Леко раздвижване

Прескочи до:

17.08.19
20:59

Аз качих Гросглокнер и то си мина време вече. Мога да пиша цяла нощ. Не знам какво тренирам, ама днес цял ден от 6 до 18 почти без спиране работих селска работа и нацепих 4 кубика дърва, които бяха бая тежки и имаха съкове, та от състояние Мики Маус, сега съм като супермен 🙂 няма какво друго да кажа, нито глезени ме интересуват, нито мазнини. Леко съм отпуснал коремче, ама то дава издръжливост 🙂

17.08.19
22:02

Понеже се беше направил на интересен относно цепене на дърва в друг дневник, трябва да знаеш, че цепене под 10 кубика на ден е женска работа 🙂

п. с. Сега не мога да вдигна брадвата, но това е друг въпрос.

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 17.08.19 22:04.

18.08.19
07:31

казано от Brown Bomber на 17.08.19, 22:02:

Понеже се беше направил на интересен относно цепене на дърва в друг дневник, трябва да знаеш, че цепене под 10 кубика на ден е женска работа 🙂

.

Нямам навика да се правя на интересен, така си го разбрал. То правих много други неща оше и ме хвана и слънцето. А и във всяко едно нещо ставаш толкова добър колкото го практикуваш 🙂

18.08.19
10:16

казано от kaloyan на 18.08.19, 07:31:

А и във всяко едно нещо ставаш толкова добър колкото го практикуваш 🙂

Започвам да развивам непоносимост към заучени изрази, въпреки че и аз ги ползвам. Онзи ден отново чета един изявен форумен културист, който като стане въпрос за храна, започва с неговите телешки консерви и “месо се прави с месо”, ако чете искам да го попитам, хляб с хляб ли се прави?

18.08.19
13:51

Мисля ще се разберем с теб. Моите не са заучени фрази. Просто не цепя дърва постоянно и нямам техника. Баща ми който е на 70+ знае къде да удари и да не се мори излишно. Аз уж знам, ама така си мисля и хамаля. Затова казах че ако искаш да станеш добър в нещо, се занимаваш с него. А не да ходиш да гребеш и да мислиш че ще си силен и на друго.

П.С относно заучените фрази и теориите и аз ги ненавиждам. Затова гледам да си спестявам все повече и повече излишното писане.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 18.08.19 13:54.

18.08.19
18:41

Една квартална пиянка около 50 кг, цепи дървата на маса народ, но той е спец с брадвата, а друг му ги носи и нарежда.

За гребането не съм съгласен, освен това и обратното е валидно. Браян Шоу остави замислен един бивш тюлен, на импровизирано състезание на гребен тренажор.

18.08.19
21:59

казано от Brown Bomber на 17.08.19, 22:02:

..... трябва да знаеш, че цепене под 10 кубика на ден е женска работа 🙂
.....Една квартална пиянка около 50 кг, цепи дървата на маса народ, но той е спец с брадвата, а друг му ги носи и нарежда.

Не е баш така,освен ако не се шегуваш за първото.Много зависи какви са дърветата,къде са расли,и не на последно място на какви размери ги цепиш,за малка печка,за парно и т.н.
Цепя дърва от поне няколко години преди ти да се родиш и смея да твърдя,че знам как се прави,но съм попадал на какви ли не случаи.Бук прав като струна,но нарязан на метър не влиза клин в него да мреш 🙂  И т.н.
Колкото до селския цепач,наистина е по-лесно да ти ги доставят на дръвника 😄 ,но и този пример с гумата съм го пробвал и става,иновативност си е 🙂
Цепене с гума

Мнението беше редактирано от Дидо на 18.08.19 22:00.

