Коронавирус в България

Прескочи до:

10.07.20
07:58

Не...няма умрели от Ковида.
Няма ,ама никак...и лекари няма.Те не ходят в защитно облекло вече близко до моето.
Наскоро си говорехме по телефона с младеж от първа линия та каза нещо от сорта:
Ти що си със защитни облекла???То много умрели от стронций и радий примерно няма?!
Инак Мара ще ви обясни за китайската кашлица,екологичните маймуняци и дебили с книги ядящи кактуси...
Изперкал народ деа...ма кат видите младеж за 2 седмици отслабнал с 25кг,други хорца ще заиграете.

10.07.20
08:16

Днес са 330 - наритахме се на топка, изпратихме абитиурентите, победихме короната, спасихме икономиката и заслужено ще почиваме. Последствията, на развитие с тия темпове...

10.07.20
08:22

казано от Splash на 10.07.20, 08:16:

Днес са 330 - наритахме се на топка, изпратихме абитиурентите, победихме короната, спасихме икономиката и заслужено ще почиваме. Последствията, на развитие с тия темпове...

Аз така го виждам - събира се маса народ да подкрепя президента, вдига се фолям шум около това и хоп - 300+ заразени. ? Наказателни положителни тестове.
Както каза вчера - дезинфирмацията е пълна.

Мнението беше редактирано от Margi на 10.07.20 08:28.

10.07.20
08:54

казано от Margi на 10.07.20, 08:22:

Аз така го виждам - събира се маса народ да подкрепя президента, вдига се фолям шум около това и хоп - 300+ заразени. ? Наказателни положителни тестове.
Както каза вчера - дезинфирмацията е пълна.

Толкова хубаво,че има обяснение...бях се притеснил.
И кой подкрепя президента???
Разбра ли ,как става отчитането на заразените,системата...или йога форевър?

Мнението беше редактирано от nervak на 10.07.20 09:02.

10.07.20
10:30

Минавам само да кажа, че мой приятел е болен, макар и да е имал симптоми два дни. Заразил се е в бар, там е шеф на охраната.
Имаме болен и на работата, заразил се е като е ходил на мача за финала на купата. Вчера ни уведомиха, днес тестаме всички във фирмата за наша си сметка естествено...А ние работа няма как да спрем...Пък вие си вярвайте в дезинформация, леко грипче или каквото и да било там.

10.07.20
11:00

Дано се оправят бързо, но ако е имал симптоми само 2 дни, наистина звучи като леко грипче, но много по-заразно.

10.07.20
11:55

казано от James Hinks на 10.07.20, 10:30:

...Пък вие си вярвайте в дезинформация, леко грипче или каквото и да било там.

А са го знаели или поне подозирали тия плазмодии в МС, е това е вбесяващо. Знам един-двама едри гербаджии с ресторанти и хотели - още на 18 март затвориха всичко, закриха фирмите поради прекратяване на стопанска дейност, освободиха целия персонал, разпродадоха разни активи и се смееха, че тамън ако отворят през септември няма да са по ДДС. Истината е че като управление на реални неща, не на далавери, на две магарета плява не могат да разделят.

10.07.20
12:04

Аз минавам да кажа, че всичките ми близки, приятели са в отлично здраве, въпреки, че изпращахме абитуриентки,  а пък тука уж “силните” мъже както обикновено си умират от страх и едни други се надъхват...Да не се обиждат всички, има хора със здрав разум достатъчно и тук...

10.07.20
12:07

Когато няма какво смислено да кажеш, е по-добре да мълчиш.

10.07.20
12:07

казано от Joyplovdiv на 10.07.20, 12:04:

Аз минавам ...Да не се обиждат всички, има хора със здрав разум достатъчно и тук...

Както и дънинги има достатъчно.

