:17:

На база моите (макар и скромни) наблюдения + прочетеното, много съм склонна да се съглася с това, че носенето на бебето допринася много за развитието на щастливи деца, които по-късно (пак според някои психолози) израстват по-самостоятелни и способни в решаването на проблеми, от “европейски” отглежданите, които ограничават физическия контакт с родителите.

С тази тема се спекулира много и това с физическия контакт се преекспонира много. Както и няма нито едно сериозно изследване, дори и чисто статистическо, което да го потвърждава и да доказава такава корелация.

казано от Margi на 26.06.19, 14:17:

И като цяло, оценявам физическия контакт като изключително важен в развитието на спокойно и здраво дете.

Много по-важна е пихологическата връзка и участието на родителите в игри и занимания когато детето порасне.

26.06.19
14:58

казано от James Hinks на 26.06.19, 14:54:

Много по-важна е пихологическата връзка и участието на родителите в игри и занимания когато детето порасне.

На тази му възраст, физическия контакт е всичко, което има. Без него, буквално, не може да живее.
Когато порасне, съвсем естествено е да няма толкова нужда от него, колкото от психологически стимул.

26.06.19
15:03

Съвсем не е така. На тази възраст почва да разпознава гласове, миризми. Усеща умора, глад, болка, топло, студено...Бая много по-важни неща от носенето. Ама ти си знаеш най-добре...

26.06.19
15:11

Ама аз не казвам че не разпознава. И не казвам че го нося по 24 часа на ден. Просто една разходка от порядъка на час-два, го държи спокоен и щастлив.
Още повече, вече започва да прекарва много повече време буден, отколкото предния месец, разбира се, че родителите е нужно да участват по всякакъв начин в развитието на детето.
А ти си прав за себе си. Физическия контакт с таткото през първите месеци не е толкова жизнено важен, колкото с майката, макар и гласът му да е познат. Контактът с майката е този, който подсигурява живот. Не случайно първите три месеца на бебето, се наричат “четвърти триместър на бременността”.

Мнението беше редактирано от Margi на 26.06.19 15:13.

26.06.19
15:14

Too much bg-mama.
Живи и здрави от мен!

Мнението беше редактирано от James Hinks на 26.06.19 15:15.

26.06.19
15:19

казано от James Hinks на 26.06.19, 15:14:

Too much bg-mama.
Живи и здрави от мен!

Еми...ти подхвана темата. Аз просто си отбелязвам неща в дневника. 🙂

26.06.19
17:24

Движение:
- разходка, 3 км някъде, по-скоро по работа, по пътя на връщане бързах,за да не ни завали дъжд, че много черни облаци имаше, а то изобщо не заваля...
- йога - от първия път се получи, дори задрямах във Випарита Карани. Малчо много махаше с ръце и крака и не можеше да се успокои, пових го, и след 10 минути заспа. За пръв път прилагам тази “техника”.

Храна и добавки:
- Б6, 12, крил
- кафе Бурунди с кокосово масло, мед, б.мака
- хрупкав течен шоколад
- нектарина
- протеин, кокосова вода, мед
- овче к.мляко с пш.зародиш
- доизядох вчерашната киноа, малко хрупкав течен шоколад
- чаша боза, 2-3 пълн. крекера
- малини
- домати, краставици, вероятно яйца, но ако има промяна, ще коригирам; нкакъв десерт

Вода:
- 2

Сън:
- имахме 6.5 часов интервал без искане на храна, но пък аз се събудих, незнайно защо, докато останалите си спяха...

Ако на някого не допадат бг-мама моментите, спокойно може да пропуска дневника ми. Ще бъдат често явление, тъй като заемат огромна част от ежедневието ми. Затова и ги вписвам...а и понякога се случва така, че някой може да сподели опит, който да е полезен за мен. 🙂

Мнението беше редактирано от Margi на 26.06.19 18:19.

27.06.19
21:11

Движение:
- разходка
- йога - малчо спа точно колкото да си направя йогата...без Шавасана

Храна и добавки:
- пробиотик, крил
- протеин, малини, кокосова вода, мед
- хрупкав течен шоколад
- к.мляко с пшеничен зародиш
- 4 бонбона Кл. Коральо
- сорбе от джелато & латте
- 2 малки филийки с джинджифилово гхи и сеждамер, шоколадов крем, половин вафла РК
- чаша кокосова вода
- кисело мляко с копър, краставица, тиквичка; 1 варено яйце + 1 жълтък; халва

Вода:
- 2

Сън:
- честно казано, не помня 😂 спах, будих се, после пак опитвах да спя...
Следобед подремнах. Бях с идеята двамата с бебо да поспим, но само аз заспах, а като се събудих, той ме гледаше в очите и се усмихваше. 😍 Като изключим това, днес му в е доста нервно, предполагам заради жегата. Направих грешката да се разходим в ранния следобед - беше тегаво.

