14/06
Сън - 3 часа ? и през тях едва спах и се будех..
Витамини - вит. Д, Омега 3, Желязо
Движение - Разходка 6км
Храна:
- Банан, 3 кокосови бисквитки
- Капучино със соево мляко Costa
- Сладолед от смокиня и горска ягода
- Диня, череши
- Две вегатариански буритос (вътре с 2 вида боб и печени зеленчуци) , малко пържени картофки, салса и гуакамоле
- Ментов чай; купичка череши
Мнението беше редактирано от Теди на 14.06.20 23:13.
15/06
Сън - 13 часа
Движение - Кратка 2км разходка
Храна:
- Кафе с лешниково мляко
- Цедено мляко + банан, ягоди, мед, орехи и канела
- Диня, 2 кайсии
- Няколко шоко оризовки
- 4 царевични оризовки с едно намачкано авокадо и сирене, плюс още оризовки без нищо
- Билков чай за бременни
————————————
Днес поспах доста.. направо проспах деня и закусих към 16ч.? Мисля, че можех и още да спя. Споменавам го това да се знае защо съм хапвала малко.. просто съм будна само от 7 часа и скоро ще легна пак. ??♀️ Имам страшен апетит за оризовки обаче, както се вижда по храната.
Мъжо ми взе чаят за бременни на Найденов - Mama Bear. Четох доста добри отзиви и макар, че аз лично не бих си го взела приех подаръка с удоволствие и ще дам отзиви като видя как се отрязва. Съдържа Листа от коприва, Листа от мента, Лист от червена малина, Корен от джинджифил, Лайка. Идеята му е да спомага намалянето на кофти симптомите при бременност като задържането на течности, киселините и умората.
Мнението беше редактирано от Теди на 15.06.20 23:02.
16/06
Сън - 8 часа
Движение - Кратка разходка , Йога за бременни
Храна:
- Кафе с лешниково мляко
- Палачинки от елда + цедено мляко, сладко от боровинки и банан
- Още 2 палачинки със същото; Купичка череши
- Домат със сирене и песто, 2 варени яйца, 1/2 авокадо и няколко маслини
- Солети от лимец
- Билков чай за бременни и още череши по някое време
—————————————
Готино ми беше днес, цял ден върших все нещо ..от палачинките сутринта до майсторене на картини за стаята на дребния цяла вечер. За пръв път през живота си хващам акварелни бои и определено ми харесаха. Мисля да започна да рисувам по-често отново, действа ми успокояващо. ❤️
Мнението беше редактирано от Теди на 16.06.20 22:58.
16/06
Сън - 10 часа
Движение - Разходка 5км.
Храна:
- Кафе с лешниково мляко
- Цедено кисело мляко + мед, канела, банан, ягоди и бадеми
- Горещ шоколад със соево мляко и безглутеново брауни от Costa
- Купичка гъста леща; Салата от домат, авокадо, сирене и песто
По-късно ще пия билков чай и ще хапна череши и кайсии.
—————————————
* Откакто започнах да хапвам плодове с чая преди лягане нямам апетит по нощите и спя по-добре. Не е цветущо за преди сън, но по-добре чай и плодове в 23ч. отколкото каквото докопам от шкафа със сладки в 3ч. и сънуване на дюнери. ?
* Утре влизам в 25та седмица. Килата са 52кг. , а болките в кръста - ежедневие.
Мислех си, че съм в добра форма докато не видях целулита и разширените вени по краката си.. от тогава приех, че каквото става ще става. ??♀️?
Мнението беше редактирано от Теди на 17.06.20 21:43.
18/06
Сън - 10 часа
Движение - Разходка 6-7км.
Храна:
- Капучино със соево мляко и безглутеново брауни от Costa
- Сладолед банан и горски плодове
- 4 оризовки с авокадо, сирене и домат; Купичка гъста леща
- Череши, 2 кайсии, домашна лимонада
- Оризивки, Ментов чай
——————————————
Който е от Пловдив или ще идва насам тази седмица ви препоръчвам да посетите летния базар в Капана - има много готини неща от производители. От там взехме първата играчка на бебчо - ръчно изработена с името му. ? Също си взех домашна лимонада и сладко които ще пробвам още утре с поредната доза палачинки. ?
