Too Little, Too Late

Прескочи до:

13.03.20
09:33

Аз щото съм правил, макар и с 24-ка и точно тясната дръжка ми беше най-гадното нещо - хвата изпускаше преди всичко друго, щото реално може да се държи само на 1 ръка и 1 пръст от другата, или да си ги прихлупваш ръцете една върху друга, което не е ОК.

А Боби, в кой състезателен спорт се ползват пудовки че има състезателни пудовки?

13.03.20
09:52

казано от Димо на 13.03.20, 09:33:

А Боби, в кой състезателен спорт се ползват пудовки че има състезателни пудовки?

Гиревой :)

Bart Simpson

13.03.20
10:00

Аз когато ми е тясна дръжката, пускам кутретата отвън.

13.03.20
10:02

казано от ZshA- CK на 13.03.20, 09:52:

казано от Димо на 13.03.20, 09:33:

Гиревой :)

Не знаех че е състезателен спорт, ще потърся да видя състезания какво правят.

пс: гледай ти, гледай ти - то си имало наистина такъв спорт и състезания, аз мислех че гиревой е генерично наименование - нещо като “фитнес”, само че с пудовки и дъмбели. А как се казва на руски пудовка? Защото май “гира” е като нашия дъмбел- мини щангичка, а те пудовки размятат?

Мнението беше редактирано от Димо на 13.03.20 10:08.

13.03.20
10:18

Един в YouTube е пише гиря, други гирей, гир

13.03.20
10:28

казано от CottageCheese на 13.03.20, 10:18:

Да де, ама ние гира викаме на дръжка по средата и тежести от двете страни. Синоним на дъмбел.

Сега проверих и всъщност май при нас е объркването. В царска Русия, “гиря” било желязо с дръжка - на това, което ние му викаме пудовка - и я ползвали за нещо си свързано с реколтата - да притискат или мачкат ожънатото, а теглото ѝ се мерело в “пудове” като 1 пуд е ~16 кг. И понеже нямали едно време специални уреди за “фитнес”, по цирковете стронгмените ползвали пудовки.

13.03.20
10:53

казано от Димо на 13.03.20, 10:28:

казано от CottageCheese на 13.03.20, 10:18:

Да де, ама ние гира викаме на дръжка по средата и тежести от двете страни. Синоним на дъмбел.

Сега проверих и всъщност май при нас е объркването. В царска Русия, “гиря” било желязо с дръжка - на това, което ние му викаме пудовка - и я ползвали за нещо си свързано с реколтата - да притискат или мачкат ожънатото, а теглото ѝ се мерело в “пудове” като 1 пуд е ~16 кг. И понеже нямали едно време специални уреди за “фитнес”, по цирковете стронгмените ползвали пудовки.

Пудовка идва от старата руска мерна единица за тежест пуд (около 16 кг). Затова пудовка е 16-килограмовата, а 32-килограмовата е двупудовка. :) Иначе разговорно не знам руснаците как ги наричат.

13.03.20
12:10

казано от Boby_ на 13.03.20, 10:53:

...
Пудовка идва от старата руска мерна единица за тежест пуд (около 16 кг). Затова пудовка е 16-килограмовата, а 32-килограмовата е двупудовка. :) Иначе разговорно не знам руснаците как ги наричат.

Синоними са, с различен произход :). Пуд произлиза от римското “фунт”, а то е производно на pundus, което е тежест; Гира е от персийски “геран”, което е пак тежест (и някава мярка за тегло на персийски). В работата имаме годишни спортни събития, спартакиади и др., и там съм ходил няколко пъти на гиревой, голям гърч е - в дисциплината биатлон заставаш на една платформа и трябва да направиш максимално много повторения за 10 минути без да пускаш гирата, имаш право на една смяна на ръцете, размера на пудовката е на категории лично тегло.

Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 13.03.20 12:12.

13.03.20
15:54

13.03.2020 г.

