Бицепсово сгъване с щанга

30.11.19
21:53

Здравейте! Имам въпрос относно това упражнение - какви са горе- долу максималните килограми, с които може да се изпълнява? Разбира се, това зависи от тренировъчния стаж и от общата физическа форма на трениращия, интересуват ме ориентировъчни стойности. Ако споделите вие с какви килограми го правите, това също ще ми бъде от полза. Другият ми въпрос е лекия чийтинг при това упражнение допустим ли е, или стремежа трябва да бъде към чисти повторения?

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

Здравей! Според мен е хубаво това упражнение да бъде изпълнявано в по-висок брой повторения. Защото е изолиращо и нисък брой повторения с голяма тежест, биха довели до травма. За точна цифра на движението е индивидуално. Намери сам своята тежест, нека тежестта ти позволява да направиш 8-12 повторения. Но трудни, а не да имаш в запас. Но и в същото време със стриктна форма. А като стана дума за форма, може и малко чийтинг. Да речем правиш 8 повторения и не можеш повече, помагаш си леко с тяло, но съвсем леко, недей прекалява за да не се стигне до травма. Като си помогнеш леко, вземи негативната част на движението стриктно, без чийтинг. И така да речем ще стигнеш 3-4 повторения отвъд отказа си. И не забравяй, бицепсовото сгъване е едно малко допълнение. Базовите упражнения са си основата. Надявам се да съм бил полезен. Успех! 🙂

Благодаря ти за отговора. И аз досега гледам да го правя със стриктна форма, като си позволявам лек чийтинг понякога. Като допълнително упражнение ми е, да. Правя също гребане с щанга и лег, вкъщи тренирам. Засега само тези три упражнения правя.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1