Мнението беше редактирано от Теди на 19.06.20 01:14.
19/06
Сън - 10 часа вечерта + още няколко заспивания през деня
Движение - Разходка 3,5км.
Храна:
- Кафе с оризово мляко
- Праскова, банан и ягоди
- Няколко палачинки от елда с цедено мляко и сладко от боровинки
- Череши
- Сурови бадеми 50гр.
- Още 3 палачинки със същото, праскова и ягоди
- Билков чай за бременни
—————————————
Днес разходката трябваше да е двойно повече, но понеже излязох още като станах на гладно и вече беше топло.. не издържах много и се върнахме обратно с такси.
Наша приятелка роди вчера и се обади, че си иска подаръка за бебето веднага. Ние не го бяхме купили, защото мислехме, че се дава едва когато отидеш да видиш бебето след няколко седмици. ??♀️ Съответно сутринта ми беше малко неплануван хаос, после пък ме удари адска сънливост отново. Правих опити за други дейности, но деня ми мина главно в сън и хапване на палачинки. ?❤️
Мнението беше редактирано от Теди на 19.06.20 22:54.
И на мен ми е странна работата с бебешките подаръци. Уж са подаръци, т.е. доброволни, а хора се карат заради тях. Наскоро една майка ми се оплака, че е попитала какво да подари на приятелско бебе. Майката на бебето е казала какво иска, на което и е било отговорено: “от това нямаш нужда, избери си друго...” Съответно, двете не си говореха... ?
Как може да изискваш подарък??
Мнението беше редактирано от Margi на 20.06.20 09:32.
Ами доколкото разбрах идеята на това да изискваш определен подарък и да кажеш какво ти е нужно е, че така ти се подаряват неща които са ти от полза вместо такива, които просто да складираш у вас излишно.
Защото ако така или иначе все ще ти подарят нещо - поне да е в помощ. Разбира се това е за близки които са ти казали, че ще имаш подарък.
В случая се разбрахме предварително какъв ще е нейния подарък, тя също пита какво точно искаме ние. В случая тя просто пропусна да спомене, че това ще й трябва преди появата на бебето и се обади да й го занесем на втория ден от раждането. ? Иначе бяхме подготвени за когато ги посетим да видим бебчето на 40тия ден или там когато е.
И аз не ги разбирам тези неща, тепърва виждам за какво става въпрос. До сега подарък на бебе не съм носила и не съм мислила, че мен ще ме питат какво искам. Ама е факт. ??♀️?
Мнението беше редактирано от Теди на 20.06.20 14:56.
Като ме питат от какво имам нужда и кажа: три билета за Сейшелите, си мислят, че майтап си правя.
А неща, които да премяташ вкъщи, винаги ще ти подарят, каквото и да си поръчаш. Няма как да се спасиш от тях.
казано от Кико Сан на 20.06.20, 18:05:
Подарявам единствено пари в плик. Като подарък също това приемам. ?
Кико, това на мен ми звучи по-материално от всички други опции. ???
Мнението беше редактирано от Теди на 20.06.20 20:55.
20/06
Сън - 10 часа
Движение - Йога за бременни
Храна:
- Кафе с оризово мляко
- Цедено кисело мляко + банан, орехи, мед и канела
- Домашна лимонада с прясна мента; Безглутенови бисквитки; Череши
- Пилешки сърца на тиган с масло, гъби, моркови и лук; Шопска салата + 1/2 авокадо
* По-късно билков чай и плодове/оризовки.
—————————————
Казах, че ще споделя мнение за чая на Найденов. Пия го всеки ден от седмица насам и не знам дали наистина е от тези билки вътре обаче се чувствам много, много добре. Нямала съм кисели нито веднъж тази седмица, водната задръжка видимо е в минимума си и дори хората около мен го забелязаха. Това помага да не ставам постоянно до тоалетна през нощта и да не се будя с отекли пръсти на краката и ръцете. Съответно повечето дни спя непробудно и така съм по-енергична през целия ден. Излишен апетит наистина нямам, но това винаги е на периоди при мен така че ще видя как ще продължи.
Пак казвам - може и да не е само това причината, но е факт как се чувствам. ? С една дума бих го препоръчала ако някоя бременна ако ме пита за мнение. Най-малкото е супер на вкус и освежава!
