03.10.19
14:31
казано от nervak на 03.10.19, 14:22:
“за мен човек тренираш редовно с базови упражнения за година трябва стигне 140-150 лег ако не е надарен физически, ако е надарен може и повече.”
Ако беше така масово щангите по залите нямаше да са по 80…макс 100кг. на лега.
На клека по-различно ли е?
Ми аз нямам 150лег...па не е да не съм натискал редовно.
А с клека е по-различно....килата са по-малки)))
казано от Иван Марков на 03.10.19, 13:45:
Аз и друг път съм го казвал - за мен човек тренираш редовно с базови упражнения за година трябва стигне 140-150 лег ако не е надарен физически, ако е надарен може и повече.
За година е нормално да буташ 100 за няколко бройки, след това става трудно. Ако не си генетически урод, то 140 лег изисква минимум няколко години целенасочени тренировки. А за голям % от хората, си остава цел за цял живот. И не е въпрос само на тренировки.
казано от Петко К на 03.10.19, 14:47:
Това е така защото масово във фитнесите не се тренира. Във фитнеса в който тренирам се инвестира основно в нови машини. И то защото това се ползва и за машини питат хората. Дъмбелите са до 30 кг., просто защото никои не ги ползва.
И това е вярно, но 140 лег все пак си е сериозна тежест, и независимо от тренировките, хората, които ще ги бутат след година са някакви части от %-та. Освен това, в залите основно се бута от лег и се тренират гърди и ръце. Така че, ако беше толкова лесно, 140 лег щеше да е доста по-масов.
казано от nervak на 03.10.19, 14:37:
Ми аз нямам 150лег...па не е да не съм натискал редовно. А с клека е по-различно....килата са по-малки)))
Е ти ако не се лъжа си около 20 кила по-лек от мен и май малко по -висок. Аз ако тежа колкото тебе може би няма бутна и 130 кг. Може би не изразих точно, но говоря за зрял мъж тежащ около 100 кила( условно взависимост от височината) , че са нормални тези тежести при серизно трениране. Не говоря за 50-60 килограмови тийнейджъри.
Дори ако говорим тягата ( с фитили) спокойно за около година се минава 200кила.
казано от Петко К на 03.10.19, 14:48:
казано от Иван Марков на 03.10.19, 13:45:
Аз и друг път съм го казвал - за мен човек тренираш редовно с базови упражнения за година трябва стигне 140-150 лег ако не е надарен физически, ако е надарен може и повече.
За година е нормално да буташ 100 за няколко бройки, след това става трудно. Ако не си генетически урод, то 140 лег изисква минимум няколко години целенасочени тренировки. А за голям % от хората, си остава цел за цял живот. И не е въпрос само на тренировки.
казано от Петко К на 03.10.19, 14:47:
Това е така защото масово във фитнесите не се тренира. Във фитнеса в който тренирам се инвестира основно в нови машини. И то защото това се ползва и за машини питат хората. Дъмбелите са до 30 кг., просто защото никои не ги ползва.
И това е вярно, но 140 лег все пак си е сериозна тежест, и независимо от тренировките, хората, които ще ги бутат след година са някакви части от %-та. Освен това, в залите основно се бута от лег и се тренират гърди и ръце. Така че, ако беше толкова лесно, 140 лег щеше да е доста по-масов.
Колегата с бутна 140 лег определно за под година. Ама колко пъти се е затискал преди това на 100,110 и т.н. ( то и аз де), ама искаше да ги бутне и ги бутна. Отново казвам масово във фитнесите не се тренира силово, да не кажа изобщо. Почти всеки прави лег, но малко излизат от зоната на комфорта. Правят се едни 8-ци на една тежест с месеци , че и с години и така. Ама за да буташ лег не става само с лег. Военна освен мен и още един двама във фитнеса не съм видял да се прави.
В първия фитнес, който ходих(как ме е яд че го затвориха) - хората тренираха основно с базови , без излишни движения - лег, клек, тяга , военна, набирания и там виждах да се бута по 170-180 лег от няколко човека .130-140 беше масово Там за първи път видях и да как се дърпа 270 тяга и 220 или 230 клек. Между другото друг път и не съм виждал. Дали са били на зоб не знам, но ми е направило впечатление, че който си тренира както си трябва си стига тези тежести нормално.
