One more step, one more lift ... Дневникът на Ели

Прескочи до:

05.08.19
19:37

28.07
30 мин. лежерно на пътечка 9 км/ч, 10 мин гребен тренажор, 2 км

29.07-04.08
Напук на по-предишната хубава седмица, миналата не беше много благодатна откъм успехи в организацията ми - излишни самосъздадени драми и почти нощувки на работа, МЦ и местене на квартира почивните дни. Та, записах 2 доста скромни раздвижвания

31.07
- лег преса +20кг. - 3х15
- скрипец @26 кг. - 3х12
- гребане @18 кг. - 3х12
- раменна преса 2х@ 2х6, 1х2х5кг. - 12
- привеждане на тесен скрипец надолу @?10-12,5кг. - 3х12
май само това беше, доста жалко беше и първи ден от МЦ не помогна

02.08
- лег преса +30кг. - 3х12
- скрипец тесен надхват @33кг. - 3х12
- лег с дъмбели на 45 градуса @2х7,5кг. - 3х12
- вертолет @12кг. 3х10
- въже за трицепс @5 кг. - 3х12
- корем от стойка с гръб босу - 3х15

Храненето беше ок, зле беше само с деня на местенето, който изкарах на едни шоколадови заешки уши, половин протеинов бар, кокосова вода и пица вечерта след цялата дандания.

Имам страхотни условия не само да готвя повече, но и място за съхранение - във и извън хладилник, така че очаквам да се поразвихрям по-честичко!

05.08
- пълн. мюсли, суш. плодове, боровинки (пресни), кокосово мляко
- 1 ф. многозърнест хляб, резен авокадо, 2 сл. кашкавал
- половин протеинов бар
- едит: салата, синьо сирене, орехи, грозде и балсамико-зехтин - кленов сироп дресинг (мой си, имаше капка сладко), 4 крекера с ново за мен френско сирене и 1 слайс ементал

движение:
освен тичане по задачките на един новодомец (да е жива и здрава фирмата ми, която любезно предоставя 1 ден отпуска при такъв повод)
На непознат фитнес:
разгрявка крос трен

- клек +5кг. х12, +10кг. х12, + 15кг. х12 (не зная общите кг-ми, на лоста не пишеше. Категорично по-лек от 20, но 10 или 15 не мога да кажа)
edit: как си забравих бейби тягата! румънска с дъмбели 2х14кг. - 3х12
- асистирани набиране - отново не знам кг-те, машината беше малко неасистираща и не захващаше плочките, някаква тежест отнемаше определено, тъй като съм абсолютно фиде в момента и не бих могла да се издърпам - 3х10

- гребане с дъмбел @8кг. - 3х10/ръка
- лег с дъмбели на 45 градуса @2х7кг. - 3х12
- привеждане на прав скрипец към корем 3х12 @12,5кг
- планк с лакти на швейцарска топка - 3х 1 минута

Мнението беше редактирано от Ellie на 06.08.19 11:51.

15.03.20
01:50

Здравейте мили хора!

С голямо удоволствие подновявам дневника си тук - като чета освежаващите новини из дамската секция, може би е редно да отбележа че не съм бременна и не съм раждала (все още) - причината да прекъсна днвеника беше чисто техническа, тъй като ползвах други по-задълбочени функции на бб-тийм :)

Житейски съм супер, с половинката зазимихме няколкогодишната уикенд-връзка по самолети и си живеем вече 8-9 месеца в учудваща хармония (хаха не съм очаквала нещо лошо де, но не са изключени някои остри камъчета да се смелят с минаването под общ покрив). Работата ни смазва и двамата, аз лично си търся нова по комплексни причини - не е изключено да задържа нивото на стрес у преумора, но поне други неща да се променят като обстоятелства.

Към момента съм свела целите си до стремеж към устойчивост на навиците и подобряване на слабости, които ако не спазвам някаква конкретна диета, винаги ще се връщат.
Други мимолетни цели или “за лятото” нямам.

Ще описвам засега хранене и движение извън тренировките, че тях ги следя на отделен файл. Ще видим дали така ще ми е удобно или както преди тук всичко.

14.03
- протеинов мъфин прозис
- протеинов шейк с 200мл мляко; 2 оризовки с бри; 50гр. козе сирене, 20гр едам; 1 cinemon roll (тестяна панделка с много канела)
- домати, краставица, зехтих, лук; 2 лъжици картофено пюре; 1 домашен бургер с телешко кюфте, лук, кис. краставички; пушено топено сирене; няколко капки кетчуп ;1 соево кремче и ред шоколад; чаша бяло вино

Десертите след вечеря са нещо към което съм си насочила вниманието към момента - овладях доста други неща откъм дневни навици, но вечер много си угаждам и трупам калории.

Също си следя алкохола и мисля да записвам сбора на седмични напитки - нямам морални или здравословни причини, просто са си калории и реално - интоксикация. Стремя се да пия уикенда, но понякога социалния живот размества дните.
Тази седмица съм пила 1 чаша червено вино (през седмицата, придружаваше един рибай стейк); 500мл сайдер, 1 чаша бяло вино.
Утре ще видим,  в идеалния случай няма да пия.

Движение - Тренировка 3
пълна, подробна - доволна съм. Докато ми е отворен фитнеса, супер :Д
5к крачки

16.03.20
01:46

15.03

- протеинов шейк и 125гр къпини
- 2 хапки (буквално) баница, телешка луканка и телешки пръчици към 70-80гр. с 4 мини филийки от франзела; 2 от тях с крема сирене;
- три глътки аперол шпритц, 3 шоко бисквитки
- шопска салата, 2 яйца, половин телешко кюфте от бургера снощи с 1/4 от хлебчето и лъжица пюре; 2-3 резенчета телешки суджук

Движение: не много, 5к крачки и домашно малко чистене и т.н.

Днес за пръв път стъпихме в бг магазин откакто живея тук и нивото на наситените мазнини в менюто ми рязко се покачи :Д  Яд ме е че конски суджук не можах да си взема, но нямаше не-опаковани - т.е. предлагаха насипно състояние и единствената опакова си е червото - в месарски магазин ми е естествено, но като знам през колко склада, камиона и багажни са минали до тук - не мерси.

Другият куриоз е че за вечеря трябваше да ядем едни китайски палачинки с патица - заготовка в опаковка за двама - и когато тръгнах да ги готвя установих, че някои внимателно беше откраднал палачинките и затворил пакета, така че наистина не съм забелязала че нещо не му е наред. Значи и от готовата храна да обират (и то крадейки) хляба .. нямам коментар, просто ... нямам!

Мнението беше редактирано от Ellie на 16.03.20 01:47.

17.03.20
01:11

16.03
- соево мляко150-200мл, гранола към 40-50 гр може би (малко изтървах пакета)
- салата, пил гърди на скара, авокадо, моркови; тиквено и слънчогледово семе; половин резен лимонов сладкиш с полента и половин овесено-кленов флапджак с теменужки - много цветни (буквално :Д) десерти ми бяха поднесени
- половин пиперка с няколко маслини, резен бяло сирене; краставица с дзадзики; 1 пълнозърнест wrap с печено патешко бутче, чушка, краставица и сладък сос (нали, след като си купихме допълнително втори път тестото); 120гр обезмаслено цедено мляко с боровинки, 3 фурми и 5 гр. шоколад

Движение: 5к крачки и надувах фитнес топката, което е кратко натоварване за цялото тяло :)

И днес съм под хигиенния минимум крачки - тъй като трябваше да пренасям офиса под формата на монитори, кабели, раница и торби с такси до нас, не си ходих трите спирки за деня.
С други думи - хелоу хоум офис :) Взех си и фитнес топката на която стоя в офиса, да поддържам добрите навици у нас и ще гледам да организирам график с разходки и време за спорт.

