21.08.15
15:19
Страхотно! ЧРД!
казано от StefanR на 21.08.15, 15:53:
Благодаря Чарли, ама отдавна мина, сега се сетих да визуализирам.
Нали трябва да има поводи за “Наздраве”, пък кога точно е минал не е от значение. :)
П. П. Без поводи е алкохолизъм, а с поводи - черпене. Знаем чудесно, че първото е ужасно, а второто повдига духа. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.08.15 15:56.
100 лицеви.
100 коремни.
неизвестен брой гребане.
Разтягания, клекове с прави ръце, снач с по две пудовки...разни заигравки.
Опити за суинг от земя с начално положение между пръстите. Определено имам нужда да го видя на клип. Гледах на Боби клипа, така е ясно ама пудовката е назад. Започвам да мисля, че има опити за уплътняване приложението на твърде тежката Берта.
казано от StefanR на 24.08.15, 12:41:
Опити за суинг от земя с начално положение между пръстите. Определено имам нужда да го видя на клип. Гледах на Боби клипа, така е ясно ама пудовката е назад. Започвам да мисля, че има опити за уплътняване приложението на твърде тежката Берта.
А къде трябва да е според теб? Ако не е назад, трудно ще се вкара достатъчно експлозивност от краката и гъза, а траекторията ще се промени до високо изтегляне. Чудя се какъв изобщо е смисълът от това упражнение. Аз го пробвах само защото прочетох за него в дневника на Сашо - от чисто любопитство. За силова издърлживост нормалният суинг е по-подходящ ми се струва.
За опитите за уплътняване при мен ли говориш, при теб или пък изобщо при всички собственици на това чудо? Ако е при мен, аз си я уплътнявам само със суингове, кофи и набирания. :) За друго на практика не я ползвам. Въпреки това съм имал и далеч по-зле похарчени 160 лв. :)
24.08.15
13:52
Аз обясних, но не ме разбрахте правилно - пудовката се слага максимално назад. Колкото по-напред я сложиш, толкова повече сила трябва да приложиш с краката за да го изпълниш. Сила, която не е еквивалентна на 120 или на 160 кг клек, а е доста по-нагоре като силово съотношение.
За това и се бъзиках с Тренера да я сложи напред, защото той колкото е силен на раменен пояс, толкова е и слаб в краката, а не, че трябва да я слагате напред, ясно е, че няма как да стане, нямате по 200+ клек.
Приложения на 50-ката бол, само да ти се занимава, Боби :)
казано от James Hinks на 24.08.15, 13:52:
За това и се бъзиках с Тренера да я сложи напред, защото той колкото е силен на раменен пояс, толкова е и слаб в краката, а не, че трябва да я слагате напред, ясно е, че няма как да стане, нямате по 200+ клек.
Изкушавам се да напиша, че 200 клек едва ли ще са ми проблем, ако започна да клякам пак с лост зад врат, но докато не стане, не мога да се заричам. :) Но какво пък толкова - ако не успея, винаги мога да се оправдая с контузени колене и гръб. :D
Е, ако е по-назад поставена топката става. На Von Suthaus в дневника нали имаше такава дискусия , определено там се говореше за пудовка между пръстите. Даже той (Von Suthaus де) спомена, че си го прави по този начин без проблем.
казано от Boby_ на 24.08.15, 13:00:
казано от StefanR на 24.08.15, 12:41:
За опитите за уплътняване при мен ли говориш, при теб или пък изобщо при всички собственици на това чудо? Ако е при мен, аз си я уплътнявам само със суингове, кофи и набирания. :) За друго на практика не я ползвам. Въпреки това съм имал и далеч по-зле похарчени 160 лв. :)
За мен (за мен) пудовката си е уред за 20-40 + бройки, всичко друго е ерес :-))
P.S. А точно ти с отнасянето и във фитнеса си постъпил най-мъдро :-)
Мнението беше редактирано от StefanR на 24.08.15 16:00.
24.08.15
15:32
Ама ти обърна ли хубаво внимание какво пишеше там ? ;)
казано от James Hinks на 21.08.15, 13:11:
казано от Gogo на 21.08.15, 13:03:
Най-удобно е, ако при старта е под гъза ти, иначе се получава, като високо изтегляне от земя. :)
Не. Ако са ти слаби краката е по-удобно така.
казано от James Hinks на 21.08.15, 14:07:
Специално съм подчертал, че за вас(разбирай слабите) е варианта с пудовка максимално назад.
и след това, понеже се уповаваш на резултата на Von Suthaus :
казано от Von Suthaus на 03.08.15, 13:12:
1х190 клек
казано от Von Suthaus на 21.08.15, 14:34:
Понеже 50 кг. пудовката е в офиса (първото нещо, което виждат клиентите в кабинета - и е забавно :) ) и няма друг - направих 2 пъти суинг от земя с пудовката между пръстите на краката и без да загрявам (така правя и с 40 кг. нормално, но с дъмбел) - без проблеми качвам над очите, но ме е страх да напъна истински с краката, че панталонът пука заплашително.
