Peaceful mind and body ♥ Getting back in shape & Breastfeeding

Прескочи до:

01.07.20
16:33

Разбира се, че за всеки необходимите неща са различни. Аз лично не обичам да трупам излишни вещи (апариграха) и предпочитам да ми потрябва и тогава да го взема. Все пак е въпрос на час - два, максимум ден да се купи.
И аз си гледам Малчото без помощ от баби, както много други майки. Просто, както казах, мразя излишества и суетни.
Радвам ти се, че с такъв ентусиазъм се подготвяш, пожелавам ти помпите, протекторите и кремовете да не ти потрябват, защото си е неприятно и досадно всяко кърмене да изисква толкова много процедури преди и след. Дано всичко се случва гладко и приятно, за да се наслаждаваш максимално на първите месеци майчинството, които така или иначе минават ужасно бързо. ?

01.07.20
16:52

Доста се вълнувам даа.. за мен подготовката е супер вълнуващ момент по какъвто и да е повод, не само този. Някак си удължавам тръпката и насладата да очаквам. ❤️

Благодаря, Марги! И аз на това се надявам! ?

01.07.20
23:08

01/07

Сън - 10 часа
Витамини - вит. Д, Омега 3, Желязо
Движение - Йога за бременни,  разходка 3км

Храна:
- Кафе с овесено мляко
- Кисело мляко + овесени ядки, чиа, мед, банан и боровинки
- Безглутенови бисквитки
- Сладолед ягода и йогурт; Самърсби
- 3 картофени кюфтета; Домат със сирене и песто + няколко маслини
- Диня; Ментов чай

————————————
* Днес съм доста подута. Цял ден краката ми са отекли, лицето ми подпухнало. Обикновено пиенето на повече вода и йогата ми помагат, но и това не ме спасява вече май. Щях да кажа странно от какво се получава като не ям кой знае колко ама.. предполагам хормоните играят роля тук.?

Мнението беше редактирано от Теди на 02.07.20 01:54.

03.07.20
00:16

02/07

Сън - 12 часа
Движение - Разходка привечер към 3км

Храна:
- Кафе с мляко 1,5%
- Кисело мляко + овесени ядки, банан, нектарина, мед и канела
- Студен чай повреме на разходката
- Диня; 4 оризовки с домат и сирене
- 2 картофени кюфтенца; Още няколко оризовки с малко сирене
- Ментов чай

——————————————

Още съм подпухнала, +1кг водна задръжка от вчера насам. ? Не знам какво стана изведнъж, нищо не ми се яде, само ми се спи и се подувам като плондер. Буквално до преди 3 дена нямах такива “проблеми”.

На море ще сме в края на Юли, дано до тогава се пооправи ама вече в началото на 8ми месец едва ли ще се оправят тези неща. Абе просто да не става по-зле ако може. ?

Мнението беше редактирано от Теди на 03.07.20 00:38.

Непредвидимо е. ?
Аз до 8-ми месец нямах проблеми с водната задръжка, и към края на 33-та седмица изведнъж се надух като балон.
Дори някои от гривните на глезените ми, които не съм сваляла от 2017 година насам и по принцип се движат доста свободно с по 1 см луфт, почнаха да ми стягат. ?

Супер, че ще можеш да отскочиш до морето. То оправя всякакви водни задръжки ?

03.07.20
11:33

Да, Рони. При мен се променят нещата за една нощ.. събуждам се и баам някаква новост. ??
Иначе за моренцето имах малко притеснения по едно време, но съм сигурна че с повече стоене под чадъра и течности ще ми се отразят многооо добре въздуха там и водата. Нямам търпение.
Имам преглед седмица преди да отидем и доки тогава ще потвърди дали е Ок, надявям се да не възрази щото с тия хормони ще си го изкарам на някой. ??

Мнението беше редактирано от Теди на 03.07.20 11:33.

