Коронавирус в България

Прескочи до:

09.07.20
22:13

Миро, не схващаш какво се опитват да ти обяснят и се пениш излишно.

09.07.20
22:23

На мен ми прави впечатление, че събота и неделя положителните проби са по-малко. Тестовете обаче също. Освен това изглежда че повечето са по повод, т.е. имаме заразен и се тестват тези около него. Например 3 човека от отбор със симптоматика, тестват целия отбор, но не тестват примерно роднините и приятелите им, и установяват 11 положителни - пример от по-нов случай. Григор Димитров, между другото, вече е с отрицателен тест. Съществува голяма вероятност сблъскалите се с вируса да са много по-голяма част от тези в статистиката, която да обхваща нещо от рода на 10%. За България това са 60К или повече, човека, за света около милиард. Ако това е така, би означавало че случаите ще нарастват лавинообразно до някакъв момент, след който вируса рязко ще намалее и изчезне. Това разбира се е само теория, която може и да не е вярна. Освен това означава и повече нуждаещи се от медицинска помощ, които, колкото и малък % да са, ще са предизвикателство за здравните системи, не само пряко а и като обслужване и за други заболявания. Това може да се случи преди ваксината. Разсъждавам си, нищо конкретно не твърдя, .

Мнението беше редактирано от Dymag на 09.07.20 22:33.

09.07.20
22:36

казано от Brown Bomber на 09.07.20, 22:13:

Миро, не схващаш какво се опитват да ти обяснят и се пениш излишно.

Какво точно не схващам? Че тя и още един човек тук се опитват да ни правят на маймуни ли? Ето казах, правят изследване за диабет, за хепатит Б, за туморни маркери. И понеже примерно резултатът не е категоричен, се правят повторни и потретни тестове и изследвания. И какво следва от това? Че имаме примерно 50 милиона българи болни от диабет, че примерно 30 милиона българи са болни от хепатит, а към 45 милиона българи са раково болни? Нали така? Самите лекари казват: “Едно изследване, не е изследване” и съответно повтарят и потретват. Какво има тук за разбиране и за усукване?

Ако марги си плаща 10 години данъка на една и съща къща в която живее или на колата си, тя десет къщи и десет коли ли има?  На чие име се прави второто, третото и ентото изследване за ковид? На комшиите ли? Еми няма как Марги да ме прави на маймуна. Ти ако си съгласен да те прави, това си е твой проблем.

09.07.20
22:36

Ако в Гугъл напишеш името на държава и Covid 19, излиза “официалната” статистика. Интересува се конкретно за Катар и останах леко учуден от данните:
- потвърдени 102 110
- оздравели 97 272
- смъртни случаи 142

09.07.20
22:39

А Катар е държава с 2,6 милиона население и много пари за тестове. Току виж са обхванали всичко, реално

09.07.20
22:42

Давам един прост пример, но има и други варианти. Ако има 100 “нови” случая на К19 и на даден пациен направят повторен тест след 2 седмици и той се окаже отново положителен, тогава го причисляват към потвърдени случаи на коронавирус и обявяват 101 потвърдени случа, а реално са 100. Не обявяват колко души тестват, а само на база брой тестове, колко от тях са положителни.

09.07.20
22:46

Ами според мен все още е рано за категорични изводи. Има някаква огромна цифра хора, които цял живот са карали на вафли, шпек от 2 лв и Савой, които обаче са го изкарали на крак без симптоми. Е, тях ако ги питаш - ще се потупат по шкембата и ще кажат, че цялата работа е бошлав и те са го преборили мижавото грипче. Щото са топ.
Има и хора в добро здраве, при които не се развиват добре нещата.
Има и много по-средата. Ама много.
Интересно е и може би ще стават ясни подробности в бъдеще, ако на някой изобщо ще продължи да му пука. Или по вероятно ще дойде следваща тема на дневен ред да занимава плебеите.
За мен едно от адекватните мнения е, че щамовете са и ще стават все по-слаби (нормално). Ще има мутации и тн..
Мисля, тук няма вирусолози и всякакви крайни разсъждения са меко казано смешни.

Все пак, искрено се надявам да запазят част от мерките, защото ми е супер част от мърлявата част от населението да е отделена с маска от мен ??, както и да си дезинфекцира ръцете ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ.
Реално за много хора си беше иновация ?