Мнението беше редактирано от Теди на 20.06.20 20:57.
казано от Теди на 20.06.20, 20:35:
казано от Кико Сан на 20.06.20, 18:05:
Подарявам единствено пари в плик. Като подарък също това приемам. ?
Кико, това на мен ми звучи по-материално от всички други опции. ???
Теди, слагам и картичка ?
В крайна сметка, всеки харесва такъв подарък и никой не го изисква ?
Естествено, ръчно изработените неща и домашно приготвените са още по-добър подарък.
Опцията с пари в плик е само заместител на купешки подарък.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 21.06.20 10:14.
Е той подаръка е материален в своята същност. Иначе щяхме да подаряваме положителна енергия и любов само. ?
казано от Margi на 21.06.20, 10:12:
Е той подаръка е материален в своята същност. Иначе щяхме да подаряваме положителна енергия и любов само. ?
Да, Марги, уточних в поста, че, ако не е нещо от самия теб, направено или отгледано с любов, тогава—пари. А и по принцип даже—най-добре двете, ако е за сватба,бебе и подобни.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 21.06.20 10:16.
21/06
Сън - 10 часа
Движение - Йога за бременни и разходка
Храна:
- Кафе с оризово мляко
- Цедено кисело мляко с ягоди, боровинки, мед и чиа
- Шоколад с бадеми, безглутенови бисквитки
- Купичка череши
- Пилешки сърца в масло + лют сос (започвам вече да се изумявам от желанията си за храна ??♀️?) ; Шопска салата с 1/2 авокадо
- Пъпеш, малко сладолед кисело мляко ; Билков чай
—————————————
Днес бяхме на гости да дадем подаръка за бебето и съм малко.. изплашена. ? Въпреки всички ужас истории които съм слушала/чела за раждането мисля, че за пръв път ми се случва реално да видя жена едва 3-4 дни след като е родила и да чуя съвсем прясна история. Никога до сега не са ми повлиявали ама визуално като видях тя как е.. и ми заседна буца в гърлото. Само като видях как едва ходи и дори не може да седне от шевове, отоците по краката и навсякъде, корема който не се е прибрал, как всичко я боли, подпухналите от сълзи очи.. и аз там на място ревнах. А като чух за какво е ставало въпрос раждането ми отне цял ден да се съвзема и да избия картинките от главата си поне донякъде.
Не знам дали е до нагласа - много се надявам да е, защото аз винаги съм го смятала за изключително красив и позитивен момент. През ум не ми минава, че може и да не е толкова яко колкото си го представам. Таква ми е и нагласата, че независимо болките пак ще е нещо уникално и красиво. Мисля си, че при мен ще мине по-леко заради спорта през годините, движението сега, дихателните упражнения и тн.
Обаче днеска направо си се стреснах и сега не знам дали е хубаво това, че в моите представи всичко изглежда далеч по-добре от това, което чух. Може би трябва да се настроя по-реалистично към предстоящото за да не съм в още по-голям шок после. ?
Мнението беше редактирано от Теди на 21.06.20 23:58.
Значи, раждането не е лесна работа. Затова на английски му викат “labour”. Но за да има толкова семейства с повече от едно дете, явно не е толкова страшно. ?
Възстановяването е индивидуално. Аз бях свежарка още на следващия ден. Не че бягах и скачах, но съзнанието ми беше свежо. На тялото му трябва малко време. И да, има някои болежки след това, но всичко минава. Нямах подути крака, а корема се прибра относително бързо.
Колкото до подготовката за раждането - нито спорта, нито йогата нито дихателните практики са от особена полза - дишаш както успееш, и ако успееш, когато дойде контракция. Обикновено първо раждане е по-трудно и бавно, поне по документи. Много често жени, които не са спортували изобщо раждат много лесно, заради това, че мускулатурата им е отпусната. Когато тонуса на мускулите е по-добър, раждането е по-трудно, но пък възстановяването е по-леко.
Подутите от рев очи в дните след раждането са от хормоните.
Като цяло, няма никаква нужда да спичаш отсега. Всичко минава и остава един незабравим спомен от раждането, колкото и да боли.
Ако искаш, разрови дневника ми отпреди около година, вероятно съм споделяла как съм се чувствала в следродилния период.
Настрой се реалистично - няма нужда от драми, очаквания и т.н. има нужда да можеш да си тук и сега.