Тренировка А

Загрявка.

Работни серии:
  1. Обръщане с пудовка от земя (през 6-7 секунди) - 20х1х32 кг. (от страна)
  2. Кофи на халки с доп. тежест (през 6-7 секунди) - 20х1х32 кг.

Коригиращи упражнения:
  3. Суинг до вертикала - 20х32 кг.
  4. Повдигане на крака от вис до лоста - 8, 6.

Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Чисто време за интервалите - 06:23 мин.
Преход - 0:29 мин.

Първа тренировка навън. Намерих някакви лостове и псевдо уреди, но ще търся други - до тези трябва да нося пудовката пеш поне 300-400 метра от най-близкото разрешено за паркиране място, а лостовете са дебели, дървени и нестабилни и дори не мога да ползвам “gravity boots”-овета на тях.

Положително:
  - Обръщането му хванах лесно цаката, въпреки че никога не съм правил.

Отрицателно:
  - Мислех си да правя двойки поне на кофите, ама разполагам само с 32 кг, а в интервал за 20 подхода и с единиците се озорих. Разликата между +32 кг и собствено тегло е съществена.
  - Нещо обемът ми малее и добавих накрая суингове. Баси, тая работа не била като оная работа. :) Искаше ми се да ги завиша малко, но и 20 си бяха борба днес.

Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3, 3 таблетки Orange Triad.
2. По обяд - 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Тукашните власти отказват да затворят училищата под предлог, че това ще направи невъзможно за някои родители, работещи във важни за обществото области, да работят ефективно (не всички могат да работят от вкъщи) и в допълнение ще увеличи риска за възрастни хора, които ще започнат да помагат в гледането на децата.
Затова училища и детски градини остват отворени до второ нареждане, въпреки че ситуацията изглежда доста сериозна.
Все пак паника няма, няма и презапасяване. Свършиха само дезинфектантите. Със съседите в сградата имаме обща ФБ група и вече планираме как да си пазаруваме взаимно, когато се изпоразблеем и как точно да се уведомяваме кой е болен, кой има нужда от нещо, както и как и къде да оставяме покупките, за да намалим контакта до минимум. Общо взето готвим се без излишни драми, както и би трябвало да бъде.

13.03.20
18:20

За който се интересува от развитието на епидемията от COVID-19 в Европа и света, ето нещо от мен.

13.03.20
18:37

Излишни драми няма Боби, обаче като имаш близки в рисковата група, започваш да се молиш да го преживеят и се чудиш какво да направиш.

RR

13.03.20
19:13

конспирация тотална!!! Няма страшно, но говорят за ваксина...смъртността е чудовищна, но не го казват, да, заради паниката, разбира се, разбираемо е това....Ванга го каза...22.02.2020 е дата за човечеството...назова и още една 22.12.2020. Първата е ясна вече, а втората.......

13.03.20
19:55

Така е, нека господ и Кашпировски да са ни на помощ.

13.03.20
20:55

казано от Rldik Ridik на 13.03.20, 19:13:

конспирация тотална!!!

Въздържай се да пишеш в този дневник повече, независимо от темата.

Почват се сега - Нострадамус го предсказал 16ти век, Дънов - 1930, Ванга 1975 и куп други феномени, предсказали нещо си, някога. Появи се глобален проблем, наближи някаква дата, която естествено не е случайна, а строго “емблематична” - нарежда планети в линия, обръща полюси ,такива ми ти неща - и хоп някой, някога го е предрекъл. Естествено, я има и другата крайност, Бойко Борисов, илюминатите, Путин, руснаците, САЩ, фармацевтичните компании, все някой от тия демони е виновен. А цифрите говорят ли, говорят.... Данните на Боби са достатъчно показателни, отнесено към сегашния момент, ествествено.

Мнението беше редактирано от Lyubomir Zaykov на 13.03.20 21:49.

