26.03.06
21:23
Кое е по-добре да правя? Имам сила да правя достатъчно повторения повторения и с набирания.
26.03.06
21:50
Според мен набирания ако са ти лесни слагаи си тежест-за мен едно от най добрите упражнения за кофа
26.03.06
22:22
Да ви кажа аз че сам по нахален права и двете пак вие кажете дали е добре да права и двете или не :?: :?: :?: Знам че е чужда тема ма неисках да пускам друга и заради това питам в тая.Пак по твоя вапрос Zealot немога да ти кажа нищо че както виждаш аз самия незнам. :oops:
26.03.06
23:26
Не съм наясно набиранята коя мускулна група развиват? Съответно и кофичките ??
27.03.06
00:41
[quote author=“thespyboy”]Не съм наясно набиранята коя мускулна група развиват? Съответно и кофичките ??
Набиранията - гръб, бицепс
Кофичките - гърди, трицепс, рамо
27.03.06
10:07
а другите набирания за какво са? тези които са пред врат?и те ли за гръб и бицепс?
27.03.06
20:39
всички набирания натоварват главно гърба и на второ място бицепса
27.03.06
20:43
за мен абсолютно набиранията са по-добри и моя съвет е ако си достатъчно силен прави с колкото се може по-широк хват а когато си достатъчно силен слагаи тежести
А с кое е по добре да започна тренировката - с широк хват пред гърди ли или с тесен ? И като се набирам с широк хват трябва ли в краино положение да изнасям гърдите към лоста или да изнасям гърба на зад ?
Ми и аз правя така.Аз на набиранията загрявам и след набиранките правя на скрипеца 4 серии по 13 повторения.1 серия пред врат и 1 зад врат.
какъв е смисъла да правиш едно и също упражнение на 2 различни уреда :roll:
прави си набиранията,някой по-горе беше казал ако правиш повече,слагай тежести,а и при скрипеца много момчета го ударят на читинг
http://www.bb-team.org/exercise/000051.php
В сайта са обеснени много добре нещата.
30.03.06
16:10
[quote author=“Static”]какъв е смисъла да правиш едно и също упражнение на 2 различни уреда :roll:
прави си набиранията,някой по-горе беше казал ако правиш повече,слагай тежести,а и при скрипеца много момчета го ударят на читинг
Е като се измориш как става номера без чийтинг. Пак е по-добре малко да почийтиш отколкото да се откажеш.
30.03.06
19:20
абе каквото и да си говориме набирания е доста по-добре,но ако те мързи си правиш на скрипец и слагаш сериозни кг
[quote author=“DirtyandNasty”]абе каквото и да си говориме набирания е доста по-добре,но ако те мързи си правиш на скрипец и слагаш сериозни кг
слагаш сериозни килограми и чийтваш здраво-новата теза за фитнеса,наред с тази че “ако те мързи”
30.03.06
22:47
[quote author=“Static”][quote author=“DirtyandNasty”]абе каквото и да си говориме набирания е доста по-добре,но ако те мързи си правиш на скрипец и слагаш сериозни кг
слагаш сериозни килограми и чийтваш здраво-новата теза за фитнеса,наред с тази че “ако те мързи”
абе чийтваш друг път
чийтва тоя който не знае как се изпълнява самото упражнение
аз си ги правя и двете,но попринцип от набиранията има по-голям ефект
само дето можеш да разтегнеш леко раменете
даже по-някой път в повече което не е мн добре
получават се минусови коефициенти
досега несъм видял човек да не прави читинг на скрипец,независимо с колко стаж е,а се съмнявам че и теб като те домързи(непознат термин в бодибилдинга)сядаш на скрипеца и чийтваш,защото си мислиш че като можеш да правиш набирания с теглото си ще можеш да правиш и скрипец със същите кила,но се оказва че не е точно така и се почва едно клатене напред назад и недовършване на движението,едни измъчени физиономии.скрипеца е за тези които немогат да правят набирания а не за разнообразие в тренировката
Според мен набиранията са добро упражнение, но трябва от време на време да се заместват със срипец. 2-те упражнения може да са единтични, но натоварват някак различни. Според мен точно хубавия релеф става на скрипеца и правилното помпане на тоя уред.
Януари ходих да тренирам само гърба в зала и след като пак започнах да си тренирам в къщи още след първата тренировка имах страшна мускулна на гърба ( от набиранията ) .
В момента тренировката ми за гърба е следната:
4серии набирания широко пред врат 8-12
2серии скрипец 12-15 повт. ( искам да уточня , че скрипеца съм си го правил сам и съм седнал почти на земята и при дърпане се навеждам силно назад и гърба се натоварва супер, в залата натоварването при скрипеца не го усещам така добре)
3серии набирания тесен хват
2серии скрипец тесен хват с извит лост 12-15
3 серии гр. с дъмбели
3серии тяга
Като цяло смятам , че набиранията са по-добри ,но и скрипеца си има своето място в тренировката.
03.04.06
22:01
ей пич това всичкото в един ден ли го правиш ? :shock: