Ейй, опасен си ти, защо не писа тук като избираше? Аз и преди съм писал много за тея пулсомери, но и тук да напиша че тези гривни евтините са алата-балата. Намокриш го, малко се изпотиш и айде - спира да мери. Или изобщо неще. Та ги връщаш, та те мотат (с тъпи съвети да я сложиш гривната за 48 часа във фризера, да ѝ се бил рестартирал нещо си там процесора 😄 ) - не е от първа ръка опита, но мой приятел ги изстрада тея евтини гривни, хем в Англия където къстъмър сървиса е на друго ниво.
А и дори най-добрите и скъпи като на Барти гармина точността им не е много висока, просто щото мери на китката с някав смотан сензор. За 32 лева от декатлона щеше да си вземеш пулсомер часовник със страп за гърдите, който вече си е много верен и е с гаранция 2 години и е от тук купен - връщаш без проблеми ако дори само не ти хареса, без да се обясняваш.
Еми...кот стане Димо 🙂 Мен не ми е супер приоритет да имам нещо такова,но от всичко,което прочетох и изгледах ми се стори,че отзивите са добри,поне като за цената и.Още повече,че специално тази бе с над 120к продадени бройки и преобладаваха положителните мнения.Както и да е,като дойде евентуално 😄 ще я мисля.
Гривничката дойде за десет дни от Китай и хич не е зле за парите си,компактна и стилна,има полезни функцийки
заедно с приложението Mi fit.
Дори мери сравнително точно пулса (е, не винаги разбира се 😄).Както и да е,още ден след като я бях поръчал
намерих нещо доста по-добро (и по-скъпо разбира се),поне по ревютата,та тия дни чакам да ми пристигне един
Amazfit bip, а гривната щерката я хареса и я подарих 🙂
Тъкмо се зарадвах,че кръста ми мина почти и се канех да почвам тренировки,и оня ден в градината пак ме схвана без
да съм вдигал дори нещо тежко,направо се отчаях.Седна ли,след ставане е мъка поне пет минути,инак прав и ходейки бива.
Затова реших поне да ходя всеки ден,вчера и днес около 9 км. и се чувствам свежо. Какво забелязах обаче,явно съм изгубил
темп при ходене,уж ходя бързо,а скоростта ми е паднала с 0,5км/ч 😄
Гледам в магазина тук има пролетни промоции,та си поръчах едни Аdam men`s,на добра цена са 🙂
Толкова засега,с Предизвикателството нищо не върви,но засега това са реалностите,дано пък мине тая каръщина,че вече
взе да ми писва.
Ето гривничката какво представлява,за по-непретенциозни спортни цели е супер оферта,дори е водонепроницаема до 5АТМ.
Мнението беше редактирано от Дидо на 06.03.19 20:51.
Напоследък отчитам някакво по-активно движение,най-вече копане в градината и разни резитбени операции,времето ме притиска и се иска всеки ден вече да се действа,за да сколасам преди да цъфнат дръвчетата.Тежести няма засега,кръста ту ме отпуска,за ден-два,ту пак ме мъчи постоянно.Изпуснах Предизвикателството,натам вървят нещата ;(
Хубавото е,че намирам време за ходене,а и преди дни ми дойде часовничето,та се зарибих да го тествам 🙂
Не,че вярвам много на ревюта,поради честата им комерсиална насоченост,но тук бях приятно изненадан.Бюджетно часовниче с доста възможности,отлична батерия,мери сравнително точно пулса,има хиляди безплатни циферблати за всеки вкус,известия при позвънявания и от приложения,дори днес открих,че може да си превключваш песните при бягане и още куп други неща,които още не съм разучил.
На всичкото отгоре и с GPS,който смея да кажа е доста точен,дава разлика от двайсетина метра на км. спрямо Endmondo,но пък отде да съм сигурен кой всъщност греши 😄
Това е общо взето засега,продължавам с пролетното раздвижване 🙂
Мнението беше редактирано от Дидо на 15.03.19 17:23.
