Too Little, Too Late

Прескочи до:

13.04.20
15:08

Мен па ме кефи как от 2500 км накарах 2 метра/110 кг мъж, да се тръкаля като мечка малинарка :D

Мнението беше редактирано от James Hinks на 13.04.20 15:12.

13.04.20
17:59

казано от James Hinks на 13.04.20, 15:08:

Мен па ме кефи как от 2500 км накарах 2 метра/110 кг мъж, да се тръкаля като мечка малинарка :D

Ами убедителен си. :)

Ако не друго, поне търкаляне определено имаше. :)
Само да не лепна някой кърлеж, като се запролети още малко, че редовно минават диви животни през тая поляна.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.04.20 20:40.

С този хват ще станат, Бобка.
И обръщанията, и изхвърлянията са по-лесни така.
Натискай яко и тва е.

14.04.20
14:21

14.04.2020 г.

Тренировка Д

Загрявка.

Работни серии:
  1. Клек с пудовка от рак-позиция (през 10 секунди) - 7х1х48 кг. (на ръка)
  2. Хоризонтално набиране на халка с една ръка (през 10 секунди) - 20х1 (на ръка)
  3. Високо изтегляне с пудовка с една ръка (през 10 секунди) - 9х1х48 кг. (на ръка)

Допълнителни упражнения:
  4. Описване на цифрите от 0 до 9 с прави крака във въздуха от лег - два пъти.

Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Три напълно нови за мен упражнения.

Клип на последните няколко повторения на :

Положително:
  - Нищо, освен че някак избутах 20-те повторения на хоризонталното набиране (но с каква амплитуда - само аз си знам).

Отрицателно:
- Клекът на хартия трябваше да е от рак-позиция с пудовката в едната ръка, но на практика не ми се получаваше - налагаше ми се или да придържам китката с другата ръка, или да изкарам ръката чак встрани до ухото, а пудовката да легне почти на рамото (и то това ставше само отдясно). Иначе никакъв вариант да поддържам баланс и да се изправя. Не знам аз ли нещо не умея да ракна добре или има слабо(и) звено (а вероятно - и двете).
- Набиранията са ми съвсем нови - има какво да се иска и като амплитуда, и от стабилност.
- Високото изтегляне е по-скоро някакво смешно клатене. А още по-зле е, че с лявата ръка изглежда различно в сравнение с това, което правя с дясната.

Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3, 3 таблетки Orange Triad.
2. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Днес от училище ни изпратиха доста любезен мейл с напомняне, че училищата в Швеция са отворени, като присъствието е задължително за всички здрави деца, а осигурените възможности за дистанционно обучение са за болните. Това ще рече, че от утре ще трябва да пращаме щерката пак на училище и то с метрото поради липса на други възможности.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 16.04.20 12:46.

14.04.20
14:41

На мен лично на клека в позиция рак, слабото звено ми беше коремно-поясната област. Откакто целенасочено правя упражнения за ядрото нямам проблем. :)

14.04.20
15:51

Нормално е при тези/това упражнение пояса да е слабото звено :)

Не хващай така пудовката,а с дланта назад. Така като я дръпнеш нагоре и правиш бицепс :)
Гледам и при обръщането и изхвърлянето ,че доста си извърташ ръката с палеца назад.
Не приемай всеки съвет за чиста монета :) Опитай различни варианти и намери твоя.

14.04.20
16:14

Да, със сигурност ядрото е една от основните причини за днешните проблеми с клека. Ще го мъчим.

казано от Гюлето на 14.04.20, 15:51:

Не хващай така пудовката,а с дланта назад.

Това е третият различен и несъвместим съвет за посоката на дланта, който получавам - дланите навътре, дланите навън, дланите назад. :) Все от хора, които имат много повече опит  с пудовките от мен и на които имам доверие.
С оглед на това май нещата наистина отиват към долното. :)

казано от Гюлето на 14.04.20, 15:51:

Не приемай всеки съвет за чиста монета :) Опитай различни варианти и намери твоя.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 14.04.20 16:15.

14.04.20
17:40

Аз пробвах бая хвстове и сега винаги държа с дланите навътре. Ако ги извадя имам едно странно чувство в лявата кирка, все едно ще изпука.
Гледах ги в инстаграм и там всеки хваща различно.

14.04.20
18:00

Говорех конкретно за високото изтегляне.
При обръщане и изхвърляне от земя ,аз пак я държа с дланта назад. Обаче при същите движения със суинг, леко ги завъртам с палеца назад,около 45 градуса.
Обаче при обръщането  със суинг с 2 по 50 кг. ги държа с палеца напред.
При всеки е различно,затова казах да опиташ всички варианти :)
И най-добре отдели една-две тренировки за целта, а не всеки път да е с различни хватове.