19.03.20
00:56

17.03
- цедено мляко 5%, боровинки, чия, рожков, 5гр шоколад
- 2 яйца, кис. краставички, телешки суджук 4-5 парченца, къшей франзела (около 3 мини филийки); 1 ред голям шоколад (35 гр)
- солети сигурно към 100 гр
-  2 крекера с пушен кашкавал, кашкавал, още малко франзела; цедено мляко с ягоди, протеин, овесени ядки

Първия ден у нас беше пълен дизастър, окачена на конферентни срещи, супер много работа отгоре на това и леко разболяваща се (обикновена хрема с екстри, не мисля че е другото ;) ). Доста незадоволителен резултат откъм меню и нула движение - като затворих лаптопа просто се завих на кравай с тея солети и после още каквото дойде

18.03
- чепка грозде; цедено мляко 5%, ягоди, овес ядки 2 с.л.; чия, ленено семе
- пилешка супа 600мл
- туршия, 5 малки лозови сърмички, 40на гр. луканка, 40гр кашкавал, 2 крекера; протеинов мъфин с 5гр шоколад
edit: бързко скочи шоколада до 35гр, ще трябва някаква карантина и на сладкото да се сложи

“добавки”: ашваганда (постоянна съм с нея от около месец), клеева тинктура, половин корен джиджифил, 4 скилидки чесън и сок от 1 лимон

движение: 40мин йога, 9к крачки
Днес поне си взех обедна почивка и след работа се поразходихме. Но като цяло доста обездвижено, а и точно преди МЦ - от онези моменти, в които мисля, че съм се умножила за ден

Мнението беше редактирано от Ellie на 19.03.20 01:18.

21.03.20
02:32

19.03

- чепка грозде
- 2 оризовки с 150гр. котидж с ананас; 2 крекера с 30гр. козе сирене, 7-8 пекан ядки и 5 фурми
- сьомга филе, ок. 100гр картофено пюре, 4-5 маслинки и чери доматчета; 1 ябълка с 2 с.л. фъстъчено масло, 2 фурми и 2на гр. шоколадови бонбонки със стевия

ашваганда, клеева тинктури, 3 скилидки чесън

Денят беше тотал щета откъм движение и много работа, не станах от лаптопа до 8 и нещо вечерта (което трябва да избягвам при новите условия, защото ще се изтрещи у нас така). Времето шит, 1ви ден МЦ и дискомфорти разни, та зеро. Поне храната ми се стори че малко по- според ситуацията беше от предишните дни

20.03
- 2 крекера към лечебния чесън
- 1 яйце в малко зехтин, 1 протеинов “кекс” (бетонна курабия от 1 яйце, доза протеин, вода, няколко капки кокосово масло и лъжица кокосово брашно, 5 гр шоколад), 125гр. боровинки и 100мл кокосово мляко
- 3 свински ребърца със съмнително количество месо, шопска салата, 2 лъжици картофено пюре, 1 филийка от чеснова франзелка, 4 крекера с крема сирене; 3 шоко бисквитки

ашваганда, клеева, днес 2 скилидки чесън - мисля, че ударих някаква горна граница, сутринта ми прилоша от него, вечерта не мина много по-добре

Движение: - 45 мин йога - https://www.youtube.com/watch?v=_uSuYr0MTSg&t=1s
-  9k крачки, гледах у нас да се хоцкам на топката повечко и да заменя част от стоенето на стол/диван с нея

- Настинката ми поприключва, но пък те затварят фитнесите. И бездруго имах морални съмнения дали трябва да ходя, въпреки че са отворени, та се реши. Ще е добре да увелича типа натоварване на домашните занимания и и има какво още да се желае от хоум офис организацията, но не е зле за първа седмица.
- Беше голям цирк с протеиновия кекс, който тотално издъних и пре-пре-препекох до състояние сравнимо с цимент. Та после трябваше да го кисна в млякото, да може да се отхапе и изяде по някакъв начин. Щях да се сдухвам, ама знаете ли какво, това всъщност е идеалната протеинова бишкота, осъзнах! Тъй че има голям потенциал за фитнес тирамису, ха. Броя го изобретение :)

Мнението беше редактирано от Ellie на 24.03.20 01:42.

22.03.20
03:26

21.03
- малък събуей с пуешка шунка, кашкавал, айсберг и домати (чист)
- чепка грозде
- 1 гига крекер с ементал и тиквени семки (любимият!), 40гр. гауда
- салата, чери доматки, половин авокадо (с голяма костилка), 3 резена тофу на тиган в малко зехтин - ако не бях изхвърлила опаковката, щях да знам колко тофу съм изяла. Едва ли повече от 80-100гр; 100гр извара с 70гр рикота, ягоди и доза протеин, чия

Движение: 21к крачки (йес!),
7,7(+3), 6(+4), 5 - лицеви опори (+от колене)
4х50 крачки с черен ластик (най-здравият в комплекта)

Изкефих се на разходката, направихме сигурно най-непопулярния възможен маршрут, така че отговаряше и на хигиенните изисквания :) Два недостатъка само - излязохме от нас като станах, съответно след това бях леко гроги и не направих някаква по-смислена домашна тренировка, но пак нещо.
И вторият е че това с хремата и кихането ми се върна, даже май тъпкано - с главоболие - пих и хапче за глава  и ме тревожи да не тръгне към синусите, че сега няма кой да се занимава с мен. Екипирам се добре, шапки, яке за вятър с гугла и прочие и хич не ми се иска да зарежа и тея няколко крачки на ден и на въздух.

22.03.20
08:18

казано от Ellie на 22.03.20, 03:26:

И вторият е че това с хремата и кихането ми се върна, даже май тъпкано - с главоболие - пих и хапче за глава  и ме тревожи да не тръгне към синусите, че сега няма кой да се занимава с мен. Екипирам се добре, шапки, яке за вятър с гугла и прочие и хич не ми се иска да зарежа и тея няколко крачки на ден и на въздух.

Здравей!

Извинявай, че се включвам така с непоискат съвет малко.. 😁
Това с хремата и кихането замисляла ли си се да не би да е пролетна алергия? Понеже казваш, че се е върнало.. на това ми напомня.
Питам защото аз съм същата почти всеки път като изляза и минава за два дни, но е доста неприятно. И мен глава ме боли понякога от всичката хрема.
Та ако е нещо такова - има едно пръскало за нос Avamys (бяла опаковка със синьо) което помага супер бързо и е без рецепта. Казаха, че е доста силно и за това действа ефикасно при всеки. Пръскам си го всеки ден профилактично с почивки по 1 седмица от време на време.
Ако може да стигнеш до аптека се снабди с това (в случай на алергия) поне докато е по-спокойно да потърсиш лекар ще те облекчи. 🙂

Мнението беше редактирано от Теди на 22.03.20 08:20.