Колко е голямо твоето детенце и защо го носиш в кенгуру?

27.06.19
22:53

казано от Малина Илиева на 27.06.19, 22:37:

Скоро ще стане на два месеца. 😃 Нося го, защото в количка е някакъв кошмар по улиците на София.

казано от Margi на 27.06.19, 22:53:

казано от Малина Илиева на 27.06.19, 22:37:

Скоро ще стане на два месеца. 😃 Нося го, защото в количка е някакъв кошмар по улиците на София.

Не носи бебето си в кенгуру. :( Не искам да звуча като черна станция. Първо бебето е малко дори и за ергономична раница. Ако искаш да бебеносиш вземи си слинг.
Понеже имам известен опит в бебеносенето с две диванета на 2 г. И на 1 г. и  това, че трябваше да излизам някак с двамата навън, то ти давам съвет да прочетеш повече за вредите от носене в кенгуру.  В никоя от държавите, които си цитирала не носят в кенгуру.
Аз лично сега ползвам една Тула за малката, в случай че трябва да изляза някъде много бързо.
Успех🙂
Ето малко инфо и нещо показно.
http://sgusheni.com/kenguru-za-bebe-vs-ergonomichna-ranica/

27.06.19
23:09

Всъщност, “кенгуру” използвам като малко условно понятие. Води се baby carrier (Boba 4G), има приставка за новородени, която помага на крачетата да стоят в М-позиция и да не висят, дори не се и подават от раничката.
Имам два слинга - с халки и обикновен...някак не мога да се разбера с тях, сложно ми идва връзването им.
В понеделник така или иначе сме на ортопед, ще взема раничката да си каже и той мнението.
Иначе, това е, което ползвам:

Мнението беше редактирано от Margi на 27.06.19 23:17.

казано от Margi на 27.06.19, 23:09:

Всъщност, “кенгуру” използвам като малко условно понятие. Води се baby carrier (Boba 4G), има приставка за новородени, която помага на крачетата да стоят в М-позиция и да не висят, дори не се и подават от раничката.
Имам два слинга - с халки и обикновен...някак не мога да се разбера с тях, сложно ми идвоа връзването им.
В понеделник така или иначе сме на ортопед, ще взема раничката да си каже и той мнението.
Иначе, това е, което ползвам:

А, добре. Бобата е супер. Въпреки че носенето на бебе в раница с приставка не е най-оптималното. Всички консултанти препоръчват слинг, но щом не ви е удобно.

28.06.19
11:10

Малък ъпдейт на кръвните ми показатели.
Хемоглобин - 143 (бременност ок.119-120)
Желязо - 19 (бременност ок. 9-10)
Общ белтък - 69.5 (бременност ок. 61)
ТСХ - 1.79 (бременност - променливо - започна от 1.2, после се вдигна на 5 и нещо, в продължение на около 3 месеца го свалихме оак на ок.1.5)
ФТ4 - 11.27 (бременност - не помня точно колко, но много близко до долната граница, а долната граница на тази лаборатория е 9)

Както  ми каза ендокринолога - ако 45 дена след бременността ТСХ ми е под 4, спирам да се занимавам с такива като него. 🙂

Останалите показатели, които доки ме е карал да следя, не съм ги пускала (витамини и микроелементи), защото сега не са ми толкова важни, а и не ми се дават отново 300 лвза изследвания.
Еми, това е. Нови кръвни изследвания смятам да правя само при нужда.

Всъщност, и тогава не са били толкова извън норма, тъй като референтните стойности са различни. Този линк може да еполезен за някой: https://www.babymed.com/normal-laboratory-values-and-results-during-pregnancy (сайта не ми дава да го “линкна”)

Мнението беше редактирано от Margi на 28.06.19 11:54.