Dydo

10.07.20
12:27

То да ви кажа, май не се знае кой е най-правилния подход, в случай, че вирусът не “изчезне” напълно. И да стягаш, и да ограничиш какво ли не, може да смъкнеш заразата дори да кажем до 0 в страната. Дори това да постигнеш. Обаче ако вирусът си циркулира по света, като отпуснеш мерките пак някой в БГ ще се зарази, пак ще плъзне. И до кога с тези мерки, не може да са вечни....или пък може ? Някои отчитат като грешка падането на задръжките, с оглед многото заразени. Обаче ако и иначе не става, т.е. с мерки, накрая да не вземат да отпуснат всичко и който си отиде, отиде. Няма как ти години да държиш хората в такъв режим и да пометеш всякаква икономика и бизнес, а и бъдещето на младите поколения. Все пак това не е чума. И ако Мангъров е прав поне за това, че почти всеки ще се сблъска с вируса и този факт няма как да се избегне, мерките нямат смисъл. Биха имали, ако по този начин броя на заразените се ограничи възможно най-много и вируса през това време вземе та духне нанякъде. Но това да го кажат вирусолозите. Те обаче не дават такава надежда, а именно, че ще се изпари. Явно няма да се изкорени заразата в близките 1-2 години от тук натам. Такива анализи чета.

10.07.20
13:25

казано от Solomon Kane на 10.07.20, 11:55:

казано от James Hinks на 10.07.20, 10:30:

...Пък вие си вярвайте в дезинформация, леко грипче или каквото и да било там.

Знам един-двама едри гербаджии с ресторанти и хотели - още на 18 март затвориха всичко, закриха фирмите поради прекратяване на стопанска дейност, освободиха целия персонал, разпродадоха разни активи и се смееха, че тамън ако отворят през септември няма да са по ДДС. Истината е че като управление на реални неща, не на далавери, на две магарета плява не могат да разделят.

Кажи им имената.

10.07.20
13:27

казано от Margi на 09.07.20, 23:18:

Остани със здраве и не чети какво пиша. ?

Еми обещавам повече да не чета апокрифна литература. :) Марги, няма ли отново да напишеш? Как носенето на маски е незаконно? Нарушава закона в който се забранява влизането в магазини и заведения с покрито лице. И сега аз не знам. Когато влизам в кварталния супер да си слагам ли фереджето (ау, пардон, маската) или да го махам?:D Че хайде ограмоти ме де. “Осветли” ме по въпроса дали маските са незаконни и в нарушение на конституцията. Ти беше писала нещо подобно през март. Нека се спазва закона! Какво си мисли тоя дъртак, здравния министър? Че може да нарушава “върховенството на закона и правовия ред” в страната ли? Да потъпква най-грубо и вулгарно човешките права и свободата на личността с тези негови маски?

Няма ли отново да подадете иск до Върховния съд във връзка с носенето на маските? Веднъж вече го направихте. Че хайде, направете го пак де! Що така брутално да се нарушават законите? Хич, бива ли така? На какво прилича това?

Няма ли да ни обясниш отново за вредата от маските, които носим. Както писа, във издишания въздух имало микроби и вируси. И сетне при вдишване се връщали като бумеранг в тялото ни. Аз примерно може да се заразя с чума и холера от маската, която слагам. Сега седя и треперя. Виждам си вече края, ако продължа да влизам на закрито маскиран.

Скъпа Марги, няма ли да оглавиш едно национално движение против ваксината за ковид-19, която ще бъде въведена през 3 165-та година? Вярно има-няма 1 000 години до тогава, ама какво пречи да вземем мерки още сега? Трябва да се погрижим и за бъдещите поколения. Няма да оставим някви лошави хора да ни инжектират с разни субстанции, наречени ваксини, с които да получат пълен контрол над нас. Че хайде протестирайте против ваксината за ковид де! Аз ли да ви уча? Вие си знаете урока.

Мнението беше редактирано от Миро на 10.07.20 13:47.

10.07.20
13:31

казано от Brown Bomber на 04.05.20, 09:16:

Вируса го преборихме, мерките ги разхлабваме, докторите ги погребваме, а темата я трием, чиста работа.

