Коронавирус в България

Прескочи до:

21.03.20
20:39

Админите отдавна са в карантина и ги няма... this is spartaaa :)

RR

21.03.20
20:39

казано от kaloyan на 21.03.20, 20:36:

казано от Joe Musashi на 21.03.20, 20:22:

За 1 год в софия не съм чул италианска реч, за последните 3 дни - 2 пъти :))) единия път от група младежи, втория път от някой от хостела близо до нас. Някой се спасява и идва да пръска радост и тук :)))

Това и на мен ми направи огромно впечатление. Никога не съм виждал в БАнско италианци. А когато бях на разходка покрай пистите няколко пъти чух италианска реч от лифтовете и ние се чудихме как така Банско е пълно и какви мерки вземат. След дъжд качулка. Това няколко дни преди да го затворят.

не е нищо)...новата инсталация на нефтохима, за милиар долара))), е италианска и техните специалисти са отдавна в България, а южният поток и после турският, също така е с италиански персонал...кой знае колко още фирми има тук...

21.03.20
20:41

казано от Rldik Ridik на 21.03.20, 20:39:

казано от kaloyan на 21.03.20, 20:36:

казано от Joe Musashi на 21.03.20, 20:22:

За 1 год в софия не съм чул италианска реч, за последните 3 дни - 2 пъти :))) единия път от група младежи, втория път от някой от хостела близо до нас. Някой се спасява и идва да пръска радост и тук :)))

Това и на мен ми направи огромно впечатление. Никога не съм виждал в БАнско италианци. А когато бях на разходка покрай пистите няколко пъти чух италианска реч от лифтовете и ние се чудихме как така Банско е пълно и какви мерки вземат. След дъжд качулка. Това няколко дни преди да го затворят.

не е нищо)...новата инсталация на нефтохима, за милиар долара))), е италианска и техните специалисти са отдавна в България, а южният поток и после турският, също така е с италиански персонал...кой знае колко още фирми има тук...

Точно от там дойде братле. Турски поток край плевен го правят италиански бригади, които си ходеха постоянно, а познай.

21.03.20
20:42

казано от kaloyan на 21.03.20, 20:38:

Аз имам един познат там и той каза че са има намалили заплатите на 60 процента и са им казали да се готвят за рецесия, демек за съкращения

Kurzarbeit. Тези 60% се поемат от държавата (тоест данъкоплатеца). Това е реално ненужно за големите играчи, които последните години си изкупиха обратно акциите с печалбите и сега пак прехвърлят загубите на обществото.

Най-много ще го отнесе дребния бизнес. Там ги няма големите резерви и връзките в правителството да ти отпуснат безлихвено заемче от ххх милиона и еднократно безвъзмездна помощ...

21.03.20
20:44

казано от CarnalK на 21.03.20, 20:42:

казано от kaloyan на 21.03.20, 20:38:

Аз имам един познат там и той каза че са има намалили заплатите на 60 процента и са им казали да се готвят за рецесия, демек за съкращения

Kurzarbeit. Тези 60% се поемат от държавата (тоест данъкоплатеца). Това е реално ненужно за големите играчи, които последните години си изкупиха обратно акциите с печалбите и сега пак прехвърлят загубите на обществото.

Най-много ще го отнесе дребния бизнес. Там ги няма големите резерви и връзките в правителството да ти отпуснат безлихвено заемче от ххх милиона и еднократно безвъзмездна помощ...

Така е, тъжна работа, но и хората пък може да се обединят най-накрая. Знае ли човек, всяко зло за добро.

22.03.20
16:03

Който е заразен да си каже тук или да замълчи завинаги.

22.03.20
16:07

Накарай те баба ви да се върне във форума да ви обясни малко.