Е имаше и такива дето бутаха по 60-70 по 10-15 пъти, но те тренираха основно на машините и на пътечките . Сигурно ако ги видя след 5 години във фитнеса отново ще тренират така.
03.10.19
18:28
Днес видях 200 лег в залата без зор, след това направи и 3х170кг с вдигнати крака във въздуха с най въртящия се и твърд като пръчка лост.
След време, като ми мине рамото искам да натисна за 140кг лег, но засега ми е доста илюзорно.
казано от Brown Bomber на 03.10.19, 18:28:
Днес видях 200 лег в залата без зор, след това направи и 3х170кг с вдигнати крака във въздуха с най въртящия се и твърд като пръчка лост.
След време, като ми мине рамото искам да натисна за 140кг лег, но засега ми е доста илюзорно.
Аз имах един период в който много ме болеше рамото . Намалих тежестите и даже май бях спрял Лега с лост . Само на дъмбели и така и не минаваше. На една от моите 2-3 месечни почивки от фитнеса ми мина незнайно как. Оттогава не ме е боляло , даже и при кофички. Контузията в рамото си е много неприятна и ограничаваща.
Извън спортната тема- Бях забравил колко много харесвам Къл Ила
Мнението беше редактирано от I`M на 03.10.19 19:57.
казано от Иван Марков на 03.10.19, 19:57:
Точно това и на мен ми е любимо...при това май,повече ми харесва малкия бранд -12 годишния...то и бе една от причините да правя уискита де))).
казано от nervak на 03.10.19, 22:36:
казано от Иван Марков на 03.10.19, 19:57:
Точно това и на мен ми е любимо...при това май,повече ми харесва малкия бранд -12 годишния...то и бе една от причините да правя уискита де))).
То ти ми го препоръча, за което благодаря! Освен всичко друго някакси го усещам и по- силно от уискита, които са с повече градуси.
Иначе нещо му се е вдигнала цената спрямо миналата година, то не само на него де .
Храната вчера:
1. Протеин с прясно мляко и банан.
2. Пиле с картофи, филия хляб, сирене(супер яко) с домат.
Храната днес след около 24 часа фаст:
1. Бульон от свински кости и моркови, оцет и хималайска сол.
2. Пилешка супа, малко боб, салата от кускус , майонеза , салам и к. краставици, три кукита.
Вчера ядох рано и днес същата работа. Идеята е в събота също да хвана някакъв фаст , че се събираме на семеен обяд и първото ми хранене за деня е към 12-13. Не знам дали съм споменавал, но аз не обичам много фиде в супата и я ям малко по -различно. С ориз, вместо фиде.
Отидох до офиса неприлично рано и попривърших някои от плануваните за днес неща. Сега от отворения прозорец идва свеж полъх носещ се от мократа вече борова горичка и ми се ще да си сипа едно уиски, но ще го пропусна. Утре ако не мине котка път ще скоча до фитнеса да врътна един полулег или лег и може би един зерчер. Общо взето е това.
Чак се изненадах, че има ново парче и то в стария стил на Killarmy:
Тренировката:
Трисети от :
1. Лег - 2х150,140кг., 3х130кг.
2. Гребане с Т лост - 8,8,10 х40кг.
3. Преден клек - 3х80,90,90
Трисети от :
1. Полулег - 5х90,100,110кг.
2. Набиране подхват - 5,5,5
3. Зерчер - 3х60,80,90кг.
От разговорите за лег предишните постове ми се прииска да пробвам 150кг., така или иначе отдавна не съм ги слагал.Идеята беше за другата седмица на свежо, че днес имам доста сериозна мускулна на гърдите и рамото, но пък днес се случи да тренираме заедно с моя човек и изплозвах момента да ме пази. С оглед на умората очаквах да не ги бутна, а да се затисна и общо взето исках само да ги усетя как са. Тежаха супер много. Направих една относително добра единица и реших , че имам сила за още едно повторение. На второто повтрорение колегата сложи ръцете, но каза че не е помагал . Впоследствие 140 се оказаха по-тежки и от 150 и едвам направих двойка, а в главата си виждах тройка или четворка.Може
и да тежаха толкова защото много бързо ги направих след клека. Истински съм доволен днес от набиранията и зерчера. Да направя три петици на набиранията в трисети, не ми се беше случвало отдавна. Зерчера като сложих 60 и все едно само с лоста се изправях. За първи път сложих 90 . Много добре ги усетих. Яко ме стегнаха в ядрото, нов добрия смисъл. Иначе направих няколко загряващи трисета като стигнах до 120 на лега и 60 на предния клек.
