Коронавирус в България

Прескочи до:

26.03.20
19:00

Баси...и ти ли Бруте))).
Аз поне съм руснак и имам оправдание...ма ти що свириш))?

RR

26.03.20
19:03

аз си мислих, че само със тренировките си така, а то е и със свиринето -бързо ти омръзва)))
давай, организирай онлайн канал да се забавляваме))

ДЕ

26.03.20
19:05

казано от nervak на 26.03.20, 19:00:

Баси...и ти ли Бруте))).
Аз поне съм руснак и имам оправдание...ма ти що свириш))?

Е, от мънечок си джиткам. То тогава нивото ми беше ехеее. За миналата Коледа си я купих, ей така понякога да си дрънкам. Иначе като младеж, то не бяха солджър фортъни, то не бяха блусове на Омега.
И ти ли си в групата, на руски стил ли перкаш или на италиански. То е една струна само с различна настройка де, и акордите са други.

26.03.20
19:06

Тоя ако не е почнал поне преди 20г те па на)))!

ДЕ

26.03.20
19:13

казано от nervak на 26.03.20, 19:06:

Тоя ако не е почнал поне преди 20г те па на)))!

Аз ли това.  1987 г., т.е. около 6 ти, 7 ми клас бях, си купих първата Кремона, а малко след това и една електричарка Орфей, с дисторжъни и т.н. До към казармата и по време бях в развитие. След това оредя свиренето. Тръгнах самоук, после и 2-3 години на курсове. Свирил съм всякакви неща-рокаджийски, рок енд рол, хорца и т.н. Общо взето сега съм едно нищо, сравнено с преди, даже и за нотите на петолинието трябва да броя и се замислям, кое какво беше. Иначе на китарата ги знам де.
А това на Металика го хванах още като излезе, доста години не го бях свирил. Но скоро си го заприпомнях.

26.03.20
23:31

А бе тия да не са решили вярно да ни прилагат “имунитета на стадото” - минахме 500 к. И САЩ са вече начело пред Китай и Италия с най-много случаи.

Мнението беше редактирано от Dymag на 26.03.20 23:37.

Bart Simpson

26.03.20
23:37

Една от най-разюзданите нации на планетата, няма как иначе да е.
Те са най-лошата възможна комбинация от пръчките по улиците на Индия и фалшивата свобода на французите.

27.03.20
10:54

Гледах в Индия нарушилите карантината освен налагане с тоягите ,полицаите ги карат да правят клекове ,лицеви и коремни преси.

ДЕ

27.03.20
10:59

казано от doni dimitrov на 27.03.20, 10:54:

Гледах в Индия нарушилите карантината освен налагане с тоягите ,полицаите ги карат да правят клекове ,лицеви и коремни преси.

Скоро гледах някакъв клип, уж го даваха за Индия, ама говореха на испански - сигурно е в някоя латино държава в Америка. Но и в Индия предполагам е така, нищо чудно.
Сутринта пък някакъв клип-гледайте как шият маските в Китай....някаква мизерия пълна.  А то като загледаш клипа и се видят работниците -индийци ли, пакистанци ли, някакви подобни.

Мнението беше редактирано от Деян на 27.03.20 11:00.

27.03.20
12:19

Гледах в Аржентина как правят акция срещу нарушители на карантината - в някакъв парк се събрали младежи и си правят лаф, пушат, ахо-ихи... 30 ченгета и цивилни като се спуснаха отнякъде - изловиха ги като пилци.

27.03.20
13:15

Ад, който продължава.

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 27.03.20 15:41.

27.03.20
15:35

Никола Дзингарети, италиански политик, член на Италианската Комунистическа партия, сега Италианска Левица, Кмет/Презитент на Провинция Лацио, член на Европейския Парламент, с приятели и близки произнесъл прочутите си думи по повод коронавируса: “Не може да затворим Италия и Милано, събирайте се, пийте си, хапвайте си!” ден преди да бъде тестван позитивен за КОВИД-19. :(

ДЕ

27.03.20
20:45

Под карантина в Индия, Пакистан и подобни 😂

27.03.20
22:36

На някой ако му е интересно, поиграл си е доста и е интересно

Мнението беше редактирано от Lyubomir Zaykov на 27.03.20 22:37.