10.07.20
19:29

Утре много, в вдругиден и следващия, рязък спад на случаите. Почивка - ще търпят до понеделник. Интересното е, че още има хора, които считат, че вирус няма.
А на мен ми е интересна статистиката в различните държави, по отношение на броя положителни случаи и фаталните такива. За да има такива разлики може да има 3 причини. Не е верен броя заразени/починали - статистиката не обхваща реалния брой на едно от двете, има голяма разлика във възрастта и здравословното състояние на населението в конкретните държави, и/или здравните им системи. Ако приемем че голяма част от леките и безсимптомни случаи не се отразяват, това означава по-ниска смътност и повече хора с имунитет, които ограничават разпространението. Това написах няколко пъти в темата, но като че ли се изтълкува като подценяване на вируса. Пък може и да не съм се изразил разбираемо за някои ... бръмбари :) Ваксина ще има, спокойно. Единствения вариант да няма, е вируса да изчезне преди това.
СПИН не е вирус. ХИВ е вируса който предизвиква СПИН. Поне така “казаха по телевизията” :)

12.07.20
11:43

...

Мнението беше редактирано от Dymag на 12.07.20 11:43.

12.07.20
11:48

казано от Dymag на 12.07.20, 11:43:

...

Ще стане работата.

Dydo

12.07.20
12:44

Вчера в централната вечерна емисия по БТВ, а и не само, темата за поредния ден с много заразени се засегна някъде около 30-тата минута от емисията ?
Ами разбираемо на фона на събитията.

12.07.20
13:32

Вече никой не знае колко заразени има, питаха ме трима човека знам ли..:) По СНН покрай техните протести въобще не говореха за Ковид, ама после пак почнаха, дано при нас да са спрели завинаги, а да се почнат разговори как да подобрим тази райска градина...

12.07.20
20:26

След 4-5 дена ще се разбере

12.07.20
21:16

Преди няколко дни ги затвориха, днес ги отвориха дискотеките. Цялата работа тука има-тука няма, а този с мазната коса  Ричард Алибегов е крайно противен. Поредната селска мутра, която е председател на нещо си, в случая на сдружение на заведенията. Бих му скачал върху главата с огромен кеф, същият преди години съм го запомнил как искаше да  изкорени дъбовете на пешеходната зона на Витошка, защото му пречили за заведението.Дано фалират всички концесионери и  мутроподобен туризъм в България, поне нещо положително да има от този вирус.

12.07.20
21:23

То, с тази навалица на протестите, мерките категорично се обезсмислят. То се е видяло че ще градим стаден имунитет - нека си работят хората

12.07.20
22:35

Стадния имунитет без ваксина, е като ташаци без дръво.

12.07.20
22:52

е ... стадо поне имаме

12.07.20
23:27

казано от Joyplovdiv на 12.07.20, 13:32:

... въобще не говореха за Ковид, ама после пак почнаха, дано при нас да са спрели завинаги, а да се почнат разговори как да подобрим тази райска градина...

И как ще я подобрим “тази райска градина” и докога ще бъде райска, ако в нея се ширят свободно разни болести? Аз още през март бях написал какво ще стане. Понеже през тези два месеца нямаше сериозно отношение към проблема и това е един изпуснат шанс, болестта ще си продължи.

Хората ще си работят, но всеки божи ден в някоя фирма ще отсъстват един или няколко работници и служители. Ще има много “приятни” последствия за шефовете на фирми. Първо ще трябва да се плащат болнични. Второ ще се налага болните да бъдат заместени от някого. Трето, може да се наложи цял месец да отсъстват. Четвърто, ако пък скрият състоянието си ще изпозаразят цялата фирма (нещо подобно стана в един завод), дори и шефът може да легне болен и остави фирмата без ръководство. Накратко финансови загуби. В крайна сметка, нещата са много относителни. Някои само ще се заразят, без да боледуват. А други дори и респираторите няма да спасят от фаталния край.

Но искам да кажа и нещо друго. С тези конспиративни теории и отричане на вируса (и предпазните мерки), сами си вкарваме автогол. Сетне не се чудете що нямало западни туристи. Защо англичаните и все повече държави ни включвали в червения (или черния) си списък. Еми сами си го правим. Елементарно, Уотсън! Щом “няма” такъв вирус, значи  в такава страна населението не спазва и сериозни предпазни мерки. Да не са луди западняците да рискуват здравето и живота си в такава държава, в която населението има ориенталски манталитет и изобщо не гледа сериозно на инфекцията? Камо ли да спазва някакви мерки, чистота и хигиена. Сами си правим “самореклама” с тези “теории” и глупости, които някви болни мозъци измислят.

Мнението беше редактирано от Миро на 12.07.20 23:29.

