26.05.19
19:22
Това след спорт или в покой без предишно напрягане ти е толкова.....кръвното. Аз съм си хипертоник, пия си илачите, не знам по време на трен как е, но 15-20 мин. след това ми е около 130/80 при пулс под 70. То вярно, че моето занимание е анаеробно основно, но когато кръвното скача при спорт, обикновено скача само систолното, т.е. горната граница, която после се нормализира. Аз например, ако вдигна само горната, не усещам дискомфорт-говоря дори за 170, което от как дИгам не съм имал м/у другото. Когато обаче долната е отивала на 100 примерно, не се чувствам добре и си го усещам, че е скочило.
Виждам, че и при теб само горната е над норма, с уговорката, че долната ти варира около 90.
Сори, че ти отворих новата страница.
Мнението беше редактирано от Деян на 26.05.19 19:25.
Дидо, аз го написах с оглед на травмата, моето кръвно е нормално и днес реших да го измеря, понеже ме наболваше глава. Довечера преди лягане трябва да се нормализира.
6-ти ден и първи ден на кинезитерапия, нещата доста добре стават. Не боли така, мога да ходя по леко.
Тези 6 дни ме разсипаха, кръвното ми сбози, ротаторите отзад на плешката ме наболяват и това всичкото от лежане. Направо ми писна яко. Правя го това само и само заради възпалението, обаче утре сутринта започвам да правя упражнения, не издържам вече. Краката засега ще се въздържа, защото ако тренирам здравия, той без това си е по силен, съвсем голям дисбаланс ще стане.
Така днес е 8-ми ден ли 9-ти. Не започнах тренировки, понеже крака ме върти и има възпсление още. Днес е много по добре но всяка сутрин около 4 часа сутрин ме тормози. Вече отока и постоянно свален и е лек. Боляха ме и сухожилия 2 дни, там където се залавят за пищяла, на пръстите са, но и това отшумя. Излизам помалко навън, но много малки разтояния. Може би от следващата започвам тренировки. Имам работа доста. Пазя се за този уикенд че ще шофирам и имам движение.
10-ти ден. Пак се събудих като по часовник в 4 от дискомфорт. Сложих охлаждане и заспах. В 6 станах трудно за кинезитерапията. Днес правих и малко упражнения с ластик, сгъване и разгъване повече бройки. Синьото изчезва и отока също, малко повече лепенки днес, че ще шофирам и очаквам малко повече ходене събота и неделя. Приятен уикенд !
31.05.19
11:10
Какво представлява този пластир, какво прави? Прилича на произведение на изкуството. 🙂
казано от Queen Cobra на 31.05.19, 11:10:
Какво представлява този пластир, какво прави? Прилича на произведение на изкуството. 🙂
На Грейджоите знака 😄
казано от Queen Cobra на 31.05.19, 11:10:
Ами това са кинези лепенки, забравих как се казваха. Не може да не си виждала по телевизията някой спортист да не носи. Просто тази е безцветна иначе е същата. Да зависи от умението и идеята на кинезитерапевта, как и защо ги поставя.
Ето един линк по темата
https://sport.framar.bg/съвети-за-поставяне-на-кинезиотейпинг
Мнението беше редактирано от kaloyan на 31.05.19 12:01.
Днес трябва да е 13-ти ден. Събота и неделя си бях в движение, уж без да натоварвам ама уж 🙂 местих едни неща по 40-50 кг, на малки разтояния. После карах една количка с тухли по един наклон и както беше заваляло се хлъзнах 🙂 добре че бях с лонгета. Някой път работата не може да се пренебрегне съвсем, но крака си е добре. Спря да ме върти вечерно време и от вдруги ден понеже пътувам насам натам започвам тренировки за горната част.
Сигурно има и още нещо да напиша, ама сега не се сещам 🙂
15-ти ден, вече ходя нормално и от другата седмица махам лонгетата. Правя и упражнения, но са основно от седеж, сгъвания, разгъвания. Днес ми се размина с тренировката, че така се стекоха нещата. Но вечерта или утре сутрин ще направя нещо.
Тази вечер се посъстезавахме направих 2 минути висене на лост и спечелих, обаче после направих само 12 стриктни набирания, другия направи 14, ама неговите не бяха стриктни. Все тая важното е че направих нещо. Утре сутрин ще тренирам. Днес ходих до офиса и ми се събра цял ден висене на крака надолу и ходене, не му хареса много, но нищо фатално. Палеца на левия крак продължава да е изтръпнал леко, сухожилието е засегнато, но ще зе оправи, не е фатално. Ще започна повече масажи там.