Та при около 200 клек става и отпред, защото краката мога да генерират необходимата сила ;)
казано от StefanR на 24.08.15, 15:25:
За мен (за мен) пудовката си е уред за 20-40 + бройки, всичко друго е ерес :-))
За мен пък двупудовката е такъв уред :)
А всяко достатъчно тежко гюле с дръжка може да се използва много по-смислено за развиване на силови резултати от диапазона 20-40 бройки или 10 минути работа.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 24.08.15 15:34.
Лятна отпуска, после съм пропуснал някоя и друга тренировка.
С две 16 кг пудовки едновременно, с минимално почиване между серииите.
15 лицеви.
15 коремни преси.
15 обръщания
15 клека с пудовки отпред.
15 изхвърляния.
15 преси
15 суинга
15 гребане
15 клека с пудовки на рамо
15 лег преси от земя
Цитат на деня: И мечката и лъвът са много силни, обаче вълк да играе в цирка не можете да видите.
15 лицеви.
15 коремни преси.
15 обръщания
15 клека с пудовки отпред.
15 изхвърляния.
15 преси
15 суинга
15 гребане
15 клека с пудовки на рамо
15 лег преси от земя - НЕ, тези ги забравих.
20 лицеви.
20 коремни преси.
20 обръщания
20 клека с пудовки отпред.
12+8 изхвърляния.
12+8 преси
12+8 суинга
12+8 гребане
12+8 клека с пудовки на рамо
20 лег преси от земя
Разтягане.
Наблюдения. От много време насам имам проблем с бройки над 10-12 броя. Някак много рязко ми пада силата след 15 то повторение.
Да , умора и т.н. но е факт с всякакви тежести.
Сега се чудя, дали да вдигам тежестите и да карам на 10-15 броя с минимална почивка, или да се боря за 20+ с по-малки тежести. Като целта е издържливост, не сила. И първият вариант определено ми е по лесен, дългите серии ме изтощават психически ( в смисъл, че не ми се и почват). Но пък си мисля, че дългите серии ще са ми по-полезни. Ако някой има идеи - смело :-)
Не успявам да се организирам да пиша по-често. Напоследък рядко имам свободно време пред компютъра.
Последна тренировка.
С една 16 кг пудовка, с минимално почиване между серииите.
20 лицеви.
20 коремни преси.
20 +20 обръщания
20 клека с пудовка отпред.
20+20 изхвърляния.
20+20 преси
20 суинга
20 клека с пудовка на рамо
20+20 гребане
20 +20 лег преси от земя
Разтягане.
Уж с лека тежест, обаче вир вода.
С настройката , че включвам цялото тяло в това раздвижване съм. За гръб е много малко, обаче имам някаква болка в лявата предмишница, до лакътя, и не мога да се набирам.
Тренировка петък.
С 24 кг пудовка.
20 лицеви.
20 коремни преси.
12 +12 обръщания
12 клека с пудовка отпред.
12+12 изхвърляния.
12+12 преси
20 суинга
20 клека с пудовка на рамо
12+12 гребане
12+12 лег преси от земя
Разтягане.
Вчера.
4 кръга от”
12 лицеви.
12 коремни.
12 гребане с 2 х 24 кг.
12 клек с 2х24.
Добре ми се отрази да пощадя малко кръстта.
Година и половина не съм писал .
То няма и нещо различно, не съм спирал да “тренирам” , казвам го в кавички, че си е по-скоро раздвижване това моето.
Последните няколко месеца се придържам към всеки ден 15 минути, различни движения с пудовка/ки , лицеви и набирания.
Да отбележа, че все още съм тук , все пак .
Да метна и една снимка от 47 годишната си форма :-)
P.S . Около 100 кг.
Мнението беше редактирано от StefanR на 19.04.17 13:08.
Да понанеса малко, колкото след време да видя как се движа.
Ето, сега забелязвам, че след не знам си колко време някакъв напред няма.
Да, знам причините, благодаря предварително :-)
Онзи ден.
Преси с две пудовки 4 серии по 15
Клек с две пудовки 4 серии по 15, 1 серия 20.
Почти без почивка между тях, стремя се да е под 20 секунди и да са бързи клековете.
Лицеви опори 20 броя.
Вчера.
Набиране хоризонтално някъде около 10 серии по 6-7 броя.
Суинг 20 броя.
Жалка работа, добре е да го напиша, че да го видя по-ясно.
Наблюдение. Както и подозирах, набиранията във всички видове ги правя основно на ръце.
