казано от karfi4ka на 27.11.19, 12:53:
Тук е мястото да отбележа, вероятно за стотен път за десетте години, в които водя тоя дневник, че липсата на тренировки с тежести, под някаква форма, за повече от 3-4 дни, кара съзнанието ми да вижда някои неща от живота в по-черни краски, отколкото са те всъщност.
Този проблем си има много лесно решение - не спирай тренировки за повече от 3-4 дни. 🙂
Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.11.19 13:51.
Абсолютно. Просто в този случай се натрупаха обстоятелства, трябваше да тренирам в неделя, но като ми казаха никакъв сутиен до сряда...влязох в кръга 😂
казано от karfi4ka на 27.11.19, 14:19:
Абсолютно. Просто в този случай се натрупаха обстоятелства, трябваше да тренирам в неделя, но като ми казаха никакъв сутиен до сряда...влязох в кръга 😂
No bra week? Винаги одобрявам такива инициативи, независимо дали заради обществени кампании, пресни татуировки или просто заради добруването на мъжката част от човечеството!
казано от Кикаха на 27.11.19, 13:48:
Като заздравее, снимай и татуирания 🙂
Заздравяло е почти, то е контур, не е много тежко да оздравее, ама не съм се снимала. Ще го направя уикенда.
Бобиииии 😂😂😂😂😂
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 27.11.19 15:50.
28.11.2019г.
Тренировка:
През десет секунди:
10х3 х мъртва тяга@53кг;
12х2 х лежанка@33кг;
10х3 х руски суинг@24кг;
Нищо за отбелязване, освен, че бързах много и оставих суинговете на 10.
30.11.2019г.
Тренировка:
През 10 секунди:
12х2 х преден клек@30кг;
10х2 х набиране с успореден хват;
10х2 х раменна преса@2х8кг;
Клекът добре, набиранията супер - осем стабилни подхода, помощ в деветия и десетия само на второто повторение, изглежда настъпва адаптация. Или не... защото пресата в десетия подход беше кошмар и прецених да не се кривя за още два.
01.12.2019г.
Тренировка:
През десет секунди:
10х3 х мъртва тяга@53кг;
14х2 х лежанка@33кг;
10х3 х руски суинг@24кг;
Нещо много важно за отбелязване - откакто съм качила тягата на тройки на 53 кила, подходите до един, всяко повторение в тях, са touch-and-go. Днес, всички подходи, всички повторения бяха НЕ-touch-and-go. Отнякъде извадих някаква мощ на нервната система и нямах никакви проблеми да оставям и да тръгвам пак. Лежанката беше много лека, четвъртък същата тежест тежеше ужасно. Суинговете ми досадиха и оставих на 10.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 01.12.19 16:35.
казано от karfi4ka на 01.12.19, 16:35:
Нещо много важно за отбелязване - откакто съм качила тягата на тройки на 53 кила, подходите до един, всяко повторение в тях, са touch-and-go.
🙂 Тук съм готов да поспоря с теб - първото повторение няма как да е touch-and-go по очевидни причини.
Другите могат, но не бива. 🙂
Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.12.19 13:08.
Добър аргумент 😂😂😂 Няма да спорим, защото си прав. Първото не е. Не бива, да, не ми и харесва, но в началото като започнах тройките, установихме, че развалям формата, ако заходя пак за второто и третото, но не правя това, ако е touch-and-go. Затова запазих така, макар и рисковано. Няма проблем сега, ще видим тази седмица как ще е, просто изведнъж стана готова да захождам пак, без да развалям формата. Иначе аз изобщо не обичам тъч-енд-гоу изпълненията.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 02.12.19 17:14.
казано от karfi4ka на 02.12.19, 16:36:
Добър аргумент 😂😂😂 Няма да спорим, защото си прав. Първото не е. Не бива, да, не ми и харесва, но в началото като започнах тройките, установихме, че развалям формата, ако заходя пак за второто и третото, но не правя това, ако е touch-and-go. Затова запазих така, макар и рисковано. Няма проблем сега, ще видим тази седмица как ще е, просто изведнъж стана готова да захождам пак, без да развалям формата. Иначе аз изобщо не обичам тъч-енд-гоу изпълненията.
Изгледай внимателно чичо Рипетоу какво казва за позицията на тягата:
Не виждам как е възможно при оставяне на щангата да я разваляш, а при чукване - не. По-вероятно е просто да не забелязваш.
Мдам... твърде е вероятно, макар наистина много да внимавам.
05.12.2019г.