12.07.20
23:42

Умрял е някой да идва тука,райската градина)))...само английска и руска измет,и без тях ще изкараме.
Въпроса е ,че с това арогантно тъпо мислене за китайската кашлица ще се осЕре всичко.
Ма мен ми през хея,така или иначе бачкам в защитно облекло....днес за малко да ритам едни,щот седнаха до мен в ресторанта ,...ма съпругата усети рано настроението ми.

13.07.20
00:15

Миро, спокойно, знаем ги тези работи и нищо не идва от “райската градина” - нито конспирациите, нито “отричането на вируса”, нито новите идеи, нито протестите. Дишай, успокой се

казано от Dymag на 12.03.20, 00:02:

Хм ... тоз коронавирус се очертава много бели да направи, като нямам в предвид токова здравословни, колкото икономически, културни и т.н. аспекти на обществения живот. Да си бяха хората седели на село, нямаше и да разберат че има нещо при някаква по-сериозна пандемия и щяха да са “last man standing”, бай Иван - овчаря, дето от известно време не беше виждал хора. Ама, не, граждани, да се бутаме всички натясно, да правим задръствания и да мрънкаме колко ни е зле смога, детските градини и банския старец ... и да развъждаме корона-та, та да облекчим бюджета откъм пенсиите. Пък и може да почерпи Европата народните избраници с някое друго евро за борба с ... няма значение - важното е да черпи

Dydo

15.07.20
12:32

Тц, тц, тц......щом и 33 годишен бивш борец това го е затрило, явно на някои хора наистина действа пагубно. Едва ли такъв спортист няма да изкара летен, зимен и не знам какъв си грип. Освен ако като цяло здравословното му състояние не е било ок., макар външно да е изглеждал здрав и як.

Мнението беше редактирано от Dydo на 15.07.20 12:39.

15.07.20
13:40

Всъщност не, ето един репортаж от края на последния месец, той отговаря много добре и това важи за всички. Не може да правиш големи натоварвания когато не си добре, аз съм правил дори за 1 ден и пак е опасно, за далеч по леки настинки и вирусчета.
Той е подходил просто напълно безотговорно, явно е бил прекалено самоуверен , щом и баща му казва това и че е отишъл когато не е могъл да ходи.

https://nova.bg/news/view/2020/06/26/292056/

Мнението беше редактирано от kaloyan на 15.07.20 13:42.

15.07.20
14:38

казано от Dydo на 15.07.20, 12:32:

Тц, тц, тц......щом и 33 годишен бивш борец това го е затрило, явно на някои хора наистина действа пагубно. Едва ли такъв спортист няма да изкара летен, зимен и не знам какъв си грип. Освен ако като цяло здравословното му състояние не е било ок., макар външно да е изглеждал здрав и як.

О,господи! Наистина ли е починал синът на Симеон Щерев? Жалко. Съболезнования! Симеон Щерев и бившият шеф на федерацията им Валентин Йорданов бяха легендарни борци от 80-те години. С много световни шампионски титли и медали. А Щерев беше и треньор на Станка Златева в най-успешния й период като състезателка. Синът му вървеше по неговия път на успешна спортна кариера.

Толкова известни хора и просто наши близки, приятели, съседи или колеги ще изгорят. И  едва тогава някои хора най-накрая ще вдянат, че може би наистина “тук има нещо” и не е само “лекото грипче” за което разтягат локуми и се опитват да ни убедят. Една нова болест в повече. Сякаш са малко останалите.

Мнението беше редактирано от Миро на 15.07.20 14:40.

казано от Миро на 15.07.20, 14:38:

Толкова известни хора и просто наши близки, приятели, съседи или колеги ще изгорят. И  едва тогава някои хора най-накрая ще вдянат, че може би наистина “тук има нещо” и не е само “лекото грипче” за което разтягат локуми и се опитват да ни убедят.

Според мен и това няма да трогне бай ти Ганя. Типично в наш стил той ще потърси обяснение в разни посоки...
- “бе кой знае колко бЕло е шмъркал”, ако е артист
- “прекалил е с черните хапчета”, ако е спортист
- “прикриват мафиотски интриги”, ако е обществена личност
...и така, много подобни могат да бъдат измислени.