13.03.20
21:48

казано от L.Zaykov на 13.03.20, 21:33:

Почват се сега - Нострадамус го предсказал 16ти век, Дънов - 1930, Ванга 1975 и куп други феномени, предсказали нещо си, някога. Появи се глобален проблем, наближи някаква дата, която естествено не е случайна, а строго “емблематична” - нарежда планети в линия, обръща полюси ,такива ми ти неща - и хоп някой, някога го е предрекъл. Естествено, я има и другата крайност, Бойко Борисов, илюминатите, Путин, руснаците, САЩ, фармацевтичните компании, все някой от тия демони е виновен. А цифрите говорят ли, говорят....

На последната диаграма мога да отговоря с тази по-долу. И с две думи - не е важна моментната картинка, а динамиката. И не е важна зелената област, а оранжевата. В Европа тепърва се започва, а дори в Китай всяко отпускане на мерките или дори сляпата случайност може да доведе до ново увеличение.
Страшното не е в смъртността, макар тя да е висока в някои възрастови групи. Страшното е в претоварването на здравната система, когато заради хилядите хоспитализирани тя не може да се справи и с други проблеми. Когато няма кой да реагира на обаждане за инфаркт или катастрофа или да се погрижи за дете с пневмония, тогава ще стане лошо. А единственият начин това да се предотврати е COVID-19 да се забави възможно най-много. Ей толкова е просто.

Че е проблем, проблем е. Трябва да си сляп, да не го видиш. Липсата на самодисциплина, обаче, редом с мисълта : “На мен няма да се случи...”, селските вечеринки на по “ваксина”, които тепърва предстоят в България ще утежнят проблема със здравеопазването и ограничените му ресурси, за които споменаваш.
По един, или друг начин, кривата от експонента, ще спре да е експонента. Няма как да расте до безкрайност. Заразен, комуникирайки със заразени, няма как да ги заразяваш. Прекарвайки периода, в който си заразен, под карантина, автоматично те изключва от играта на заразяващ. Това е и една от основните идеи на конкретната карантина в момента в България, или поне на мен ми се иска да е такава. Но естествено тоалетната хартия от Кауфланд е по - важна.
Изтрих графиките, защото видях твоите във ФБ и ги намерих за по - показателни.

13.03.20
22:03

казано от L.Zaykov на 13.03.20, 22:00:

По един, или друг начин, кривата от експонента, ще спре да е експонента. Няма как да расте до безкрайност.

:) Да де, ама има значение дали ще е по ЕДИН или по ДРУГ начин.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.03.20 22:04.

казано от Boby_ на 13.03.20, 22:03:

казано от L.Zaykov на 13.03.20, 22:00:

По един, или друг начин, кривата от експонента, ще спре да е експонента. Няма как да расте до безкрайност.

:) Да де, ама има значение дали ще е по ЕДИН или по ДРУГ начин.

Да, както и кога - дали ще е на 5 милионния заразен, или на 5 милиардния.
Данните на Иран, и аз мисля, че си прав - определено са компроментирани. Какво мислиш относно успеха на издирването на контактните лица в Европа. Мислиш ли, че отношението на  броят заразени отнесен към броя на оповестените заразени отговаря данните от Китай. Според теб, а и според това, че се наблюдава спад към момента, може да им се вярва. Как мислиш стои въпросът в Европа и по-специално в Италия?

13.03.20
22:42

казано от L.Zaykov на 13.03.20, 22:31:

Да, както и кога - дали ще е на 5 милионния заразен, или на 5 милиардния.
Данните на Иран, и аз мисля, че си прав - определено са компроментирани. Какво мислиш относно успеха на издирването на контактните лица в Европа. Мислиш ли, че отношението на  броят заразени отнесен към броя на оповестените заразени отговаря данните от Китай. Според теб, а и според това, че се наблюдава спад към момента, може да им се вярва. Как мислиш стои въпросът в Европа и по-специално в Италия?