Тренировка:
14х2 х преден клек@30кг;
12х2 х набиране с успореден хват;
12х2 х раменна преса с успореден хват@2х8кг;
На набиранията избухнах, 9 стабилни подхода, второто повторение в десетия крашнах и не успях да стигна догоре. 11 и 12 с помощ на второто повторение.
Вторник не тренирах поради лош тайминг
05.12.19
14:22
казано от karfi4ka на 05.12.19, 12:46:
На набиранията избухнах, 9 стабилни подхода, второто повторение в десетия крашнах и не успях да стигна догоре.
Значи там е трябвало да приключих с тях, не да мъчиш още.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 05.12.19 14:22.
казано от James Hinks на 05.12.19, 14:22:
казано от karfi4ka на 05.12.19, 12:46:
На набиранията избухнах, 9 стабилни подхода, второто повторение в десетия крашнах и не успях да стигна догоре.
Значи там е трябвало да приключих с тях, не да мъчиш още.
Абе, знаеш ли защо направих още два подхода? Защото откакто правя два отгоре, долните се стабилизират. Мислиш ли, че има връзка?
05.12.19
16:26
Долните сигурно означава предишните 😄
Връзка има, но не е нужно на всяка цена. Толкова откази са излишни.
08.12.2019г.
Храна:
- яйце, пастърма, кашкавал в тортила;
- кюфтета от плешка, картофи, моркови и лук на фурна;
- малък ром, 1/2 кен кола с кафе, портокал;
Тренировка:
През десет секунди:
12х3 х мъртва тяга@53кг;
12х2 х лежанка@33кг;
12х3 х руски суинг@24кг;
Всичко много добре, много лека тягата, много. Затова направих още два подхода. Гледах около 200 пъти клипчето на Боби, уж всичко така се опитвам да правя, но има винаги накъде да се подобряват нещата, колкото не обичам да клякам, толкова обичам да дърпам тяга.
Недотам добри снимки на татуирания гръб, ама на никого не му се занимава да наглася светлина, а и в крайна сметка - магаре застанАло, магаре излезнАло.
П.п. Добавям храна, ще подписвам малко, докато не ми омръзне.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 15.12.19 13:21.
10.12.2019г.
Тренировка:
12х2 х преден клек@30кг;
Аванс на клека, отказ в десетия подход на набиранията, прилична преса.
Вчера бях на репетиция, за първи път от два месеца. Прибрах се кисела и отчаяна.
Добавям си храната:
- банан + скир боровинка;
- една лъжица бял протеинов крем ( 😂 );
- два кроасана с масло;
- моцарела, бекон, варено яйце, синьо сирене, зелена чушка и морков, набутани в тортила;
- малък ром, 1/2 кен кола.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 10.12.19 20:54.
12.12.2019г.
Тренировка:
През десет секунди:
12х3 х мъртва тяга@53кг;
14х2 х лежанка@33кг;
12х3 х руски суинг@24кг;
Лелее, тая тяга, много олекна! Не знам какво се случи! Боже, само преди месец тия тройки ме мачкаха брутално! Лежанката много добре, още малко и ще се престраша за още 2.5кг и тройки. Тоя суинг ми е много лек и ми е много скучно, и не мога да ги докарам 20, нищо не усещам 😂
Най-сетне имаме течен магнезий, мноооого яко!!! Ще мога да се набирам и с къпана коса 😂
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 15.12.19 11:00.
казано от karfi4ka на 12.12.19, 12:00:
Лелее, тая тяга, много олекна! Не знам какво се случи! Боже, само преди месец тия тройки ме мачкаха брутално!
Забелязал съм, че при интервалите адаптацията се случва скокообразно, а не постепенно. Нямам обяснение защо, а наблюденията ми са върху точно един човек (мен), просто споделям. 🙂
Аз точно това обяснявах на Десо, за твоите наблюдения, друг път също сме го коментирали с теб, че е рязка. Много е интересно. Чак не ми се вярва, не, че не се е случвало и друг път, та чак сега го забелязвам, ама това ми е прясно. Интересно ми е защо не ми се случва с клека? Клекът ми просто цикли и няма адаптация, вярно, че разнообразявах малко с оувърхед и гоблет, ама ...
14.12.2019г.
Тренировка:
14х2 х преден клек@30кг;
14х2 х раменна преса с успореден хват@2х8кг;
Много лек и стабилен клек, доста зле набиранията - отказ в осмия подход. Много лека преса.
След известно време:
1х1 х набиране с успореден хват@5кг (много леки, много);
2х1/2 х набиране с успореден хват@10кг (беше ми скочил адреналинът според мен и това ми попречи, макар че Десо твърди, че ръцете ми са били уморени, защото отказът настъпваше след средата на движението).