От началото на седмицата правя по 5 км. бързо ходене след работа,след което два часа в овощната градина с четири метровата ножица,бая натоварване на рамо и бицепс 😄
Bip се държи идеално,траква маршрутите много добре,почти се припокрива с Endomondo,отчита пулса доста точно засега,батерията е жестока,ако не ползваш Gps просто я мирише 😄
Почнах по-редовно да пия добавките-3 гр. Омега 3,таблетка ADAM ,3 капсули Есенциале Max.
Мнението беше редактирано от Дидо на 20.03.19 21:55.
Направих си план за бягане в Endomondo,като за начало до средата на юли да мога да пробягам 10км. за около час.Планът е на основата на три пъти седмично ходене/бягане.Не знам доколко е реалистично постигането на тази цел, ще се опитам да спазвам планираното,пък да видим.Вчера започнах по план с ходене,а часовника и Ендомондо показаха направо равни резултати 🙂 Явно допълнителните настройки на Gps-a на телефона дават резултат,нямаше зависвания по трасето.
Мнението беше редактирано от Дидо на 23.03.19 15:55.
Колко най-много и с каква скорост бягаш в момента и с колко си почнал?
10К за месец ако не можеш 5К си е доста амбициозно.
Мнението беше редактирано от Димо на 23.03.19 16:04.
Не за месец,Димо,а за три и половина,до 10-ти юли.До сега бях само на ходене,миналото лято правих за кратко време интервали като тези по-долу и дотам...Като по-млад съм тичал,но не мисля,че повече от 2-3км.наведнъж.Абе пиши ме начинаещ 😄
Мнението беше редактирано от Дидо на 23.03.19 16:25.
За 3 и половина е по-реалистично за от нула до 10К. Ако пък го правиш бягане/ходене - още по-реалистично. За 3-4 месеца е реалистично да си подобриш дистанцията 4 пъти и скоростта 30-50% Т.е. сега ако ходиш/бягаш 2-3 км със скорост 5-6км/ч, след 3-4 месеца редовни тренировки ще можеш да ходиш/бягаш 10К със скорост 7-8-9 км/ч
Нещо ми направи впечатление на по-горната графика. Имаше пик от 13.5 км/ч Освен ако няма някъде нанадолнище сериозно и там да се пускаш, значи бягаш МНОООГО над възможностите си и затова през по-голямата част ти се налага да ходиш и накрая времето ти е все едно само си ходил. Аз само с ходене го минавам по-бързо. Трябва да бягаш с много по-ниска скорост. При дългите дистанции всичко е да намериш своята скорост и да я поддържаш максимално равномерно. Аз и друг път съм го казвал, но трябва да бягаш със скорост, с която можеш да говориш, но не и да пееш.
Ето тук бях давал съвети на Блажка за бягането от моя опит, дано ти бъде полезно и на теб.
https://www.bb-team.org/forums/viewthread/72486/P3440#p-1329843
24.03.19
07:09
казано от old_man на 23.03.19, 15:55:
Направих си план за бягане в Endomondo,като за начало до средата на юли да мога да пробягам 10км. за около час.Планът е на основата на три пъти седмично ходене/бягане.Не знам доколко е реалистично постигането на тази цел, ще се опитам да спазвам планираното,пък да видим.Вчера започнах по план с ходене,а часовника и Ендомондо показаха направо равни резултати 🙂 Явно допълнителните настройки на Gps-a на телефона дават резултат,нямаше зависвания по трасето.
Малко е три пъти.
Всеки ден ,хайде без неделя.
Дозирай го така че да си свеж Може и само ходене с темпо..поздрави
Мнението беше редактирано от doni dimitrov на 24.03.19 07:12.
казано от Димо на 24.03.19, 00:52:
За 3 и половина е по-реалистично за от нула до 10К. Ако пък го правиш бягане/ходене - още по-реалистично. За 3-4 месеца е реалистично да си подобриш дистанцията 4 пъти и скоростта 30-50% Т.е. сега ако ходиш/бягаш 2-3 км със скорост 5-6км/ч, след 3-4 месеца редовни тренировки ще можеш да ходиш/бягаш 10К със скорост 7-8-9 км/ч
Нещо ми направи впечатление на по-горната графика. Имаше пик от 13.5 км/ч Освен ако няма някъде нанадолнище сериозно и там да се пускаш, значи бягаш МНОООГО над възможностите си и затова през по-голямата част ти се налага да ходиш и накрая времето ти е все едно само си ходил. Аз само с ходене го минавам по-бързо. Трябва да бягаш с много по-ниска скорост. При дългите дистанции всичко е да намериш своята скорост и да я поддържаш максимално равномерно. Аз и друг път съм го казвал, но трябва да бягаш със скорост, с която можеш да говориш, но не и да пееш.