Мнението беше редактирано от Margi на 21.06.20 22:44.
Марги е права,Теди. Всичко е супер индивидуално. Аз си спомням всичко около двете ми раждания с усмивка ,даже имаше и комични моменти.
Просто сте отишли много скоро след раждането на тази жена на гости и имай предвид,че хормоните са коварни много ? аз се спуквах от рев ей така без причина поне седмица след това. А се чувствах много добре и физически и всякак въпреки секциото.
Та,забрави го това “гости” ако можеш.
Вярвам ,че всичко при теб ще мине леко и без проблем ☀️
Мнението беше редактирано от Веси на 21.06.20 22:45.
Марги, още откакто забременях съм чела съм поне два пъти твоят (и други дневници) да видя какво е споделяно по темата и главно как е с възстановяването и храната след това. ?
Права си за всичко, аз също така мисля по принцип. Веси, и ти също. ☀️ Благодаря и на двете за успокоението.
Мен трудно някой може да ме убеди само с личен опит, защото съм наясно, че всеки човек е индивидуален. Макар и след тази история днес мен пак не ме е страх и пак ще държа до последно на ествствено раждане. Така че не е като да ме е стреснало толкова значимо ама ми повлия доста на момента. Просто за пръв път си дадох сметка, че не при всеки е цветя и рози. Някои се възстановяват лесно и бързо, други явно не толкова.
Мнението беше редактирано от Теди на 21.06.20 23:07.
21.06.20
23:44
Раждането е много преекспонирано във всичките писания и басни. Не е нито приятно, нито красиво. Но определено е нещо, което няма никога да забравиш. Красиво е чувството да даваш живот, жена си и си могъща. С торбички, отоци,хормони ит.н пак си могъща.
И чисто физическите симптоми отминават бързо.
Личната мотивация и това дали си спортувала доста помагат на възстановяването
Докато сме на темата - има ли нещо, което мога да правя сега повреме на бременността за да предодвратя така наречената диастаза или това зависи изцяло от възстановяването след раждането? ?
Попаднах на някаква статия онзи ден в която пишеше например да използвам винаги ръцете си за избутване като се изправям, а не коремните мускули.. не знам дали имаше нещо вярно там, стана ми интересно ако знаете нещо по въпроса. ☺️
Мнението беше редактирано от Теди на 22.06.20 00:23.
Нещата, които предотвратяват диастаза, стрии, отоци и др. се правят в годините преди забременяването, а дори и да си ги правила, пак не е гаранция. ?
Когато си бременна, се наслаждаваш на бременността си, защото продължава прекалено кратко и гледаш да не си товариш тялото и съзнанието с ненужни неща.
Движението и конкретно йога по време на бременност са строго специфични и нямат нищо общо с това, което преподават по масовите студия, ако държиш да си запазиш здравето.
22.06.20
10:25
Възстановяването на коремната стена е индивидуално, както и всичко октанало. При жени на които е слабо звено корема, прибирането е по-трудно. Ти не мисля, че си от тях.Не си обренявай прекрасната бременност с излишна информация. Пък и диастазата ще е последното нещо ,за което ще мислиш слес раждането. Ще имаш далеч по-интересни и отговорни занимания покрай бебето. Просто дишай правилно, разхождай се, не се претоварвай излишно и не преяждай.А ти си ги спазваш тези неща ?
22.06.20
11:34
казано от Теди на 22.06.20, 00:21:
Докато сме на темата - има ли нещо, което мога да правя сега повреме на бременността за да предодвратя така наречената диастаза или това зависи изцяло от възстановяването след раждането? ?
Това зависи от много неща - от индивидуални особености на тялото, какво си правила преди бременността, от тонуса на мускулатурата, от съединителна тъкан, от собствени възможности за възстановяване. Иии, да, има някои общи препоръки по време на бременност, но те отново следва да имат индивидуален прочит и не могат да гарантират нищо - нито като превенция диастазата да не става прекалено голяма, нито като сигурност, че ще помогнат за по-бързото възстановяване след това.
Като цяло се препоръчва от втория семестър да се обърне внимание върху темата и да се избягват движения, които създават излишно напрежение върху предната коремна стена и съединителната тъкан на линеа алба, както и да се намали налягането там. Идеята е да не помага “насила” на естествения процес на раздалечаването.