Ама да си сложим маската така, че да покрива и носа - не можем.

Т. Тодорова

15.07.20
15:43

Коле, дори не знам за каква маска говориш - масово не ги слагат изобщо. Поне по магазините, в които влизам, е така. Освен това, гъчкат се и се бутат като стадо бизони, кашлят, дишат, пуфтят. Няма и кой да глобява, щото самите полицаи не носят маски и не зачитат табелките “Влизайте по един”.
Обречена работа. Много, много проста маса, няма и какво да им кажеш, щот ставаш “оня лудия, дет’ с заяжда”.

Т. Тодорова

15.07.20
16:55

Гледайте какво е скрийншотнал един човек. Да си умреш прав от тъпотията човешка.

15.07.20
16:56

казано от Т. Тодорова на 15.07.20, 16:55:

Гледайте какво е скрийншотнал един човек. Да си умреш прав от тъпотията човешка.

И аз ги гледах тея гълфони.

едит: И това видях одеве.

Мнението беше редактирано от Димо на 15.07.20 17:25.

Т. Тодорова

15.07.20
18:06

Открадвам ти скрийншота, Димо. А на тази си направих труда да й отворя профила. Oh, my. ??

Как да е, спазвайте дистанция, носете си маските и си пийте витаминките. :)

15.07.20
18:13

Древните гърци са били сатанисти, а Зевс сигурно е Луцифер.

15.07.20
18:28

Не разбирам, какво толкова се вълнувате от постовете на някакви чалгари с избелели фланелки Филип Плейн (оригинални от Али Експрес).

Т. Тодорова

15.07.20
18:38

Мен лично ме вълнува фактът, че хората по улиците са масово чалгари с избелели фланелки, дето ми кашлят върху хляба и ми плюнчат динята на сергията, пуфтят ми във врата, бутат се в мен в магазина, в пощата, в банката, пръскат слуз и гняс, и застрашават здравето на близките ми.

Ако бяха само Пена и Гошо от Добри дял, дето се изцвъкали във фейса, щото им омръзнало да слушат Екстра Нина и трябвало да се разнообразят, нямаше да ми правят впечатление.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.07.20 19:14.

казано от Dydo на 15.07.20, 12:32:

Не е бивш, беше си съвсем настоящ. Поради определени обстоятелства не се състезаваше, но тренираше все едно е активен. Поне от това, което споделяше, беше в много добра форма. Просто всички си мислят, че това е “настинчица”. И слушат оня.......хайде, ще цензурирам епитета - Мангъров.

Тия са абсолютни екскременти, но за съжаление НК и евгениката си противоречат.

А за адаша...силно се надявах да се пребори и сякаш натам отиваха нещата, но явно не е било писано. Готин и много земен човек беше, мисля че оставя 2 деца :(

15.07.20
19:51

казано от Херцог Трън на 15.07.20, 18:43:

...Просто всички си мислят, че това е “настинчица”. И слушат оня.......хайде, ще цензурирам епитета - Мангъров.

Тия са абсолютни екскременти, но за съжаление НК и евгениката си противоречат.

...Готин и много земен човек беше, мисля че оставя 2 деца :(

Аз точно затова написах в тази тема няколко реплики към Марги и още двама-трима, в много груб тон. Не защото имам нещо лично против тях. Обаче това тяхното е едно безотговорно поведение. Да пишеш, че било няква “настинчица” или световна конспирация и няма  подобно заболяване, това значи да подвеждаш хората и пряко им вредиш.

Едва ли може да причиниш по-голямо зло на другите от това да ги дезинформираш и объркаш. И ако са едни доверчиви хорица и нямат достатъчно критично (или дори конфликтно) мислене ще примат внушенията. Ще спрат да се пазят, а лошите (или дори трагични) последствия ще бъдат за тях, на техния гръб. За мен това е крайно неетично, неморално, неприемливо.

Ясно е, че вирусът не удря еднакво всеки човек. Не бива, този който е заразен и дори не се е разболял да дава акъл на другите. Че ковид не е нищо особено. Всеки живее своя живот. И самият той ще остане инвалид или отиде в гроба, ако не вземе поне някакви предпазни мерки. А нещата се развият по лошия сценарий.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1