Е така, да видя какво е положението 😂😂😂
Храна:
- две яйце, кашкавал, синьо сирене в тортила;
- луканка, 1-2 соленки.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 17.12.19 21:07.
15.12.2019г.
Тренировка:
През десет секунди:
12х3 х мъртва тяга@53кг;
9х3 х лежанка@35кг;
15х3 х руски суинг@24кг;
Много лека тяга, учудващо, с оглед на зверската мускулна треска от трите (😂😂😂) набирания с тежест вчера. Реших да пробваме да качим лежанката, до седмия подход, включително, идЯлно. В осмия подход - отказ на третото, нещо се уплаших и загубих увереност, реших да пробвам още един подход, да видя дали ще се събера, е не успях да се събера, отказ на третото. Днес суинговете са 15 не от скука, а от неможене, токът ми беше тотално спрял;
Храна:
- едно варено яйце, суджук, синьо сирене в тортила, моркови, чушки;
- 3-4 палачинки със сладко от сини сливи и кашкавал, една фирма в бял шоколад;
- сок от джинджифил и лимон, малък ром;
- леща с моркови, чушки и лук.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 17.12.19 21:05.
17.12.2019г.
Тренировка:
12х2 х преден клек@30кг;
10х2 х раменна преса с успореден хват@2х8кг;
#10заРали;
Много лоша тренировка, отказ в осмия подход на набиранията, пресата едвам я премъчих.
От петък ме мъчи адска хрема.
Храна:
- банан;
- нахут с броколи, моркови и чушки, моцарела, агнешко кюфте;
- две лъжички протеинов крем;
- вафла “Ана”;
- кюфте, нахут;
- по-малък от малък ром, сок от джинджифил, лимон и портокал, 3 мандарини.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 17.12.19 20:59.
19.12.2019г.
Тренировка:
През десет секунди:
12х3 х мъртва тяга@53кг;
10х3 х лежанка@35кг;
15х3 х руски суинг@24кг;
#10заРали
Тягата много добре, не й се дадох толкова лесно на лежанката днес, отказът беше в десетия подход. Не натисна ли, няма да се адаптирам.
20.12.2019г.
Тренировка:
12х2 х преден клек@30кг;
#10заРали.
Тренирах днес, защото ще излизам нощно довечера и не знам кога и в какво състояние ще се прибера, респективно дали ще мога да стана рано за тренировка. Под “в какво състояние” визирам, че в рамките на такива излизания почти не сядам и цяла вечер танцувам, даже без да консумирам алкохол, след което съм смачкана. Като цяло дали пия или не пия е без значение, ако цяла вечер се разбивам от танци-манци и си слегна след 2 (с моя афинитет към лягането в 22:00). Хубавото е, че при такива изживявания изпивам литри вода.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 20.12.19 19:42.
Мда, добре, че тренирах вчера, щото акустирах в 5:00 вкъщи, а в 8:30 Дамян дойде да се гушкаме, ама като е в просъница, си слага ръката в косата ми и започва да тупка, та спането не беше точно спане 😂😂😂 От 22:00 до 5:00 седнах за първи път около...3:30 😂 Когато бяхме останали двама и ...ни казаха да си ходим 😂😂😂 макар че ние имахме потенциал за още танци и имахме недопити напитки. Но както и да е 😂😂😂 Последва лека нощна разходка в бъбрене 🌞
Имам мускулна треска на предните бедра, не е от клека, а от нощното “low, low, low, low” 😂😂😂
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 21.12.19 16:04.
22.12.2019г.
Тренировка:
През десет секунди:
10х3 х мъртва тяга@53кг;
10х3 х лежанка@35кг;
12х3 х руски суинг@24кг;
Сутринта:
Десо: Игличе, ставай да се оправяш за залата.
Аз: Десо, не мога, всичко ме боли.
Дамян: Кой ще е днес в залата?
Аз: Бойко.
Дамян: Супер, ще играем шах!
Аз: Ама ти няма да ходиш, защото аз няма да тренирам и трябва да ходим на рожден ден.
Последва рев защо няма да ходим в залата ..
Аз: Ох, добре, ставам да се оправям и отиваме.
Така че нямах сили за трениране, но Дамян настоя да се ходи в залата 😂 Обаче много бързахме.
Тягата добре, не натиснах твърде, защото наистина нямах много енергия. Лежанката тежка, ама отказът беше я десетия подход.
22.12.19
18:36
Трябва да ги черпиш Десо и Дамян 😄
24.12.2019г.