Това значи да се избягват класически лицеви от земя, преден планк например, да се избягват позиции, в които коремът виси надолу.
Това, което си чела, също има резон - при лягане за лег например (респективно - лягане да спим в леглото хаха) е добре това да се случва странично, а не директно назад и през коремните мускули, т.е. сядаме на леглото/лежанката отстрани, след това пускаме торса да легне странично и след това се обръщаме по гръб.
Общите препоръки са да се избягва и високоинтензивно бягане, скачане на въже и всякакви abs crunch-подобни движения.
Като цяло, наистина не го мисли толкова сега - слушай тялото си и кое му е комфортно, пък живи и здрави, след раждане и взависимост от ситуацията, има си подходи. В повечето случаи дори и да отнеме повече време, процесът на прибиране става естествено и съвсем малко помощ му е нужна.
Ще дам пример със себе си - заради прекалено здравата ми коремна стена, се чувствах много добре да правя лицеви и в 7-ми месец. И си ги правех редовно - не усещах никакво излишно напрежение.
На лега си лягах директно назад, през корема.
Така лягах и ставах от леглото.
Сега обаче, понеже бебето изведнъж порасна, усещам, че не ми е съвсем ок, почнах на лега леко настрани + да използвам сила от ръцете, хващайки се за лоста.
В леглото също помагам с ръце.
Лицевите ги спрях.
Общо взето слушам тялото и се осланям на интуиция. :D
Освен всичко, което са казали Марги и Веси по темата с раждането и възстановяването, с което съм напълно съгласна, искам да добавя само и че личната настройка за след раждането има значение - има болежки, има дискомфорт, не е красиво, но когато дойде, каквото дойде, в хубаво да се подходи положително. Какво имам предвид - ако раждаш естествено, възможността да те срежат съществува, респективно, да те шият, да, после боли, да малко трудничко със сядането, но!, го приемаш и гледаш напред, не се отчайваш, не се отдаваш на болките, болките минават неусетно, заемаш си вниманието с това да се подготвяш и така. Аз лично съм шита, защото вътрешният ми таз в граничен а родих добиче 3650 и тая работа с дишането не ми се получи. Болеше ме, факт, но още като ме закараха в стаята, след като поспах по корем ????, станах, облякох се и излязох навън, на разходка, занимавах се да се уча да кърмя, а не с това, че не мога да сядам. Просто измествай фокуса от дискомфорта. Както Марги в казала, без очаквания, за да действаш на момента и са се мобилизираш са си ефективна за себе си, за да си ефективна за бебето после. И, са, да знаем си, че всичко в супер индивидуално и случай със случай няма. Аз съм за положително мислене без романтични представи. Личното ми мнение е, че единственото красиво в раждането е моментът, в който си гушкаш пропито с влага вързопче ??? Останалото си в... labour, както каза Марги.
Съгласна съм с Веси, че 3-4 дни след раждането не са много меродавни относно скоростта на възстановяване. И всичко в твърде относително.
П.п.Имам проблем с някои букви на клавиатурата и автокорекът, ако не ги поправи, остават така. Извинявам се, технически ми е проблемът.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 22.06.20 13:18.
Съгласна съм с всички! ?Каквото ще да става, просто нямам търпение да си гушна малкото мишле. ❤️
Иначе днес бях на преглед и споменах на лекаря, че малко съм се стреснала от вида на тази приятелка (при един и същ лекар сме, той е водил раждането ѝ) и той каза, че тя ако се оплачее.. ? Било много хубаво и безпроблемно раждане на фона на много други хаха. И той ме предупреди, че хормоните играят голяма роля и да не слушам родилки толкова скоро след събитието. ?
За диастазата - щом няма нищо на което да наблегна в момента значи ще си го карам айляк както до сега. ? Не, че бих тръгнала да правя кой знае какво ама сметнах, че ще е полезно да знам какво да не правя поне. Аз още си се изправям с коремните мускули както Рони е казала, не ми е дискомфортно. ??♀️ Даже ми е по-лесно за сега, а то тялото ще си покаже като не е.