За на халки говоря.
Помолих съпругата си да следи с ръце кои мускули се напрягат и се установи ясно, гърбът работи много малко. Трябва да проверя и на статичен лост дали е така, че там са ми по-лесни набиранията което би се обяснило с повече работа с гръб.
Бързо описване на 2 тренировки.
Бисцепс и рамо - по 3 серии по 10 броя в супер серия.
Гребане 1 серия, лицеви опори 1 серия.
2-ра тренировка.
3 серии по 10 снача с 24 кг. на ръка.
Минимална почивка между смяна на ръце.
Коремни преси 2 серии.
Коремните ги правя по особен начин, отне ми известно време да се науча.
Лягам на пода, сгъвам краката към тялото, ръце зад тила и започвам.
Без никаква опора на краката. Успявам да сгъна само коремните мускули с минимално отлепване на стъпалата от пода.
Минаха 6 месеца, време е значи за ново нанасяне :-)
По същество, пораздвижвам се общо взето както и по-назад. Горе -долу три пъти седмично
по около 20 минути. Не мога да кажа, че има някакъв напредък, но пък няма и регрес.
За първи път от 11 години отидох на фитнес.
Лежанка - серии с по 70 килограма, 80 щях да ги дигна , за повече надали.
Тяга със 100 килограма в серии, със 110 единични. За 130 - 140 имах сила ама не посмях , първо влизане е, да се наместят малко нещата.
Няма стойка за клек, покляках на машината дето лоста се движи между едни релси.
Чудя се, дали да продължавам там.
На скрипеца се погърчих с кросоувър.
Зверска мускулна треска в гърдите от липсата на натоварване в тях досега. Само не знам, дали е от лежанката или от скрипеца.
Общо взето това е. Няма да влизам в излишни флиртувания за жалките тежести и така нататък. Каквото -такова.
09.11.17
16:18
А честито! 😄
09.11.17
16:39
Гого, а ти КYГА ? 😄
09.11.17
17:51
Аз за сефтето на фитнеса. :>
Аз си ходя еври дей, че такава ми е картата, колкото повече ходя, толкова по-евтино. Даже ако можех да ставам рано, щях и по два пъти да ходя.
А ако питаш за дневник. не знам дали бих си го причинил пак.
Втора тренировка.
Започнах с тяга. Единици на 100 и 110 килограма.Другият път 120 мисля да ги вдигна.
Лежанката. Серии със 70 килограма. Три единици на 80. Още се опъват, не съм свикнал, няма много потенциал за повече.
Клекове на машината, разни килограми, клек до максимално ниско.
Ъъъ, дето като за набирания се тегли, изскочи ми името на уреда. Дърпания с тесен хват , 50 кг.
Мислех, че има редукция на теглото, обаче при почти 100 килограма мой и правене на няколко набирания, това чудо не можах да го отлепя на 100.
Портала скрипец нарочно не го пипах да видя дали ще има пак мускулна в гърдите, е, имаше.
Кардио десетина минути.
Толкоз за седмицата.
Доста свеж се чувствах след фитнеса. Доволен.
Трета тренировка в зала, миналата седмица, ама да запиша.
Много недоспал и неял.
Загрях със сначове, клек с ръце нагоре и коремни преси.
Лежанка - няколко серии с 60 и 70.
Мислех, че миналия път съм вдигнал 90, сложих смело 80, един -два опита
доста трудно ми беше, на третия ме затиснаха. Срамна ситуация. Сега видях, че и миналия път са били трудни и не са били 90.
За тяга нямаше възможност. С паднал адреналин от поражението минах на скрипеца,
малко клекове с два 30 кг дъмбели. Накрая кардио на един велосипед който ми дойде
доста удобен. Краката напред минават, тялото облегнато назад.
Това беше, изтощен бях на тръгване.
Не съм писал доста време. То и някакви промени няма, ама да го документализирам.
50 години навършени наскоро, категория ветеран значи :-)
Раздвижвам се ( не смея да кажа тренирам) 1-2-3 пъти седмично, грубо за около час общо седмично. Средно 10 месеца в годината. Сведох упражненията до няколко само, всички “тренировки” в домашна среда.
Лицеви, набирания, коремни различни видове. Преса с пудовка и щанга ( до 50 кг) , обръщане, снач с пудовка. За крака суинг и клекове с пудовка/и или с щанга с ръце над глава.
Ако са ми през ден-два тренировките ги деля на бутащи и дърпащи, ако са по-редки за цяло тяло.
План за следваща година - да докарам до 2 часа сумарно седмични тренировки.
Моментно състояние, 186 някъде ръст, около 95 кг. 50 години :-)
P.S. Хранителен режим почти няма, храня се с една идея мисъл само, добавки и други ми е рано.
