Коронавирус в България

Прескочи до:

29.04.20
14:14

казано от nervak на 29.04.20, 13:33:

6-8лв...и го имам от година поне.

Във всички културни фитнеси в които съм ходил в Пловдив (да се чете Атлетик и Авангард) си има на няколко места дезинфектант (на белина мирише) в пръскалка като за миене на прозорци и до тях хартия с която да си бършеш.

Иначе аз лично много ползвам хенд санитайзър от години - имам във всяко яке и всяка раница. 1.65 лв от лидъла за 80 мл, но от коронавируса насам вече много рядко има или в другите магазини цените са завишени.

29.04.20
14:28

То и във Флайса има....ма не ги пълнят,та ми писна преди време да им се моля и си носих мой.

29.04.20
14:41

казано от Веси на 29.04.20, 14:12:

А каква е логиката да е забранено за велосипедисти,вчера глобиха трима пред мен

Не е забранено да се кара колело на велоалеите! Аз имах също подозрения и ги споделих с един пич и той писа на общината и му отговориха че няма заповед за забрана за ползване на велоалеите.

Ако са ги глобили е или неправомерно, или за нещо друго, не за каране на велосипед по велоалея.

Мнението беше редактирано от Димо на 29.04.20 14:43.

29.04.20
15:08

На Гребната забраниха, за да има място за пешеходците. Иначе в парка единствената причина да не те допуснат е да си бил сам и да е било между 9.30 и 18.30.

30.04.20
17:53

😅

30.04.20
19:02

казано от Margi на 30.04.20, 17:53:

😅

Смешно ли ти се струва?

ДЕ

30.04.20
19:05

Що, бе Марги. Може пък да искат да позасилят малко страха, че очевидно на народа не му пука.
Ей го, гледам пак са се юрнали да купонясват и се чудят как да излъжат на кпп. Хайде, някои имат сигурно работа, ама повечето не са така.

30.04.20
19:09

Предлагам да лекуваме болните от COVID-19 с йога.

30.04.20
19:37

казано от Brown Bomber на 30.04.20, 19:09:

Предлагам да лекуваме болните от COVID-19 с йога.

Ееее трябвало е да почнат преди 10-15 години да подготвят имунната система с йога за тоя вирус...

30.04.20
20:09

казано от Boby_ на 30.04.20, 19:02:

😅

Смешно ли ти се струва?

Нагласените сценки - да. (Всъщност, не, обидни са.)
Ситуацията като цяло - не.

30.04.20
21:00

Сценките са нагласени, но можеш ли да покажеш че са от сериозен новинарски канал? Всеки може да вземе снимки от учение например и да направи пародия на сериозен плакат?

Мнението беше редактирано от Димо на 30.04.20 21:18.

30.04.20
21:10

казано от Деян на 30.04.20, 19:05:

Що, бе Марги. Може пък да искат да позасилят малко страха, че очевидно на народа не му пука.

Ама кой изобщо засилва страха бе хора, тва е някво меменце, пуснато точно да се подиграят с усилията на лекарите. И да дадат поводи на тъпаците да се уверят още веднъж че всичко е конспирация.

Мнението беше редактирано от Димо на 30.04.20 21:18.

30.04.20
21:28

казано от Margi на 30.04.20, 20:09:

казано от Boby_ на 30.04.20, 19:02:

😅

Смешно ли ти се струва?

Нагласените сценки - да. (Всъщност, не, обидни са.)
Ситуацията като цяло - не.

Нагласените сценки са за такива, за които смъртта на 1000 е статистика, а в същото време са твърде чувствителни, за да гледат истински умиращи.

ДЕ

30.04.20
21:52

Един от най-търсените преди време, ама не хирурзи........не е убавец, ама скалпела му си беше на място 😀

01.05.20
11:34

В продължение на темата за тъпанарите и мултиплицирането на тъпотии в интернет.

За всички, които се позовават на доцент Мангъров като капацитет и достоверен източник на информация относно коронавируса и обясняват че щом доцент го е казал, значи нищо страшно няма, това е конспирация, няма смисъл от маските и т.н. нонсенс:

Доц. Мангъров сподели във профила си във фейсбук скандалното интервю на Браян Роуз с Дейвид Айк. Същият Дейвид Айк, който създаде конспиративната теория за рептили-господари.