22/06
Сън - 9 часа
Храна:
- Кафе с оризово мляко
- Цедено кисело мляко + банан, боровинки, мед и чиа
- Шоколад, безглут. бисквитки, шепа череши
- Патладжан на фурна, розов домат, сирене и песто; 1/2 авокадо, няколко маслини
- 2 нектарини, череши, билков чай
* Днес отбелязвам повишен апетит. Количествата на шоколада и бисквитите не ги споменавам от срам. ?
—————————————
Прегледа днес в 25г.с. + 3 дни
Аз съм +9кг. на гладно и без дрехи, не знам къде ги побирам хаха.
Нищо особено ново, всичко продължава да си върви добре и в норма. Още е седалищно обаче - според лекаря има време да се обърне.
Изписа ми от утре да пия един разтворим магнезий с портокал защото се оплаках, че откакто пия желязо ходенето до тоалетна се случва изключително рядко и трудно... Дано помогне. ??♀️
Следващия път когато се пада да съм в 28 г.с. ще пуска пак изследвания.
Дребния вече е цели 900гр. , хванахме го как се прозява. ❤️
Мнението беше редактирано от Теди на 22.06.20 22:51.
23/06
Сън - 12 часа ?
Храна:
- Кафе с оризово мляко
- Цедено кисело мляко + банан, праскова, мед и чиа
- Лимецови бисквитки с фурми
- Домашна лимонада
- Начос + домати, червен боб, айсберг и люти чушки; Едно вегетарианско бурито с малко картофки, гуакамоле и салса
- Ментов чай
—————————————
Пак много сън и люто мексиканско.. какво да кажа повече. ?
Мнението беше редактирано от Теди на 24.06.20 00:03.
24/06
Сън - 9 часа
Движение - 4км. разходка.. беше ми твърде топло за повече. ?
Храна:
- Кафе с оризово мляко; Смути с банан и замразени тропически плодове
- Кисело мляко с овес, мед, канела, нектарина и 3 фурми
- Домашен сладолед от праскови и карамел
- Резен диня, череши
- Домат, патладжан и сирене; 1/2 авокадо, няколко маслини; Оризовки
25/06
Сън - 10 часа
Движение - Йога за бременни + 6км ходене след това
Храна:
- Лате и мини безглут. брауни от Коста
- Цедено мляко + банан, нектарина, мед и канела
- Домашен сладолед с фурми и мед, малко лимонада
- Порция дюнер без питка (пилешко, картофки, салата и кис.краставички)
* Предстои диня и ментов чай
——————————————
Днес мъжо ме събуди с букет и любимото ми кафе + брауни от Коста. ❤️ Имаме нещо като годишнина откакто сме официално заедно. По принцип считам само годишнини от сватби за реален празник ама при нас беше дълги години само приятелство докато реално бяхме лудо влюбени, после бяхме в различни страни, после не знам си какво още.. и на този ден преди две години официално си казахме “Остави пазенето на приятелството, разстоянието и всичко - дай да сме заедно, приятелството ще си го запазим , а разстоянието ще го измислим.” Така и стана. ? Та решихме за сега да си я отбелязваме тази дата, беше години чакане хаха.
Получи се много приятен ден. Искаше да ме води на вечеря ама всичко което аз исках беше просто дюнер! #pregnancylife ?
Мнението беше редактирано от Теди на 25.06.20 21:45.
26/06
Сън - Никакъв до ранна сутрин.. и после успях да дремна към 5 часа ?
Движение - Кратка разходка
Храна:
- Кафе с овесено мляко
- Цедено кисело мляко + банан, нектарина, мед и канела
- Купичка череши, неясно количество шоколад с лешници и безглут. бисквитки
- Розов домат със сирене, авокадо и песто; няколко маслини с билки
* По-късно диня и чай.
——————————————
Съня беше много зле снощи.. въртях се и никак не ми беше удобно, изтичаха литри коластра от мен, котката повръщаше понеже се чисти нон-стоп и се нагълта с косми пак съответно ставах и да чистя по едно време. Отделно 10000 пъти до тоалетна.. абе луднах. ? Бях на косъм да започна да плача и съм заспала хахаха.
Нека поне се похваля с първите си дрешки за бременни които ми станаха - размер ХS. Сдобих се с тях през група за майки където една малка женичка като мен ги продаваше. Във всички магазини няма нищо под М, а основно са L и нагоре. До сега си ползвах просто нормални дрехи ама си е меега удобно това на коремчето. ❤️ А ризката перфектно скрива сутиена за кърмачки и подплънките попиващи каквото изтича там. Живота е прекрасен. ?