Мнението беше редактирано от Atom на 09.07.20 22:47.

09.07.20
22:46

Я си представи че ни “строят” пред разни пунктове като на избори и ни тестват всички, вкл. и за антитела, има няма 7 милиона. Какво ли ще излезе

09.07.20
22:48

казано от Dymag на 09.07.20, 22:23:

На мен ми прави впечатление, че събота и неделя положителните проби са по-малко. Тестовете обаче също. Освен това изглежда че повечето са по повод, т.е. имаме заразен и се тестват тези около него. Например 3 човека от отбор със симптоматика, тестват целия отбор, но не тестват примерно роднините и приятелите им, и установяват 11 положителни - пример от по-нов случай. Григор Димитров, между другото, вече е с отрицателен тест. Съществува голяма вероятност сблъскалите се с вируса да са много по-голяма част от тези в статистиката, която да обхваща нещо от рода на 10%. За България това са 60К или повече, човека, за света около милиард. Ако това е така, би означавало че случаите ще нарастват лавинообразно до някакъв момент, след който вируса рязко ще намалее и изчезне. Това разбира се е само теория, която може и да не е вярна. Освен това означава и повече нуждаещи се от медицинска помощ, които, колкото и малък % да са, ще са предизвикателство за здравните системи, не само пряко а и като обслужване и за други заболявания. Това може да се случи преди ваксината. Разсъждавам си, нищо конкретно не твърдя, .

Че Григор Димитров, при неговия случай изследваха поголовно всички имали контакт с него и дори седели на 5-6 метра от него. Само дето гледалите по телевизията не изследваха. А за събота и неделя Кунчев и Кантарджиев уточниха. И лекарите са хора и почиват като вас. Кое е неясното тук?

А, че срещналите вируса са много повече, абсолютно си прав според мен. Но дали това означава намаляне и изчезване на вируса, гаранция-Франция. Може като пинг-понг вирусът да циуркулира ту в северното, ту в южното полукълбо и сетне да се връща мутирал и неразпознаваем за имунната ни система. И съответно да боледуваме отново и отново, и отново. Както е с грипа всяка година. Това е белодробно заболяване. Всички подобни заболявания са силно заразни, протичат понякога тежко, развиват се сравнително бързо, при някои хора дават и усложнения дори след излекуването.

09.07.20
22:49

казано от Миро на 09.07.20, 22:36:

Еми няма как Марги да ме прави на маймуна. Ти ако си съгласен да те прави, това си е твой проблем.

Щом така се усещаш...
Марги няма как да те прави на маймуна, от нея нищо не зависи. Други те правят на маймуна и то точно толкова, позволяваш да се чувстваш като маймуна.
???

Мнението беше редактирано от Margi на 09.07.20 22:49.

09.07.20
22:53

казано от Dymag на 09.07.20, 22:39:

А Катар е държава с 2,6 милиона население и много пари за тестове. Току виж са обхванали всичко, реално

Е странно е, че 95% са вече излекувани, а смъртните случаи са само 0.15% на база инфектирани.

09.07.20
23:03

В официалната статистика за ковид починалите са 550К, а в countrymeter починалите от инфекции на долните дихателни пътища са близо милион и осемстотин. Не знам обаче дали се включват в тази цифра и те ... да вземем да се ваксинираме за ковида пък да ни затрие някой друг грип

09.07.20
23:07

казано от Margi на 09.07.20, 22:49:

казано от Миро на 09.07.20, 22:36:

Еми няма как Марги да ме прави на маймуна. Ти ако си съгласен да те прави, това си е твой проблем.

Щом така се усещаш...
Марги няма как да те прави на маймуна, от нея нищо не зависи. Други те правят на маймуна и то точно толкова, позволяваш да се чувстваш като маймуна.
???

Ааа, не. Точно обратното е. И някъде в началото на тази тема бях писал по въпроса. Хората като теб и още един тук ни правите на маймуни. Като отгоре на всичко се опитвате да ни внушите, че други видите ли ни правели на такива.

Аз бях писал за вас двамата. Беше нещо подобно, че се държите също като телефонните измамници, които се обаждат на своята жертва, че те са полицаи, които всъщност искат да заловят точно телефонните измамници. Та и вашите манипулации са точно такива.

