Леко раздвижване

Прескочи до:

17.04.19
18:33

хахаха какво съм написал 🙂 да се чете  “довечера съм с треньор”

18.04.19
12:28

Днес 7,1 км 47 минути 148 пулс. Три дни поред бягане и вече умората се усеща като повишен пулс.
Вчера бях 2 часа на катерене, голяма лудница и голям кеф, имаше хвърчене и падане от маршрутите по 5-6 метра поне, но останах много доволен.
В 22.00 приключихме и правихме и офп, на хватките всеки път различен хват по 3 набирания без почивка един след друг, докато можеш. После 3 х 10 стриктни бавни лицеви и накрая набиране със задържане по 10 секунди в 3 позиции в позитивната фаза и 3 в негативната, общо 1 минута за 1 набиране.
Трябваше 3 пъти обаче още 1-вото едвам го направихме и спукахме гуми и прекратихме офп-то 🙂

Утре и вдруги ден съм почивка, като мога да отида само едни леки катерения да направя за кеф и раздвижване. Неделя ще се напъвам на маратона. Това ще ми е първа събота за тази година, в която не пътувам някъде или да нямам ангажименти. Мисля малко да отида да се разходя из градска среда и да видя малко свят, как го правят другите.
А да и довечера съм на концерт 🙂 голямо постижение.

18.04.19
22:16

Малко от олимпийския канал, 2008-ма един щангист. Не знаех каква му е историята, ама май мотивацията е била като на умиране.

https://www.facebook.com/OlympicChannel/videos/2241694769477612/

Обаче това бягане ми е любимо 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=5LHid-nC45k

А коментаторите колко са силни 🙂 🙂

“Some people said he shouldn’t get married it would ruin him”

Мнението беше редактирано от kaloyan на 18.04.19 22:34.

20.04.19
20:02

Ами това е и аз съм готов за утрешното бягане, обаче леко съм настинал. Нямам цели, основно ми е подготвителено и проучвателено, но няма да е лошо да съм под 6 часа. Днес доста разходих, отидох и да покатеря колкото да дораздвижа, но преправяха маршрутите, помогнах малко там, така и така бях отишъл.
Тук една снимка на старите ми гуменки, на 15 години са някъде, купих  ги студентските години и съм ги ползвал за всичко, чак в ирландия си ги бях занесъл. Не ми дава сърце да ги изхвърля, ама се сцепи подметката и си купих нови такива за 13 лева. Незнам дали са същото качество ама ...

Мнението беше редактирано от kaloyan на 20.04.19 20:03.

21.04.19
07:40

Станах тази сутрин по раничко, хапнах 2 филии с мед и един банан. Ударих половин цигара, малко за загрявка на белия дроб 🙂 и е хладничко, пак ще има мръзнене до старта, че съм сам и няма да взимам нищо излижно освен за бягането.

21.04.19
09:32

Успех, дано всичко там е добре организирано и хората са готини за да бягаш позитивно. Качи снимки после. Стискам ти палци за добро време, което лично теб ще удовлетвори.

21.04.19
20:51

Ами днес направих 42 км при денивелация 1600 метра за 5 часа и 27 минути. Няма какво да кажа много, сериозно занимание е това и трябва сериозна подготовка. Аз тръгнах последен понеже бях в тоалетната и чак ми се струва че толкова много хора съм задминал. Като цяло много добре го усети тялото, не съм имал никакви болежки, но може би защото имаше и доста ходене, макар и бързо. Надолу и наравно бях доста бърЗ. Последните 5-6 км ги взех с темпо 5 мин/км че и по бързо.
Храната явно я уцелих, според мен 2-те филии пълнозърнест хляб и масло и мед и един банан свършиха много добра работа преди старта. За цялото бягане съм изял 5 гела по 80 калории и 6 тия ги подарих на една мацка и един банан, това е. Водата пих добре, но с една идея трябваше повече, за малко да се обезводня. После се прибирах сума му и време с автобус, след това шофирах и 2 часа. След това пробвах ракийка и цигарка, ама не искаха да влизат, но винцето беше добре. Бях много гладен 30 минути след финала, затова го приемам като добър знак. Единствения проблем беше че си взех дебелата ветровка. Която е до 5-8 градуса макс, но нямаше как.