Мнението беше редактирано от Теди на 26.06.20 22:20.
27/06
Сън - 3 часа през нощта и после сутринта си доспах още 3-4часа.
Храна:
- Кафе с овесено мляко
- Цедено кисело мляко + банан, нектарина, мед и канела
- Шепа мини безглут. бисквитки
- Купичка череши ; 2 реда шоколад Гайо с карамел
- Розов домат, сирене, маслини; Няколко царевички оризовки
- Малини, малко шоколад с пистачио; Ментов чай
—————————————
На гости у майка съм днес да си гледам кучето докато ги няма, което ѝ оставих като реших да бъда луд тийн и да хвана самолетите преди години. ✌??
Те от известно време се хранят без животински продукти,глутен и не знам си още какво.. абе има повече оризови чипсове и шоколади на Гайо от щандовете в магазина. Нямам търпение да опитам от всичко хахаха.
Пускам малко позитивни и вкусни кадри. ❤️
Мнението беше редактирано от Теди на 28.06.20 01:39.
28/06
Сън - 7 часа
Движение - Разходка и малко нетипично за бременна ама .. няколко часа тик ток танци. Много смешно се получват с корем. ???♀️
Храна:
- Кафе със соево мляко
- Кисело мляко + мед и боровинки
- Купичка череши, безглутенови бисквитки
- Патладжан на фурна, розов домат, сирене и песто; 1/2 краставица и няколко маслини
- Оризовки; Самърсби манго и лайм
- Диня
Мнението беше редактирано от Теди на 29.06.20 00:01.
29/06
Сън - 13 часа ?
Движение - Пълна почивка
Храна:
- Кафе с овесено мляко
- Цедено кисело мляко + нектарина, 2 фурми, бадеми мед и канела
- Мини безглут. бисквитки; 2 реда шоколад с бадеми
- Голяма зелена салата с авокадо, риба тон, маслини и тиквени семки ; 2 препечени филийки с крем сирене
- Метнов чай
———————————————
Днес половината ден спах, останалата половина рисувах втората картина за над кошарата. ❤️ Предните дни не си доспивах и по цял ден бях на крак .. определено ми трябваше почивка и ми дойде супер.
Мнението беше редактирано от Теди на 30.06.20 00:59.
30/06
Сън - 4 часа сутринта, не можах да мигна цяла вечер
Движение - Йога за бременни, разходка, чистене + готвене.. цял ден не седнах пак.
Храна:
- Кафе с овесено мляко
- Цедено кисело мляко + нектарина, банан , бадеми мед и канела
- Безглутенови бисквитки и 2 мини оризовки с шоколад
- Царевични оризивки; малко царевичен “чипс”
; 1-2 картофени кюфтета за проба
- Пъпеш, нектарина, банан
- Бадеми, малко шоколад; Билков чай
——————————————
Утре влизам в 27г.с. - килата още си стоят на 52кг (+9). Честно казано се чувствам все по-добре и по-енергична. Може би просто свикнах да съм бременна и за това вече ми е хубаво, баш към края.. ще ми липсва после хаха.
Ако продължава да върви така едва ли ще надмина 14-15 качени за което ще съм суупер доволна. По едно време както беше тръгнало нагоре в 4ти месец си мислех, че 20+ до края не ми мърдат. ? Радвам се,че се нормализираха нещата. Като се има в предвид, че си угаждам за всичко каквото ми се яде на момента и то в не малки количества.. не мога да се оплача грам.
Днес взехме количкатаа! ❤️
Тя е 3в1, така че реално вече имаме количка с летен и зимен кош + столче за кола + една стойка благодарение на която зимният кош става на легълце за стая, а летният става на столче за хранене. Голямо попадение, мега доволна съм!
Чантата ми за болницата също е напълно готова с всичко нужно за следродилния период, както и нещата около кърменето (помпа за кърма, кремчета, силиконови предпазители ии не знам си още какво).
Бебчо пък вече има пелени, одеалце, бодита с къс и дълъг ръкав, шапчици, комплект за баня с термометър, нокторезачка и тн. А кошарата е избрана и ще я поръчаме другата седмица.