То не беше “лекото грипче”, то не беше “такъв вирус няма! измислен е за да се усвоят едни пари”. То не беше “абе кво става тук? Уж в бегето има заразени, а няма умрели от КОВИД-19? Е що тъй? (през март и април го писахте)”, “Ааама то умрелите от сърце, рак и инсулт са в пъти повече. Ама тя статистиката на смъртността за тази година е, че има по-малко умрели от миналата година. Е как тогава ще има такова животно, ковид-19? “, “Ама те плащат на умрелите да кажат, че са починали от ковид-19” и всякакви подобни глупости и несвързани писания.

Нагледах се и наслушах се на всякакви ваши манипулации, инсинуации и направо лъжи. Отиди в Тийнпроблема да ги разправяш на децата тези неща. Може би ще ти повярват.

09.07.20
23:11

казано от Brown Bomber на 09.07.20, 22:53:

Е странно е, че 95% са вече излекувани, а смъртните случаи са само 0.15% на база инфектирани.

Е,кое му е странното? Лекуват се само заболелите. Не се лекуват заразените, които не боледуват. Какво точно да им лекуват на заразените и кое е странното?

Dydo

09.07.20
23:15

Е да де, Димаг, ама може да са починали от инфекции, причинени от 15 други различни агента. И така ако го смятаме ще излезе, че Ковидът може да трепе доста повече, сравнено с всеки друг. Не знам така ли е, но инфекции е много общо.
От друга страна, сигурно от “обикновен” грип са умирали повече, както и не са ни съобщавали по тв, като например: “Днес има 300 нови случая на грип”. А със сигурност ги е имало. Зимата, на всеки няколко души някой кашля, сополясва се и т.н.

Мнението беше редактирано от Dydo на 09.07.20 23:17.

09.07.20
23:18

Официало признатият виновник за свалянето на двете кули е Осама Бен Ладен, който го организира, но тъй като няма пряка сателитна телевизия в пещерата Бора Бора, гледа делото на живота си на запис на VHS. Също така удариха Пентагона със самолет, който се стопи заради високата температура, останаха само титаниевите лопатки на турбините (от подобен модел самолет), но паспортите на терористите оцеляха. Да не говорим, че който е ходил във Вашингтон е виждал Пентагона, но по чудо няма нито един очевидец на сблъсъка, а за камери да не говорим.
Аз лично не вярвам в конспиративни теории, но някой неща ми идват в повече. Айде вече влязох в един суперкомпютър :)

09.07.20
23:18

казано от Миро на 09.07.20, 23:07:

Аз бях писал за вас двамата. Беше нещо подобно, че се държите също като телефонните измамници, които се обаждат на своята жертва, че те са полицаи, които всъщност искат да заловят точно телефонните измамници. Та и вашите манипулации са точно такива.

???
Ама ти в какви филми живееш? Четеш ли изобщо какво си написал? 
Аз дори не мога да схвана мисълта ти (ако има такава). Ама поне развеселяваш.
Остани със здраве и не чети какво пиша. ?

Мнението беше редактирано от Margi на 09.07.20 23:22.

09.07.20
23:19

Катар до 2019-та е сочена за най-богатата страна в света с БВП на глава от населението е $139150. Като гледам нашия бил $9 272 през 2018-та ...

09.07.20
23:20

казано от Миро на 09.07.20, 23:11:

казано от Brown Bomber на 09.07.20, 22:53:

Е,кое му е странното? Лекуват се само заболелите. Не се лекуват заразените, които не боледуват. Какво точно да им лекуват на заразените и кое е странното?

Нямам нерви да споря с хора, които първо пишат, после мислят.

09.07.20
23:22

казано от Dymag на 09.07.20, 23:19:

Катар до 2019-та е сочена за най-богатата страна в света с БВП на глава от населението е $139150. Като гледам нашия бил $9 272 през 2018-та ...

Ти осъзнаваш ли, че катарци са 10% от населението, а останалите са обслужващ персонал, бедни мишки, живеещи по-зле от нас.

09.07.20
23:23

казано от Dydo на 09.07.20, 23:15:

Е да де, Димаг, ама може да са починали от инфекции, причинени от 15 други различни агента. И така ако го смятаме ще излезе, че Ковидът може да трепе доста повече, сравнено с всеки друг. Не знам така ли е, но инфекции е много общо.
От друга страна, сигурно от “обикновен” грип са умирали повече, както и не са ни съобщавали по тв, като например: “Днес има 300 нови случая на грип”. А със сигурност ги е имало. Зимата, на всеки няколко души някой кашля, сополясва се и т.н.