15.04.20
13:47

15.04.2020 г.

Тренировка Е

Загрявка.

Работни серии:
  1. Тяга на един крак с две пудовки (през 10 секунди) - 7х1х48+48 кг. (на страна)
  2. Силово гребане с пудовка (през 10 секунди) - пропуснато
  3. Раменна преса с две пудовки (през 10 секунди) - пропуснати

Допълнителни упражнения:
  4. Коремни преси с прибиране на колене към гърдите - пропуснати

Тягата нито беше тяга, нито на един крак. На всичко отгоре тъкмо реших, че съм започнал да усещам какво се иска, когато нещо щракна в кръста отдясно и си останах само с това за днес.
Криво-ляво се прибрах с пудовките. Наложи се да правя два курса, че май количката е взела да сдава багажа и 160-те кг на отиване никак не ѝ се отразиха добре. Ще трябва и там да инвестирам в по-здрава, да му се не види!
По-лошото обаче е, че сега ще съм в бокса неизвестно колко време. :(

Положително:
  - Нищо.

Отрицателно:
- То не беше тренировка, а излизане за бърза контузия. 

Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3, 3 таблетки Orange Triad.
2. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Щерката днес отново на училище и то с метрото - при 45 крони такса в час пик в посока и 45 минути път (двете по четири) няма как да я караме всеки ден, а никак не ми се рискува челен сблъсък с шведските социални служби.
Сега вместо бира, както ми се искаше, жуля Афламил и Милгама (Афламила, щото нямам никакво друго НСПВС останало вече).
Това в добавка към контузията, полусчупената количка и 40-те страници юридически текст, който ми натресоха да чета и адаптирам, ме кара да се замисля дали някъде в гаранционните условия на Вселената не пише, че такива дни са забранени.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 16.04.20 12:46.

15.04.20
14:36

Стискам палци да е дреболия “щракването”!!!

15.04.20
17:24

казано от nervak на 15.04.20, 14:36:

Стискам палци да е дреболия “щракването”!!!

Яд ме е, че ми отидоха плановете за 2-3 бири днес, ама няма как да рискувам да пия бира с афламил, че ще трябва да търся лекар после.

Ще си пусна малко класика, като сър Антъни Хопкинс и ще се утешавам с нея:

Мнението беше редактирано от Boby_ на 15.04.20 17:25.

Бързо възстановяване, Бобка.

16.04.20
17:10

16.04.2020 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Пореден ден вкъщи. Някакви срещи сутринта, после всякакви дреболии със скритата цел да отложа започване на нещо по-голямо (което отлежава).
Кръстът следобед е малко по-добре. Още не знам дали утре ще съм в състояние да тренирам - ще преценя сутринта. Иначе от афламила има поне един положителен ефект - лакътят почти не ме боли днес, което не се беше случвало отдавна.

17.04.20
11:36

Всеки път, като стана от бюрото за нещо, се нагъзвам да проверя колко ме боли кръстът и дали ще мога да правя обръщания по-късно днес. Гламава работа!
ТРЯБВА да си дам поне още един ден почивка, ако не искам после да не мога да ходя цяла седмица. Записвам си го, за да си го чета после, ако все пак реша да изкарам пудовките и да си повтарям “Аз нали ти казах?!?”

17.04.20
17:04

17.04.2020 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
В крайна сметка се удържах да не тренирам, като използвам много подъл, подмолен метод - взех си няколко бири.

18.04.20
14:34

18.04.2020 г.

Тренировка А

Загрявка.

Работни серии:
  1. Обръщане с две пудовки от земя (през 10 секунди) - 20х1х32+32 кг.
  2. Кофи на халки с доп. тежест (през 6-7 секунди) - 20х1х32 кг.

Допълнителни упражнения:
  3. Планк с повдигане на разноименни ръка и крак - 1:10 мин. 

Чисто време за интервалите - 07:47 мин.

Най-после изкарах гюленцата!

Положително:
  - Малко почивка и хоп - 20 подхода на обръщанията без твърде много размотаване (е, имаше малко, де). Хвата с дланите навън засега го забравям - неутралният с дланите навътре май ми е по-удобен. Опитвам се да следва и съвета на Стефан да обрирам с коленете в края на движението и май се получава.
  - Кръстът ме болеше, докато не започнах. После - нищо. Даже след като изстинах, съм по-добре.
  - Още един плюс от афламила - лакътят почти не ме боли.

Отрицателно:
  - Има какво да се иска на обръщанията. Гледам клипове, разбивам движението на елеменит, правя-струвам, накрая лактите пак минават далеч от тялото.

Добавки:
2. По обяд - 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Ден за козунаци.

