30.11.19
21:53
Здравейте! Имам въпрос относно това упражнение - какви са горе- долу максималните килограми, с които може да се изпълнява? Разбира се, това зависи от тренировъчния стаж и от общата физическа форма на трениращия, интересуват ме ориентировъчни стойности. Ако споделите вие с какви килограми го правите, това също ще ми бъде от полза. Другият ми въпрос е лекия чийтинг при това упражнение допустим ли е, или стремежа трябва да бъде към чисти повторения?
01.12.19
18:26
Здравей! Според мен е хубаво това упражнение да бъде изпълнявано в по-висок брой повторения. Защото е изолиращо и нисък брой повторения с голяма тежест, биха довели до травма. За точна цифра на движението е индивидуално. Намери сам своята тежест, нека тежестта ти позволява да направиш 8-12 повторения. Но трудни, а не да имаш в запас. Но и в същото време със стриктна форма. А като стана дума за форма, може и малко чийтинг. Да речем правиш 8 повторения и не можеш повече, помагаш си леко с тяло, но съвсем леко, недей прекалява за да не се стигне до травма. Като си помогнеш леко, вземи негативната част на движението стриктно, без чийтинг. И така да речем ще стигнеш 3-4 повторения отвъд отказа си. И не забравяй, бицепсовото сгъване е едно малко допълнение. Базовите упражнения са си основата. Надявам се да съм бил полезен. Успех! 🙂
01.12.19
19:52
Благодаря ти за отговора. И аз досега гледам да го правя със стриктна форма, като си позволявам лек чийтинг понякога. Като допълнително упражнение ми е, да. Правя също гребане с щанга и лег, вкъщи тренирам. Засега само тези три упражнения правя.