13.09.19
20:43
Извинявам се ако темата не е в правилния раздел.
Въпросът е в заглавието.
Аз от доста време гледам само и единствено jeff cavaliere- Athlean-X.
Сякаш той е фитнес гурото на Ютуб. Има чисто научен подход, до колкото знам е физиотерапевт, треньор на атлети и тн. Отдавна не гледам хора, които се правят на клоуни, позьори, хора които претендират, че са натурални а не са и подобни.
Черпех информация и от един англоезичен сайт, в който има онлайн научни статии и книги, но в момента не се сещам за името му.
От къде черпите информация? Ако може да дадете линкове. Предполагам и се надявам от западни сайтове на английски език. Просто в БГ интернет пространството сякаш няма много информация по отношение на хранене/ тренировки/ периодизация и тн. /или поне аз не намирам/.
Ами много добър е Scott Herman. Има цяла серия кратки клипове в които показва как се правят различни упражнения. Примерно: How To: Plank или примерно How To: Romanian Deadlift (Barbell) и още много други негови.
Мнението беше редактирано от Миро на 14.09.19 20:24.
Аз следя следните канали за информация:
1. Starting Strength
2. Barbell Medicine
3. Alan Thrall
4. Brian Alsruhe
Мисля, че тези канали ще ти бъдат полезни, провери ги. Имат много добра събрана информация, всичка са хора, разбиращи от работата си.
Аз следя тези Ютуб канали:
* The LeanMachines
* Jeff Nippard
* Stephanie Buttermore
* Omar Isuf
* VitruvianPhysique
Който и да гледаш, няма да сбъркаш. Все хора, които разбират и знаят какво правят.
Мнението беше редактирано от Petya на 15.09.19 00:48.
17.09.19
13:56
Athlean X!
21.09.19
01:15
1.Stefanni Buttermot
2.Stanislav Chakurov и Nikola Tomovпрепоръчвам. Много може да се учи от тези момчета🙂💪
3.Stan Subev
4
21.09.19
01:15
1.Stefanni Buttermot
2.Stanislav Chakurov и Nikola Tomovпрепоръчвам. Много може да се учи от тези момчета🙂💪
3.Stan Subev
4
21.10.19
16:59
Здравейте , аз съм нова, но ще дам мнение.Аз следя:
1.Екатерина Усманова
2. Мария Макарова
3.Александър Назаренко , много грамотно обяснява всичко.
🙂
казано от Hoho Bohov на 13.09.19, 20:43:
само и единствено jeff cavaliere- Athlean-X.
Сякаш той е фитнес гурото на Ютуб. Има чисто научен подход, до колкото знам е физиотерапевт, треньор на атлети и тн.
Нищо научно няма в канала му, и дори не знае как се изпълняват правилно базови упражнения, като лег, клек и тяга.
казано от Hoho Bohov на 13.09.19, 20:43:
. Отдавна не гледам хора, които се правят на клоуни, позьори, хора които претендират, че са натурални а не са и подобни.
Athlean-X е точно такъв :D
08.06.20
13:58
От известно време следя публикациите от Bodybuilding.com-каналът е в ютюб, но и аз като теб започвам да се чудя как и от къде да си набавям информация.Забелязвам,че повечето форуми се комерсиализираха заради големия интерес... И все по-малка част отдават инфо ей тъй фор фрий :D
Поздрави..
08.06.20
14:03
На мен пък ми е интересно как точно Петко възбуди толкова стара тема :-)
Иначе общо взето гледам чат пат видеа или чета статии на 2 ма 3 ма автори, като не е задължително да им вярвам. Следя статиите основно на Кристиан Тибодо, както и на двама трима български автора.......които често ги чета или гледам, защото имам абонаменти и ми се появяват. Не, че ровя всеки ден да търся и гледам, дали нямат нещо ново.
Навремето Галин Калчев - Релефа имаше интересен канал. След това всичко друго е бледо копие.