Пристигна ми новият степер, който всъщност е скрита лежанка.
За съжаление не виждам как ще правя двустранна преса с пудовка - днес поекспериментирах с 32-ките и не виждам как мога да си ги взема двете сам, а дори да имам помощник, подаването на 48 кг пудовка ще е проблем. Ако някой има идеи, готов съм да ги чуя. От земя не става с една ръка, едната от земя, другата от скута също не става. Не мога да ги взема и като дъмбели и да ги избутам до лег с бедра.
В най-лошия случай пак ще е едностранно, но поне ще е с пълна амплитуда.

18.04.20
15:06

Аз също имам някаква “лежанка” от 6парчета фитнес настилка...та сядам, взимам единия дъмбел,слагам го на крака ,а другия от земята със засилката за лягането го вдигам...
Проблем при мен е оставянето,че не мога да ги хвърля)))...

18.04.20
15:07

казано от nervak на 18.04.20, 15:06:

Аз също имам някаква “лежанка” от 6парчета фитнес настилка...та сядам, взимам единия дъмбел,слагам го на крака ,а другия от земята със засилката за лягането го вдигам...
Проблем при мен е оставянето,че не мога да ги хвърля)))...

С дъмбели лесна рабoта. Ти кажи с пудовки как да стане. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 18.04.20 15:13.

18.04.20
15:10

Аз до 30кг не виждам разлика...
Не можеш да седнеш с тях?

Мнението беше редактирано от nervak на 18.04.20 15:11.

Боби, освен да си нагласиш лежанката някъде, където да ги вържеш да висят над нея, до малко по-ниско, отколкото ще пускаш при лежанката. И първото повторение ще ти започва от долу нагоре.

Ще трябва в количката и едни въженца да си сложиш :D

18.04.20
15:16

казано от nervak на 18.04.20, 15:10:

Аз до 30кг не виждам разлика...
Не можеш да седнеш с тях?

Аз с 32-ките днес не успях да го измисля, за 48-ците да не говорим.
Дъмбелите ги подпирам на бедрата и лягам назад, като бедрата си остават на 90 градуса спрямо тялото и бутат тежестта. С пудовките трябва някак да ги сложа да легнат странично с дръжките перпендикулярно на земята и краката ми... Ще опитвам пак. :)

18.04.20
15:22

казано от Alexander Krastev на 18.04.20, 15:13:

Боби, освен да си нагласиш лежанката някъде, където да ги вържеш да висят над нея, до малко по-ниско, отколкото ще пускаш при лежанката. И първото повторение ще ти започва от долу нагоре.

Ще трябва в количката и едни въженца да си сложиш :D

Представяш ли си да вържа две 48-ци да висят от клона на брезата на по една кука, закачена за ремъците от халките? :D може пък да стане, да му се не види. :D Единственият проблем е, че не е равно в основата на брезата - всичко е в корени.

18.04.20
17:13

Може би не разбирам въпроса, но ако ги обърнеш прав и после седнеш и легнеш на стъпалото ще се получи.

18.04.20
18:08

казано от Brown Bomber на 18.04.20, 17:13:

Може би не разбирам въпроса, но ако ги обърнеш прав и после седнеш и легнеш на стъпалото ще се получи.

Вероятно го разбираш. Обаче не мога да ги обърна прав. :)

18.04.20
18:10

Значи лесна работа, жена ти обръща едната, детето другата и ти ги подават :)))

18.04.20
18:51

Боби,какви диаметри имат дъната на пудовките? Говориш за лег с пудовки,не за раменна преса,ако съм разбрал правилно?

Мнението беше редактирано от Дидо на 18.04.20 18:54.

18.04.20
19:06

казано от old_man на 18.04.20, 18:51:

Боби,какви диаметри имат дъната на пудовките? Говориш за лег с пудовки,не за раменна преса,ако съм разбрал правилно?

Стандартни състезателни пуровки. Не съм ги мерил, но към 20 см диаметър трябва да са в полската част на дъното.
Да, за лег говоря. При раменната преса е ясно, че ако не можеш да ги обърнеш двете, няма как да стане.

18.04.20
19:39

Идеята ми е,да позиционираш пудовките от двете си страни на някакви опори забити в земята,примерно на по три метални пръчки,което би било стабилно ако основата е 20см. мисля.Външните пръчки да са леко по-височки,за по-лесно вземане.Правиш серия,хвъргаш ги на земята и после пак си ги нагласяш на “стойките”.Може и да е глупава идеята,защото пудовка съм виждал на живо за последно като войник ,хеле пък 48кг.,но аз това бих опитал ако бях пред такава дилема 😉

18.04.20
19:41

казано от Boby_ на 18.04.20, 18:08:

казано от Brown Bomber на 18.04.20, 17:13:

Вероятно го разбираш. Обаче не мога да ги обърна прав. :)

По скоро с 2х48 ще ти е трудно да седнеш така ниско...иначе съм  сигурен,че ще ги обърнеш....ако ще  една по една.