Мнението беше редактирано от StefanR на 27.02.20 12:33.
След като само давам съвети насам-натам, се сетих, че никога не съм се виждал как аз изпълнявам упражнение. Е, каква изненада, ужасно е .
03.04.20
21:11
И на мен, без да разбирам точно това как трябва да се изпълнява ми се види, че техниката е много добра. С това извъртане на китката навън, което явно е правилният начин.
Скоро май някъде се коментираше.
Иначе колко кг. е гюлето. Гледам на другия клип дето мъненкото размята, се виждат още две, едното от които доста по-тлъстичко.
Имаш очевидно опит с гиревой спорта 😎
И не ти давам 50 така в никакъв случай. Едно около 10 надолу.
Мнението беше редактирано от Деян на 03.04.20 21:14.
казано от Деян на 03.04.20, 21:11:
Баш!
Внимавай с гюленцето...че прозореца е зад теб))).
казано от Деян на 03.04.20, 21:11:
И на мен, без да разбирам точно това как трябва да се изпълнява ми се види, че техниката е много добра. С това извъртане на китката навън, което явно е правилният начин.
Скоро май някъде се коментираше.
Иначе колко кг. е гюлето. Гледам на другия клип дето мъненкото размята, се виждат още две, едното от които доста по-тлъстичко.
Имаш очевидно опит с гиревой спорта 😎
Благодаря за комплимента!
24 кг е гюлето. Техниката не ми харесва, че се люлея, не стабилизирам изобщо..ама и за пръв път се виждам де. Иначе в горна точка има прехвърляне над ръката, не е завъртане само, даже се гледах на бавен кадър да видя добре. Лека ми е сравнително, трябва да се видя на 32 как е, там мисля, ще е по-добре.
Втори опит за мелница, трябваше с по-лека тежест, обаче. Видимо не е обработено движението.
Мнението беше редактирано от StefanR на 09.04.20 21:55.
Разменям пудовка 32 кг за 20 или 28. Гирата е Ab fit, с голямата дръжка. Ако имате избор не вземайте такава, състезателна е по-добре. Дръжката е много голяма и като ширина и като изнасяне от центъра на гюлето. За суинг е даже по-удобна, за обръщане все тая, ама за изтласкване и изхвърляне дава субективно усещането за някой килограм в повече. И не е удобна.
Понадрана е от котешки нокти, иначе си е здрав винила навсякъде.
Мнението беше редактирано от StefanR на 10.04.20 10:01.
Втори-трети опит за снач с двете 24-ки. Очевидно ме е страх да ги изхвърля хубаво и ги завъртам около китките. Ще се уча.
Аз малко бъркам щангите с пудовките и съответно наименования на български и английски. Този т. нар снач не е ли равно на “изхвърляне” дефакто да вземеш пудовките от земя и да направиш движението вертикално отдолу нагоре, без да ги лангъркаш напред назад и да се изхвърли направо на изправена ръка ? Или при пудовките има различни техники и наименования, аз малко се бъркам.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 23.04.20 20:12.
Е, и при пудовките си е снач. Само дето състезателното движение е с една ръка. Максимални бройки за 10 минути само с една смяна на ръцете. Има постижения за 200+ бройки с 32 кг.
Малко колебания за вида на изхвърляния с две пудовки. Движението е ново за мен и имам някой колебания. Пускам един клип с 6 изхвърляние по 3 от два вида. Пудовките са 16-ки, че успявам да подчертая разликите с тях.
Вариант 1. Класически снач, от типа суинг с преобръщане в най-горна точка. Красиво движение набляга на задна верига и пояс. Центъра на тежеста излиза поне 15 см след след пръстите.Минуси - с 24 леко ме плаши, че в движение надолу при засилка от 2 метра и леко мръдване в страни ще отиде коляното. Прави се за повече бройки и повече умора и разконцентриране, все пак.
Вариант 2. От горна позиция пускане до гърди и после пускане надолу като за обръщане. След това приклякване и рязко изхвърляне като за тръстър почти. Преобръщането на пудовките не над китките, а със завъртане около тях . Това дава субективно, а май и обкетивно усещане за по-малко тежест. Набляга на бедра повече, не на задна верига.
По-безопасно движение може би и по-лесно. Вариант 1 не мога да го направя с 2х 24 кг все още с хубаво чисто движение с преобръщане на тежеста.
Не, че стана ясно какво ми е колебанието, ама да споделя размисли, все пак :-)))
07.05.20
14:24
Много лошо обират удара лактите в първия вариант, сгъни я съвсем леко тая ръка.
Прав си, разбира се, леки са ми, затова. На по-тежките и без това хитрувам и сгъвам колкото може повече за по-късо рамо, сега гледах по други клипчета. По нагоре даже има.