04.07.20
00:14

03/07

Сън - 7 часа
Движение - Разходка 6-7км

Храна:
- Кафе с овесено мляко
- Цедено кисело мляко + банан, нектарина, боровинки, мед и чиа
- Няколко шоколадови оризовки
- Салата айсберг, царевица и портокал + парче печена сьомга; малка порция пържени картофки; Ягодова лимонада с мента
- Шейк с мляко, шот кафе, ягодов сироп и топка ягодов сладолед отгоре
- Диня
——————————————

Днес се чувствам доста по-добре, далеч не бях така подпухнала и не ми се спеше цял ден. Мисля, че когато спя повече часове реално си правя лоша услуга, защото след 12 часа сън съм в пъти по-подпухнала и мудна. Не знам дали е от това, просто си разсъждавам и наблюдавам кое как ми влияе.

Котарака започва все повече да усеща предстоящата промяна (бебето) и се държи супер странно. Постоянно иска внимание и се гушка като бебе върху гърдите ми с муцунка на врата ми. Много е смешно като легне върху мен и бебето ритне силно в корема, веднага започва да се оглежда какво мърда ама нищо не намира и след малко пак. ???
Малкият от вчера насам е хипер активен пак, целият ми корем се мърда и ясно се вижда точно къде рита и как се движи вътре. ?

Мнението беше редактирано от Теди на 04.07.20 00:26.

04.07.20
21:47

04/07

Сън - 8 часа
Движение - Днес дъжда разхлади навън и успях да навъртя 10км. без почивки.
В 7ми месец и да не се изморя дори е направо постижение. ?

Храна:
- Кафе с овесено мляко
- Мини шоколадови бисквитки без глутен
- Студен чай
- Порция дюнер без питка (пилешко месо, картофки, салата и кис.краставички)
- Диня

—————————————

Ходихме до Декатлон да си взема такава гимнастическа топка на която бременните стоят и правят някакви движения да облекчат болките в кръста (и помагало да се обърне бебето уж). Оказа се, че не ги продавали в магазина а само с доставка която като се добави към цената малко се обезмисля тази простотия.. та се отказах. И без това не знам дали наистина помага с тези неща, а болницата в която ще раждам имат такава за родилният процес.
Зарадвах се поне, че си взех две тенис топки да си масажирам свода на краката с тях. То като се прибрах и пробвах се оказаха твърде меки за тази цел. Въобще не знаех, че имат разновидности.. аз само твърди съм виждала. Абе не ми потръгнаха плановете за евентуалното облекчаване на каквото и да е - така ще си стоя и мъжо ще масажира. ?

Мнението беше редактирано от Теди на 05.07.20 00:00.

04.07.20
22:23

Ще масажира, разбира се. ?
Да се обърне бебето помага единствено това да му се създаде пространство. Каквито и други упражнения да правиш са безсмислени, ако не се създава свобода в коремната област - там където се намира не важи гравитацията. ? Акушерката все ме караше да подскачам на швейцарската топка по време на раждането, а мен всяко подскачане ме парализираше от болка. ?

Мнението беше редактирано от Margi на 04.07.20 22:24.

05.07.20
00:07

А той няма против, ако каже нещо по въпроса аз отвръщам с любимата ми реплика  “Щом аз мога да нося детето ти в утробата си 24/7,  ти можеш да се прежалиш за един 10мин. масаж.” С това винаги печеля 100%. ???

Иначе на мен лекаря ми казва повече разходки, ама аз това си го правя по принцип и не виждам как ще помогне. ??‍♀️
А как се създава тази свобода в коремната област? ?

Мнението беше редактирано от Теди на 05.07.20 00:26.

05.07.20
07:17

казано от Теди на 05.07.20, 00:07:

Иначе на мен лекаря ми казва повече разходки, ама аз това си го правя по принцип и не виждам как ще помогне. ??‍♀️

Ходенето е най-естественото движение на тялото и винаги е от полза.

казано от Теди на 05.07.20, 00:07:

как се създава тази свобода в коремната област? ?

Йога за бременни, само че правилно подбрани и изпълнени упражнения.
Това е безценна книга за бременност и възстановяване:

Мнението беше редактирано от Margi на 05.07.20 12:48.

05.07.20
14:54

Благодаря, Марги. Имам препратки от теб мисля, че от тази книга точно беше. В началото обаче не можех да правя йога особено и ги оставих за по-късен етап така че сега ще разгледам по-обстойно. Отделно от една позната също имам препратки за видеа, най-сполучлива практика поне за мен до сега се оказа с Lara Dutta водена от Tonia Clark. Пробвах Български варианти водени от тукашни учители, но никак не ми допаднаха специално за практика за бременни.