казано от Deyanchik на 08.06.20, 14:03:
На мен пък ми е интересно как точно Петко възбуди толкова стара тема :-)
Просто в последно време доста го споменават из ютуб каналите, заради фалшивите тежести, които ползва и идиотските упражнения и програми, които препоръчва, та му обърнах внимание.
08.06.20
16:23
Ясно.
Взех та гледах клипове на този, че одеве не ми бе любопитно, вече хиляди са разбирачите, даващи акъли. И друг път съм попадал на негови неща, като по спомен май биеше камбаната, че бил натурал. Което не е изключено де, с оглед не много големите му обеми и изгледа му като цяло. Просто е с нисък процент мазнини.
Има един много добър израз “reinvent the wheel”. Тоест да “откриеш” нещо което отдавна е открито.
Сухата и простичка информация не е секси. Заради това се започва с ненужното усложняване и изкилифенчване на тренировките и храненето.
Нашенските фитнес тубъри бяха измислили специални домашни тренировки, които продаваха по 100+лв. Сякаш нямаш мозък и не можеш да се сетиш сам, че можеш да правиш тренировки със собствено тегло вкъщи.
08.06.20
17:20
Е какъв е смисъла да дадеш пари на някой за нещо, което дори да не можеш да сътвориш сам, го има в стотици вариации свободно и то направено от хора, където са на светлинни години пред тия БГ тубъри. Това вече е върха на олигофренията.
казано от Deyanchik на 08.06.20, 17:20:
Е какъв е смисъла да дадеш пари на някой за нещо, което дори да не можеш да сътвориш сам, го има в стотици вариации свободно и то направено от хора, където са на светлинни години пред тия БГ тубъри. Това вече е върха на олигофренията.
Същите тези БГ тубъри се хвалиха как месечно давали 4 цифрени суми на гуруто на всички гурута- Юли Тонкин за да ги съветва... Смятай са какъв акъл говорим, хаха.
казано от Петко К на 08.06.20, 17:24:
Е сигурен съм, че никой не се е сетил да прави бицепс по този начин :D
Чудесен начин да скъсаш външни коленни връзки...
Още едно доказателство, че Релефа е по-добър. Той си правеше “прав щанга за бицепс” като пич. И въртеше меча функционално.
казано от Deyanchik на 08.06.20, 17:20:
Защото хората не ценят безплатните неща. С толкова безплатна информация и нивото на трениращите е плачевно.
Мнението беше редактирано от CarnalK на 08.06.20 17:36.
08.06.20
18:58
Общо взето да обобщим,както новираните след прескоференция за коронавирус:
-Не гледайте Jeff и Athletian X. Може да предизвикат нежелани контузии меко казано. По отношение за бг ютубъри-половината копират чуждите, а другата половина се съветват с Юли Тонкин. Бг фитнес ис кърентли дед. Ае лека
Мнението беше редактирано от TheCalculator+-=0 на 08.06.20 18:59.
08.06.20
19:13
Пф, много съм изостанал, хора. За първи път чувам това име и се чудя как не ми е попадало/изскочило нещо негово в тубата. Сигурно, защото ти предлага неща по интерес, т.е. търсени от преди. А гледам сега известен бил-голЕм стратег и катализатор за успех ? И сигурно е такъв или пък убедил, че е такъв щом толкова го търсят. Аз ако тръгна да се правя на фитнес гуру, толкова инфо има за хранене и тренове, което е дъвкано, дъвкано, че мога да взаимствам и правя видеа с години. Няма нужда да плащам на Тонкин. Може би те учи как да поднасяш информацията и да убеждаваш-поведение пред камера, жестикулиране, тембър, изтънчени фрази и т.н.......баси, нОго знае тоя бе ?
Мнението беше редактирано от Dydo на 08.06.20 19:16.