22.03.20
16:12

Коя баба ни? Макар че май се сещам :D

казано от Иван на 22.03.20, 11:58:

Нямам категорично мнение за това, което се случва, но ще направя една аналогия, в духа на нашия форум, с инсулиновата чувствителност: Понеже нямам телевизор и по принцип не гледам и да има, все пак реших да видя в интернет малко видеа, с които заливат хората - мощно НЛП похвати, ама мощно. Нали, баба Гинче и чичо Пешо, ‘дето е свикнал да чака салата и ракия всяка вечер, попиват като спънджбоб....

Защо не въведат рестрикции за рисковите групи, а да оставят нас, колкото можем, да поддържаме тая клета икономика.

Както и някой друг писа - все повече случаи има на заболели с тежки симптоми и под 40 години. А че е просто поредния грип - май не е точно така. Хората пишат за поражения върху органите и намален белодробен капацитет след преболедуване.

Т. Тодорова

22.03.20
16:17

казано от БПН на 22.03.20, 16:07:

Накарай те баба ви да се върне във форума да ви обясни малко.

Внимавай какво си пожелаваш. 😃

22.03.20
16:19

казано от Brown Bomber на 22.03.20, 16:03:

Който е заразен да си каже тук или да замълчи завинаги.

Ама да го пише с ръкавици, не сме длъжни да се заразяваме от него.

Bart Simpson

22.03.20
16:49

Аз забелязвам хората около мен.
Несериозно поведение, шегубийство, неглежиране на трудови задължения.
Някък не разбират, че тр да се борим за всеки лев.
Това не е фокуса, аз съомявам засега да нося пари в бизнеса, но го използвам като пример за това, че те не реагират адекватно на случващото се, за тях е поредния ден.
Не разбират, че трябва да се преорганизират в мислите си, решенията, че без макс продуктивност няма да изкласим.

22.03.20
16:56

Работя в Англия от няколко години, от известно време съм в Лондон/ Кингстън.
Наложи ми се преди няколко седмици да ходя до спешното с мой близък, който беше болен, хем за да превеждам (болен НЕ от короната).
Забелязах, че лекарите не носиха маски. Заговорихме се с единият лекар, и от приказка на приказка стигнахме до въпросният вирус.
Доктора просто се засмя и ми каза- няма страшно, дори и да се разболеете, ще оздравеете, дори може и да не разберете, че сте били болен точно от този вирус. Неща като пневмония, ангина и прочие били по-опасни. Застрашени са само старите хора, но и те умират от всевъзможни грипове и инфекции.
Не ми се влиза в подробности, но вярвам повече на лекари, отколкото на разни БГ конспиратори, ветеринари и мамита от БГ мама.
Вчера гледам у фейса едно клипче от кв. Надежда в Сливен. Голям купон са правили ромите- гъз до гъз, пък уж карантина, уж военно положение, уж санкции и патрули... едно друго.... Като гледам още бая хора ще се заразят в България.

22.03.20
17:11

казано от Bart Simpson на 22.03.20, 16:49:

Аз забелязвам хората около мен...

Барт, и аз се товарих доста от същото отношение на околните, ама полза никаква. Правиш най-доброто което можеш и каквото ще да става, поне се опитвам да не се напрягам от останалите. Неща които не можеш да промениш, не си заслужават “терзанията”. Иначе тъпотии, конспиративни теории и прочие, наистина има много, но лека-полека ще се променят, като започнем да усещаме последствията пряко. Ето един туит, какво се случва в Италия, сбито преразказано.

Мнението беше редактирано от Splash на 22.03.20 17:36.

22.03.20
17:11

казано от avitohol на 22.03.20, 16:56:

няма страшно, дори и да се разболеете, ще оздравеете, дори може и да не разберете, че сте били болен точно от този вирус. Неща като пневмония, ангина и прочие били по-опасни. Застрашени са само старите хора, но и те умират от всевъзможни грипове и инфекции.
...
Като гледам още бая хора ще се заразят в България.

Тук малко си противоречиш ми се струва - или вярваш на тоя английски доктор - няма проблеми, кво кат са заразат, или  защо изобщо го споменаваш че доста хора ще се заразят?