Ето тук бях давал съвети на Блажка за бягането от моя опит, дано ти бъде полезно и на теб.
https://www.bb-team.org/forums/viewthread/72486/P3440#p-1329843
Благодаря за напътствията,Димо 🙂 Мнението от линка съм го чел,но добре,че го постна пак,че да ми е на видно място,полезно е 🙂
Относно скоростта на графиката,аз и преди съм писал,че не винаги са точни тези данни,получават се някакви странни флуктуации понякога.Не може при положение,че само ходя,да имам скорост 14км/ч...Забелязал съм,аз писах преди,че при тръгване ми дава някаква нереална начална скорост от 20-30км/ч.,ако спреш на пауза после при тръгването пак някакъв пик се получава и така...
Пускам по-долу за ориентир графики на най-бързите ми ходене/бягане и само ходене от октомври 2018г.
Първата е с най-високата ми постигана средна скорост,интервално ходене/бягане.
Мнението беше редактирано от Дидо на 24.03.19 14:00.
На Димо поста за бягането съм чела поне 3 пъти, трябва да се отдели някъде почетно хаха
И аз благодаря, най-малкото за нахъсването!
24.03.19
16:48
казано от Radost на 24.03.19, 16:37:
На Димо поста за бягането съм чела поне 3 пъти, трябва да се отдели някъде почетно хаха
И аз благодаря, най-малкото за нахъсването!
Както се казва: Темата да се отдели като важна 😎
Коригирах малко плана,скъсих срока до първи юли,но направих раздвижванията четири седмично-понеделник,сряда,петък,събота.Окончателният вариант е 10к за 55мин.
Днес по план беше 2,5км с 8 кратки интервалчета,но счетох,че ще ми е по-добре за вработване да направя двойно по-дълго разстояние с бързо ходене.Добре се получи-4,7км. за 50 минути при доста бързо темпо.
Утре след работа пак в градината за довършителна резитба,многото часове прав не са ми ок,но няма как 🙂
Добавки за деня:
1 таблетка Now Adams
3 дражета Омега 3
Есенциале макс
Днес от движение в работата и час и половина в градината съм докарал над 6 км. ходене,добре е 🙂 Пощраках финално с дългата ножица,рамото и бицепса го усетиха добре 😄
Батерията на Bip наистина оправдава очакванията,десет дни след зареждането,при включени мерене на пулс,каквито се сетиш нотификации и около 7 часа включен Gps,все още е на 13%...
Утре по план кратко ходене/бягане с няколко интервала.
Добавки за деня:
3 дражета Омега 3
1 таблетка Now Adams
Есенциале макс
Мнението беше редактирано от Дидо на 26.03.19 21:46.
Днес по план имах само 2,4 км. за 21 минути,включващи пет минути ходене,последвано от шест интервала бягане/ходене по една минута,и пет минути разпускащо ходене.
“Бягането” бе трагично,тичам като някакъв тулуп,ужасна история 😄 На всичкото отгоре,хем телефона ми дава звукови сигнали за отделните интервали...объркАх ги 😄
Нищо,ще се свикне смятам,важното е да се почне и требе редовност 🙂 Не загрях добре и сега ме въртят нещо ставите,но дано е нещо леко,ще го имам предвид занапред.
Добавки:
4 гр. Омега 3
1 таблетка Now Adams
Есенциале макс
За вчера и днес имах по план две тренировчици по около 3км.,но ги пропуснах.Днес съм навъртял над 8км. в градината,за да събирам изрязаните клони.Кръста естествено блокира изненадващо 😄 ,така че утре ще е зор товаренето и извозването.
Хубавото е,че една седмица съм ваканцийка,дано сколасам с дейностите земеделски.
