Проект 15

Прескочи до:

03.02.20
15:53

казано от Тихомир Велев на 03.02.20, 15:32:

Преместихме го в публичния архив, Дидо. Сега не би трябвало да има проблем.

https://www.bb-team.org/forums/viewthread/38989

Сърдечно благодаря👏

05.02.20
17:52

Пристигна ми джаджата от Китай,но измерванията нямат нищо общо с реалността.Уж всичко по инструкциите правя,но тц...Някой с  идея каква може да е причината?Или просто си е някакво менте 😄

05.02.20
18:06

Хмм, че то как така само от една гънка смятат процент мазнина?

При метода, който аз ползвам се взимат 3 измервания. Едното е на бедрото, другото на корема и третото на гърдата. Има и с по 7 измервания формули. Има и с по 11 измервания методи. Само едно място за измерване няма да е много точно според мен.
Иначе мери ли изобщо верно тази джаджа? Измери нещо колко милиметра е дебело с линийка и го пробвай дали правилно мери разстоянието между челюстите за начало.

05.02.20
18:09

Точно това исках да кажа,Димо,че не мери вярно.Нищо общо с реалността.

05.02.20
18:16

Гледай ти, гледай ти. Да не е нещо в инчове?

А ти калиброва ли го - виж какво пише в първа точка - че трябва да го затвориш да го нулираш май.

05.02.20
18:22

Калибрирах,в мм. го настроих,но нищо и половина...Батерията взех от една везна и не е нова,от това ли пък да е....По-принцип аз съм на принципа,че нямам толкоз много пари,за да купувам евтини неща,но се подмамих от разликата в пъти от при нас и в али-то.

Мнението беше редактирано от Дидо на 05.02.20 20:23.

05.02.20
19:14

казано от LilSaint05 на 05.02.20, 18:42:

Пробвай с това

Знам го този сайт,проблема както писах е,че калипера не мери точно,ама хич.Забелязах,че при плавно стискане на щипките,докъм 13-14мм. числата вървят плавно,а после почват да “играят” и стигат 60-70-90 и нещо.Гледах по рекламни клипчета,че при пълно затваряне на щипките се стига до 52,5мм.

05.02.20
19:32

Може и от батерията да е. Знам за няколко случая дето като почне да пада батерията електронните кантари се държат странно.

05.02.20
20:16

Хмм сега ме вкара в размисли. Преди бях си чоръчал 2 от пластмасовите за по долар единия другия 3 долата. И не ми е идвало на акъла да ги тествам.... Ако не забравя ще поръчам един и другата седмица ще кажа как се държи.

05.02.20
20:25

казано от Димо на 05.02.20, 19:32:

Може и от батерията да е. Знам за няколко случая дето като почне да пада батерията електронните кантари се държат странно.

Пробвах и с друга,същото.Ще купя нова,но едва ли ще има разлика.

05.02.20
23:32

казано от LilSaint05 на 05.02.20, 20:16:

Хмм сега ме вкара в размисли. Преди бях си чоръчал 2 от пластмасовите за по долар единия другия 3 долата. И не ми е идвало на акъла да ги тествам.... Ако не забравя ще поръчам един и другата седмица ще кажа как се държи.

Аз също не съм ги тествал, но според мен си работят съвсем точно и последователно. Дебелея ли - показват повече, свалям ли мас - показват по-малко.

11.02.20
15:22

Аз имам точно същия (поне на външен вид) - мери си съвсем точно. Малко трудно му се свиква в началото, защото с едното копче се нулира преди всяко измерване (това ти е калибрирането), а с другото се “заключва” измерения резултат, за да не изчезне, когато го пуснеш. Само трябва да прецениш сам натиска и си мери идеално.
Колкото до формулата, най-точна е тази със 7 гънки на Джансък/Полък (Jackson/Pollock).

11.02.20
16:08

казано от Boby_ на 11.02.20, 15:22:

Аз имам точно същия (поне на външен вид) - мери си съвсем точно. Малко трудно му се свиква в началото, защото с едното копче се нулира преди всяко измерване (това ти е калибрирането), а с другото се “заключва” измерения резултат, за да не изчезне, когато го пуснеш. Само трябва да прецениш сам натиска и си мери идеално.
Колкото до формулата, най-точна е тази със 7 гънки на Джансък/Полък (Jackson/Pollock).