Като заключение, въпреки че беше кеф, не знам дали си струва да тренирам за толкова дълги дистанции с такава денивелация. Искам да ми влиза в приложение, затова че трябва да ограничавам на 30 км макс, ама ще видя както дойде.

21.04.19
21:06

Браво и на теб. Аз нещо не съм видяла правилно и си мислех, че ще правиш 1/2,  а ти всъщност мощно си избухнал. 🙂

23.04.19
20:58

Днес бягах много леко 1 час и 6 минути 8 км и нещо пулс 137.

Следях си възтановяването и как ми се отрази този маратон, в общи линии много добре. Единствено понеделник започна да ме мъчи мускулна треска на бедрата и само там, днес стана сравнително силна, та и затова отидох много леко да раздвижа.
Нямах никакви проблеми със сухожилия, само мускулна и то на големите мускули. Това го отдавам на разнообразния терен и много мекото трасе. Оказа се че това ниско планинско бягане, по скоро горско е много по-добро отколкото бягане на равно и твърдо. Първо ми излезе по щадящо и второ яко ми изпомпи големите мускули без да си прецаквам сухожилията. Бягах естествено и пета пръсти на моменти, но хубавите маратонки и мекия терен спомогнаха да нямам никакъв проблем с коленете.

25.04.19
11:30

Днес 50 минути бягане 146 пулс 7 км и половина.
След това направих 4х8 лицеви+набирания и 2х12 напади на швейцарската топка.
Все още имам мускулна треска, макар и вече отминаваща и това е рекорд за мен 4-ти ден.
Ще си взема бележки за следващият път, първите дни да не ги проспивам а да взема някакви мерки за възтановяването.
Днес продължавам заниманията вечерта. Тази седмица ще я изкарам по леко откъм бягане, а следващата ще вдигам скорост, освен ако нямам много работа, извън работа от която ще съм отпуска 🙂

25.04.19
14:19

казано от kaloyan на 23.04.19, 20:58:

Днес бягах много леко 1 час и 6 минути 8 км и нещо пулс 137.

Следях си възтановяването и как ми се отрази този маратон, в общи линии много добре. Единствено понеделник започна да ме мъчи мускулна треска на бедрата и само там, днес стана сравнително силна, та и затова отидох много леко да раздвижа.
Нямах никакви проблеми със сухожилия, само мускулна и то на големите мускули. Това го отдавам на разнообразния терен и много мекото трасе. Оказа се че това ниско планинско бягане, по скоро горско е много по-добро отколкото бягане на равно и твърдо. Първо ми излезе по щадящо и второ яко ми изпомпи големите мускули без да си прецаквам сухожилията. Бягах естествено и пета пръсти на моменти, но хубавите маратонки и мекия терен спомогнаха да нямам никакъв проблем с коленете.

Точно за това избягвам асфалт.
Създаден е за каучукови търкалета не за тичане.
Убийствен е за ходила и сухожилия.
Естествения терен е друга бира ,там щеш не щеш стъпваш правилно.
Освен това тренира координацията.
Даже  вместо да набиваш по тия асфалти с колелото е къде по-добре...поздрави

25.04.19
14:23

Ами аз усетих и преди че това ме питаш. Прав си на 100 процента. Въпроса ти беше как се възтановявам от асфалта и аз ти казах никак тогава 🙂. Бяганията ми през седмицата ги правя на трева, на асфалт бягам рядко. То дефакто ако бягаш планинско или “трейл” на асфалт нямаш никакъв проблем, освен че си по бърз. Проблем идва когато направиш повече километри на тази настилка.

30.04.19
20:37

Да напиша малко бяганията.

27-ми Събота - 22,5 км. 2 часа и 23 минути. 230 метра денив. 148 пулс
29-ти понеделник - 10,2 км 1 час и 2 мин 147 пулс. Всъщност това бяха 4 х 8 минути интервали с 3 мин леко бягане между тях. 5 мин и 20 сек темпо около 158-160 среден пулс за тях, естествено не бяха на равно.
30-ти днес - 54 мин. 8,4 км 151 среден пулс.
Направих набирания и лицеви опори след това.

Утре и другиден пак ще бягам, петък съм почивка и събота ще направя едно много дълго бягане. Въпреки че не трябва да минава 3 часа, имам желанието да е доста дълго, специално това и после вече да намалявам.