28.06.19
17:07

Движение:
- ходене - не много
- йога - продължавам да си действам с практиката от снимката в началото на тази страница(+още някоя поза, евентуално), и на този етап успявам да отделям между 45 и 60 минути. Утре съм на преглед и се надявам да ми каже кога отпада забраната за вдигане на тежко...не че съм се засилила да тренирам много тежко и интензивно, но е добре да знам, че го имам като опция. 😄

Храна и добавки:
- крил, пробиотик
- кафе Бурунди с кокосово масло, мака, мед; малко хрупкав течен шоколад
- смути кокосова вода, 1/2 банан, хлорела
- нектарина
- чаша боза хармоника; Кл. Коральо 80%
- 1/2 банан
- сандвич с авокадо, пшеничен зародиш и сминдух; сникърс
- протеин, кокосова вода, ванилия, мед
- салата, вероятно като вчерашната с краставица и тиквичка; киноа с джинджифилово гхи и някакви подправки; някакъв десерт

Вода:
- към 1.8

Сън:
- заспах към 23.30, ставане в 3.30 (за около 30мин) и после в 6-6.30. Малчо спа непробудно 7.5 часа, които за съжаление започнаха от около 19 часа, така че не се съчетаха с моя сън. 🙂
Следобед дремнах за около 30 - 40 минути.

Мнението беше редактирано от Margi на 28.06.19 17:10.

29.06.19
14:45

Движение:
- ходих при доки, каза че всичко е 6, все едно не съм раждала, чак той беше учуден, и всички ограничения отпадат, с изключение на нова бременност 😄 ...та, направих малко напади, гребане с пудовката и лицеви опори по този повод 🙂
- след малко ще се пробвам с йога 🙂

Храна и добавки:
- Б6, 12, крил
- смути от кокосова вода, 1/2 банан, хлорела
- другата 1/2 банан
- протеин, кокосова вода, ванилия, мед; Кл.Коральо 80%
- сладолед в джелато § латте
- 2 сандвича от ръжен хляб, джинджифилово гхи и моцарела; млечно кисел десерт, пробиотични шоко перлички
- боза
- 80-90 мл бяло вино
- някаква салата; киноата от вчера; някакъв десерт

Вода:
- 2

Сън:
- ставане в 1, в 3 и накрая в 6 часа. Тази вечер ще пробвам да пропуснем храненето в 3, ще видим как ще се получи.

Мнението беше редактирано от Margi на 29.06.19 20:56.

30.06.19
20:52

Движение:
- разходка
- йога

Храна и добавки:
- крил
- чай от лайка с мед
- накиснати овес, чиа, пшеничен зародиш, годжи бери, кокосово масло, мед
- Кл. Коральо с кафе Либерика
- нещо като сладолед от млечен протеин, какао, кардамон, захар; една хапка суров шоколадов десерт
- ръжен хляб с джинджифилово гхи и домат
- кокосова вода, протеин, хлорела, мед
- салата от кейл, краставица, малко авокадо, ацидофилно мляко; омлет от 3 яйца, сеждамер; ац.мляко с пробиотични шоколадови перлички
- малко сладолед
- чай от лайка с мед

Вода:
- 2

Сън:
- горе-долу - обърка се графика, и не можах да прескоча нощното хранене. Следобед дремнах за около 15 минути.

01.07.19
19:45

Движение:
- йога, час, доскуча ми разписаната последователност, и включих малко стойки на ръце, Пинча Маюрасана, Ширшасана. Въпреки че не съм спирала да ги правя през бременността, тогава бяха с опора в стената. Ще трябва да поработя върху баланса - позагубила съм го.

Храна и добавки:
- желязо
- протеин, кокосова вода, хлорела, мед
- банан
- хрупкав течен шоколад
- чаша боза хармоника
- ацидофилно мляко с пш.зародиш
- две глътки кафе Бурунди с кокосово масло и мед
- шоколадче България еър 😄
- таратор, домашна пица, домашен сладък салам
- преди да си легна, вероятно малко кисело мляко

Вода:
- към 2

Сън:
- две събуждания

Днес беше първия полет на Малчо - до Варна. Беше доста драматична ситуацията преди него, но най-вече за мен. След като ни чекираха, се оказа, че полета ни ще закъснее с три часа. След обикаляне по гишетата и няколко скандала, ни смениха полета, на такъв, който също закъснява, но излиташе след 30 мин. Оказа се, че има хора, които още вчера не са успели да излетят за Варна... Ако не ни бяха сменили, просто нямаше да пътуваме, но ми беше немислимо да висим с бебо още 3-4 часа на летище без дори да се знае дали ще излетим. Иначе, по време на самия полет беше много спокоен - нахрани се преди да излетим и после спа. 🙂 Готови сме да превземаме други континенти. 😁

01.07.19
20:46

Изобщо гледам да не летя с тях, но често нямам избор, а за вътрешни съвсем. Bulgaria Air почти нямат полет без закъснение, а много от полетите им се изпълняват от другата им фирма Булеър с един раздрънкан Боинг 737-300 и един по-запазен. Случи ми се да летя с тях от Рим, пак с часове закъснение, слизам в Сф, чекирам зс Вн и пак ме качват на същия Икарус.