Тренировка:
14х2 х преден клек@30кг;
Много, ама много силна тренировка. Имах съмнение, тъй като в неделя се подлъгах с едни шотове и вчера бях безсилна, прекарах деня на дивана, в гушкане на мечето. Та, неочаквано, днес избухнах. Клекът стабилен, но набиранията бяха умопомрачително добре - никакви откази, много леки. Пресата също много добре. Имам подозрения, че трябва да кача тежестта на клека, респективно да мина към тройки, но не съм сигурна.
#10заРали
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 24.12.19 12:32.
26.12.2019г.
Тренировка:
През десет секунди:
12х3 х мъртва тяга@53кг;
10х3 х лежанка@35кг;
20х3 х руски суинг@24кг;
#10заРали
Отлична тренировка.
Вчера хапнаха прилично 😂
28.12.2019г.
Тренировка:
14х2 х преден клек@30кг;
#10заРали
Тренировката много силна. Обаче...правих скокове на кутия. Та те и бърпитата ми показват колко ужасно тромава съм, ама много тромава се чувствам, като чувал с картофи.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 28.12.19 13:05.
казано от karfi4ka на 26.12.19, 12:28:
Отлична тренировка.
Е то не може всеки път, в твърде дълга серия от силни тренировки влязох, ред беше за отвратителна тренировка.
29.12.2019г.
Тренировка:
През десет секунди:
10х3 х мъртва тяга@53кг;
5х3 х лежанка@35кг;
5х2 х лежанка@33кг;
10х3 х руски суинг@24кг;
На тягата, в осмия подход РЯЗКО натежа, все едно бях сложила 5 кила отгоре, не знам, разместих ли се нещо, не съм разваляла техниката според спотъра, обаче мъка. Естествено оставих на 10 подхода.
На лежанката някакъв кошмар - тръгна зле, лявата лопатка яко бягаше, уж я подготвям добре и като тръгна надолу я отпускам сякаш. Не можах да се преборя до петия подход и, опитвайки да бъда разумна, махнат тежест и намалих повторенията. Довърших с още 5 двойки до десет подхода, но вече безкрайно раздразнена.
Суинговете ги направих без грам мотивация, колкото да не е без хич.
Подозирам късното лягане (след 01) като източник на лошата форма днес, ама пустият вещер е виновен ... И едни домашни суджуци, дето пристигнаха вчера от Сливен, които правиха компания на вещера до посред нощ.
Покифлях докато чаках Десо да приключи своята тренировка, но и за кифлеене нямах ентусиазъм и след 2-3 кадъра всичко приключи.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 29.12.19 12:26.
31.12.2019г.
Тренировка:
14х2 х преден клек@30кг;
Прилична тренировка.
В неделя бяхме на гости на Саня и g1ps. Менюто беше много сериозно...така че не можах да хапна нещо до понеделник около 16:00 - вълшебни домашни пици и вълшебни фурми...и невероятно кафе 💛
Преди този момент планирах да тренирам в понеделник, за да завърша годината на 31.12 с тренировка Б, но не се случи така. Та вчера се шлях цял ден, което беше прекрасно.
Ще си напиша едно обобщение на годината в отделен пост.
Санчи ми подари роклА, идеална за татуса ми:
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 31.12.19 12:44.
Кратко обобщение:
Най-важното е, че сме здрави. Дано да продължи.
Годината беше хубава, дано и занапред е така.
Успях да се завърна в залата стабилно и без прекъсване в последните 6 месеца, но поставих началото на редовни тренировки (но с прекъсвания) още със започване на годината, като се включих в бийчбодито. Така и не се измерих (със сантиметър, защото на килограми се движа между 50 и 52, с тенденция да задържа 52, което не съм сигурна дали ми харесва, но засега не ми пречи), но се чувствам в една от най-добрите си форми и като сила, и като визия. Основната цел на предизвикателството беше постигната - тренирам редовно.
Дано новата година е поне толкова добра, колкото тази.
Живот в здраве и мир желая! Дано!
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 31.12.19 16:53.
01.01.2020г.
Храна:
- вафла “Хели Ретро”;
- пилешка пържола в було, яйце, краставица, моцарела в тортила;
- ред голям Линд с цели лешници и стафиди, кафе, 20 г уиски;
- салата риба тон, картоф, морков с една ч.л. майонеза, суджук, студен чай;
Ще опитам да отбелязвам храната и в нетренировъчни дни, за пълнота на дневника.
Вчера, докато вадех сватбените чаши, установих, че трябва да го подредя, та днес, докато подреждах, попаднах на поканата за сватбата ни и нашите две сватбени картончета 💚💚💚
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 01.01.20 22:44.