А колко хора умрели от грип, познаваш? Ти лично? Или твои близки, които да са умрели от грип? Поне аз нямам нито един случай, нито роднина, нито съсед. Живял съм на няколко адреса в последните години.

09.07.20
23:24

09.07.20
23:26

Информацията я имам и се опитвам да извадя документ, с който да вляза там и да избегна карантината.

Dydo

09.07.20
23:27

Абе то и индиеца на глава е над 9 к в зелено по паритет на покупателна способност, ама повечето живеят като скотове и не могат да се сравнят с нас. Въпросът е как са разпределени парите. Е, в Катар със сигурност повечето живеят добре,  не са 1 % бейове, а другото мизерници.

Миро, то и от Ковид за сега не съм чул познат/съсед и т.н. да е умрял. Дай Боже и занапред да е така.

Мнението беше редактирано от Dydo на 09.07.20 23:29.

09.07.20
23:29

казано от Brown Bomber на 09.07.20, 23:18:

Официало признатият виновник за свалянето на двете кули е Осама Бен Ладен, който го организира, но тъй като няма пряка сателитна телевизия в пещерата Бора Бора, гледа делото на живота си на запис на VHS. Също така удариха Пентагона със самолет, който се стопи заради високата температура, останаха само титаниевите лопатки на турбините (от подобен модел самолет), но паспортите на терористите оцеляха. Да не говорим, че който е ходил във Вашингтон е виждал Пентагона, но по чудо няма нито един очевидец на сблъсъка, а за камери да не говорим.
Аз лично не вярвам в конспиративни теории, но някой неща ми идват в повече. Айде вече влязох в един суперкомпютър :)

Да не говорим пък, че американското правителство “взривило” двете кули отвътре с тонове динамит. Нали такава е официалната конспиративна теория? Не взрив отвън навътре (самолет), а отвътре навън (бомба). Само, понеже съм си един прост човечец, та не разбрах. Гледах клипа няколко пъти. И всеки път виждам, че кулите падат със здрави джамове. А уж вътре в тях е имало експлозия, тонове динамит. Е то ще да е бил много странен динамит. Който събаря огромни небосътргачи без да чупи прозорците. Като благодатния огън по Великден в Ерусалим. Гори, но не изгаря ръцете на богомолците.

Мнението беше редактирано от Миро на 09.07.20 23:42.

Dydo

09.07.20
23:32

Абе това за Пентагона наистина е странно. То при такава катастрофа е някакъв кошмар около падналия самолет, дето с дни не могат да изчистят. А тук една малка ямичка, няколко отломки и т.н.

09.07.20
23:33

Какви бомби, какви прозорци... Говорим за държава, в която броя на убитите президенти е по-голям от членовете на младежкото БСП.
Според мен Осама е свалил кулите, а САЩ е спасил Ирак и Афганистан.

09.07.20
23:34

Аз от пневмония имам починали роднини, както и от сърце след прекарана пневмония. Никой не подценява ковид-а, даже е добавен като един от причинителите на пневмония.

09.07.20
23:38

казано от Brown Bomber на 09.07.20, 23:20:

Нямам нерви да споря с хора, които първо пишат, после мислят.

И аз. Защо изчисляваш починалите на броя на заразените, а не на броя на заболелите? Винаги в медицината се е писало и говорило, колко процента при някакво ЗАБОЛЯВАНЕ умират. Примерно колко процента от болните от рак на белите дробове или от рак на дебелото черво умират. Но колко процента от ЗАБОЛЕЛИТЕ, развилите раково заболяване. А не от здравите, които може да се разболеят в далечното бъдеще от рак (а може и никога). Ето там ти е гигантската манипулация. Смяташ умрелите към здравите вирусоносители (които утре сами ще се изчистят от вируса), а не към броя на развилите болестта. Е как да имаш нерви, като ти хващам манипулациите?

Мнението беше редактирано от Миро на 09.07.20 23:47.

09.07.20
23:44

Ти самия си готов за председател на младежкото БСП.

Установените заболели се водят излекувани след като дадат отрицателен тест, а загиналите ги изчислявам на брой доказани случаи, защото никой не знае точния брой заразени, а отношението на трите групи в Катар е безумно, само бавно развиващ не може да схване.