Да,Боби,точно такава е процедурата,но този не ще...След като се калибрира,ако вземеш полека да прибираш рамената,в началото милиметрите вървят плавно,но после полудява 😄 Как ли не го мъчих...не става.
Благодаря за формулата,ще се пробва някой ден 👍

11.02.20
16:16

казано от old_man на 11.02.20, 16:08:

казано от Boby_ на 11.02.20, 15:22:

Да,Боби,точно такава е процедурата,но този не ще...След като се калибрира,ако вземеш полека да прибираш рамената,в началото милиметрите вървят плавно,но после полудява 😄 Как ли не го мъчих...не става.
Благодаря за формулата,ще се пробва някой ден 👍

Ами явно е дефектен - зарязвай го. 🙂 За тия пари трябва да поръчаш 3-4, за да си сигурен, че един ще работи.
Аз преди време бях поръчал китайски “мазномер” с импеданс - даваше напълно случайни резултати. Писах им да питам аз ли не правя нещо както трябва, те ми върнаха парите без обяснения и без да съм искал и не си го поискаха обратно. 🙂

Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.02.20 16:17.

11.02.20
16:28

Искаха ми клип,за да се убедят,че не работи,пратих им.Писаха ми после,че чакат отговор от техническия отдел,та да видим 😄 То си е смешно за едни 12лв.,но ми е любопитно как ще процедират.

13.02.20
06:05

казано от old_man на 05.02.20, 17:52:

Пристигна ми джаджата от Китай,но измерванията нямат нищо общо с реалността.Уж всичко по инструкциите правя,но тц...Някой с  идея каква може да е причината?Или просто си е някакво менте 😄

Без да хващаш гънка, просто преди да нулираш калипера го свий до край, тогава го нулирай. Като го отпуснеш по спомен ще покаже някаква цифра, но не се води по нея, представи си, че това е нулата. Премери няколко гънки по същата схема, сметни си по формулите и виж дали ще стане. Надявам се да разбра какво имам предвид.

13.02.20
09:13

Дени,може и да греша.Затова ето  едно кратко клипче на опитите ми да го “подкарам” 🙂

15.02.20
01:26

казано от old_man на 13.02.20, 09:13:

Дени,може и да греша.Затова ето  едно кратко клипче на опитите ми да го “подкарам” 🙂

Принципно калипера е дефектен, имам същия от алиекспрес и хванах, че приблизително така мери нещо близко, отколкото обратното. Аз не съм се занимавала и сериозно да си меря мазнините. Изкарвах се сама между 10-13%. Реално бях към 13-14% тогава. Дадох идея просто, че може да мери така да кажем “на обратно”, тоест механизма да е объркан и явно проблема е същия като при моя.

15.02.20
19:13

15.02.2020
Месец и половина след началото на бийчбодито,най-после се реших да започна по-осезаемо раздвижване 🙂 Малко се стреснах от тази аритмия,само месец след последния случай,снощи пак се появи за час-два.Засега се овладява от хапчето,но си е притеснително.
Реших все пак да започна,пък ако се появи пак,ще се ходи на кардиолог,няма как.
И така,днес съвсем лекичко с малки гирички от 3-4кт 😄

Пет кръга от : Повдигане на гири встрани // Сгъване за бицепс // Повдигане на сгънати крака от лег-х10
Пет кръга от : Раменна преса // Чуково сгъване // Повдигане на прави крака от лег - х10
Клек-5х10 СТ
За разпускане-2км. ходене.

Всичко за час и десет минути.Като за начало,добре.Ще гледам да не се увличам с големи натоварвания в началото.

Храната е към 1700ккал, Б-105 М-70 В-145
Тегло-79кг.

Добавки:
1 таблетка Adam men`s vitamins
Омега Fish oil-4гр.
Креатин creapure-5гр.(днес го започвам)

17.02.20
19:08

17.02
Тежък и неприятен ден в работата,изпълнен с негативни емоции и маса изхабени нерви...😒
Сутринта имах някакви планове за раздвижване след работа,но всичко се осуети след тия неприятности.
Движението днес се сведе до 10к крачки-7км(3,5 с добро темпо).
Развитието на кореспонденцията с китаеца,относно калиперчето продължава 😄 Днес получих предложение да си поръчам нещо от магазина без да плащам на първо време,пък после да ми се определи някаква поносима цена..хах.Междувременно артикулът не се предлага вече 😁

Добавки:
Омега Fish oil-4гр.