23.03.20
01:45

Здравей Теди, благодаря за включването! Много резонно се сещаш за алергия - дори аз се замислих. Казвам “дори” защото не ми е известно да имам алергия, мисля че това е нещо, коеот се забелязва, не зная дали може да се развие с времето. Мисля, че не е изключено и хора които не са алергични, да изпитат повишена чувствителност през пролетта - може и това да е.
При мен започна със запушен нос и мислех че боря здравословно неразположение, но това със сърбежа и кихането наистина вече е съмнително. За връщането не съм го написала като хората какво имам предвид - петък се беше успокоило, не си бях духала носа и мислех, че си заминава, но вчера беше наистина много ветровито и ме върна 2 дни назад с много повече кихане. Страхотно че ми спомена капките, ще имам какво да потърся без да се лутам ако нещата не се оправят :))

23.03.20
01:57

22.03
- протеинов шейк
- 2 ч.л. бадемов тахан, малко парче ябълков тарт - доста киселичък и ябълков :) - подкрепихме малко кафене, което си разпродаваше пресните сладкиши на безценица

- протеинова палачинка (прозис) - половината с боровинки (125гр общо), другата с 1 с.л. протеинов течен шоколад прозис
- няколко зрънца грозде
- 20на гр. някакъв френскки салам; домати, краставици, лук и зехтин; спагети с телешки кюфтенца и доматен сос, пармезан; чаша и половина бяло вино; 3 шоко бисквитки

Алкохол за седмицата : чаша червено вино и чаша и половина бяло
(Социалната изолация помага :Д)

Движение: - 9к крачки,
- 50мин. пауър йога  https://www.youtube.com/watch?v=h_9kSTdd9c0
- домакинстване прилично много
- 12 лицеви опори - реших да се пробвам покрай инстаграм и не разбрах как ги направих - принципно не правя повече от 6-7 чисти до долу, сигурно нещо съм скатала дълбочина.
С половинката почваме график да си увеличаваме капацитета :)

Днес много доволна, всички точки - чистене, готвене, две неща готови имам за работната седмица също (че макар и у нас заетостта ми е трагична някои дни), разходка, йога и въобще..защо свършва тоя уикенд, така добре си прекаваме с него!

Мнението беше редактирано от Ellie на 24.03.20 01:42.

24.03.20
01:38

23.03
- смути от кокосово мляко, банан, доза протеин, чия, спирулина - леле това е едно от най-вкусните неща евър!! Задочно Марги е виновна, защото от нея се присетих за спирулината и разбрах, че добре се комбинира с кокосов вкус;
резен от домашен ябълково-овесен брауни-бар (ябълка, рожков, какао, фъст. масло, овес, лимецово брашно, фурми, мусковадова захар)

- 2 парчета от солен протеинов кейк (боб, чушка, гъби, кварк, рикота, лимецово брашно, чия, ленено семе, тиквени/ слънчогледови семки, моцарела настъргана отгоре) Уф без яйца е малко фейл, май ще го допичам на филийки и ще се пробвам да го обърна на хляб

- домати, краставица, лук, зехтин; 2 мини филенца телешко, обезмаслено колсло, царевица на кочан на грил; 2 оризовки с филаделфия милка, 20гр шоколад

Движение: - 35 мин йога - https://www.youtube.com/watch?v=icA6YRYDRmk
Установих че не линквам видеата както си мислех, нещо не работи, а харесвам да ги пазя за след време ако нещо тръгна да се анализирам

- 10к крачки по формула - само половинката имаше телефон, но знаем отпреди че правя точно 30% крачки отгоре на неговите

- 50 клека със зелен ластик XL
- 12 лицеви опори - почнахме с него едно предизвикателство да го раздвижа малко, ама аз лошо скочих на макс бройки, като правя и йога хаха

25.03.20
01:23

24.03
- кис. мляко, кварк - общо към 300гр, замразени боровинки, 4 фурми, чия, какаови зърна, половин доза протеин, спирулина (ок, кокос и банан занапред със спирулината)
- 5 малки телешки кюфтенца, част от порция спагети с доматен сос
- 4-5 резенчета луканка и 1 кашкавал; купичка с киноа, авокадо, настъргана моцарела, пресен лук, тофу и минимално шийтаке (не беше успешна идея да го бутна там и започнах да го деля); 3 резена по ок 1см от домашния ябълков-овесено-фъстъчен бар

Движение:
25 мин йога за сърфисти (нали, аз :Д) - беше повече за душата и стойката, отколкото да тренирам. Не ми беше нещо силен ден в това отношение, но хей - имам поне 3 седмици занапред с домашно раздвижване, ще правя каквото ми се прави и усетя.
https://www.youtube.com/watch?v=Lj7PIL9VVGE

- 50 клека с XЛ ластик
- 60 странични стъпки с ХХЛ ластик
- 50 клека ХЛ ластик
  - не в серия, а през деня хаотично, като ми дойде.

6 к крчаки - малко, но от сърце!
Срамота, ден 3 и двамата си забравихме за предизвикателството. Утре ще наваксваме. Така че без лицеви хаха

Мнението беше редактирано от Ellie на 25.03.20 01:24.

26.03.20
00:07

25.03
- 2 гига крекера с ементал и тиквено семе; 20гр гауда, 25-30гр. някакви френско саламче; 1 малка ф безглутенов хляб с разбита смес яйце + фета
- смути от доза протеин, кокосово мляко, спирулина, замразени горски плодове, полвин банан, 40гр парченца пресен кокос
- 20 гр. шоколадови бонбонки със стевия на прозис
- туршия, сока на туршията; филе сьомга, картофено пюре към 150гр; половин чаша диетичен джинджър тоник с 20на мл. ром

Движение: днеска не съм излизала и няма йога, топка и ходене у нас които не мога да меря
- 80 крачки встрани с черен ластик на бедрата
- 13 лицеви опори

Малко се депресирах на работа, ама сигурно ще ми мине

Мнението беше редактирано от Ellie на 26.03.20 00:11.

29.03.20
00:32

26.03
- смути от кокосово мляко, протеин, половин банан, чия, 150гр кис мляко, спирулина, замразени боровинки
- 5 малки крекера, 1 оризовка с филаделфия супер лайт, 30на гр луканка, 50гр фъстъци
- 1 гига крекер с ементал и тикв семки; чедър слайс, 10гр шоколад, 150мл мляко. замразени боровинки

Движение: зеро. Малко бинджнах с работа

27.03
- смути от горните съставки без киселото мляко
- 2 шоко бисквитки; резен от моя овесено ябълков бар; 1 ф безглутенов хляб с лютеница с резен фета отгоре
- 2 варени яйца, половин краставица, 4 маслини, малка ф. безглутенов хляб, 1/4 авокадо, 4 слайса мортадела; 1 ред шоколад и 1 чаша червено вино

движение: 30на мин разни стойки и разтягания - не мога да го нарека повече;
8,6к крачки
14 лицеви опори

28.03
- 200мл кис мляко, боровинки, 2 с.л. мюсли, чия, парче овесен ябълков фъстъчен бар
- малко грозде,  1 гига крекер с ементал и тикв семки, 2 слайса мортадела, 1 шунка с филаделфия, 4 малки кис краставички; 1 протеинова палачинка (прозис), 1 ч.л. филаделфия с милка и 1 протеинова нутела
- пълн торийа с 1/4’авокадо, салца, лъжица бг крема сирене, 100гр червен боб, поръсено с моцарела

Движение: 50 мин йога - https://www.youtube.com/watch?v=GXVf6EAeGN8
16,6к крачки

Мнението беше редактирано от Ellie на 29.03.20 01:05.

01.04.20
03:22

29.03
беше почивен във всички измерения - хапването беше домашно и обилно (бухтички, фета, мармалад, нутела, солети, филе риба, салата, кроасан, половин чаша вино),
движение из вкъщи - чистене и подреждане бяха само дейностите

Алкохол за седмицата - 20мл ром, чаша червено вино, половин чаша бяло

30.03
- 100мл кис мляко с последното парче ябълков-фъстъчен бар, 35гр фъстъци
- крекер, 1 слайс гауда; малък ром с джинджер тоник
- още един ром с джинджер тоник
- салата, панирани калмари със сос тартар, хапка пита с люта салца

Бях вече и на първия виртуален рожден ден, а вечерята която взехме беше малко разочарование (гръцко беше и нищо не му беше наред)
движение: минимално.