Сутринта отворих очи още по тъмно. Поех дълбоко от свежия въздух с аромат на бор и станах. Погледнах часовника, че има още два часа докато отвори фитнеса и както станах, така и си легнах отново, е взех и телефона за да играя да минава по-бързо времето.
Сега ми се препи прясно мляко и ще думна литър-литър половина от хладилника. За обяд бургери. Вечерта ще илизаме и както обичайно ще си поръчам пица. В това заведение правят и страхотен нуга сладолед, та сигурно ще изпляскам и 5-6 сладоледа.Обшо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 05.10.19 10:48.
Тренировката:
Кръгове от :
1. Лег от обратен наклон - 4х12-, 5,5, х110кг.
2. Тясна тяга - 3,3,3 х130кг.
3. Клек с дъмбели 5 х15,25,25 кг.
4. Раменна преса с дъмбели - 6,6,6 х20кг.
Кръгове от :
1 . Кофички - 6,6,6 ,6
2. Гребане с Т лост от наклон - 5х 45,60,60 ,60 кг.
3. Предн клек - 3х 60,80,90,90кг.
4. Странично разтвяряне с дъмбели - 6,6,6,6 х7.5 кг.
От вчера вечерта ме боли доста десният лакът. Днес като пробвах 120 на лега и ме заболя още повече. По тази причина отпаднаха набиранията и лега с дъмбели, които бяха по план. И на раменната и на лега не заключвах горе заради лакътя.
Храната след около 20 часа фаст:
Ориз с пилешко бутче, домат, сирене и две филии хляб. От няколко седмици си повтарям, че трябва да намаля храната , но само с думите си оставам.
Днес при опит да сваля съда за вода от хладилника го счупих. С официалния сервиз говорих и излезна,че няма как да се поръча за този модел. И в нета нищо не открих, даже и в чуждите сайтове. То май може да се залепи, ама си мисля, че с времето това ще започне почне да се разгражда във водата и да ме трови. Или ще трябва се напасне някакъв друг вид или няма се ползва диспенсъра. Общо взето е това.
Тренировката:
Трисети от :
1. Полулег - 5,5,5,5 х100кг.
2. Мечка - 6,6,6,6 х60кг.
3. Зерчер - 3,3,3,3 х70 кг.
Трисети от :
1. Лег с дъмбели със задържане в мъртва точка - 6,6,6,6 х30кг.
2. Набиране - 4,4,3,4
3. Преден клек - 3 х 70, 90,90,90 кг.
Лакътят днес беше много по-добре, но не се напъвах. Вчера вечерта ми беше доста зле. Главоболие , силно запушен нос, повръщаше ми се и днес нещо нямах ищах за трениране.
Храната вчера след около 23 часа фаст:
1. Четири телешки наденички три филийки хляб, три картофени кюфтета, половин шоколадово руло.
Жената беше направила страхотни карртифени кюфтета. Беше сложила и кисели краставички вътре, които рядко харесвам, но много добре допълваха вкуса на другите продукти в пълнежа.
Миналият ден трудно запалих колата сутринта, та направо минах вчера и взех друг акумулатор . Сега само ако се сетя какъв беше редът за обучаване на прозорците, та да загасне жълтата лампа от таблото ще екстра. Като се сетя, че идва момента да плащам застраховките и да сменям консумативи и ми се доревава. Хубаво виках да си купя едно колело...
10.10.19
11:37
казано от Иван Марков на 10.10.19, 10:29:
Миналият ден трудно запалих колата сутринта, та направо минах вчера и взех друг акумулатор . Сега само ако се сетя какъв беше редът за обучаване на прозорците, та да загасне жълтата лампа от таблото ще екстра. Като се сетя, че идва момента да плащам застраховките и да сменям консумативи и ми се доревава. Хубаво виках да си купя едно колело...
Оригиналният акумулатор си отиде след третата година, а Бошът, с който го смених си отиде след четвъртата година и преди месец купих нов!
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 10.10.19 11:40.