Днес 16-ти ден
1. Набиране + кофички
8 - 5
8 - 5
8 - 5
5- 5
2. Хоризонтални набирания + лицеви на стойки
4 x 8 - 6
3. Колелце + повдигане на крака на лост
4 x 5 - 8
4. Разгъвания за глезен с ластик + кръгове с краката по 10 в посока (от земя)
3 х 20 - 30
Мнението беше редактирано от kaloyan на 06.06.19 12:45.
17-ти ден. Малко изчаквам да мине мускулната треска, така че сигурно утре ще потренирам нещо. Днес на терапията пробвахме и малко от земя стъпил да правя сгъване и разгъване, за момента е доста малък диапазона на движение, но без напъване за да не стане грешка.
Най-добре се вижда състоянието на връзките като го охладих и спадна почти до нормално положение. Като въжета са още 🙂
Малко липса на малшанс 🙂 понахапаха ме пчели два дни поред и направих една алергична реакция, която съм я правил и друг път. Та за всеки случай ходих до болница и там ми препоръчаха да остана малко. Аз надругия ден се прибрах, но днес вечерта трябва да ида на вливане. Не можах да потренирам да му се невиди. Като цяло трябва като ме нашляпат да изчакам 72 часа, да се изчисти организма и тогава, ама малко пропуск 🙂🙂 с една идея съм по алергичен и трябва да съм по отговорен и внимателен. Човек се учи докато е жив 🙂
10.06.19
14:30
Като каза пчели се сетих
Преди 6-7 години ще ме водят някакъв да ме жили с пчели в лактите...лечебно.
Да ама какво направи тоя човек,целия кошер го атакува него.Той избяга с рев,аз също и не помислих да се връщам повече...
казано от doni dimitrov на 10.06.19, 14:30:
Като каза пчели се сетих
Преди 6-7 години ще ме водят някакъв да ме жили с пчели в лактите...лечебно.
Да ама какво направи тоя човек,целия кошер го атакува него.Той избяга с рев,аз също и не помислих да се връщам повече...
Хахаха ами да, трудно е да контролирате тази работа. Интересното е че глезена ми мина почти и не мога да разбера дали е от ужилванията или от някои лекарства 🙂🙂
21-ви ден, крачето е доста добре. Нямам проблем с ходенето, поподува се малко като изкарам повече време. Още съм с абокат и ме дразни вече, ей сега ще мина през болницата да им кажа да ми го махат.
Малко тъкмо да се пооправят нещата и програмата ми става пак лудница 🙂 даже като съм контузен пак напред назад.
А къде беше, че те ухапаха пчели и то два дена подред? По принцип пчелите са “добродушни” и ако не правиш резки движения и не проявяваш страх - ухапванята са рядкост. Другия вариант е да си вадил мед, но пък ако си вадил - едва ли си се изтипосал цивилка пред кошерите...
13.06.19
15:39
А друг вариант е да е отишъл нарочно да го нахапят лечебно, както най-вероятно се е случило.
Ами 2 дни поред щото съм твърдоглав и ходя по къси ръкави и гащи, а времето този сезон беше кофти и се ядосват лесно. Не съм ходил с лечебна цел де, просто така стана 🙂🙂
Да напиша нещо, постоянно съм наред назад и работа и много движение ми се събира. Не товаря крака уж, обаче от постоянното ходене напред назад се надува мамата. Утре съм кръстник и като се прибера сряда, вече и събота и неделя и другата седмица ще наблегна на рехабилитацията и почивката, че не става иначе. Но понякога просто няма как ...
Даже не мога и да потренирам горна част, понеже ставам рано и имам други ангажименти.
28ми ден, намерих свободна сутрин, но пак не можах да си довърша тренировката, сега отивам кръстник.
1. 5х5 кофички на хоризонтален лост с по едно коремно на серия.
2. 5х5 тоус то бар
3. 5х5 набиране подхват
4. 5х8 стриктни лицеви опори
И прекрАтих поради работа. Пръсти до лоста не го направих както съм свикнал с бавна негативна част, а стана по скапана, но засега толкова.
30ти ден, бях на кинезитерапия, малко се забавят нещата понеже нямам време да ходя и да си правя упражненията както трябва, но сега съм си заделил тази идващата седмица. Добре е , но при движения и повече упражнения се понадува.
1. 6х15 сек. предна везна със сгънати крака
2. 6х15 сек. лсит на успоредка
3. 4х6 набиране подхват
4. 4х5 + 4 пайк лицеви опори с главата надолу
5. v-ups 4 х 8
6. Кръгове с крак 2 х 30 на крак.
Първите 2 упражнения бяха некадърни, къде със сгънати,полусгънати крака.
Вчера стана един месец от контузията, качихме се от Бояна до Бояновото езеро и обратно. Много приятно тъй като е в гората само и е хладно. Даже ми се ще и днес да се поразходя, но гледам и крака как е.