31.03
- банан, доза протеин, бананово мляко, чиа, спилурила
- салата, пресни картофки на фурна. 2 калмарени кръгчета с изчегъркана панировка, ч.л. тартар, малка бучка фета; доза протеинов мъфин
- 3-4 парченца пилешко от гръцкия кебап, ориз, люта салца; купичка боровинки с бадемово мляко, бадем в шоколад; 1 ф. безглутенов хляб с филаделфия милка

движение: срам не срам пак няма. Деня на работа беше пълен, и след работа ... заспах. Не знам какво ми стана, откъде тая умора - спах от 6 до 10 вечерта и сега ще си имам проблеми с режима.

Не ми върви напоследък мотивацията с ежедневните домашни тренировки ако трябва да съм честна и се опитвам да намеря начин поне да оптимизирам малко натоварването. Имах желание за пудовка и изринах света, но уви, не съм късметлийка - меко казано всичко разумно е изчерпано, сто паунда за 16ка опции са ми малко прекалени.
Ще се присеъдиня най-вероятно към клуба на ластиците. Имам само тесни за бедрата, така че поръчах една джаджа - пилатес бар, която уж покрива всички нужди. Да видим!

Другото което ше се опитам е да мина на сутрешно трениране - очевидно през деня все нещо става - които обстоятелства борех с кратките обедни включвания във фитнеса, но сега се налагат нови стратегии. Не съм сутрешния тип и няма да стана скоро, но не може да се отрече че сегашните обстоятелства предлагат някои нови възможности.

03.04.20
01:04

01.04
- 225 гр скир, замразени боровинки, чия
- 2 слайса пуешко филе, 1 с филаделфия, 1 с кашкавал 20гр; 1 ф. безглутенов хляб с филаделфия и лютеница
- малко грозде
- туршия, картофено пюре към 200гр, 2 тънки пуешки пържолки; плодово желе

пууу един ден да ям малко по-нормално!

движение: 45 мин йога разтяжки - нямам видео, защото беше лайв стрийм от някаква учителка дето фирмата наела да ни води в обедната почивка. То хубаво, ама беше доста базово, а ми мина слота.

9,7к крачки

02.04
- 225гр, боровинки, чия, с.л. мюсли
- грозде
- 2 гига крекера с ементал и тикв семки, 2 слайса кашкавал
- 1 и 1/2 пълнозтрнеста тортии пълнени с пил гърди, 1/4 авокадо, настърган чедър 3-4 щипки, филаделфия, малко кетчуп, лук на тиган, допълнително още от пилешкото с чери доматки

движение: 4 кръга от това https://www.youtube.com/watch?v=6JlLzjbPjkU&t=307s
що годе адаптирано за ластиците които имам

7,5к крачки

Мнението беше редактирано от Ellie на 03.04.20 01:05.

06.04.20
01:00

03.04

- смути от бадемово мляко, спирулина, доза протеин, 2 пекан ядки и 3 фурми, ленено семе
- не помня :( карантината ми е изпила мозъка и ми се сместват дните, преди си знаех наизуст менюто за 4-5дни назад
- кокосово къри: пил. гърди, лук, кокосово мляко, подправки, малък ром

движение:
час йога - https://www.youtube.com/watch?v=xhHn9P11FMw
малко чистене у нас
10.3 к крачки

04.04
- смути от бадемово мляко, спирулина, пекан ядки, фурми, ленено семе; отделно шепа пекан ядки и 3 фурми
- 1ф. хляб от семена, 3 слайса кашкавал, 50 гр. синьо сирене; грозде, половин пръчица сушено месо
- 3/4 от 250гр. рачешки ролца, 80гр. царевица, половин ябълка, 2 с.л. квасена сметана, лайм; 5 крекера, чаша бяло вино
- 3 шоко бисквитки и блокче черен шоколад

Леле откога не бях купувала и правила рачешки ролца - знам, че е страшна гняс ама нещо ми се прияде една салата от преди сто години

Движение:
3,5км джог с доста приличен пейс  - 5.15-25/мин
5к крачки, малко шетане у нас (ама не много)
15 лицеви опори

Малко щях да си изплюя сърчицето за скромната дистанция, което е разбираемо при положение че тоя пейс е един от най-добрите които имах когато бяхах редовно и предвид че съм бягала последно преди година и два месеца, а предпоследно - преди 2 :Д
Подцених бягането рамо до рамо с мъж по-висок с 30см от мен, ако и въпросния да бяга за пръв път в живота си :)))

05.04
- 2 яйца на очи, 1 ф. безглутенов хляб, 1/4 авокадо, чери доматки; протеинова палачинка (прозис) с боровинки, 100гр. скир и 1 ч.л. кленов сироп
- 1/4 от снощните рачешки ролца и сие; шопска салата, 1 и 1/2 братвурст, домашни пържени картофки (нещо средно между сотирани и пържени), кетчуп; 1 чаша червено вино

алкохол за седмицата: 3 рома, чаша бяло и червено вино.
ПопийнАла съм си тая седмица :) Макар че допреди няколко месеца имах такива вписвания на една вечер и далеч не като рекорд. Сипещите се уговорки по пъбовете и служебните обеди, следобеди и вечери бая ме бяха хлъзнали

движение:
5км, 5.30/мин
100 крачки налявко-надясно с черен ластик
15 лицеви опори

Мнението беше редактирано от Ellie на 06.04.20 01:01.

07.04.20
00:39

06.04
- 150гр скир, боровинки, замразени малини, чия, ленено семе и лъжица мюсли, кокосово мляко
- броколи с неясно количество синьо сирене (запекох го много глупаво и към 90% остана неразделимо залепено за фолиото), печено кашу към 75гр
- “омлетица” от 1 яйце, лъжица скир, лимецово брашно*, бакпулвер; пуешко филе 40гр, чедър 30на гр, пипер, 10 маслини; няколко капки кетчуп
1/3 рикотен десерт (250гр рикота, 1 яйце, малини,5 фурми, 1 ч/л кленов сироп, лъжица кокосово брашно)
edit: и едно блокче черен шоколад се намести отгоре накрая

*Гледам хората описват лимецово брашно и спелта отделно - моето е спелта и доколкото речника знае, това е лимец? Ако не, нямам идея, някакво алтернативно брашно е тая спелта

движение:
Домашна тренировка 1 с тесни ластици и раничка 5.5кг книги (още може да поеме тя).
4-5к крачки

Минавам пак на екселска таблица за описанията на домашните тренировки специално, тук ще отбелязвам само активността. Тая карантина ще се проточи и колкото и да е фън да хващам случайни видеа като ми скимне, не мога да регресирам вечно, трябва някъде да се следи натоварването по-стриктно и да се увеличава дори в домашни условия.

Мнението беше редактирано от Ellie на 07.04.20 12:10.

09.04.20
01:32

07.04
- 1 ементал-тикв семе крекер; слайс кашкавал; 1 оризовка и 2 шоко бисквитки
- 2 яйца, 1ф. безглутенов хляб, 1/4 авокадо, кис. краставички и чери доматки, половин ябълка и половин с 2 ч.л. бадемов тахан
- шопска салата, 5 мини телешки кюфтенца, 250гр карт пюре, парче рикотен десерт с бял линдор шоколад с мека сърцевина (ох кеф)

Движение - 13к крачки

Спах ужасно и работата ме затисна жестоко, навих си аларма и дремах 50мин в обедната почивка. First time ever

08.04
- 100-150гр скир, кокосово мляко, 2 с.л. мюсли, боровинки, чия, спирулина
- “пръчици” сушено месо, 2 слайса кашкавал, 1 ф. безглутенов хляб; някакво плодово пробиотично мляко и ред черен шоколад
- царевична торийа с 1 яйце, чедър, шунка, пиперка и кис. краставички; чепка грозде, ябълка

Движение: зеро

Много ми е затиснато и уморено, и днес тотално се поддадох на усещането. Не може да се каже че нямах възможност за раздвижване, по-скоро не направих така че да го случа, а вместо това се скрих зад лаптопа и цъках едни 13 часа..

