Леки тренировки за малко по-добра кондиция

Темата е заключена.
Прескочи до:

28.10.19
20:07

Понеже тръгна спама... Аз искам повече клипчета на Ванката и Боби 😂😂😂

28.10.19
21:10

Тези лежанки са мега тъпи и неудобни като височина.
Аз от това положение няма да мога даже да ги извадя 130…

28.10.19
21:16

казано от nervak на 28.10.19, 21:10:

Тези лежанки са мега тъпи и неудобни като височина.
Аз от това положение няма да мога даже да ги извадя 130…

Между другото не знам защо , но е монтирана накриво . В смисъл пейката е под някъв не малък ъгъл, а не перпендикуляр на стената.

29.10.19
17:40

Тренировка :

Кръгове от :

1. Лег от обратен наклон - 5х110,120,120кг.
2. Тяга - 3х120,120,120кг.
3. Клек  с дъмбели - 3,5,5 х25кг.
4. Преса с дъмбели - 5,5,5 х20кг.

Много набъзо, че нямах време . Като местих дисковете от едната лежанка на другата при завъртането така си изхаках ръката в лоста, че чак кокалчетата посиняха.Още ме боли

Храната след около 44 часа фаст:

1. Руло стефани , картофи , сирене, филия хляб, шоколад.

Не беше най-подходящата храма за прекъсване на фаста, но като се прибрах жената вадеше топло-топло рулото от фурната и не ми се чакаше тепърва да пия бульон или да ям въглехидрати с месо. Натоварен ден. Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 29.10.19 17:41.

30.10.19
17:51

Храната след около 20 часа фаст:

1. Протеин с прясно мляко.
2. Две купи пилешка супа, филия хляб, голяма купа сутляж.

Малко по -късно чай с мед и ако не е изветрял имам останали 2-3 капки коняк точно като за чая. Нещо от времето ли от друго ли ми се разтече носа днес.Та чай, мед, коняк, супичка. То верно и много леко облечен ходя. Все още само по блуза или тънка риза, че даже и по тениска. Иначе миналия ден се втрещих като карах щерката на училище и имаше деца с зимни якета и шапки...

Днес много “тичане” , работа и се позиморих. Изобщо се очертават няколко доста натоварени седмици . Няма лошо, не се оплаквам само фо отбелязвам като факт. По трябваше да тренирам утре, после изникнаха анагжименти и щях да тренирам в петък, след това отново се размести програмата, та утре набързо ако не изникне нещо друго.

Нищо чудно, че децата ме бъркат с плюшена играчка :

31.10.19
18:09

Тренировка:

Трисети от :

1. Полулег -5х100,110,110
2. Набиране подхват 4,4,4
3. Зерчер - 3х60,80,90

Трисети от :

1. Лег с дъмбели със задържане - 6х30,30,30
2. Набиране подхват-4,4,4
3. Преден клек - 3х90,90,90

Днес доста бързах та увеличих темпото. Направо тичах между отделните движения докато стигна от единия лост до другия.

Храната след около 18 часа фаст:

1. Ципура на фурна и царевица с грах и масло на тиган.
2. Купа пилешка супа,купичка сутляж.
3. Малко по-късно 1-2 тостер сандвича и малко слъчноглед.

Днес с оглед на времето движението беше малко. Не че не походих с чадъра на цветенца на жена ми, но сравнено с вчера си неше постна работа. Утре много работа ме чака и то хич не постна...