казано от Brown Bomber на 10.10.19, 11:37:
казано от Иван Марков на 10.10.19, 10:29:
Оригиналният акумулатор си отиде след третата година, а Бошът, с който го смених си отиде след четвъртата година и преди месец купих нов!
И аз сега смених оригиналния, само че моя изкара 9 години. Взех някакъв чешки, който ми препоръчаха още преди години . Мисля, че на другата кола вече кара над 4- та година .
Мнението беше редактирано от I`M на 10.10.19 12:06.
Тренировката :
Кръгове от:
1. Лег - 5 х 130,130,130 кг.
2. Гребане с Т лост под наклон - 6 х 60,60,60 кг.
3. Обръщане от земя - 3х 60,70,70 кг.
4. Военна - 3 х 60,70,70кг.
Трисети от :
1. Кофички - 5СТ,5х 15,15кг.
2. Набиране подхват- 4,4,4
3. Странично разтваряне с дъмбели - 6,6,6 х 7.5 кг
Много набързо, че нямах време . На лега първоначално мислих да правя тройки на 130 кг., но като ги взех ми бяха много леки и реших да правя 5-ци. Даже на първата 5 - ца имах аванс за още 4-5 повторения.
Напоследък много ям. Апетитът ми е огромен. Примерно вечерям и чакам да мине половин час и нагоре за да намалее гладът, но си оставам гладен докато не изям огромно количество храна. Днес не съм решил кво ми се яде. На обяд за първи път ще пробваме свинско от “декоративно ” прасе, а за вечеря може би отново пица. Общо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 12.10.19 11:01.
казано от Иван Марков на 12.10.19, 11:00:
Напоследък много ям. Апетитът ми е огромен.
И при мен е така, мисля че е от резките смени на температурата - ще се трупа за зимата. За момента, спасявам положението с промишлени количества зеленчуци, но човек си има лимит колко зеле може да изхрупа 🙂
казано от Splash на 12.10.19, 14:21:
казано от Иван Марков на 12.10.19, 11:00:
Напоследък много ям. Апетитът ми е огромен.
И при мен е така, мисля че е от резките смени на температурата - ще се трупа за зимата. За момента, спасявам положението с промишлени количества зеленчуци, но човек си има лимит колко зеле може да изхрупа 🙂
При мен лошото е, че взех да трупам за зимата още в началото на лятото и бая зима трябва да е както съм я подхванал 🙂
Тренировката:
Кръгове:
1. Полулег - 5х 100,110,110кг.
2. Тясна тяга - 3х120,120,120кг.
3. Клек с дъмбели - 5х15,15,15кг.
4. Преса с дъмбели - 6х15,15,15кг.
Кръгове от :
1. Лег с дъмбели д.е.д. - 6,6,6 х30кг.
2. Набиране подхват -3,3,3,
3. Зерчер клек - 3х60,80,90кг.
4. Странично разтваряне с дъмбели - 6,4 х7.5.
Тренировката на около 30 часа фаст.Нещо на страничното разтвяряне с дъмбели се появи дискомфорт в лявото рамо и ги спрях.Иначе как да вървят набиранията , като всяка седмица качвам по кило лично тегло.
Вчера сутринта се теглих -107.5 кг. Този път наистина ще взимам мерки. То за дебелак като мен е ясно какво трябва се направи - дълги фастове докато сваля до някакво по-поносимо тегло
Иначе като се развали/счупи нещо вкъщи по закона на мърфи не остава самотно. Миналият ден се развали и ваната. Хубавото е поне, че не е фурна,хладилник или пералня и не се налага да я ремонтираме веднага, че в момента имам много по-належащи разходи. Само да не изгори и още нещо...
Мнението беше редактирано от I`M на 15.10.19 16:56.
Храната вчера след около 45 часа фаст:
1. Бульон от свински кости, моркови, оцет и хималайска сол.
2. Четири кюфтета от телешка кайма, купа сутляж, протеин с прясно мляко.
Протеинът спаси положението с глада за сладко.Взех някакъв джим бийн с вкус на бял шоколад с малина, доста вкусен и приятен за мен, най-вероятно ще взема отново такъв като го изпия.
Тези дни подхванах един сериал за американски футбол на гимназиално ниво, та гледах 2-3 дни до посред нощите. Сега ще го чакам седмица за седмица. Не е нещо ново , но ми хареса и актьорската игра е на ниво. Казва се “по американски”( макар, че според мен в случая “All American” би следвало да има друг смисъл или може би няма точен превод на български). Иначе за мен е далече от нивото на Friday Night Lights , Който също е за америкнски футбол в гимназията.