казано от Boby_ на 18.04.20, 15:22:

Единственият проблем е, че не е равно в основата на брезата - всичко е в корени.

Значи слагаш и една брадвичка в количката :D

Само трябва да измислиш рационално оправдание за шведските полицаи защо мъкнеш 4 пудовки, въже и брадва в количка :D

19.04.20
15:06

19.04.2020 г.

Тренировка Б

Загрявка.

Работни серии:
  1. Тръстъри с пудовка (с оставяне и обръщане от вис, през 10 секунди) - 13х1х32+32 кг.
  2. Набирания на въже с доп. тежест (през 6-7 секунди) - 20х1х16 кг.

Допълнителни упражнения:
  3. Описване на цифрите от 0 до 9 с прави крака във въздуха от лег - два пъти.

Чисто време за интервалите - 08:31 мин.

Клип на тръстърите:

Клип на набиранията:

Положително:
  - Един подход повече на тръстърите, а и май малко по-добре ми се получават.
  - Малко по-добре и като дишане след интервала.

Отрицателно:
  - За пръв път се виждам как правя набирания на въже - досега не бях считал за нужно да ги снимам. Е, не съм впечатлен. Амплитудата е далеч от това, което си представях.

Добавки:
2. По обяд - 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Цяла сутрин готвих, после бърза тренирова. Сега ще ходя да си търся нови колела за количката (а може и направо нова количка, ако цената на колелата не ми хареса), че лагерите се разпаднаха.  Този път задължително ще гледам да издържа поне 200 кг по спецификации.

19.04.20
16:52

Аз си мисля, че много високо ги обръщаш

Bart Simpson

19.04.20
16:56

Ееее, човек, тръстера ти изглежда яко стабилен, никакви компесатирни клатушкания, евала.

19.04.20
17:04

казано от CottageCheese на 19.04.20, 16:52:

Аз си мисля, че много високо ги обръщаш

Имаш предвид, че високо държа пудовките ли или нещо друго? Високо и много встрани?

казано от Bart Simpson на 19.04.20, 16:56:

Ееее, човек, тръстера ти изглежда яко стабилен, никакви компесатирни клатушкания, евала.

Това са някакви си 64 кила - малко над половината ми тегло. Щеше да е много жалко, ако имаше клатушкания. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.04.20 17:04.

Bart Simpson

19.04.20
17:07

Ами имаше преди, но хората които не размятат пудовки не разбират колко повече сила е необходима за да се стабилизира тежеста в случая с пудовка, съпоставено с лост.

19.04.20
17:09

Отидох за нови колелца, оказа се, че две колела са почти колкото една нова количка за 200 кг. Сега пък нов проблем - тази е по-тясна в долната част и много трудно се нагласят и две гюлета. Опитах да натоваря четирите - наместих ги някак след 20-тина минути борба и пот колкото от половин интервали. :) Сега май трябва да мисля някакъв здрав сандък, който да захвана за дългата част на рамката и който да събира 4-те големи гюлета... 

Излез навън да тренираш, казват. Безплатно е...

19.04.20
17:11

Да, лактите ти са много високо и встрани, според мен.

19.04.20
17:12

Набиранията нарочно ли пускаш така бързо негативната част ? Аз винаги ги правя с бавна негативна, гледам доколкото мога да е бавна и контролирана.  Преди и позитивната я правех бавно, обаче нещо ми е трудно тук отскоро :)

19.04.20
17:14

казано от Bart Simpson на 19.04.20, 17:07:

Ами имаше преди, но хората които не размятат пудовки не разбират колко повече сила е необходима за да се стабилизира тежеста в случая с пудовка, съпоставено с лост.

Е, в първите няколко тренировки се чудех откъде се хваща това нещо. :) Не че сега съм много напред с материала, де, ама поне вече като ми кажат “изхвърляне”, не питам “кое беше това?” Иначе при пудовките не е само до сила.

казано от CottageCheese на 19.04.20, 17:11:

Да, лактите ти са много високо и встрани, според мен.

Да, така изглежда.

казано от kaloyan на 19.04.20, 17:12:

Набиранията нарочно ли пускаш така бързо негативната част ? Аз винаги ги правя с бавна негативна, гледам доколкото мога да е бавна и контролирана.  Преди и позитивната я правех бавно, обаче нещо ми е трудно тук отскоро :)

Не, не е нарочно. Дори не знаех, че го правя. Понякога е полезно да се снима човек дори на стари упражнения.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1