08.06.20
19:30
всичко е такова, защото нещата много се промениха, когато интернета се разви и анаболите)))).....
08.06.20
19:40
Още едно доказателство, че Релефа е по-добър. Той си правеше “прав щанга за бицепс” като пич. И въртеше меча функционално.
не може да сбъркаш с методите на старата школа.
казано от Deyanchik на 08.06.20, 19:13:
Пф, много съм изостанал, хора. За първи път чувам това име и се чудя как не ми е попадало/изскочило нещо негово в тубата. Сигурно, защото ти предлага неща по интерес, т.е. търсени от преди. А гледам сега известен бил-голЕм стратег и катализатор за успех ? И сигурно е такъв или пък убедил, че е такъв щом толкова го търсят. Аз ако тръгна да се правя на фитнес гуру, толкова инфо има за хранене и тренове, което е дъвкано, дъвкано, че мога да взаимствам и правя видеа с години. Няма нужда да плащам на Тонкин. Може би те учи как да поднасяш информацията и да убеждаваш-поведение пред камера, жестикулиране, тембър, изтънчени фрази и т.н.......баси, нОго знае тоя бе ?
пазарът реши
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 08.06.20 19:42.
Да не забравяме,нещата са измислени мноооого отдавна,преди ютуберите?
Някой писа по-горе,че безплатното не се цени,да така е за част от съвременните млади.
Има много сериозни млади хора,професионалисти в своята област,но подлъгват се,че и тия гурута в тубата са такива,и понеже имат пари,си ги дават.Голяма част от тях,не че нямат акъл да си направят програма,но не им се занимава,а и нямат време.
Инак аз не съм фен на подобни канали,виж..някое клипче за мотивация,може.
08.06.20
19:55
Да не говорим що можещи хора са ги окрали и пльоснали трудът им на показ безплатно-та и от там може да четеш ?
Мнението беше редактирано от Dydo на 08.06.20 19:57.
08.06.20
20:09
Дидо, можеш много бъзо да качиш своите резултати в движенията, ....но това няма да ти донесе удовлетворение...да, Шейко може да направиш, но стрували си да качиш лега, например, за сметка на раменната преса, да речем...всичките програми са направени за определени движения и са насочени на там...но...виж Блуд, споделеното видео....този човек никога не е правил едноповтор на тяга, клек и лег, но е страшно силен в ежедневните спонтанни движения ;)
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 08.06.20 20:10.
08.06.20
20:13
Блуд го гледам напоследък....все с тая клечка в устата-сигурно му е запазена марка.
Мнението беше редактирано от Dydo на 08.06.20 20:18.
08.06.20
20:17
ами тогава знаеш отговора ;) (начина)
08.06.20
20:23
Силен лег се прави със силен трицепс, гърди, широките гръбни мускули, ТЕХНИКА! и много други спомагателни мускули........ти може да имаш силни мускули, но без техника няма никога д вдигнеш повече ;)...контрол над мускулите се постига само от практикуване на движението...
казано от Бай Ганьо на 08.06.20, 20:09:
..виж Блуд, споделеното видео....този човек никога не е правил едноповтор на тяга, клек и лег, но е страшно силен в ежедневните спонтанни движения ;)
Виктор не може да бъде пример, за квото и да било...движение или друго.
09.06.20
06:37
казано от nervak на 08.06.20, 20:56:
казано от Бай Ганьо на 08.06.20, 20:09:
..виж Блуд, споделеното видео....този човек никога не е правил едноповтор на тяга, клек и лег, но е страшно силен в ежедневните спонтанни движения ;)
Виктор не може да бъде пример, за квото и да било...движение или друго.
))че той не е претендирал за това....изгледах мнооого клипове, където се състезава с такива “можещи”.... много е силен и развит всестранно, наистина
казано от Бай Ганьо на 08.06.20, 20:23:
Силен лег се прави със силен трицепс, гърди, широките гръбни мускули,
Силни гърди на първо място, трицепс, рамене, гръб. И да, не трябва да има слаби мускули по веригата.