Храната

20.02.20
00:53

19.02
Тегло-78,5…Отдавна не съм бил на тези кила,но е грозна картинка.
Движение за деня.-7км.
Храна: Б-84 М -58   В-170   1600ккал

Добавки:
Омега Fish oil-4гр.

Мнението беше редактирано от Дидо на 20.02.20 00:55.

23.02.20
19:57

Жесток Фюри!Какви тренировки,режим,воля и СЪРЦЕ трябва да имаш,за да свалиш 50 кила,да бъдеш в такава форма,че на 125кг. да си толкова бърз и неотразим,че Уайлдър да има такъв страх в очите...Не съжалявам,че станах още в 4 сутринта,за да съм свидетел на тази саморазправа 😃

Мнението беше редактирано от Дидо на 23.02.20 20:01.

23.02.20
20:59

Аз съм доволен, че го гледах на запис, особено онази гадост с лизането на кръвта. Фюри изигра много добър мач и като елиминира десния прав на Уайлдър го превърна в ученичка.
Ако Джошуа не е умрял от страх ще бие лесно Фюри, но нека първо премине през Кубрат.
Чакам най-сетне някой да обедини всички пояси в тежка, че с двамата украинци беше невъзможно, а боксьори като Ленъкс Луис (и Джошуа) не се раждат всеки ден.

23.02.20
21:24

казано от Brown Bomber на 23.02.20, 20:59:

Аз съм доволен, че го гледах на запис, особено онази гадост с лизането на кръвта. Фюри изигра много добър мач и като елиминира десния прав на Уайлдър го превърна в ученичка.
Ако Джошуа не е умрял от страх ще бие лесно Фюри, но нека първо премине през Кубрат.
Чакам най-сетне някой да обедини всички пояси в тежка, че с двамата украинци беше невъзможно, а боксьори като Ленъкс Луис (и Джошуа) не се раждат всеки ден.

Само това с лизането на кръвта не ми хареса,но то си беше за да покаже смазващото си превъзходство...нормално е за шоу от такъв ранг.Интересно ми е обаче,за кого ли са заложили преди мача  Майк ,Холифийлд и Ленъкс,които се качиха на сцената преди мача  😄...

Мнението беше редактирано от Дидо на 23.02.20 21:27.

23.04.20
19:00

Не съм писал от два месеца,то и няма нищо особено като движение.Покрай дистанционното обучение и стоенето вкъщи, естествено намаля и ходенето.От началото на април започнах по-често да излизам в гората,примерно през ден по 3-4км.
Днес косих с моторната коса два часа из градината и се поуморих.Мисля да почвам раздвижване по моите летни схеми,дето ги прилагам за месец-два и все пак има някакъв ефект 😄 Имах идея да си взема още две десятки от Декатлон,но гледам,че от извънредното положение насам са останали само половинки 😄
Имам маса добавки,които  не пия редовно,та реших да ги привърша,за да не се налага да ги изхвърлям след време.Сигурно ще ми стигнат поне за двайсетина дни.
Adam Men vitamins 1табл
Saw Palmetto- 320мг
Maca -1000мг
Liver refresh-3капс.
Silymarin-300мг.
Суроватъчен протеин-50гр.
Монохидрат Creapure-5гр.
Магнезий бисглицинат-700мг
Omega Fish Oil-3гр.
Tribulus (евентуално),че май станаха доста 😄
Всякакви съвети за оптимално комбиниране,ще са ми полезни :)

P.S. Така съм го написал,сякаш съм ги изпил днес 😁 Идеята беше,че от утре ги почвам и се чудя как да ги комбинирам.

Мнението беше редактирано от Дидо на 23.04.20 21:23.

28.04.20
21:32

В последните 5-6 дни се пораздвижих в градината,единия ден косих с храстореза към два часа,на следващия пък хванах резачката,че имаше доста изсъхнали овошки за махане.Вчера пък спонтанно ми хрумна да изкопая и засадя в градината няколко дивачки ябълки,вече разлистени.Засега експеримента е сполучлив,не са увяхнали 😃 От резачката ми се обади стара травма в дясното рамо,но с алгасан гел я туширах на третия ден.Или пък си му беше дошло да ми мине,не знам 😃
Забелязвам нещо неприятно,в късните следобедни часове почва да ме гони неприятен глад,и дори след като хапна няколко филии с шунка или нещо друго,пак остава чувството,че не съм сит.
Разбира се,нямам някакъв определен хранителен режим,покрай това дистанционно нямам време и закуската ми е много символична,от рода на две препечени филийки с десетина грама масло,може и това да оказва влияние.
При все това,днес се претеглих и съм си пак около 80,5кг.
Определено изпитвам някаква слабост тия дни,явно съм се преуморил леко с това “рязко” за мен раздвижване 😃. Често усещам някаква отпадналост,като че ли съм леко болен, пък уж не съм....
Както и да е,да не мрънкам повече 😃 Мисля да започна от утре  креатина,за да видя дали ще има осезаем ефект върху възстановяването и тонуса,но се чудя да правя ли “зареждане”,или просто да си пия по 5 гр. на ден.