01.11.19
19:06

Тази сутрин трябваше да ставам по-рано от обикновенно , че имах ранни ангажименти. Нищо за мен раннното ставане в повечето случаи не е проблем, а и предвидливо си легнах около 12 с идеята, че с по-ранното лягане ще се наспя. Към 5 обаче ми захладня и станах да си затворя прозореца. Така и така се се вдигнах от леглото и отидох до кухнята да си сипя една студена вода. Легнах отново, ама се разсъних и се въртях в леглото до към 6 и 20. Тъкмо задрямах и трябваше да ставам. Надигнах с нежелание , оправих се излязох навън. То едно мрачно недружелюбно време с един ситен дъждец дето хем да ти зацапа стъклото, хем като пуснеш чистачките започват да “стържат”. Казах си , че трябва да съм по-позитивен , усмихнах се и потеглих. 10 минути по-късно цялата ми усмивка отиде на....Как да е. Цял ден доста работа и се изморих, но пък от друга страна не разбрах толкова кога отиде деня. Трягнах да се прибирам. Ми то в 17 часа вече тъмно. Ситния ръмец допълнително пречеше на видмоста, допълнително затруднена от участниците в  движението , половината от които карат с някакви китайски фенери, които неприятно заслепяващо се отразяваха в локвичките по пътя, образували се най-вероятно  поради не добрия дренаж на пътното платно. Чак  инстиктивно потърсих  слънчевите очила в “джобчето”над главата ми. Тъкмо ми привикнаха очите с прожекторите и се забих зад някакъв дето се влачеше. Викам си ще си карам айляк зад него, слушам си музичка и така. Само,че стрелката на километража взе да пада стремоглаво надолу и като стигна петдесет си бих си мигача и агресивно тръгнах да го подминавам, в същия момент сбавнокаращия пред мен реши да подминава и той (явно пред него е имало друга кола), като се включва естествено без мигач и без да си гледа в огледалото. Бих спирачки , прибах се отново в дясно и го поздравих с няколко общонародни поздрава за него и цялото смесйство. Последва попадане в задръстване. След известно време се измъкнах и вече се включвам в локалните улични за вкъщи. Включването представлява завой от централната улица, като на завоя има сграда и нямаш видимост към улицата в която се включваш докато практически не минеш сградата. Естествено от двете страни има паркирани коли. Влизам аз в уличката и отдалече гледам как един/една се засвяткал/а да влезне и да не би видиш ли да спре за 2-3 секунди и да се разминем.Влиза и аз или той трябваше да дадем назад, естествено аз нямам против да дам назад . Същевременно зад мен се включват и други коли , които няма как да ме видят и става тапа. Как да е , разместихме се , ама този или тази  чака сумати време, защото сакън да изчака 2-3 секунди да се разминем и някой да не го пререди. Добрах се до вкъщи . Прибрах колата в гаража. Отключвам си вратата изнервен и уморен и в този момент  изкача малчуганът и ми вика “Татииии”, след малко се показа и щерката и ми казва” Тати с мама ти направихме нов вид палачинки и са много вкусни , трябва да ги опиташ” . Жената и тя се показа и ме пита с усмивка “Как си Мило”. Погалих малкия по главата, прегърнах щерката , целунах жената и цялото лошо настроение ми се оправи. Изводът от цялата тази история  е че супер много огладнях и ще ям палачинки  с шоколад и банан.

02.11.19
12:16

Тренировка:

Кръгове от :

1. Лег - 7,4,4 х130кг.
2.  Гребане Т лост под наклон - 5х50.65.65кг.
3. Обръщане от земя - 2,3,4 х70кг.
4. Военна - 2,3,4 х 70 кг.

Трисети от:

1. Полулег с дъмбели -6, 6,6,6 х30кг.
2. Набиране - 5,4,4,4
3. Странично разтваряне с дъмбели - 6,6,6,6 с някви супер леки дъмбели.

Викам си вчера с палачинките с шоколад днес ще правя серии на 130 лег, но уви тежаха много. Може би ако моя човек ме пазеше щях да направя 8,5,5 но все тая. Биха ми ваксина за тетанус в трицепса миналия ден и днес като буца. На лега ме притесняваше, а на военната преса изоставаше доста ръката с ваксината. По план кофички, но пробвах и с този трицепс се отказах.

Жена ми ми поръча да купя някакви капки. Отивам в аптеката и казвам искам такива капки, съответно аптекарката ми казва, че от тази марка няма такива капки и аз започва да споря ( в рамките на добрия тон) и да се аргументирам , естествено  убеден в правотата си, чак се зачуди момичето дали не се бърка. В крайна сметка каза, че няма . Аз амбициран излизам и хващам пътя за друга аптека да ги купя и да се върна да й ги покажа. Само. че и в другата аптека ми казаха същото, но понеже продължих да си развивам теории решиха да проверят в системата и излезна, че такива какпки на на тази марка не се произвеждат. Тук ми светна лампичката, че жената нещо се е объркала( бях от фитнеса , а аз изобщо не си взимам телефона и нямаше как да я питам) . В крайна сметка ми стана неудобно и се върнах в първата аптека и се извиних на момичето , че съм поставил под съмнение професионалнитей и познания и “обвиних” жената, че  се е объркала, респективно е подвела и мен. Прибирам се и си викам на ум, че ще й ” вдигна” един скандал на жената , обаче греда  - тя твърди, че ми е казала съвсем друга марка и излезнах аз заплеса. Сигурен съм к`во каза, ама в името на семейното щастие  “поех” вината и се разбрах да ми направи крем карамел. Преди  тази фармацевична драма,  имах и друга трагикомична  случка, в която вече лично аз  не бях объркал нищо, но пък изгубих 20 минути време за нещо дето става за 5 минути , ама ме мързи да пиша. Вечерта гости . На обяд традиционния семеен уикенд обяд -първа серия .