Утре ако не мине котка път една тренировка. След това трябва да си организирам деня така, че хем да си свърша планувата работа и личните ангажименти, та ще ми е разпокъсан деня. Общо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 16.10.19 20:02.
Тренировка:
Трисети от :
1. Лег от обратен наклон - 5х,120,120,120кг.
2. Гребане с Т лост под наклон - 5х55,55,55кг.
3. Преден клек - 3х60,80,80кг.
Трисети от :
1. Полулег с дъмбели - 6х,30,30,30кг.
2. Мечка - 6 х60,60,60кг.
3. Преден клек - 3х80,80,80кг.
Тренировка на около 30 часа фаст: Миналия ден ми хрумна идеята да тичам (вкл. и спринтове) в планината, с ясното съзнание, че тежа 107 килограма. Днес има ясна болка над капачката, коленни връзки ли е или нещо друго, ама едвам кляках. Всъщност трябваше въобще да не клякам, ама това е друг въпрос.
Решил съм да сваля около 10 кила до края на ноември. Тази седмица ударно с глад и много движение с идеята тази седмица да сваля 4-5 кила и след това да свалям по 1 кило на седмица.Днес се чудих дали да си взема Ника сингъл беръл, ама беше изчерпано и в крайна сметка нищо не си взех. Общо взето е това.
Сингъла,ако не си го пил...незнам-мен ми го похвалиха,че е доста добро,а това че е на 55% пък ме подлъга)))но някак не останах впечатлен и доволен.
казано от nervak на 17.10.19, 16:30:
Сингъла,ако не си го пил...незнам-мен ми го похвалиха,че е доста добро,а това че е на 55% пък ме подлъга)))но някак не останах впечатлен и доволен.
Не съм, а ми е мерак да опитам японско уиски, като за сингъл беръл на никата само хубави отзиви чувам, а от друга страна примерно хибики ми е много над възможностите към момента като цена. Другият вариант е Сантури Токи, но и на мен високия градус на Никата ме блазни повече. Накрая ще си взема един Лагавулин 16 или Къл Ила 12 и пей сърце.
Много ми е...някак джониуокърски този сингъл,никак не е лош...ама очаквах повече.От друга страна трябва да се опитва))).
Храната вчера след около 45 часа фаст:
1. Бульон от свински кости, моркови, оцет и хималайска сол.
2. Три телешки кюфтета , филия хляб с лютеница.
3. 100 грама слънчоглед, около 100 грама сборно -сирене, синьо сирене, гауда и маслини, протеин с прясно мляко.
Направих два над 40 часови фаста тази седмица. И днес ми се щеше да не ям, ама съм много гладен, а и вечерта ще излизаме, та е малко вероятно да пропусна. Иначе доста ходене имам днес. Общо взето е това.
Тренировката :
Кръгове:
1. Лег - 3х110,130,130кг.
2. Гребане с Т лост под наклон - 5х60,60,60
3. Обръщане от земя -3х60,70кг. ,2х80кг.,
4. Военна преса - 3х60,70 кг.,2х80 кг.
Трисети от :
1. Кофички - 6х15,15,15кг.
2. Набиране - 4,3,3
3. Странично разтваряне с дълбели - 6,6,6 х7.5 кг.
Този път обръщането даде зор на 80 иначе може би щях да изстискам още 1-2 повторения на военната. Като цяло вяла тренировка. Калориите паднаха много , респективно и енергията.
Храната вчера след около 18 часа фаст:
Три яйца, сирене, кашакавал и филия хляб, проетин с прясно мляко.
Вечерта в заведението се ограничих до една студена вода. Иначе единственото хранене за деня беше малко преди три и се чудя дали днес да ям направо за вечеря да напарая едно 27-28 часа фаст или да пропусна изобщо. Гладен съм, но не е чак болка за умиране. Иначе в момента жената прави гофрети на децата ...
Тегло сутринта - 103.1 кг. Миналият понеделник 107.5 , тоест 4.4 кг. съм свалил. Можеше и 5 , но и така е добре. Днес глад . Утре евентуално тренировка, но не е още сигурно, че сутринта имам една друга работа.