02.01.2020г
Тренировка 1:
Загрявка:
1х7 х мъртва тяга@53,5;
1х7 х лежанка@35,5кг
През десет секунди:
10х3 х мъртва тяга@53,5кг;
10х3 х лежанка@35,5кг;
20х3 х руски суинг@24кг;
Дообре, добро начало на годината откъм тренировка. Тягата супер. На лежанката отказ в десетия подход, на третото повторение, но много стабилно до осмия, в деветия психиката (а и лопатката) взе да поддава, но натиснах и нямаше отказ. В десетия не можах да стабилизиран лопатката и отказ. Суинговете отлично, щях да повърна накрая 😂
Добавям си по 500 г, обикновено закръгля без тях, защото така бях почнала, ама сега ги вкарвам и ще си ги пиша, не, че не са в рамките на статистическата грешка при мен 🌞🌞🌞 и ме правят особено по-силна.
Отбелязвам си вече и загрявката, която на лежанката е за първи път, обикновено загрявам само за тягата с работната тежест. Много интересно е, че на загряващата серия, която беше седмица на 35, имах аванс от по е още две повторения, а същевременно след тягата ми тежи яко!
Храна:
- в тортила варено яйце, парче бяло саламурено сирене, краставица, царевица, 1/2 чаена лъжичка майонеза;
- домашна точена баница със сирене, айрян, червено вино, глътка шампанско, квадратче баклава.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 02.01.20 22:29.
03.01.2020г.
Храна:
- варено яйце, синьо сирене, тортила;
- два бонбона “Тофифи” + вафла “Ана”;
- варено яйце, синьо сирене , зелник, суджук.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 03.01.20 22:36.
04.01.2020 г.
Тренировка 2:
Загрявка:
1х5 х преден клек@33кг;
През десет секунди:
14х2 х преден клек@30,5кг;
10х2 х раменна преса с успореден хват@2х8кг;
Разногласия със спотъра и сина му спряха пресата на 10 подхода. Имах сила, но се ядосах, а като се ядосам, съм чао.
Иначе едва се събрах да се завлека в залата, защото от 3 седмици ме мъчи задна хрема, боли ме гърло... имам и някои симптоми на синузит. Чистя си носа с необходимата честота, но не мога да се преборя. Вчера отидох на УНГ (преди това съм ходила да ме прегледат, но ми казаха, че е вирусче с не особено голяма тежест), малко съм скептична към лекарката, защото изрично й казах, че нямам проблем с дишането през носа, а после видях, че в амбулаторния лист пише “оплаква се от затруднено носно дишане”. Тя технически каза, че не е нещо кой знае колко сериозно като инфекция, но си имам бактериална в носа и...ми предписа антибиотични капки... След цял ден мислене...оставих 50 лева в аптеката. Скептична съм, че имах нужда от всички тия неща. Но хайде.
Храна:
- два кроасана с масло, суджук, кашкавал, яйце;
- ред шоколад, кафе;
- райска ябълка;
- камамбер, зелник, салата морков, червено цвекло, ябълка;
Получих подарък от Точката ❤❤❤
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 04.01.20 20:51.
04.01.20
16:08
Преди 2 години и 4 месеца, края на лятото, имах някакви подобни проблеми - основно с носа. Не можех да дишам, ксилометазолин през половин час и ефект нулев. Температура около 37,5-38 градиса Целзий. Около синусите над носа, под челото, буквално усещах топлината. 3-4 дни на АБ, и всичко се оправяше. В рамките на 1 месец, се случи два пъти да пия АБ. След всяка елементарна настинка влачех три седмици хрема.
Ще ти кажа аз как се спасих. Почвайки втория курс с АБ, си купих и джала нети каничка и отначалото, сутрин и на обяд, промивките отнемаха ...10 минути. Просто беше невъзможно да пробие физиологичният разтвор. Вечер, малко преди сън, инхалация с 3-4 литра вряла вода с натриев бикарбонат , последвана отново с джала нети промивка. След около седмица, спрях с инхалациите. Останаха само джала нети промивките и ги правих няколко месеца. Ако го превърнеш в рутина, още по - добре. Отначалото, поне на мен, ми беше отвратително. После се свиква. След време, смея да кажа и приятно.
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО забравих за ксилометазолини и прочие... Понастоящем, почти не боледувам, а когато се случи, хремата пак си отмшумява последна, но след ден-два. Главоболията и тях ги забравих, почти. Като цяло ми се подобри естественото дрениране на синусите, което е важно. Криво е много това полежение. Много гаден дискомфорт и създава дефицит на кислород. Успех с преборване
Мнението беше редактирано от Lyubomir Zaykov на 04.01.20 16:13.