Чакам с нетърпение малко почивка и католическия Великден. Към момента съм безкрайно благодарна че е една седмица по-рано :))

11.04.20
01:39

09.04
- последното парче рикотен десерт; 1ф. безглутенов хляб с кашкавал и пушено филе
- смути (направо кандидат-сладолед) от замразени ягоди, 2 кръгчета банан ми се “паднаха”, доза протеин, кокосово мляко, спирулина, мака;
1 гига крекер, телешки суджук към 50гр., слайс кашкавал, моята фалшива туршия (фалшива е защото вкусът се постига с марината, а не с ферментация)
- домати, краставици, зехтин, кюфтенца от риба тон, картоф, настъргана моцарела, яйца и трохи от чабата с лук и подправки; 3 шоко бисквитки и 1 чаша бяло вино

Суджукът беше брутален, много по-добър от другата марка която бях взела от бг магазина. Сух, ароматен...страхотен. Ще ме накарат да търся доставки тези хора!

движение: Домашна тренировка 2
9,1к крачки (защото не си гледам аппа! да бях врътнала още едно къргче)

10.04
- банан, 50гр фъстъци
- 3 малки крекера с котидж с ананас; още котидж с ананас с лъжицата (150гр общо), 1 гига крекер тикв семе/ементал с 2 слайса ементал; 2 слайса пушена шунка - единият с филаделфия
- “капучино” с кокосово мляко - то милото хич не се поддава на разбиване
- щипка кокосов чипс, облизвания на лъжици, проби на смес и черен шоколад
- 225гр скир, парче бобово брауни

Хепи съм от първия си опит, може би щеше да е по-сочно ако го бях лишила по-рано от компанията на фурната. Парчето беше голямо сетих се да снимам накрая просто :)

Движение: 7км  - 38.29 - много доволна, че си увеличавам дистанцията и не удря по темпото хич, а и не бях на края на силите си или нещо подобно.
20на мин йога разтяжки и поздрави
13к разходка отделно

Явно съм много обездвижена, до вечерта се оказах с крака на-кай-ма, не мога да клекна за си извадя кекса от фурната :Д

Бягам в квартала, стълби, тротоари и прочие ... не е да не живея до реката, но за разлика от цялата тълпа по алеята си давам сметка че разрешението да излизаме навън за упражнения или разходки не би трябвало да те лишава от здравия разум да не се блъскаш на едно място с всички.
Да, 25 градуса е и е страхотно до водата, ама май не беше това главния фокус, а? И ревем че искаме да се свършва по-бързо, да отворят нещата и да спасяваме икономиката. Както и да е, отплеснах се.

Мнението беше редактирано от Ellie на 11.04.20 01:45.

16.04.20
00:57

Хелоу!

Почивните дни ми се отразиха супер, беше много релаксиращо и приятно прекарване, чух се с маса народ и почти все едно съм  пътувала някъде :) Не си броих никак хапките/ чашите - единственото ядене отгоре на обичайното което описвам бяха заешки уши/глава на 60% линд, 2 парчета от страхотен пай с пресни боровинки и един бургер с двойно телешко.

Алкохол за седмицата (като броя понеделник към предишната седмица): 1 бутилка вино, половин бутилка шампанско под формата на Хуго с лайт сода с бъз

Движение: домашна тренировка, пазарувания, разходки и домакинстване

Вчера - домашна тренировка и обичайно хапване, двоен десерт само (много добре ми се получи, грух)

15.04
- скир, замразени ягоди, малини, чия, рожков, какаови зърна, 2 с.л. мюсли, 5гр 75% шоколад
- купичка леща, 1 телешко мини кюфте
- салата, сьомга с пенне (сготвени само със сол), пармезан; 1 резен (удържах се) от новия ми фаворит - рикотен кекс.

Пак е на база рикота, яйце, банан, малини, добавих още яйца, лимецово и рожков брашно, бакпулвер и поръсени с кокос захар малини отгоре за по-”кексова” консистенция. Вълшебно е, има лека коричка като нещо тестяно, но консистенцията е перфектно гладка като се отреже парчето.

Движение: тренировка долна част + аеробика

Няма искра с домашните тренировки, но няма къде да ходя, така че просто се намествам там на постелчицата и я почвам.
Дойде пилатес джаджата с ластик, близко до безполезна е. Чакам сега черен ластик (голям), ще го добавя и нещо. Месец карантина и следа от тежести/ пудовки/ дъмбели/ гири ако щеш! няма за пари, които бих дала. Може би не давам достатъчно хаха.

17.04.20
01:39

16.04
- доза протеин, бадемово мляко, замразени малини, чия, 15 гр. шоколад - страшен “сладолед”
- 1 ф. немски ръжен хляб с турски кашкавал (т.е. български) - 30на гр, малко фалшива туршия, крайче суджук; шепа орехи и 4 фурми
- фъстъци, честно казано нямам концепция колко - пакета е 200 гр., не ям за пръв път, още има ... някъде между 50 и 150 :)); резен от рикотения сладкиш
- 2 бисквитки орео
- 2 чаши червено вино
- 4 м&м бонбона

Днес пак е един от тези дни където имам депресиращо много работа и ако преброя колко часа, ще се депресирам само още повече.
Менюто - потрес.
Имам голям късмет че рекордно необичайно за моята персона бях обещала участие в сутрешна виртуална йога с учител преди работа - това наистина ме държеше днес.

Движение: 45мин йога

19.04.20
02:03

17.04
- остатък от стари бъркани яйца, 1 резен кашкавал, пуешко филе, половин ф. немски ръжен хляб; 1 пудинг с плодове (с размера на кофичка пловодо млекце)
- суджук, фъстъци, кашу (всяко по 30-40гр)
- безглутенови ньоки (те има ли как да са глутенови? понякога не знам за какъв ги пишат тези етикети), с.л. заквасена сметана, доматена паста, пармезан, презен лук; резен рикотен сладкиш
- ром с джинджер тоник; половин ф. ръжен хляб с нутела, бонбон линд

Моята работа беше просто много, половинката изкара един 36 часов маратон на компютъра, за който нямам думи .. много ми е амбициозен и всичко, но по едно време почнах да гугълвам някакви неща да проверявам симптоми и последици ... защото последните 6-7 часа ги изкара водейки конференти презентации на фронтова линия и вече сериозно се притесних какво би направило тялото ако не се съобразяваш с функциите му.
Тъй като той имаше нужда от максимална концентрация и екрана си (който е в кухнята/дневната), моята храна през деня се състоя от неща които можех да дръпна бързо и безшумно, а работата я върших от спалнята, което не е оптимално за кръста и очите ми - ама бели кахъри.

Движение: 3-4к крачки пазаруване само вечерта

Положително - дойде черния ластик. Готин е, много е стегнат обаче, може би трябваше и червен да взема.
Второ положително - бг онлайн магазина с доставки ми обслужи поръчката за около 5 работни часа и преди да се усетя ми звъняха от пред входа да сляза да си взема луканките и суджуците <3

18.04
- протеинов бар (попадна ми :Д)
- ементал-тикв семе крекер, слайс кашкавал, суджук
- грозде
- домати, краставици, зехтин; телешно филе пържола, гъбен сос (гъби, масло, малко лимецово брашно), чаша червено вино

очаквам след малко да си пробвам творенията.
Би било тъжно, ако не беше смешно :))) Бои нямах, не ми се занимаваше с поръчки, пробвах натурален метод. Е, има накъде да се развивам.