Иран - категорично манипулирани данни.
Китай - засега съм склонен да им вярвам. Хората от СЗО на терен потвърждават случващото се, а самите китайци отварят отново производства.
Европа (Италия в частност, но и навсякъде) - твърде късно, твърде малко. Лошото е, че с времето изглежда, че ще загубим видимост. Преди няколко дни Швейцария обяви, че спира да проследява всеки пациент. Скоро и на други места ще се случи.
При всички случаи единствената стратегия за изход е “keep calm and carry on” - всички вариатни, които включват паника, мислене само за личното запасяване и/или продължаване на социалните активности, завършват по-зле от този, предполагащ прилична степен на конформизъм, съответно социална изолация и разумно пазаруване.

14.03.20
15:08

14.03.2020 г.

Тренировка Б

Загрявка.

Работни серии:
  1. Тръстъри с пудовка (през 6-7 секунди) - 7х1х32, 13х1х16 кг. (от страна)
  2.1. Набирания в подхват  с доп. тежест (през 6-7 секунди) - 20х1х16 кг.
  2.2. Набирания в подхват  с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) -3х32 кг.

Допълнителни упражнения:
  3. Суинг до вертикала - 21х32 кг.
  4. Тяга на един крак с пудовка - 4х32, 4х32 кг (от страна)
  5. Повдигане на крака от вис до лоста - 6, 5.

Чисто време за интервалите - 08:55 мин.
Преход - 0:32 мин.

Ясно и слънчево време, малко под нулата и с пронизващ вятър - не беше идеално за тренировка навън, но горе-долу се справихме.
Първо отидохме да проверим друг фитнес на открито, но условията бяха абсолютно същите, а имаше доста хора.

Положително:
  - Няма кой знае какво.

Отрицателно:
  - Тепърва имам да целя техниката, тежестите, протокола. На тръстърите нямаше никакви шансове да изкарам 20-те подхода в интервал с 32-ката. Може би не давам достатъчно засилка. Лошото е, че нямам с какво да натоваря адекватно краката.

Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3, 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Сутринта ходихме да пазаруваме в доста ранен час. Супермаркетът беше необичайно пълен за това време на денонощието и доста от стоките бяха свършили. Презапасяването е факт и тук, макар да не видях някакви кой знае колко препълнени колички.
Следобед май ще ходя да купувам още оборудване - пристигна ми ластикът, който поръчах и май ще ми е твърде тежък за това, за което е планирано да го ползвам.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 15.03.20 14:43.

14.03.20
20:38

Някои противовъзпалителни медикаменти могат да задълбочат симптомите на COVID-19. С две думи при симптоми на настинка избягвайте ибупрофен. В краен случай използвайте парацетамол. Информацията е от заявление на френския министър на здравеопазването и се базира на няколко случая във Франция на млади хора с коронавирус, приемали НСПВС, и хоспитализирани в последствие с тежки симптоми на заболяването.
https://www.physiciansweekly.com/france-warns-against-use/

14.03.20
22:32

Тамифлу?

14.03.20
22:50

И аз бях чела подобна статия, но за в Китай.

14.03.20
23:02

казано от nervak на 14.03.20, 22:32:

Тамифлу?

Tamiflu не е противовъзпалително, а антивирусен препарат - единият от двата, които доказано действат срещу сезонния грип. За съжаление няма данни да помага при COVID-19. Там използват коктейл от лекарства срещу HIV и то със съмнителен успех.

15.03.20
15:00

15.03.2020 г.

Тренировка В

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Изхвърляне с пудовка (през 6-7 секунди) - 20х1х32 кг. (от страна)
  1.2. Изхвърляне с пудовка (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х32 кг. (от страна)
  2.1. Лицеви опори с ластик (през 6-7 секунди) - 9х2, 11х1 със сив Pro Resistance Band Extra Heavy.
  2.2. Лицеви опори с ластик (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6 със сив Pro Resistance Band Extra Heavy

Допълнителни упражнения:
  1. Разтягане с ластик пред гърди - 8 (син 54-79 кг, нов).
  2. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош,  ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 9 (един сив кръгъл).
  3. Повдигане на крака от вис до лоста - 7, 4.