Ще го обърнем този калпазан.. с мама бивша гимнастичка,балерина и йога ентусиаст няма къде да се измъкне без малко салта!?

05.07.20
15:42

Принципно още е твърде рано за да се обръща. До към 35-6 седмица имаш време. Обикновено бебето само си се обръща когато се пооготвя за раждането.
Аз лично не бих препоръчала никаква друга йога, освен Айенгар (особено) по време на бременност, когато практиката е строго специфична, ме само за периода като цяло, а и за всеки триместър и за всеки отделен клиничен случай (в случай, че има особености по бременността). Никой друг не е толкова внимателен към детайлите и техниката на изпълнение. А именно това е важно, ако искаш позите да носят ползите, които им се приписват. Препратките бяха от тази книга, да. Бих ти я пратила цялата, но и аз я бях взела назаем.

05.07.20
22:07

05/07

Сън - 8 часа
Движение - Йога за бременни, разходка 3км

Храна:
- Кафе с овесено мляко
- Мини безглут. шоколадови бисквитки, банан
- Патладжан, розов домат, сирене и песто + няколко маслини
- Оризовки, безалкохолна плодова бира
- Купичка череши

Мнението беше редактирано от Теди на 05.07.20 22:22.

06.07.20
23:40

06/07

Сън - Зле. До 7ч сутринта въобще не спах, после дремнах към 5 часа с няколко събуждания
Движение - Разходка 5км

Храна:
- Кафе с овесено мляко
- Цедено кисело мляко + банан, нектарина,  мед и чиа
- Порция дюнер без питка (пилешко, картофки, салата, кис.краставички)
- Череши; Безалкохолна плодова бира
- Пъпеш; праскова

————————————

П.С. От няколко дни насам съм започнала да огладнявам през нощта.. понеже съм инат и мразя да ям по никое време на денонощието не го правех. Така обаче пък грам не мога да спя и това не е добра опция. От друга страна през деня ми е топло и не винаги имам апетит, не мога насила да увелича храната тогава защото и без това ми е тежко постоянно. Да не говорим, че пак започна проблема с вкусовете като в началото.. повдига ми се от повечето храни за които си помисля. За това и ям еднообразно напоследък и каквото понасям. ??‍♀️
Тази вечер пробвам с пъпеш и праскова да видя как ще се отрази плод и ако това ми помогне да не будувам от глад ще започна да си режа да имам под ръка през нощта.
Наистина не разбирам хората, които могат да се хранят по каквото и да е време ама ето, че 7ми месец ме пречупи. ?

Мнението беше редактирано от Теди на 07.07.20 02:56.

07.07.20
17:14

07/07

Сън - Едва 4 часа
Движение - Разходка малко над 3км.

Храна:
- Капучино със соево мляко
- Цедено кисело мляко + банан, праскова, мед и чиа
- Патлатжан, домат със сирене, бодвах си по малко от хумуса и млечната салата на масата + няколко маслини; Оризовки
- Студен чай
- Сурови бадеми; малко шоколад
- Оризовки и купичка плодове (пъпеш, праскова и малко шереши)

——————————————

Днес пак се чувствам все едно съм обратно в 1ви триместър.. пада ми кръвното, повръща ми се почти постоянно и такива екстри. Разходих се сутринта по хладното с кафето колкото да се раздвижа, но още тогава ми беше ясно, че това ще е ставането за деня.

Успях да си взема бански за бременнни, отново от групата за майки на половин цена. Просто аз притежавам и нося само цели бански, които сега не ми стават освен ако не са пригодени за коремче. Иначе бих носила обикновено горнище + долнище ама така не съм се появявала от 14 годишна , няма и да се случи. Имам лош спомен с падане и загубване на горната част.  ? 
Ето ме на прага на 28ма седмица готова за плажуване. ✌?❤️

Мнението беше редактирано от Теди на 07.07.20 21:21.