ДЕ

18.08.19
22:21

В казармата, в караулното помещение /за тези, които не знаят-една сградичка, в която стояха войниците докато трае 24 часовата смяна за пазене на съответните постове, 2 часа пазиш, 2 часа буден в караулното и 2 часа спиш и така 4 пъти/ нямахме брадва, а цепехме дървата с кирка, която бяха оставили при печката и дърветата за цепене.....беше с локално парно помещението. Така и не снабдиха караулното с брадва през целият ми 18 месечен престой. Обаче поне изкарах една зима, защото влязох март и се уволних септември на другата година. А тези, които влизаха септември караха по 2 зими. Та то не бе цепене, а удар след удар, докато дървото се разчлени на каквито и да е по-малки, които да набуташ в печката и да затвориш капака. Шибана работа, но нямаше начин. Бая народ и се контузваха, включително в главата и лицето тъй като много често отскачаха дърветата.

Мнението беше редактирано от Деян на 18.08.19 23:20.

18.08.19
22:24

Е то това вече си е войниклъшка гавра. 🙂

ДЕ

18.08.19
22:37

казано от kaloyan на 18.08.19, 22:24:

Е то това вече си е войниклъшка гавра. 🙂

И като казвам дървета за цепене, не разбирай такива готови нарязани пънчета, които обикновено се цепят. Общо взето повечето бяха еднометрови, та и отгоре, но пък и по-тънки де. Кой ще губи време да реже на толкова малки за някакви си войници. Карат ни ги там, хвърлят ги в стаята с печката и ние си ги “оправяме” после. Демек няма и как да удариш дървото като го изправиш. С единия крак стъпваш отгоре да не подскача и както си стои легнало на земята го разкостваш. Е, като се редувате няколко човека става работата 💪
ПС-имах предвид кирка, не мотика. Т.е. май идва още по-гадно, защото кирката и от двете й страни-острата и по-широката, бе доста поизтъпена. 😀 Поправих го и горе в предходното ми мнение.
Сега наизбълваха спомените ми. Имаше и трион с една ръкохватка, демек може да реже един човек, а не да дърпат и бутат двустранно двама души.

Мнението беше редактирано от Деян на 18.08.19 23:25.

18.08.19
23:54

Няма безплатен обяд...опсс безплатно намаление с 6 месаца 😄 Ти се радвай,че не си бил първия набор с намалението...че какви чудесии е имало от старите кучета от две годишната служба...

Мнението беше редактирано от Дидо на 18.08.19 23:57.

18.08.19
23:56

.

Мнението беше редактирано от Дидо на 18.08.19 23:56.

19.08.19
01:10

В един отрязък от време и ние нямахме брадва и цепехме с бордюр.

19.08.19
09:46

казано от old_man на 18.08.19, 23:54:

Няма безплатен обяд...опсс безплатно намаление с 6 месаца 😄 Ти се радвай,че не си бил първия набор с намалението...че какви чудесии е имало от старите кучета от две годишната служба...

Баща ми е служил 3 год, като всички морски, там вече не знам и не ми се мисли.

По темата, цепенето на 10 кубика е най-лесната работа, мъка е самото мъкнене и хамалогията по подготовка и нареждане, особено ако са метровки.

казано от old_man на 18.08.19, 23:54:

Цепя дърва от поне няколко години преди ти да се родиш и смея да твърдя,че знам как се прави,но съм попадал на какви ли не случаи.

п. с. Дидо, похвално е че цепиш дърва от 10 годишен!

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 19.08.19 10:25.

21.08.19
10:39

Започнах да правя динамични упражнения. Опъва ме още глезена, имам някакви удебеления или сраствания на връзките, ще видя по натам какво ще стане. Малко по бавно върви възтановяването, но и аз не правя редовно упражненията които трябва.
Днес направих 4 км бягане за около 27 минути. Ще карам постепенно, правих и разни упражнения + набирания и лицеви опори. От другата седмица ще възобновя катеренето в зала полека. Бягането още не знам как ще процедирам. Ще бягам октомври на софийския маратон, но има вариант от пълен до 10 км.
Мисля тази събота и неделя да направя Добрила-Ботев, малко да се разкарам. Началото на септември ще ида и до Олимп в Гърция и после средата малко каяк на язовир Кърджали, ако всичко е както трябва, това съм планирал засега.