Мнението беше редактирано от I`M на 02.11.19 12:21.

02.11.19
15:43

Както казват старите джентълмени от книгите на Удхаус(ако не се лъжа):
-Мъжът в брака трябва да избере-или да е прав,или да е щастлив!

05.11.19
09:54

Тренировка :

Кръгове от:

1. Лег от обратен наклон 5х 110,110,110 кг.
2. Тяга - 3х120,120,120 кг.
3. Клек с дъмбели - 5 х 15,15,15 кг.
4. Преса с дъмбели - 6 х15,15,15кг.

Кръгове от :

1. Полулег с дъмбели д.в.д- 6х30,30,30кг.
2.Мечка - 6 х45,60,60 кг.
3. Зерчер - 3 х 60,80,80кг
4. Странично разтваряне с дъмбели - 6,6,6

Тренировка на около 32 часа фаст, 26 от които и без вода. Изтощен бях като цяло и се поизморих. Имаше някой в залата които не се беше къпал или не си беше прал дрехите сигурно от предишните няколко посещения и като приключих тичах навън да дишам, като риба скочила отново във водата, след като неволно е попаднала на сушата.

Ще откарам четиридесет и няколко часа фаст до вечерта . Вечерта ще ме чакат свински гърди в сос от мед и лимон, надявам се да са приятно запечени и да носят аромат , който да подсеща рецепторите какво ги очаква. Сега трябва подхващам задачите за деня .

05.11.19
11:36

казано от Иван Марков на 05.11.19, 09:54:

Тренировка на около 32 часа фаст, 26 от които и без вода.

Сухия фаст е нещо изключително глупаво и опасно.

05.11.19
11:52

казано от James Hinks на 05.11.19, 11:36:

казано от Иван Марков на 05.11.19, 09:54:

Тренировка на около 32 часа фаст, 26 от които и без вода.

Сухия фаст е нещо изключително глупаво и опасно.

Да и аз съм общо взето на това мнение, в случая обаче се получи  някакси от само себе си. Вчера  се замотах по задачи  и не пих вода. Вечерта като се прибрах също не изпитвах жажда и така и така не ми се пиеше, та реших да го пробвам. В смисъл не съм го правил целенасочено , тоест да ми се пият яко течности и да не пия за да изкарам сух фаст. И принципно аз като не ям почти не ми се пие вода .

05.11.19
11:54

казано от Иван Марков на 05.11.19, 11:52:

И принципно аз като не ям почти не ми се пие вода .

Обаче е хубаво да се насилваш да пиеш колкото може повече.

05.11.19
11:58

казано от James Hinks на 05.11.19, 11:54:

казано от Иван Марков на 05.11.19, 11:52:

И принципно аз като не ям почти не ми се пие вода .

Обаче е хубаво да се насилваш да пиеш колкото може повече.

Знам , в повечето случаи обаче забравям. През деня ако изпия - 300-400 мл. пак добре, а бутилката с вода ми е пред очите. Иначе като седна да вечерям си пия в период от час 2-3 литра вода, някой път и повече. Просто приемът се случва основно вечер.

05.11.19
13:24

Доктор ми каза, че ако се потиш много и не приемаш вода по време на самата тренировка, особено ако си предразположен, започва натрупане на калцификати в отделителната система и пиенето на вода след това не помога. Ако не си хидратиран добре предварително пък се увеличава шанса от от разтежения и разкъсвания на сухожилия и мускули, така че е тъпо да не пиеш вода поне преди да тренираш.

05.11.19
14:41

казано от Brown Bomber на 05.11.19, 13:24:

Доктор ми каза, че ако се потиш много и не приемаш вода по време на самата тренировка, особено ако си предразположен, започва натрупане на калцификати в отделителната система и пиенето на вода след това не помога. Ако не си хидратиран добре предварително пък се увеличава шанса от от разтежения и разкъсвания на сухожилия и мускули, така че е тъпо да не пиеш вода поне преди да тренираш.

Аз не казвам , че е умно , а че като не изпитвам жажда не се и сещам да пия  през целия ден, не само преди тренировка.