09.07.20
00:35

08/07

Сън - 12 часа ?
Движение - Малко йога + 20мин. тренировка за бременни (клекове,лицеви опори срещу стена и подобни упражнения със собствено тегло); Разходка вечерта 5км

Храна:
- Кафе с овесено мляко
- Цедено кисело мляко + банан, бадеми, мед и канела
- Мини безглут. бисквитки ; Праскова
- Сладолед смокиня и пистачио
- Патладжан на фурна, домат със сирене и песто, маслини и няколко вилички хумус и млечна салата
- Диня

—————————————

Съвсем различно се чувствам като се наспах.. нито спомен от неразположенията предните дни. Чувствах се добре, бях енергична цял ден и вечер, не ми беше лошо нито за момент.
Съответно имах супер готин ден, обожавам вечерните разходките в Пловдив придружени с музиката на уличните музиканти.  ❤️

Малкият все още си е от многоо активните бебета в корема, обаче след като вече е по-голям направо започват да ме болят местата където рита. Не ми се мисли как ще е в последния месец щом от сега е така.? Надеждата ми е, че тогава вече няма да има много място за толкова шаване.

Мнението беше редактирано от Теди на 09.07.20 02:26.

09.07.20
08:19

казано от Теди на 09.07.20, 00:35:

Малкият все още си е от многоо активните бебета в корема.

И след като се роди ще е така. ?

09.07.20
13:12

казано от Margi на 09.07.20, 08:19:

казано от Теди на 09.07.20, 00:35:

Малкият все още си е от многоо активните бебета в корема.

И след като се роди ще е така. ?

Освен хипер активен май няма и да спи много.
Лекарят ми каза да забележа в кои часове мърда, защото повечето бебета в началото били будни когато и в корема са будували, понеже там винаги е тъмно и все още нямат възприятие за ден и нощ.
Ако съдим по това и ще е буден приблизително в часовете когато сега рита, средно си изчислявам 3 часа сън на денонощие.. в добрите дни. ?

09.07.20
13:24

Не баш. С времето се научават кога е ден и кога е нощ. Просто минава време докато едно бебе се научи да спи. И често това кога той иска да спи не съвпада с това кога майка му иска той да спи, но в крайна сметка, графика се нагажда. На година и два месеца Вики още се буди по различни причини, това са естествени неща за растежа.
Недей да предполагаш и да правиш планове предварително. Не чети излишна информация да ти създава някакви нагласи, които после ще те водят към разочарование и изтощение. Всяко бебе е птделна личност. Гледай си твоето бебе, и се нагаждайте един към друг според неговите и твоите нужди. ?В началото се буди често, защото стомахчето му е малко, поема малкп количество мляко и бързо огладнява. Ако е на кърма - дори по-често, понеже бързо се усвоява.

Мнението беше редактирано от Margi на 09.07.20 13:42.

09.07.20
23:01

09/07

Сън - 6 часа
Движение - Цял ден основно чистене, пазаруване и тн. Отделно докато си ”почивах” от чистенето към 1 час учих танци пак и се препотих.. ? Колко клекове направих докато се получи не е истина.

Храна:
- Кафе с овесено мляко
- Цедено кисело мляко + банан, праскова, мед и чиа
- Праскова, банан
- Лимецови солети; Безалкохолна плодова бира
- Домат, моцарела, 1/2 авокадо и песто ; 4 парченца патлатжан с лъжица хумус и няколко маслини
- Диня

—————————————

Днес влязох в 28г.с. и официално закръглих килограмите на 53, което прави +10кг. до момента.

Утре ще имаме гости за късна закуска и ще правя палачинки от елда за всички. Опитах се да приготвя и чиа пудинг като накиснах чиа в прясно мляко преди 2-3часа и още не е набъбнала/стегнала грам. ??‍♀️ Така го пишеше в рецептата и не ми е ясно къде бъркам. Мислех, че просто я накисваш в течност и се получава.. Някой ако има идея да сподели,моля. ?

09.07.20
23:05

Аз не съм киснала чия в мляко, но се случва акп накисна по-голямо количество във вода, да се “скупчи” на дъното и да не набъбва. В такива случаи разбърквам няколко пъти и оставям за през нощта, т.е.по-дълго да стои. На сутринта обикновено е ок.

09.07.20
23:31

казано от Margi на 09.07.20, 23:05:

Аз не съм киснала чия в мляко, но се случва акп накисна по-голямо количество във вода, да се “скупчи” на дъното и да не набъбва. В такива случаи разбърквам няколко пъти и оставям за през нощта, т.е.по-дълго да стои. На сутринта обикновено е ок.