29.04.20
20:24

Вчера направих едно леко ходене към 2км.,всичко се е раззеленило и е супер приятно из гората 😊 Трябва да ми стане всекидневно,че като гледам хората как нямат възможност да ползват такива благинки,а при мен е нещо естествено да ги имаш,направо ми е съвестно,че не го правя редовно 😠

Инак,рамото мина,днес се чувствам далеч по-свеж и вече ги няма оная слабост и сънливост,които чувствах предишните дни.Явно е(макар че още не си го признавам 😄),че годинките си искат и повече почивчица.

И ся,да не си мислите,че като учим дистанционно,е ала бала всичко и няма никаква полза.Утре ще смятаме с моите шестокласници на кой как му се отразява карантината.😄 На нас таблици за BMI не ни трябват😎 Пробвайте и вие,ако ви стиска😜

30.04.20
22:17

Най-после се реших да избърша праха от тежестите,а сега се сетих,че навремето бях окачил една макара под навеса за един импровизиран скрипец.Утре ще я търся из мазетата,че да го възстановя.
Почивните дни пак ще режа и ще влача клони,че да доизчистя градината.Всъщност,работа има бол целогодишно,но сега да свърша най-належащото.
И понеже тука сте все готини хора,да ви споделя нещо,което ме радва напоследък.Живот и здраве,след 5-6 месеца ще ставам дядо!😃 Решили са да ме подмладяват 😉 Днес щерката бе на контролен преглед,всичко е наред и много се радваме :) Та така...

02.05.20
19:53

казано от old_man на 30.04.20, 22:17:

И понеже тука сте все готини хора,да ви споделя нещо,което ме радва напоследък.Живот и здраве,след 5-6 месеца ще ставам дядо!😃 Решили са да ме подмладяват 😉 Днес щерката бе на контролен преглед,всичко е наред и много се радваме :) Та така...

Желая ти от сърце всичко с бременността и раждането да е наред! Дядо съм на четири внуци и знам какво тръпка е.

02.05.20
21:13

Благодаря ти☺Да са ти живи и здрави внучетата!

02.05.20
21:44

Стискам палци всичко да е наред! :)

02.05.20
23:47

Докато гледах как прецизно мерят тежестите на Хавтор за рекорда,се сетих нещо интересно.Беше много отдавна,предполагам  преди четирийсетина години,а може и да греша(ако някой го е гледал може да ме поправи ;) ).Аз,като един върл почитател на щангите,не пропусках да гледам де що даваха световно или олимпиада.
Дали беше тласкане,или изхвърляне не помня,но щангиста  вдигна донякъде щангата и после  я метна на земята като нещо сочеше към единия и край.
Оказа се,че асистентите,които гласят щангата бяха сложили от едната страна с половин килограм повече и този човек го усети,въпреки че тежестта беше доста голяма😃 Това доста ме впечатли тогава.

Мнението беше редактирано от Дидо на 03.05.20 01:19.

Bart Simpson

03.05.20
17:31

Честито, всички казват, че е по-вълнуващо от това да имаш свои деца.
Много късмет желая и детски смях.
Стискам палци.

06.05.20
22:12

Да предупредя,че следващите редове ще са някакво лирично отклонение,за събития случили се преди дооооста години,и едва ли ще представляват интерес за повечето от вас по-младите 😉

Ще се отплесна малко с нещо извън спорта,но често си го мисля напоследък,и си ме чопли.
Замисляли ли сте се,коя е най-красивата гледка,на която сте били свидетели,за природата говоря.
Не съм бил в чужбина,въпреки напредналата ми възраст вече :D ,а и из родината не съм пътувал кой знае колко,но най-красивата гледка видях в момент,когато бях доста нещастен,в казармата.
Като старшина-школник във военното училище в Шумен,давахме наряди в известния полигон Марково.Та там,в една слънчева сутрин,обикаляйки полосата,се натъкнах на тази приказна гледка.Да,не може да се опише с думи,слънцето изгряваше,пред мен имаше някакви пусти дървени военни къщички,боядисани в едни свежи цветове,като от приказките.Вървя по полосата и от двете ми страни е гората.