Хич не се сетих да пия добавки днес,добре че поне си създадох навик да не пропускам хапа за пулса и кръвното сутрин 🙂
30.03.19
19:57
Слагай снимки на градината, да видим как вървят тренировките. :: )
Не съм писал десетина дни,но нямаше и какво,ваканцията изкарах всеки ден в градината с яки болки в кръста.Все пак с малка доза оптимизъм отбелязвам,че към днешна дата положението е малко по-добре,да кажем на 70%.От утре мисля да започна лека гимнастика и разтягания сутрин и преди лягане,и ако не вали да продължа с ходенето.Тук се скъса да вали тези дни,та да видим...
Един сайт за добавки пуска из фейса разни мотивиращи снимки като на този мой набор по-долу,и гледам веднага сто коментара,чист ли бил,химик ли бил...😄 Това,че тренирал 30-40 години нямало особено значение 😄
Между другото,има ли проблем сайта с Мозила,при мен е крашнал от няколко часа и сега пиша през Internet Explorer.
Мнението беше редактирано от Дидо на 10.04.19 22:29.
Dave Wottle - Never Give Up!
Мнението беше редактирано от Дидо на 14.04.19 19:31.
Нещо позакъсах със сърчицето аз,бях извън ритъм ден и половина,а на всичкото отгоре направих едно ходене 4км.,че ми бе нервно от ситуацията и стана по-зле 😄
Док ми предписа едно хапче и бързо се стабилизирах,но ще ме праща на кардиолог...малеее страх.
01.05.19
22:02
Ай стига страх.
Глупости на търкалета, сърцето е яко жилаво копеле, няма а се косиш.
Всички сме с тебе и задължително пиши когато имаш инфо.
казано от old_man на 14.04.19, 19:01:
Dave Wottle - Never Give Up!
И аз се бях сетил за него независимо от теб и го бях пуснал в моя дневник. Ето линк от автентичното видео, коментаторите са класа 🙂
Не съм писал отдавна,но то няма и нещо съществено като тренировки.Чак тези дни кръста поотмина,но болките се пренесоха в задното бедро и прасеца,някои нощи не мигвам с часове.Ще се ходи на лекар,но ще е след края на учебната година,много натоварено е сега.
Активността ми засега се изчерпва с бързото ходене,средно на месец се събират 100-120км.
Отдавна се каня да помоля за съвет относно приема на разни добавки,които съм насъбрал с времето и поради несериозното ми отношение често даже изхвърлям след като им изтече годността.
Та,искам за месец-два примерно да ги употребя,но нещо се чудя как да ги комбинирам най-удачно,а и по кое време,с храна ли,на гладно ли и т.н.Статията по този въпрос в сайта нещо не ми помага особено,доста противоречиви ми се виждат нещата.
Накратко с какво разполагам и дозите,които съм намислил:
ADAM Men`s Vitamins-1 таблетка
Магнезиев цитрат-400мг.
Омега 3-3гр.
Tribulus-3гр.
Суроватъчен протеин-2х40гр.
Креатин монохидрат-5гр.
Animal Flex-1 пакет…?
Храносмилателни ензими на NOW-1 таблетка
Отделно от това,малко хепапротекторче 🙂 Есенциале макс,плюс 2 хапа Детралекс за вените.
Малее,сега като го видях на списък,чак аз се уплаших 😄
Засега толкова,ще се радвам да споделите лични мнения и впечатления от приема на подобни комбинации субстанции
Бая време не съм писал,почти нямах активност последния месец и половина.Както писах последния път,от кръста болката мина в задното бедро и после в прасеца,като наподобяваше силна мускулна треска при ходене.При едно малко по-чевръсто качване по стълби,нещо яко изпука в прасеца,почувствах го като някакво скъсване.Налагах го с лед първия ден,но без особен успех.Така или иначе,като минаха почти толкова дни колкото годинките ми 😄 ,вече се пооправих.Лошото е,че съвсем си развалих походката от куцане,а и все си мисля,че имам някакви разлики в дължините на краката и оттам идва всичко.
Както и да е,ще опитам да започна пораздвижване някакво,че ей го на,морето е след 12 дни,а формата...никаква.
Мнението беше редактирано от Дидо на 19.07.19 22:02.
Днес 2.5 км. ходене за 25 минутки,проблемът с прасеца го усещам на 90% отшумял,но има още какво да се желае.