27.03.20
23:49

Чудя се толкова ли е сложно да се въведе задължителен тест, карантина за положителните и останалите да спасяват икономиката. С това “тука има, тука нема” нищо не правим. Няма да излезе по-скъпо за държавата от да чакаме нещо и никой да не знае какво и неизвестните с кой какво му е. Пак ще има рестрикции, може да има участие на фирми за служителите й, може да е частично, може тези които не искат или не могат да се тестват да им се наложат ограничения (бай-мангал). Все може да се измисли. И някой скоро ще го направи, но едва ли у нас
И Италия мина Китай. До сутринта 600к, на бас

Мнението беше редактирано от Dymag на 28.03.20 00:34.

Bart Simpson

28.03.20
00:34

Аз не разбирам колко е сложна направата на една он лайн платформа, в която всеки работодател да впише всеки работещ извън града Х и да се проверява с ЕГН?

28.03.20
00:40

То проблема е в града. Сигурно ли е че ангажираните в “позволения” бизнес са здрави? Защо не е? Колко хора може да зарази болен продавач в хранителен магазин или зареждач на стоки. А колко хора са го изкарали и имат антитела, които даже може и да се използват за лечение, макар че това точно не го вярвам за у нас. Яснота и организация, влизащи, излизащи, частични карантини, по-малко неизвестни и работещи основни отрасли в бизнеса. Пълна ангажираност в производството

Мнението беше редактирано от Dymag на 28.03.20 00:47.

Barberian

28.03.20
11:43

Все по лошо става :)
https://m.dnevnik.bg/sviat/2020/03/27/4047272_zadava_se_plashesht_nedostig_na_prezervativi/

Мнението беше редактирано от Barberian на 28.03.20 11:43.

28.03.20
13:29

Ааа, ето нещо по темата.
https://www.pariteni.bg/novini/zdrave/kakvi-sa-testovete-za-covid-19-i-kolko-shte-struvat-234574

28.03.20
16:36

казано от Dymag на 27.03.20, 23:49:

Чудя се толкова ли е сложно да се въведе задължителен тест, карантина за положителните и останалите да спасяват икономиката. С това “тука има, тука нема” нищо не правим. Няма да излезе по-скъпо за държавата от да чакаме нещо и никой да не знае какво и неизвестните с кой какво му е. Пак ще има рестрикции, може да има участие на фирми за служителите й, може да е частично, може тези които не искат или не могат да се тестват да им се наложат ограничения (бай-мангал). Все може да се измисли. И някой скоро ще го направи, но едва ли у нас
И Италия мина Китай. До сутринта 600к, на бас

Ами да се въведе, ама как да се въведе? При положение, че хиляди нашенци се връщат от чужбина и се прибират по домовете си. А там я спазват карантина, я не. И до дома си много често пътуват заедно с други хора. Какъв ще е смисълът от тестовете, ако след тях здрави хора се заразят още на другия ден? Може би трябва всеки ден да се тества цялото население в България? Теста дава моментна картина, но не предпазва от заразяване и не лекува.Всеки незаразен, може да се зарази след теста. Важното е идващите от чужбина да не се прибират директно по домовете си, а да се карантинират на самата граница или до самото летище. И едва след карантината да бъдат допускани във вътрешността на страната. Важно е карантината да се спазва строго от потенциалните заразени.

28.03.20
16:41

Днес излязах  за дреболии,улиците народ да искаш.... Училището пълно с лапетии,които играеха футбол...
Докато не почне да се мре ,както в Италия няма да схванат сериозността на положението.

ДЕ

28.03.20
17:01

Преди два часа ги изгониха младежите от даскалото - полицаи с патрулка и мегафон. Хубаво, че одеве не отидох в даскалото както мислех, а се набирах на пейките зад блока, щото нищо чудно да сгащят баш мен, ако ни засекат там разни стрийт фитнесчии. Такъв стар чичо си е тамън за глоба, а и с цел генерална превенция над останалите. И точно на мен ще си го изкарат като нищо 😀

28.03.20
17:04

казано от nervak на 28.03.20, 16:41:

... народ да искаш...

И тук е така, живота си живеят хората... Какво ще им се меси в ежедневието, някаква си пандемия.

ДЕ

28.03.20
17:09

В Бразилия има призиви от разни управляващи, да се отебе тая карантина в голяма степен и хората да си ходят на работа. Един млад работещ казва: “Имам две възможности-заразявам се или със сигурност умирам от глад. Е, предпочитам да се заразя, пък каквото стане.”.