Козунак - избърсах квартала да намеря брашно и мая, нъц. Мая намерих най-накрая, но брашно - един последен! пакет .. безглутеново. Явно ще съм безглутенова хаха.
С рецептата имаше малко и фиаско, понеже съм кьорава и не съм прочела добре какво пише на пакета колко грама е :Д То и не се надига това безглутеновото хич. Предсоти да видим! Аз добре си изпълних деня поне, и ще се насладя каквъто и да е резултата.
Христос Воскресе!

Мнението беше редактирано от Ellie на 20.04.20 01:47.

20.04.20
01:46

edit за снощи - 2 парчета козунак с малко мляко
Също движението си забравих да впиша - домашна горна част + аеробика
пазаруване - 3-4к някъде

19.04
- соево “кисело” мляко, кокосово мляко, доза протеин, малини, чия, ленено семе, мака; парче козунак
- 2 хуго коктейла с лайт сода с бъз
- водорасли, 3бр. суши със сьомга, авокадо и хайвер, 3 панирани скариди; 3 парчета прясна риба тон. половин чаша вино
- парче черен шоколад и 4 m&m бонбона
май си мисля за малко козунак ..

Не е никак зле козунака, липсват ми конците, но на вкус е супер, а някакси е по-лек без глутена и имам чувството че мога да омета половината козунак- коеот не е добре!

Алкохол за седмицата - 3 и половина чаши вино, малък ром, 375мл шампанско  и половин чаша бяло вино.

движение: 10к крачки разходка
20 мин hiit

Мнението беше редактирано от Ellie на 20.04.20 12:13.

21.04.20
02:18

20.04
- 1яйце, 50-60гр суджук, слайс кашкавал, половин филия с лютеница
- 2 парчета козунак с чаша мляко

от известно време си повтарям че трябва да се подготвям по-добре за обедните си хранения, за които все нямам време, нищо че работя от нас. Е, и днес не беше този ден - първо хранене за деня в 7 вечерта, а и нещо изгубих настроение след един служебен разговор в края на деня.

Движение - 9.1к (пак не гледам!) крачки разходка
горна част + аеробика

23.04.20
00:01

21.04
- соево кис. мляко, чия, малини, доза протеин и бадемово мляко
- ньоки с лъжица дом. сос и моцарела
- зелении с домати и фета салата, 1 вурст, малко кетчуп и горчица; Edit - рикотен десерт, шоколад

движение - не

22.04
- замразени малини, бадемово мляко, доза протеин, чия, мака, спирулина; 2 резена козунак с чаша мляко
- доматки, 1 варено яйце, олекотен хумус, слайс едам, 1 гига крекер с ементал и тикв. семе, 2 оризовки с бри; 1 голяма ябълка на парченца с 2 ч.л. бадемов тахан и 1 ч.л. протеинов течен шоколад

движение: незамерено пазаруване, сигурно 3-4к
долна част + аеробика

Мнението беше редактирано от Ellie на 23.04.20 02:29.

26.04.20
21:37

Хелоу, пак изпозабравих менютата .. доколкото помня ще бъде

23.04
- смути обичайното
- 100гр нахут, домати, краставици, полвин топка лайт моцарела, зехтин; ред черен шоколад
- ябълка, малко грозде
- салата от зелении, синьо сирене, орехи, кози кашкавал, чери доматки; 1 вурст с малко кетчуп; 2 шоко бисквитки

дивжение: горна част + аеробика домашно (трябва ли да пиша че е домашна тренировка??)
8.6к разходка

24.04
- бадемово мляко с доза протеин, 3 с.л. мюсли
- боровинки
- 100гр нахут, половин моцарела лайт, 1 яице, домати, краставици, зехтин 1 с.л. (премерих, за да установя че чупката на китката още работи с правилния ъгъл по принцип като овкусявам); 1 царевичочка с бри, 2-3 резена бри освен това
- джин с диетичен тоник; 2 парчета козунак, 1 чаша мляко

движение: 10.5к разходка само
Отвикнала съм на подскачанки вкъщи, тази седмица изстрадах най-болезнената мускулна треска на прасците откако се помня сигурно

25.04
- 2 дози протеинова палачинкова смес (прозис), 1 яйце, 100мл мляко, вода, малко лимецово брашно - станаха 3 много готини палачинки; 1 с няколко капки кленов сироп и боровинки, 2 с нулев прасковен сироп и кози капкавал към 40гр.
- “табуле” (с повере ориз отколкото магданоз) с пълн. басмати ориз, лук, магданоз, телешки кюфтенца май 5 или 6; плодово желе-пюре 70гр.
- полвин чаша розе, черен шоколад линд 65% (вече стигнах до дупето на заека)

движение: 5к, 26.34 мин, 5.19 темпо - че доволна съм
Друго движение нямаше, може би трябваше, ама деня зави не към очакваната посока

26.04
- доза протеин
- 1 сладолед магнум с малинов шоколад
- 330мл бира; 1.5 ф. ръжен немски хляб с филаделфия, пушена сьомга, авокадо, лим.сок, пипер; 2 маслини
edit: - телешко филе пържола, 3-4 с.л пюре, ориза от снощи и без майтап не помня дали ядох сладко или не; още една бира

движение: долна част + аеробика
мнооого голяма разходка към може би 24к крачки - телефона ми беше у половинката, който по редовни замервания прави 30% по-малко крачки от мен

едит - забравих да впиша алкохола за седмицата. Голям джин, половин чаша розе, 2 бири 330мл.

Мнението беше редактирано от Ellie на 29.04.20 23:59.

29.04.20
01:22

27.04
- смути с по-големичка доза протеин
- 3 царевичочки с авокадо, пушена сьомга и филаделфия; 30 гр кокосови парченца
- 3-4 резена луканка; огромна домашна салата Цезар - айсберг, чери, пил гърди на тиган с малко зехтин, крутони от бял хляб, 2бр аншоа, дресинг от закв. сметана, зехтин от консерва аншоа, балсамико, горчица и няколко капки кленов сироп

движение: само пазаруване 3-4к крачки

28.04
- скир (най-накрая!!) с боровинки, чия и трохи от козунак - е, няма да ми се получи рециклирането на козунака, просто си е за боклука неизядената част
- печено кашу, може би към 80гр.
- плодова салата от половин ябълка, половин банан, 1 киви, малко боровинки
- малко от снощната салата, опит за домашна азиатска супа (мисо бульон, скариди, прозрачни нудели, пресен лук, чили)

водя вътрешна дискусия какво още да изям - едит: протеинова палачинка и 3 шоко бисквитки

движение: домашна горна част+ аеробика
крачки - нъц. Опитвам се у нас да мърдам доколкото е възможно, но времето рязко се сговни до противен студен дъжд нон-стоп и тея дни крачките ще са мираж.

Засега имам някакъв напредък със създаването на рутина с домашните тренировки. За съжаление се налага да го натискам напълно волево, защото се ужасявам от тотален регрес, но не съм възстановила фактора на щастие. Надявам се с времето работата върху навика да доведе и до това.

Мнението беше редактирано от Ellie на 29.04.20 23:58.