03.05.19
10:50

Днес бягане 7,38 км 46 минути 152 пулс.

Всъщност това бяха интервали 4 х 4 минути с темпо 4,52 мин/км за 2 и 5,07 за останалите два. Горе долу пулс среден около 164, като макс беше 169-170. Терена е пътека покрай ниви и не особено равно.

Не се чувствах добре и излязох колкото да поизпотя. Вчера пропуснах бягането, понеже цял ден кихах, някакъв гаден вирус и го бях усетил още преди дни, но вчера ме удари най-много. Днес съм добре но леко пребит.
Мисля че утре за дългото бягане ще бъда възтановен напълно, но пък ако не съм, не е речено да умирам, ще раздвижа леко и толкова.

04.05.19
13:57

Днес направих 32 км за 3 часа и половина 148 пулс и 330 метра денивелация. Общо взето разума надделя. РадВам се също така че видях доста зайци. Това е обнадеждаващо, че преди години не ги и виждах. Също има много яребици и фазани.

Даже с два едвам разделихме пътя, ето и видео 🙂

https://photos.app.goo.gl/aVkh5x2ZmiRzHrr86

Мнението беше редактирано от kaloyan на 04.05.19 14:03.

08.05.19
11:28

Понеделник - 7 км. 46 минути пулс 148
Вчера почивка но само от бягането, понеже пътувах и бях напред назад
Днес - 10,4 км 59 мин 152 пулс - всъщност не знам дали да го отбелязвам така бягането, тъй като основното в тренировката бяха интервалите 4 х 5 минути с пулс до 166 (за кратки моменти имаше до 169-170) с 3 минути леко бягане между тях.

1. 1.03 км - 4,50 мин/км пулс - 162
2. 1.05 км - 4,44 мин/км пулс - 164
3. 1.04 км - 4,46 мин/км пулс - 163
4. 1.05 км - 4,44 мин/км пулс - 166

После упражнения - баланс на трупче 3-те позиции по 40 секунди с щеки, след това упражнения на трупче и на диск. 2 х 20 напада на швейцарска топка.
Възобновявам упражненията, понеже ги бях позарязал, а са важни.
Довечера съм на катерене.

Взех решение да не участвам на Витоша 100. Прекалено ми е натоварен юни, освен това няма смисъл да избързвам, а и също така не съм убеден доколко има смисъл да го правя, само защото да си доказвам нещо, при положение че и сега да отида пак ще го направя. Нещата трябва да се правят разумно, не съм достатъчно подготвен. Имам и ходене края на юни до Австрия и качване на Гросглокнер, та не искам и да рискувам да стане някой сакатлък. Продължавам си с тренировките, като ще пускам по някой планински маратон да заяквам постепенно.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 08.05.19 11:35.

09.05.19
11:25

.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 09.05.19 11:26.

09.05.19
11:25

Вчера покатерих доста добре. Правих след това набиране на серии с различни хватове по 5,6,7 бройки и после серии по 10 стриктни лицеви опори, май 4 или 5 серии. След това пробвах ‘пръсти към лост’ но не съм го правил от доста време и ми е трудно.
Като цяло катеренето ми идва много добре в комбинация с малко упражнения, много ми се вдига тонуса и кефа и го усещам много добре за цялото тяло. За съжаление в момента мога да отделям 1 ден + още един като максимум и 3-ти много рядко.
После след 00.00 и няколко ракии, съквартиранта се заяждаше с мен да висим на лоста и да си мерим ... аз изкарах 2 минути и 10 секунди, но нямах стимул за повече, той окапа.
Сутринта не съм бягал, понеже легнах късно и реших да почина, тъй като и вечерта имам занимания.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 09.05.19 11:25.

11.05.19
21:51

Попаднах на някакво рекламно видео на webit видях само олигофрени за пари. Прилича на кампанията за европарламента.

14.05.19
09:56

казано от kaloyan на 27.01.19, 16:43:

Днес направих второто контролно.

4 км бавно темпо

1.6 км (1 миля) - 7 мин и 10 сек - 169 пулс

2.4 км бавни

Общо взето се потвърдиха нещата, доста съм бавен, но пък контролното не беше на равно съвсем, имаше лек насрещен вятър и беше под нулата.
Тъкмо ще има повече за подобрение.

Днес правих контролно да си завърша цикъла. Трябваше да почивам още един ден, ама карай.