Мнението беше редактирано от Деян на 28.03.20 17:11.

Bart Simpson

28.03.20
17:12

За жалост в Бразилия това е избора.
Работих със сладкарка от Бразилия в Ейре, много по-тежко е отколкото смятах аз.

28.03.20
17:13

казано от Деян на 28.03.20, 17:09:

В Бразилия има призиви от разни управляващи, да се отебе тая карантина в голяма степен и хората да си ходят на работа. Един млад работещ казва: “Имам две възможности-заразявам се или със сигурност умирам от глад. Е, предпочитам да се заразя, пък каквото стане.”.

Има го и това. Вече има мнения, че в близките две години няма да има ваксина и в момента, когато карантината се премахне, ще дойде нова вълна.

Или, че щем не щем, ще видим едно 2-3% от населението да си отидат от този вирус...

Мнението беше редактирано от CarnalK на 28.03.20 21:36.

28.03.20
17:19

... Е, предпочитам да се заразя, пък каквото стане.”.

Финансовите загуби, с или без мерки, са огромни. В единия вариант обаче, ще умрат много повече хора. Има значение дали ще се “изгуби” % от населението за период от две-три години или за няколко месеца. Дори размера на този процент зависи от това, както и дали ще е само в следствие на грипа или на колабирала здравна система.

А тук, хората не излизат по улиците, защото ще умрат от глад, ако не работят. Тук са вън, защото не им проумява главата, че ситуацията много сериозна.

Мнението беше редактирано от Splash на 28.03.20 17:25.

ДЕ

28.03.20
17:19

казано от Bart Simpson на 28.03.20, 17:12:

За жалост в Бразилия това е избора.
Работих със сладкарка от Бразилия в Ейре, много по-тежко е отколкото смятах аз.

Е, буквално няма-ще ровят по кофите....ако въобще някой в това положение хвърля храна, за да има кой да я яде от боклука. Ама до там ли трябва да се стига. Макар беден, изкарваш някакви пари, дори поне да платиш някакви консумативи и да сложиш нещо в устата. Ами ако има и малки деца.....и е самотна майка, неосигурявана, примерно. В тая държава, май за най-бедните ич не им дреме.

Мнението беше редактирано от Деян на 28.03.20 17:20.

Bart Simpson

28.03.20
17:48

Пич, там по ламаринените бараки обикалят копелета с автоматично отъжие, чиито морални ценности са в орицателни величини и ако не си платиш не жалят олово.
А за какво да им плащаш си измислят.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 28.03.20 17:49.

ДЕ

28.03.20
17:51

казано от Bart Simpson на 28.03.20, 17:48:

Пич, там по ламаринените бараки обикалят копелета с автоматично отъжие, чиито морални ценности са в орицателни величини и ако не си платиш не жалят олово.
А за какво да им плащаш си измислят.

Ужасно е, знам. Имам един съкварталец, който се занимава с капоейра-той е ходил в Рио, и не само, бразилци идваха.....разправял ми е доста от видяното, а и от чутото от първа ръка, особено за фавелите.

Мнението беше редактирано от Деян на 28.03.20 18:09.

RR

28.03.20
19:31

най-далече е......виновника ;)

28.03.20
20:31

Един млад работещ казва: “Имам две възможности-заразявам се или със сигурност умирам от глад. Е, предпочитам да се заразя, пък каквото стане.”.

Ами така става, защото тази карантина е само проформа и не се спазва коректно от самите хора. Които сетне най-много ще си патят. Но ще е късно да съжаляват. Вижте какво. Това не е хепатитен вирус или вирусът на СПИН, които са дългоживеещи. В заразен човек вирусът се задържа около месец и ако в това време не се предаде на други хора, вирусът просто ще изчезне. Обаче това не е станало в никоя европейска държава. Защото не се гледа сериозно на профилактиката, която на практика е и лечение от епидемията.

“Пък каквото стане”, а какво ще стане може да се предскаже. Просто фирмите ще заработят без ограничения. Но през ден, през два някой от служителите и работниците ще ляга болен. Може би за месец и ще трябва да бъде заменен от някого. Ще има да се плащат доста болнични. Или пък това ще бъде един месец неплатен отпуск? Може би половината възрастни хора над 55-60 години ще измрат. Шефове на фирми също ще лягат болни и ще трябва да ръководят фирмите си по телефона и интернет, както Борис Джонсън. И така.