Запомни ли го кой е да го питаш сега дали мисли същото и според него с бгмама конспирациите ли си обяснява какво пишат на правителствения сайт
https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-information-for-the-public
“The risk to the UK has been raised to high.”

Тепърва има да реват в Обединеното Кралство от закъснелите и неадекватни мерки на Джонсън - малкото братче на Тръмп.

Мнението беше редактирано от Димо на 22.03.20 17:14.

Bart Simpson

22.03.20
17:20

Сплаш, тормозя се, защото аз изстъргвам фризерите и опра, вам рафтовете за да вкарам някой лев за техните, аплати, а те неглежират клиенти.
Скоро ще трябва да сменя тона, защото ако допреди ситуацията имаше конкуренция, то тя сега е мелачка за месо.
Честно ви казвам, още не вярвам, че с партньорите ми сме успели да създадем толкова устойчива структура.
Устойчива на фона на останалите, затворили, докъде ще издържим и ние, никой не знае.

22.03.20
17:22

казано от Димо на 22.03.20, 17:11:

казано от avitohol на 22.03.20, 16:56:

няма страшно, дори и да се разболеете, ще оздравеете, дори може и да не разберете, че сте били болен точно от този вирус. Неща като пневмония, ангина и прочие били по-опасни. Застрашени са само старите хора, но и те умират от всевъзможни грипове и инфекции.
...
Като гледам още бая хора ще се заразят в България.

Тук малко си противоречиш ми се струва - или вярваш на тоя английски доктор - няма проблеми, кво кат са заразат, или  защо изобщо го споменаваш че доста хора ще се заразят?

Запомни ли го кой е да го питаш сега дали мисли същото и според него с бгмама конспирациите ли си обяснява какво пишат на правителствения сайт
https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-information-for-the-public
“The risk to the UK has been raised to high.”

Тепърва има да реват в Обединеното Кралство от закъснелите и неадекватни мерки на Джонсън - малкото братче на Тръмп.

Просто казвам какво ми е казал доктора, чисто информативно- като случка, нищо повече.
За положението в Англия ми е ясно, всеки ден съм свидетел.
Мисълта ми е, че вярвам повече на лекари, вирусолози, официални информации, а не на конспиративни теории и бг мама. Това е.
Изолация, миене на ръце, хигиена, маска, друго не мога да направя, това е.

22.03.20
17:40

Не с лошо за бгмама ... ако удължат още грипната ваканция на децата там ще открият ваксината

22.03.20
17:44

Той и кмета на Милано (официална власт с лекари и професори съветници) призоваваше да не се прибират хората да не им умре икономиката само преди десетина дни. Днес ако го питаме, мисля че си е променил мнението.

Тук не виждам някой да излага конспиративни теории или да вярва на бгмама, или поне тея, които го правят им се смеем, щото няма какво друго да им направим.

22.03.20
18:41

То май няма вече значение дали е конспирация, освен ако не си извънземен ... или викаш конспирация срещу спорта от лошите мързеливи хора

Мнението беше редактирано от Dymag на 22.03.20 18:46.

22.03.20
18:46

казано от Dymag на 22.03.20, 18:41:

То май няма вече значение дали е конспирация, освен ако не си извънземен

22.03.20
18:53

... или е ръчкане с цел финансов колапс и ликвидност на големите дългове, преразпределяне и т.н.. Би било хитро, не е невероятно. Демек сега ни подготвят?

Мнението беше редактирано от Dymag на 22.03.20 18:54.

RR

22.03.20
19:40

по руската тв чух теза, която ми допада), това е война, без война.....световната икономика е в криза и изхода от нея или е война или някоя иновация....война, защото се прекъсват всички връзки и движение на хора и товари...след това следва преразпределяне на капитала и възход. Какво става сега, спиране на движение на хора и товари))))....най-общо казано...
п.с. пуснат, а не възникнал..

Мнението беше редактирано от Rldik Ridik на 22.03.20 19:42.