Общо време за тренировката - 13:18 мин.
Чисто време за интервалите - 08:08 мин.

Скараха ми се и се връщам към разписания вариант на интервалите - две упражнения в интервал, максимални серии (кротко и без откази), малко леки коригиращи за слабите звена (същите, като преди).

Положително:
  - За пръв път в живота си изхвърлям с пудовка. Наложи се към края да удължа малко почивките, но с всяко следващо изхвърляне техниката се подобряваше и накрая сякаш ми просветна как трябва да върви пудовката. Ще снимам.

Отрицателно:
  - На лицевите сивият ластик (този производите не спазва цветния код, но е нещо между зелен и син от стандартните цветове) ми се стори лек и започнах с двойки, но нямаше как да изкарам протокола с тях и минах на единици. Тук вече си имам цел - първо да изкарам 20 двойки със сивия и после да успея да мина на синия за единици и после за максимална серия. Още е рано за това обаче.

Добавки:

Обобщение за деня:
Неделно у дома - единствено излизане за тренировка. Така ще е занапред, което за мен не е проблем, защото винаги съм обичал да си стоя у нас. Само е малко скучно и тъжно уикенд без Premiership, но каквото-такова.

А шведските власти си свиркат...

Мнението беше редактирано от Boby_ на 15.03.20 16:12.

16.03.20
12:03

Тия площадки все едно викингите са ги дялали :D

16.03.20
12:13

казано от James Hinks на 16.03.20, 12:03:

Тия площадки все едно викингите са ги дялали :D

Доста са вехти, да. И всичко е от дърво, включително хоризонталните лостове - явно желязото е отишло за мечове. :)

16.03.20
12:48

16.03.2020 г.

Тренировка А

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Обръщане с пудовка от земя (през 6-7 секунди) - 20х1х32 кг. (от страна)
  1.2. Обръщане с пудовка от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 8х32 кг. (от страна)
  2.1. Кофи на халки с доп. тежест (през 6-7 секунди) - 20х1х32 кг.
  2.2. Кофи на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х40 кг.

Допълнителни упражнения:
  3. Бицепсово сгъване (едностранно) с ластик - 5 (син 54-79 кг, нов)
  4. Повдигане на крака от вис до лоста - 6, 4.

Общо време за тренировката - 12:54 мин.
Чисто време за интервалите - 07:06 мин.

Да тренираш на катерушките не е голям кеф, когато вали гнусен, влажен, студен, лепкав, скандинавски, мартенски сняг, ама все пак май на проливен дъжд би било по-зле.

Положително:
  - Вече се оформя окончателният вариант на интервалите.

Отрицателно:
  - На обръщането скъсах мазол и то в средата на дланта, където не мога и лепенка да сложа. Ще видим как ще се отрази на всичко останало с пудовка в следващите дни.
  - Времето и на обръщането, и на кофите надолу. Хайде на кофите мога да обвиня добавянето на максимална серия преди тях, ама на обръщането нямам оправдание (мазола го забелязах чак като приключих). В добавка се хванах, че се подпирам със свободната ръка на коляно, тоест мамя.

Добавки:

Обобщение за деня:
Работата от вкъщи ще е предизвикателство в доста отношения. Първите седмици ми се струва, че продуктивността ще е ниска, срещите ще отнемат дори повече време от обикновено и ще настане лек хаос. В добавка трябва да возим и прибираме щерката на училище, за да не ползва градския транспорт, което още усложнява дневната програма при всичките задръствания в града, предизвикани от факта, че го правят голяма част от родителите. Но ще се адаптираме - нещата ще останат такива за доста време.

Ето каква дупка става след интервал с обръщане. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 16.03.20 12:49.