06.11.19
20:43

Храната след около 24 часа фаст:

1. Манджа, две пържени яйца, филия хляб, бананово руло.

Седя си вкъщи и си мисля хем съм дебел, хем съм много гладен. В крайна сметка си останах само дебел. Понеже бях казал на жена ми, че няма да ям днес бе направила на децата манджа с домати, свинско и ориз - нещо което не обичам.Хапнах малко, но не ми беше по вкуса и ударих две яйца.

Днес доста работа имах .Тръгнах си малко по - рано , за да избегна големите задръствания. За разлика от изминалите дни днес си карах айляк. Слушах чичо Л как говори за  любовта си към жените, а мацката която му припяваше имаше толкова первезен глас, че чак  ме направи щастлив , подобно на едно време,  в края на 90-те , когато си пуснахме кабелна и за първи път гледах фешън ти ви. Който е дърт като мен и помни ефир едно и две и достъпа на юнушите до таквъв тип развлекателни програми ,знае какво имам предвид 

Иначе преди да седна да ям щерката няколко пъти идва да ми казва, че имало някакво много хубаво бананово руло в хладилника, ама си мълчи , че тя го е правила.Вкусен беше.
Иначе понеже на щерката и тежи раницата обикновенно аз я нося. Все едно съм ученик  -35 годишен ученик с лилава раница ,,.

Мнението беше редактирано от I`M на 06.11.19 20:58.

07.11.19
17:55

Тренировка:

Трисети от :

1. Полулег - 5х100кг., 5,4х110кг.,5х100кг.
2. Набиране подхват - 3,4,5,3
3. Зерчер - 3х60,80,90,100кг.

Трисети от :

1. Лег с дъмбели - 6,6,6 х30кг.
2. Мечка - 6,6,6х50кг.
3. Преден клек - 1х100кг., 3,3,3 х90кг.

Доволно днес. На зерчера за първи път слагам 100кг. Тежаха ми доста, но и трите повторения си бяха добре.После забравих , че съм правил на 100 и си мислих, че на предния клек почвам с 90 кг. Натежаха ми доста и ги оставих на първото. Чак като реших да сваля на 80 се сетих, че съм оставил 100. Ако знаех, че са 100 нямаше да ми тежат толкова.На третата серия на полулега с 100 пробвах раменен хват или близък до него, така ме заболяха лактите, че едвам направих четворка. После взех петичките от лега за зерчера и забравих, че ги ввзех, та правих с 100, които ми се сториха леки, ама като ги разтоварвах сесетих, че метнах петиците на зерчера. Абе днес определено концентация никаква.

Храната:

1. Хапки от пилешки гърди и млечно-майонезне сос, няква питка тип кроасан.
2. Ще е някакъв тостер сандвич и слънчоглед.

И друг път съм го писал,но пилешките хапки, които прави жената на с домашния майонезено-млечен сос са един път и като хапнеш един път искаш да хапнеш втори, като хапнеш втори искаш .. и така докато свършат. Обикновенно свършва първо соса, щото хапките са приготвени по начин, който някакси ги прави жадни за соса. Не мога да се оплача.

Днес един изнервен ден, леко каръшки , с много непредвидени обикаляния. С оглед на коментарите напоследък как се тренира по фитнесите, ще спомена, че като правя зерчер или преден клек , на другите трениращи определено им е странно... има толкова машини, пък аз се мъча да се контузя с тези безсмислени упражнения...

09.11.19
11:24

Тренировка:

Кръгове от:

1. Лег - 4х140,130,120кг.
2. Гребане Т лост - 5х60,60,60,60 кг.
3. Обръщане от земя - 3х60,70,70кг.
4. Военна преса - 3х60,70,70 кг.

Трисети от:

1. Кофички - 6,6,6
2. Набиране - 3,3,3
3. Странично разтваряне с дъмбели - 6,6,6

Доста тегава тренировка. Силата никва я няма и всяка седмиця пада надолу. Отделно с наближаването на празниците  губя всякакво желание за трениране.На лега супер пределна беше 4-та на 140кг. Аз по това време горе-долу спирам да тренирам или вече съм спрял, та може и натам да отидат нещата.

Храната вчера, след  не знам колко час фаст:

1. Пътсърва със зеленчуци с масло на тиган, филия хляб с майонеза, три кроасана с шоколад, две идеалки.