01.07.19
22:09

За съжаление, уизеър вече не летят до Варна. БГ еър вече нямат конкуренция във вътрешните полети, докато имаха, полетите бяха станали горе-долу точни, дори и лятото, в натоварения трафик.
Миналото лято летяхме с тях до Лисабон - самолета също толкова раздрънкан, колкото за вътрешни полети, само че - 4 часа път. Не са най-мизерния превозвач, но са доста напред в тази класация.
Въпреки всичко, мисля че днес вината не беше тяхна. Поради огромния въздушен трафик, приоритетно се пускат самолети на по- големите авиокомпании, тези мижавите излитат и кацат когато и ако остане ред.
Евала и на човека на гишето, можеше и да не ми смени полета, и да си останем в София. 🙂

Сега се сещам, че единствения случай, в който ни качиха навреме на самолет на България еър, беше полет за Виена, обаче имаше много голяма буря, и се наложи да почакаме 40-50 минути докато утихне. 😂

Мнението беше редактирано от Margi на 01.07.19 22:12.

02.07.19
00:18

Е как да летят Уиз - Вн-Сф, като ТИМ вече не дава, иначе бяха удобни заради късните полети.

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 02.07.19 00:20.

02.07.19
22:25

Движение:
- йога, 45 мин, свободна програма, без помощни материали
- разходки из жегата

Храна и добавки:
- пробиотик
- какао с кокосово масло и мед
- Кл. Коральо с портокал
- чай от лайка с мед
- кайсии
- таратор, 2 варени яйца
- праскова
- кисело мляко с кафява захар
- таратор, домашна пица, малко сладък салам
- 2-3 шоколадови бонбона

Вода:
- не знам, достатъчно пих, мисля

Сън:
- малко

Мнението беше редактирано от Margi на 02.07.19 22:26.

03.07.19
22:36

Движение:
- йога, пак свободна програма, без помощни материали
- много бърз плаж, между храненията на бебо

Храна и добавки:
- пробиотик
- кайсии
- чай лайка с мед, Кл. Коральо с портокал
- кайсии
- 1 малко авокадо; дом.сладък салам
- кайсии
- праскова
- тъмен шоколад
- 2-3 хапки домашна пица
- домат; тиквичка; хумус без чесън; домашен сладък салам
- кисело мляко с кафява захар
- чай лайка с мед

Вода:
- над 2

Сън:
- три събуждания

На изхода на плажа бяха тези мъници: 🙂

04.07.19
22:19

Движение:
- йога, почти час - пози от стоеж от ниво 1, стойки на ръце, Пинча Маюрасана, Ширшасана, пози от седеж от ниво 1. Баланса горе-долу се връща, само стойката на ръце я правя до стената, че не си вярвам още, а не ми се пада. Усета за таза и вътрешната част на краката още ми липсва. Не е крайно зле, но не съм стабилна както преди бременността.
- плаж, пак между храненията

Храна и добавки:
- пробиотик
- чай лайка с мед, Кл. Коральо с портокал
- кайсии
- още кайсии
- таратор, хумус, дом.сладък салам
- малко боза хармоника
- пъпеш
- домат, тиквичка, био питка с маслинова паста; сладък салам
- 3 шок.бонбона
- ацидофилно мляко с пшенични трици
- чай лайка с мед

Вода:
- над 2 л

Сън:
- с нощни събуждания, но сутринта си доспах около час и половина, а по обед също придрямах.

Мнението беше редактирано от Margi на 04.07.19 22:34.

05.07.19
19:12

Движение:
- разходки
- йога, 40 мин някъде, позите както вчера. Тези от стоеж ги правих с помощта на стената, така започвам да си усещам таза и краката. Явно затова препоръките са за максимално използване на помощни материали по време на възстановителния период след бременността. Стойката на ръце също до стена. Останалите - без помощни материали.

