казано от nervak на 24.05.20, 09:58:
Протеинови овесени ядки?
Овесени ядки с добавен протеин на прах като се сготвят (proats из социалните мрежи)
казано от Лили на 24.05.20, 10:49:
казано от nervak на 24.05.20, 09:58:
Протеинови овесени ядки?
Овесени ядки с добавен протеин на прах като се сготвят (proats из социалните мрежи)
Моите са направо смесени вече - https://www.prozispro.com/eu/en/prozis/oatmeal-whey-1000-g
Не съм описала и че са фини - т.е. те са си пудра сами по себе си, но има повечко овес в тази пудра :) Отделно че и супер лесно се смесва с още изолат пудра, ако има желание.
24.05
- кексче от въпросните фини протеинови овесени ядки с цяла доза протеин, кокосово мляко; отгоре боровинки и няколко капки кленов сироп, кокосови стърготини
- 2 малки крекерчета, бри 40-50гр,. чепка гроздре
- зелении, патешко с мармалад (ден 2 въобще не ми хареса, снощи явно съм била гладна), половин питка Наан хляб с върха на ножа масло; лимоново-ягодов кейк (яйца, лимецово брашно, рикота, крема сирене, каф, захар, лимон. сок, корички, ванилия, ягоди), бяло вино
edit: и една шепа фъстъци
алкохол за седмицата: 375мл червено вино и подозирам някъде толкова бяло ще стане тая вечер - т.е бутилка сборно (макар и различни видове) :)
движение: горна част+ аеробика, 10к крачки разходка
3 поредни часа бях на телефон с приятели и семейство, направо все едно още една тренировка че бях права напред-назад хах.
Купих Интуитивно хранене книгата и я почнах. Мисля че ми беше крайно време и е едно подходящо задълбочаване и надграждане на процеса през последните месеци, чиито фокус е в главата и начина на мислене и дефиниране на тялото ми, изграждане на навици, които да работят вместо волеви решения/ ограничения. Засега звучи в посоката, която търсех да е.
Мнението беше редактирано от Ellie на 25.05.20 02:48.
25.06
- протеиново топче кокос-макадамия
- 2 неголеми парчета домашна баница, 2х330мл сайдер
- повече от половината дивеч суджук, мнооого таратор, 2 малки крекера, 1 бира; лимонов кейк
движение: 8к разходка
Видях се с хора! Чудо на чудесата. Много приятно беше :)
26.05
- 2 тънки филийки “вита” с последния дивеч суждук, настъргана моцарела отгоре
- 250гр филе бяла риба (не знам каква), с подправки и няколко капки зехтих; картофки на фурна с 1 ч.л. сос тартар и 1 кетчуп; 2 парчета бананово-каков хляб с парченца млечен шоколад
- грозде с 3 резена бри
движение: много минилано днес
Както и очаквах, днес си беше буря на работа, не ми беше върховни приятно и мисля тази седмица да нямам големи изисквания към себе си.
Не е хубаво до сряда още да не съм се разджижвала, но няма да ми стане нищо сериозно разбира се.
Хелоу,
нещата малко излязоха извън контрол миналата седмица покрай напрежението на работа. Май имах нещо като нервен срив, или подобно - не съм свикнала да се намирам в такива състояния и не съм сигурна точно.
Още не е супер идеално, дълго време няма да е вероятно, но може би преминахме през най-долната точка, надявам се.
Храната не ми беше приоритет, ама и не беше много понеже не бях гладна.
Алкохол за седмицата - 1 голяма чаша бяло вино; 2 големи бири (литър общо)
Движение - не беше много, 2 пъти успях да направя 45-50мин йога, няколко разходки, но не всеки ден.
01.06
- половин кофичка скир, ягоди, 1-2 лъжица соево мюсли
- таратор, парче нещо като “фит” баница (има все толкова кори, тъй като заради тях я направих, но с повече яйца, сирене, газирана вода и щипка настъргана моцарела, без масло)
- праскова
- доматки, половин краставица, репички, четвърт авокадо; 2 яйца с шунка и парче обезмаслен кашкавал, половин парче от баницата
- малко грозде, чудя се за нещо сладко
опитвам се да я ям от вчера насам тази баница и вече трябва да си призная, че изпитвам стомашен дискомфорт от толкова.
движение - разходка, не знам, дълга беше колкото за около 10к
Няма да е суперменска и тази седмица, утре имам минимален шанс (време/ желание/ мотивация) да направя нещо, но целта ще са ми 3 домашни раздвижвания, колкото мога разходки спрямо колко часа свършвам работа.
Мнението беше редактирано от Ellie на 02.06.20 11:24.