Днес  - пици и други домашни солени и сладки тестени изделия. Чака ме изключително натоварена и тежка седмица, а при мен като има стрес и/или много работа гладът е особено обострен.

12.11.19
22:16

Тренировка:

Двусети от:

1. Лег от обратен наклон -5х100,110,110,110кг.
2. Тяга - 3х120,120,120,120кг.

Двусети от:

1. Клек с дъмбели - 5х15,15,15,15кг.
2. Раменна преса с дъмбели - 5х15,15,15,15кг.

Двусети от:

1. Полулег с дъмбели - 6,6,6,6 х30 кг.
2. НАбиране - 4,3,3,2

Двусети от:

1. Преден клек - 3х90,90,100кг.
2. Странично разтваряне с дъмбели - 6,6,6 х10кг.

Днес реших да внеса малко промяна в тренировките, като реда и вида на упражненията общо взето си остават същите. Разбих кръговете на двусети. Първите три двусета направих по две врътки без никви почивка , почивам между 30-60 секунди и след това правих  вторите врътки.На клека  с дъмбели и  раменната преса беше особено изтощително , защото клякам, обръщам дъмбелите правя пресата, директно клякам и обръщам отново без изобщо да пускам дъмбелите. На последните двусети вече се изморих доста и на всяка врътка по около 2 -3 минути почивка и направих три вместо четири врътки.

Храната вчера след около 24 часа фаст:

1. Малко пилешки гърди, две кебабчета(уж не обичам ,а вчера ми се приядоха като ги видях), филия хляб с майонеза, и някакъв сладкиш ядох , за който в момента не мога да се сетя, две ябълки -една райска и една обикновена.
2. Няма
Храната днес , след около 22 часа фаст:

1.Свински врат на фурна с гъбен сос,картофено пюре, домати с някакъв домашен песто сос, който прави баща ми, две филии хляб, около 50 грама уиски, три парчета домашен чийзкейк.

Трябва да спра да пиша домашен/шна пред храната, щото вкъщи общо взето си правим - хляба, сосовете, лютеницата, майонезата и т.н., та то всичко е домашно.
Никата на мен ми хареса много. Нищо , че е бленд.
Много хубав, въпреки, че натоварен ден. Имам чувството, че е четвъртък, а още е само вторник.

Мнението беше редактирано от I`M на 12.11.19 22:26.

13.11.19
20:11

Храната след около 25 часа фаст:

1. Ориз с пилешко филе, кисело мляко, филия хляб, три шоколадови бонбона, чай с уиски и мед.

Жената малко по- мазничък го бе направила ориза, но и така беше доста вкусен.

Днес отново доста работа. Висене по задръствания , тоест нищо извън обичайното.

Утре по план правя трисети и сега имам сложната математическа задача как да разделя един трисет на два двусета.

14.11.19
10:23

Тренировката:

Двусети от:

1. Полулег - 5,5,5,4 х100кг.
2. Набиране -6,3,4,3

Двусети от :

1. Зерчер - 3х 60,60,80,80кг.
2. Мечка - 6 х 55,55,55,55 кг.

Двусети от:

1. Лег с дъмбели - 6х34,34,34,34кг.
2. Мечка - 6х55,55,55,55 кг.

Малко разбивка на тренировката . Най- основното е , че щях да пукна. По едно време ритмичността на сърцето ми беше като техно хава от края на  деветдесетте . Още като направих първата врътка на полулегс и на набиранията си казах - прецаках се. То лежанката до лоста за набирания. Общо взето като стана от Лега и само си вдигам ръцете и си хващам лоста за набиране. Хем са прецаках и едвам дишах и с къв акъл се набутах да правя зерчер и мечка - отново стойката за клек до лоста за мечка. Схемата си беше две врътки последвани  от 30-60 сек. почивка и след това правя останалите две врътки.След втората врътка зерчер краката ми придобиха способностите на Монки Д Луфи . Закрачих неуверено( то как да е уверено като краката се огъваха във формата на буквата “О”) към стойката с дъмбели. Тъкмо се зарадвах, че са сложили нови дъмбели и има един  чифт доста солидно изглеждащи дъмбели и си викам ”  ей ся вече ще се довърша с 50- ките на Лега”, а те изленаха 34-ки . Нищо и с тях щях да пукна. Та така за днешната тренировка.

Сега в главата ми се въртят разни варианти кое , как и кога да направя , че отново се обърка малко програмата.

Мнението беше редактирано от I`M на 14.11.19 10:30.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1