Храна и добавки:
- пробиотик
- смути от кокосова вода, банан, мака; тъмен шоколад
- праскова
- боза хармоника
- таратор, хумус, шоколад
- кайсии
- таратор, варено яйце, маслинова паста, ацидофилно мляко с дом.сладко

Вода:
- 2

Сън:
- добре, с едно бързо ставане в 3.30, след това чак в 6.30. 🙂

06.07.19
20:35

Движение:
- йога, час
- разходки

Храна и добавки:
- пробиотик
- какао с мака, кокосово масло, мед
- банан
- боза хармоника
- таратор; печена тиквичка с много малко чътни от лайм, за проба дали ще има негативен ефект върху бебо. Засега забелязвам, че реакциите му са не толкова към люто, колкото към бобови, и конкретно - нахут. Два дни ядох хумус, и чак днес направих връзката с лошото му настроение.
- малко шоколад
- още малко шоколад Гайо
- пъпеш
- кайсии
- таратор; жасминов ори с коприва; шоколад; крем

Вода:
- 2

Сън:
- заспах преди малчо (към 21.30), събудих се към 0.30, той си спеше, после се събудих в 01.30 - реших че е гладен, но на него му се спеше; хранихме се в 4.30, после към 8-8.30 се събудихме окончателно.

07.07.19
20:24

Писах, писах и ми падна батерията...????

Движение:
- йога, 45 мин
- плаж, между храненията на Малчо

Храна и добавки:
- пробиотик
- боза хармоника
- ацидофилно мляко с пш.трици
- шоколад
- пъпеш
- таратор, 1 малко авокадо, шоколадов крем
- градински чери домати, жасмимов ориз с листа къри (все се каня да си намеря растение къри, защото сушените листа изключително бързо си губят аромата, да не говорим, че тези, лоито се продават, не се знае от коя година са дори) и куркума; ацидофилно мляко с дом.сладко от малини
- 2 малки парчета домашна баница

Вода:
- 2

Сън:
- събуждане към 3.30, после към 6.30, доспах си до към 9.00

Днес било световния ден на шоколада. Честито на ценителите. 🙂

08.07.19
19:53

Движение:
- пози от стоеж, 20-тина мин
- 5 кръгчета подскоци, ходещи напади, лицеви опори, висене (с подскоците бях по-внимателна, защото при по-рязкото движение имах някакъв дискомфорт в прешлените, където ми беше поставена упойка за раждането)
- ресторативни пози
- няколко часа път - Варна-Трявна

Храна и добавки:
- кайсии
- варено яйце
- боза хармоника
- парче домашна баница
- останалата боза хармоника
- нектарина
- Кл.Коральо 75%
- сусамени соленки, малко черен течен шоколад
- 15-20 гр бейлис, разреден с доста вода
- домат; печени тиквички с прясна чубрица и масло; печен сладък картоф с листа къри и масло; варено яйце, вафли РК
- парче дом.баница
- млечно кисел десерт

Вода:
- към 2

Сън:
- бива

Мнението беше редактирано от Margi на 08.07.19 20:42.

09.07.19
17:09

Движение:
- йога, час, или малко повече
- слънце, разходки малко
- имам мускулна треска от вчерашните подскоци

Храна и добавки:
- пробиотик
- какао в чага чай с мака, мед, кокосово масло
- Кл. Коральо 75%
- накиснати овес, пш.зародиш, кедрови ядко, кокосово масло, мед
- ацидофилно мляко с пш.зародиш, малко кафява захар
- нектарина
- диня
- градинска краставица; варено яйце, малко масло; вафли РК
- домат; печена тиквичка с прясна чубрица; басмати с къри - листа; млечно кисел десерт

Вода:
- към 2

Сън:
- събуждане в 2.30, 5.30 и ставане в 7

Такава е ситуацията с йогата точно 2 месеца след раждането:
(видимо съм крива...това не са позите, нито ъгъла, от който е най-видно, но доста време ще ми отнеме да се коригирам)

Мнението беше редактирано от Margi на 09.07.19 17:17.

10.07.19
20:40

Движение:
- йога, час
- разходки

Храна и добавки:
- пробиотик
- чай от липа с мед; Кл.Коральо 75%
- накиснати овесени ядки с пш.зародиш, тиквено семе, лимецови трици, кокосово масло, мед
- домашна баница; черен течен шоколад
- таратор, варено яйце с масло; млечно кисел десерт
- домат, краставица; 3 бъркани яйца в масло със сминдух (зеленчуците и яйцата - домашни); вафли РК
- малко домашна баница, две квадратчета шоколад

Вода:
- между 1.5 и 2

Сън:
- събуждане в 3.30, после към 6

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1