24.08.19
20:50

Днес стана добро пребиване. Вчера от лифт Сопот и стигнахме хижа Добрила. Там я препоръчвам на всеки най-добрата хижа в България и може да се стигне спокойно с деца. То е по скоро хотел с идеални условия. Тази сутрин тръгнахме и стигнахме Ботев по обяд, после слезохме през хижа Рай до калофер и тук решихме да си направим кефа и да починем. Хубави места, добри хора.

29.08.19
11:08

Днес побягах 7.6 км за 45 минути, леко вдигам километрите, докато усетя че започва леко да ме опъва глезена и почивам. После направих 5 серии набирания + лицеви опори, малко ластик и леки гирички за рамото и ротаторите.

Не знам дали е добре или зле, но когато не спортувам достатъчно започвам да се депресирам, съответно увеличавам алкохол или започвам да пуша. Като движа всеки ден, нямам тези проблеми. Малко съм орязал храната, като съм намалил въглехидратите и карам на салати основно и нищо ми няма. Не съм съвсем стриктен, но мисля че за кратко време ще изчистя мазнините по корема, не всичките че ми трябват.

Друго нещо интересно по уискитата. Преди много пиех Jameson и обичах много 12 годишното, но от доста години не го пия и наблягам на шотландските. За подарък ходих да взимам един 18 годишен и си взех и за мен една бутилка. Това бяха последните 2 в този склад, а той може би е най-големия в България. Питах и за други дали имат, но нямаха нищо. После тръгнах да проверявам и се оказа че 12 годишен няма почти никъде, за 18 положението е подобно. Явно самия производител продава страшно много и явно печели повече като продава по неотлежали.

Някой случайно ако види някъде 12 годишен залежал по случайност, да пише 🙂

П.С 12 годишното са го спрели още 2013-та а даже и не знаех

Мнението беше редактирано от kaloyan на 29.08.19 15:04.

29.08.19
14:20

казано от kaloyan на 29.08.19, 11:08:

Не знам дали е добре или зле, но когато не спортувам достатъчно започвам да се депресирам, съответно увеличавам алкохол или започвам да пуша. Като движа всеки ден, нямам тези проблеми.
🙂

Спортът е естествен наркотик,така че не се учудвай,така си е 🙂

04.09.19
11:31

Правя по някое и друго бягане. Днес 9,4 км за 55 минути. После набирания и лицеви опори.

Станах сутринта в 3 да гледам Григор, голям успех. Че и тотото ми излезе, дано продължи така, че сега му е излязло.

Иначе храната я редуцирам, вчера бях само на домати и чушки + сливи и малко печено домашно сирене вечерта. Голямо прочистване стана 🙂 тея с илачите и там другите тъпотии ряпа да ядат 🙂 Обаче този режим нещо не ми спори, като пътувам се почват баници, алкохол и всичко отива по дяволите. Сега ще пробвам да се стегна леко.

Идеята е да сваля килограмите под 70, в момента съм 72 бях 74. На ниски килограми ми е доста по добре за глезена, при заниманията които имам.

Петък заминавам за Гърция в планината Олимп. Не ходя на национални празници по съседни държави, но този път просто така стана, не мога да го избегна.

04.09.19
11:54

казано от kaloyan на 04.09.19, 11:31:

чушки + сливи и малко печено домашно сирене вечерта. Голямо прочистване стана 🙂 тея с илачите и там другите тъпотии ряпа да ядат

Идеята е да сваля килограмите под 70.

Да ти дам едно прясно сирене..
Голямо прочистване,за 3дена 5 кила надолу)))).

05.09.19
20:53

казано от nervak на 04.09.19, 11:54:

казано от kaloyan на 04.09.19, 11:31:

чушки + сливи и малко печено домашно сирене вечерта. Голямо прочистване стана 🙂 тея с илачите и там другите тъпотии ряпа да ядат

Идеята е да сваля килограмите под 70.

Да ти дам едно прясно сирене..
Голямо прочистване,за 3дена 5 кила надолу)))).