Щеше ми се да почна л-карнитина днес,но жената ме разубеди,макар да имам здрав стомах,предстоеше ми едно парти събиране с много хора, та да не стане някоя непредвидена ситуация😉Не знам дали е реалистично,но ще се опитам да сваля талията до 100,демек с 4 см. за оставащите 11-12 дни до морето,щото си купих един много як бански, та да не изглеждам напълно като шопар 😂
Теглото ми днес-81,3кг.
Мнението беше редактирано от Дидо на 21.07.19 19:37.
Днес отчитам някакви плахи наченки на “вземане в ръце”,но засега твърде скромно 😄
Бирата,която твърде много пия лятото,и която яко издува шкембето,днес бе сведена само до две като целта е да я премахна,концентрата също,ама пусти навик...
Движение за деня-по часовника,който понякога не нося с часове из нас...поне 8 км.,от които 5,5 с бързо ходене.Доволен съм,но имаше и лека умора от жегата.
Храната-минах със 130гр. сирене,100 грама шунка,три кюфтета с преобладаващо телешко и може би 250гр. пълнозърнест хляб,който понякога си правя в хлебопекарната.
Добавки:(най-после ги почнах 🙂 )
2,5гр. течен л-карнитин
30гр.суроватъчен протеин
Засега толкоз,за от утре вече съм решил да пусна и 5-10 серии дневно коремни пресички,а и някой дъмбел да размятам,крайно време е 🙂
Мнението беше редактирано от Дидо на 22.07.19 21:52.
Днес успях да направя 2х3км. бързо ходене,преди обед и по-късно следобед по хладното.Дори и тук в Балкана си е жега .
Сега докато си пия питието в леглото,дойде ми гениалната идея ,че мога да си кача дъмбелчетата в багажника и покрай ходенето... да си вдигам на чист въздух в гората,как не бях се сетил досега 😄
Храната днес-към 1700ккал без алкохола.
Добавки:
5 гр. Л-карнитин
30гр. суроватъчен протеин
1 табл.NOW Adams Men
За вчера и днес отчитам по 3,5км. бързо ходене,а общо по 5-6км. за ден се събират.Днес малко допълнителна активност,поправях с кирка и мотика пътя до портата на градината за около час.
Добавки:
Л-карнитин-3 грама
Протеин-30грама
Голяма жега днес,дори тук в подстъпите на Балкана беше 32° към четири следобед...Все пак,след три бири се амбицирах да направя около 4 км.бързо ходене като си избрах едно сравнително сенчесто място от обичайния ми маршрут и бръмчах напред-назад 😄
Положително за деня: Все пак раздвижих малко,макар че към обяд ми се струваше невъзможно да се случи.
Отрицателно:Проклетата огнена вода,която не мога да откажа от хиляди години :(
Вчера се завърнах от морето 🙂 Пет дни в Китен,защото не бяхме ходили на юг и се решихме.Хареса ни,градчето чисто,хотелът добър,а и на плажа не беше прекалена навалица.
В хотела има фитнес зала,но така и не я посетих,достатъчно се натоварвах с два пъти ходене до плажа дневно,пътя включва стотина метра със стъпала,отделно до четвъртия етаж по няколко пъти на ден се качвах.За ден около 6 км. ми се събира.
Във водата реших на всяко влизане да си правя импровизирани “суперсерии” с ръцете за гръб,гърди,рамо и ръце.Отделно и малко плуване доколкото мога 😄
Много съм доволен,определено тялото ми се стегна и доби по-атлетичен вид,невероятно че само за пет дни,но факт 🙂
Може би пръст в това има и леко намалената храна,защото по почивки някак не ми иде отвътре да се тъпча по механи и ресторанти.Закуската ми бе основно две филийки,малко кашкавал и бекон в ресторанта на хотела.За обяд и вечеря разни риби в малки количества,по две филийки на ядене.Допълвам две пици и едно печено пиле за периода 😄
Алкохолът леко намален,по две бири на ден и 150 концентрат.