Това Никата ме изненада много като размер на шишето. Все едно бутилка парфюм съм си купил, а не уиски. Телефонът ми е по-голям от бутилката. На 103 изглеждам доста шишкав по тениска, а без тениска положението е и по -зле.
Мнението беше редактирано от I`M на 21.10.19 19:14.
Тренировка:
Кръгове от:
1. Лег от обратен наклон - 5х120,120,120кг.
2. Тяга - 3х 130,130,130кг.
3. Клек с дъмбели - 5х15,15,15кг.
4. Преса с дъмбели прав - 6х15,15,15кг.
Кръгове от :
1. Лег с дъмбели няколко секундна пауза - 6х30,30,30кг.
2.Набиране подхват - 4,4,3
3. Преден клек - 3х60,90,90кг.
4. Странично разтваряне с дъмбели - 6,6,6х5кг.
Тренироква на около 32 часа фаст. Тегаво и уморено днес. Хич не ми се клякаше. Не ми се и набираше и раменна преса не ми се правеше. От друга страна пък не се задъхах почти. То и темпото не беше много бързо.
Храната след около 43 часа фаст:
1. Бял ориз с пуешко филе.
2.Два тостер сандвича (веднага след като приключа с писането)с шунка, кашкавал, сирене , маслини и лют сос.
3. По план - ориз с пуешко филе
Днес необичайно много огладнях след тренировката. Принципно ям около 8-9 часа след трениране, а днес горе долу 5-6 часа след тренировка ядох, че наистина необичайно продължително се задържа гладът. Утре ще пробвам отново да пропусна храненето.
Цял ден главоблъсканици и нормално ме заболя главата. Общо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 22.10.19 17:13.
Тренировка:
Трисети от :
1. Полулег - 5 х100,100,120кг.
2. Мечка - 6х50,50,50кг.
3. Зерчер - 3х60,80,80кг.
Двусети от :
1. Лег с дъмбели д.и.д - 7,7,7 х 30кг.
2. Хоризонтални набирания - 7,8,8
Тренировката на около 32 часа фаст. Петицата на 120 на полулега беше супер пределна и почти се затиснах. Не ми се тренираше хич, та затова и не тренирах общо взето.
Храната след около 47 часа фаст:
1. Оризовки с пуешко филе(буквално преди няколко минути).
2. По план - пилешки гърди със сметана и синьо сирене, ядат ми се и гофрети, та най-вероятно ще кажа на жената да ми направи 1-2 с шоколад и банан.
За разлика от вторник днес нямах толкова зверски пристъпи на глад и почти без проблемно зикарах около 47 часа фаст. Иначе с доста ходене пеша. Пътуване и отново ходене пеша.
С такова количество храна “счупих” фаста и не можах да го изям.
Мнението беше редактирано от I`M на 24.10.19 18:35.
Храната след около 18 часа фаст:
1. Пилешки гърди със сметана и синьо сирене, две гофрети с горски плодове.
Днес по план ядох по-рано, за да може утре до семейния обяд да съм в някакъв минимален фаст. Не смятам да ям повече. Като калории съм добре днес.
Разпокъсан и объркан ден. Не ми се работеше и само се мотках, та утре определено ще поработя някой и друг час. По план трябва да тренирам.
Мнението беше редактирано от I`M на 25.10.19 17:39.
Тренировката:
Кръгове от :
1. Лег - 3х110,120, 6х130кг.
2. Гребане с Т лост - 6,,6,6 х60кг.
3. Обръщане от земя - 3х60,2х70.1х80кг.
4. Военна преса - 3х60кг.,2х70кг.,1х80 кг.
Трисети от:
1. Кофички - 6,6,6,6
2. Гребане подхват - 6х60,80,80,5х80кг.
3. Странично ратваряне с дъмбели -6,6,6,6 х5 или 7.5кг.
Днес всичко много ми тежеше. На лега трагедия. За малко смешна тежест като 130 да ме затисне, като последното повторение изобщо не беше чисто. На военната на 80 пробвах второ повторение, но не можах да мина мъртвата точка. Пълна мъка днес. От друга стана е нормално. Ударно свалям килограми и за цяла седмица имам 3-4 хранения през ден.