RR

22.03.20
19:46

ще направя и по-голямо заключение....преди време се изнесе информация, че се събират геноми на хората от различни територии, не казвам държави....и ми звучи напълно логически, че някой пробва вируса.....с италианския геном)...звучи страшно....събират се и решават да занулят Италия и да я източат))),...не е смешно, но възможно
п.с. и всички производни от генома горят сега

Мнението беше редактирано от Rldik Ridik на 22.03.20 19:47.

22.03.20
19:48

казано от Rldik Ridik на 22.03.20, 19:40:

по руската тв чух теза, която ми допада), това е война, без война.....световната икономика е в криза и изхода от нея или е война или някоя иновация....война, защото се прекъсват всички връзки и движение на хора и товари...след това следва преразпределяне на капитала и възход. Какво става сега, спиране на движение на хора и товари))))....най-общо казано...
п.с. пуснат, а не възникнал..

Много мога да пиша по темата, но ще се въздържа, тъй като  ще породи излишни дискусии, но  ако се погледне историята на кризите и на войните, двата плана на възтановяване на Германия след войната, говори много. Идеята хора да притежават много капитал без да произвеждат нищо е отдавна и тя служи на една страна. Сега случилото се също работи изцяло за 1 единствена страна.

22.03.20
19:58

Дори и да е вярно, което всеки от нас смята (която и конспирация да сме си харесали, имам предвид), това няма да промени факта, че аз, Гошо, Тошо и Пешо не можем да участваме в направляването на събитията. Мисля, че наистина е доста по-градивни всеки да се фокусира върху това да нанася най - малко щети на околните докато се опитва да оцелее.

Bart Simpson

22.03.20
20:00

По сценария на филма “Зараза” се движим засега.
По добре е от “Армагедон” или “След утрешния ден”.

ДЕ

22.03.20
20:20

казано от Bart Simpson на 22.03.20, 20:00:

По сценария на филма “Зараза” се движим засега.
По добре е от “Армагедон” или “След утрешния ден”.

Абе за някои не е по-добре. Защото ще си кажат: Баси, ако ме фАне тая зараза и пукна, другите ще си живеят живота в този вече така развит свят. А аз.....абе я по-добре, ако е писано с тоя астероид да се затрива цялото човечество и т,ва е.
Някои точно така разсъждават, ако им се наложи да избират.
М/у другото много хора, които ги е страх от зарази ще предпочетат сблъсък с природен катаклизъм.  Както и такива, дето живеят в колиби. Няма какво повече да губят, все ще “сглобят” отново някоя къщурка. Ама като в съзнанието ти е, че всеки момент може да се заразиш, следва непрекъснато да се пазиш и т.н., ще предпочетеш да се изправиш срещу студа, стихиите и др......ако си някой номад имам предвид. Но и да не си, някои както казах имат фобии от зарази.

RR

22.03.20
20:23

значи, по лесно ти е да умреш със всички, а не сам)))...то винаги е така...но тая тема не е за това и не се надявай))))...ще трябва да живееш още дълго

ДЕ

22.03.20
20:24

Не аз-има такива хора, вярвай ми. Особено самотни, стари и без семейства.....и злобни.

22.03.20
20:27

Абе Карбо, ами те много прости тея дето са събирали гените. Закво не събраха на евреите генома и тях да уморят - ще има да грабят, да грабят. Или на руснаците - там нефт, диаманти, алуминий, 1/6 от територията и богатствата на света. Или на дубайците - една плюнка народ, а едисиколко процента от всичкия нефт на света. А те кво - италианците... Мамма мия...

А ако имаш връзки (ако тея с геномите са рашките) помоли ги като свои хора - или направо им занеси - малко цигански геном да сторят едно добро на света :D

Само конспирации да искаш. Ама че някой тъп китаец е ял суров прилеп или панголин е доста простичко и безинтересно обяснение. На “мокрия” пазар в Ухан имало 100 и колко вида месо. Аз като се замисля не се сещам за толкова домашни животни. Онея ядат всичко. Но не - трябва конспирация да има.