Дейвид Айк (на английски: David Icke) е британски писател и общественик, автор на конспиративни теории, бивш футболист и футболен коментатор. [1]

Идеята за рептили на земята е популяризирана от Дейвид Айк, конспиративен теоретик, който казва, че променящи формата си рептили управляват човешкия свят, като приемат човешка форма и придобиват политическа власт, за да манипулират човешките общества. Айк също така твърди в множество случаи, че много от политическите световни лидери са или са „под властта“ на рептили, които управляват света. Според теория на конспирацията обикновено се смята, че рептилите са по някакъв начин свързани с тайното общество на илюминатите, като според някои илюминатите използват рептилите за свои цели, а според други илюминатите смятат рептилите за свои богове и т.н. (като богове-рептили много често се смятат някои египетски богове).

Майко мила...

01.05.20
11:42

казано от Димо на 30.04.20, 21:00:

Сценките са нагласени, но можеш ли да покажеш че са от сериозен новинарски канал?

Сега я свърших тая работа вместо Маргито, че тя не си прави труда да си проверява източниците, просто репликира тея, дето ѝ пасват на мирогледа.

Тва меменце е от един ултрарелигиозен  ютуб канал, който е пълен с тълкувания на библията и коспиративни теории.

01.05.20
12:50

И нещо позитивно:

Все повече данни има че при ваксинирани с БЦЖ заболеваемостта и смъртността от ковид-19 е в пъти по-ниска от неваксинирани. И особенно при нашия вариант на ваксината щамът Москва/София. Май ще излезем късметлии в това отношение :)

https://standartnews.com/zarazata/potvrdikha-btszh-vaksinata-pazi-ot-virusa-422483.html?fbclid=IwAR0AcGMW0STx_1-jC935ozmEfkyUZ-fRUmoeZihFjFLwA0DPUjednl2AoSI

01.05.20
14:31

казано от Димо на 01.05.20, 12:50:

И нещо позитивно:...[/url]

Преди малко погледнах оригиналната статия, която все още не минала “the copyediting, typesetting, pagination and proofreading process”
Интересно, как нашите журналистите стъкмиха: ПОТВЪРДЕНО, на хипотеза, която звучи като булшит. Като погледнеш и първоизточника на статията в Стандарт ... лупа БГ и ти става ясно.
Хайде пак едните малко са смалили на “помага” вместо “ПАЗИ”.
Димо ти поне си доста мнителен, откъде ги намираш такива :)

Мнението беше редактирано от Splash на 01.05.20 14:40.

ДЕ

01.05.20
14:32

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/otmenya-se-zadlzhitelnoto-nosene-na-maski-ili-drug/
Леко полеко смекчават нещата. Следащата стъпка очаквам да е отпускането на режима със спортните съоражения на открито.

Мнението беше редактирано от Деян на 01.05.20 14:35.

01.05.20
15:31

Верно Димо, не го ли пише в Редит и Фейсбук не ми го хвали :)

01.05.20
15:36

казано от Splash на 01.05.20, 14:31:

Димо ти поне си доста мнителен, откъде ги намираш такива :)

Проверих информацията и аз, видях че само в няколко български сайта има нещо подобно и затова си избрах по-сдържан изказ: “все повече данни има”, не съм го представил като някаква абсолютна истина. Иначе статистиката за смъртността от ковид и ваксинацията с БЦЖ си я има в много западни източници.

Мнението беше редактирано от Димо на 01.05.20 15:37.

01.05.20
17:03

В ББС пишат периодично, кои са митовете и фалшивите новини за короната. Та, бцж-то беше една от тях.

Мнението беше редактирано от Aleks Sandra на 01.05.20 17:04.

ДЕ

01.05.20
17:37

казано от Aleks Sandra на 01.05.20, 17:03:

В ББС пишат периодично, кои са митовете и фалшивите новини за короната. Та, бцж-то беше една от тях.

Абе де да знаеш. Тия най-големите медии са и най-големите манипулатори, обаче го правят тънко. Не казвам мит ли е или не, но нищо чудно и да се застраховат, та утре народа да не каже, защо сте ни спрели тая ваксина, за да мрем сега-управляващите са виновни 😎

01.05.20
19:07

казано от Aleks Sandra на 01.05.20, 17:03:

Така е, все още нищо не е доказано, само корелация има. Но все пак има данни в тая насока.