Днес сутринта малко потренирах
1. 5х5 кофички на хоризонтален лост с по едно коремно на серия.
2. 5х3 лсит набирания с малко кип
3. 5,5,4,3 тоус то бар стриктни + 2х8 повдигания на крака
4. 3х5 набиране подхват
5. 3х10 стриктни лицеви опори
6. 3х30 клека модифицирани
7. 3х20 разгъвания за глезен
Клековете ги правих с държане на лост пред мен и клек до долу, като нямаше флексия в глезените. Флексията на глезена я няма почти, в това отношение е доста по зле от миналата травма, тези скъсани връзки са си скъсани. Въпреки че уж като усещане е добре, като цяло нещата бавно прогресират и връзките още са зле, много са удебелени. Ще видя утре на кинезитерапията как ще е. Така като гледам ще мине още поне 1 месец, преди да мога да натоварвам по нормално.
Много ми се ходи по планината вече и все по трудно се въздържам от това.
34 дни. Понеделник и вторник бях в офиса, съответно крачето основно надолу по цял ден. Надува се яко все още, затова че днес съм в легнало положение. Не са идеални нещата.
Взех решение да спра една голяма част от заниманията ми особено такива динамични натоварвания на глезена и това ще бъде така поне няколко месеца, даже ми се върти нещо като края на годината в главата. Евентуално може да сложа едно колело и с него да обикалям, като преходите остават. Скалното катерене изчезва временно и ще е само в зала по натам, поне до края на годината. Другите неща които правя също ги ограничавам до минимум.
Ще наблегна основно на статични упражнения за заякване на глезена и десния крак като цяло. Може и да ми се наложи да ходя то залата за клек и тяга, колкото и да не ми се иска, но ще го видя с времето.
Вчера и днес тренирам разни неща по силови и статични, но понеже въртя различни неща не ми се пише.
П.с като го наложа с лед и спадне бързо, най-добре се виждат връзките в какво състояние са още
Мнението беше редактирано от kaloyan на 26.06.19 12:22.
Днес стават 2 месеца без една седмица.
Нещата са ок но флексията е много зле все още.
Днес правих клекове и напади + още упражнения за глезена. С 20 кг пудовка, обръщане + обръщане и изтласкване + високо изтегляне от земя. Пак клек с пудовката, с подложки на петите.
Скоро спирам кинезитерапията. Аз си тренирам, но просто не пиша.
Тази седмица мисля сутрин или вечер да направя няколко кратки маршрута до Черни връх, да видя в какво състояние съм. Понеже следващата седмица ще ходя на Мусала и да знам дали да слизам от там или ще продължавам.
Засега ще пускам само преходи, другите неща ще са в по далечно време.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 14.07.19 10:11.
Днес се изнервих на работа и въпреки не доброто време се качих от х. Кумата до Черни връх за 1 час и 15 мин и слязох за 1 час и 10 мин. Глезена е добре, леко го усетих на слизане. След целия този цирк с голия бегач и смяната на домакините, на черно връх пак нямаше никой.
Вчера направих второ излизане до Черни връх само че от х. Звездица. Същото време на отиване, на връщане заобиколих понеже срещнах мечка, почти съм сигурен че е.
Малко крака се обади, но ще почивам утре вдруги ден и събота заминавам за Мусала. Дотогава ще си правя упражненията, малко и горна част. Днес почивам че легнах късно и съм размазан за сън. Слагам някоя снимка.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 18.07.19 18:56.
Ходих и по Мусала, изкарах всичко както трябва. Добре е крака, обаче го усещам слаб и го пазя още. Вечерта нещо ме ебаваха че съм си взел вино и изпих една ракия, после и някоя и друга цигара. Ама на другия ден, не можаха да ме стигнат. А пък на техничната част съвсем се наакаха. Иначе отгоре гледката особено по обяд и следобяд беше потресаваща. Хиляди хора по пътеките, крясъци, викове и така.
Нещо напоследък нямам настроение, ще видим как ще ги мислим нещата.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 22.07.19 19:39.
Днес след работа пробвах един маршрут, който отдавна си го мисля от Бай-Кръстьо през комините и после Черни връх. Взех го за 2 часа и мисля да го ползвам за тренировка. Първите 2 км денивелацията е почти 400 метра 🙂 360 и нещо, просто е епично. Стигнах за 2 часа и се върнах за 1 и 20 мин. Малко по бавно че се беше постъмнило. Днес на кинезитерапията за първи път разчупих малко гипса на флексията. Утре сутрин мисля да направя някое упражнение.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 23.07.19 22:59.