Днес чупих фаста на около 21 часа с пъстърва и шаран, малко картофи с лук и филия хляб. Вечерта смятам малко мешена скара с пълнени гъби на фурна. За късмет се спука питата на душа, отидох взех. После докато монтирам се оказа, че оригиналното рамо е друго и пак наново, едни пипкави пласмасови гайки, които строших и направо да бях поръчал нов панел.
Разходка в планината след обяда. Лично аз смятам, че много добре се отразява на свалянето на килограми ходенето в планината, а и изобщо, след обилно хранене.Иначе тези дни се стремя да ходя доста пеша. Когато не се налага да излизам извън града , колата си я оставям в гаража и обикалям пеша.
От много отдавна не съм пускал клипове, по простата причина, че не си нося телефона на фитнеса от години. Днес го взех с идеята да направя някой и друг клип, но след мъката на лежанката и опитът ми да се затисна, си останах само с клипа на нея.
Мнението беше редактирано от I`M на 26.10.19 17:53.
28.10.19
12:22
И на мен ми е много по-удобно палците да са при другите пръсти, обаче сложа ли тежест за по-малко от 6 повторения, си го правя с нормален хват, защото знам ли, дали няма да ми се плъзне щангата и да я изпусна. Не съм имал такива усещания и наченки, ама все пак.
28.10.19
12:35
Да се включа и аз с мнение:
Лактите са едно на ръка, според мен с тази ширина на хвата и тази постановка трудно ще ги прибере повече. Трябва да се промени малко механиката и щангата да се пуска по-напред.
На мен друго ми направи впечатление - на последното повторение, когато трябваше да напъне най-много и да натисне с краката той се отпусна, даже се вижда левия крак как почти го изпъна. Това някога ще изиграе много лоша шега.
Аз пък не мога да раЗбера хората като кажат “смешна тежест” а пък изпълнението не се гледа.
Боби - и на мен ми направи впечатление, че ги разтварям, въпреки че не се усещам при самото изпълнение. Поне има напредък спрямо стари клипове .
Дидо- така ми е най- удобно и безболезнено за китките.
Мотор Хеад- определено трябва да пускам по към долната част на гърдите и механиката определено малко куца. Може и от умора / голям дефицит и тази бройка на тази тежест да не беше най- подходяща за точно този момент. За широчината на двата - с годините съм установил , че с този хват се чувствам най - добре. Ни рамена ме болят, ни лакти. При по- широк/ по - тесен ме болят рамена / лакти . Иначе може и да си прав, че с този хват може и физически да не мога да прибера лактите повече. Колкото до изпъването на крака- просто крампира.
Калоян - да тежестта за мен е смешна с оглед на килограмите ми и възприятията колко трябва да вдига един 100 мъж, и въпреки това ми тежеше . Коментирал съм и друг път - темата не ми се подхваща отново.Колкото за изпълнението - за мен лично - пуснеш ли щангата до гърдите и заключиш ли я горе значи си я ” вдигнал”. И друг път съм го казвал няма как да се прогресира ако не пробваш и натискаш и тежестта да те “мачка” от време на време, а това не става всеки път с движение в идеалната рамка.
28.10.19
14:46
казано от Иван Марков на 28.10.19, 14:29:
Калоян - да тежестта за мен е смешна с оглед на килограмите ми и възприятията колко трябва да вдига един 100 мъж, и въпреки това ми тежеше. Коментирал съм и друг път - темата не ми се подхваща отново.
130 кг. за 6 повторения е около 156 кг. макс. Хайде, дори да ти сваля с кило две. В твоя възрастов сегмент - 24-39 г. и лично тегло 100 кг. примерно, ти си по-силен от 82 % от повдигачите............не мъжете въобще, а тези които тренират и са записали резултати. Водиш се напреднал, където са нужни 153 кг. за вдигане от лег и ти остава само една единствена стъпка да си на ниво елит. Която си е 30 кг. отгоре де, което не е малко :-) За обикновен трениращ и семеен човек, на който вдигането от лежанка не му е първа любов, представянето ти е повече от отлично.
Не искам да подхващаш темата отново, просто споменавам какви са фактите и цифрите;-)
Мнението беше редактирано от Деян на 28.10.19 14:48.