Хахаха, мани че аз имам доста такова 🙂🙂 вече не ми се прочиства повече, утре заминавам за гърция и преди границата, не ми се правят изпълнения пред хиляди хора. Това сирене което имам е точно като твоето, затова го запичам на висока температура 🙂🙂

20.09.19
11:39

Последните седмици доста ходих из планините. Олимп и Пирин и пускам малко снимки. Тренировките не са нищо особено, няма структура. Глезена е все така не особено добре, докато е окей в статичните натоварвания, все още му липсва обхват на дживението и като го натоваря динамично се подува. Така ще е явно, ще трябва много внимателно да се действа, даже вече се изчерпвам откъм идеи. Но както дойде.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 20.09.19 11:39.

ДЕ

20.09.19
11:45

Първо започнах с разглеждането на снимките, т.е. преди да прочета къде е локацията, та като видях първите снимки с магаретата и тия скали, си викам: Тоя Калоян се е замъкнал някъде в Хималаите, да покорява нещо 😀

20.09.19
17:57

Това всъщност са катъри, а не магарета и те така на кервани снабдяват хижите горе. Там няма друг удобен транспорт, те са на по 2700 метра и едната си е голяма, другата по-малка. А пък кончето което е снимано се използва пък за снабдяване на хижа Синаница. Ние в България по традиция много не обичаме мулета и катъри 🙂 само коне.
Иначе за хималаите нямам нито достатъчно свободно време а и желание. То там няма никаква растителност откъдето тръгват трековете и не може да се объркаш 🙂

Мнението беше редактирано от kaloyan на 20.09.19 17:57.

27.09.19
17:36

Днес побягах малко 6.5 км за 38 минути, после лицеви опори и набирания. Упражнения за глезените.
Малко позанемарих тренировките понеже доста ходя напред назад и работа разна, та ме и хванаха нервите днес, понеже малко се наблягаше тези дни по маси и разпивки. Сега позатягаме леко нещата. Но от друга страна пък глезена го товарих по-малко и е по-добре, но още има накъде да се подобрява.
Утре заминавам за района на Безбог, там в неделя ще ходя по полежаните, ушиците и стражите, на един път и слизане от Дисилица. След това мисля малко по редовно да тренирам през седмицата, ако всичко е ок.

06.11.19
09:21

Малко да понапиша, че не съм скоро. Това което се случва за последния месец и нещо е че на работа ми дадоха повече работа 🙂 Спрях бягането временно, не толкова заради глезена, а просто заради другите ми натоварвания. По интересното е че преди 3 седмици май докато ходех из планините, от претоварване ли от какво ме хвана нещо като вирус. Продължих да си ходя, обаче усещам една слабост и мързел се разви покрай това. Усещам се по уморен, отделно на това всички видове сухожилия се оплакаха и леко кръста.
Поради тази причина започнах да правя гимнастика, задължително сутрин, особено упражненията и движенията за глезен и крака.
Още съм отслабнал откъм сила, но пък кондиционно съм доста добре. Ходя сряда рано сутрин на едни занимания и там има фитнес, та може би ще правя след това и тренировка с щанги. Катеренето също го възобнових леко. Планините си вървят, при възможност ходя събота и неделя, даже тази седмица съм из Балкана. Ядовете също си вървят и така 🙂 Засега тренировките са по усет, но са си все така редовни, силовата част с щангите, която липсва си оказва влияние. Прикачвам и 4ри снимки от различни места, където ходих за този период.

Снимка 3, май е от Дончови Караули, но снимка 1 не мога да се ориентирам- от малък Полежан ли е правена?

Иначе планинарството си е страхотна работа... Стига човек да има време и да не е командировка в Бургас от година и половина 😄

06.11.19
11:11

Ааа ти ги знаеш 🙂 Правилно се ориентираш. Ако се увеличи снимка номер 3 се вижда идеално хижа Вихрен и после Бъндеришка поляна. Снимка номер 1 е правена някъде от Стражите, но пак правилно се ориентираш. Това най-вдясно там е Вихрен и Тодорка. Тези 2-та по централно са бъндеришки чукар и муратов, просто се виждат по отдалеч. А този циркус вляво е типицкия. Долу си е демянишката долина.
Другата е Кирилова поляна, правил съм я или от двуглав или от Иглата. По скоро е някъде от двуглав. А пък четвъртата е близо до връх Белмекен и съответно язовира.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 06.11.19 11:14.