Може би хората със здрав имунитет ще преболедуват короната еднократно. Но ако вирусът е изменчив като грипа, ще има повторно заразени и заболели, вече от новия щам корона вирус.

RR

28.03.20
20:40

вчера 50 италиански медици починаха........от корона вируса.....който мисли, че вируса е някаква шега, много се заблуждава....Разбираемо е, няма инфо....Дано всичко да е наред с близките и с вас

28.03.20
21:25

Никоя болест не е шега. Ето например мъжът от Банско, който е работил на лифта, всъщност е починал от инфаркт и е отрицателен за COVID-19, но набързо го “преброиха”. Според статистиката тази година има най-много смъртни случаи от исхемична болест на сърцето - около 2 милиона, после е инсулт - над милион, после е инфекция на долните дихателни пътища - около 800 хиляди, разбира се коронавируса не е виновен за всички тях. Следва да се има в предвид че коронавируса може и да е навсякъде, но не е засегнал повече от 0,0001% от световното население.

28.03.20
21:58

казано от Rldik Ridik на 28.03.20, 20:40:

вчера 50 италиански медици починаха........от корона вируса.....който мисли, че вируса е някаква шега, много се заблуждава....Разбираемо е, няма инфо....Дано всичко да е наред с близките и с вас

Отначало и в Италия имаше само един-два смъртни случая като у нас. После тръгнаха в геометрична прогресия.

Мнението беше редактирано от Миро на 28.03.20 21:59.

28.03.20
22:14

Вчера говорих с един приятел от Египет, египтянин си е, онлайн. Пита ме какво ще правим с коронавируса че и там е зле. Навсякъде е едно и също, и е малко наивно да смятаме че ще мине като се затопли. А цифрите може да са различни - при 1 % от населението ще са, това до сега Х10000 (по десет хиляди). Страшничко

Мнението беше редактирано от Dymag на 28.03.20 22:15.

29.03.20
13:16

казано от Dymag на 28.03.20, 21:25:

Никоя болест не е шега. Ето например мъжът от Банско, който е работил на лифта, всъщност е починал от инфаркт и е отрицателен за COVID-19, но набързо го “преброиха”. .

И не е работил на лифта , а в някаква мебелна фабрика . И все още по статистика се води  жертва на COVID-19 .

ДЕ

29.03.20
13:39

Сега пак полицаите гониха трениращите по лостовете в двора на даскалото срещу блока ми. Уж трениращите тръгват да си ходят, полицаите се оттеглят и някои от тия пак се върнат да си джиткат. Не знам какво трябва да се направи. Всъщност знам-просто мерките следва да се прилагат веднага и на място.
Иначе днес понапазарувахме, това онова 😂 Ами няма всеки ден да ходим....а и в Кауфланд никакви чакащи нямаше. Сигурно ще се натрупат по-късно, т.е. когато възрастните уж са си отишли. Ние отидохме в 10.45 ч. Още не сме разтоварили, защото жената оставя торбите да преседели няколка часа....да умре ковида, ако се е лепнал някъде, което не ми се вярва, с оглед живота му върху гладки повърхности. А такива стоки в торбите-бол. Абе като вади, забърсва там с мокри кърпи и каквото такова.

Мнението беше редактирано от Деян на 29.03.20 13:47.

29.03.20
13:47

Има неточности в мерките. Не намерих категорична забрана за посещение на училища, а излизането от дома не е забранено. На практика, в училищата, действа забраната за струпване и спортните съоръжения, ако самото училище не “тегли ключ-а”.

ДЕ

29.03.20
13:58

Димаг, всеки си има глава на раменете. Но това, което си цитирал в дневника си е ясно:
”Преустановява се посещението на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити места”.
Т.е. забранява се посещението на спортни съоръжения на открити и закрити места. Дали на площадка, дали в парк /то посещението на самия си е забранено/, дали в училище, зад блок, пред блок, на плажа и т.н. Не се говори и за струпване на хора. Сам да отидеш, съоръжението спортно ли е, попада в кръга на забраните. За мен текста не буди неяснота.
Но ти си ходи, просто коментираме.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1