02.06
- голямо (последно) парче баница
- протеинов шейк, протеинова вафла
- скариди в лайт кокосово мляко, бейби тиквички, моркови, зехтин, нудели някакъв вид, зелена къри паста, кориандър
сигурно изглежда странно че ям баница след като се оплаквах от стомашен дискомфорт покрай многото тесто - оказва се че когато цял ден (ама цял ден) си окачен на абсолютно залепени конферентни срещи и вършиш немалко работа по мейл с концентрация и в двете, гладът те побеждава някъде към 4 следобяд и посягаш към храната в радиус от 30см.
От хумористична гледна точка - беше потресаващо как си спирах звука и тичах да пишкам в някакви моменти, надявайки се да не ме питат баш пък мен нещо.
движение: дръпнах 13к разходка надвечер. Бутнах си новия дъмбел наляво-надясно, но не е тренировка, все още сме 0:3 :)
Имам си 5кг гира. Точно така, гирА. 5кг беше най-”тежкият” комплект гири наличен при някакъв белгийски производител който издирих, ама защо да не ми объркат поръчката в склада и да ми пратят само еднa .. извиняват се, другия трябва да отплува скоро.
Не са много но реално сега не съм херкулес след 3 месеца у нас. Мислех си че за изолиращи за горна част, заедно за някакви унилатерални гребания и в добавка с моите ластик и + 10-11кг раница с книги, реално ще ми донесат нещо свежо този пореден месец домашни тренировки.
Мнението беше редактирано от Ellie на 03.06.20 01:08.
03.06
- кис мляко, боровинки, последно парче бананово-яйчен-шоко сладкиш (аз само дояждам тея дни), 1 ф. ръжен “вита” хляб, 3 резена халуми, 1 мини-обезмаслено кашкавалче
- салата домати, краставици, кук-кус? (някакво дребно вариво), кориандър, зехтин, балсамико; 1 пуешка пържола, 1 ч.л. манго чътни; 4 кайсии, 3 шоко бисквитки с още ред шоколад
днес ядох месо - това е нещо като събитие! От една седмица и отгоре не бях мисля, най-вече поради факта че покрай половинката ядем май много по-често отколкото на мен ми се яде и се ях пренаситила. Реално съм много месоядна и не планирам промяна, но доро при това положение явно може да се постигне насита :)
движение: разходка към 9к,
някакво раздвижване 4 пъти повторих едностранни раменни преси, гребания, клек, лицеви опори - всичко без лицевите с гордата гира, по 20 пъти
Мнението беше редактирано от Ellie на 04.06.20 13:36.
Здравейте мили хора,
реших че не е зле да напиша, че не пиша (или по-скоро не знам кога ще пиша). Не че е важно, но нали е дневник, нека и аз си следя етапите хах.
Много тегавина се събра последния месец и нямаше нищо двигателно-хранително за записване, а да си канализирам някакви по-негативни мисли в писмен вид не ми се струва добра идея, затова просто спрях.
Кратко отбелязване
- хранене: абсолютно нищо не меря и не стратегизирам, тъй като напредвам с теорията за Интуитивно хранене и се опитвам да си намирам собствения глас. Поради многото стрес хич нямам проблеми с количеството храна или застояването и кг-те - и честно казано е страхотно усещане, просто не го мисля.
Минимално все още разрешавам на гласчето което брои протеина на ден да се обажда, тъй като нямам чак толкова добре развита интуиция към високопротеинови храни и ако хич не внимавам, ще падна под 1гр/кг сигурно.
движение: тук е по-кратко, съвсем няма какво да се отбележи :Д Вдигах гирички, правя йога ..ходих с часове по 25-30к когато нямах желание за друго. Формата не е пострадала особено, защото не беше кой знае какво и преди. Свалих всякакви амбиции от себе си, просто си дадох свободно. Даже съм впечатлена от тялото си при тези обстоятелства, купих си нов бански и съм хепи, не ми трябва по-лятна форма от тая.
Заслужава си да се отбележи че имах прогрес с работодателя да ме пусне (засега) да работя от България, така че след края на карантината може дори да о-не-може-да-бъде стъпя във фитнес. Много ми е сюреалистично, няма да повярвам докато не стане.
Планове за лятото: много работа, някои друг ден отпуска и море, събиране с половинката!! (забравих му физиономията на този човек). Плуване и ако стигам до фитнес, ще е някаква мечта.
Весело лято и на вас :)))
Мнението беше редактирано от Ellie на 07.07.20 11:23.
16.07 - заслужава си да се отбележи този ден -стъпих във фитнес!!!!!!
4 месеца и 3 дни - въпреки че не съм най-най-спортната натура и запалена фитнес ентусиастка, дори за мен беше драматична тази пауза.
Тренировка 1 - с бебешки тежести, но имаше накъде да вдигам, логично гледах да не се инвалидизирам след толкова месеци.
Днес се чувствам добре, супер минимална МТ колкот да си спомня къде има мускули по това тяло. Много хепи :)))