Ориентирах се... Почти съм сигурен, че двата в ляво са Башлиица (а не Муратов) и Бъндерица. Муратов мисля, че се пада зад малка Тодорка и почти не се вижда (Тодорка е в сянка, а Муратов плътно зад нея и е леко огрян). В ляво от него трябва да е Гергиица. Даже май и Синаница или Момин връх съвсем леко се подавад отзад 🙂

06.11.19
12:33

Да прав си, недоглеждане. Муратов е точно зад последната Тодорка 🙂
И да Башлийски и Бъндеришки чукар. Местните май им казват Бъндерица и Башлийца, както и ти. Сега доста се позагледах, този до Бъндерица е Спанополски чукар и зад него се подава точно Синаница, сега я гледах на по голяма снимка а това вдясно е точно Гергийца.
Всъщност не е Спанополски а някой от карулите, понеже те го скриват, а пък и той е по вляво.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 06.11.19 12:44.

27.11.19
09:10

Днес си отбелязвам първото трениране в залата, което трудно да се нарече точно тренировка, но поне си спазих обещанието. След сутришното ми занимание, правих разни суперсерии тяга и лежанка + разни машини и набиране, не много структурирано. Откъм сила съм си отслабнал и сега след тягата, кръста се понатегна малко, то и ядрото не тренирам.
Глезена продължава да не е на 100 процента и май тая година няма да го бъде 🙂 а може и въобще. Гледаме позитивно 🙂 по тези празници и ходения из чужбина може да ми се съберат 2-3 седмици без динамични натоварвания и предполагам тогава ще се пооправи почти съвсем и да си оправя мобилноста.
Иначе нещо и стомаха ми не е съвсем ок след този вирус, получавам някакви странни неща, рядко но забележимо.
След като доктора нищо не можа да ми каже, реших да променя малко храната, като я олекотих, и сега се мъча с алкохола, да не пия 🙂 Засега има ефект.

26.12.19
13:27

Днес направих първо бягане, така като гледам от 27-ми септември. 7 км за 45 минути, през пресечена местност. Формата е добре откъм издръжливост, това трасе навръщане си го ползвам като мерило доколко съм добре. Завършва с 1 км баир и ако го тичам без да минавам ходом е добре. В случая го минах без да ходя. После направих някакви суперсерии 4х5 набиране и изхвърляне на пудовка, после пак така гребане и лицеви опори + 4х5 някъде пръсти към лост.
Иначе ходих и на две по сериозни зимни изкачвания. Ходих и до Шамони, но там много лошо време и покарах 1 ден основно. То се оказа че групата са банкет скиори, та след единия ден не можаха да мръднат и съвсем се алкохолизираха нещата.
Събрал съм и малко снимки, като всяка една отговаря на някой месец.

Иначе корема ми мина, глезена е ок, но си е дървен. Тази година не ми беше много силна, контузии, сухожилията по рамената също много се обаждаха. Но за сметка на това май помъдряваме още. Не се хвърлям вече в ненужни каузи и съревнования. Следващата година се надявам да е по-добра, а и да не е пак ще действаме, колкото можем.

Весела коледа на всички, спокойно посрещане на новата година и много здраве.!

Deviant

26.12.19
14:37

Прекрасни снимки!

26.12.19
19:50

казано от Deviant на 26.12.19, 14:37:

Прекрасни снимки!

Ами аз снимам с телефон, предполагам че може и да са по-хубави. Но така или иначе не съм фотограф 🙂

30.12.19
11:25

Днес си направих голям кеф, пак побягах 7 километра при около 200 метра денивелация за 3 км някъде.
Тъкмо на леко навалелия сняг който беше супер. Температурата точно 0 градуса без вятър, идеално. После отвън продължих с пудовката и малко набирания, не съм си давал зор.
Предишния ден също бягах.
Понеже си говорехме за шапки и ръкавици. Горе тялото бях сравнително леко облечен, но с по дебели чорапи, ръкавици и шапка. Аз по принцип загрявам бавно и ръцете винаги ми мръзнат. Вече като минат 30 минути и се понапъна малко се стоплям.