16.03.20
14:22

Суинга си товари добре задното бедро и задника, особено ако правиш с минимално помагане с бедра, краката да не се сгъват почти. Когато докараш добри бройки с изхвърлянето пак е същото, пускането направо между краката и максимално усилие с прави крака. За бедра аз клякам с пудовка на гърди, така първо сдава кръстта ама после я мятам на врата и продължавам до откат. Може и всякакви напади и техни производни с пудовка в ръка или даже метната на рамо. Собствено тегло примерно 100 кг и 32 гирата дават 132 кг на крак. Теоретично си е сериозно тегло. Номера е максимално да се изолира свободния крак. Повече стриктност вместо бройки. Извинявам се, малко набързо, от телефон пиша  .
P.S. Дълбок  клек с 16 кг в изпъната над главата ръка е нещо което смирява:- )

Мнението беше редактирано от StefanR на 16.03.20 14:34.

17.03.20
19:32

17.03.2020 г.

Тренировка Б

Загрявка.

Работни серии:
  1.1 Тръстъри с пудовка (през 6-7 секунди) - 10х1х32 кг. (от страна)
  1.2. Тръстъри с пудовка (максимална бройка след до две мин. почивка) -3х32 кг.
  2.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 6-7 секунди) - 20х1х16 кг.
  2.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) -3х32 кг.

Допълнителни упражнения:
  3. Тяга на един крак с пудовка - 5х32 кг (от страна)
  4. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 19 с.
  5. Повдигане на крака от вис до лоста - 7, 5.

Общо време за тренировката - 11:51 мин.
Чисто време за интервалите - 06:31 мин.

Днес времето беше малко по-добро, но за сметка на това имаше доста хора на “катерушките”, а някои явно не разбират какво значи да се спазва дистанция.

Положително:
  - Увеличавам с три подходите на тръстърите с 32 кг. Проблемът е, че краката не ги усещат. Днес и на раменете не тежаха толкова, просто не ми стигаше въздух и започнах да отказвам.

Отрицателно:
  - Вече се оплаках от тръстърите.

Добавки:

Обобщение за деня:
Ами какво да разказвам - адаптираме се.
На шведите най-после им увря главата и днес обявиха, че се затварят гимназии и университети. Засега началните училища и детските градини ще работят, за да се осигури възможност на хората, заети в здравеопазването и други критични области да ходят на работа. Но и това вероятно скоро ще се промени.
Една позната пък, вероятно вече съвсем изкукала покрай цялата истерия, ме обвини, че имам личен интерес да подклаждам паника, защото работя нещо, свързано с фармацевтичния бранш. Няма значение, че фирмата ми няма нищо общо със заразни болести, нито с антивирусни препарати, нито пък с ваксини или че всички средства в момента са пренасочени точно в тези направления, че са наложени строги огранчения над всякакъв контакт с лекари и други медицински лица и в резултат на всичко губим наред с ресторантите и фитнес залите. Ядосах се доста. Сега гледам, че нещо ми е отговорила във фейса, но чакам да отлежи малко и не чета какво, че е човек, когото познавам от 15-тина години и сме имали общи проекти и ако ѝ отговоря, както заслужава, ще приключа всичко на момента.

18.03.20
10:54

казано от Boby_ на 13.03.20, 20:55:

казано от Rldik Ridik на 13.03.20, 19:13:

конспирация тотална!!!

Въздържай се да пишеш в този дневник повече, независимо от темата.

Преглеждах си дневника и отбелязах, че съм написал нещо доста грубо тук.
Искам да се извиня и да обясня какво имам предвид. Уморил съм се да споря за всякакви теории на конспирациите. Нито една от тях не минава дори първата проверка на здравия разум - вероятността много хора да пазят пълна тайна. Винаги се намира един (а най-често повече) Едуард Сноудън.
Не искам тук да се объсъждат такива неща. Нищо лично. Иначе всеки (включително Ridik Ridik) може да пише по темата на дневника за спорт, физическа активност, а понякога - и по други наболели теми (малко спам не вреди).