01.05.20
19:58

казано от Димо на 01.05.20, 19:07:

Така е, все още нищо не е доказано, само корелация има. Но все пак има данни в тая насока.

Точно, но в тази посока има хиляди други фактори и да се дращи по медиите, че пиленцето ни пази от САРС-а е малко ...
Аз лично мисля, че резултатите при нас, колкото и скучно да звучи, са на база мерките които се взеха. Колкото и хората да безхаберят на персонално ниво, все пак положението до момента е стабилно. До кога, колко и как ще се развива, предстои да видим. Колко можем да си го позволим финансово обаче, е съвсем друг въпрос.

Мнението беше редактирано от Splash на 01.05.20 20:19.

03.05.20
23:55

RR

04.05.20
06:49

интересно ми е друго, как още преди да излезе тази заповед, още от миналата седмица имаше вече обяви от заведения, че търсят персонал за сезона?))))

04.05.20
07:23

казано от Rldik Ridik на 04.05.20, 06:49:

интересно ми е друго, как още преди да излезе тази заповед, още от миналата седмица имаше вече обяви от заведения, че търсят персонал за сезона?))))

Кое е чудно в това? Ако имаш сериозен бизнес, всичко се планира. В компанията, в която работя, все още няма официална заповед, че можем и трябва да си вършим работата на 100% по нормалния начин, но въпреки всичко има служители, които излизат в майчинство, както и наскоро напуснали, промени в постовете и персонал си се търси. Няма как да спреш да тотално да работиш и да замразиш всичко и да седнеш да чакаш да си вдигнат карантията. Даже, от гледна точка на това, че в момента много дейности, които са смислени, не могат да се извършват нормално, е по-добре да си отделиш времето за набиране на персонал сега, отколкото да го правиш докато ти се трупа и текуща работа.

04.05.20
09:16

Вируса го преборихме, мерките ги разхлабваме, докторите ги погребваме, а темата я трием, чиста работа.

RR

04.05.20
13:09

казано от БПН на 04.05.20, 07:23:

Кое е чудно в това? Ако имаш сериозен бизнес, всичко се планира. В компанията, в която работя, все още няма официална заповед, че можем и трябва да си вършим работата на 100% по нормалния начин, но въпреки всичко има служители, които излизат в майчинство, както и наскоро напуснали, промени в постовете и персонал си се търси. Няма как да спреш да тотално да работиш и да замразиш всичко и да седнеш да чакаш да си вдигнат карантията. Даже, от гледна точка на това, че в момента много дейности, които са смислени, не могат да се извършват нормално, е по-добре да си отделиш времето за набиране на персонал сега, отколкото да го правиш докато ти се трупа и текуща работа.

не ти говоря за планиране, а за набиране на персонал, на който ще трябва да платиш, без да работи))))....и ако не знаеш, че мерките ще се отпуснат, ще набираш ли?!)))) Аз от 2-3 години следя обявите за работа и съм доооста запознат с движението....

04.05.20
13:18

казано от Rldik Ridik на 04.05.20, 13:09:

не ти говоря за планиране, а за набиране на персонал, на който ще трябва да платиш, без да работи))))....и ако не знаеш, че мерките ще се отпуснат, ще набираш ли?!)))) Аз от 2-3 години следя обявите за работа и съм доооста запознат с движението....

Има доста време от момента в който обявиш че търсиш персонал до момента в който той физически се яви (годен за работа), и до момента в който започне да работи. Аз не бих чакала последния момент и да рискувам да остана без хора (защото всички са си намерили вече работа) бих си ги подбрала предварително след като подозирам (и се надявам) че положението някога ще свърши.

RR

04.05.20
13:22

казано от Margi на 04.05.20, 13:18:

казано от Rldik Ridik на 04.05.20, 13:09:

Има доста време от момента в който обявиш че търсиш персонал до момента в който той физически се яви (годен за работа), и до момента в който започне да работи. Аз не бих чакала последния момент и да рискувам да остана без хора (защото всички са си намерили вече работа) бих си ги подбрала предварително след като подозирам (и се надявам) че положението някога ще свърши.

аз също съм работодател и знам, че нает сега персонал, утре няма да го има, което значи, че ако набереш и им обещаеш, а той ще трябва да чака, тогава, когато ще ти потрябва и им се обадиш, ще установиш, че той вече е почнал на друго място работа ;)...