Dydo

09.07.20
23:46

казано от Dymag на 09.07.20, 23:34:

даже е добавен като един от причинителите на пневмония

Е то това е ясно още от самото начало. Даже не се коментираше друго проявление, а едва ли не си причинява основно пневмония. Но както се видя, някои го карат и под друга форма.
Всъщност не знам какво се е видяло, цитирам чутото от тв и видяно в нета ежедневно.
Не знам дали сте чели за теориите, че СПИН не се причинявал от вирус и ХИВ нямало. Общо взето казват, че я има болестта, но защо до сега не е изолиран вируса. Гледаме го само на картинки и доказваме съществуването му с антитела. Няма вирус до сега, който да не е изолиран, наред с наличието на антителата....и таквиз работи. Даже и за Фреди доказваха, че са го убили и уж умрял от СПИН.
Теории ?

09.07.20
23:51

Лично според мен как трябва да се действа и процедира:
-ок да си мием ръцете(не че не съм го правил. П.С - мъмреха ме, че си мия често ръцете)
, НО това е.... В смисъл, ако те боли зъбът отиваш при зъболекар, а не при ортопед... Да нов непознат вирус, НО в Китай, като че ли го забравиха, как ли не знам, всеки да си прави извода, а той е един, когато става на въпрос за епидемия и вируси да говорят специалисти...
Всички станахме специалисти по какво ли не... Едно е ясно ще се мре все някога... Друго ясно е че хората се умориха да спазват мерки искат да живеят, да се прегръщат(факт- прегръдката и целувката доставят такава порция от положителни и полезни емоции, че просто нема връзка), да съществуват....
Един съвет от мен - не го мислете, че психиката е доста крехко нещо, не го усещаш, НО се руши и руши и изведнъж “гърми гума”..
Со здраве, както казват по село ...

09.07.20
23:52

Е, ми, ще пазим околните и себе си и ще видим какво ще стане. Друго, с тази квалификация, не можем да направим

09.07.20
23:56

казано от Brown Bomber на 09.07.20, 23:44:

Ти самия си готов за председател на младежкото БСП.

Установените заболели се водят излекувани след като дадат отрицателен тест, а загиналите ги изчислявам на брой доказани случаи, защото никой не знае точния брой заразени, а отношението на трите групи в Катар е безумно, само бавно развиващ не може да схване.

Анджек, нали точно това говорихме? Че броят на заболелите може да бъде доказан поне приблизително? А броят на заразените-не! И може 4 милиона българи да са заразени, но не развили болестта. На какво основание изчисляваш умрелите върху броя на заразените, който никак не е сигурен. Но когато си болен  е съвсем друго нещо. Всеки лекар ще ти каже какъв процент от болните от диабет умират. Или от хепатит и СПИН, от варицела. Но от болните, а ти смяташ колко процента от здравите са умрели. Ами сметни ги тогава върху 4 милиона заразени българи. Може да изкараш и нула процента смъртност от короната. Що пък не?

Dydo

10.07.20
00:00

Миро, ако това е реалната предполагаема цифра, хайде да не е нула, да се каже. Щом на установените е такава, а е ясно, че реално заразените са в пъти повече, колкото излиза-толкова. То това значи, че рискът от фатален край намалява.

10.07.20
00:01

Как се мре от спин?

10.07.20
00:03

Не ги изчислявам самоцелно, а за да ги сравня с останалите държави, защото Катар не са най-развитата нация в медицината. Освен това в данните на Гугъл на Катар, не се упоменава колко теста са направени на база население. При 100 000 доказано заразени и ако условно приемем, че от 10 тествани е имало 1 заразен, трябва да са тествали близо половината нация - тоест 1 000 000 души.

10.07.20
00:04

казано от Dymag на 10.07.20, 00:01:

Как се мре от спин?

Е как - заразяваш се със СПИН, умираш от Ковид 19.

Dydo

10.07.20
00:04

казано от Dymag на 10.07.20, 00:01:

Как се мре от спин?

Мре се от заболяване проявило се вследствие сринатата ти им. сист.

10.07.20
00:14

Нарочно не сложих “:)” а “?” след въпроса как се мре от Синдром на Придобитата Имунна Недостатъчност - що се намесваш сега

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1