Да, точно така както казваш ми се скупчи на дъното и на повърхността и не набъбва. Разбърках и аз, даже пресипах в други чашки и съм оставила в хладилника. Надявам се до сутинта да се получи, просто не ми изглеждаше да има напредък ама сега имам надежда. ?
Благодаря, Марги. ??

Мнението беше редактирано от Теди на 09.07.20 23:32.

10.07.20
22:55

10/07

Сън - Отново никакъв до към 7ч. сутринта и после успях да дремна само 3-4часа. ?
Движение - Само кратка 3км разходка. Бях доста скапана поради липсата на сън и реших да не се изтезавам излишно.

Храна:
- Кафе с овесено мляко
- 4 палачинки от елда с цедено кисело мляко и сладко от боровинки, малко банан
- Порция дюнер без хляба (пилешко, картофки, салата, кис. краставички)
- Малко течен шоколад, праскова

——————————————

Друго не ми се яде и дори тези неща ги ядох само защото и двата пъти вече започваше да ми прилошава и трябваше да ям.

Отбелязвам си, че съм увеличила приема на вода напоследък - по принцип пия често и на малки глътки, а сега пия постоянно по много. Само сутрин докато стигна до кафето и изпивам бутилката 800мл. за няма и 1 час откакто съм станала.  Същото се случва и вечер преди лягане, а през деня отделно я пълня пак и пия и от други места.
В същото време обаче водната ми задръжка отново е в пика си.. а си мислех, че като пия вода това помага да намаля подпухването. Явно не. ?

Иначе чиа пудинга си беше в същото никакво състояние дори и след 10 часа в хладилник. ??‍♀️ Къде сбърках не ми е ясно хаха.
Все пак се получи много готин брънч. ☀️

Мнението беше редактирано от Теди на 11.07.20 14:37.

10.07.20
22:58

Като не става - в блендера и ще имаш не пудинг,  шейк. ?

Иначе, за водата - жега е, нормално и да ти се пие, и да задържаш.

Мнението беше редактирано от Margi на 10.07.20 22:59.

10.07.20
23:01

казано от Margi на 10.07.20, 22:58:

Като не става - в блендера и ще имаш не пудинг,  шейк. ?

Как не се сетиииих! ??‍♀️ Сега много ме е яд, че го хвърлих в тоалетната.....
Аз нямаше да го пия, защото беше направен с краве мляко заради гостите (не понасям вкуса и мириса на млякото).  Обаче можех поне на тях шейк да сервирам. Ще знам другият път ако пак рискувам. ?

В какво съотношение сложи чиа към мляко? Може течността да е била в повече и затова да не се е сгъстило. ?

Мисля, че за пудинг поне 4-5 с.л. чиа в 1 ч.ч. мляко се слагат.

11.07.20
14:35

казано от Вероника Налбатска на 11.07.20, 06:44:

В какво съотношение сложи чиа към мляко? Може течността да е била в повече и затова да не се е сгъстило. ?

Мисля, че за пудинг поне 4-5 с.л. чиа в 1 ч.ч. мляко се слагат.

Ами в една стъклена чаша 500мл. затоплих го леко първо да разтворя лъжица мед, сложих 6 с.л. чиа и разбърках. После като го разпределих по малки чашки видях, че май е малко и сложих още директно от бурканчето изсипвах щедро. ?През нощта като видях, че не е стегнало добавих по още една лъжичка чиа във всяка чашка и пак бърках.
Извода е, че имаше доста чиа. ? Свърши ми повече от половината бурканче..

Мнението беше редактирано от Теди на 11.07.20 14:40.

Хаххаха ами може да си направила обратното  - да си прекалила с чиата и да не е имало достатъчно течност, която да абсорбират семенцата и да станат на желе.

Нищо де, опитът учи ?
Другото от снимката ми изглежда далеч, далеч по-апетитно ?

11.07.20
18:30

Виж.. щом става дума за храна аз винаги мисля така - може да е малко, но няма такова нещо като прекалено много. ? Та от там си мислех, че дори и да сложа чиа в повече то все ще стане на пудинг. ??‍♀️ Няма да се учудя ако именно в това съм сгрешила.