Хората си тренират здраво. При мен не е така. Тази седмица основно се занимавам със земеделска работа от 6 до 10 и после продължавам пак с друга и после вечерно пак със земеделска. Тренировките нещо ги поизоставих, но сега продължавам. От 9 до 12ти съм в алпите ще качвам гросглокнер, тази седмица ще направя някои неща в рила и витоша за подготовка. Храната е като се замисля, а и алкохола изцяло домашни. Даже днес го карам само на салати и плодове и нищо друго.
П.С забравих да напиша за едни камери на един хонконгски производител. Reolink и в случая argus, хич не са лоши и вършат работа. Безжични са и се продават и със соларен панел който ги зарежда постоянно. Днес издържаха на буря без проблем. Дават ги до -20 много ми е интересно зимата дали ще се споминат и този панел дали ще ги съживява когато е слънчево. Иначе имат и 4g такива, като стават почти напълно автономни там където има обхват.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 01.08.19 22:09.
Какво е гроздето?
Дай линк за камерите.
И кво правят тез сърни по билото???))
Мнението беше редактирано от nervak на 01.08.19 22:27.
Нервак, гроздето е перла, не напълно узряло, обаче то си е доста сладко и така. Иначе камерите са на същия адрес като и марката.
https://reolink.com/product/argus-2/
Днес ходих и на кинезитерапия, бе бях стъпвал 10-на дни и все не правя упражнения. Общо взето флексията леко се скапа заради това, иначе крака си е добре, обаче не мога да му възтановя диапазона на движение, трябва на 100 процента да си правя упражненията.
Няма какво да кажа, този крак пострада не малко с годините, за капак на всичко на него имам и разширени вени следствие измръзване и от там сега лятото се надува точно в глезена, хем травма, хем бавно възтановява и заради другите проблеми 🙂 Ама тва е, ще ги борим нещата, не е въобще болка за умиране.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 02.08.19 20:54.
Днес пуснах първо бягане след 2 месеца и половина. 3 км за 24 минути. Тук някой се оплакваше колко бавно бяга. Така добре ли е ? 🙂 Това беше по скоро за тест и така мога да тръгна да бягам, но този път няма да го направя така. Ще търся варианти за заякване повече преди да започна да бягам и да правя други неща. Иначе сухожилието на прасеца леко се е възпалило. Вчера на кинезитерапията “заяквахме” много глезена, а то нормално да гръмне и по други места. Утре ще ходя по Мальовишкото било. Правих и разни набирания и лицеви и други упражнения. Също така за флексията за глезена и повече май няма да прескачам това, че се одървя и възтановяването заминава.
И така, приятни събота и неделя.
Днес ходих по Мальовица цял ден. Имаше с нас едни колоездачи и фитнес хора и бяха много надъхани, обаче издъхнаха още в началото и казаха, че имали мускулна треска от четвъртък от фитнеса. Те така като казаха ми стана вече ясно. 🙂 Има много обраЗи, които не разбират че качването на високо си е по различно нещо.
казано от kaloyan на 04.08.19, 21:46:
Днес ходих по Мальовица цял ден. Имаше с нас едни колоездачи и фитнес хора и бяха много надъхани, обаче издъхнаха още в началото и казаха, че имали мускулна треска от четвъртък от фитнеса. Те така като казаха ми стана вече ясно. 🙂 Има много обраЗи, които не разбират че качването на високо си е по различно нещо.
Моята логика е тръгваш и вървиш докато стигнеш и междувременно гледаш да не се пребиеш някъде 🙂 Общо взето се иска практика.
Лично аз не съм правил по- дълги маршрути до някой от по- високите върхове и не мога да кажа кога ще окапя, но мисля че принципно няма да имам проблем. Иначе почти ежедневно катеря , но по - кратки маршрути . Единствено до райското пръскало съм ходил , но там маршрута е относително лесен и се взима за няколко часа.
Има едно състезание/събитие - казва се Юнашки игри - Хайдушка пътека над Сливен https://infotourism.sliven.bg/news_2018/2018_0825.html Гласим се догодина да участваме, ако си добър в качването на наклон можеш да я погледнеш и да дойдеш и ти.
казано от Димо на 04.08.19, 22:04:
Има едно състезание/събитие - казва се Юнашки игри - Хайдушка пътека над Сливен https://infotourism.sliven.bg/news_2018/2018_0825.html Гласим се догодина да участваме, ако си добър в качването на наклон можеш да я погледнеш и да дойдеш и ти.
Е мерси Димо, но нямам голям интерес в състезанията. Качване на наклон с 42 литра вино 🙂 3 км хахаха, това си изисква подготовка специална. Гледам Краси георгиев е на снимката.
Ванка, то няма да окапеш, но всеки си има оптимално темпо и ако се отклони малко и спира тока по някое време, понеже винаги е дълго 🙂