01.01.20
20:09

За много години и от мен. Само здраве искам да пожелая, другото както дойде.
Много добра нова година, не съм прекалявал с алкохола, пийнах си ама без залитане. Сутринта ходих и направих 8 км бягане, доста добре беше пак по същото трасе. Позавъртях пудовката и на лостовете.
Като гледам ще е хубава година, само да не се утрепя някъде. Заминавам събота в района на Мусала. А преди това каквото дойде, но и питиетата се услаждат. Хубавото е когато се тренира и не се прекалява с масите, алкохола и яденето, е че влизаш с летящ старт в новата година, няма депресии, нищо, няма липса на пари, само желание за движение 🙂

06.01.20
21:30

Събота направих един тежък траверс на Мусаленския циркус, вече 4 пъти го правя и все така ми е тежко тежко, даже се чудя какво тренирам. Този път отне 11 часа газихме яко сняг. Заради бягането по баирите съм супер силен първите часове, даже с пъртината нямам проблем да я правя, но после започвам да угасвам.
Качвам малко снимки и мисля да спирам понеже все пак това си е форум свързан с по специфични тренировки а не планинарски.
В сряда ще вдигам тежестки, обаче може и да нямам време за повече, понеже все получавам покани за други спортни дейности и не ги отказвам. Та ще видим. Относно предизвикателството за плочките, ще видя кога да намеря време да се снимам, ама май няма да ми се получи 🙂
Другото нещо е че ще спирам ските на писти, освен извън сезона, тъй като не мога да понасям вече този народ и тези неща по курортите. Ще си взимам туринг екипировка и ще карам извънпистово, това вече е почти сигурно. Но ще имам малко време да го правя.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 06.01.20 21:31.

казано от kaloyan на 06.01.20, 21:30:

Качвам малко снимки и мисля да спирам понеже все пак това си е форум свързан с по специфични тренировки а не планинарски.

Форумът отдавна не е за някакви специфични тренировки, а снимките от планинските преходи са голяма красота, така че не спирай да качваш 🙂 Всъщност, планинарстването си се вписва съвсем добре в тематиката на форума за здравословен начин на живот.

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 07.01.20 09:17.

07.01.20
22:20

казано от Alexander Krastev на 07.01.20, 09:16:

казано от kaloyan на 06.01.20, 21:30:

Форумът отдавна не е за някакви специфични тренировки, а снимките от планинските преходи са голяма красота, така че не спирай да качваш 🙂 Всъщност, планинарстването си се вписва съвсем добре в тематиката на форума за здравословен начин на живот.

Ами добре. Ама като гледам вие си дигате доста сериозно, затова че .. 🙂)

29.01.20
09:07

Това което се случи след последното ми писане, е че чак днес за първи път тренирах с тежести. След интензивното ми занимание, направих клек 4 серии по 8 после супер серия тяга с прави крака и раменна преса прав с дъмбели. След това набирания и кофички в супер серия. Сега очаквам утре да видя какви ще са пораженията.
Бягането правя но само през пресечени месности от 8 до 10 км, когато сваря и имам време.
Алкохола не съм го и спирал, но е по малко. Няма и да го спра.
Напоследък имам доста работа оставам и докъсно. Но пък не ми се отразява на движението. По планините доста обикалям този месец. Бях и по Скакавица и Витоша и Мальовица, по няколко пъти. Другата седмица съм в Пирин.
Глезена ми е станал по-як от здравия, това забелязах, обаче е дървен. Така и не правя мобилност. Мързел ли е, липса на концентрация и време. Но ми трябват точно 10-15 минути сесия вкъщи, даже това си е разтоварване, мога да го комбинирам с ластици. Ама не, нищо не правя. Ще се опитам де.
Това с плочките, май няма да участвам, защото не си оправям храненето. Трябва да е с една идея по-стриктно, ама нещо не ми пука 🙂

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1