Почувствах се неземно,беше пролет,всичко бе зелено и птичките пееха.Около мен нямаше никой,само аз и всичката тази красота…Да не съм песимист,но въпреки че съм  видял доста красиви места,мисля че това изживяване няма да ми се повтори никога повече 😊

Хайде малко и за спорта в казармата,обичах да ходя на лостовете и да правя коремни.Сигурно като младо пишлеме се правех на интересен,обличах шинела и с пълно бойно снаряжение автомат,сумка,мешка и т.н. правех по 15тина коремни.

Един старши лейтенант ме изуми,обаче.Месец преди уволнението през 86-та,традицията на артилеристите бе да се правят стрелби в продължение на месец на Шабла,в т.нар.“Царство“,военен полигон,където властваше „Царя“ ,митичен  полковник или генерал,за жалост не си спомням точно.
Паднах се да живея този месец с този старши лейтенант в бунгало.За жалост,не повня името на човека,но този беше тотален звяр  в тренировките.
Ставаше сутрин по тъмно,бягаше покрай морето,беше си донесъл щанга и дъмбели,тренираше в бунгалото,като представете си, стараеше се да не ме събуди,а ако това се случеше,идваше почти да ми се извини,че ми е нарушил съня,а аз всъщност бях някакъв мизерен школник,на когото той хич не дължеше извинение.

Имаше страхотно плътно и силно тяло,и като цяло го запомних с много добри чувства.

Още малко спомени от това време,че тъй и тъй почнах,ходехме на шабленския плаж веднъж дневно,и понеже там си бликаше нефт от дъното,като излезнехме от морето и легнехме на чаршафите,те ставаха жълто-черни и мазни 😉
На влизане в морето си оставяхме войнишките шапки до чаршафите,та после да се познае кой не е излязъл от морето 😉

Та така,да вметна,че от утре почвам някакво трениране,имам си някои планове,които ще споделям в движение.

Мнението беше редактирано от Дидо на 06.05.20 23:29.

ДЕ

06.05.20

Аз като служех, на учения в Шабла ходеха само зенитно-ракетния дивизион. Моята рота /батарея/, т.е. тия с Гвоздиката си пукахме в района. Бяхме отделни подразделения.
Та им завиждахме, защото лятото ходеха.

06.05.20

Това за нефта не го разбрах.

06.05.20
22:46

казано от Деян на 06.05.20, 22:17:

Аз като служех, на учения в Шабла ходеха само зенитно-ракетния дивизион. Моята рота /батарея/, т.е. тия с Гвоздиката си пукахме в района. Бяхме отделни подразделения.
Та им завиждахме, защото лятото ходеха.

Да де,зенитна артилерия бях,СОН и ПУАЗО.

06.05.20
22:51

казано от nervak на 06.05.20, 22:17:

Това за нефта не го разбрах.

От дъното по крайбрежието на плажа към фара на Шабра,периодично си изплаваха нефгени петна,и като легнеш на чаршафа след като си излезнал от морето-жълтееше.

По полетата около Шабла и Тюленово имаше маса цистерни,в които се събираше нефт,а от горната им страна излизаха тръби с топла минерална вода,която течеше постоянно,и с която се къпехме,но си ухаеше на нефт :D

Мнението беше редактирано от Дидо на 06.05.20 23:01.

ДЕ

06.05.20
23:08

Аз пък в казармата преживях един феномен, за който с моите малки познания по физика и метеорология, нямах обяснение. Та валеше дъжд, рамеше по-скоро, а аз бях на пост в едно като горичка. Седя си аз под дърветата и гледам пред мен на поне 10 м. на открито една локва най-малко метър на метър. Бре, една капка не пада в нея. Отидох до локвата, гледам навсякъде върху тревата около нея и то на границата с нея си вали. Обаче как пък точно в нея-не. Нямаше грам вятър, та да кажеш, че вали под ъгъл и отдалечените дървета да пазят. Ама пък ако пазят, как навсякъде около нея вали, а в локвата не. Плюс това дъждът падаше перпендикулярно. Викам си, да е на облак и точно над локвата километри нагоре баш да не капе, не става. То си бе цялото небе тъмно. И така си остана някъде един час, докато ми свърши караула.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1