4 км бавно

1.6 км (1 миля) - 6 мин и 57 сек - 173 пулс

10 мин бавно.

Като гледам няма подобрение по този компонент, съвсем леко, но това донякъде е и очаквано. Ще видя какво ще е положението в петък когато ще правя втория тест на 20 минутното бягане. Там очаквам да е по добре.
Те за да са обективни тези тестове трябва и добре да съм починал, а пък аз снощи ходех да се пъна на катерене. Неделята направих 26 км за 2 часа и 35 мин при пулс 153.

17.05.19
11:00

казано от kaloyan на 24.01.19, 09:47:

Днес
30 минути бавно бягане

20 минути контролно бягане - 4 км и 100 метра (4,54 мин/км) среден пулс 171

15 минути бавно бягане
.

Днес направих 20 минути контролно бягане по км и направих малко повече от 4-ри

1 - 5 мин/км
2 - 5 мин/км
3 - 5,02 мин/км
4 - 4,29 мин/км

Вчера цъфна шефа на офиса в Дъблин и компания и ходихме вечерта на кръчма. Пихме ракия добре и бира и цигарки имаше. Някъде около 00.00 излязохме и единия каза да ходим да пием по едно в бара. Обаче го отсвирихме защото знам какво щеше да стане. Те са с по 3-4 деца и сега свободни и се кефят че винаги ги посрещаме с маси, както си му е реда. Тъкмо бяха в сила и щеше да има тежък нокаут цяла нощ до сутринта. Може и да са заминали някъде сами да се нокаутират, ама май тръгнаха към хотела 🙂
Аз като знам какво ме чака днес, задължително трябваше да се прибера и пак пих малко повече.
Този тест няма и да го смятам, защото преди него имах 1 час друго занимание, уж щеше да е леко а стана и то високоинтензивно.
По време на контролното бягане поддържах висок пулс и реших да не се пъна. Първите 3 км бяга около лактатната зона 169-171. 4-тия малко засилих и въпреки че не го усетих тежко, стигнах до 182 пулс.
Днес ме чака доста работа и други занимания и трябва и да пътувам и въобще ....
Другата седмица съм пък цялата на скално катерене и уж съм отпуска, обаче вечерите и следобедите може и да трябва да поработя.

22.05.19
19:13

Направих днес едно голямо падане 4 метра на един маршрут който водих  и въпреки че Бях осигурен, ударих много лошо крака в скалата и пак десния глезен на балон. Пак връзки сигурно и сега чакам ренген да се види стъпалото да не съм потрошил. Иначе много яко има хубави снимки и клипчета, ама сега пак малко в бокса 🙂

Bart Simpson

22.05.19
20:30

Б@х, изпотрепахме са.
Късмет.
🍀

22.05.19
20:39

Бързо възстановяване, Кало 🍀

22.05.19
20:49

Кала, дано да няма счупено!  Бързо възстановяване!

22.05.19
21:46

Няма счупване, но пак е на компот. 2 месеца не му мърдат и работа имах и графици, трябваше да ходя по някакви места. Този отгоре разполага, така е трябвало да стане.

Благодаря ви за пожеланията, човек винаги е благодарен когато получи подкрепа. Много пъти и една дума стига и аз я оценявам.

23.05.19
19:06

Малко снимки качвам за спомен. От понеделник започвам процедури, те са основно за сваляне на отока. То движение и първата седмица ще избягвам

Bart Simpson

23.05.19
19:12

Бая си се нагласил.
Аз ако не се лъжа ти тъкмо излезе от бокса, нали?
Бързо възстановяване.
🍀

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 23.05.19 19:16.

23.05.19
19:53

Аз направо изтръпнах. Хич ли не можеш да се движиш? (С патерици ли си?) Има ли кой да ти помага? Стискам палци да се възстановиш бързо и умно!! Два месеца изобщо не е малко време. Лятото ще си затворен да му се не види!

Мнението беше редактирано от maria на 23.05.19 20:28.