А през 1920 г. испанския грип, който е убил между 30 и 40 милиона души по света, него с кой геном го направиха? И кои имаха възможност да правят вируси? Извънземните, д*йба тея копелета мръсни :D

И малко по-ведри размисли:

Чък Норис хванал корона вируса... Обаче му дожаляло и го пуснал.

А на турски корона вирус било “чалма бацил” :D

RR

22.03.20
20:30

Димо, ще ти отговоря с въпрос, нима вярваш, че сме произлезли от маймуните?..теорията на Дарвин

Мнението беше редактирано от Rldik Ridik на 22.03.20 20:31.

22.03.20
20:48

казано от Rldik Ridik на 22.03.20, 20:30:

Димо, ще ти отговоря с въпрос, нима вярваш, че сме произлезли от маймуните?..теорията на Дарвин

Що,ти имаш някаква по-разумна и доказана теория?...или руснаците имат...дет само войни са им в кухите алкохолизирани лейки?

22.03.20
20:49

Не си внимавал много в час по биология. :)
Не ние сме произлезли от маймуните, а ние с част от висшите примати имаме общ прародител.

ДЕ

22.03.20
20:51

М/у другото теорията, в частност съвременната никога не е била в насока, че човек е произлязъл от маймуна. А, че човекът и маймуната имат общ прародител от който се формира развитието в посоките-човек и маймуни.
ПС...Димо ме е изпреварил.

Мнението беше редактирано от Деян на 22.03.20 20:52.

RR

22.03.20
20:54

казано от nervak на 22.03.20, 20:48:

казано от Rldik Ridik на 22.03.20, 20:30:

Що,ти имаш някаква по-разумна и доказана теория?...или руснаците имат...дет само войни са им в кухите алкохолизирани лейки?

не знам на коя планета живееш?! Всичките войни не са започнати от руснаци)))), да те уча ли сега по история...или ще ми назовеш някоя?! И ти ли си хамериканско изчадие))))

Bart Simpson

22.03.20
20:55

Чудя се, като гледам шимпанзето и някои хора, кой се е метнал на бащата и кой на майката дееба.
От общите прародители.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 22.03.20 20:56.

RR

22.03.20
20:56

казано от Деян на 22.03.20, 20:51:

М/у другото теорията, в частност съвременната никога не е била в насока, че човек е произлязъл от маймуна. А, че човекът и маймуната имат общ прародител от който се формира развитието в посоките-човек и маймуни.
ПС...Димо ме е изпреварил.

ок, защо този прародител не е във фазите си, а имаме само крайнея и началния резултат...къде са междинните фази....даже във археологията ги няма!!!!!!!!!

ДЕ

22.03.20
20:56

В медицината, до колкото съм запознат, за донорство се ползват разни органи от свине, но не и от маймуни, като например панкреаса.

Е това, Васко е най-слабото в теорията на Дарвин, т.е. липсата на междинните видове. Даже и той си го признава. Това било произлязло от другото, онова пък от еди кое си, но останки, които да са относими за милионите години еволюция  между А и Я, почти няма. Т.е. взимаш останки на някое животно от преди 50 млн. години /А/, после такива от 45, 30, 35, 20….и т.н. до днес /Я/, за да проследиш как е еволюирало. За някои сигурно има, но за други, не. Даже май за повечето няма. Или поне не са намерени.

Пф, пак изкривихме. Освен ако нямаме за цел да установим евентуалното животно, което така е еволюирало, че се е загнездил в него Ковида.

Мнението беше редактирано от Деян на 22.03.20 21:11.

22.03.20
21:21

Имате пропуски.
За руснаците казах,че само войни са им в тиквите...а не ,че са ги започвали.
А и паради също...друго не умеят.

Мнението беше редактирано от nervak на 22.03.20 21:23.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1