29.04.20
23:57

29.04
- скир, половин банан, половин кутия боровинки, чия; 30гр. кокос на хапки
- азиатска супа остатък; парче (някъде половин) пъстърва на фолио с половин ч.л. тартар
- басмати ориз, пиле корма - пилешки гърди с лук и готов корма сос с подправките; 3 .. ще ги нарека помбер парчета
Някакви сушени традиционни индииски препечени неща, които кълна се имат вкус точно на помбер чипса. Якото е че са 77% леща и 22гр протеин, а едно е само 8гр (34кал). Новия ми “здравословен” джънк ще стане май това.

почти съм сигурна че ще добавя  и нещо сладко.

Движение:
долна част + аеробика
11к крачки - днес излезе прозорец без дъжд :)

01.05.20
00:51

30.04
- скир ягода, боровинки, чия
- 200гр котидж, чери доматки, 1/4 авокадо, 2 царевичочки, бри - не знам колко, 50гр?
- 1 киви, бадеми в черен шоколад
- телешко филе пържола (приготвена в олио/масло); домати, краставица, лук зехтин; картофено пюре; 2 парчеta ябълков десерт *, 1 чаша червено вино - малко разтурих правилата за непиене през седмицата, ама тая пържола искаше

*(ябълки, фурми, лимец. брашно, яйца, какаово совео мляко, скир, рожков, кленов сироп - ама ме мързи да опиша пропорциите)
Малко е кашкаво, понеже има предимно ябълки.

движение: 20 мин хийт
толкуз, и домакинстването - не ме изведоха днес на разходка :( (като кученце съм :Д)

Мнението беше редактирано от Ellie на 01.05.20 01:01.

03.05.20
22:44

01.05
- скир ягода, замразени плодове, чия
- 1 ф. ръжен хляб, половината с лютеница, 1 яйце, луканка
- 1 киви, 4-5 парчета бадеми в черен шоколад
- 1 филе риба тон, моркови, маслини; 40гр. бадеми

движение:3-4к пазаруване.
Петък не петък, каръшките дни не питат и се работи до късно вечерта, с малка пауза да си напазаруваме преди да затворят магазините.

02.05
- протеинов бар
- 1 торийа с омлет от 1 яйце, шунка и кашкавал; 1 ред шоколад стевия
- карт. пюре, телешка пържола, почти цяла чаша червено вино, едит: моркови, много моркови, дресинг соев сос и зехтин  - как ги забравих!
- 3 шоко бисквитки, шепа кашу; голям джин с диетиче тоник

движение: 18к крачки
СТанахме и излязохме, че беше хубав ден. За съжаление се чувствах напълно изтощена след това и не направих домапна тренировка

03.05
- ледено смути-кремче от половин банан, горски плодове, лешниково мляко, доза и половина протеин, чия, мака - към 80% от това; две шепи ядки смес (кашу, бадем, фъстъци)
- капучино с лешниково мляко
- предвижда се: ще правя домашна пица - имам бяло обогатено с някакви неща брашно, малко лимецово (трудно е да се напазарува брашно в наши дни!!!), дом сос, пуешко, шунка свински бут, чушка, моцарела

мисля и че ще изпия една бира. С което алкохол за седмицата ще бъде: към 2 чаши червено вино (бутилката все още има повече от една вътре), голям джин, бира

движение: горна част домашна + 3 кръга от една суперсерия за долна (опит за наваксване), аеробика
без крачки, чистихме у нас съвестно. Май се понатрових с белина, ама ще ми мине.

Мнението беше редактирано от Ellie на 04.05.20 12:08.

05.05.20
00:56

edit: две станаха бирите снощи. Много са малки тея корони :Р

04.05
- скир ягода със замразено манго и ананас, чия - стана готин сладолед!
- 1 ред от домашната пица
- пилешко с моркови, лук, гъби, сметана, пил. бульон, шайби картофи и трохи

първото ми ядене от кутията за тази седмица - взехме си готова поръчка със съставкикте за 3 рецепти. От няколко седмици вече яко започна да ми доскучава личната ми кухня (за което аз съм си виновна, но ми залипсва искрата и с това да се занимавам на фона на постоянния работен ролеркостер). Поръчаната храна все пак е прекалено преработена и по-мазничка, та се спрях на този междинен вариант като компромис и май ще съм доволна.

движение: долна част+ аеробика
10к разходка

Мнението беше редактирано от Ellie на 05.05.20 11:40.

12.05.20
00:50

Хелоу хора,

крайно време е да си отбележа малко от малко дните. Миналата седмица не случих на седмица, по разностранни причини в личен и професионален план.
Не помня храни точно, но съвестта ми знае кога съм била непослушна :) Тренировките не са чак толкова че да ги забравям хаха

05.05
хранене - обилно, мисля че ми се събра цяло хранене (към 400ккал) отвъд на обичайното количество
движение - тренировка горна част+ аеробика, 10.5к крачки

06.05
хранене - самата храна ок като количество, но половин бутилка бяло вино (седмицата почна да слиза стръмно надолу)
движение: горна част + аеробика, танцувах и готвех вечерта с бутилката вино в отчаяние

07.05
хранене - ок, алкохола се вмести също (джин с грешния тоник)
движение - минимално

08.05
хранене - ок, алкохола попрескочи вероятно леко баланса, понеже изпих 2.5 бири по 440мл
движение - долна част+ аеробика, 19к крачки

09.05
хранене - ок и с алкохола - чаша и половина вино
движение - 7-8к крачки някъде

10.05
хранене - ок
движение - горна част+ аеробика

11.05 айде това го помня
- смути от замразено манго, чия, спанак
- протеинова вафла прозис
- наан хляб, 150гр халуми на тиган, салата с домат, лайм, няколко капки лайм
- фъстъци 50-60гр

движение: долна част+аеробика, 11к крачки

Започвам нов вид пълна изолация, съвсем сама, тъй като половинката летя по спешност до БГ вчера и поради карантина и други обстоятелства поне 3 седмици ще стои. Сигурно дори ще свикна, но просто малко неочаквано ни дойде онзи ден новината и не ми се искаше да го изпращам. Ама няма как.
Другото което е, че явно трябва да заложа на личностно развитие, защото минавам на стажантска заплата (един вид подаръка да не сме съкратени е да си намалим доброволно заплатите). Опитвам се да си запазя спокойствието, което е малко трудно, но знам че има толкова хора с несигурно бъдеще и липса на работа, аз трябва да приема факта по-положително, че все пак ще имам заплата. Обаче ме избива страшен бяс. За компанията и всичко последните месеци. Както и да е, правим каквото може, става каквото ще.

Мнението беше редактирано от Ellie на 12.05.20 01:02.

13.05.20
00:18

12.05
- скир, рожков, 3 с.л. овес ядки с примеси
- салата, доматки, нахут, моцарела, зехтин; 2 малки крекерчета с 6-7 резена луканка
- зелении, свинско филе пържола със сос от лук, чесън и малко чедър; картофки на фурна и няколко капки кетчуп; 1 протеинов десерт тип брауни

движение:  9к крачки

15.05.20
01:02

онази вечер имаше и още една протеинова бисквитка и купичка мляко с няколко ореха и 3 фурми. Хвана ме отвратителна истерична вълна на “трябва да омета света”

13.05
- кис. мляко (може би 250-300гр), половин доза протеин бял шоколад, замразени ягоди, чия - о,да!
- свинско филе с лучен мармалад и чесън, карт. пюре 200гр; 1 протеинова вафла прозис ванилия - и тя е много много добра!

Без да се усетя пропуснах едно ядене, за щастие понякога се включват някакви нормални механизми на ситост/ компенсиране, когато успокоя емоциите.

движение: горна част + аеробика
крачки само 4.4к - 10 градуса и такъв вятър, че се предадох, признавам си.