.......ти може да имаш силни мускули, но без техника няма никога д вдигнеш повече ;)...
Техника се учи за 1-2 тренировки.
...контрол над мускулите се постига само от практикуване на движението...
Странно. Лежанката е най-практикуваното движение, пък много малко хора вдигат много кила. Явно техниката не може да компенсира липсата на силни и развити мускули.
09.06.20
13:49
друг път)))...има доста да правиш лег, докато го научиш, същото е и с другите движения. Да правиш траектория още не значи, че можеш да контролираш всичките мускули, едни да включваш, а други да изключваш, когато ти искаш ;). Ако не знаеш, да ти кажа, как силният бицепс пречи на лега, затормозява го, ако не го изключваш и го оставиш под напрежение ;)....както и още доста неща, за които ще премълча.....
казано от Бай Ганьо на 09.06.20, 13:49:
друг път)))...има доста да правиш лег, докато го научиш, същото е и с другите движения.
Повечето хора, на които съм показвал и са имали желание да слушат и изпълняват, са научавали техниката точно за една тренировка, до ниво да я правят прилично след няколко серии. Естествено, че има тънкости, за които трябва повече време, както и практика, но самата техника не е толкова сложна, че да изисква чак толкова усилия.
друг път)))Да правиш траектория още не значи, че можеш да контролираш всичките мускули, едни да включваш, а други да изключваш, когато ти искаш ;).....
А от какъв зор ти е това? Целта ти е да активираш всички мускули по веригата, а не да изключваш каквото и да било.
Ако не знаеш, да ти кажа, как силният бицепс пречи на лега, затормозява го, ако не го изключваш и го оставиш под напрежение ;).
Подобни тънкости може и да имат значение, ако вдигаш с екипировка и гониш 300 лег. За 99% от хората са без значение. И не познавам хора, на които бицепса да им пречи на лега, включително и аз никога не съм изпитвал подобни проблеми.
....както и още доста неща, за които ще премълча.....
Кажи само колко ти е лежанката, другото не ме вълнува ;)
09.06.20
15:24
кажи колко са ти набиранията, например или лицевите))).....до това ли изпадна, ..нямаш какво друго да кажеш ли?)).....
проблема ти е, че си се зациклил на едно ниво и тъпчиш там,...но, това си е за твоя сметка, де))
щом се имаш за корав, сгъни пирон 6/200))))...да те видя, колко ти е силата))
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 09.06.20 15:28.
09.06.20
15:33
казано от Бай Ганьо на 09.06.20, 15:24:
По тоя повод се сещам като деца, как се хвалехме за това или онова. Та имахме един от входа, викахме му Свирчо, на който баща му бил много як в пръстите и сгъвал капачка без проблем. То не, че и ние не можем де, ама тогава деца нали това онова. Та един път Свирчо взел една капачка от бира, махнал онова гуменото уплътнение /дето тогава се махаше/, сложил две по 20 или 2 х 50 ст. точно не помня и ги закрил с гуменото уплътнение. Подал капачката на баща му и оня без да се усети я сгънал барабар с двете монети :-)
09.06.20
15:37
имаше един чичак впри Слави..та той сгъваше левчета))
кажи колко са ти набиранията, например или лицевите))).....
Всичките ги има документирани и качени, може да намериш, ако те интересува наистина.
нямаш какво друго да кажеш ли?)).....
)
Имам и ти го казах. Имаш ли смислен коментар по това?
Е ти говореше за лежанка, пък сега изведнъж мина на пирони? :D
Аз не се имам за корав. Но ако имам време и желание, ще пробвам.
Мнението беше редактирано от Петко К на 09.06.20 15:45.
09.06.20
15:48
лежанка не правя и не съм правил от както направих 145 на 89 лично тегло....та не ми е приоритет това движение...