Още от началото знаех, че искам основните неща да са ми готови до началото 7ми месец и останалите два месеца само допълнения и подреждане. Изпитвам ужас, че няма да съм напълно готова ако примерноо реши да се роди по-рано. Може би защото мъжо е седмаче и имам три приятелки, които родиха децата си в 8ми месец.. исках да знам, че когато и да стане съм готова. А бонуса, че няма да ходя по магазини в жегата докато съм в 8-9 месец си заслужава също.
Мисля, че съм най-организираната перфекционистка и усещам как съвсем скоро ще бъде внесен хаос в живота ми от един малък господин, с когото едва ли всичко ще може да бъде винаги планирано и перфектно подредено. ?
Мнението беше редактирано от Теди на 01.07.20 00:51.
Явно аз съм единственият човек, който чака първо са роди и после всичко останало ??? Не само сега, а и предния път ? До ден 1 нямах една дреха, имах само кош за спане, който си е семеен кош, който се предава плюс пелената за изписване на баща му ?
Много приятно звучи всичко ?
Повечето от нещата, които с изброила, дори не съм ги ползвала. След като излязох от родилното, всеки ден казвах на Слави дали има нужда да ми донесе. Някои неща ни бяха подарени/заети, като количка (която ползвахме точно 4 пъти, с изключение за лежащия кош за кола през първите два месца), кантар, от който няма никаква нужда и т.н.
Помпа, крем, силиконови зърна изобщо не препоръчвам преди да знаеш, че са ти нужни. При нас всичко портъгна безпроблемно и не бяха необходими. По едно време търсех помпа, но всички, които пробвах, ми причиняваха болка и се справях чудесно на ръка.
На едно новородено не му трябва почти нищо, освен дрешки, пелени, място за спане и за твое удобство - повивалник.
Чантата си я приготвих след като ми изтекоха водите.
Мнението беше редактирано от Margi на 01.07.20 09:47.
01.07.20
14:02
казано от karfi4ka на 01.07.20, 08:29:
Явно аз съм единственият човек, който чака първо са роди и после всичко останало ??? Не само сега, а и предния път ?
Мм, не си единствения случай. Аз нямах никакво желание да обикалям бебешки магазини и подобни нормални за бъдеща майка ,неща. С първият ми син , преди 24 години имяше точно два магазина и две борси пълни с китайски и турски боклуци. А и Чико разбира се с цени в Космоса.
Възхищавам се на майки , които с вълнение подготвят нещата за появата на бебето. Истински се възхищавам
Браво Теди ♥️
Карфи, със сигурност не си само ти - повечето жени които познавам си чакат до последно.
Просто аз съм мега организирана и не понасям мисълта да чакам до последната минута за каквото и да е. Буквално не мога да спя ако знам, че нещо си там не е свършено. ? А и обичам сама да си избирам и подреждам изрядно всичко.. едва ли ще ми е до това непосредствено след раждане.
Между другото повечето неща ги взех многооо намалени (само количката беше с 200лв надолу) и това също е причина да взимам от рано. Просто имаш време да хванеш промоции, да се разровиш в групи и тн. Много от нещата са ми и от група за майки където си продават взаимно неща и като не ми трябва на момента мога да си позволя да изчакам да видя какво ще излезе и доставка и тн.
Марги, много е относително кой какво ползва. Имам познати които не си представяха живота без помпата.. ти от друга страна не си я ползвала както казваш. Няма как да знам кое ще важи за мен докато не пробвам. ? Освен това аз няма да имам никаква помощ - свекърите са в друг град, майка ми е работеща по цял ден, мъжо също работи в офис и съответно няма да го има през половината ден и повече. Така че гледам да се запася под ръка с повечето неща, а с бебо ще се напасваме като му дойде времето и каквото не се ползва ще го продам или подаря на някоя майка в групата. Най-малкото бихме искали второто ни дете да не е след много дълго време и взимаме всичко в неутрални цветове - ще го ползвам с друга бременност. ?
Дени, благодаря! ❤️ Всеки трябва да се води по това как му е най-добре. Едни обичат да чакат до последно, други да са готови предварително.. и в двете няма абсолютно нищо лошо стига да работи за теб. ?
Мнението беше редактирано от Теди на 02.07.20 01:38.