ДЕ

04.05.20
13:31

казано от Margi на 04.05.20, 13:18:

Eхе-ама това в конкретния случай или по принцип. Аз ако търся работа и чакам да ми се даде еди кога си да се явя, пък после еди кога си да започна да работя.......много е вероятно да започна другаде-ако имам оферта. Преди време така един ме моташе, а уж той ме кани, не аз да търся и да се моля. Вика ми постоянно: “Взимам те бе, почваш”. Изчаках го почти месец, да видя кога почвам, но един друг явно повече в час от него, как стават нещата, просто ме покани в кабинета една сутрин, поговорихме, викна личен състав и ѝ каза: “Виж какви документи да ти даде човека, той ще ти ги донесе до час два и до края на работния ден искам трудовият му договор да е на бюрото ми.”  И започнах на второто място, а първият пък несериозник, чак учуден и разсърден защо така съм го преебал.
Та зависи за каква работа става дума, ама особено сега при тоя глад за кадри, който явно ще стане, се действа възможно най-бързо. Както се казва, сутринта се виждате и от днес или утре най-късно вече е с трудов договор.

Мнението беше редактирано от Деян на 04.05.20 13:35.

Bart Simpson

04.05.20
13:37

На една обява се получават-60 СВ-та.
От тях са прилични десет.
Осем си вдигат телефона.
Трима идват на интервю.
Един на пробен........
И започваш отначаало, защото избрания не става за нищо.
В моята сфера има огромно текучество и почти няма хора с дългосрочна кариера на едно място.
Често имаме само сформиран гръбнак и всички други са някакви приходящи.
Имам една мацка, ромка, която толкова наступваше на педала, че в моме та вздма двойно повече пари и готви за топлата витрина.

ДЕ

04.05.20
13:46

казано от Bart Simpson на 04.05.20, 13:37:

Не помня дали съм го разказвал това, ама щерката на едно приятелско семейство била с още няколко колежки, които шефът им определил да изберат служител от постъпилите молби по пусната обява за работа. И им казал:
-Всичкото което е мъж-махате,
- Всичкото което е жена над 25 г.-махате.
- Ако има данни, че от останалите някоя е омъжена -махате......и ще ви останат няколко молби, които да обсъдим :-)

RR

04.05.20
13:48

казано от Bart Simpson на 04.05.20, 13:37:

От тях са прилични десет.
Осем си вдигат телефона.
Трима идват на интервю.
Един на пробен........
И започваш отначаало, защото избрания не става за нищо.
В моята сфера има огромно текучество и почти няма хора с дългосрочна кариера на едно място.
Често имаме само сформиран гръбнак и всички други са някакви приходящи.
Имам една мацка, ромка, която толкова наступваше на педала, че в моме та вздма двойно повече пари и готви за топлата витрина.

защото не им се обаждаш по телефона....ти си професионалист в твоята област и с 5 въпроса ще разбереш дали те лъжат и на какво ниво са ;).....в една фирма набирах персонал за топлоизолация и да ти кажа, си напълно прав, относно различните хора)))...от гладни измамници, до професионалисти (това рядко се случва)))....като им задам въпрос с какво лепило са шпакловали мрежата и получавам отговор, )) - с каквото купи чорбаджията!))))...и ми става ясно....или, пък какъв инструмент имат.....ако нямат дълъг нивел или мастар, просто не стават))))
п.п.бях си направил 8 въпроса, така подбрани, че майчиното мляко си казват))))

Мнението беше редактирано от Rldik Ridik на 04.05.20 13:49.

04.05.20
14:07

Ридик, клониш към тезата, че всички ресторантьори имат вътрешна информация, кога ще паднат мерките, пак мислиш за конспирации.
При нас от известно време не се наемат служители по обява, 9 от 10 са с препоръки, иначе само си губим времето.

RR

04.05.20
14:12

не всички, а тези, които са имали вътрешна информация

Bart Simpson

04.05.20
14:15

В моя дневник си пише кога се чу за пръв път.
А имайте предвид, че в ресторантите се знаят неща, които трудно изтичат другаде.
Сервитьорите са едно от най-информираноите хора на света.
Още на 29/04 съм го написал, а го знаех от два дни преди това.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 04.05.20 14:16.

04.05.20
14:17

Едно време бармани и сервитьори са били агенти, но сега са по-скоро клюкари.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1