На плажа се страхувах,че ще съм най-големия шкембелия,но бързо се успокоих 😄 Запуснати млади хора,особено жени...и не само.Така и не видях повече от няколко,на които да им личи,че тренират.Едно момче имаше добре развита горна част,но краката клечки.Може би лостаджия,не знам.В морето пък случайно дочух разговор между две момчета,единия обясняваше,че още не дърпа 300 тяга,но се надявал до зимата да може.Беше доста обемен,но мазничък.Та така...
И да завърша,че малко се разбъбрих 😄 ,тия писания,че с възрастта и намаляването на тестостерона,забавянето на метаболизма и т.н. става все по-трудно да се поддържа форма,малко ми се струват преувеличени,да не кажа,че на 53 почти е по-добре 🙂
След морето активността ми продължава да е сведена само до ходене.Напоследък не нося часовника целодневно и днес бях учуден да разбера,че съм минал толкова разстояние.Имах две раздвижвания с бързо ходене общо 7,5км. и още 6 за деня,което е супер 🙂
Общо взето,чувствам някаква тежест в краката,но не е нещо притеснително.
От вчера ме мъчи някаква болка в левия глезен отгоре на стъпалото,на моменти много остра при стъпване.Може би го претоварих оня ден с многото ходене.
Днес реших да го тествам с едни 4,1км. ходене.До първия километър почти не се усещаше,после се появи поносима болка,а в последния км. почти отшумя.Все пак си има лека болка и в покой,ще продължа да го мажа с Алгасан и Диклак,може и лед да му сложа.
казано от old_man на 18.08.19, 13:17:
От вчера ме мъчи някаква болка в левия глезен отгоре на стъпалото,на моменти много остра при стъпване.Може би го претоварих оня ден с многото ходене.
Днес реших да го тествам с едни 4,1км. ходене.До първия километър почти не се усещаше,после се появи поносима болка,а в последния км. почти отшумя.Все пак си има лека болка и в покой,ще продължа да го мажа с Алгасан и Диклак,може и лед да му сложа.
Не е много добра идея да “тестваш” нещо, което те боли.
Да,Боби,знам че е така,но аз съм си такъв и май трудно ще ми уври главата,няма и за кога вече 😄 Всъщност явно е било нещо дребно,днес вече съм навъртял 7-8км.,от които 3 бързо и няма никаква болка.Все пак продължавам с мазането.
Мнението беше редактирано от Дидо на 19.08.19 14:44.
Днес около 7км. ходене,но само 2 в по-бързо темпо,пазя глезена.Да чукна на дърво,мисля проблема да е на отшумяване.
Имам някаква нагласа от утре да започна леко с дъмбелите,но да видим... 🙂
Днес часовника ми показва,че съм навъртял към 10км. ходене.От тях 6,5 са с нормално темпо заради глезена.Вече не усещам никакъв дискомфорт,което е добре.
Нищо интересно за отбелязване инак,освен странния глад,който ме преследва днес 😄
Утре мисля да се претегля,че не съм го правил скоро.
Около 8км. ходене дотук за деня,от тях 4 сравнително бързо.Левия глезен не се обажда,затова пък сега леко боли кокалчето на десния,аман 😄 Утре може би ще пропусна ходенето,но пък ще идем до града,та пак ще навъртя приличен километраж сигурно.
Нищо интересно за отбелязване,ваканцията отлита и скоро ще се почва.
Днес около 6км. ходене за деня,но не бързо.
Ходихме до Ловеч за 2-3 часа малко да напазаруваме,а и преди да е напекло слънцето,че дори тук в гората е мор тия дни.
Аз от години си имам един мой “ритуал”,като оставя жената да мръдне до някое магазинче за половин час,хващам стария път от Ловеч за Севлиево и люшкайки се по завоите,мисля си разни неща, много ме успокоява този път 🙂
Понякога се отбивам до това историческо място,свързано с Апостола.Днес също реших да спра.
Тъжно ми стана.Да оставим неокосените треволяци,които правят този исторически мост почти невидим ,това което не снимах бяха буквално заливащите предмостието използвани мокри кърпички,презервативи и опаковките им.
Много тъжна история,която ми беляза целия ден.
Не знам какво се случва с мен от няколко седмици.След морето,първо си мислех,че от тена изглеждам по-як и релефен...но явно не е от това.И хич не тренирам.Пия по 2-3 бири всеки ден и 300-400 ракия.За мен е загадка...