18.03.20
18:17

18.03.2020 г.

Тренировка В

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Изхвърляне с пудовка (през 6-7 секунди) - 20х1х32 кг. (от страна)
  1.2. Изхвърляне с пудовка (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х32 кг. (от страна)
  2.1. Лицеви опори с ластик (през 6-7 секунди) - 9х2, 8х1 със сив Pro Resistance Band Extra Heavy.
  2.2. Лицеви опори с ластик (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7 със сив Pro Resistance Band Extra Heavy

Допълнителни упражнения:
  1. Разтягане с ластик пред гърди - 8 (сив Pro Resistance Band Extra Heavy, нов).
  2.  Външни рамени ротации с пудовка от хоризонтална позиция на мишницата - 5х8 кг. (на страна)
  3. Описване на цифрите от 0 до 9 с прави крака във въздуха от лег - два пъти.

Общо време за тренировката - 12:28 мин.
Чисто време за интервалите - 07:02 мин.

Днес нямам нужда от лост (всъщност ползвам само за набиранията и да си закача халките за кофата) и тренирах на паркинга зад блока.

Положително:
  - Леко подобрение на изхвърлянето. Започвам да напипвам техниката. Обеленият мазол на дланта дразни, но не може да ме спре.

Отрицателно:
  - Експериментът с двойките на лицевите днес се провали с гръм и трясък - стигнах до 9 като миналия път, но после не можах да си довърша протокола до 20 с единици. Засега се връщам на единици, въпреки че може и да ми е леко. Ще изкарам известно време така, а после ще мисля дали мога да мина на синия ластик.

Добавки:

Обобщение за деня:
Непрекъснати срещи, изгубено време заради технически проблеми, пропадащ звук и какво ли не още. Тепърва ще става по-зле вероятно. Дано поне доставчиците на интернет да не започнат да изпитват проблеми с услугата, че тогава ще видим работа от вкъщи през крив макарон, а днешната продуктивност ще ми се вижда песен.
Предполагам, че всички са така.

Организираме се по съседски във фейсбук групата на кооперацията да пазаруваме на старците, а в последствие (ако се наложи) и на болните. Направете го и вие - организирано, със списъци на здрави, млади доброволци с кола и съответно на нуждаещи се от помощ, а не поединично с пориви да помогнеш лично. Само така може да стане.

Бобка, изхвърлянето как го броиш, 20 на ръка или общо 20 с редуване на ръцете?

19.03.20
08:20

казано от Маданеца на 18.03.20, 21:51:

Бобка, изхвърлянето как го броиш, 20 на ръка или общо 20 с редуване на ръцете?

Ефо, всички унилатерални движения ги броя по двойки - двете страни заедно са ми единица. С други думи това горе са 40 изхвърляни общо като единични движения.

19.03.20
15:15

19.03.2020 г.

Тренировка А

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Обръщане с пудовка от земя (през 6-7 секунди) - 20х1х32 кг. (от страна)
  1.2. Обръщане с пудовка от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 8х32 кг. (от страна)
  2.1. Кофи на халки с доп. тежест (през 6-7 секунди) - 20х1х32 кг.
  2.2. Кофи на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х40 кг.

Допълнителни упражнения:
  3. Бицепсово сгъване (едностранно) с ластик - 5 (син 54-79 кг, нов)
  4. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош,  ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 9 (един сив кръгъл).
  5. Повдигане на крака от вис до лоста - 7, 5.

Общо време за тренировката - 12:50 мин.
Чисто време за интервалите - 07:02 мин.

Имам сензационна теория - новият корона вирус е изкуствено създаден в свръхсекретна пловдивска лаборатория, за да видят и останалите какво представлят интервалите и как се гълта въздух като риба на сухо.

Положително:
  - Като цяло прилично я усещам тези тренировка.