14.05
- кис мляко, замр горски плодове, чия, половин доза протеин
- 1 рожков протеинов бейгъл (прозис), моцарела половин топка и малко песто; чери доматки; 1 слайс кашкавал, 3 фурми
- 3 яйца в малко масло, сейтан бургер, 1/3 парче от наан хляб, кис. краставички, доматки, зеро кетчуп; 1 ябълка, 4 резена от нея с бадемов тахан, ред шоколад със стевия

Вижда се, че ми е дошла последната поръчка :) За пръв път пробвам сейтан - да си призная, не можах да намеря някаква причина човек да яде това. Може да не съм приготвила оптимално, ще пробвам някакъв вариант с повече подправки.

движение: долна част + аеробика
12,5к крачки

18.05.20
02:18

15.05
- капучино
- 60гр бар протеинов фъдж
- 1 рожков бейгъл с 1 ч.л. тартар, 1 консерва риба тон(което не се събра, доизядох), кис. краставички и лайм
- къри с кокос, скариди, кориандър, ориз, тиквичка, морков; чаша и нещо бяло вино, 1 манго кремче; 1 оризовка с филаделфия

движение: 13к крачки

16.05
- палачинки: протеинова смес за палачинки, 1 яйце и малко лимецово брашно, кокос. мляко, мака; резен козе сирене и нулев сироп; горски плодове с агаве, лъжица кис. мляко и няколко зрънца грозде
- половин малка диня
- зелена салата, доматки, половин консерва нахут с пармезан; плато от бри, синьо сирене, прошуто, ементалови крекети; кремче с манго, бяло вино
- още бяло вино, шоколад, кокосови хапки

движение: 8к к пряко сили, шетане у нас
Ден 1 от дългата ми отпуска, която се случва и да съм съвсем сама. Знам че има майки които биха продали нещо да са ха мое място хах. Но определено не ми почна силно, бях от събуждането някак смазана. Терапевтично поне излъсках кухнята и банята и МЦ дойде, да имам какво да обвиня за безумията на вечеря.

17.02
- доза и половина протеин, кокос. мляко
- диня
- краставица, карт пюре, малко телешка пържола (за съжаление не ме бива като половинката и всъщност беше много сурова, тъй че я зарязах), крайче луканка и прошуто, ементалови крекери; купичка скир с 4 кайсии и шепа грозде

движение: горна част+ аеробика, 12к крачки
една идея по-добре, донякъде опитах да компенсирам вечра

алкохол за седмицата: 2/3 бутилка бяло вино

20.05.20
01:17

18.05
- смути-сладолед кис мляко, половин доза протеин, спирулина, чия, замразени горски плодове
- половин манго с чия
- пържола и отгоре телешки медальон, броколи и карфиол и 1 царевица на фурна, 4 кайсии, два реда шоколад и 15гр кокосов чипс

движение: 16к разходка

19.05
- протеиново плодово мляко с пресни къпини 150гр, омлет от 1 яйце и 25гр лайт кашкавал
- салато-манджа от леща, тиква, фета, серано, кълнове от грах с дресинг оцет, лимон, тахан, зехтин, подправки; 3 оризовки с шоко слой филаделфия милка, 2 реда бял шоколад

движение: долна част+ аеробика, 8к някъде с пазаруване и прочие

Ден 2 отпуска. 10.45 сутринта вече имах съобщение с молба саамо в една среща да се включа. На срещата сааамо ми съкратиха половината екип, начело с шефката ми, оставяйки джуниър хора които са започнали от вчера на клиенти с които не са имали нищо общо и нямат категорично знанията (или нивото) да се оправят, а аз трябва да си почивам както по план. Настояват да си остана в отпуска .. първите няколко часа. Естествено че от утре сааааамо за няколко часа ще се логвам до края на седмицата, да започна да рина с лопатата, ама иначе ще си почивам. Голямо .... само.

Ще си ги взема дните де, просто цирка става все по-разнообразен, не ми трябва нетфликс вече.

Мнението беше редактирано от Ellie на 20.05.20 01:18.

21.05.20
01:40

20.05
- протеиново мляко ванилия+ скир, замразени плодове и парченца кокос, чия
- 2 малки филийки ръжен хляб - за пръв път намирам, много прилича на Вита, ще му казвам така; половин малко авокадо, 2 слайса серано шунка
- шепа (моя) лешници
- снощната лещено-тиквено-фета история с кълнове грах и дресинг с тахан/мед/лимон/зехтин
- половин банан с 2 реда млечен шоколад

Закуската трябваше да е сладолед, обаче с егати и движението си извадих миксера и щепсела му цопна в една купа с вода. Ново 20 беля :Д Сега съхне, надявам се след 1-2 дни да е безопасно. Глупавият английски щепсел има някаква дупка по средата и за това най-много ме е страх, въпреки че наистина го извадих за секунда може би.

движение: 11к крачки разходха преди вечеря,  преди това се пекох към 2 часа на люлката на терасата с книжки и линкдин видеа - отнесох следобед свободен все пак, много е слънчево и топло, не мога да се оплача!

22.05.20
01:08

21.05
- протеиново плодово мляко, половин банан и малко чия
- шепа (преливаше) лешници
- диня
- домашен бургер - свинска кайма с ябълка и малко трохи; хлебче, ябълково-кисел сос; чедър; рукола с балсамико и няколко капки зехтин. картофи с розмарин на фурна, кетчуп

движение: горна част с аеробика
Не съм излизала, у нас крачки не замервам.
Половинката сега като не работим заедно и е сам в стая, се разхождал по време на всичките си виртуални срещи и навърта по 10-11к в работно време, много съм впечатлена! Трябва да почна и аз да ходя като замаена :Д Проблемът е че ако не ползвам срещите да мултитасквам ми е спукана работата, и затова стоя пред екрана хаха.

Малко повече работа днес, съвсем малко тераса и книжка, без курсове, но пък с тренировка.

Трябва да намирам хубавите неща всеки ден, че гледката на хора по фитнесите в България и хора по Biergarten-ите и езерата в Германия ще ми влезе навътре:) Мили хора, оценявайте си дните - ние тук в Лондон ще си стоим поне още някой друг месец (и ще продължим изследването какво става без тежести във фитнес за Х месеца).
Тежести още няма, може аз да правя нещо грешно, но гири 2х5кг. или 15кг дъмбел за 70 паунда ми е ...ами ще си подскачам по-скоро. Даже виждам ефект!

24.05.20
03:02

22.05
- протеиново плодово мляко, банан, чия
- 40гр фъстъци, 1 протеинова вафла прозис
- бургер (като снощи), салата с чери доматки, пармезан, няколко капки зехтин; малини с бял шоколад; общо 3 реда бял шоколад

движение: горна част + аеробика, 14к крачки

23.05
- протеинови овесени ядки карамелизирани пуканки + половин доза протеин, 4 кайсии, 1 ч.л. протеинов течен шоколад; шепа лешници
- пушена шунка към 100гр, слайс кашкавал, лъжица обезмаслено крема сирене, 1 оризовка
- зелении с ябълка, чесън, патешко месо с лъжица мармалад, картофки на фурна; 1 плодово кисело млекце и 2 шоко бисквитки; 2 чаши червено вино (375мл)
едит: +2 реда млечен шоколад. Ама много бяха ненужни вече!
движение: 8к пазаруване, нищо особено

Спах ужасно, говоря си сама... Но пък НАЙ-накрая разбрах как да си правя протеиновите овесени ядки на кексче и съм очарована, очаквам да го правя по-често :)

Мнението беше редактирано от Ellie на 25.05.20 00:12.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1