Другото са супер лесни и вкусни палачинки от елда. Споделям в случай, че ти се приискат някоя сутрин/вечер.  ? 500мл. ядково мляко + 250гр. брашно от елда + 2 яйца и на котлона. Може да добавиш ванилия или канела на вкус и това е.??

Мнението беше редактирано от Теди на 11.07.20 18:58.

11.07.20
20:15

Чията набъбва за 10 минути, ако е достатъчно количеството.  Щом не е набъбнала до 10 минути, няма да набъбне и за цяло денонощие. Също много важно е да се разбърка добре при първоначолното слагане на течността. Три чаени лъжици чиа е на една чаша течност.

По това, което си написала, си направила всичко правилно.  Освен чиата да е била нещо некачествена? Странно наистина.  Правя много често пудинг с чиа и винаги се получава.

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 11.07.20 20:17.

12.07.20
00:09

11/07

Сън - 7 часа
Движение - Разходка 6км.

Храна:
- Кафе с овесено мляко
- Смути (1 банан, 4 фурми, 2с.л. цедено мляко и малко овесено мляко на око, какао, канела)
- 400гр. кисело мляко с овес, чиа и боровинки
- Сладолед смокиня и пистачио
- Пъпеш, праскова

П.С. В 3ч сутринта се отказах от неуспешните опити за сън и станах да гледам сериал. През деня бях изморена, подпухнала, нямах апетит за нищо и си легнах рано.. но разбираемо до това време без заспиване вече огладнях.
Добавям купичка “чипс” от лимец със зехтин и оризовки директно от пакета .. колко не е ясно. ?

Мнението беше редактирано от Теди на 12.07.20 03:15.

12.07.20
07:11

казано от Теди на 12.07.20, 00:09:

Добавям купичка “чипс” от лимец със зехтин и оризовки директно от пакета .. колко не е ясно. ?

Обърни внимание на етикета на чипса от лимец. Бях срещала такъв с натриев глутамат в състава. Мисля, че всяка бременна (и не само) е добре да го избягва много старателно.

12.07.20
07:17

казано от Margi на 12.07.20, 07:11:

казано от Теди на 12.07.20, 00:09:

Обърни внимание на етикета на чипса от лимец. Бях срещала такъв с натриев глутамат в състава. Мисля, че всяка бременна (и не само) е добре да го избягва много старателно.

Ужас,глутамат!!!
Да....виж и сол да няма.

12.07.20
08:56

казано от nervak на 12.07.20, 07:17:

Ужас,глутамат!!!
Да....виж и сол да няма.

Аз само обръщам внимание, защото може да не е забелязала, а предполагам, че би предпочела да не поема рискове за детето си. А иначе всеки е свободен да прави каквото иска, аз не задължавам никого с мнението си.

12.07.20
09:44

И кви са рисковете за детето?
От пакет 2-4-5-чипс?

Мнението беше редактирано от nervak на 12.07.20 09:45.

12.07.20
10:42

Както казах, аз обръщам внимание, всеки сам си търси източници, чете и решава.

12.07.20
11:35

казано от Margi на 12.07.20, 10:42:

Както казах, аз обръщам внимание, всеки сам си търси източници, чете и решава.

Време е да си обърнеш внимание.

12.07.20
17:30

Не бих се фокусирала твърде излишно, сама съм си научила урока преди години, че прекалената педантичност към храните не води до нищо добро. Особено за нещо което не присъства в менюто ми всеки ден.

Марги е права обаче, че тя просто споменава за да съм наясно. Най-малкото щом не съм си взела обикновен чипс, а от малко по-здравословните е очевидно, че се опитвам вредата да е на минимум и за това ми казва да обърна внимание. Тези чипсове са на по-високи цени и доста по-малко като количество.. редно е поне да знаеш има ли смисъл да го предпочетеш пред другия.

Благодаря, ще погледна ако мъжо вземе пак от този. Иначе аз обикновено хапвам един царевичен който знам, че със сигурност нямаше такива съставки. ☺️

Мнението беше редактирано от Теди на 12.07.20 17:42.

12.07.20
18:19

Права си разбира се,но това с аспартама и глутамата са най-големите истерични заблуди,прокламирани от разни френетични веганйогимйоги и всякакви дет ядът много здравословно...и в същото време си готвят зеленчуците или месото на скарата с дървени въглища.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1