Дидо без да навлизам подробно в темата - Според мен грешно мислиш или по -скоро разсъждаваш в грешна посока. 🙂 Не аз съм силен - другите са по- слаби и не аз съм напред- просто другите са по- назад - нещо като мотивационна фраза, която може да си повтаряш 🙂 И са по-слаби не защото са слаби по природа , а защото най- вероятно не тренират правилно. Кеф ми е когато кача сила и някой диск повече на лоста, нормално е гали мъжкото его, но аз тренирам не за сила, а за визия. Според мен масовият фитнес ентусиаст не може да осъзнае , че за един натурално и средностатистически трениращ е необходимо да прави по 1-2 базови за основните мускулни групи по 2-3 пъти седмично и ще поддържа добра фора и атлетична фигура. Естествено говоря само за тренирането, хранене е друг елемент от добрата форма. Явно не е толкова просто , защото 90 и нагоре проценти по фитнесите не тренират так. Като тренираш по този начин то и силата си расте лека -полека.
Лично на мен ми е интересно и мнението на Джеймс защото съм останал с впечатления , че хората които тренират при него ( дори и тези ,
спрямо които не прилага някакви специални и индивидуални тренировъчни схеми) достигат тези “извънземни тежести” от 130-140 лег доста бързо.Пък може и да съм останал с погрешно впечатление. Мисля, че много добър пример в тази насока за силова прогресия беше един бивш потребител Ронката, който не помня дали правеше точно лег, но прогресираше силово много бързо на движенията, които го влечяха , като тренираше при Джеймс . Тренираше първоначално подобно на теб по спомен с подобни тежести.
Днес много натоварен ден. Обърка ми се програмата за седмицата. Залят съм от работа, отделно имам и лични ангажименти. Ще тренирам утре или в сряда. Днес няма да ям изобщо.Свикнал съм с глада и общо взето се чувствам добре с по-дългите фастове, с някои изключения. Иначе взех много бързо да се изморявам. Качих 50 кила лепило до 5 етаж и се задъхах.
П.П. писах, писах и натиснах нещо и не знам как не ме домързя да пиша наново.
П.П. - пълнените гъби миналия ден станаха един път:
Мнението беше редактирано от I`M на 28.10.19 22:50.
28.10.19
19:25
Ще кажа още нещо и спирам, защото упомена, че не искаш да захващаш отново темата. Както навремето се изрази Меркел: “Аз вярвам на цифрите”.
Колко хора, бе Ванка 😉 на около твоята възраст, лично тегло и процент мазнини, на които това не им е всьо и вся, не спят и се хранят прецизно, не вдигат редовно и то по схеми за увеличаване на силата, могат да вдигнат 150 кг. от лег. Колко хора, дори от форума, които обаче вдигат яко и постоянно и то от години, го могат това-на пръсти се броят според мен. Сравнявай се с тези от твоята черга, които живеят и тренират както и колкото ти. Според мен, просто имаш ген за това, не защото другите са слаби.
казано от Деян на 28.10.19, 19:25:
Ще кажа още нещо и спирам, защото упомена, че не искаш да захващаш отново темата. Както навремето се изрази Меркел: “Аз вярвам на цифрите”.
Колко хора, бе Ванка 😉 на около твоята възраст, лично тегло и процент мазнини, на които това не им е всьо и вся, не спят и се хранят прецизно, не вдигат редовно и то по схеми за увеличаване на силата, могат да вдигнат 150 кг. от лег. Колко хора, дори от форума, които обаче вдигат яко и постоянно и то от години, го могат това-на пръсти се броят според мен. Сравнявай се с тези от твоята черга, които живеят и тренират както и колкото ти. Според мен, просто имаш ген за това, не защото другите са слаби.
Дидо в часовия пояс , в който тренирам единствено моя човек( на същата възраст, същото семейно положение и същата работа) вдига колкото мен на лег и някой път повече. Единствено той обаче си тренира основно с базови . Другите въртят машините. От време на време засичам и един друг познат ( малко по- голям от мен) той също тренира подобно на нас и мисля , че прави серии лег на нещо от рода на 120-130 . Просто трябва да се тренира.
В крайна сметка колко лег ще вдигна е без значение. Предпочитам да мога смъкна до 85-6 кила па ако ще и 120 лег да не мога да бутна.
П.п. и не казвам , че другите са слаби, а че не тренират да са силни 🙂
Мнението беше редактирано от I`M на 28.10.19 19:47.
28.10.19
19:47
Як си, нЕма к,во да го увърташ 😎
Хайде спирам за днес 😀