23.05.19
20:59

Не изглежда толкова зле. Бързо възстановяване

24.05.19
08:04

казано от Bart Simpson на 23.05.19, 19:12:

Бая си се нагласил.
Аз ако не се лъжа ти тъкмо излезе от бокса, нали?
Бързо възстановяване.
🍀

Хаха да и то пак беше десния глезен. Не е да кажеш че е заради предишната травма. Понеже този път е станал удар с много голямо усукване и са се откъснали 2 от най-яките връзки. Ама няма проблем ще се оправи

24.05.19
08:07

казано от maria на 23.05.19, 19:53:

Аз направо изтръпнах. Хич ли не можеш да се движиш? (С патерици ли си?) Има ли кой да ти помага? Стискам палци да се възстановиш бързо и умно!! Два месеца изобщо не е малко време. Лятото ще си затворен да му се не види!

О не аз и сега мога да започна да движа, обаче ще ми пречи възтановяването. Иначе аз след първия месец ще започна да натоварвам леко, ама айде да не приказвам че предния път не стана така както мислех 🙂 иначе ползвам една патерица, за да не товаря самия крак.

24.05.19
08:11

Иначе има едни торбички с гел които се слагат във фризера, после се вадят и се слагат в такова калъфче и с една лепка се овъртат, много е удобно. Тези специално стават и за загряване.

24.05.19
09:20

Как се прибра, носиха ли те?

24.05.19
09:31

казано от Brown Bomber на 24.05.19, 09:20:

Как се прибра, носиха ли те?

Не, аз бях с други хора, катерих един маршрут 30 метра, почти го бях изкатерил деа .., този отдолу ме спусна и колата беше близо,  помагаха ми, иначе аз на един крак си подскачам и мога и сам 🙂 Това е на Вратцата, точно над Алпийския дом, ако си запознат с този район около Враца.

Bart Simpson

24.05.19
10:52

От същата страна на реката може да се паркира ако не е много пренаселено.
Едно време на Втарцата на едно място растеше една гадна трева дето всички се изривахме от нея.
Коя страна катери, откъм реката или по навътре?

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 24.05.19 11:05.

24.05.19
11:14

Безенги е района, точно там има едно малко паркингче. Неправилно писах, пада се срещу алпийски дом и малко по нагоре

Мнението беше редактирано от kaloyan на 24.05.19 11:15.

25.05.19
08:21

Ето за това са полезни дневниците, сега като си чета за старата травма, там съм описвал всичко точка по точка, даже бях забравил кое как е. На 5-тия ден съм бил по добре. Затова и сега ще опиша тук какво се случва.

Значи контузих се на 22 май късния следобед. Изписаха ми хапчета за болката (дексофен) които не си купих и ме боля жестоко цяла нощ не можах да спя.
23 цял ден почивка и студени компреси, пак ме боли и изпих едно от хапчетата на обяд и вечерта (върви много добре с алкохол, оправя настроението веднага) и действието е много бързо.
24 -ти това се води 3-ти ден, пак не съм движил, а само компреси, но не пих и хапчета. Към 4 сутринта ме боля, ама му сложих малко лед и мина.
25-ти днес 4-ти ден, пак ще е почивка с редовно слагане на студено и правене на нищо.

Този път нещата са по сериозни затова не правя никакви движения. Понеделник съм на кинезитерапия и там ще видя как са нещата. Тогава ще са минали 5-6 дни.
Засега отока е постоянен и не се променя особено от студеното.

26.05.19
11:19

Днес е 5-ти ден, за първи път спах без болка. Мога да стъпвам вече на него, без да го натоварвам съвсем и тази сутрин пожълтя до прасеца 🙂🙂 набирам цветове и чакам и зеленото дадойде.

26.05.19
19:07

Днес кръвното ми е малко по високо, не че го мерих предишните дни. 150/90 очаквам го да се смъкне довечера.
Разходих се днес леко, няма проблеми, бях и с една лонгета която е малко по специална и помага доста.
Иначе нямах апетит последните дни, но то е и нормално, аз съм привикнал на висока активност, а сега нищо. Закуската я махнах автоматично, по обяд само салата и някакви леки неща. Вечерта хапвам основно месо и салата, почти никакви въглехидрати, а не ми се и ядат. По малко шоколад.
Резултата е че досега за 5-6 дни съм загубил около 5 килограма, като свалям по 800 г до 1 кг на ден. В момента съм 68. Ще видя утре вдруги ден какво е положението и след 2-3 дни, започвам да увеличавам храната, тъй като и възпалението започва да поминава и да ми става по леко, съответно и огладнявам вече.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1