Отрицателно:
  - Заради скъсания мазол на дланта се налага да хващам пудовката сани с пръсти, вместо с цяла длан... Интересно обаче, че така май се завърта по-лесно после при самото обръщане и ще се окаже, че е по-добрият вариант за хват в стартова позиция.
  - Навлизам в периода “ох, всичко ме боли”, който идва винаги малко след като сменя нещо в в тренировките. В началото ми се струваха много леки и със смешен обем, но като са ежедневни, се натрупва една лека умора. Сега чакаме адаптацията да я отмие. :)

Добавки:

Обобщение за деня:
Като оставим настрана понижената продуктивност и техническите проблеми, свързани с работата от вкъщи, започвам да забелязвам и един друг проблем - ВСИЧКИ СА ИЗТРЕЩЕЛИ ТОТАЛНО. Изпитват затруднения да се концентрират и да говорят свързано и последователно, изнервят се, губят време в незначителни неща. Включвам и себе си. И тук пак трябва да спомена вездесъщата адаптация, само в малко по-друг план - дано дойде по-скоро.

П. П. Ще ме прощавате за черния хумор по-горе, но... няма да ме прощавате. С него ще си ме погребат някой ден в (надявам се) далечното бъдеще. :)

19.03.20
15:59

казано от Boby_ на 19.03.20, 15:15:

Имам сензационна теория - новият корона вирус е изкуствено създаден в свръхсекретна пловдивска лаборатория, за да видят и останалите какво представлят интервалите и как се гълта въздух като риба на сухо.

Недей, че сега ще ме емнат от СЗО, ЦРУ, МОСАД, ФСБ, ГРУ и каквото още там се сетиш.

Навлизам в периода “ох, всичко ме боли”, който идва винаги малко след като сменя нещо в в тренировките. В началото ми се струваха много леки и със смешен обем, но като са ежедневни, се натрупва една лека умора. Сега чакаме адаптацията да я отмие. :)

Винаги може да махнеш макс сериите. Пък и аз ти казах да не си вадиш изводи от две тренировки, ама ти не, знаеш си втоето...

започвам да забелязвам и един друг проблем - ВСИЧКИ СА ИЗТРЕЩЕЛИ ТОТАЛНО. Изпитват затруднения да се концентрират и да говорят свързано и последователно, изнервят се, губят време в незначителни неща. Включвам и себе си. И тук пак трябва да спомена вездесъщата адаптация, само в малко по-друг план - дано дойде по-скоро.

Трудно се работи под допълнителен стрес, в принудителна изолация, има много такива експерименти. Ако щеш и комерсиални...

19.03.20
16:03

казано от James Hinks на 19.03.20, 15:59:

Недей, че сега ще ме емнат от СЗО, ЦРУ, МОСАД, ФСБ, ГРУ и каквото още там се сетиш.

Имена не съм споменавал, всичко е точно. :)

Винаги може да махнеш макс сериите. Пък и аз ти казах да не си вадиш изводи от две тренировки, ама ти не, знаеш си втоето...

Дават ми усещане за пълнота. С оглед на долното има нужда от психологически комфорт. :)

Глупости пиша, разбира се. Засега ще ги оставя, но няма да ги напъвам дори до позитивен отказ, а само до леко излизане от зоната на комфорта. Същото важи и за “експеримента” с двойките на някои упражнения - всичко остава на 20х1, пък ще видим, ако ми стане твърде леко (което може и да не се случи в близко бъдеще).

Трудно се работи под допълнителен стрес, в принудителна изолация, има много такива експерименти. Ако щеш и комерсиални...

Иван

19.03.20
16:16

Мен ме стресира липсата на стрес т.е “нормалния” ми ритъм.

20.03.20
00:35

Днес на конферентен разговор с целия отдел, колега попита дали да очаква заплата идния месец... WTF!? Не знам кое е по-смъртоносно, COVID-19 или стресът, който причинява.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1